€ 31,99 bij bol Plaza

It Takes Two, Xbox One & Series S|X Review

G_Dragon
1 juli 2025, laatste update op 1 juli 2025, 310 views Product gekocht

It Takes Two, Xbox One & Series S|X

Met z'n tweetjes hebben wij It Takes Two gespeeld op advies van vrienden, want het zou een goede relatietherapie moeten zijn? Nou onze interesse was hierdoor gewekt,

Pluspunten

• Humoristisch
  • Minigames
  • Gevarieerd
  • Duur van het spel
  • Fantastische Co-op ervaring
  • Veel variatie in levels

Minpunten

• Geen

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/QuTgoyVy9KiipqRQazxAYTtOxNA=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1UtYjJCrW0U0MOnFu2iRw6lTmQRlmIla3UtXM27dmu1j9dfqyI.png?f=620xauto

Index
  1. Verhaal
  2. Samenwerken
  3. Minigames
  4. Vriendenpas
  5. Achievements
  6. Conclusie
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/UGbtLtInQ1zuJHO9ZDXTj4la.png

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/6tMym9ol2t6IeLJHOfvqm8tL.png

It Takes Two verteld het verhaal van twee ouders genaamd Cody and May die ruzie met elkaar hebben en willen gaan scheiden, wanneer ze dit aan hun dochter Rose vertellen raakt ze overstuur. Met als gevolg dat Rose huilend naar de schuur vlucht en vol verdriet een wens doet. Niet wetende wat voor gevolgen deze wens zal gaan hebben, want de volgende ochtend worden haar ouders opeens wakker als twee kleine klei poppetjes.

Vol verbazing proberen ze er achter te komen wat hun zojuist is overkomen, want is dit wel echt? Zijn ze niet gewoon wakker geworden in een slechte droom? Al snel ontdekken ze dat dit werkelijkheid is en dat er niks anders op zit dan te zoeken naar een oplossing om weer terug naar hun eigen lichaam te komen. Deze opgave zorgt voor een groot avontuur door veel verschillende werelden met veel verschillende gevechten tegen vijanden die je moet verslaan.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/E29ciwtJanDJxnMgIZY4NCiNI7s=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/215060/1UtYRtJfifTP0KmHoTkeBWJOAm2G5HnnIUlaAjkrJIIdn1OkDG.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/ic7DxRv3fa8ySRwv2OahEcm0.png

Dit spel is ontworpen om met twee personen te spelen, alleen zal je dan ook niet heel ver gaan komen in de wereld van It Takes Two. Want de levels zijn erop gebouwd om alle puzzels samen op te lossen, vooruit rennen omdat je misschien sneller bent dan je mede speler heeft daarom ook geen zin, want uiteindelijk sta je toch weer op de ander te wachten.

Het leveldesign is ontzettend creatief en heel sterk, vind het echt heel knap hoe ze dit hebben bedacht. Elk level heeft weer een compleet andere uitstraling en lijkt totaal niet op zijn voorganger, je kan zien dat er veel tijd en aandacht gestoken is in de diepgang en details.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Ko7v2RU_OF1xPCE8QBDotrcUY64=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/215060/1UtYQarVebP7KkGrXT7B393v4vzq6gtCgIIBqSaMFZLZzyxvZ3.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/9NGDvw5s3esTqpSBUmKfayZm.png

Tijdens het spelen kan je verstopte minigames vinden, deze minigames zorgen voor een leuke afwisseling waarbij beide spelers het tegen elkaar op moeten gaan nemen. Deze minigames zijn vaak erg gevarieerd: Bordspellen, tennis, schietopdrachten en nog veel meer. Via het pauze menu kan je ervoor kiezen om elk gevonden minigames weer overnieuw te spelen, zelfs zo vaak als je zelf zou willen en je scores worden bijgehouden door It Takes Two wat zorgt voor een leuke competitie onderling.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/t9ywLgtKgyYh9opEVr_yMMKd_2E=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/215060/1UtYQbrUEdmZeUUn2kJCPHGHOA8bAgVxf9GjiwbNPDTMuNZklt.jpeg?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/2MRmc8SbYZrPpeF11ioFQ91i.png

It Takes Two biedt de speler de mogelijkheid tot om een vrienden pass, waardoor een vriend online kan meespelen zonder de game zelf te bezitten en de drempel te verlagen om samen te gaan spelen. Dit is natuurlijk een geweldige optie van de ontwikkelaars en belangrijk om te benoemen in mijn review!

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/EkKAHF35oRRNvboUXY251m1VbFY=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1Uu3CBfVoJCslRklglbwl7A05xrtICo7e9FFPppxQTEWDbHQ3A.png?f=620xauto

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/74Sf0B5M1QRMgTdHx0J5aHsA.png

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/R8WhPGKEBYIl_sWV6EzbG8bk1Fs=/620x/filters:strip_exif()/m/215060/1UtY0jpWJlNHvBQgmXrbmpRa3lJQ03C986wLPZyhpsyNzxW2aR.png?f=620xauto

Zoals je hierboven ziet zijn wij gelijk voor alle achievements gegaan, moet ook wel toegeven dat dit bij It Takes Two niet heel moeilijk was. Want na het uitspelen van het verhaal heb je ze grotendeels ook wel, de achievement van dat je alle minigames moest vinden was voor mij de enigste die wij aan het eind nog moesten.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/fotoalbum/image/2CPKHpFNlam1mDOFYlK0rl5H.png

Van begin tot eind was het een groot avontuur met veel leuke en verrassende momenten die je niet ziet aankomen, het verhaal is heel duidelijk want Cody en Mary moeten weer leren samen te gaan werken en elkaar terug te vinden om zo hun huwelijk te redden. Er is veel humor aanwezig tijdens het spelen, zo reageren Cody en Mary bijvoorbeeld op acties die jij uitvoert of van het verhaal.

Onze relatie was blijkbaar sterk genoeg want we liepen er vrij makkelijk doorheen, bij een paar grote eind bazen waren we wel iets langer bezig omdat deze wat moeilijker waren. Ik durf wel te zeggen dat ze met It Takes Two iets heel moois hebben neergezet!

Heb jij ook een It Takes Two, Xbox One & Series S|X?