Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Luke van Drie en Tomas Hochstenbach

Elf nieuwe features in Windows 11 - Eerste ervaringen met previewbuild

02-07-2021 • 14:00

204 Linkedin

Deze week stelde Microsoft de eerste previewversie van Windows 11 beschikbaar via het Insider-programma: build 22000.51. Wij zijn er alvast mee aan de slag gegaan en nemen je in deze video mee langs de elf tofste nieuwe functies in Windows 11. Wil je alvast checken of jouw pc geschikt is om later dit jaar Windows 11 te installeren? Lees dan ons artikel over hoe je jouw pc Windows 11-ready kunt maken.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (204)

Wijzig sortering
Oh oh, ik verander best vaak van audio output device (speakers vs headphones) en dit lijkt nu niet meer met 3 kliks te kunnen... (@3:28)
Hopelijk weten ze dat nog beter te maken!
Reageer
Gelukkig hebben we EarTrumpet nog! Die is wat fijner dan de standaard windows. Je kan via Eartrumpet per applicatie ook instellen welke audio device deze gebruikt bijvoorbeeld.
Reageer
Dat kan in windows 10 tegenwoordig ook via de settings app > sound > advanced sound options. Per applicatie kan je hier gewoon instellen welke audio device je wilt gebruiken.
Reageer
Ah.. ja dat zijn toch heeel wat meer klikjes en gebruikers onvriendelijkheden verder weg dan Eartrumpet.

Geluids icoontje in je taak balk > Rechtermuisknop Applicatie die geluidspeeld > Pijltjes en kiezen maar.
Je hoeft niet zoals bij windows een hele rondreis te maken door je OS.
Reageer
Nou… overdrijven is ook een vak. Binnen 3 kliks ben je er, en anders ram je op de start toets en tik je een zoekwoord in.

Kijk ik vind eartrumpet ook fijn hoor, maar het leuke van Windows is dat je juist dit soort programma’s gewoon kunt installeren. Het is maar hoe je het bekijkt.
Reageer
Nou… overdrijven is ook een vak.
Is het ook. als ik wil kan ik met het pondje naar het werk!

Nu even minder flauw... wat ik meer bedoel is dat als je het via windows doet het meer een disruptie van je werk is, want je moet een geheel ander venster openen. het is minder intuitief dan te doen wat je bij Eartrumpet kan. Dat is meer wat ik bedoel het is veel makkelijker voor de doorsnee gebruiker te onthouden dat je dat gewoon via bijv, windows mixer, kan doen dan via een heel volledig menu zoals in windows 10 het geval is.
Reageer
Haha ;)

Klopt ook wel. Maar ik denk dat als de gemiddelde gebruiker 1x keer dat venster heeft doorgelopen, dat het goed staat.

Ben het met je eens dat als je veel switcht of wil aanpassen, dat dit dan makkelijker is. Maar vooral voor ons, die andere eisen stellen
Reageer
Windows toets en dan "mix" typen en klaar
Reageer
Free + Offers in-app purchases
Nee, dank u vriendelijk.
Reageer
Eartrumpet heeft 0 reclame. Het is gewoon een goede tool.
Reageer
Zijn nog steeds 3 kliks, action center - pijltje naast volume slider - device selecteren.

En een groot voordeel, voor bluetooth headsets hoef je niet meer handmatig te switchen tussen de handsfree en headphones optie.
Reageer
Bron? Of heb je zelf Win11 preview?
Reageer
Draai zelf de preview en die auto-switch functionaliteit zat al in de laatste paar dev builds van Windows 10.
Reageer
Duplo stekker (mini jack splitter) gebruiken ;) Ik kan mijn speakers en headfoon zo tegelijk beluisteren en hoef geen extra handelingen te doen.
Reageer
Hou je er rekening mee dat het splitsen van het signaal heel slecht is voor de geluidskwaliteit?
Reageer
Ook via normale jack naar duplo (rood/witte stekkers naar 3,5" poort)?
Want dan ga ook ik de andere optie doen, 6,3" jack gebruiken voor de headfoon(s) en de 3,5" voor de speakers (2.0/2.1).
Reageer
Als het Bluetooth-headphones zijn, zal dat weinig uitrichten. ;)
Reageer
Wat ik zelf doe in Windows 10 is mijn Bluetooth koptelefoon koppelen en ontkoppelen via het menu wat je kan openen met win + k
Reageer
Dat is zo, maar meeste zullen bedraad zijn ;) en de mijne zijn beide zo.
Reageer
Ik gebruik nircmd om met een script van audio device te veranderen. Ik heb twee icoontjes op m'n desktop waardoor ik makkelijk kan wisselen. Ik neem aan dat dat in Windows 11 gewoon blijft werken.
Reageer
Ik doe het in windows 11 met 3 clicks veranderen.
Reageer
Daar heb ik zelf een scriptje voor gemaakt in AHK om eenvoudig te switchen tussen speakers en headphones. Alleen de naam even renamen en moet je nircmd downloaden.
#Persistent ; This keeps the script running permanently.
#SingleInstance ; Only allows one instance of the script to run.

^Volume_Up::
Run nircmd setdefaultsounddevice "Luidsprekers"
soundToggleBox("Luidsprekers")
Return

^Volume_Down::
Run nircmd setdefaultsounddevice "Headset"
soundToggleBox("Headset")
Return

^Volume_Mute::
toggle:=!toggle ; This toggles the variable between true/false
if toggle
{
Run nircmd setdefaultsounddevice "Luidsprekers"
soundToggleBox("Luidsprekers")
}
else
{
Run nircmd setdefaultsounddevice "Headset"
soundToggleBox("Headset")
}
Return

; Display sound toggle GUI
soundToggleBox(Device)
{
IfWinExist, soundToggleWin
{
Gui, destroy
}

Gui, +ToolWindow -Caption +0x400000 +alwaysontop
Gui, Add, text, x35 y8, Default sound: %Device%
SysGet, screenx, 0
SysGet, screeny, 1
xpos:=screenx-275
ypos:=screeny-100
Gui, Show, NoActivate x%xpos% y%ypos% h30 w200, soundToggleWin

SetTimer,soundToggleClose, 2000
}
soundToggleClose:
SetTimer,soundToggleClose, off
Gui, destroy
Return
Reageer
In dat geval kan ik SoundSwitch aanraden. Installeren, hotkey instellen en nooit meer omkijken! :)

https://soundswitch.aaflalo.me/
Reageer
pijltje naast de volume balk al gezien? Heb ergens gelezen dat hier de andere opties zitten maar zelf nog niet getest.

[Reactie gewijzigd door Mastofun op 2 juli 2021 14:48]

Reageer
Volgens mij zit het achter het pijltje wat aan de rechter kant van de audio control zit. Als je dan gelijk een flyout krijgt waar je je output kan selecteren blijven het 3 clicks.
Reageer
Ik gebruik daar tegenwoordig gamebar voor. Win+G, en dan daar de Audio widget gebruiken. Werkt over alle apps heen dus ook als iets full screen draait.
Reageer
Ik kan het hier (windows 11) gewoon in 3 kliks veranderen. Gewoon op pijltje naast volume balk klikken en dan gewenste source.
Reageer
En hoe zit het met de verplichting dat je een online account moet hebben? dus geen locale users meer
Reageer
In de huidige Insider-versie kan dat altijd nog, maar Microsoft heeft inderdaad aangekondigd dat je met een Home-licentie een Microsoft-account nodig zal hebben. Heb je Windows 10/11 Pro, dan kun je ook een lokaal account blijven gebruiken als je dat per se wil.
Reageer
Toen ik hem in de VM laadde, en door het Home (!) setup menu ging, kon ik toch echt niet door zonder met een Microsoft account in te loggen. Hoe ben jij dan voorbij dat scherm gekomen?
Reageer
Ik heb voor deze preview ingelogd met een MS-account, maar als het goed is kun je in het scherm waarin om een (draadloze) netwerkverbinding wordt gevraagd, op Alt+F4 duwen om een lokaal account aan te maken.
Reageer
Ik heb een local account en Windows 10 Pro maar om de zoveel tijd krijg ik tijdens startup de vraag of ik de installatie wil voltooien (internet verbinding en microsoft account).
Reageer
Je kunt zeggen "I can't right now of" bij het inlogscherm, of iets in die richting (of forgot password?). En dan komt de optie tevoorschijn
Het was wel sneaky! Niet voor de hand liggend. Maar was wel pro idd

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 2 juli 2021 15:35]

Reageer
'Sign-in options', dan 'Offline account'.
Reageer
Je kunt er niet voorbij, bij de home versie MOET je inloggen, vanaf de pro niet meer.
Reageer
Klopt, vandaar dat ik het merkwaardig vond dat Tomas zei dat het in de Insider build niet het geval is.

Hoe dan ook, ben ik inderdaad blij Pro te hebben, ik kan dan mijn lokale account bewaren
Reageer
Hoe dan ook, ben ik inderdaad blij Pro te hebben, ik kan dan mijn lokale account bewaren
Ach, anders kon je vast wel goedkoop Windows 10 Home -> Windows 10 Pro upgraden.
Reageer
kon wel gewoon met offline account door
Reageer
Ik heb ook Windows 11 draaien met een lokaal account. Mijn huidige versie is Windows 11 Enterprise, maar ook met de pro versie die ik getest heb kon ik een lokaal account maken.
Reageer
Dat je een Microsoft account nodig hebt, in combinatie met dit artikel: https://tweakers.net/reviews/9094/account-geblokkeerd-wat-nu.html
zegt wat over hoeveel controle ze gaan/willen hebben over jou (en zelfs jouw apparaat).

Een verkeerd plaatje via Whatsapp ontvangen (wat automatisch wordt geback-upt naar onedrive) kan dus betekenen dat volgend week je account niet meer werkt en niemand je kan/wil helpen.

Ik vind het geen goede ontwikkeling dat er geen keuze meer zou zijn...
Reageer
Backup naar OneDrive is optioneel and moet specifiek geaccepteerd worden. Als je meer flexibiliteit wilt, upgrade naar Pro.
Reageer
Gewoon alles encrypt backuppen, dan weten ze nooit wat er precies staat. Heb je nooit issues.
Reageer
Makkelijker gezegd dan gedaan.
Reageer
Alles is optioneel. Als je je account alleen maar aanmaakt en gebruikt voor het inloggen in Windows kan dat misschien. Als je als “basis” gebruiker gewoon je account gebruikt zoals die bedoeld is door Microsoft; 1 account voor alle diensten… dan is niets optioneel… had je het genoemde artikel gelezen?
Reageer
Ho, ho, ho.
Vanaf de 2e alinea ga je wel heel erg hard. Van de ene aaname in de andere en de eindconclusie is dat je je account niet meer inkan forever... Waar basseer je dat allemaal op?
Reageer
Heb je het gelinkte artikel gelezen of niet?

Daar staat duidelijk in dat je geen gehoor krijgt bij een ban. En alles dus kwijt bent en maar een nieuwe account moet maken.

Zo hard ga ik dus niet; dat jij het artikel niet hebt gelezen zegt dat jij hard gaat…

Uit het artikel:
“ Het vergrendelen van een account kan verstrekkende gevolgen hebben voor mensen die het overkomt. Toch lijken techbedrijven er lichtvoetig mee om te gaan. Je krijgt een melding, je krijgt geen reden te horen waarom het account is afgesloten en bezwaar maken heeft zelden zin.”

[Reactie gewijzigd door Waterfietser op 3 juli 2021 19:31]

Reageer
"Ik vind het geen goede ontwikkeling dat er geen keuze meer zou zijn..."
Die is er wel, namelijk... op zoek gaan naar een ander OS, of Windows 10 blijven gebruiken. Zelf heb ik de keuze allang gemaakt. Ik laat me niet dwingen. ;)
Reageer
Als je nu een schone Windows 10 Home installatie draait, dan wordt je ook verplicht om met een Microsoft account aan te melden. Hier kan je langs door nep informatie in te vullen. De Windows installatie geeft dan aan dat je niet kon aanmelden en je kan dan een lokaal account aanmaken. Misschien kan dat straks ook weer.
Reageer
Nog veel eenvoudiger: zorg dat je geen internetconnectie hebt als je installeert. Dan krijg je de optie om met een lokaal account verder te gaan.
MS 'waarschuwt' je dan wel wat je allemaal mist als met een lokaal account installeert, maar je mist dus niets, integendeel :D
Reageer
Dat kan je dus wel doen men moet dan als men windows 10 installeert gewoonweg je internet kabel aan de achterkant van je pc effe eruit trekken.Dan kan hij dus niet online gaan en kan je wel een lokaal account maken of je kan ook inloggen met een pincode aldus windows versie home x64.
En ban je dus niet verplicht in te loggen met een microsoft account.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 2 juli 2021 23:28]

Reageer
Klopt. Het grote probleem is dat als je eenmaal een verbinding hebt gemaakt dat dit niet meer werkt. Als je dus verbinding hebt gemaakt met het internet, naar de volgende stap bent gegaan en dan de verbinding verbreekt dan geeft hij aan dat hij geen verbinding heeft. De pc of laptop opnieuw opstarten werkt dan ook niet, de installatie geeft dan iedere keer aan dat er geen verbinding kan worden gemaakt en kan dus niet verder totdat de verbinding wordt hersteld.

[Reactie gewijzigd door Wimmie13 op 5 juli 2021 09:38]

Reageer
Zal niet populair hier zijn, maar veel van deze "nieuwe" features zijn soms al jaren onderdeel van Mac OS.
Reageer
Dat je ingelogd moet zijn bij iCloud is zeker geen onderdeel van MacOS.
Reageer
En nu de belangrijke vraag: Hoe gaat dit te omzeilen zijn?
Reageer
Het is niet zo dat de code van Windows niet inzichtelijk is. Idd niet voor jou en mij, maar wel voor andere instanties via het Shared Source Initiative.

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 2 juli 2021 23:34]

Reageer
fraaie pdf hoor, met regels als

- WINDOWS 10 BUG IS SO DANGEROUS PCS CAN BREAK JUST BY LOOKING AT ITS ICON

en beginnend met

- Bill Gates praised a pedophiles (Mr. Epsteins) charm and intelligence.

En nu ben ik zeker mentaal gehandicapt!

[Reactie gewijzigd door HAL9009 op 3 juli 2021 16:08]

Reageer
Toen Bill Gates deze uitspraak gedaan had was Epstein reeds enige tijd opgesloten geweest in de cel voor meerdere aanklagen van pedofilie, en was hij dus vrijgekomen na maanden van opsluiting in een cel.

Je moet in dit geval zeer ongezond in je hoofd zijn om dit type persoon te gaan loven voor het grote publiek, en contact te blijven zoeken.

En dan de verklaring van de tweede regel waar je een probleem mee hebt: https://www.independent.c...bug-icon-pc-b1787982.html

Dus het lijkt dat je niet goed geïnformeerd bent over Microsoft. Het is een verzameling misbruikers die daar werken, en hun product is volledig waardeloos en had al van in het begin geen enkele bestaansreden, omdat het niet competitief is met OSS, en eigenlijk geen enkele vorm van veiligheid kan bieden, waardoor het ongeschikt is voor iedere vorm van professioneel gebruik.
Reageer
Omdat Bill Gates ooit iets lovends zei over Epstein bestaat microsoft uit 'een verzameling misbruikers' !

De intelligentie spat er wel van af bij jou.

Hoe oud ben je eigenlijk? 10?
Reageer
Jouw reacties zijn pas ongezond.

Ik vind Microsoft producten over het algemeen slecht maar het feit dat ze zo enorm zijn bewijst dat ze zeer zeker competitief zijn. Als jij vind dat Microsoft zo verschrikkelijk is gebruik je er geen producten van. Wist je dat je ook keuzes in het leven kan maken ZONDER er ontzettende rare, idiote uitspraken over te maken?
Reageer
Dat is waarschijnlijk het minst overtuigende PDF dat ik in mijn leven gezien heb.

"RIP Windows Phone: Death by App-phyxiation"
"Microsoft employees involved in sex trafficking scandal"
"Windows loves thrashing your HDD"

Ik ga meteen Linux installeren. Dankjewel voor deze info!!!!
Reageer
Wát een berg onzin….. manmanman en dat in letterlijk élke post van je.

Straks ga je nog iets willekeurigs roepen als “straling van telefoons is slecht voor je!” …. Zonder enige kennis van zaken natuurlijk want die straling is niet eens ioniserend, laat staan schadelijk….

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 4 juli 2021 17:20]

Reageer
Wauw die gast is echt interessant. Heb bijvoorbeeld deze post gevonden:
Ik ben één van de meest hoogbegaafde mensen in Europa, dus het heeft geen zin dat je twijfelt aan dingen die ik schrijf.
FateTrap in 'nieuws: Toyota introduceert tweede versie van Mirai-waterstofaut...

In een thread waarin hij zegt dat iedereen die aan waterstof-autos twijfelt of accu's goed vindt dom is. Best interessant, ik vraag me af wat voor aandoening hij heeft.
Reageer
Daar zijn hele boeken over geschreven de DSM en zo.

https://nl.m.wikipedia.or...anual_of_Mental_Disorders

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 5 juli 2021 08:19]

Reageer
Er is geen verplichting van een online account. (Ik heb wel ergens gelezen dat je bij Windows 11 home een online account nodig hebt.) Dat weet ik althans niet zeker.

[Reactie gewijzigd door koningcool op 2 juli 2021 14:50]

Reageer
ergens gelezen
Dat weet ik althans niet zeker
het is wél nodig; bron:
https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-11-specifications
Voor de Windows 11 Home-editie is een internetverbinding en een Microsoft-account vereist om de installatie van het apparaat bij het eerste gebruik te voltooien.
Reageer
Maar dat is ook bij Windows 10 zo. . Je kunt daar zonder internet verbinding installatie afronden zonder dat het voltooid is. Voor the final touch heb je internet verbinding nodig. Heel veel mensen hebben Windows 10 geinstalleerd zonder het te voltooien. Dus als dat bij Windows 11 Home ook het geval is dan kun je prima zonder Microsoft account installeren.
Reageer
Maar je hoeft niet in te loggen op een account. Je moet de installatie wel activeren, maar inloggen is niet nodig.
Reageer
oke. Maar waar mensen een probleem mee hebben is dat ze bij Microsoft moeten registreren.
Reageer
begrijp niet waarom windows verplicht tpm en secure boot te moeten hebben. Heb hier een laptop van enkele jaren oud met een i7 maar kan geen windows 11 installeren omdat ik geen tpm chip heb.
Echt schandalig.
Reageer
Maakt u zich niet al te druk. Er is een verschil tussen wat Microsoft graag wil en wat Windows 11 werkelijk nodig heeft. Ik heb hier een Windows 11 draaien op een oude laptop HP elitebook 850 G1 met legacy boot. En dit alles zonder enig probleem (tot nu toe). Ik heb dit voor elkaar gekregen door een oudere Windows 10 versie te upgraden (dus geen nieuwe installatie).
Reageer
en hoe heb je dat gedaan.
Reageer
Het ging vrij simpel. Ik had nog een mechanische harde schijf liggen met een oude Windows 10 (1809) kloon. Deze in de laptop gedaan en vervolgens na opstarten met een draaiende Windows 10 een upgrade gedaan met een Windows 11 USB stick (d.w.z. gewoon op het setup.exe bestand klikken). Deze Windows 11 had ik tevoren gedownload en op een bootable USB stick gezet. Het ging zonder problemen en foutloos. Daarna weer een kloon gemaakt naar een ssd (de mechanische schijf was erg traag); ook dit ging zonder problemen.

Booten vanaf de usb stick om zo Windows 11 te installeren werkt niet; dit geeft de foutmeldingen zoals in diverse publicaties te lezen is. Upgraden van een nieuwere Windows 10 versie (2020 en later) werkt waarschijnlijk ook niet.

Dus maakt u zich niet al te druk. Microsoft zal tezijnertijd wel van mening/strategie veranderen. Persoonlijk vind ik Windows 11 op dit moment overigens maar zozo. Het lijkt allemaal heel leuk, maar er zit nog veel oude en overbodige troep in het systeem en de File Explorer heeft - om wat voor reden dan ook - nog steeds geen tabbladen. Weer een gemiste kans!
Reageer
Je kunt altijd het iso bestand veranderen door bestanden van de windows 10 iso er in te plaatsen (dan kun je het zonder tpm 2.0 installeren)
Reageer
welke bestanden zijn dat dan. Is er een handleinding van.
Reageer
Als je de eerste paar minuten van dit filmpje kijkt heb je een uitleg.
https://www.youtube.com/watch?v=5rDJyMXbPdE
Reageer
Ik heb deze guide gebruikt, werkt prima op een i5 4210U uit 2013
Reageer
Het loopt niet zo'n vaart. Nu zijn er al methodes om dat te omzeilen bij installatie. Straks wordt het wat moeilijker gemaakt. En ook dat zal te omzeilen zijn waarschijnlijk. En er zullen ook bewerkte Windows 11 versies worden aangeboden op torrents, usenet etc..die ook met oude computers werken.

Je moet de Windows 11 ontwikkelingen een beetje gaan bijhouden dan popt dat allemaal vanzelf wel op..
Reageer
Kan Edge nu op een gewone normale manier verwijderd worden ipv een zeer omslachtige manier?

Edit; typo

[Reactie gewijzigd door Nympho op 3 juli 2021 15:23]

Reageer
Is Edge niet in gebruik voor webbased content in apps, zoals IE vroeger was? Zou niet handig zijn die dan verwijderbaar te maken. Kunnen apps er niet op leunen.
Reageer
Ze zouden er gewoon een waarschuwing bij kunnen zetten dat sommige programma's zonder Edge niet goed werken. Zowel de vrijheid als de verantwoordelijkheid voor de gebruiker. ;)
Reageer
Dan word de feature voor ontwikkelaars nutteloos. Als je er niet van uit kan gaan dat het werkt zijn ontwikkelaars genoodzaakt om zelf een browser mee te leveren.
Reageer
Of Microsoft zou een degelijk package management systeem kunnen bouwen, dat dergelijke dependencies op de achtergrond oplost. (ja ik weet dat dat niet gaat gebeuren :+ )
Reageer
De enige ap`s (toevoegingen die ik gebruik zijn blockers) dus voor mijzelf niet zo belangrijk, maar de mensen hebben meer app`s op de mobiel dan op de pc, het blijven toch gewoon snelkoppelingen ;)
Reageer
Nog niet volgens mij maar dat is wel waar ze naartoe gaan. Verwijderen is dan inderdaad geen goed idee.
Reageer
Sinds Edge ook gebaseerd is op Chromium lijkt me de noodzaak daartoe wat minder geworden. Immers de Chromium engine is prima en met wat aanpassingen en plug-ins is ook Edge zelf behoorlijk privacy safe te maken.
Reageer
Ben het met je eens, maar de normale man/vrouw/jeugd, weet niet alles te vinden of neemt de tijd ervoor.
Sinds het is gebaseerd op Chromium, is het moeilijker te verwijderen. En niet een ieder is gecharmeerd van Edge.
Reageer
Lijkt me niet en zal vermoedelijk ook niet gebeuren. Vooral kijkende hoe het is gegaan met IE. IE is dan wel verwijderd, maar om tegemoet te komen is de functionaliteit wel mogelijk in Edge (IE-mode).

Zie: https://techcommunity.mic...tirement-faq/ba-p/2366549
Reageer
Na 3 kwartier boos worden om een moderatie die dus nog lang niet definitief is... de pot verwijt de ketel.
Reageer
En waarom zou je Edge willen verwijderen? Dit is echt een juvenile comment, doe even man. Haten op iets wat gewoon prima werkt en zelfs beter werkt dan Chrome.
Reageer
Waar zie jij dat ik het "haat" ?
Maar laat ik het netjes stellen, beide komen niet op mijn pc omdat ik wijzer ben en durf nee te zeggen ;)
Reageer
Het gaat erom dat je de situatie kinderlijk behandeld en dat is echt volstrekt onnodig.
Reageer
Dat is jouw mening, maar denk dat je de spiegel kan omdraaien, mij proberen over te halen is kinderachtig :P
Reageer
Nah jou overhalen ga ik niet proberen, gezien je antwoorden en je profiel status is dat onbegonnen werk inderdaad.


Maar goed leg dan maar eens uit wat je tegen Edge hebt
Reageer
Euh euh uhm uhm Ik kan het me niet meer herinneren, ik ga er over nadenken O-)
Reageer
Ben er ook benieuwd naar maar vrees van niet, ik gebruik het echt nooit...
Reageer
Weet iemand toevallig hoe windows 11 omgaat met een 4k resolutie? De scaling in Windows 10 is tot op heden echt dramatisch.
Reageer
Zolang de meeste applicaties op Win32 draaien zal dat waarschijnlijk niet opgelost worden.
Reageer
Dat is tot nu toe beetje het nadeel geweest van Windows, die support voor legacy shit. Zolang software gemaakt is voor UWP en niet Win32 is er niks aan de hand. Maar helaas is veel software nog Win32 based.

Ben ook wel benieuwd of nu eindelijk de oude control panel eruit geknikkerd is.
Reageer
Jij bedoeld ondersteuning voor HiDPI?
Reageer
Windows 10 kan anders toch gewoon prima overweg ermee. Dat 3rd party applicaties dat niet doen is niet een probleem dat Microsoft kan oplossen.
Reageer
- Startmenu ga ik ge2woon weer lekker classic shell voor installeren dat werkt gewoon duidelijker en dus beter met meer functies en directe links.

- Gecombineerd volume met wifi en accu beheer is een SLECHT idee voor een pc en alleen slim op een laptop/tablet dus achteruitgang.

- En dat fine nieuwe design. leuk maar waarom zijn die balken zo achterlijk dik? Dit kost me werk ruimte en verlaagd de informatie dichtheid en is dus per definitie slechter wat mij betreft. Ook de nu forced ribbon in verkenner draagt hier aan bij. Nu is die nog te minimaliseren straks dus niet meer. Voor mensen die nog een ribbon gebruikte dus beter voor mensen die de ribbon uit hadden een duidelijke achteruitgang. En ook de animaties zijn slechter. Dit kost geheugen, cpu tijd , gpu tijd en veroorzaakt haperingen en dat allemaal voor een onzinnige animatie en is op laptops daarom per definitie slechter voor de accuduur. Daarnaast is de menubnalk vaak hetzelfde als de rest van het venster.
Ziet er natuurlijk fancy uit maar als je meerdere vensters heb is het soms verdomde lastig om op de balk te klikken om het venster te verplaatsen juist omdat alles er hetzelfde uit diet. iets als een omgekeerde schaduw aan do bovenrand ofzo kan dit voorkomen maar zo ver hebben ze niet nagedacht. Die animaties zien er in de video overigens ook lekker vloeiend uit :+ |:(

- Leuk dat monitor docken en undocken maar dat werkt wederom alleen voor laptops maar gaat waarschijnlijk el geheugenh vreten voor mijn desktop zonder dat ik er ook maar iets aan heb. (verklaart waarom de preview 4.8gb aan ram gebruikt ipv 1.1 gb van windows 10 na mijn tweaks of 2.3 bij verse install). Al met al kan dus dus microstutters veroorzaken en dat zie ik dus als een downgrade.

- Windows store...Tja who cares ik wil er niets mee te maken hebben. Ik spring all door loops om mijn nvidia control panel en audio drivers te gebruiken nu ik verplicht dvia de store moet updaten dat was voorheen een non issue omdat je gewoon 1 pakket installeerde met settings en drivers... Bij nvidia kan je terug naar een totaal pakket maar bij bijvoorbeeld realtek divers+programma kan je dat vergeten. Ik heb dus constant update the programma via de store en vervolgens upgrade je driver omdat het gewoon voor geen meter samen werkt. Die hele store apps mogen van mij dus een stlle dood sterven. Het komt de bruikbaarheid niet ten goede.

- En dat venster onder de maximalisatie klink leuk en zou niet moeten storen maar ik kan nu al niet wachten tot dit ergens problemen gaat opleveren. maar dat zal vast wel ergens uit te zetten zijn (hoop ik). Ik doe het liever handmatig dor te slepen. En terugkeren naar de app is een gemiste kans. waarom is er niet een optie om de app in de grotte weer te geven van voor de snap? nu moet je dus eerst handmatig gaan resizen. Zal mij een worst zijn maar voor mensen die het wel gebruiken is dat dus weer een gemiste kans.

- Weer een gemiste kans bij instellingen dat er links geen submenu gebruikt word en je voor verschillende instellingen dus steeds terug moet ipv direct op de juiste categorie kan klikken.

- Auto HDR heb ik geen problemen mee zolang het optioneel blijft. Ik vind zelf de meeste HDR implementaties helemaal niets en zit er dus niet op te wachten.

- Ook bij de installatie vind ik weer een hoop gemiste kansen. Ik wil gewoon een geavanceerde optie waarmee een hele hoop onnodige services en functies bij voorbaat al uit windows gestript worden of op zijn minst uitgeschakeld.

Ik heb echt moeite met enthousiast worden van windows deze dagen maar desondanks heb ik geen keuze voor alles wat ik met een pc doe het word dus weer flink tweaken na de launch.
Reageer
- Startmenu ga ik ge2woon weer lekker classic shell voor installeren dat werkt gewoon duidelijker en dus beter met meer functies en directe links.
Classic Shell is sinds december 2017 gestopt en het is verder gegaan als Open-Shell.
Reageer
Dat had ik gelezen ja. Ik gebruik nog altijd Classic shell en heb totaal geen zin om het om te zetten.
Weet ook niet of er veel nieuwe features zijn maar het werkt ondertussen aardig naar mijn wensen dus ga er niets mee doen tot er problemen zijn.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 4 juli 2021 12:28]

Reageer
Je klinkt heel vermoeiend; dat kan ik je wel zeggen
Reageer
Windows installeren en naar wens aanpassen zodat het voor mij werkt ipv ik voor Windows is dan ook een hele grote taak geworden en word iedere versie groter. Dus ja daar word je moe van.
Andere mensen kiezen ervoor om moe te worden van alle extra kliks voor dezelfde taken en inefficiënt werken omdat ze blind accepteren dat het steeds slechter word.
Reageer
Heb er al een beetje mee lopen spelen en het nieuwe uiterlijk bevalt mij wel, het ziet er allemaal weer wat frisser uit... de taakbalkknoppen zo in het midden ziet er in principe wel goed uit, alhoewel dat ook direct mijn tot nu toe grootste punt van irritatie is: de knoppen blijven niet op dezelfde plek staan op de taakbalk! Telkens als je een applicatie opent die niet is vastgepind aan je taakbalk, dan schuift het allemaal een stukje naar links... dat vind ik persoonlijk echt vervelend want dan kan je nooit die knoppen blindelings gebruiken.
Reageer
Als je echt blindelings dingen doet heb ik er nog een voor je:
De knop voor het afsluiten van je systeem zit nu aan de rechterkant van het startmenu ;)
(in w10 kan je gewoon je muis een paar mm omhoog gooien om af te sluiten, in w11 beetje omhoog en een meter naar rechts)
Reageer
Ja. Is typisch Microsoft om zo'n stomme dingen in te voeren. Idem met de Ribbon ooit. Concept is leuk, uitvoering minder.
Men vergeet blijkbaar dat power-users veel muscle memory gebruiken :-)
Reageer
leuke video! goede uitleg. Mag ook wel eens gezegd worden.
Reageer
Helemaal mee eens. Duidelijk verhaal. Complimenten.
Reageer
Mee eens met Flipm0de, alleen ben je vergeten te vermelden dat DirectStorage een Nvme-ssd nodig heeft om goed tot zijn recht te komen.
Reageer
Ehh, dat zeg ik toch om 13m10s? :P
Reageer
sorry, my bad! Verder niets te klagen over het filmpje, ga zo door.
Reageer
Haha, het was nog vroeg voor de zaterdagochtend :) thanks!
Reageer
als ultrawide scherm gebruiker ben ik erg blij met de extra opties qua scherm layout groups enzo :Y)
Reageer
Ja klopt maar nog net niet ik gebruik displayfusion omdat er niks anders fatsoenlijks is .... heb een samsung g9
Reageer
Powertoys van Microsoft al eens geprobeerd? Ik werk al al een tijdje naar volle tevredenheid mee.
Reageer
Zal het eens proberen, heb hem geïnstalleerd ..
Reageer
Waar kan je nog een .ISO vinden voor Windows 11 voor de hobbyisten?
Reageer
Schijnt dat je hem zou moeten kunnen downloaden op het Windows insider platform. Volgens mij ben ik dat maar zie alleen maar Windows 10 Preview Builds staan.
Reageer
Je download de laatste win10 .ISO daar, en kan na installatie updaten naar w11.
Reageer
Je download de laatste win10 .ISO daar, en kan na installatie updaten naar w11.
Werkt dit niet op je huidige w10 installatie?
Onder Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows insider-programma > voeg hier Insider een account toe > Kies Dev-kanaal of Beta-kanaal > Er staat wel netjes aangegeven dat je bij Developer en Beta kanalen Windows 11 updates ontvangt, alleen ik zie geen nieuwe updates voorbij komen als ik er naar zoek. Zou dat met die Iso anders zijn of duurt het even voordat ik die updates daadwerkelijk aangeboden krijg?

Edit: Het duurde even. Inmiddels is de W11 preview update aan het downloaden. De ISO gebruiken is dus geen pre.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 2 juli 2021 20:09]

Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True