Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 133, views: 332.256 •

High-end gamesysteem

Zoals zo vaak sluiten we af met het high-end-gamesysteem. Het budget is verhoogd naar 1500 euro exclusief randapparatuur; dat stelt ons in staat een systeem samen te stellen dat met name grafisch een stuk krachtiger is. Het systeem is ook geschikt voor een multimonitoropstelling.

Basisonderdelen

Intel Core i5 3570K Boxed

De Intel Core i5 3570K is een uitstekende cpu. Door de vrij instelbare multiplier kan deze processor ook nog gemakkelijk worden overgeklokt. Dat de 3770K HyperThreading ondersteunt biedt bij de meeste games geen noemenswaardig voordeel.

Gelid Solutions Tranquillo Rev.2

De populaire Scythe Mugen 2 lijkt nu toch echt aan zijn einde te zijn gekomen. We moeten dus naar een alternatief uitwijken en komen dan uit bij dezelfde koeler die voor het mainstream gamesysteem werd gekozen: de Gelid Tranquillo. Deze koeler mag dan goedkoop zijn, hij voldoet uitstekend in ons high-end gamesysteem en een overklok is prima mogelijk.

linkReview @ Legitreviews

Score: 4.5€ 81,93Moederbord Gigabyte GA-Z77X-D3H
Gigabyte GA-Z77X-D3H

De Gigabyte GA-Z77X-D3H is van alle gemakken voorzien, zoals zes usb 3.0-poorten en vier sata-600-aansluitingen. Een belangrijk punt zijn de twee pci-e-aansluitingen voor de twee videokaarten. Dit moederbord kwam onlangs als winnaar uit onze vergelijkende test.

Corsair Vengeance  CML8GX3M2A1600C9 Low Profile

De modules van Corsair zijn compact, zodat er geen problemen bij de installatie van de processorkoeler verwacht hoeven te worden. Voor het gros van de gamers volstaat 8GB, maar er kan makkelijk naar 16GB worden uitgebreid als je dit setje een tweede keer bestelt.

Score: 5OnbekendSolid State Drives Samsung 830 series 256GB
Samsung 830 series 256GB

De dalende prijzen van ssd's stellen ons in staat om ook bij dit systeem de capaciteit te verdubbelen. Met 256GB heb je voldoende ruimte voor je belangrijkste games.

Seagate Barracuda 7200.14 ST2000DM001, 2TB

Ondanks de grote ssd is een harde schijf geen slecht idee. Er is genoeg budget om voor een harde schijf met een opslagcapaciteit van 2TB te kiezen. Deze versie is wederom voorzien van 64MB cachegeheugen en een sata-600-aansluiting.

Gigabyte Radeon HD7950 WindForce 3

Van de HD7950 WindForce 3 uit de mainstreambak hebben we er twee in dit systeem gestopt. Dit model van Gigabyte wordt al overgeklokt geleverd en is voorzien van een grote koeler met drie ventilatoren. Het 3GB grote geheugen maakt deze videokaart ook geschikt voor een EyeFinity-opstelling.

linkReview @ Techspot

Antec Eleven Hundred

Een behuizing is zeer persoonlijk en iedereen heeft zo zijn voorkeuren. Dit bleek ook uit de discussie op het forum. Desondanks denken we dat de Antec Eleven Hunded menig gamer wel tevreden kan stellen. Er zijn echter nog legio andere opties: voor een strakke behuizing kan je bij de Fractal Design Define R4 terecht, maar ook de geheel zwarte Corsair 500R is een prima keuze.

Score: 4.5OnbekendVoeding Corsair Enthusiast TX750M
Corsair Enthusiast TX750M

Een goede voeding is essentieel. Deze Corsair heeft een prima rendement, getuige het 80 Plus Bronze-certificaat, en is bovendien vrij stil. Het vermogen van 750 watt is ruim voldoende, ook als we de processor en de videokaart overklokken. Daarnaast is hij modulair uitgevoerd, zodat je geen last hebt van overbodige kabels, en belangrijk is dat er niet te weinig aansluitingen zijn.

linkReview @ Techpowerup

Score: 4€ 17,27Optische drive LG GH24NS90 Zwart
LG GH24NS90 Zwart

Ook in het laatste systeem van deze BBG nemen we de optische drive van LG op. Je weet ondertussen dat we dat doen omdat 'ie best stil is, voor een dvd-brander.

€ 1.136,77Actuele totaalprijs:
ProductPrijsAct.Prijs
Processor Intel Core i5 3570K Boxed € 206,- € 199,-
Processorkoeler Gelid Solutions Tranquillo Rev.2 € 27,75 € 21,95
Moederbord Gigabyte GA-Z77X-D3H € 126,95 € 81,93
Werkgeheugen Corsair Vengeance CML8GX3M2A1600C9 Low Profile € 39,99 € 75,-
Solid State Drives Samsung 830 series 256GB € 172,99 Onbekend
Harde schijf Seagate Barracuda 7200.14 ST2000DM001, 2TB € 95,99 € 69,-
Videokaart Gigabyte Radeon HD7950 WindForce 3 € 570,02 € 293,- (2x)
Behuizing Antec Eleven Hundred € 100,70 € 86,62
Voeding Corsair Enthusiast TX750M € 109,24 Onbekend
Optische drive LG GH24NS90 Zwart € 14,57 € 17,27
  Totaalprijs bij opstellen BBG € 1.464,20 € 1.136,77

De goedkoopste leveranciers van deze configuratie kunnen in onze Pricewatch worden gevonden.

Basisonderdelen

Score: 4.5OnbekendMonitoren 3x Dell Ultrasharp U2312HM Zwart
Dell Ultrasharp U2312HM Zwart

De Dell U2312HM is de opvolger van de populaire U2311H. Dit scherm, dat beschikt over een ips-paneel, is nu voorzien van een led-backlight. Het scherm heeft een lage input-lag en een lage responstijd. Door de goede kijkhoeken, de dunne bezel en de displayportaansluiting is hij erg geschikt voor een EyeFinity-opstelling van drie monitoren.

linkReview @ TFTCentral

Score: 5OnbekendMonitoren Dell Ultrasharp U2711 Zwart
Dell Ultrasharp U2711 Zwart

De Dell U2711 heeft een vrij dunne bezel en het ips-paneel zorgt voor goede kijkhoeken. Het opvallendste kenmerk van deze 27"-monitor is echter de resolutie van 2560 bij 1440 beeldpunten. Daarmee zijn games in volle glorie te aanschouwen.

linkReview @ TFTCentral

Logitech Speaker System Z623

Logitech heeft niet alleen goedkope speakersetjes, maar ook chiquere hardware in het assortiment. De Z623 is een 2.1-set die over een krachtige subwoofer beschikt en daarmee heel geschikt is om je buren boos te maken.

Score: 4€ 55,99Geluidskaarten Asus Xonar DX/XD
Asus Xonar DX/XD

Het moederbord levert standaard al een vrij fatsoenlijke kwaliteit geluid. Wie nog een stapje hoger wil, kan zijn geld bij Asus kwijt; de Xonar DX/XD past in een vrij pci-e-slot. Je moet wel een degelijke geluidsset hebben om het verschil te kunnen horen.

Score: 4OnbekendToetsenborden Corsair Vengeance K60 (International English)
Corsair Vengeance K60 (International English)

Sommige gamers zweren erbij: toetsenborden met mechanische schakelaars, die een veel duidelijkere aanslag hebben dan reguliere toetsenborden. De Corsair Vengeance K60 maakt gebruik van Cherry MX Red-switches en leent zich daarmee goed voor een game-sessie, maar is ook geschikt voor serieus typewerk.

Logitech G19 Gaming Keyboard (Qwerty)

Logitech heeft een fors assortiment gamertoetsenborden. De G19 is het topmodel: dit toetsenbord is voorzien van macrotoetsen, verlichte toetsen en een klein scherm, dat bij sommige games erg handig kan zijn.

Score: 4.5€ 59,90Muizen Logitech G500
Logitech G500

De G500 heeft een voor een muis best uitgebreide featureset; zo kan het gewicht met de meegeleverde gewichtjes aangepast worden. Hij heeft een sensor met een resolutie van 5700 dpi. Ook zijn er enkele programmeerbare knoppen en het scrollwiel heeft een functie om sneller te kunnen scrollen.


Reacties (133)

Reactiefilter:-11330132+152+21+30
1 2 3 ... 6
Mooi budged gamesysteem!
Leuk deze prijs vergelijking, maar hoe verhouden die systemen zich qua prestatie tot elkaar ? is het high end 3 x zo snel of 6 x ? voor 5 keer de prijs.

bedankt voor onderstaande tip, Goed koop blijkt geen duurkoop te zijn. je moet gewwon kritisch zijn op welk component de meeste meer waarde geeft aan je behoefte.

http://www.tomshardware.c...X-670-Kepler,3280-11.html

[Reactie gewijzigd door Jermak op 2 september 2012 14:02]

Het basis- en budget-systeem zijn sowieso niet op gaming gericht, dus in games zal het verschil zeker meer dan een factor 5 zijn. Alhoewel de A3850 een best aardige grafische chip heeft wordt die natuurlijk volledig weggeblazen door een dubbele HD7950. De CPU-prestaties liggen zeker niet vijf keer zo hoog, dit verschil is eerder een factor 2.

Maar de prestaties zijn natuurlijk niet de enige verschillen. Meer ruimte op de SSD, een extra harde schijf, en kwalitatief beter materiaal (kast, voeding, koeler).
Als je ook de prestaties wil vergelijken, kan je eens bij ome Tom neuzen. Die zetten custom build tegenover elkaar en kijken hoe ze onderling presteren. Aanrader!
http://www.tomshardware.c...ng-buyers-guide,3282.html
De System Builder marathon :-)

[Reactie gewijzigd door Madrox op 1 september 2012 13:54]

Ik snap alleen niet waarom er voor de Iiyama E2473HDS-B1 als monitor gekozen is ipv de Dell Ultrasharp U2312HM (die wel in het mainstream gamesysteem zit), ze zijn immer beide even duur?
Ziet er allemaal heel goed uit, had bij het high-end systeem trouwens wel een core i7 verwacht, weet iemand waarom hier een i5 is gekozen? De Intel Core i7 950 Boxed is dan ook een goed alternatief en voor dezelfde prijs als de i5 die hier wordt gebruikt.
Aan HyperThreading heb je niet veel met gamen. Sterker nog, het zorgt eerder voor lagere prestaties. Zie ook: http://www.tomshardware.c...e-i7-Nehalem,2057-12.html

Bij een multimedia systeem had ik je gelijk gegeven.
Okee, bedankt. Ik ken namelijk alle ARM hardware maar ik ben heel slecht met PC en laptop processoren, bedankt hiervoor.
Gemiddeld schat ik een i7 (door hyperthreading) nou ook weer niet lager in dan een i5. Maar het voordeel is inderdaad nihil, en daarom is een i5 met hogere kloksnelheid beter dan een oude i7 op lagere kloksnelheid.

En het ligt er maar aan wat je onder "multimedia" verstaat. Alleen bij zware taken, zoals rendering, videobewerking of number-crunching, is een i7 echt voordelig.
Vergeet niet dat de i7 950 gebaseerd is op een hele andere, veel oudere architectuur. Bloomfield kwam al in het 4e kwartaal van 2008 uit. Dan heb je voor het zelfde geld dus een sterk verouderde cpu.
De i7 950 is 2 generaties ouder dan de i5 3570k en is dus alsnog een stuk trager. Als je de huidige tegenhanger van de 3570k, de 3770k pakt is die 100Mhz hoger geclockt en ondersteunt hij hyperthreading, maar daar betaal je meteen 100 euro extra voor.
Objectief heb je gelijk maar het high-end gevoel kan misschien wel 200 euro extra waard zijn :+
Nou, neem dan vooral een pentium 4 extreme edition, want die is lekker extreme!

Nee, de enige CPU's van oude generaties die nog te verantwoorden zijn zijn die van de core-i 2000-serie (discutabel, maar weinig prijs- en prestatieverschillen), en de phenom II die het soms beter doet dan bulldozer.
De oudere generatie incl. de chipset verstookt ook wel een paar watt meer, niet onbelangrijk.
Ik ben het met alle dingen eens, behalve het geheugen van het High-end gamesysteem. Voor 40 euro heb je dit snellere geheugen: pricewatch: Crucial Ballistix BLE2CP4G3D1608DE1TX0CEU of pricewatch: Crucial BLT2CP4G3D1869DT1TX0

[Reactie gewijzigd door peter123 op 1 september 2012 18:13]

Sneller geheugen heeft naast de AMD cpu's nauwelijks effect op prestaties.

http://www.anandtech.com/...-choosing-the-best-ddr3/6
Dat is mij bekend, alleen dit geheugen kost je geen extra geld.
Het lijkt mij dat een Best Buy Guide het beste presenteert voor het minste geld.
Op Anandtech hebben ze het met een Sandy Bridge processor getest die niet hoger dan 1333MHz support. ;) Ivy Bridgy (en AMD zoals je noemde) support wel sneller geheugen.
Ik heb AMD en het verschil tussen 1600 en 1866 is hier ook niet meetbaar.
Ik zou niet zeggen dat in het algemeen snel geheugen geen effect heeft op de prestaties van AMD cpu's, in het geval van apu's is snel geheugen zeer belangrijk want het geheugen word gebruikt als videogeheugen en zal dus direct invloed hebben op de graphische prestaties.

Lees meer daarover hier: http://www.bit-tech.net/h...e-best-memory-for-llano/2
Dat CL7 geheugen is een enkele 4Gb reep
Je hebt gelijk, is aangepast.
Ik vind het persoonlijk wel spijtig dat er bij het high-end game systeem 2 grafische kaarten geopteerd worden. Vindt dat er in een high-end systeem echt een high-end kaart in moet zitten (oké, de 7950 is uiteraard ook al ringting die kant, dat ontken ik zeker en vast niet.) Maar als je gaat voor een 7970/680.. Dat bied ten opzichte meer voordelen dan 2x 7950's. En je hebt 'later' nog de kans om er een andere bij te steken.
maar 2x 7950 windforce 3 (ongeveer 7% langzamer dan reference 7970, zie ook Techspot, en met extra OC ongeveer net zo snel) maakt vierkant gehakt van alles wat op de markt is, behalve 2x 7970/680 of een 7990/690, maar die beide opties kostten rond de 900-1000 euro, itt tot 2x 285,- = ¤ 570,-

ergo: voor het "ultimate gaming system" zonder budget restricties: neem zoveel mogelijk GPU's van de hoogste serie, voor het high-end met een budget van ¤1500,- ben je met deze 7950's in crossfire 't beste uit.
en vervolgens vraag je je af waarom de shooter die je speelt toch minder fijn aanvoelt dan als je 1 van de videokaarten uitzet.

Elke review site zegt ongeveer: Als je budget het toe laat, neem 1 gpu van het maximale wat je kan kopen. Je blijft altijd last hebben van micro-stuttering
Komt redelijk overeen met mijn assemblage die ik gister binnen heb gekregen. Ik heb echter gekozen voor de GTX 670.

Ik ben nog op zoek naar een goede 24 inch monitor. Ik gebruik hem voornamelijk voor gamen. Helaas zitten er in deze best buy alleen 23 inch en 27 inch monitoren.

Iemand die goede aanraders heeft?
Wat is nou het verschil tussen 23 en 24 inch? ik bedoel ik begrijp best dat als het prijsverschil klein is de keuze snel gemaakt is, maar om van een Dell 2312HM naar een 2412M te gaan scheelt al bijna ¤100,- en dat is dan wel omdat je meer pixels hebt (1200 hoog ipv 1080), maar qua beeldkwaliteit ontlopen ze elkaar niet veel ;)
Wat dacht je van de Acer P246HAbd Zwart, een 24 inch monitor met HD resolutie voor ¤129,-.?

Linkje: http://tweakers.net/price...423=&i1425=&a1425=

[Reactie gewijzigd door max998 op 1 september 2012 09:39]

Zit wel een 24" monitor in deze BBG ;) De ProLite E2473HDS van Ilyama.

Ik heb zelf 2 E2407HDS's van Ilyama staan. 2MS Respone, Full HD resolutie: Genieten. Goeie setup. Heb ik paar maand geleden voor 215 euro ofzo besteld.

edit: met 215 euro bedoel ik: 215 euro inclusief verzend kosten en dat zijn beide monitoren.
waren ¤100,- per stuk (+/-)

[Reactie gewijzigd door BryanD op 1 september 2012 11:23]

Ik zou zelf ook een Iiyama aanraden, heb zelf de 22" versie omdat de 24" die BryanD noemde te groot is voor de afstand van mn stoel tot beeldscherm. Erg goede ervaringen met dit merk, goede prijs/kwaliteit verhouding.
Off topic en @Petsy Dell U2412M is een zeer mooi 24 inch scherm.

Mooie builds alleen vraag ik me nog af waarom in het high end voor AMD gekozen is en niet voor Nvidia zelf ben ik namelijk zeer te spreken over deze nieuwe kaarten en haal ik net wat meer frames dan bij een maatje met een 7950.
Als de keuze is gemaakt op basis van schaalbaarheid dan kan ik het enigzins begrijpen.
omdat de windforce 3, met betere koeling/geluidsproductie ¤285,- kost tegenover minimaal ¤ 358,- voor de goedkoopste (MSI) 670? (wat in SLI dus 2x 73, is ¤ 146,- scheelt, wat dus ruimschoots buiten het budget zou vallen)

O, je specificeerde niet de 670, maar goed, de 7950 WF3 is (met de laatste drivers) op alle vlakken sneller dan de 660TI, die ongeveer hetzelfde kost (¤278,46 voor de goedkoopste)

Ook mag je bij het opstellen van een high-end gamesysteem ondertussen wel redelijk uitgaan van 2560*1440+ resoluties, waarbij het voordeel van de 79xx serie alleen maar toeneemt t.o.v. nVidia.

[Reactie gewijzigd door zion op 1 september 2012 10:46]

Als ik een heel nieuw high end game systeem zou bouwen zou ik in eerste instantie ook niet voor een CFX of SLI opstelling kiezen. Beter beginnen met 1 dure kaart en als die kaart later voor een "prikkie" te koop is en nog één bij zetten.

Misschien leuk om te melden dat SLI/CFX al mogelijk is met een degelijke 550W voeding. Doe ik al jaren zonder enig probleem.
Dat is niet zo makkelijk gezegd hé, een 7950 heeft een TDP van 200w. de 7950B 225w. en de7970 250w.

een Intel 3570K nog 77w, dus dan zit je al op 477w./527w./577w. resp., zonder OC.

Dan de rest van je systeem nog.

Dus ja: sommige CFX/SLI opstellingen kunnen met een goede 550w. voeding, maar zeker niet alle, en zeker niet alle ge-OC'de systemen
Wat ik nog steeds mis in deze guides is het gemiddelde verbruik van de computer (en monitor) in idle en load (dus in Watt). Een van de overweging om een nieuwe PC aan te schaffen kan namelijk ook zijn dat je er op je energierekening (flink) op gaat besparen. Dat deed het bij mij in ieder geval wel toen ik van de Q6600 naar een 2500K ging*. Vooral omdat er genoeg gebruikers zijn die hun computer aan laten staan.

In mijn familie en vrienden zijn/waren er genoeg die echt van die oude bakken hadden staan die qua verbruik erg onzuinig zijn. Een budget systeem kan qua prestaties een flinke vooruitgang zijn, maar waarschijnlijk zal hij dan ook na een x aantal jaar bijna volledig zijn terugverdiend qua besparing op de energierekening. Al is het maar omdat je met een SSD (i.c.m. met de huidige prestaties) je je computer sneller uitzet.

Met die informatie bij de hand zou het namelijk zo kunnen zijn dat het budget systeem misschien wel helemaal niet zo budget is of juist wel.

*Voor mijn toepassingen had ik bijv. al geen losse videokaart meer nodig.
Ik heb ook een vraagje aanhakend op dit:

Mijn familie wil ook een nieuwe pc, en die hoeft maar simpele taken te doen als internetten en textverwerken / youtube kijken.

Een basis gamesysteem zou dus wel leuk zijn, wil ik er zelf ooit een keer een simpel spelletje op spelen.

Als je al de artikelen besteld die op de lijst staan, en natuurlijk een windows installatie cd, hoef je dan maar alles op elkaar aan te sluiten? Of moet je nog kabels etc. kopen om het aan de gang te krijgen? Dit is mij nooit echt duidelijk bij BBGs, of de benodigde interne bekabeling bij de componenten geleverdt word E.D.


Alvast bedankt voor jullie hulp als jullie mij kunnen helpen :)!
Normaliter wordt er bij het moederbord (MBR) 2x een sata kabel geleverd, zodat je dus 2 devices kan aansluiten (1x HDD of 1x SSD, en 1x ODD (optical drive))
Bij de voeding zitten de aansluitingen naar MBR en drives

Dus ja, normaliter zitten de kabels erbij, maar het staat altijd op de spec pagina van de fabrikant, waar tweakers net ook altijd naartoe linkt als je de url's van de producten klikt.
Inderdaad, hoogstens heb je één SATA-kabeltje te weinig als je een optische drive, HDD en SSD neemt. Maar die kan je voor een paar euro bij je lokale computerzaakje krijgen.

Voor een SSD heb je soms ook nog een 3,5" naar 2,5"-bracket nodig. Bij de kast uit het high-end systeem zijn er al 2,5"-sloten aanwezig, maar bij de andere kasten is zo'n bracket wel handig. Beetje slordig dat deze er in het artikel niet bij wordt genoemd, die zijn ook voor enkele euro's te krijgen. Oké, hij is niet noodzakelijk want een SSD zal het prima doen als je hem gewoon in de kast vast-taped, maar dat voelt toch niet helemaal goed. :P
Inderdaad, hoogstens heb je één SATA-kabeltje te weinig als je een optische drive, HDD en SSD neemt. Maar die kan je voor een paar euro bij je lokale computerzaakje krijgen.
Meeste opticals leveren zelf ook een SATA-kabel erbij hoor, mag hopen van wel althans. De laatste keer dat ik een optical kocht was dat namelijk wél het geval.
Meestal wordt er geen CPU koelpasta bij je CPU en/of koeler geleverd.
Op de Intel standaardkoeler zit pasta voorgesmeerd, maar ik weet niet hoe het met andere koelers is.
In de categorie basisonderdelen worden de diverse logitech speakersystemen aanbevolen.
Deze klinken meestal niet erg best. Vooral hoge en lage tonen maar geen midden-tonen.

Dit is voor een heleboel geluiden niet goed, zoals bijv. een trompet

Als je voor 200 euro een pc bouwt, ala. Maar voor een 1500 euro game-systeem ?
Opteer dan een koptelefoon of echte speakers, met versterking.
600 euro aan video en dan voor 100 euro aan plastic geluid?
Helemaal mee eens. In de meeste games draagt het geluid voor een groot deel bij aan de ervaring. Zeker een belangrijk punt dus voor een high-end systeem in mijn ogen! (nou ja oren in it geval)

[Reactie gewijzigd door Derksenkarting op 1 september 2012 12:06]

de grap is dat men onder die logitech speakers nog een betere geluidskaart aanprijst
Let daarbij wel op dat de geluidskaart een upgrade is en de speakerset gewoon een suggestie/optie is. Niet helemaal vergelijkbaar wat mij betreft.

Daarnaast is geluid erg persoonlijk en is het erg moeilijk om hier een goede eenduidige tip voor te geven.
Ik heb een headset die ik bewust gekocht heb omdat die weinig bas weergeeft omdat ik lange tijd veel bas erg vermoeiend vind tijdens het gamen.
Dan kan je voor die 100 euro inderdaad beter een goede koptelefoon nemen. Bijvoorbeeld een Sennheiser HD595. Kan je uren ophouden zonder last van je oren te krijgen. Tenzij je het volume te hoog hebt gezet...
Basis/Budget-systeem:

[quote]De A75M-HVS is het goedkoopste moederbord uit de A75M-lineup van ASRock. Hij is ruim 15 euro goedkoper dan de A75 PRO4-M (...). Dat kost ons wel (...) de dvi-d-aansluiting (...).[/quote]

Begrijp ik het nu goed dat er er echt wordt aanbevolen om een goedkope D-A (en weer A-D converter) te gebruiken om je digitale monitor aan te sluiten? Terwijl je als je je computer gebruikt altijd naar het scherm kijkt? Lijkt me de slechtst mogelijke 15 euro bezuiniging die je kunt doen 8)7.


/edit
Nevermind, ding heeft een HDMI uitgang.

[Reactie gewijzigd door Radiodurans op 1 september 2012 12:02]

Moederbord heeft HDMI maar de monitoren weer niet. Je moet ze dus via D-sub aansluiten.
Je kunt een HDMI naar DVI converter kopen, dat kost je wel weer een tientje. Had je net zo goed dat 15 euro duurdere moederbord kunnen kopen. Al met al blijft het dus een dubieuze bezuiniging om voor dit moederbord te gaan.
Moederbord heeft idd HDMI, maar niet het aanbevolen digitale scherm (pricewatch: Samsung Syncmaster S24B300BL Zwart)

In een goede BBG horen dergelijke fouten niet voor te komen!
- Als digitaal scherm zou er één met HDMI aanbevolen moeten worden
- De DVD brander zou ook weggelaten mogen worden ten gunste van dual-channel 2x4GB geheugen. OS kan tegenwoordig prima vanaf een usb stick worden geïnstalleerd.
- Bij het high-end gamesysteem hoort zeker een 120Hz monitor te worden genoemd als optie.

Ik betwijfel nu ten zeerste of tweakers.net deze configuraties heeft getest ...

[Reactie gewijzigd door DavidAxe op 1 september 2012 13:11]

Tweakers.net test nooit de BBG's, deze worden samengesteld adhv de betreffende topics op het forum, waar een uiteindelijke consensus wordt bereikt door topic starter & posters welke het beste systeem is, hierbij wordt doorgaans niet de randapparatuur besproken, omdat deze buiten de richtlijnen van de BBG vallen.

In deze is de monitor dus nogal ongelukkig gekozen icm het mbr, omdat asrock ook geen hdmi>dvi connector meelevert.
- De DVD brander zou ook weggelaten mogen worden ten gunste van dual-channel 2x4GB geheugen. OS kan tegenwoordig prima vanaf een usb stick worden geïnstalleerd.
Dat is echt niet het enige waar je een DVD-brander voor kan gebruiken hoor. ;) Nee, sommigen gebruiken de DVD-brander niet meer, en die mensen kunnen zelf prima bedenken dat ze die dus weglaten. Sommigen willen het ook wél, het is nog best gangbaar.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 1 september 2012 17:10]

1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6DestinyAssassin's Creed UnityFIFA 15Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox OneiPhone

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013