Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Betaalbaar en toch niet mank

Tablets voor op de bank

Conclusie

Hoewel beide tablets op basis van hun specificaties veel op elkaar lijken, is er ook best wat onderscheid te maken. De Samsung Galaxy Tab A7 (2020) is geen superslechte tablet, maar valt op een aantal fronten wel degelijk tegen. Het gebrek aan een trilmotor kunnen we nog wel vergeven en is voor veel mensen vermoedelijk een acceptabele besparing bij een tablet. De matige afleesbaarheid in de zon is al minder prettig als je je tablet ook in de tuin, bij het zwembad of op de camping wilt gebruiken. Helaas is de Lenovo Tab P11 nog iets minder goed af te lezen, dus beide tablets zijn niet ideaal voor buitengebruik.

De Galaxy Tab A7 wordt verder geplaagd door een zeer matige kleurweergave. Met het blote oog is te zien dat het scherm te blauw is afgesteld en dat is ook niet anders in te stellen. Dit is zonde voor een tablet waar je welllicht regelmatig video's op wilt kijken. Ook de kortere accuduur dan van concurrent Tab P11 is een nadeel, al is de gemeten 8,5 uur schermtijd van de Galaxy Tab A7 nog best schappelijk. Wel is het jammer dat het zo lang duurt om de tablet op te laden.

De Tab A7 heeft een 3,5mm-poort, is wat steviger dan de Lenovo Tab P11 en heeft net even wat fijnere software. Dat zouden redenen kunnen zijn om hem te verkiezen boven zijn concurrent, vooral als tablet voor de kinderen. Daarnaast is hij ook voor 200 euro te koop in een variant met 32GB opslaggeheugen, wat op het moment van schrijven toch zo'n vijf tientjes scheelt. En we vertelden al dat je hem ook in in een 4G-variant kunt krijgen.

Toch is de Lenovo Tab P11 wat ons betreft de duidelijke winnaar. De luidsprekers van de Lenovo Tab P11 klinken bijvoorbeeld een stuk beter dan die van de Samsung Galaxy Tab A7. Ook is de kleurechtheid van het scherm van de Tab P11 beter, maken de camera's beduidend betere foto's en kun je er ook beter mee videobellen. De Lenovo-tablet heeft verder een IP52-certificering, waardoor hij in elk geval officieel beter tegen wat water en stof kan. Als klap op de vuurpijl is de accuduur van de Tab P11 langer en laadt hij ongeveer twee keer zo snel op. De Lenovo Tab P11 is niet perfect, maar biedt wel meer waar voor zijn geld.

Reacties (169)

Wijzig sortering
Geen enkel woord over schokkende video weergave in oa de NPO en Ziggo apps? Wat mij betreft zijn deze tablets daardoor totaal ongeschikt voor waar ze voor bedoeld zijn...

Bekend euvel van de CPU, even doorsparen zodat je de S6 lite kunt kopen bijv
S6 Lite bezitter hier: voor een kleine meerprijs (de stylus+digitizer is dat al waard) heb je een geweldig tablet in handen. De grootste concessie is het scherm (LCD ipv OLED) maar ten aanzien van het prijsverschil met zijn veel duurdere broertje valt dit gemakkelijk te vergeven.
Edit: ter verduidelijking: het is nog steeds een goed scherm (resolutie: 2000x1200 pixels resulterend in 224 dpi). De batterij is misschien een beetje aan de kleinere kant (7.040mAh) voor een 10 inch tablet maar dit valt in de praktijk goed mee.

[Reactie gewijzigd door Mamoulian op 12 april 2021 12:26]

Ik had me voorgenomen om dit te noemen inderdaad, maar ben het vergeten. Ik heb het uitgebreid getest, maar zelf geen problemen ervaren. Met NPO niet en ook met Ziggo niet. Ik voeg het nog even toe aan het artikel. Dan weten lezers in elk geval dat ze even op moeten letten als ze er een kopen.
Ik heb een P11, nu zo'n 4 maanden. Had er ook geen last van. Tot 2 weken geleden. Zowel NPO, Ziggo en NLZiet schokken nu tijdens het kijken. Het grappige is. Als ik tijdens het kijken mijn scherm blijf aanraken het wel gewoon vloeiend loopt. Laat ik mijn scherm los begint het stotteren weer. Tv streamen is het belangrijkste wat ik met de tablet doe. Dus ik hoop dat er iets aan gedaan kan worden. Anders ga ik echt kijken voor een andere.
Dat lijkt me ontzettend irritant.. Ik zal de fabrikanten nog eens vragen of ze hier bewust van zijn.
Goed dat je zoiets wil doen, als je als consument zoiets probeert heb ik toch vaak het kastje naar muur gevoel.
De reactie van Lenovo is:

Lenovo ziet inderdaad dat de apps Ziggo Go & NPO slechte reviews krijgen in de app stores, ongeacht het apparaat.

‘Het streamen van apps is afhankelijk van hoe ze geprogrammeerd zijn en daardoor hoeveel eisen ze stellen aan de hardware.’

De apps moeten inderdaad een update krijgen van de bedrijven zelf om goed te werken op alle apparaten.
De Snapdragon 622 heeft geen ondersteuning voor Qualcomm Trustzone wat een boel security extensies zijn voor ARM.

Om content in hoge kwaliteit te mogen distributeren moet aan bepaalde DRM eisen voldaan worden, daarom kan je via web niet naar de hoogste kwaliteit kijken. Zonder Trustzone ondersteuning op de chipset loopt die DRM half mank en krijg je allerhande stotter issues.

Ziggo & NPO kunnen hier niets aan doen want zij mogen de content niet uitzenden op hoge kwaliteit zonder te voldoen aan de eisen die de content rechthebbende oplegt. Lenovo kan hier ook niets aan doen behalve een andere soc gebruiken.

En uiteraard zwijgt iedereen over het woordje DRM.
Goede informatie, dank je. Weet je misschien ook wat eraan ten grondslag ligt dat deze soc dit niet ondersteunt? Is hij simpelweg te low-end en dus te budget, zogezegd?
Dat is een vraag voor Qualcomm, Trustzone is niet van Qualcomm zelf maar komt uit de ARM standaard. Het word dus ook ondersteund op Mediatek, Samsung Exynos of Apple chipsets.

https://developer.arm.com/ip-products/security-ip/trustzone
https://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_execution_environment

Gezien een Mediatek M6580 beschikt over Trustzone wat een budget 4 core uit 2016 neem ik aan dat de uitleg niet in budget of low-end gezocht moet worden.

Trustzone draait om security en meer bepaald om hardware isolatie, bij AMD is dit PGP, bij Intel is dit SGX of TET wat op TPM draait. Mijn vermoeden is dat Qualcomm dit als een zuivere enterprise feature had ingeschat en er dus geen vraag was dit naar budget consumenten te brengen. Of Qualcomm wou dit achter de hand houden om duurdere chipsets te verkopen als fabrikanten betere root protectie wouden, ik ben maar luidop aan het denken.

Er valt natuurlijk ook een & ander te zeggen dat streaming diensten allerhande security toepassen maar hier geen woord over communiceren want anders gaan klanten, terecht, opmerken dat zij gestraft worden terwijl zij betalen. Onderstaand Tweakers nieuws artikel was het gevolg van Google Widivine die een reeks cpu niet meer als trusted beschouwde waarop vervolgens de kwaliteit naar beneden geschroeft werd (maar ze hadden ook volledig kunnen blocken)

Dat is dan weer een issue omdat Google Chrome enkel Google Widevine als DRM supplier slikt (Google staat geen andere DRM toe) en gezien Google Chrome by far de populairste browser is werken alle streaming diensten bijna uitsluitend met Google Widevine. Immers streaming diensten worden verplicht door de content aanbieders om DRM toe te passen en hun klanten gebruiken nu eenmaal massaal Chrome. Maar dat wilt ook zeggen dat Google eenzijdig alle touwtjes in handen heeft.

https://tweakers.net/nieu...-kan-pas-na-firmware.html
https://tweakers.net/nieu...iteit-op-philips-tvs.html
Duidelijk verhaal, bedankt. Goed om op de hoogte te zijn hierover. Dan weet ik ook waar ik het wellicht moet zoeken in toekomstige reviews. O+
Klinkt als een goede basis voor een column - vraag wat fabrikanten waarom en hoe en verifier de claims en je hebt een mooi verhaal over hoe de DRM en macht die dat aan bepaalde bedrijven geeft gebruikers het leven zuur maakt..
Thanks voor de tip :)
Oftewel “joe! Zoek het uit”.

Het is toch wel raar dat het ineens bij tig apps opspeelt en dat het blijven aanraken van het touchscreen de problemen verhelpt.
Het lijkt op een bug in combinatie met deze SoC( Snapdragon 662) en NPO start en Ziggo Go app. Dit haperen komt op bijvoorbeeld, iPad, S6 (lite), S7 en vele andere Android tablets niet voor. Half Nederland gebruikt 1 van deze of beide apps. Voor de NL markt heeft dit wel grote impact voor deze modellen.

Zou slim zijn van Samsung en Lenovo om eens contact op te nemen met NPO en Ziggo om het samen op te lossen. Misschien gebruiken beide apps onderwater wel dezelfde video engine. Het lijkt mij niet een issue met tablets zelf, want alle andere video streaming werkt wel goed.
Idd. Je verliest direct een leuke afzet markt. Deze apparaten zullen niet met tientallen miljoenen over de toonbank vliegen dus een mogelijke afzetmarkt van een honderden tweakers die daar dus over vallen is toch zeker een dingetje. Ziggo komt er hier vaak al niet al te best vanaf dus lijkt mij zaak om daar dan wat aan te doen ism de fabrikant.
Het aanraken snap ik trouwens, dan gaat de chip sneller draaien omdat turbo vaak door touch wordt getriggered.
Ja maar daarmee is er dan dus ook hardwarematig iets mis. Dat is waar ik me over verbaasde. Touch input zou nooit een “overclock” mogen geven. Het turbo-en duurt namelijk dusdanig lang dat je enige vorm van vertraging daarin echt wel merkt. Daarmee is de tablet onder normale omstandigheden dus kompleet underpowered om ook maar iets te doen met bewegend beeld (video), behalve op iets als instagram (waar je je vinger erop moet houden om te kunnen kijken oid). Dat is toch raar?
Snap ik, ik heb het naar beide fabrikanten gecommuniceerd.
Top! Maar ga dan toch de P11 Pro kopen. Er is nu een versie met 4 GB RAM IPV 6 GB. Voor €445. Jammer dat deze P11 eruit moet na slechts 4 maanden maar ik verwacht een kastje naar de muur verhaal en niemand die het op gaat lossen. Zoals gezegd TV (terug) kijken is het voornaamste dat ik doe op mijn tablet. En dat is op deze praktische onmogelijk.

[Reactie gewijzigd door aronspa op 13 april 2021 00:34]

Dit was voor mij de redenen om 2x S6 Lite te bestellen ipv de P11 voor mijn kinderen.

Ik wilde het risico niet lopen dat het niet goed zou werken.
Dit had wel onderdeel mogen zijn van de review ja. Ik heb zelf een Samsung A7 tab. Zowel de Ziggo Go app als de NPO start app kan je niet normaal bekijken.
Er is over geklaagd bij zowel Ziggo als Samsung, maar het probleem wordt gewoon niet opgelost. Ziggo zegt; je kunt gebruik maken van de webversie, en daarmee is voor hun de kous af. Echter krijg je op de webversie van Ziggo Go een slechtere beeldkwaliteit dan in de app.

De enige tussenweg die ik kon vinden is een oude APK zoeken van Ziggo Go, die installeren en in de Playstore aangeven dat je deze app niet automatisch wilt updaten. De vraag is natuurlijk hoe lang je een oude app nog kunt gebruiken. Er zal vast een moment komen dat je hem moet updaten om nog te kunnen kijken.
Het vreemde is dat bijv. Netflix geen problemen geeft. Dus wat is daar anders aan dan de Ziggo Go en NPO app? Behalve dan een giga verschil in ontwikkelingsbudget.
Dat geeft dus ook aan dat het gaat om een bug in deze specifieke apps, en niet een mankement van de tablets. Ik zie dan ook niet waarom hier een punt van gemaakt zou moeten worden in de reviews van de tablets.
Rare opmerking. Veel mensen kopen juist een tablet om video te kijken via deze apps. Het is algemeen bekend dat NPO/RTL/ZIGGO e.d. vrij weinig geven om de eindgebruikers die op diverse apparaten problemen ondervinden met hun app. Ze wijzen dan altijd vaak naar de fabrikant van de tablet/telefoon/chromecast e.d. en visa versa.

Door het als punt te noemen in reviews zorg je juist dat ze eindelijk eens beter gaan samenwerken met elkaar ipv steeds maar af te schuiven op elkaar.
Klopt wel, maar als het gisteren werkte en vandaag niet meer na een update van de App is dat dan de schuld van de tablet?

Of is het interessant om ook eens een onderzoek te doen met oudere versies van de software en NLziet/Ziggo/NP (en eventueel netflix) hier op aan te spreken.
Nee, maar als je weet dat het ws toch niet opgelost wordt, ga je dan alsnog die tablet kopen?

Ik niet namelijk.
Als je op zoek bent naar een tablet om daarmee live TV te kijken dan moet je deze tablet dus niet kopen. Het probleem is al meer dan een half jaar bekend en nog steeds niet opgelost. Dus ik heb er ook weinig vertrouwen meer in.
Ik geloof ook wel dat de oplossing in de Ziggo Go app moet zitten, maar zolang dat niet gebeurt is heb je met deze tablet wel mooi een probleem. Dan kan je beter een andere tablet kopen, want met andere tablets heb je dit probleem niet.
Uhh.. ik heb het zelfde gehad met de nieuwste Xperia telefoon. Het ligt aan de NPO app. Niet aan de tablets.
Ik heb de Lenovo Tab P11 en heb geen last van schokkende beelden...
Ik ook niet....... De eerste vier maanden ;)
Ligt zoiets niet totaal bij de implementatie van die apps?
Zelf heb ik de Samsung A7 tab maar nog nergens haperingen ondervonden als ik kijk naar Netflix, Plex, VTM Go, ... (Nu is NPO en Ziggo wel niet relevant voor mij als Belg).
Niet alleen dat, sommige modellen ondersteunen geen widevine oid en kunnen daardoor Netflix niet op de resolutie afspelen die het scherm wel aan kan.
Correct. Ik heb de Lenovo M10 plus en die heeft geen Widevine ondersteuning en dus Netflix op lage(re) resolutie...

Zou toch een zeer belangrijk punt zijn om deze recensie aan te geven me dunkt. Enkel op Tweakers of andere internetfora vind je deze info.

Dik minpunt moest dat nog het geval zijn.
M10 plus heeft wel Widevine L1 ondersteuning (check maar met de app DRM info). Alleen hij staat niet op een whitelist die Netflix hanteert, en daardoor limiteert Netflix tot L3 (dus max SD resolutie). Oplossing hiervoor is ook voorhanden, check het topic voor deze tablet in het forum.
Ik heb hier zelf een A7, omdat ik vlag ervoor een Lenovo voor mijn ouders had gekocht (iets met corona en videobellen enzo) waarna mijn ouders een tablet kregen als kerstpakket.

En ik heb geen van deze klachten, alleen de NLziet app werkt op full kwaliteit nu niet meer (sinds de NLziet app is geupdate).

Zowel ziggo go als NPO werken hier echt prima zonder schokken. Ook netflix doet het prima en ook youtube werkt zonder problemen.

Maar als ik hier zo kijk heb ik blijkbaar geluk. Overigens Ziggo is qua support in dit soort dingen vaak doof. Ik heb zelf problemen gehad met de HD recorder en de HDMI handshake (oranje beeld) en dat probleem is nog altijd niet aangepakt. Je kan er vanalles over vinden, maar als je lang genoeg niks doet kopen mensen vanzelf nieuwe tv's en lost het probleem zich "vanzelf" op.
Ligt dat niet aan de NPO app? Volgens mij is die gewoon te buggy voor woorden. Op mijn TV kan ik hem 1 keer gebruiken en moet ik hem de volgende keer reinstallen voor die weer werkt bijvoorbeeld, niet echt de schuld van Philips volgens mij....
ik mis in artikels als deze wel een beetje de tweakers mentaliteit: is de tablet te rooten/unlocken? hoe is de support vanuit de community voor custom firmware? etc.

ik snap dat tweakers veel "normale" gebruikers wil aanspreken maar ze vergeten hierbij wel de eventuele tweakers die net iets meer uit de hardware willen kunnen halen
Persoonlijk heb ik een Android tablet gehad, leuk maar ondersteuning is toch minder dan bijvoorbeeld een smartphone. Ik denk als je echt een goede tablet wil helpen met een goede ondersteuning de iPad eigenlijk de enige is.
Ik heb wel op een ander vlak een nare nasmaak van een iPad en dat is verrassend genoeg hun update beleid. Ik heb een iPad Air en Nexus 7 2013 en de meest bruikbare na 8 jaar is eigenlijk de Nexus 7.

Hoewel beide toestellen al lang niet meer ondersteunt worden (zitten vast op iOS 12 en Android 6) werken de meeste apps nog die ik wil gebruiken op de Nexus 7, maar op de iPad valt het best wel dik tegen.
Box, TV Showtime, MS Remote desktop, het zijn allemaal apps die iOS 13 of 14 verwachten. Bij mijn Nexus 7 is enkel Box die recent heeft aangekondigd de ondersteuning voor Android 6 te stoppen.

Jammer eigenlijk want de iPad zelf is wel nog het vlottere systeem en ook een ideale zitbank tablet.

Beetje de zure nasmaak van het iets betere update beleid van Apple, ontwikkelaars lijken sneller de ondersteuning voor oudere versies te staken. Bij Android daarentegen blijven veel toestellen op oudere versies zitten dus houden ontwikkelaars er meer rekening mee.
'Hun' update beleid ? Bedoel je hierbij Apple of de app developers ? Want het is toch echt puur deze laatste die hiervoor zorgen.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 12 april 2021 09:36]

Ik hoop dat je hierbij niet vergeet dat Apple (XCode) je als developer op een gegeven moment dwingt om vanaf iOS versie x te ondersteunen. Lager kan je dan gewoonweg niet.
Helaas is de keuze niet altijd aan de developer.
Een beetje beide.

Doordat Google het slecht doet met updates tot bij toestellen te brengen maakt dit dat er veel meer oudere versies van Android in omloop zijn. Dit zorgt er dan weer voor dat ontwikkelaars hier rekening mee moeten houden en ook nog oude versies blijven ondersteunen om hun doelgroep zo groot mogelijk te houden.

Apple zijn update beleid is natuurlijk stukken beter en ondersteunt vele malen langer hun toestellen. Dit maakt dat er minder toestellen op oude versies draaien en bijgevolg zullen ontwikkelaars sneller oude versies staken met ondersteunen.

Apple zijn update beleid is dus zeer goed gedurende de jaren dat Apple de toestellen blijft updaten. Zodra Apple de ondersteuning staakt lijk ik toch liever een voorkeur te hebben in een Android toestel want ookal draai ik een oude versie, ik kan er functioneel meer mee.
Voor een smartphone (dat typisch na 4 jaar toch vervangen wordt) kan je op dat vlak een iOS toestellen verkiezen. Een tablet (die mogelijk een pak langer mee kan gaan omdat die vaak niet meer dan websites moet openen, je het toestel niet naar buiten neemt waar het sneller schade kan krijgen,...) is op dat vlak misschien een Android beter.

Daarnaast krijg ik met Android (zelfs mijn Nexus 7) nog steeds updates binnen voor al de ingebouwde apps, wat bij iOS compleet stilvalt zodra Apple er de stekker uittrekt.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 12 april 2021 10:09]

Het is natuurlijk heel fijn dat je nog kan werken met een oudere tablet, maar heb je er ook over nagedacht dat je dus al jaren geen beveiligingsupdates meer krijgt? Apple dwingt dit deels af door alleen de nieuwe versies te ondersteunen en ook app ontwikkelaars dit te laten doen.

Ik ben het met je eens dat vanuit een functioneel oogpunt de Nexus nu wint, maar vanuit een beveiligingsaspect moet ik het beleid van Apple toejuigen.
Jammer dat jij er een zure smaak van krijgt maar je kunt van beiden ook zeggen dat het een mirakel is dat je er na 8 jaar überhaupt nog iets mee kan. Ik heb heel veel plezier gehad van mijn eerste generatie iPad (2010) maar die werd met zijn slechts 256 MB aan geheugen toch een stuk sneller beperkt bruikbaar. Mijn iPad Air 2 (2015) en mini 5 (2019) worden dagelijks intensief gebruikt. Zelden apparaten gehad die hun dure geld zo dubbel en dwars waard waren :)
Het valt te zien wat je doelgroep is. Het artikel waar je op reageert is een soort van review tussen 2 goedkope tablets. De iPad air wordt nog actief 2 de hands verkocht dus op zich is dat een "alternatief" voor deze €250 tablets.
Denk dat het belangrijk is voor mensen die zo'n toestel te kopen waar ze aan toe zijn, want dat zal niet actief in zo'n zoekertje staan.

Mijn Nexus 7 gebruik ik zelfs nog zeer actief. De batterij gaat op zich ook nog 4 uur ofzo mee. Voor te multitasken is het toestel niet meer geschikt, maar het is prima om wat artikels te lezen op internet, Home Assistant mee te bedienen, een Chromecast steam mee te starten of een YouTube video te zien.

Die iPad air was een test toestel en dus amper gebruikt en in uitstekende staat (batterij gaat nog zeer lang mee). Toestel is zelf nog prima om mee te multitasken en best nog vlot.
Echter door de oude iOS versie volgens mij niet meer relevant om over te kopen, al is het zonde want best nog prima toestel.
Android 6 is zo'n beetje de ondergrens waarop bijna alles nog werkt.
Althans ik vernam dat de overheid Berichtenbox en Digid apps binnenkort geen 6 meer ondersteunen.
Ook is vorig jaar ING gestopt met 5 ondersteuning, mss zal dat op 6 straks ook wel stoppen?
Deze weet ik dan toevallig, maar ik vind t wel apart dat mn ouders (met 6) nu "alles" kunnen, en straks ineens 3 apps niet meer, dat zegt mss ook wel iets over de rest.
Vaak kan je nog wel alternatieve apps vinden die zelfs bijv 2.3 nog ondersteunen, maar bij deze 3 niet (al kan je t nog proberen via de website oid).
Als je echt wilt kun je je Nexus 7 zelfs naar android 11 krijgen. (Is wel een onofficiele port, officieel gaat lineageOS maar tot 14.1 / Android 7)
Je krijgt slechte moderaties maar je hebt wel gewoon gelijk. Tablets van Android zijn het vaak net niet of je moet al de dure S serie nemen van Samsung.
Ligt er aan waar je het device voor gebruikt. Ik heb een Samsung Tab A en dat ding is prima en krijgt ook zeer regelmatig updates. De tablet wordt voornamelijk gebruikt voor streaming diensten en voor piano spelen en daarvoor werkt het allemaal prima. Voor meer dingen heb ik een tablet ook eigenlijk niet nodig.
Voor jou prima maar ik vond de tablet haperen en met browsen een behoorlijk stuk langzamer dan de nieuwe basis iPad. Nu weet ik dat die 380 euro kost en de tab A rond de 200 maar ik vind in dit geval het verschil in beleving het prijsverschil goed te rechtvaardigen.
Beetje vreemde conclusie he. Dat en iPad van E380 beter is dan een Android van E200 betekend niet dat een iPad dus beter is dan Android. Dat kan net zo goed betekenen dat een E380 device beter is dan een E200 device. Dat lijkt mij iig een veel aannemelijkere conclusie. Als je echt een iPad vs Android vergelijking wilt doen, neem dan ook een Android tablet van E380.
Check! In dat geval is een vergelijking met de s6 Lite aan de orde en deze vind ik ook aanmerkelijk minder qua snelheid. Zal wel een downmod krijgen maar heb alles in de winkel geprobeerd en eigenlijk vond ik alleen de dure S serie de moeite waard. Maar dan kom je weer op het punt dat de iPad een stuk goedkoper is.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 12 april 2021 11:26]

Is dan niet de conclusie dat een tablet van 200 euro gewoon een waardeloos ding is? Apple zei meer dan 10 jaar geleden al toen de 200 dollar 'netbook' craze was losgebarsten; 'We don't know how to build a sub 500 dollar computer that is not a piece of junk'. (bron)

Zie hier het resultaat, tablets die niet eens fatsoenlijk een stukje streaming video kunnen weergeven. Je kunt je geld beter in de fik steken, heb je tenminste nog even warme handen.
Ik heb hier geen enkele hapering tijdens het browsen.
Heeft een ipad ondertussen al ondersteuning voor meerdere accounts?
Dat vind ik ook maar iets basic en onmisbaar indien je een tablet deelt met meerdere familieleden. Ik kan me herinneren dat dit enkele jaren geleden nog niet het geval was.
Heeft een ipad ondertussen al ondersteuning voor meerdere accounts?
Nope :(
Samsung doet het tegenwoordig ook leuk. Irritante aan ipads is weer dat het basis model geen stereo speakers heeft, en geen gelamineerd scherm. Dus je hebt een betere soc, betere ondersteuning, maar je zit met een reflecterend scherm en slecht geluid. Ook weer een dikke compromis.
Vergeet de slechte voorcamera niet. Echt belachelijk dat ze dat op zo'n duur toestel zetten (vanafprijs van 390 vind ik niet bepaald goedkoop). Maar er zijn zeker wel pluspunten. Op mijn tablet (tablet S5e) kun je dan weer 'slechter' gamen (als je geen zware dingen gaat draaien, werkt alles perfect), en de ondersteuning is minder.

De apps zijn wel beter geoptimaliseerd.
Ik heb het allemaal gehad. Android tablet, iPad en nu een surface pro. Laatst genoemde heeft voor mij de voorkeur omdat ik het ook als een pc gebruik dmv docking. Als pure tablet is de iPad superieur aan Android.
Ik laat ieder de vrijheid een tablet naar wens te kiezen en zal je keuze zeker begrijpen. iPads zijn zeker niet slecht en altijd een goede keuze.

Toch heb ik hier -voor mijn gebruik- wel een andere mening over; ik ging initieel van jouw gedachte uit en besloot daarom de iPad te kopen, maar heb deze na 1 jaar toch ingeruild voor een Tab S5e. Blokada, emulatie, oled, uitbreidbaar geheugen, breedbeeld...
oké, hij heeft minder performance, maar op het einde van de rit ervaren we (in onze situatie) véél meer bang for buck dan bij de iPad. (iPad gen6/ 2018 hadden we)

Eerlijk: ik, mijn digibeet-vrouw en 2 jonge kinderen ervaarden de iPad als een al bij al frustrerende ervaring. (apple ID was echt irritant, iOS voelde erg gelimiteerd, dure apps ofwel bomvol adware, slechte camera's, veel te weinig opslag...)
Eens met de s5e, maar als je nu in dezelfde pricerange kijkt kan je geen amoled schermen meer vinden bij Samsung. Dan moet je dus bijvoorbeeld een stap omhoog qua prijs.
Vind het echt jammer dat de OLEDs in goede resolutie eruit zijn gehaald in de midrangecategorie. Ik was daar zeker fan van namelijk. Zelfde geldt voor de versie van 8 inch, vind de S5e toch te groot (tov de S2 8.0), maar het is zeker een goed toestel. Je kan er ook prima dagelijkse taken op doen en spellen erop spelen lukt ook zeer goed (zolang ze niet al te zwaar zijn).
Op de hoofdpagina wordt deze vergelijkende test een round-up genoemd. Dan mag je toch verwachten dat er meer dan twee tablets worden besproken. Het artikel is verder prima, maar eigenlijk dus niet erg nuttig.

Het valt me op, dat bij Tweakers meer en meer de zaken eenzijdig belicht worden.
En het gebeurt ook steeds vaker, dat artikelen van abominabele kwaliteit worden gepubliceerd. Waar is de hoge standaard gebleven, die bij Tweakers altijd zo hoog in het vaandel stond?
Ik vraag me dat af in het licht van het plan van Tweakers om tegen vergoeding met achtergrond verhalen te komen.
Ik denk dan aan het gezegde: Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.
Misschien stond het er nog niet toen jij het artikel las (het is ondertussen 2 uur later), maar in de inleiding staat duidelijk:
Het is inmiddels al jaren geleden dat elke zichzelf respecterend Android-smartphonefabrikant ook tablets wilde maken. De tijden zijn duidelijk veranderd. Als we nu op tablets van maximaal een jaar oud zoeken in de relatief populaire prijscategorie tussen de 120 en 270 euro, kunnen we niet eens een fatsoenlijke round-up samenstellen. Wel zien we twee interessante en goed vergelijkbare exemplaren die voor de meeste mensen prima dienst kunnen doen als tablet op de bank, bijvoorbeeld als de televisie bezet is.
Oftewel: dit is een round-up van de enige fatsoenlijke tablets die ze konden vinden tussen de 120 en de 270 euro, waarbij ze zelfs expliciet benoemen dat het er bijzonder weinig zijn. Je opmerking gaat daarom wat mij betreft een beetje spaak.

Wat je tweede alinea betreft: zonder enige vorm van onderbouwing of voorbeelden is dat eigenlijk ook maar gewoon leeg iets roepen. Wat is er dan precies eenzijdig of 'abominabel' van kwaliteit? Op deze manier kan niemand iets met je reactie.
Wat je tweede alinea betreft: zonder enige vorm van onderbouwing of voorbeelden is dat eigenlijk ook maar gewoon leeg iets roepen. Wat is er dan precies eenzijdig of 'abominabel' van kwaliteit? Op deze manier kan niemand iets met je reactie.
Voorbeeld van abominabel: reviews: Geen kleinere accu's, toch kortere accuduur

En eenzijdig: het lijkt alsof android en android gerelateerde producten meer exposure krijgen dan andere producten. En dan gaat het niet alleen om Apple, maar ook om door Amerika geboycotte Chinese merken als Huawei en Xaomi. Kan het zijn, dat er gewoon minder te melden is? Zeker, maar om dan weinig tot niets meer daarover te melden, in de Plus-artikelen, is voor mij teveel van het goede. De Plus-artikelen belichten de achtergrond. Daar zou toch juist meer informatie in moeten staan.

Voor alle duidelijkheid: het gaat mij om de vraag, die bij het bovenstaande artikel wordt gesteld, nl. of ik bereid ben een bedrag te betalen voor dit soort artikelen in de Plus-sectie. Lees het artikel en zeg me dan dat ik het bij het verkeerde eind heb. In dat licht heb ik mijn opmerkingen gemaakt.

Daarnaast blijf ik van mening, dat een artikel over twee producten de term round-up niet verdient.

[Reactie gewijzigd door Tantrum op 12 april 2021 23:40]

Heb je gezien welke tablets er beschikbaar zijn in de bankhang prijs categorie? Het is onder de €250 letterlijk alleen maar de Samsung A7, Lenovo P11 + M10 en Huawei T10 (wat wel een erg goedkope keuze is). Dus de redactie kan er niet veel aan doen, er is simpelweg niet veel keuze.
Maar dan nog ben ik het wel eens met @Tantrum; noem het dan geen round-up. Of breidt het uit met duurdere categorieen zodat je wel een round-up krijgt.
Klopt, maar juist vanwege die beperkte keuze vindt ik de term round-up niet op zijn plaats.
Dat is dan denk ik een verschil in mening, want de methode is niet anders dan andere round-ups. Een 1vs1 vergelijking zou anders geschreven zijn (bijv. niet de plus en minnen tabel in de conclusie). Daarnaast is de definitie van een round-up dat je in een artikel verschillende producten binnen een bepaalde categorie of sector vergelijkt. Als je dus kiest voor tv hang tablets onder €250,- dan hou je (helaas) maar 2 producten over die het bespreken waard zijn.
Zoals altijd is mijn advies aan mensen die vragen "joh, is deze [goedkope tablet] wat?" hetzelfde: geef liever 100 Euro meer uit en koop de instap iPad. Er wordt in de video gesproken van "High end tablet" als men het over de iPad heeft en dat klopt, voor dat relatief beetje extra koop je dan een tablet waar je echt wel 5 jaar mee kunt doen, die wel een high end CPU heeft, volledige app ondersteuning heeft van third parties, een mooi display, die 1080p video zonder moeite af kan spelen en zelfs niet verkeerd kan multitasken. En die je day one updates geeft tot de nieuwste versie van het OS (en dat nog jaren en jaren zal blijven doen)

Waarom zou je dan nu, voor 100 euro minder, een low-end spec Android tablet met opgeblazen phone apps en waarschijnlijk geen tot matige software ondersteuning krijgt? Ik zou het werkelijk niemand durven aanraden.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 12 april 2021 10:38]

Omdat het verschil geen 100 euro is maar 150-160 euro en veel mensen helemaal geen behoefte hebben aan wat de ipad op papier meer zou bieden. Ook omdat mensen misschien hun apps al op Android hebben, of omdat de ipad ook verre van perfect is. Omdat deze tablets het ook wel goed doen met multitasken en media afspelen en de software support, in ieder geval bij Samsung, ook gegarandeerd relatief lang is.

Dan zit je met je Android app library met een ipad en dan heb je (vergeleken met Samsung) ook nog een kreupele kids mode. Nou, nee dankje. Als je ook nog de (relatief) dure ipad apps opnieuw moet kopen schiet dat voor geen meter op.
Probleem is vaak als mensen eenmaal een tablet (of zelfde met laptop) hebben, ze er steeds meer mee willen doen. En dan loop je met die goedkope meuk snel tegen de grenzen aan. Maar goed, ieder zijn ding ....
Welke grenzen? Ik heb al bijna 10 jaar tablets nu en heb dat nog nooit ervaren.

Ik snap best wat je zegt, maar niet iedereen heeft dat wat jij omschrijft. Je hebt namelijk met meer uitgeven voor een tablet maar een beperkt aantal voordelen dat je 'koopt'. Als die voordelen jou niet helpen in wat je van plan bent met zo'n apparaat dan ben je snel klaar en hoef je niet verder te zoeken. Ik wil namelijk graag meer storage op een tablet dan een ipad levert, althans, ik wil dat niet voor dat absurde bedrag. Dan kan ik heel goed gewoon een heel goedkope tablet doen, die verder voldoet, en er een dik SDkaartje inknallen.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 12 april 2021 13:26]

Mijn tablet moet voor het hele gezin dienen en ik dacht dat de ipad geen mult-account support had?
Zodat je mail, bookmarks en andere app instellingen en data voor iedereen apart gesaved worden.
De Lenovo Tab P11 is net iets kleiner dan de Tab A7, en dat geldt ook voor zijn scherm.
Dat zal gezichtsbedrog zijn.
[...]

Dat zal gezichtsbedrog zijn.
Klopt, opvallende conclussie eigenlijk!

Samsung Galaxy Tab A (10,4")
157,4 x 247,6 x 7 mm

Lenovo P11 (11")
163,0 x 258,4 x 7,5 mm

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 12 april 2021 09:44]

Dit was een fout in de tekst en maandag meteen verbeterd.
Mijn tip van de dag :

Deze tablets links laten liggen en direct voor deze chromebook gaan (momenteel voor 269 euro):
pricewatch: Lenovo IdeaPad Duet Chromebook (ZA6F0027NL, Qwerty toetsenbord) B...

Krijg je er naast de Google Play store ook nog een toetsenbord bij en chrome-os auto-update tot juni 2028.

[Reactie gewijzigd door lukadad op 12 april 2021 06:47]

Ik dacht er over na, maar ik twijfelde aan Chrome OS. Ik game ook op mijn tablet, dus ik wou iets dat android games goed en snel kan uitvoeren.

Bovendien is die MediaTek SoC iets trager.
Ik heb er ook over getwijfeld, uiteindelijk toch voor de tab gegaan aangezien de pen belangrijk voor mij was voor grafische doeleinden. De USI pen voor chromebooks waarmee lenovo komt is een A baterij model en daar wou ik niet aan beginnen, de Samsung heeft geloof ik helemaal geen pen.

De active pen 2 bevalt mij wel, usb-c in de dop, dun en de pressure sensitivity zijn wel fijn. Een 2-in-1 laptop heb ik eerder geprobeerd maar dan wil je geen laptop scharnier en is die IdeaPad weer interessant.

Maar ja, dit zijn allemaal niche gebruiksdoeleinden, maar als je digitaal wilt tekenen of sculpten met Krita of Nomad Sculpt ofzo dan is het een overweging die je kan nemen.
Als je enkel Android apps wil gebruiken kun je beter een tablet nemen.
Ik heb er ooit voor gekozen om wel een Chromebook te nemen omdat ik dacht dat ChromeOS wel een toevoeging zou zijn. Maar gezien de zeer beperkte hoeveelheid beschikbare apps valt dat tegen.
De Linux beta welke je kunt draaien is dan wel weer een goede toevoeging.
En Android apps draaien gewoon zoals ze op een tablet ook draaien.

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 12 april 2021 10:02]

Als je enkel Android apps wil gebruiken kun je beter een tablet nemen [...]
En Android apps draaien [op ChromeOS] gewoon zoals ze op een tablet ook draaien.
Dan zou die Duet toch prima zijn? Dat is immers ook een tablet.
Werkt Family Link ook op een Chromebook? Ook ligt het natuurlijk verder aan het gewenste gebruik. Voor de kids is een Chromebook, zeker met losse accesoires een enorm kwetsbaar apparaat, terwijl ik hele stevige bumpers om de tablets heb zitten.

Ook ga je volgens mij bij die Chromebook onderuit voor Minecraft en zelfs eenvoudigere spellen al, omdat die niet (goed) werken als ik de reviews allemaal lees.

Als je hem koopt om een beetje te internetten en te Netflixen ben ik het wel helemaal met je eens!
Jazeker, family link werkt prima op de Lenovo ideapad Duet.
Netflix helaas op SD kwaliteit, maar dat valt de kinderen toch niet op. ;)
Als je Netflix in de browser opent is het als het goed is wel HD, de android app doet inderdaad alleen SD vanwege gebrek aan widevine L1
Mijn dochter van 3 heeft een Lenovo Duet. Zoals @BIM aangeeft werkt Family Link daar probleemloos op.

Wat betreft kwetsbaarheid zullen de P11 en Duet elkaar niet veel ontlopen. Na veel zoeken heb ik bij ome Ali een stevige bumper voor de Duet kunnen vinden. Dit was tevens de enige dedicated bumper die ik heb kunnen vinden... Eentje met stand waarbij het ook nog mogelijk is om de toetsenbord aan het scherm te koppelen.

Wat betreft Minecraft heb ik geen ervaring, maar Roblox werkt wel aardig. Uiteindelijk is Chrome OS natuurlijk ontworpen om zoveel mogelijk in de browser te doen en alles wat in de browser gebeurt, werkt prima.
Helaas is het wel een kwetsbaar apparaat. Het lastige is dat we geen bumper case (met mogelijkheid van gebruik van het toetsenbord) konden vinden vorig jaar November.

Dus bij ons had het scherm binnen een week schoolgebruik een barst :( en moest ik uiteindelijk het scherm disablen. Vervangend scherm is ook nog niet te vinden en waarschijnlijk duurder dan de hele chromebook.
Die barst is wel zuur. Hier heb ik regelmatig mijn hart vast moeten houden als ze weer eens met de Duet aan de wandel ging. Uiteindelijk hebben we deze bumpercase besteld:

Linkje naar ome Ali

Zoals gezegd lastig te vinden en ook nog niet zo lang beschikbaar. Mogelijk is dat nu 2 maanden later anders.

Wat @K0L3N zegt: Netflix in de browser wel in HD, alleen mis je dan de mogelijkheid om offline te kijken.

[Reactie gewijzigd door KlaasjeNL op 14 april 2021 14:41]

@KlaasjeNL Thanks for the link!! (gelijk besteld) :D
Ik heb bijvoorbeeld mijn Chromebook verkocht. Vind het toch een net niet apparaat. Grotendeels moet het apparaat het hebben van de playstore en laat het helaas zo zijn dat apps niet volledig ontworpen zijn voor Chrome OS. Als je echt productief moet zijn is het net niet, heb het device een jaar gehad maar had het gevoel van een net niet device.
Krijg je er naast de Google Play store ook nog een toetsenbord bij en chrome-os auto-update tot juni 2028.
Én, wat voor mij achteraf gezien het aller grootste voordeel bleek: een "echte" webbrowser. Waardoor je dus voor een heleboel dingen niet eens een app nodig hebt, plugins kan gebruiken, en niet in manke mobiele websites geforceerd word.

[Reactie gewijzigd door MaffeMaarten op 12 april 2021 11:01]

Mijn tip van de dag :

Deze tablets links laten liggen en direct voor deze chromebook gaan (momenteel voor 269 euro):
pricewatch: Lenovo IdeaPad Duet Chromebook (ZA6F0027NL, Qwerty toetsenbord) B...

Krijg je er naast de Google Play store ook nog een toetsenbord bij en chrome-os auto-update tot juni 2028.
Nou mijn neefjes hebben een Chromebook gekregen van school, en ze vinden het helemaal niks, ze hebben dan VEEL liever een Windows 10 Laptop of een Android tablet, waar je voor heel weinig geld een Bluetooth of keyboard met draad voor koop.

Ontopic: Mijn vader had ook een Lenovo Tablet en hij was er blij mee, nu gebruikt me moeder hem en is zij er blij mee, hij heeft nu weer een nieuwe Tablet.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 12 april 2021 14:53]

Dit, heb er sinds kort een, en het werkt echt verschrikkelijk goed. Het enige nadeel is het matige on-screen toetsenbord.

Maar de volledige browser (met extensions!) Werkt als een speer, android apps draaien meer dan goed genoeg, en als je echt iets specifieks wil dan zijn er nog de linux apps.

Alleen als je specifiek wil gamen dan is de soc een beetje traag soms, maar dat is een afweging die je zelf moet maken. Stadia werkt daarentegen wel weer perfect.

Chromebook 2-in-1's vullen echt perfect die niche tussen een telefoon en een pc in, meer dan android of iOS tablets. Ik verwacht dat je over een tijdje helemaal geen android tablets meer zult zien.

[Reactie gewijzigd door K0L3N op 12 april 2021 16:56]

Ook ik heb de overstap gemaakt naar de Duet (64GB) met black friday om dezelfde reden en blij dat ik dat gedaan heb. Echt een top apparaat voor huis, tuin en keuken waaronder (android)games, entertainment, Teams vergaderingen en licht Office werk. Chrome OS is top en de Android apps draaien net zo vloeiend incl. NPO of soort gelijke _/-\o_ . En niet te vergeten de accu werktijd van ±10 uur.

[Reactie gewijzigd door gerwin01 op 12 april 2021 17:11]

Ik zou persoonlijk toch voor de Samsung gaan omdat je dan een goed update beleid kan verwachten. Bij Lenovo is dit altijd maar de vraag zover ik weet.
Ik zou persoonlijk toch voor de Samsung gaan omdat je dan een goed update beleid kan verwachten. Bij Lenovo is dit altijd maar de vraag zover ik weet.
En ik ben op zakelijk vlak juist voor Lenovo (M10 FHD's) gegaan omdat uit reviews bleek dat de bloatware die Samsung meelevert (en niet te deïnstalleren zijn) zorgt voor vertragingen en haperingen in dagdagelijks gebruik. En tot nu toe nog zeer tevreden van mijn keuze. Het updatebeleid was niet zo'n issue / belangrijk in mijn case. Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud was belangrijker hier.
Ik ben enorm geschrokken van mijn eerste Samsung: S20, via werk, niet geheel vrijwillig.
Ik heb altijd HTC, Sony, Nexus, Pixel gehad. De S20 komt met 2, soms zelfs 3 apps die EXACT hetzelfde doen. Dus meerdere kalender apps, meerdere cloud diensten etc. Zo een compleet onoverzichtelijke brei aan apps met verschrikkelijk veel notificaties!

Als je bijvoorbeeld wil dat savonds automatisch je telefoon op DND gaat, scherm op night modus en zwart wit etc en alles weer aangaat nadat je wekker af gaat, kon ik dat op mijn Pixel 1 op een enkele plek instellen. Bij de Samsung heb je daar 3 of 4 plekken voor: ingebouwde Android opties (die niet helemaal werken zoals de Pixel) en Samsungs eigen opties. Dit kan tot conflicten leiden.

Ik vind Samsung telefoons dan ook alleen bruikbaar voor de jongste doelgroep die uren en dagen kan besteden om de telefoon uit te pluizen en strak te configureren, misschien zelfs rooten omdat ik ontdek dat er een tiental apps zijn die je never nooit gaat gebruiken, maar die je ook niet kunt uitschakelen en die regelmatig updates vanuit de Play Store krijgen.

Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb zijn het wel constante updates van apps die ik helemaal niet geinstalleerd heb en ook niet kan uitschakelen/verwijderen.

Ik heb sowieso al jaren auto update + notificaties van de Play Store uit staan en update gewoon handmatig 1x in de 4-8 weken. Uit eigen ervaring weet ik dat het gros van de updates bedoeld zijn om tracking APIs, analytics APIs en advertising APIs bij te werken.

Ik snap werkelijk waar niet hoe het kan dat Samsungs zoveel verkocht worden. Ik zal never nooit voor een Samsung kiezen.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 12 april 2021 10:29]

Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb zijn het wel constante updates van apps die ik helemaal niet geinstalleerd heb
Wat is het probleem met die updates?
Da's net zoiets als elke maand je auto een volledige beurt geven, terwijl je auto in je garage staat mooi te wezen omdat je er nooit mee rijdt. En zelfs geen wegenbelasting ervoor betaald, dus je gaat ook echt niet de weg op.

Vraag me nu waarom ik die auto heb? En je begrijpt me hopelijk beter.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 12 april 2021 21:51]

Ik ben niet zo van de slechte vergelijkingen. ;)
Inderdaad, ik blijf weg bij Lenovo. Tablet van ze gehad en die kreeg eigenlijk nooit updates. Samsung doet dat vele malen beter.
Ik heb vroeger veel stock androids tablets gehad van met name google zelf. Heerlijke vlot werkende tablers, wat is er toch gebeurd dat deze niet meer gemaakt worden?!? Kreeg namelijk de indruk dat ze zeker wel populair waren onder tweakers. Mijn vrouw gebruikt nu een redelijk top model van samsung maar hekelt die troep / bloatware die samsung meelevert en die je niet kan verwijderen.
Erg jammer dat er geen fabrikant is die in dit “ gat “ duikt.
Een soort Android One tablet. Die mis ik ook nog...
Google Nexus 10, Google Pixel C waren uitstekende high end tables voor onder de 500 euro
Mn ma had de Pixel C, dat was de laatste, en dat was een erg mooi highend ding.
Maar die had nogal erge kinderziektes (later wel verholpen), en ging snel stuk.
Lag niet aan het exemplaar, maar stond dat model gewoon om bekend. Gewoon zomaar uit het niets, scherm stuk.

Volgens mij is Google vrij kort daarna gaan werken aan ChromeOS tablet support.
Dus voor een meer stock Google tablet ervaring, kan je nu kijken naar ChromeOS tablets.
De hardware is dan niet van Google zelf, maar de software wordt daarbij veel minder gemod door de fabrikanten dan bij Android.
Voordeel is dat je er ook Debian apps op kan draaien, en bijv de Lenovo Duet heeft support tot 2028(!), dat kan je op Android wel vergeten.

Ikzelf ben momenteel aan t wachten tot Linux lekker werkt op de Surface Go van mn ma, dan kan ik daar ChromeOS op zetten. Want Android (Pixel C) beviel haar beter dan Windows. (iOS beviel overigens het minst dus dat hoeft niet meer gesuggereerd te worden).
Maar goed, dat kan _soms_ dus ook, zelf ChromeOS installen op een Windows tablet naar keuze.
Dus ze gebruiken beide een snapdragon 662 maar bij de ene is de Bluetooth versie onbekend? Huh?
Dit komt vaker voor, de specificaties worden in verzameldatabases als icecat niet altijd compleet aangeleverd. Daarvoor is de fabrikant verantwoordelijk en dat wordt geinterfaced naar zo ongeveer iedere partij, zoals ook Tweakers.
Zelf controleer ik altijd op chipset niveau wat je koopt. Zo weet je dan ook precies welke specificaties er bij dat product met die SoC horen.
Regelmatig moet je dan alsnog opletten, bij budget apparaten kan het zo zijn dat er een afgeslankte chipset in zit. Ik noem maar wat: alles is gelijk, op locatie bepaling na, dan zitten er 2 van de mogelijke 5 systemen in.
Zo'n 20 jaar geleden werd dit ook gedaan met hardware, er zijn beruchte videokaarten die destijds 100% dezelfde chipsets hadden bij een goedkope en een duurdere versie. Door met potlood enkele verbindingen te tekenen kon je zo je apparaat upgraden.
Ook bij smartphones en routers kwam/komt dit wel voor. Een set hardware wordt softwarematig kreupel gemaakt, bijvoorbeeld omdat er voor een regio niet de benodigde bandbreedte licenties of goedkeuringen worden geregeld. Software flashen en viola, mee functies!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee