Door Jurian Ubachs

Redacteur

It Takes Two Review

Heerlijk speelse co-opgame

Co-opgame pur sang

It Takes Two

Nee, wij hadden ook niet verwacht zo snel na Crash Bandicoot 4 opnieuw een Excellent-award uit te delen, maar It Takes Two verdient hem toch echt. It Takes Two, van de makers van A Way Out, is een van de leukste, pure co-opgames die we ooit hebben gespeeld. Het grootste minpunt? De game is niet solo speelbaar en er is geen matchmaking, dus je moet altijd je eigen partner regelen. Maar als dat lukt, heb je een dijk van een co-opgame in handen. It Takes Two heeft een leuke, originele setting, waarbij met name de manier waarop een alledaagse omgeving soms zeer fantasierijk tot leven is gebracht erg gaaf is. Daarnaast is het heel sterk dat It Takes Two continu nieuwe soorten gameplay blijft introduceren en spelers op die manier blijft verrassen. Samen puzzels oplossen en vijanden verslaan zorgt voor het leeuwendeel van de gameplay en ook dat werkt prima, maar het zijn de grapjes, de minigames en de verrassingen die It Takes Two speciaal weten te maken. Je loopt her en der heus tegen irritatiepunten aan en soms is het camerawerk niet optimaal. Maar dan nog is dit een must-have voor iedereen die op zoek was naar een leuke game om samen te spelen, online of gewoon samen op de bank.

Getest

It Takes Two, PS4 & PS5

Prijs bij publicatie: € 39,99

Vanaf € 29,90

Vergelijk prijzen

In een wereld waarin producten steeds meer op elkaar lijken, zijn studio’s als Hazelight Studio en regisseurs als Josef Fares veel waard. A Way Out was anders dan andere games. Het spel vertelde het verhaal van twee mannen die samen probeerden te ontsnappen uit een gevangenis. De hoofdrolspelers moesten daarbij altijd door een menselijke speler worden bestuurd. Een co-opgame pur sang dus, zonder optie om hem in je eentje te spelen. Wat dat betreft was het fijn dat je, als je de game had aangeschaft, een vriend gratis kon laten meespelen, want anders werd het misschien wat lastiger om aan voldoende partners te komen. Hoe dan ook: de visie van Fares was dat je een avontuur samen beleeft, van A tot Z. Je kijkt ook niet naar het begin van een film met een vriend om daarna alleen verder te kijken en uiteindelijk samen met een andere vriend naar het laatste gedeelte te kijken. Kortom: samen beginnen, samen afmaken. De nieuwste game van Hazelight, It Takes Two, gaat uit van principe, maar vult het op een heel eigen manier in.

A Way Out bood spelers een realistisch verhaal. De plot, de graphics, de keuzes die gemaakt moesten worden: alles was gericht op het overbrengen van een meeslepend verhaal in een realistische setting. It Takes Two heeft wat dat aangaat nauwelijks gelijkenissen met A Way Out. Dit keer gaat het om twee ouders, Cody en May, die hun jonge dochter Rose vertellen dat ze gaan scheiden. Rose reageert uiteraard niet al te positief op dit nieuws. Ze rent naar de schuur en vindt daar het hulpboek ‘Book of Love’ van ‘Dr. Hakim’. Ze bladert er wat in, maar barst dan in huilen uit en wenst dat haar ouders bij elkaar blijven. Haar tranen raken twee speelgoedpoppen en vervolgens doet pure magie de rest. Enkele tellen daarna worden Cody en May namelijk wakker en zijn ze veranderd in de poppen die Rose zojuist in haar handen had. En dat is niet het enige dat is veranderd. Cody en May zijn in een tot leven gekomen versie van hun eigen schuur, tuin en huis terechtgekomen.

Het eerste personage dat ze tegenkomen in deze wonderlijke maar herkenbare wereld, is Dokter Hakim. Het boek is ook tot leven gekomen en dr. Hakim ontpopt zich direct als een soort gids voor het tweetal. Hij maakt ze duidelijk dat ze, om uit deze situatie te komen, nader tot elkaar zullen moeten komen. Anders gezegd: red je relatie, anders blijf je wellicht voor altijd een pop. Dat proces vormt de rode draad in het verhaal, dat op sommige momenten heel oprecht en mooi overkomt, maar af en toe doorslaat waardoor het allemaal een tikje moralistisch en belerend wordt. Dat is verder niet erg. It Takes Two heeft allerlei pluspunten die van deze game een heel toffe titel maken. Het verhaal is slechts een drijfveer, een verklaring waarom Cody en May hun halsbrekende toeren als pop uithalen. Het is niet veel meer dan dat, en dat is ook helemaal niet nodig.

Wel nodig, zoals gezegd, is die tweede speler. It Takes Two kun je alleen spelen als je met twee spelers bent. Het leukste is uiteraard om dat samen op de bank te doen, maar online kan het ook. Net als bij A Way Out hoeft je co-oppartner de game niet te bezitten om mee te kunnen spelen. Je kunt iemand op een Friends Pass mee laten doen. Tijdens het spelen zie je meestal behalve je eigen scherm ook het scherm van je partner, zodat de samenwerking nog wat soepeler loopt. De PlayStation 5 heeft als fijne extra dat de communicatie ook zonder headsets kan verlopen, dankzij de ingebouwd mic- en speakerfunctie in de controller. De kwaliteit is via een headset natuurlijk hoger, maar het werkt goed genoeg om goed samen te kunnen spelen.

Spelwereld: alledaags en toch bijzonder

De game begint met het kiezen van een personage. Dat heeft niet zoveel gewicht, anders dan dat Cody en May in de diverse levels soms verschillende dingen kunnen doen. Er is echter geen manier om dat te voorspellen en het is ook niet zo dat May altijd de platformstukjes moet doen - of omgekeerd. Mocht je het echter leuk vinden, dan kun je elke keer dat je bent gestopt met spelen en weer verdergaat, wisselen van personage. Dat heeft verder weinig invloed.

Het begin is eenvoudig genoeg. Cody en May zetten voorzichtig hun eerste stapjes in de ineens veel groter lijkende wereld waarin apparaten tot leven zijn gekomen en in veel gevallen een wat fantasierijkere vorm hebben aangenomen. Zo bestaat een level voor een groot deel uit stofzuigerslang, waarbij je je kunt afvragen of er een stofzuiger bestaat met zoveel meters slang. Maar waarom zou je? Het is veel leuker als je niet alles probeert te relativeren door er een realiteitstoets tegenaan te houden. Dat stelt je in staat om het helemaal niet raar te vinden om te vechten tegen een levende gereedschapskist, in een oorlog tussen eekhoorns en wespen terecht te komen, en met tijd te spelen aan de binnenkant van een koekoeksklok. Toch is het juist de band met de realiteit die de spelwereld zo speciaal maakt. Natuurlijk ziet een koekoeksklok er van binnen anders uit en natuurlijk is een sneeuwbol niet zo gedetailleerd als het winterlevel in It Takes Two, maar je komt veel herkenbare elementen tegen. De inspiratiebronnen zijn in elk level goed zichtbaar.

Zo zijn de levels dus uit herkenbare onderdelen opgebouwd, maar daarmee heb je natuurlijk nog geen goed spel. In beginsel bestaat elk level uit een pad gevuld met allerlei obstakels die je door samen te werken kunt overwinnen. Cody en May hebben daarbij vaak een of enkele extra vaardigheden die kunnen helpen. In de beginfase van de game moeten Cody en May bijvoorbeeld uit de schuur zien te komen. May krijgt daarbij een hamer en Cody kan met spijkers gooien. Door spijkers in een muur te gooien, kan May er aan slingeren met de klauw van de hamer. Zo kan Cody een pad maken voor May, die even verderop bijvoorbeeld een fles stuk kan slaan met haar hamer, waardoor Cody weer verder kan. Het zijn simpele voorbeelden van hoe je elkaar steeds moet zien te helpen.

Op elkaar wachten

De uitdagingen worden wel steeds wat lastiger, zonder ooit echt ondoenlijk te worden. Je komt er samen uiteindelijk altijd wel uit, al zou de game op sommige punten iets sneller met een tip kunnen komen als de spelers te lang op dezelfde plek vastzitten. Dat gebeurt nu niet. In de uitvoering geldt dat het te verwachten verschil in niveau tussen beide spelers soms onbedoeld voor wat extra uitdaging zorgt. Het gebeurde ons regelmatig dat een speler een tijdje moest wachten omdat de ander moeite had met een lastige uitdaging. Je kunt elkaar op zulke momenten niet helpen, dus als je co-oppartner er lang over doet om een bepaald platformstuk af te leggen, zit er niets anders op dan af te wachten en toe te kijken. Dat kan op den duur wellicht vervelend worden als het te lang duurt. Het gebeurt trouwens ook weleens dat de game de achterop geraakte speler een stukje vooruit brengt als hij dood is gegaan. Soms wat lullig voor de speler in kwestie, maar wel fijn voor het tempo van de game.

Steeds andere gameplay

Platformen is de basis van deze game. Er moet in vrijwel elk deel worden geklommen en gesprongen, ook al is dat steeds op andere manieren. It Takes Two bevat echter nog veel meer dan dat. De game zit boordevol verschillende gameplay-elementen en weet voortdurend te verrassen. Dat is geen toeval. Een van de lessen die Fares en de zijnen hebben geleerd van onder meer A Way Out, is dat zelfs de leukste gameplay-elementen saai gaan aanvoelen als je ze de hele game hergebruikt. Om die reden daagde de regisseur en studiobaas zijn team uit zoveel mogelijk gave ‘set pieces’ en bijpassende gameplay-elementen te bedenken. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de aandacht van de spelers van begin tot eind wordt vastgehouden. We kunnen nu wel stellen dat dat zeker is gelukt. Na uren en uren gamen kom je nog steeds nieuwe elementen tegen. Daarbij steelt wat ons betreft het ‘Magic Castle’ de show. Hier veranderen Cody en May in een tovenaar en een ridder, verandert het camerastandpunt naar de kenmerkende top-down-view die hoort bij dungeon crawlers en speel je ineens een Diablo’esque game, waarbij beide personages over allerlei aanvallen beschikken die je in dat soort games verwacht en je hitpoints ziet boven vijanden die je aanvalt. Alleen al het simpele feit dat dit level erin zit is gaaf, maar dat het ook nog eens uitstekend is uitgewerkt - en dat geldt voor alle soorten gameplay die je onderweg tegenkomt - is wat van It Takes Two een uitstekende game maakt.

Hoewel Cody en May meestal moeten samenwerken, is er ook ruimte voor wat plezier. In bijna alle levels loop je af en toe tegen een minigame aan. Dit zijn kleine spelletjes waarbij Cody en May het tegen elkaar op moeten nemen, op allerlei soorten manieren. In het ruimtelevel speel je bijvoorbeeld een soort trefbal met lasers, terwijl je in de winterwereld in een kraampje met sneeuwballen op schietschijven gaat gooien om te zien wie dat het best doet. De minigames die je vindt, verzamelen zich trouwens ook in een apart menu dat je kunt bereiken vanuit het hoofdmenu. Zo kun je alle minigames die je al hebt vrijgespeeld makkelijk nog eens spelen, zonder ze zelf op te hoeven zoeken in de spelwereld. De minigames verschillen uiteraard in hoe vermakelijk ze zijn, maar het is vooral leuk dat ze er zijn. Ze zorgen voor wat afwisseling en zijn soms ook echt alleraardigst om te spelen. Meermaals speelden we de minigames die we tijdens het avontuur tegenkwamen meerdere keren omdat de verliezende speler een rematch wilde. En twee keer winnen is beter dan één keer winnen.

Ook deze spelletjes vinden steeds helemaal in de stijl van de wereld waarin je op dat moment rondloopt. Die werelden zien er zonder uitzondering goed uit. Of je nu aan de grote boom in de achtertuin slingert of onder het ijs in de winterwereld van de sneeuwbol zwemt, de game maakt steeds indruk. Dat komt niet alleen door hoe alles oogt, maar ook door de verbazing over de prachtige rariteiten en sfeervolle werelden de studio vanuit alledaagse startpunten heeft weten te bedenken. Het level dat zich in de koekoeksklok afspeelt heeft bijvoorbeeld bizar mooie shots. Zo telt It Takes Two wel meer audiovisuele hoogtepuntjes die - uiteraard spelend op een next-gen-console en in ons geval een PlayStation 5 - uitermate vloeiend in beeld worden gebracht. Puntje bij dat 'in beeld brengen' is nog wel dat de camera af en toe wat onhandig om obstakels of muurtjes heen draait, waardoor je niet altijd optimaal overzicht hebt. Dat is best lastig in een platformgame. Gelukkig gebeurt dit niet al te vaak, maar het kan voor wat kleine irritaties zorgen.

De speelse stijl van de graphics word ook uitstekend ondersteund door het geluid. De muziek verandert uiteraard met de stijl van de spelwerelden mee en de game zit ook boordevol leuke geluidseffecten en grappige stemacteurs. Cody en May babbelen er op los en delen daarbij af en toe wat leuke burns uit, al is natuurlijk niet elke opmerking raak. Ook leuk is dat er allerlei referenties naar andere media in de game zitten. Zo roept een van de personages vlak voordat er in een bobslee wordt gestapt: “I feel the rhythm!”, wat natuurlijk een leuke knipoog is naar de film Cool Runnings. Dat soort verwijzingen kom je veel tegen in It Takes Two.

Conclusie

It Takes Two is een heerlijk spel voor twee spelers. Voor gamers die echt alleen in hun eentje willen of kunnen gamen, is deze game dus niet geschikt. Je moet hem samen met iemand anders spelen en er is ook geen matchmaking, dus die co-oppartner dien je zelf te vinden. Als dat is gelukt, heb je wel een van de leukste en meest veelzijdige co-opgames in handen die we ooit hebben gespeeld. It Takes Two daagt spelers uit steeds weer op andere manieren samen te werken, in allerlei originele spelwerelden die gebaseerd zijn op alledaagse omgevingen zoals een schuur, een tuin of een kinderkamer. Hazelight gooit over die alledaagse inspiratiebronnen een flinke dosis magie en fantasie, en het resultaat mag er zijn. It Takes Two beschikt over een van de leukste, kleurrijkste en meest gevarieerde spelwerelden die je ooit hebt gezien. Daar komt de soepel werkende gameplay dan nog bij. Natuurlijk loop je weleens tegen puntjes van frustratie aan, maar dat hoort bij een platformgame.

Het zijn echter alle overige elementen die Hazelight gaandeweg introduceert, die deze game echt bijzonder maken. Het ene moment neem je het op tegen wespen en speel je een third-person shooter en het andere moment ben je in een Diablo-achtige setting beland of raas je in een slee een bobsleebaan af. Briljante spelwereld, steeds nieuwe gameplay-elementen, leuke gesprekjes tussen de hoofdpersonages, ingenieuze puzzels en leuke uitdagingen: It Takes Two heeft het allemaal. Wat kleine frustraties hier en daar en het iets te moralistische toontje in het verhaal doen daar nauwelijks iets aan af. Last but not least: It Takes Two kost niet de volle mep maar 'slechts' veertig euro, wat een prima deal is voor de avonden co-opplezier die deze game je biedt. En zelfs met een hogere prijs hadden we deze game bestempeld als must-have, zeker als je op zoek was naar een leuke adventure die je samen op de bank kunt spelen. Het moge duidelijk zijn dat It Takes Two met speels gemak een Excellent-award binnenhaalt.

Getest

It Takes Two, PS4 & PS5

Prijs bij publicatie: € 39,99

Vanaf € 29,90

Vergelijk prijzen

Reacties (91)

Wijzig sortering
It Takes Two ziet er heel leuk uit, hij komt ook op Steam uit, 26 maart, erg jammer dat Tweakers dat geen een keer opnoemt.

Lijk me een heel leuke spel, alleen jammer dat je hem moet spellen met zijn tweeën.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 24 maart 2021 19:00]

Als je goed kijkt zie je ook dat ze niet zeggen dat het voor playstation en xbox uitkomt.
Er staan twee referenties in naar de Playstation "Getest op" en
De PlayStation 5 heeft als fijne extra dat de communicatie ook zonder headsets kan verlopen, dankzij de ingebouwd mic- en speakerfunctie in de controller.
Iets wat in mijn optiek niet in een review van een spel hoort.

Ze zouden een "platformen" label kunnen toevoegen met als waardes "PC, Playstation en Xbox"

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 24 maart 2021 19:20]

Sterker nog, als ik niet verder klikte, zou ik denken dat het een PlayStation exclusive was.
De review zou daarvoor op moeten passen, en duidelijk aan moeten geven op welke platformen het spel beschikbaar is - wel zo handig voor de lezer.
Maar ik heb vaker gemerkt dat de reviews van Jurian erg PlayStation-minded zijn. Hij had eerst niet eens door dat Crash Bandicoot al lang niet meer een PS exclusive was. Dat kan echt niet voor een professionele reviewer, lijkt me.

Sorry voor deze lichte rant, maar ik hoop dat Jurian hiermee zijn voordeel doet.
Dit is al de tweede keer dat de review het erop laat lijken dat een PS exclusive is terwijl dit niet zo is. Bij Crash Bandicoot was dit ook al vond ik.

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Centurion183 op 25 maart 2021 10:42]

Dit is al de tweede keer dat de review het erop laat lijken dat een PS exclusive is terwijl dit niet zo is. Bij Crash Bandicoor was dit ook al vond ik.
Bij Crash ging het ook echt om een fout.

Maar wat reviews in het algemeen kan dit wel echt beter. Gewoon op de eerste pagina, prominent in beeld.

Beschikbaar op: -> en dan alles opties.

Je kunt het enigszins vinden. Want in het blok 'getest' staat ook 'bekijk alle uitvoeringen (2)'. Maar dit is niet waterdicht want:
- Steam staat er niet bij, dus het is niet compleet.
- PS4 versie (wat ongetwijfeld de meest populaire zal gaan zijn) wordt nu meer uitgelicht en heeft daarmee een awareness voordeel (tenzij dit op de achtergrond de verschillende uitvoeringen worden afgewisseld)

Ik denk niet dat het hier bedoeling was om te suggereren dat het een PS exclusive is. Dat idee houdt natuurlijk nooit stand. Dan zou Tweakers dus bewust willen sturen op diegene die een geisoleerde tunnel zitten van Tweakers review -> PS Store -> add to shopping cart. Zonder tussenkomende informatie, clicks of wat dan ook. Je krijg echt geen berg geld van Sony voor zon krakkemikkige constructie, alleen maar negatief sentiment.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 25 maart 2021 09:38]

Het gaat niet om het zwarte pieten hoor, maar inderdaad wel dat ze zich er bewuster van worden.
De Xbox-versie staat gewoon gelinked bovenaan in de review, in de scorekaart.

Zoals vaker uitgelegd: wij hebben vaak geen invloed welke versie we krijgen ter review. In de praktijk is dit inderdaad vaker PlayStation dan Xbox.

De Steam-versie had er uiteraard bij gemoeten. Probleem is: ik kan alleen linken wat in de Pricewatch staat. Digital only-releases staan daar niet altijd in. Ik zal eens zien hoe we dit structureel op kunnen vangen.

Edit: Windowsversie is toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 29 maart 2021 13:04]

Wellicht voortaan bij de conclusie een regel Beschikbaar/speelbaar op: PS4,5, Xbox, Windows, Stadia etc.?
Dan ben je niet afhankelijk van de pricewatch en iedereen kan in één overzicht zien waarop dit te spelen is.
Het is een MULTIPLATFORM game Jurian, op Steam, Xbox én PlayStation te spelen... :O
Ja. De Xbox-versie staat dan ook onder 'Bekijk alle uitvoeringen'. De Steam-versie staat niet in onze Pricewatch, waardoor ik hem niet aan deze review kan hangen. We gaan kijken hoe we dit probleem wat structureler voor kunnen zijn.
Dank voor de reactie _/-\o_

Volgens mij kun je op een hele simpele manier al wat misverstanden voorkomen. Bij de inleiding aangeven dat het een multiplatform game betreft, dan snapt iedereen het meteen. Maar heerlijk spelletje op welk platform dan ook ;)
Ja, wellicht. Wel vreemd, want het huidige systeem (dus alle versies listed onder Bekijk alle uitvoeringen) gebruiken we inmiddels al jaren. Apart dat dat nu voor verwarring zorgt.

Dit los van versies die er niet tussen staan dan natuurlijk. Alle versies moeten er gewoon staan. Tenminste, de versies waarvoor de review van toepassing is. Soms linken we bijvoorbeeld de Switch-versie of een mobiele versie niet, omdat het dan om een wezenlijk andere game gaat dan wat wij hebben gereviewd. FIFA op Switch is bijvoorbeeld een totaal andere game dan op PlayStation, Xbox en pc.
Volgens mij vinden de meeste die hier reageren het vervelend dat in de tekst ook niets terug te zien is over andere versies dan de PS.. Dus het zit hem (wat mij betreft in ieder geval) niet alleen in die ‘versies listed’ functie ;)
Ik vraag me af wat ik over andere versies zou moeten zeggen? Ik heb immers alleen de PS4+5-versie gespeeld. Als we de Xbox-versie hadden gehad, dan had ik alleen die gespeeld, dus inhoudelijk over overige versies praten kan dan niet. Of bedoel je dat alle versies expliciet in de tekst benoemd moeten worden? Want daar is in principe dus die listing van overige versies voor.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 29 maart 2021 13:13]

Dat laatste inderdaad.. Iets in de trant van: “Deze multiplatform game is...” En zo verder.. Maar daar vinden jullie met de redactie vast iets beters op :)
Sterker nog, behalve de inleiding moet ik de review nog gaan lezen. ik ben speciaal naar de reacties gegaan omdat ik op basis van de inleiding en de gelinkte pricewatch concludeerde dat het geen PC game is tot mijn teleurstelling en dit wou controleren (er bestaan voor PC niet veel goede co-op games imo). Blij dat ik dat gedaan heb.

Begrijp dat het uit de rest van t artikel dus ook niet duidelijk wordt. Tijd om de rest te gaan lezen. :)
Zeer irritant idd dat uit het samenvattende blok op de intro pagina gewoon niet in één oogopslag duidelijk is op welke platformen dit spel speelbaar is. Dit is al vele jaren een pijnpunt, en dus ook al onder vele reviews gemeld. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een hele review doorlees, enthousiast word, en dan tot de conclusie kom dat het een exclusive is op een platform dat ik niet heb. Inmiddels heb ik bijgeleerd dat je bij Tweakers game reviews eerst elders moet kijken op welke platforms de game beschikbaar wordt vooraleer je de review leest....
Als je goed kijkt zie je ook dat ze niet zeggen dat het voor playstation en xbox uitkomt.
Er staan twee referenties in naar de Playstation "Getest op" en

[...]

Iets wat in mijn optiek niet in een review van een spel hoort.

Ze zouden een "platformen" label kunnen toevoegen met als waardes "PC, Playstation en Xbox"
Precies zo bedoelde ik het ook.
Bedankt voor deze toevoeging. Ook ik ging op basis van de review ervan uit dat het spel exclusief voor Playstation zou zijn. Nu direct aangeschaft op Steam om morgenavond samen met mijn vriendin te spelen. Hopelijk heeft ze na Untitled Goose Game de smaak een beetje te pakken. Weer eens wat anders dan Netflix gedurende de avondklok.
Precies, en graag gedaan, ja ik snap er niks van, waarom er niet gemeld was op welke apparaten hij allemaal uitkwamen, ik lees vaker dat Jurian Ubachs dat niet doet, en waarom niet?!

Het is voor ons heel verwarrend dan, wou het al bijna niet verder lezen, omdat ik dacht het komt toch niet uit voor Windows, en alleen voor de PS4 & PS5, die ik toch niet heb, en niet koop.

En nog niet na al dat kritiek heeft Jurian Ubachs het aangepast, en er bij gezet dat hij ook voor Windows, of Steam uitkomt.

Hij komt uit voor:

Microsoft Windows
PlayStation 4
PlayStation 5
Xbox One
Xbox Series X/S

Wiki.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 25 maart 2021 18:26]

Indd, ik moest even googlen of deze game ook op de PC uit zou komen. Wat blijkt, het komt naast playstations ook op PC en xbox en Project Scarlett, wordt geen woord over gerept. Net als splitscreen vs alleen puur coop met ieder zijn eigen systeem. Of heb ik daar overheen gelezen?
Indd, ik moest even googlen of deze game ook op de PC uit zou komen. Wat blijkt, het komt naast playstations ook op PC en xbox en Project Scarlett, wordt geen woord over gerept. Net als splitscreen vs alleen puur coop met ieder zijn eigen systeem. Of heb ik daar overheen gelezen?
Bij Wikipedia lees ik dit: "It Takes Two has no single-player option: it is only playable in either online or local split screen co-op between two players."

Als dat klopt kan je hem alleen met twee personen spellen, wat jammer is als je hem in je eentje wil spellen, en geen vrienden/familie heb.

Maar vind het wel leuk dat je hem op een PC/Console kan spelen op een scherm, wat ik aardig veel gedaan heb met me Amiga spellen, met me vrienden/familie.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 26 maart 2021 01:41]

Bedankt voor die informatie!
Ik snap ook niet waarom ik nog game reviews lees op tweakers.
Bedankt voor die informatie!
Ik snap ook niet waarom ik nog game reviews lees op tweakers.
Ben er helemaal mee eens, Game reviews zijn op Tweakers vaak slecht, en ik ga meestal naar een YouTuber zo als Skill Up of zelfs AngryJoeShow, en absoluut niet naar IGN of GameSpot of die andere zogenaamde spel review bedrijven.
Volgens mij wordt er in de inleiding een aantal spellen door elkaar gehaald.
A Way Out gaat niet over twee broers maar over twee mensen die elkaar voor het eerst zien in de gevangenis.
Brothers: A Tale of Two Sons is een ander spel van dezelfde designer Josef Fares. Dit spel gaat wel over twee broers.
Om het nog verwarrender te maken speelt volgens mij de broer van Josef Fares een rol in A Way Out. Maar je hebt helemaal gelijk natuurlijk, ik pas het even aan.
Vorige week voor de tweede keer A Way Out uitgespeeld met het idee dat we eind deze week It Takes Two kunnen spelen. Beloofd veel goed n.a.v. deze review :)
A Way Out was ons ook erg goed bevallen, en meerdere keren uitgespeeld. Wist niet dat deze eraan kwam, maar op basis van de review (en onze eerdere ervaringen met A Way Out) ook maar meteen aangeschaft. Ben benieuwd.
Ben ik dan de enige die A Way Out echt een suf spel vond?

Dit ziet er echter wel veel belovend uit!
Het spel was suf inderdaad. Zeer gemakkelijke gameplay en de dialogen waren vaak echt cringe. Maar het zag er fantastisch uit en was echt grappig om met mijn vriendin te spelen die niet zo vaak gamet. Dus het had zijn voor en nadelen. Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit spel.
Was perfect om zelfs met de jongste te spelen van 8 jaar :)
Het lijkt me stug dat je de enige bent, het spreekt een bepaald type persoon aan. Het is geen Counterstrike, Rocket League of GTA. Ik zie dit spel eerder als een story/"art" game. Er zaten best wat vernieuwende dingen in zoals de manier waarop er met de camera gespeeld werd. En ook het verhaal vond ik persoonlijk heel erg goed met een sterke plottwist.
Hoe makkelijk is dit om te spelen voor iemand die eigenlijk nooit gamed?
A Way Out is wel goed te doen

[Reactie gewijzigd door Dexter010 op 24 maart 2021 16:39]

Ik heb het hier over A Way Out aangezien It Takes Two nog niet uit is

A Way Out was een makkelijk spel, ik heb het op de PC gespeeld met toetsenbord en muis, een vriendin met een controller.
Hoe makkelijk het is om te spelen hangt heel erg af van de persoon en gekozen input. Ik kan bijvoorbeeld erg slecht met controllers overweg, Mario Kart en 2D platformers kan ik zonder problemen besturen maar in een 3D omgeving heb ik toch liever een muis. Als It Takes Two in opzet hetzelfde in elkaar zit zal het moeilijkste van het spel het onder de knie krijgen van besturing (welke knop wanneer in drukken, hoe draai ik de camera goed etc). Als de persoon in kwestie dit kan is het spel zeker goed te doen. Er waren niet veel "haast" moment in het spel, en je kon over iets best 2 uur doen zonder enig nadeel te ondervinden.

Ik zie A way out echt als een goed spel voor beginnende gamers (na dingen als Mario Kart). Ik heb het vermoeden dat It Takes Two iets moeilijker zal worden qua gameplay (lees: foutgevoeliger), maar hier kan ik pas echt over oordelen na het gespeeld te hebben.
A Way Out was inderdaad prima te doen. Het scheelt natuurlijk wel behoorlijk of je speelt met 2 niet-gamers tegelijk, of dat de niet-gamer aanhaakt bij iemand die wel vaker gamed.
Even een update:
Dit spel is stukken moeilijker dan A way out. Veel meer getimede jumps en dergelijke, voor een niet gamer is dit geen fijne titel om mee te starten. Het is wel een aanrader want ik weet nu al zeker dat ik het een tweede keer wil spelen.
Thanks,

Misschien eerst maar A way out proberen dan ;).
Is de game ook cross-platform?
Van de EA site:
Can you only invite someone to play It Takes Two on the same platform or is there cross-platform play?
Friend’s Pass offers cross-gen but not cross-platform play. For example, Player 1 can be playing on PlayStation 5 and invite Player 2 on Playstation 4. But Player 1 playing on Playstation 5 cannot invite Player 2 on Xbox Series X or PC. The save system also works cross-gen.
https://www.ea.com/games/...nds-pass?isLocalized=true

Helaas dus niet.
Ik vraag me af of deze ook in een Ps5 case verkrijgbaar is.. ik vind het zo stom om ps4 hoesjes te kopen en neer zetten als ik een ps5 heb. is dit met elke game die nog ps4 uit gaat komen?
Pak je een watervaste viltstift en zet je er een 5 op.
😂 ik snap hem wel, gelukkig heb ik hem voor mijn simpele PS4 gekocht.
First first first first world problems...
Dat zeg je nu wel. Maar ik moest nu eerst de game kopieeren om er dan achter te komen dat het een ps4 versie betreft waarnaar ik alsnog de volle 45gb moest downloaden.. Ik vind dat toch echt wel minder als direct een Ps5 game met hoesje.
Ik dacht een beperking te lezen bij de steam versie, die kan enkel via Remote Play tesamen gespeeld worden dacht ik. (bij het maar 1x kopen)
Maar de andere versies kan je echt het spel volwaardig delen, je hebt beide een lokale installatie.

Weet iemand of dit klopt? Want remote play together vind ik zelf maar mager, latency en artifacting...
Dan koop ik het liever bij EA zelf.
Nee, als je het bij steam koopt kan de ander alsnog via een demo via Origin alsnog met je samen spelen.
Je koopt het op Steam maar krijgt een origin versie. Net als hoe het met ubisoft games werkt.
Zou het een beetje te spelen zijn met een 7 jarige?

-edit zie nu pas dat het alleen PlayStation is. :(

[Reactie gewijzigd door MPC60 op 24 maart 2021 23:21]

-edit zie nu pas dat het alleen PlayStation is. :(
Voor xbox, playstation en pc :)
Ah top! Werd me niet echt duidelijk in het artikel.
A Way Out was in ieder geval prima te doen met een beginnende gamer. Nog even los van of de verhaallijnen van A Way Out / It Takes Two geschikt / te volgen zijn voor iemand van 7. Maar gameplay technisch was het niet de moeilijkste game
Nee is geen makkelijk spel.
Wel goed te doen, maar komen wel wat skills bij kijken.
En probleem is je kunt elkaar moeilijk helpen, dus beide personen moeten hun rol/uitdaging aangaan. Tegelijkertijd vindt ik dat wel cool. Geen kiddy game !
Ik heb samen met mijn broertje A Way Out gespeeld en wij vonden die game geweldig. Als ik het zo lees dan is It Takes Two ook heel erg geslaagd. Ik kijk er dan ook naar uit om die game morgenavond samen met mijn vrouw te spelen op de bank.

Ik heb er veel zin in. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee