OnePlus Nord breekt in duurzaamheidstest JerryRigEverything

De OnePlus Nord heeft de duurzaamheidstest van YouTube-kanaal JerryRigEverything niet overleefd. Het scherm brak bij een poging om de behuizing te buigen. Het gebeurt zelden dat telefoons de test niet overleven.

Het gebrek aan stevigheid komt volgens Zack Nelson van JerryRigEverything door het gebruik van een plastic frame dat brak bij de poging om het toestel te buigen. Het glas aan de voor- en achterkant bleef intact, maar het scherm raakte defect. Volgens Nelson is het daardoor mogelijk dat een onbeschermde OnePlus Nord in de achterzak van een gebruiker zal breken.

Het frame is van plastic, maar de knoppen zijn wel van metaal. OnePlus heeft nog niet gereageerd op het resultaat van de duurzaamheidstest. De test is weinig wetenschappelijk, maar Nelson test telefoons al jaren op ongeveer dezelfde manier. Een OnePlus-telefoon brak nog niet eerder in zijn test. De Nord komt volgende week uit voor prijzen vanaf 399 euro.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

28-07-2020 • 10:54

189 Linkedin

Reacties (189)

Wijzig sortering
Hmmm, buigt ook wel erg ver door, maar het is met deze "testmethode" natuurlijk wel erg lastig in te schatten hoeveel kracht hij zet ten opzichte van andere geteste telefoons.....Waarom geen druk-trekbank Jerry?, dan kan je in ieder geval alle telefoons aan dezelfde krachten onderwerpen.
Het is sowieso niet representatief voor de broekzak. Als je kijkt dat hij druk zet met zijn duimen in het midden van de telefoon, en vervolgen tegendruk plaatst aan beide uiteinden en dan met volle kracht van beide handen begint te buigen, ik zie niet in hoe dat zich vertaald in een eventuele druk in een broekzak. Dat zal eerder druk aan een zijde zijn met lagere tegendruk, afhankelijk van waar je broekzak zich bevindt (zeker bij vrouwen is de kans met de huidige mode nog best aanwezig dat de broekzak het zitvlak niet haalt, maar dat terzijde).

Ik waardeer het werk van de man voor entertainment value, maar de term "duurzaamheidstest" vind ik in die zin toch enigszins misleidend, daarvoor is een goed gedeelte ervan meer bedoelt als "let's try and break it" i.p.v. een gedegen evaluatie van de breekbaarheid.
Hij gebruikt dezelfde methode voor alle telefoons. Hoewel het niet representatief is voor dagelijks gebruik (zoals hij zelf in de video vermeldt) kun je wel concluderen dat het ding minder stevig is gebouwd dan andere, vergelijkbare apparaten.
Dit dus. Het is iedere keer dezelfde persoon die dezelfde handeling uitvoert. Er is dan toch wel enige matige van gelijkheid tussen tests. :)
Ja en nee, zou me niet verrassen als er 40 of zelfs 50% verschil wat betreft uitgeoefende druk in zijn "test" zit. Immers, je zult bij de ene toestel betere grip hebben en je kan bij bijv een bredere of langere toestel meer druk uitoefenen omdatj je deze beter vast kunt pakken aan de uiteindes...
Dus nee er is zeker geen sprake van wetenschappelijk of reproduceerbare aanpak. Je kan net zo goed toestellen tegen de muur aansmijten waarbij het bij de ene een stuk makkelijker gaat dan bij de andere en dan zeggen ja maar het is steeds dezelfde man die dat doet...
Het is dan ook niet nodig dat zijn test wetenschappelijk verantwoord is. De toestellen pakt hij altijd op dezelfde manier vast. Ook is de vormfactor van de meeste telefoons exact hetzelfde dus qua grip maakt het niet veel verschil. Bij normaal gebruik zal de Nord ook niet snel breken aangezien kunststof veerkrachtiger is dan aluminium. Dus als je een Nord koopt hoef je bij normaal gebruik echt niet bang te zijn dat er gebeurt wat er bij Zack gebeurde.
Het maakt niet uit hoe hij het apparaat vastpakt, als hij lichte druk zet zal het toestel niet verbuigen, geeft hij alles wat hij heeft dan zal het toestel wel buigen.
Vergelijk het met gewichtheffen. Ik kan een gewicht van 10kg makkelijk oppakken, een gewicht van 1kg gaat natuurlijk nog makkelijker. Maar als ik minder kracht zet bij die van 1kg dan blijft dat ding 'miraculeus' op de grond liggen. Vreemd? Nee dus, als ik geen zin heb, of jou voor de gek wil houden, dan doe ik net of die 1kg gewoon een 100kg weegt. Niemand die het kan controleren.

Wil Jerry een goede test doen dan test hij daadwerkelijk met een automatische drukpers en een digitale meter waarop aangegeven wordt hoeveel druk wordt uitgevoerd.
Je kunt toch nauwelijks een zinnig woord zeggen over de druk die nu uitgeoefend wordt? De kracht, de duur, de plaatsing van de drukpunten, allemaal obscuur.
Maar je moet je juist afvragen wat de waarde is van deze test, ook al doet ie dit bij alle toestellen het zelfde. En enige conclusie die je hieruit kunt trekken is dat het toestel is deze situatie minder stevig is dan anderen. Heel misschien kun je dat doortrekken en claimen dat het frame overall gezien minder sterk is.

Nergens kun je stellen of je dit ooit gaat merken en of het dus überhaupt wel zorgelijk is.
Ik begrijp heel slecht hoe je kunt vinden dat een statische druk/buigtest beter is dan iemand die met menselijke krachten op een voorwerp drukt.

Het eerste zal ongetwijfeld beter meetbaar zijn en mooi op een specsheet staan. Maar de mens is geen gemiddelde en ook geen specsheet. De mens doet dingen, varieert, maakt fouten.

Daar moet een telefoon op gebouwd zijn en liefst met een hele vette marge erop. Daarbij zijn een aantal tests die hij doet er ook juist op gericht OM het kapot te maken, om te zien hoe ver het materiaal en ontwerp daadwerkelijk gepushed kunnen worden. Ik vind dat veel waardevoller om te zien dan een reviewer die zijn platgeslagen testset op een ontwerp loslaat en dat mooi in een grafiekje zet. Het zijn eye openers over hoe je een toestel moet, kan, en niet moet gebruiken.

Daarbij moet ik ook aantekenen dat de ontwerpfout die je hier ziet wel degelijk een veel gemaakte fout is. Ik heb zo ook nog een Nexus liggen met precies dezelfde schade: gebroken case op de rand van een button. Alles werkt nog maar structureel is het ding sindsdien op allerlei plekken gaan skewen en buigen. En dat is ook met het dragen in de zak gebeurd, geen kontzak, maar zijkant, dus nog veel minder kans op buiging 'in theorie'.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 28 juli 2020 12:06]

Het enige wat je uit die druk/buigtest kunt concluderen is dat hij zelf die telefoon kan breken, maar je weet nog niet hoeveel kracht dat hij nodig had, en hoe eenvoudig je het zelf voor elkaar krijgt. Je weet dus eigenlijk nog niets, behalve dat wanneer je genoeg kracht zet (waarschijnlijk meer dan in je broekzak), de telefoon kapot gaat.
Je kunt zijn vingers zien verkleuren. Dat is wel niet 100% specifiek, maar het geeft wel aan dat er meer druk nodig is dan je er normaal op zou zetten en geeft dus een indicatie van hoe veel druk je er zelf op zou moeten zetten.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 juli 2020 12:56]

Met een stevig toestel met alu frame, ga je toch wel een beetje meer kracht moeten uitvoeren om die te breken.

In de broekzak, als je neerzit op een hard oppervlak, komt al je gewicht neer en moet de telefoon wel buigen of blijven. Wat de test ook aantoonde is dat, zelfs als hij niet breekt, dat er wel een buiging in kan blijven.
Een bepaalde versie van de iPhone had hier ook grote problemen mee toch? Ik weet nog wel dat Apple toen vierkant werd uitgelachen, terwijl het probleem in feite bij meer fabrikanten speelden, zeker destijds.
iPhone 6 was dat, maar die was ook wel erg zwak geconstrueerd, zelfs in vergelijking met andere zwakke telefoons.
Ik begrijp heel slecht hoe je kunt vinden dat een statische druk/buigtest beter is dan iemand die met menselijke krachten op een voorwerp drukt.
Omdat dat de wetenschappelijke methode is. Als je wilt testen of bij X kracht een telefoon breekt, kun je dat domweg niet met de hand doen. Het enige wat deze "test" laat zien is dat het mogelijk is een telefoon te breken met je handen. Ja, dat wisten we al. Wat je wilt weten is of telefoon A beter tegen die kracht kan dan telefoon B. En dat kan alleen als de kracht op telefoon A gelijk is aan de kracht op telefoon B. En dat kan enkel met een betrouwbare, herhaalbare statische druk/buigtest.
Eens, voor de exacte wiskunde heb je die test nodig. Maar om een gevoel te krijgen van hoe stevig een telefoon is, is deze 'bij benadering' steeds dezelfde test toch echt zinvol. Je mag het daarmee oneens zijn, maar de beste man geeft er ook een gedegen onderbouwing bij: hij zegt ook letterlijk dat het geen telefoon is die zomaar zal buigen of breken. maar wel dat het een zwak punt is en een stevige case dus geen overbodige luxe is.

Het is dus een heel genuanceerd oordeel. En uiteindelijk is dat ook wat ik in een informatieve review zoek. Een pagina met balkjes en nummertjes zegt niet altijd meer dan een persoonlijke indruk en juist dat laatste is de kracht van Jerry's stijl van reviewen. Ik ben geen groot fan van Youtubers, maar deze man heeft echt wel wat te melden.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 28 juli 2020 21:08]

Menselijke kracht is ook gewoon kracht hoor. Daar is niets bijzonders aan. De enige reden om de test telkens identiek uit te voeren, is dat de resultaten van tests op verschillende telefoons beter vergelijkbaar zijn. Dat is nu niet het geval.
Nouja andere telefoons overleven dit wel, dus zo'n slechte duurzaamheidtest is dit nou ook weer niet. Laat wel wat zien over de stevigheid. Als een telefoon makkelijk te breken is is dit natuurlijk wel erg slecht. Dat betekent dat de materialen gewoon van goedkope plastic zijn. 399 Euro niet waard imho. Ik verwacht dan wel een wat stevigere telefoon.
Ja, maar wat is makkelijk? Natuurlijk zijn er toestellen die in deze test eerder stuk gaan dan andere, maar met de hoeveelheid kracht die hij uitoefent noem ik het niet "makkelijk" meer. De kans is aanwezig dat in normaal gebruik (incl. telefoon in achterzak) dat ding heel blijft.
Jerry heeft elk jaar een wall of shame, en als je kijkt hoeveel telefoons wel slagen is het bijna schandalig dat oneplus met een telefoon van 400 euro hier faalt.
Anoniem: 310408
@magnat50528 juli 2020 21:13
Jerry heeft elk jaar een wall of shame, en als je kijkt hoeveel telefoons wel slagen is het bijna schandalig dat oneplus met een telefoon van 400 euro hier faalt.
Als jij dat soort dingen met een telefoon doet, zou ik hem zeker niet kopen. En als je echt niet snapt dat dit geen test maar amusement is zijn er heel veel telefoons die je vast niet wil kopen en heel veel die je vast wel wilt hebben. En omdat je dan denkt dat wat jij kiest sterker is zal je vast heel blij zijn. Prima toch?

Wat je ook kan doen is een paar van zijn 'breektests' op een rij zetten en gewoon een indruk krijgen van wat hij doet. Soms zie je hem echt inspannen (witte knokkels), soms duidelijk minder en soms heeft ie de telefoon aan de randen vast, soms niet. Dan denk ik dat je zoals ieder weldenkend mens met een grote glimlach kijkt en de PR mensen van de firma kleine balletjes ziet krijgen. Totdat iedereen weer gewoon doorgaat. Weet jij nog wat de iPhone was die als je er maar naar keek stuk was? Ik niet, ik heb er na wat video's nooit meer iets over gehoord.
Offtopic, maar: 'Jerry' heet geen Jerry, maar Zack Nelson.
To jerry-rig wil zeggen: Iets maken of repareren door te improviseren. Daar komt de naam van zijn kanaal dus vandaan.
Hij is makkelijker te breken dan andere telefoons, dus dat zegt wel degelijk wat over de bouwkwaliteit.
Slechtere bouwkwaliteit = kortere levensduur.
Ik denk niet dat je dat zo zwart wit kunt zien. Er zijn veel meer factoren die invloed hebben op de levensduur. Als ik met een hamer op een toestel ga meppen en dat ding breekt makkelijker dan andere toestellen dan is dat niet representatief voor de werkelijkheid en gemiddelde situatie, waarin dat ding misschien helemaal nooit breekt of stuk gaat.

Het is ook erg specifiek op welke punten in de video kracht uitgeoefent is. Een kracht op die manier uitoefenen komt denk ik niet voor bij gewoon gebruik. Daarnaast met bijvoorbeeld een mes in plastic gaan snijden, ik kan daar geen real-life situatie voor bedenken waarin je wat met die informatie kunt.

Er zijn daarnaast ook toestellen die random hardware falen hebben, dit toestel kan in dat geval weer langer meegaan dan die toestellen, terwijl die misschien weer beter uit deze test kwamen.
Het is ook erg specifiek op welke punten in de video kracht uitgeoefent is. Een kracht op die manier uitoefenen komt denk ik niet voor bij gewoon gebruik.
Dat is ook letterlijk wat 'ie zegt aan het einde van de video...
Hij is makkelijker te breken dan andere telefoons, dus dat zegt wel degelijk wat over de bouwkwaliteit.
Slechtere bouwkwaliteit = kortere levensduur.
Dat is veel te kort door de bocht. Als hij breekt in situaties die in normaal gebruik niet voorkomen dan doet het helemaal niks met de levensduur. Het is alsof je moderne CPUs bij 2V test, het ene model dat prima overleeft terwijl het andere in de fik vliegt en vervolgens stelt dat die CPU die het overleefde een langere levensduur heeft.
De kans dat ik een telefoon moet vervangen door zo'n breuk als in de video acht ik 0,00%.

Het is een leuke test om te zien, meer niet.
Het is geen test, want ik zie nergens hoeveel kracht de Nord, of andere telefoons te verduren hebben gekregen.
Het blijft een flappy figuur die graag met mesjes los gaat op telefoons en binnen 5 minuten naar de maan helpt. Is dat representatief? Ik vind van niet
Genoeg modellen in het verleden waar toestellen gewoon in de broekzak zijn gebroken. Als je ook maar één dingetje bij in je broekzak steekt kan het al een serieus drukpunt vormen.
Ooit had ik een Lumia 1020 en Nokia 808 samen zitten. Doorgaans altijd opgelet met hoe en waar, één keer vergeten voor een paar minuten. Het scherm van de Lumia heeft snel verloren.

Mijn broeken hebben geen aparte broekzak voor elk ding dat ik meeneem, dus soms moet je wel combineren.
Sorry, maar die testbench heeft alleen zin als de tel überhaupt niet breekt met menselijke kracht. Bijna elke tel die zijn buigtest doorkomt is gewoon stevig genoeg in 2020. Werk je nog met crap materialen of slechte design (zoals de iPhone 6) dan kom je die test niet door. En daar gaat het hem om.
Exact. Net zoals de "test" met de aansteker tegen het scherm. Hoe vaak gebeurt dat?
En zoals hij ook zovaak aangeeft, net zoals in deze video, is het niet echt representatief voor de echte wereld maar meer iets interessants. Bijna geen enkele telefoon breekt op deze manier, deze wel en dat zegt iets.
Hij heeft al vaker aangegeven dat dat geen duurzaamheidswaarde heeft.
Ik denk dat een deel hiervan wel laat zien of het toestel eventueel zwaar beschadigd raakt bij een fietstocht. Stel deze zit in een broekzak en je valt, of je wordt aangereden om even iets te noemen.

Natuurlijk mag je dan schade verwachten aan je toestel, maar als dit soort tests een beetje bijgesteld zouden worden bij bedrijven intern, denk ik dat hier zeker veel waarde uit kan worden gehaald.
Ik vind dat JerryRigEverything zo'n wazig kanaal. Ja ik snap dat er soms getest moet worden maar om nu moedwillig telefoons te vernielen zodat je je YouTube kanaal er mee kan vullen vind ik wel een beetje ver gaan. Er komen zo ie zo al een hoop chemicaliën te pas aan het maken van een telefoon en om die dan maar meteen weer te gaan vernielen vind ik een beetje te ver gaan.
Dit heeft nog enigszins waarde omdat het tests zijn op basis waarvan mensen een keuze maken voor een telefoon. Nee ze zijn niet wetenschappelijk objectief, maar als een telefoon hier na 4 minuten klungelen kapot gaat terwijl andere telefoons het makkelijk 10 minuten volhouden dan weet ik wel waar ik voor zou kiezen.

Maar simpel gezegd, zolang het bekeken wordt, maakt hij dit soort filmpjes. Er zijn ook kanalen zoals TechRax, die de domste experimenten uitvoert met splinternieuwe iPhones. Waarom? Omdat het views en dus geld oplevert. Blijkbaar ruim voldoende om er steeds nieuwe iPhones voor weg te gooien.
Ik las echter al wel een review over de Nord waarin gesproken werd over een metalen zijkant. JerryRig heeft dus wel bewezen dat dat in ieder geval niet klopt.
Maar dan ook een scratch bank waar je altijd dezelfde druk uitoefent en onder dezelfde hoek de pennen vast te houden.
Dat maakt volgens Corning, de maker van het Gorilla Glass op zo'n beetje alle telefoons, geen verschil.
Tuurlijk wel, als ik vandaag hard druk met scratchpen nr 1, en morgen iets minder hard.. dan zie je dat echt wel hoor.
Ja oké, maar het gaat Zack (JerryRigEverything) er niet om of een telefoon onder druk bekrast, maar *wanneer* een telefoon bekrast door lichte krassen. En dan maakt alleen de hardheid uit, want Corning zegt zélf dat het krassen bij hardheidniveau 6 begint.
Deze uitspraak blijft mooi!

Scratches at a level 6 with deeper grooves at a level 7.

Ontopic, apart dat Oneplux bij een dergelijk toestel niet kiest voor een beter/ ander matriaal voor het frame.

[Reactie gewijzigd door kevin33 op 28 juli 2020 11:00]

Ik vind het niet zo apart, het is een budgetmodel (vergeleken met de OP 8/8Pro) dus daar ga je dan niet dingen in verwerken die meer kosten. Een plastic frame is goedkoper dan aluminium.

[Reactie gewijzigd door FooLsKi op 28 juli 2020 11:58]

Ik vind het niet zo apart, het is een budgetmodel (vergeleken met de OP 8/8Pro) dus daar ga je dan iet dingen in verwerken die meer kosten. Een plastic frame is goedkoper dan aluminium.
Het is wel vreemd, aangezien hij al meerdere toestellen in de zelfde prijsklasse's getest heeft en het daar niet voorkwam.

Dit is gewoon een ontwerpfout van Oneplus, of een zeer verkeerde bezuiniging.
In de praktijk kan plastic beter zijn, al lijkt het niet zo in dit geval. Aluminium buigt en is een luxe materiaal en eigenlijk niet zo geschikt voor telefoons. Zoals het artikel al aangeeft, het is niet heel wetenschappelijk.
Inderdaad. Liever magnesium, zoals de Surface Pro-lijn. Dat is een stuk duurzamer dan aluminium :)
Dit is gewoon een ontwerpfout van Oneplus, of een zeer verkeerde bezuiniging.
Dat is jouw mening, geen feit (zoals je stelt). OnePlus heeft keuzes gemaakt tbv kosten vs baten. Niemand is verplicht dit toestel te kopen.

Overigens was er met de iPhone 6 "bend-gate" waarbij het frame ook niet zo sterk was, en toch werd het toestel massaal gekocht (ik had er ook 1) en viel het allemaal ontzettend mee.
Is het ook niet voornamelijk de reden dat mensen graag altijd van Apple het nieuwste van het nieuwste willen + Apple is het enige met zijn eigen OS? Als je een android wil heb je keuze uit tientallen merken. Als je Apple wil dan zit je gelijk aan het nieuwste model vast als je geen ouder model wil.
Ik kan alleen voor mijzelf spreken en had de iPhone 6 gekregen. Als ik vrije keuze had gehad was het wat anders geworden. Toch heeft dat toestel 4 jaar dienst gedaan zonder dat het buigen een issue was.
Ik heb een 6s in mijn broekzak kapotgeknikt 😇
Als je een android wil heb je keuze uit tientallen merken. Als je Apple wil dan zit je gelijk aan het nieuwste model vast als je geen ouder model wil.
Ehm als je geen oud model wilt zit je aan het nieuwste vast? Ja dat lijkt me logisch en niets met Apple te maken hebben.
[...]

Het is wel vreemd, aangezien hij al meerdere toestellen in de zelfde prijsklasse's getest heeft en het daar niet voorkwam.
Die telefoons hebben op andere punten weer mindere hardware dan de OP Nord. Het is keuzes maken en gelukkig doet niet iedereen exact hetzelfde, dus we kunnen wat kiezen.
Dit is gewoon een ontwerpfout van Oneplus, of een zeer verkeerde bezuiniging.
Onzin. Het is een ontwerpkeuze en zeker niet voor iedereen een verkeerde bezuiniging. Wil je per se een metalen frame, dan koop je toch lekker iets anders, er is blijkbaar keuze genoeg in deze prijscategorie met metalen frame en inferieur scherm/SoC/Camera/batterij :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 28 juli 2020 11:43]

En hoe weten we eigenlijk dat deze ene telefoon kapot is gegaan door het ontbreken van een aluminium behuizing? Ligt misschien voor de hand maar zo ver buigt de telefoon helemaal niet, dat kan ook met aluminium wel.
En hoe weten we eigenlijk dat deze ene telefoon kapot is gegaan door het ontbreken van een aluminium behuizing? Ligt misschien voor de hand maar zo ver buigt de telefoon helemaal niet, dat kan ook met aluminium wel.
Ik zeg niet dat er door het ontbreken van aluminium het daardoor makkelijker breekt. Immers.. telefoons van 5 jaar geleden waren allemaal plastic en toen braken ze ook niet direct.

Hier is kwa design gewoon niet goed nagedacht.
Het is ze in 2016 wel gelukt om een telefoon van €400 te bouwen met een aluminium body. Ze zijn inderdaad al een poosje geen "flagship-killer" meer, maar deze mid-end telefoon is wel erg mid-end, voor een "back to the roots"-OnePlus.
5G, dieptesensor voorop en 4 sensors achter, vingerafdruklezer, prima soc, veel RAM, 90hz amoled scherm, genoeg opslagruimte, de Nord is een uitstekende mid-end telefoon. Van een aluminium body merk je erg weinig als er toch glas overheen gaat.

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 28 juli 2020 12:30]

De OnePlus One had deze problemen niet. Was ook een top telefoon (de echte flagshipkiller) betreft specificaties voor het jaar 2014 en was toen 100 euro goedkoper dan de OnePlus Nord......

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 28 juli 2020 11:56]

De rest van de high-ends/flagships was toen ook een stuk goedkoper dan nu. Beetje Apples met Androids vergelijken ;)
Die telefoon is 400 euro, dat zou ik geen budget meer willen noemen.
Vandaar ook
een budgetmodel (vergeleken met de OP 8/8Pro)
;)
Maar inmiddels zijn er genoeg toestellen onder de €200 die wel een metalen frame hebben. Zeker voor €400 is een metalen frame geen uitzondering, dan zit je al bijna tussen de flagships van vorig jaar.
Je zult zien dat die met een metalen frame hebben bezuinigd op het scherm of op de SoC of de batterij. Je moet keuzes maken en dit is alleen een probleem als je hem in je kontzak stopt. Ik doe dat nooit, dus ik zie het niet als nadeel.

Een midrange telefoon bouwen, betekent dat je keuzes moet maken. Als dit goedkoper is en ze me iets extra's hebben kunnen geven, ben ik tevreden hoor. Natuurlijk had ik ook liever aluminium gezien, maar ik snap de keuzes in deze prijscategorie wel. In de praktijk merk je hier bar weinig van, tenzij je hem in een strakke spijkerbroek in je kontzak doet en gaat zitten, dan _kan_ het fout gaan.
Aluminium dat gebogen is komt nooit meer terug in de originele vorm. Keramisch of bepaalde kunststoffen zijn eigenlijk veel beter geschikt.
En wat zit er verder qua componenten in die €200 toestellen? Je kan elk dubbeltje maar 1x uitgeven en daar zijn keuzes gemaakt. Je kan niet alles hebben EN weinig betalen. Overigens hoef je dit toestel niet te kopen als je niet tevreden bent hoor.
Je moet ergens op bezuinigen als je een net niet top chip en een 90hz oled scherm, en veel camera's wilt gebruiken. Bij de Nord is de IP rating, de speaker, en het frame van mindere kwaliteit. Vind ik helemaal prima overigens, je weet door dit soort tests en andere reviews wat je koopt. Alsnog een toptoestel voor 400 euro imo.
Ach een aluminium frame is ook geen garantie dat het toestel heel blijft, zie de Pixel 4 XL. Tevens kan het met een plastic frame ook goed gaan, zie Pixel 3a.

Het blijft een extreme test, die voornamelijk van informatieve waarde is. De achterkant van mijn 7T breekt ook in zijn test, maar met mijn gebruik maak ik mij daar geen zorgen om. Het glas zal eerder breken doordat je het toestel laat vallen zonder hoesje dan door extreme druk en met hoesje is de kans dat het gebeurt sowieso al kleiner.
Ik zie nog verrassend vaak dat, met name vrouwen, hun telefoon in hun achterzak doen. Komt vast omdat vrouwen-broeken vaak geen fatsoenlijk zakken hebben, maar in combinatie met deze telefoon is het dus echt een slecht idee. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat andere telefoons het wel prettig vinden
Ik moet altijd zo lachen om de term "it's a feature not a bug" als ik dit soort dingen lees… een telefoon is recht en een kont is rond. In welke wereld zou dat goed samen gaan?

Het geeft de ontwikkeling van telefoons met ronde schermen een heel andere insteek over wat voor problemen 't gaat oplossen in ieder geval 8)7
Ik weet niet hoe vast jouw kont is, maar mijn kont wint het niet van een harde telefoon hoor! Die vormt zich mooi aan de telefoon. Anders zou ik ook nooit m'n portemonnee in m'n kontzak kunnen hebben.

Ik heb m'n telefoon gewoon in m'n broekzak trouwens, maar het gaat even om het idee.
Ik weet niet hoe slap jouw kont is, maar een spijkerbroek levert toch aardig wat spanning op rond een telefoon als die in een kontzak zit.
En als jouw portemonnee net zo groot is als een gemiddelde telefoon, good for you ;) .
Er is zoveel variatie in baggy jeans, skinny jeans, dikke en dunne konten, er is toch niks zinnigs over te zeggen? Maar ik zie hetzelfde als @418O2 hoor: vrouwen die hem in de kontzak stoppen en ik denk dan steeds "arme telefoon". Je ziet gewoon dat de rechte telefoon onder spanning komt te staan door de vorm waar het door de strakke jeans tegenaan gedrukt wordt. Lijkt me ook niet comfortabel, maar ik snap dat het met een ruime spijkerbroek geen probleem is.
En dan negeren we nog even het feit dat ze voor 50% boven de zak uit steken, waardoor het extra makkelijk is om ze te stelen verliezen.
Nog een reden voor de terugkeer van kleinere telefoons. :)
Mijn zus heeft haar telefoon ook altijd achter uit de broekzak steken. Als we eens ergens waren winkelen pikte ik dat ding er wel eens uit zonder dat ze het door had, en als ze 'm dan even later nodig had gaf ik hem nonchalant terug. Niks van geleerd.
Bij een strakke broek voel je wel dat er iets uit wordt gehaald hoor. En hoe moeten vrouwen die tablets van tegenwoordig anders meenemen? In de voorzak steekt een telefoon nog meer uit 😂. Ik ga zelf echt niet altijd een tas meenemen.

De keuze voor toestellen die wel in de broekzak passen, is zo beperkt, dat er geen markt voor lijkt omdat je dan eerder geneigd bent om maar een groter en beter bij je eisen passend toestel te kopen.

Of ze moeten broekzakken een groter maken, dat vind ik nog beter 😂.
Als ik "per ongeluk" tegen je aan loop van achteren en ondertussen ook je telefoon pak, voel je daar niets van, gezien we (normaal gezien) maar één plek tegelijk gevoel hebben.
This principle is known as a smaller particular case of a more general principle known as "the dominance principle of Ukhtomsky". Wikipedia has only the Russian language version about this principle (as well as about Ukhtomsky, a prominent Russian physiologist) and it seems to be not really known outside of the Russian scientific community (this is the only page I found about him in English).

The more general principle of Ukhtomsky postulates the following: one certain input may lead to the formation of the dominance center in the cortex. The domaninace center is characterized by the higher level of nerve cell excitation, whereas the rest of the cortex undergoes an inhibition so that different, even unrelated inputs converge here, helping this center to exist for longer time. The only way how this center can be ceased is to form another dominance center by a extremely high stimulus (for example a startle sound). Here the most insensive pain leads to the formation of such a center and all substantial pain stimuli just contribute to the persistence of this center: the pain is however percieved to originate from the place where the first stimulus, responsible for dominance center formation, originated from.
Bron

Dus zo lang ik harder tegen jouw schouder beuk, dan het gevoel van een telefoon die verdwijnt uit een strakke broekzak, heb je helemaal niets door.
En dat is precies wat die zakkenrollers doen die @PcDealer ook noemt. Ze hebben de ene hand op je schouder, waar ze een bepaalde druk uitoefenen, zodat je niets merkt van dat beetje druk dat nodig is om je telefoon te pakken, je horloge los te maken of in je jaszak te grabbelen naar je portemonnee.

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 29 juli 2020 08:59]

In drukke gebieden doe ik het ook niet he, maar een stukje lopen door een rustige wijk of op school, kan prima ;). Als ik echt ergens heen ga, neem ik wel een tas mee.

Ik woon in een dorp waar ik mijn fiets kan laten staan met de sleutel erin, dus daar loop ik zonder problemen rond. Heb mijn telefoon zelfs al meerdere keren in een speeltuin laten liggen 😂.

In Rotterdam (waar.ik studeer) heb ik dat ding of in mijn hand, of in mijn tas. Ik ben ook niet gek uiteraard.
Heb jij nooit videobeelden gezien van zakkenrollers? Die kunnen horloges stelen zonder dat je het merkt. Vaak in combinatie met iemand die tegen het slachtoffer aan botst, zal helpen om er voor te zorgen dat totaal niet wordt gemerkt dat er een telefoon weg is die los in een kontzak zit.
Bij sommige denk ik toch eerder lucky telefoon hoor :+
Tweakers: OnePlus Nord breekt in duurzaamheidstest JerryRigEverything
Ja wel jammer hoor dat hij breekt, heb vaak genoeg gezien dat iemand per ongeluk op hun smartphone zaten als ze hem op de bank neer legde (ja ik weet een smartphone hoort niet op een bank te liggen), en ja ik zie ook bij mij nichtje dat ze haar smartphone in haar achterzak doet, en ja zal wel te maken hebben met dat vrouwen hun broek zaken aan de zijkant kleiner zijn, maar ik draag hou maar nooit me smartphone in me broekzak, en ik heb grote broekzaken, of normale, en ik vind smartphones gewoon niet lekker zitten in me broekzak, die dingen zijn de laatste jaren alleen maar groter en zwaarder geworden, vooral die helemaal van glas zijn.

Vind wel erg apart dat je nu voor €400,- een smartphone krijg van OnePlus One met een low budget chipset CPU/GPU, wanneer je met de OnePlus One voor onder de €350,- een smartphone had met een high end chipset, en de OnePlus Two voor €400,- ook een high end chipset had.

Erg jammer mis wel die tijd, ook zelfde voor Xiaomi die ook VEEL duurder zijn geworden, wanneer die vele jaren langer dan OnePlus smarphones maakte voor rond de €400,- met een high end chipset, en dat je vanaf de Xiaomi Mi 10 €750,- moest betalen toen hij uit kwam, wanneer je nog de Xiaomi Mi 9 voor €450,- kon kopen toen hij uit kwam.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 28 juli 2020 16:31]

756G is niet low budget, en alle telefoons waren 6 jaar geleden goedkoper, komt nog bij dat OnePlus toen nog niet mee deed met de grote jongens en ze dus indruk moesten maken met een goedkope telefoon.

Ook de iPhone wordt duurder:
iPhone 6: 700 euro
iPhone 7: 760 euro
iPhone 8: 800 euro
Het is geen High End Chipset, dat zijn de Snapdragon 800 serie chipset, de 600 serie en 700 serie zijn low to mid end chipsets, en de Xiaomi Mi was ook al heel lang eentje die met de grote jongens mee deed en die bleef wel jaren rond de €400,- met High End Chipset, dus ook onzin geklets van jou.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 29 juli 2020 18:25]

Je zei low budget chipset en nu is het mid-end? Ik zeg ook niet dat het high-end is maar 785G zit echt wel aan de top van de mid-end chipsets, een goede keus voor een telefoon van 400 euro, helemaal in combinatie met OyxgenOS. Deze zal qua prestaties bijna niemand tegenvallen.

OnePlus heeft zich bewogen naar de grote jongens mét grote prijzen. Dat kun je jammer vinden, en daarom brengen ze de Nord uit. Die kunnen ze nu niet nóg voordeliger maken want dan zouden ze met zichzelf gaan concurreren (OnePlus 8 ).

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 29 juli 2020 18:32]

Bij mij gaan pinpassen ed ook nooit langer dan een jaar mee als ik mn portemonnee in de kontzak draag
Jarenlang een 'normale' leren portemonnee gebruikt. Die dingen waren na een jaar meestal versleten.
5 jaar geleden een SecrID gekocht (ook met leer dus). Ding is nu nog steeds perfect.
Nee, voor mij geen gewone portemonnee meer.
Toch niet zo slank als mijn Trove-portemonnee die even duurzaam is, maar zeker een verbetering t.o.v. reguliere portemonnees - daar heb je gelijk in :)
Maar mijn pinpasjes (en rijbewijs/ID kaart) zijn ook beter beschermd in de behuizing van de SecrID.
Hierdoor slijten ze een stuk minder dan in een reguliere portemonnee.
Bijkomend voordeel va de SecrID is natuurlijk dat ze RFID ook blokkeren, dat doet de Trove dan weer niet (tenminste, ik kan er niets over terugvinden).
Mijn pasjes slijten juist sneller. Het lijkt wel een zand magneet. Iedere week even de compressor op helpt maar het valt mee wel op dat de letters eraf zijn na een jaar.
En nu je telefoon ook je pinpas is... :P
Beetje off topic, maar laatst in de winkel, probeerden we met een telefoon te betalen, toen het apparaat vroeg om het pasje erin te doen... |:( De dag daarvoor werkte het in exact dezelfde winkel wel. Zulk soort dingen zorgen er helaas voor dat ik nog niet durf om mijn pinpas thuis te laten.
Je hebt ook van die hoesjes die om je passen gaan, waardoor ze minder snel breken. Ik heb er eentje om mijn ov-kaart en dat ding zit vaak genoeg in mijn broekzak, jaszak en tas (ook met sleutels) en na twee jaar is die nog heel :). Lijkt toch aardig wat te schelen.
Als ik zie hoe bij vrouwen zo'n telefoon toch net een beetje krom trekt als ze er op hebben gezeten, denk ik dat de telefoon het uiteindelijk toch verliest :)

Bankpasjes e.d. zijn wat dat betreft wat flexibeler dan een telefoon van aluminium en Gorilla Glass. Ik hou m'n telefoon ook altijd in m'n broekzak trouwens… gelukkig hebben mannen nog fatsoenlijke broekzakken i.p.v. (als ze geluk hebben) broekzakjes waar je pink niet eens meer in past. :D
En het zal je soms verbazen wat er nog in mannenbroekzakken past. Zo hoorde ik bijv. klachten over de BB Passport (die ik gebruikte en nog steeds heb liggen), dat 'ie niet in broekzakken zou passen door het vierkante formaat. Maar zelfs in mijn hele strakke skinny jeans (waar ik 1 paar van heb) past 'ie met gemak, dus dat geeft wel aan hoe ruim die zakken soms zijn :P

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 juli 2020 13:13]

M'n vriendin doet het inderdaad ook altijd, telefoon in de kontzak, en dan met het scherm naar de buitenkant toe. Hoe haar telefoon nog heel is blijft me een raadsel.
Dat is net zo mysterieus als hoe ze in hemelsnaam zo enórm veel rommel in zo'n piepklein handtasje kwijt kunnen… en dan geen ruimte meer hebben om er 'n telefoon bij te stoppen. 8)7

Verbaast me trouwens wel dat deze OnePlus Nord het aflegt tegen de test, maar de evengoed van plastic gemaakte Pocophone het blijkbaar beter deed?
Al ruim 10 jaar mijn smartphone (onbeschermd) in mijn achterzak, en nog nooit een gesneuveld toestel.

iPhone
iPhone 3GS
iPhone 4S
Sony Z3 compact
Galaxy S7
Galaxy S9
En nu is de S20 aan de beurt :)
damesbroeken zijn vaak wat strakker natuurlijk. Als je gaat zitten, komt er toch wel redelijk wat spanning op een telefoon. Op de fiets bijvoorbeeld...
Herenbroeken zijn er ook niet wijder op geworden de laatste jaren.. ;)
Moet wel bekennen dat ik bij het bukken of zodra ik ga zitten mijn toestel vrijwel altijd uit mijn zak haal.
Maar de telefoons wel groter haha
heb mijn telefoon ook vaak in de achterzak maar heb nooit mensen gesnapt die gaan zitten terwijl hun telefoon nog in hun achterzak zit. Waarom zou je dit doen is toch vragen om problemen?
Ik zie dames het ook wel eens doen op de fiets. Raar gezicht altijd. Dat ding zou er zo uit kunnen vallen, want 9 van de 10 keer steekt hij er boven uit.
Oei, ik laat deze maar even links liggen om te kijken of dit incidenteel blijft of structureel wordt bij dit toestel. :|
Heb je de bijgevoegde video gezien? Je moet wel erg veel kracht zetten om het toestel te breken. Ik weet niet hoe mensen met hun telefoon om gaan maar zoveel kracht zet ik niet op mijn telefoon. En ik durf zelfs te wedden dat als de telefoon op de bank ligt en je er per ongeluk op gaat zitten, het ook niet zomaar stuk gaat.
Zoals de video zegt is dit de enige telefoon waar dit is gebeurd, dus dat is voor mij al een reden om naar een alternatief te kijken. En over een langere periode krijgt een telefoon naar mijn idee meer te verduren dan en korte test, ik zou geen degradatie over tijd kunnen voorspellen maar ik ben nu huiverig over de behuizing. Ik kijk nu eerder naar een tweedehands oneplus 6 o.i.d.
Heel veel kracht in 1 keer kan al snel gelijk komen te staan aan een beetje kracht in tig keer.
Weet niet of je het hier nou vanaf moet laten hangen. Je moet even kijken naar de bendtest van de iPad Pro https://www.youtube.com/watch?v=hUBsxCcJeUc. Die buigt nog net een stukje makkelijker door en daar hoor je, ik in ieder geval niet en heb er zelf ook één, nooit iemand over.
Ja maar een ipad zoals je voorbeeld is natuurlijk zwakker omdat hij groter is. Ik begrijp je vergelijking wel maar ik kijk alleen naar andere telefoons. De carrosserie van een limosine is ook minder stijf dan een normale hatchback bijvoorbeeld. ;)
Ze hebben dus bezuinigd op de bouwkwaliteit zodat het toestel voor 399 aangeboden kan worden. Jammer.
Of het jammer is ligt aan je wensen. Aangezien ik mijn telefoon niet aan dit soort krachten bloot stel heb ik liever dat men hierop bezuinigt dan op bijvoorbeeld de camera, waar ik wel gebruik van maak.
Apple telefoons hebben ook lang last gehad van "bendgate", en die waren nog een stuk duurder. Voor veruit de meeste mensen, die met respect omgaan met hun spullen, zal dit totaal geen probleem zijn.
Da’s... Niet zo mooi. Volgens mij heb ik nog liever een barst in m’n scherm dan dat de boel op deze manier uitvalt.

Begrijp ik nu goed dat het frame van dit model volledig van plastic is? Dat kan toch ook nooit sterk genoeg zijn :?
Plastic bestaat in vele vormen en is in de meeste gevallen sterk genoeg om een telefoon van te maken. Vroeger waren de meeste telefoons van plastic en misschien is dat nu nog wel zo. Dat een apparaat kapot gaat als je hem met opzet probeert te breken is niet zo gek. Ik ben er niet bang voor in ieder geval, draag mijn telefoon niet in de achterzak.

[Reactie gewijzigd door Blackice09 op 28 juli 2020 12:04]

Vroeger waren telefoons ook veel dikker natuurlijk, is logisch dat ze daardoor alleen al sterker waren.

Ik geloof dat in weerstand tegen buigkracht de hoogte een derde macht zwaarder telt dan de breedte, dus een 3310 zou nooit buigen nee (deden ze dan ook niet :P), maar een moderne mainstream telefoon moet wel wát kunnen hebben en een cm dik is tegenwoordig al onacceptabel. Ik zie daar niet echt plek voor plastic, ook al zal ie bij 'normaal gebruik' heel blijven.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 28 juli 2020 18:13]

Je kunt natuurlijk ook gewoon zorgvuldig omspringen met je dure telefoon. Ik verbaas me er wel eens over dat mensen zoveel geld neertellen voor zo'n toestel en dan verwachten dat ie allerlei vormen van mishandeling zal overleven. Het moet juist andersom werken denk ik dan: als ik er veel geld voor betaal wil ik er ook zo voorzichtig mogelijk mee omspringen zodat ik er zo lang mogelijk van kan genieten. Misschien dat het een generatie-dingetje is (mijmer).
Ik draai het om; een item wat gemaakt is om de hele dag mee te nemen en te gebruiken, dat moet tegen dat gebruik inclusief de kleine ongelukjes kunnen. Of mocht er schade ontstaan dat deze direct zelf & goedkoop te herstellen is.
Het is bizar dat we accepteren, dat na een kleine val of stoten bepaalde telefoons (bijna) total-loss zijn.
Het is me duidelijk dat je het omdraait: dat is nu juist het gene waar ik me in mijn voorgaande posting tegen afzet. Zoals ik al aangaf herken ik de associatie "het is duur dus mag ik er helemaal op los gaan" niet. Die relatie bestaat volgens mij niet. Dure dingen kunnen juist heel kwetsbaar zijn en je bewijst jezelf geen dienst door zo'n duur goed slecht te behandelen. Laat staan dat ik de fabrikant daar op af wil rekenen.

Ik zou trouwens niet durven stellen dat zo'n toestel in dit geval "zomaar" beschadigd raakt: het filmpje maakt duidelijk dat je je daar echt wel voor moet inzetten. Let wel: met als uitgangspunt dat je zorgvuldig met het apparaat omgaat.
Ik ben gedeeltelijk met je eens. Maar er is een groot verschil tussen ergens helemaal op los gaan of met fluwelen handschoenen moeten gebruiken.
Tuurlijk moet je met beleid je devices gebruiken. Ik ben alleen tegen de trend dat iedere onzorgvuldigheid of ongelukje je met een enorme kostenpost opzadelt.

Het blijft een gebruiksvoorwerp wat risico verhogend is. Eenvoudige reparatie zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn.
Ergens verwacht ik dat wel van een gebruiksvoorwerp zoals een smartphone. Ik was zo ontzettend blij met mijn Lumia 920, wat een mooi en stevig toestel dat dat was. Geen hoesje nodig en die heeft me een paar klappers overleeft met enkel wat gedeukte hoekjes of een paar krasjes.

Ik blijf het jammer vinden dat vrijwel elke smartphone dusdanig breekbaar is dat je er gewoon niet onderuit komt om het in een lelijke hoes te stoppen die mij constant in de weg zit.

De *2* Lumia reeks was een verademing als het op bouwstevigheid van telefoons aan kwam. Echt zonde dat het niet aangeslagen is en men liever 2mm dunnere bezels wilt om er vervolgens een hoes omheen te moeten doen die nog dikker is -.-
Wat is er mis met gewoon fatsoenlijk met je spullen omgaan? Waarom moeten alle spullen tegen elk scenario opgewassen zijn? Gebruik spullen gewoon waar ze voor bedoeld zijn.
Ik vind het juist wel goed dat er tests op spullen uitgevoerd worden. Met je auto zou je ook kunnen zeggen dat je er gewoon goed mee om moet gaan, maar wat als je nou net een keer niet goed oplet? Dan is het toch wel handig om te weten dat hij bepaalde klappen op kan vangen en dat je benen na de klap niet 50 meter naast je hoofd liggen.
Ik keek altijd naar JerryRigEverything. Maar naar dat eenzijdige gesponsorde oled van qled filmpje, is hij bij mij de geloofwaardigheid kwijt geraakt.
Hij zei duidelijk dat die gesponsord was en het verandert niets aan zijn andere content dus ik zie het probleem niet.
Sterker nog, het maakt hem in mijn ogen juist geloofwaardiger omdat hij vermeld dat het om een gesponsorde video ging. Er zijn genoeg YouTubers die dat soort zaken niet melden of flink verbergen.
Het is verplicht om het te vermelden tegenwoordig.
Maar niet iedereen houd zich er aan.
Stel je voor dat iemand betaald krijgt voor werk!

Zolang het vermeld is, prima! Dan kan je het vermijden als je dat wil of kan je je verwachtingen aanpassen.
Zoals thommy zegt, dat gaf hij heel duidelijk aan.

Verder vind ik hem altijd neutraal en duidelijk, en is het gewoon informatief.
Naar aanleiding van jouw post, heb ik zijn video over OLED vs. QLED gekeken.

Ja, hij is gesponsord, maar wat vind jij eenzijdig aan zijn filmpje?
Dat OLED beter uit de verf komt, tenzij je TV kijkt in een kamer waar vanuit elke kant vol de zon op het scherm staat.
Oeff. rare geluiden als hij dat toestel even bewerkt...

Maar snap niet dat men 400 euro als "budget" zien..
3 jaar terug heb ik een SS S8 van rond de 500 gekregen(werk), wat een highend toestel was..

En ik zat ook naar dit toestel te kijken als een opvolger (mogen 3 jaar en een budget van 500..).

Snap sowieso niet waarom een toestel zo'n duur moet zijn. Vandaag ook een iPhone 11 Pro aan een klant gegeven, 1x00 euro, voor een toestel die ik in verhouding met mijn S8, zwaar/bulkie aanvoelt.
En niks meer kan dan mijn S8 :P


Waarom word dit nu weer gemint...

[Reactie gewijzigd door Renegade666 op 28 juli 2020 12:13]

Bij Apple betaal je ook wel voor software support. De iPhone 6S (die al weer bijna 5 jaar oud is) krijgt ook gewoon iOS 14 support, dat kan je niet zeggen over Samsung (kuch 2 jaar support)

Natuurlijk zijn de prijzen ook belachelijk hoog moet ik je eerlijk zeggen.
En dat doen ze in het algemeen goed. Maar een Iphone 6S koste 600/700 euro. We zitten nu op het dubbele, voor de zelfde software in principe.

Samsung heeft ook langer support. 2 grote Android releases, en daarna nog steeds beveiliging updates.
Krijg nog geregeld updates. Alleen zal android 10/11 niet voor dit toestel komen (niet op de normale manier iig).

--Iemand, heeft een hekel aan mensen met eigen meningen hier.. beetje zitten te minnen...

[Reactie gewijzigd door Renegade666 op 28 juli 2020 12:36]

Apple heeft helaas alles kapot gemaakt.

Prijzen naar boven de €1000,- brengen voor de high-end waardoor ze de budget series naar 700-800 kunnen plaatsen. Vele volgen dit ook met mate en dan ga je dus in de toekomst rare dingen zien. Of het is niet raar voor de nieuwere generatie, maar voor de mileniums wordt dit de standaard.
die Samsung S8 koste geen 500 euro bij lancering, die koste 800 euro, 2x meer dan dit toestel, misschien dat je daarom gemint werd.
Wie zegt dat ik hem bij lancering heb gekregen?
Lancering was in maart, toestel heb ik september 2017 gekregen.
Ik geef alleen maar aan waarom je misschien gemint werd, ik heb je niet gemint.
Misschien dachten mensen dat de prijsvergelijking van een lanceer prijs tegenover een prijs die al 40% was gedaald niet opging. Zeg niet dat ik het niet met je eens ben, ik beantwoorde alleen je laatste vraag in je comment.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee