Reacties (83)

Wijzig sortering
Anoniem: 233959
29 september 2009 13:43
Ik weet niet of jullie het N510 topic op GoT ook hebben nageslagen...
Zelf ben ik een week de eigenaar geweest van dit product, welke mij vies tegenviel.
1080p filmpjes werden NIET vloeiend afgespeeld en zelfs met een 720p filmpje had de Samsung zeer veel moeite. Dit alles in tegestelling tot mijn NC10 welke wel gewoon 1080p kan afspelen zonder speciale codecs of software. Na een hoop uren van tweaken e.d. had ik de hoop opgegeven en het product teruggebracht.
Ik moet er ook nog even bij vermelden dat ik absoluut niet de enige was met het 1080p(720p) probleem.
GoT N510 Topic
Wat een probleem zou kunnen zijn is het volgende:

Ik weet van desktops dat veel NVIDIA GPU's hardware support heeft voor h264 en MPEG4. Echter, veel films die je kan downloaden zijn gecodeerd met x264. Ondanks dat deze bijna hetzelfde is als h264 is het zo dat veel drivers dit niet oppikken en geen gebruik maken van de GPU om de video te versnellen. Alles komt dan voor rekening van de processor, die absoluut niet snel is.
Ik heb zeer veel verschillende soorten video bestanden geprobeerd, maar geloof me. Het werkt gewoon niet zoals het zou moeten werken. Alle filmpjes werkten wel op een Samung N510. Dit zou betekenen dat het dus absoluut niet aan de processor ligt. Aangezien die van de N510 0,06Ghz sneller is dan de NC10, wat uiteraard verwaarloosbaar is, maar het geeft wel aan dat er ergens iets niet klopt. Of iedereen die op het forum aangaf dat ze er ook problemen mee hebben/hadden, moeten allemaal een 'maandagochtend-model' hebben aangeschaft, maar die kans lijkt mij vrij klein.
Ik kan je met 100% zekerheid zeggen dat je hiermee perfect vloeiend HD content kan afspelen, als het je niet gelukt is dan heb je geen juiste drivers, codecs of videoplayer. Simple as that.
@ Chrissz, helaas denk ik dat je niet het goede hebt geprobeerd:
Thomix schreef op zaterdag 05 september 2009 @ 13:37:
Woei, ik heb CoreAVC nu met cuda-versnelling aanstaan (CUDA driver geinstalleerd) en hij speelt Wall-e 1080p nu af met 30% cpu belasting in Media Player Classic HD. Dus dat probleem is opgelost!
Bron: http://gathering.tweakers...message/32527845#32527845

Overigens ben ik wel benieuwd hoe jij 1080p vloeiend afspeelt op je NC10, ik wist niet dat een Atom met GMA950 dat kon.

[Reactie gewijzigd door Philflow op 29 september 2009 14:03]

Voor nvidia maakt het niet uit hoe de file ge-encodeerd is, nvidia ondersteund met DXVA alle combinaties van instellingen, CUDA werkt niet met alle bestanden
De NC10 kan 1080p en zelfs 720p *niet* vloeiend afspelen en de N510 had hier bij ons geen enkel probleem mee. We hebben de laatste ION LE-drivers van de site van Nvidia gehaald, mogelijk lag daar het probleem want ik zag dat je alleen de drivers van Samsung zelf opnieuw had geinstalleerd?
720P gaat prima, met ~60% cpu belasting, op mijn Acer Aspire One. Voor de NC10 moet dit dus ook geen probleem zijn.
Kwestie van MPC en ffdshow goed instellen ;) .
Zoals te lezen valt het in het N510 topic zijn er inmiddels voldoende mensen die wel vloeiend 1080p afspelen op de N510. Kwestie van de juiste drivers en codecs installeren.
Anoniem: 233959
@Philflow1 oktober 2009 11:20
Waar ik mij nog steeds over verbaas is dat je een product koopt met de gedachte 'een netbook met betere grafische prestatie dan gemiddeld' en overal word geroepen en geadverteerd met "High Definition Video Playback". Waarom werken dit soort dingen dan niet OTB, groot deel van de mensen die een netbook aanschaffen hebben er weinig tot geen verstand van en weten dus ook niets af van drivers en/of codecs en alternatieve mediaplayers. En uit ervaring kan ik mededelen dat de NC10 OTB HD media content kan afspelen. En de N510 NIET. En dan kan iedereen drivers codecs en andere software aanpassingen aanbieden, maar ik blijf erbij dat alle drivers en codecs die nodig zijn vanuit de fabriek geinstalleerd hadden moeten zijn.
Alle codecs zijn misschien niet geinstalleerd vooraf, maar met de bijgeleverde Cyberlink DVD suite kom je echt een heel eind hoor...
Ik zou het overwegen als een serieuze opvolger voor mijn EEE900/20G als ik mijn eigen OS kon kiezen zonder de Microsoftbelasting te moeten betalen. :(
Ik zou het overwegen als een serieuze opvolger voor mijn EEE900/20G als ik mijn eigen OS kon kiezen zonder de Microsoftbelasting te moeten betalen. :(
Het blijft een misvatting dat alleen Microsoft hier debet aan is. Ook Samsung maakt zich schuldig aan de instandhouding van limitaties door vast te houden aan XP-licenties met netbook korting. Er staat Samsung (of om het even welk andere bouwer) niets in de weg om een Niet LE versie uit te brengen maar waar een duurder prijskaartje aanhangt vanwege de "normale" kostprijs voor een licentie.

[Reactie gewijzigd door pasarica op 29 september 2009 15:29]

Er zou geen hogere kostprijs zijn voor een niet LE versie, omdat NVIDIA alleen de LE versie heeft gemaakt, zodat de fabrikanten er Windows XP op mochten zetten.
Als Microsoft dus niet moeilijk had gedaan, hadden de chips DX10/11 support gehad. Maar dankzij Microsoft mag dat nu niet. Het verschil is namelijk zo'n 60 euro voor de consument tussen winXP en win Vista (of 7). Maar aan deze goedkope Windows XP zitten zo hun voorwaarden.
Maar ik vraag me nu af, of het nog nadelige gevolgen zou hebben als ik Ubuntu zou draaien, heb ik dan ook minder prestaties, of is het puur DirectX support in de drivers.
Als Microsoft dus niet moeilijk had gedaan, hadden de chips DX10/11 support gehad. Maar dankzij Microsoft mag dat nu niet. Het verschil is namelijk zo'n 60 euro voor de consument tussen winXP en win Vista (of 7
offtopic:
Je moet je afvragen wat je met zo'n relatief zwaar besturingssyteem op een Atom platform wil. Zeker als je DX10 of DX11 wilt gebruiken, de spellen die daar gebruik van maken zullen waarschijnlijk hogere eisen stellen aan de hardware. Atom zal naar alle waarschijnlijkheid de kar niet kunnen trekken.

Met dat in het achterhoofd kom je toch al weer gauw terecht op XP die meer dan voldoende is voor de betreffende Atom platform. Wil je meer, dan moet je gewoon een volledige laptop met zwaardere processor en bijbehorende RAM kopen.


edit: typo

[Reactie gewijzigd door pasarica op 29 september 2009 19:47]

En dat kan me als consument volledig aan mijn achterste oxideren! Het is 2009, bijna 2010, en ik koop niets waar je verplicht een OS uit 2001 bij koopt.
En dat kan me als consument volledig aan mijn achterste oxideren! Het is 2009, bijna 2010, en ik koop niets waar je verplicht een OS uit 2001 bij koopt.
offtopic:
Volgens het Microsoft-model is XP-SP3 mei 2008 uitgekomen en dus is het OS XP van 2008, niet 2001.
Een OS uit 2001 met een recent servicepack is voor mij als consument een OS uit 2001.
Er zijn wel dingen verbeterd met wifi in SP2 en met het zune theme oogt het ook wat nieuwer :)
Sumsung doet hier moeilijk over, weet ik uit eigen ervaring. Je krijgt 30 euro terug voor Windows XP, maar dan moet je hem wel opsturen naar Samsung (op eigen kosten), HDD laten wissen (op eigen kosten) en weer naar je op laten sturen (op eigen kosten). Dit alles werd mij verzekerd zou meer zijn dan 30 euro.
Dus heb ik het er uiteindelijk maar bij laten zitten, maar ik vind het wel erg vervelend. De volgende keer kies ik wel een Dell, omdat die tenminste een goede refund policy hebben.
Ik begrijp deze opmerking niet helemaal:
Nvidia omzeilt dit probleem door simpelweg de ondersteuning voor DirectX 10 achterwege te laten en dit uitgeklede platform Ion LE genoemd.
Is de ION LE dan een fysiek andere/gelimiteerde chip? of kan je simpelweg zelf Visa/Win7 installeren met DX10 of 11 support?
Zou toch zonde zijn om nu een hele rits netbooks te introduceren met de LE versie, waar een goede upgrade optie (Win7) binnen een maand beschikbaar zal zijn tegen een wat ik hoor redelijke prijs.
Ik snap dat punt ook niet. Windows XP beschikt sowieso enkel over DX9, en je kunt er dus automatisch ook geen DX10 games op spelen. (Zonder terug te vallen op DX9.) Waarom moet er dan een aparte versie van de chipset komen? Door XP mee te leveren zit je automatisch met die beperking...
Omdat de consument een ander OS erop kan zetten ( vista / windows 7 ). Bovendien kan je via OpenGL wel gewoon DX11 class hardware features gebruiken op XP.
Hoe ik het begrijp is de dx10/11 functionaliteit hardwarematig geblockeerd in de chip.

Vanaf 22 oktober mogen er windows 7 netbooks verkocht gaan worden, deze zullen niet de LE chip gebruiken, persoonlijk wacht ik daar op.
Blijkbaar is het er dus uitgesloopt. Microsoft eist dat de grafische chip geen DX10/11 mag draaien. Dus als je vista erop zet, en je hebt DX10, dan is het er dus niet uitgesloopt. Dan zal Samsung dus een duurdere XP licentie moeten aanschaffen.

Ik denk trouwens ook niet dat je bij netbooks een upgrade voucher krijgt.
Wat is rechargeable usb eigenlijk, als ik vragen mag? Als ik het google, vind ik alleen maar apparaten die je via usb op kunt laden.
Een usb poort waaraan je dingen kunt upladen.(usb poort met extra vermogen dus)
De ene accu opladen met de andere.... klinkt niet zo efficiënt... |:(
als de laptop uitstaat kan je nog altijd opladen via usb ;)
Er is echter wel een grote maar: om de kosten te drukken installeren veel netbookfabrikanten nog altijd Windows XP, maar Microsoft staat niet toe dat dit OS op netbooks met DirectX 10- of 11-ondersteuning wordt gezet.
Voor zover ik begrepen heb is dit onjuist. Microsoft staat het wel toe maar geeft niet de gebruikelijke korting op de OS.
Op zich wel juist, aangezien de standaard OEM-licenties niet meer door Microsft uitgeleverd worden. Enige consumer OS momenteel is Vista(en over een maandje 7)
Ik heb een Dell 3007 monitor, die enkel dual-link DVI input aanvaardt.

Zou ik deze netbook kunnen gebruiken om dmv een HDMI -> dual link DVI convertor een resolutie van 2560x1600 weer te geven op die monitor?

http://www.consoleshop.co...dc4f2624ed6d9de448b1d.jpg
http://www.consoleshop.co...2457ba359389e9bfac35e.jpg

[Reactie gewijzigd door Magnum1982 op 29 september 2009 16:52]

Nee, de HDMI aansluiting kan maximaal 1920x1200 uitsturen.
Een Macbook Pro ondersteunt dual link DVI en kan je Dell dus zonder problemen aansturen...
Anoniem: 308316
29 september 2009 16:40
Zeker nice ding ! ik ga is overwegen om dezete kopen :) lekker klein en een videochip erin net wat ik zocht !

Met deze laptop kan ik Battlefield Heroes spelen :D :9~
Weet je zeker dat dat mogelijk is?? Ik weet dat je 1Ghz nodig hebt voor BFH, maar zal de Atom in staat zijn om dat te draaien? Die videochip twijfel ik niet over, maar die Atom wel :P
KIjk daarom eens naar de AMD oplossing.
Draait sneller en stabieler.

Alleen wat minder batterij tijd.
Maar dat heeft voornamelijk met de batterij kwaliteit van HP te maken.
Mijn overlockte Atom trekt dat niet en die draait op power mode +24% (MSI Wind) maarja dat is met brakke videokaart...
Jammer dat er niet vergeleken is met de MSI Wind U200. die heeft een snellere processor, 250GB HDD en 2GB ram. en Vista Home premium, maar is ongeveer evenduur. Deze moet dan wel Wireless N ontbreken. pricewatch: MSI Wind U200

[Reactie gewijzigd door Dothan op 29 september 2009 21:01]

Net als de Acer Aspire Timeline 1810T
Net zo duur, betere specs.
Netbooks zuigen.
Of met een Macbook Pro, bijna dezelfde specs (LED scherm, videochip, hd) Alleen de helft aan geheugen en een Atom ipv een core2duo.
Hmmm.... aan de ene kant jammer dat ie een hogere resolutie heeft (maakt tekst NOG kleiner dan eigenlijk met mijn slechte ogen al gunstig is op een netbook)..... aan de andere kant is het scherm dus ook weer een inch groter. En dan zou dit netbook toch wel weer een mooie balans kunnen gaan leveren tussen formaat en portability :D
De dotpich van een 10,2 inch scherm met een 1024x600 resolutie is 0,218mm, die van een 11,6 inch scherm met 1366x768 resolutie is 0,188. Die 0,218 is vrij groot voor notebooks, waar minder dan 0,20 niet ongebruikelijk is. Een desktopscherm zit op 0,25 tot 0,28 millimeter. Mijn inziens mag je als slechtziende blij zijn met de lage resolutie van een 10,2 inch scherm. Voor serieus gebruik is het eigenlijk te weinig en is de hogere resolutie van een 11,6 inch scherm zeer gewenst.
Ziet er leuk uit en de specs zijn ook goed, maar ik vind 11,6" echt te groot voor een netbook. Waarom worden die schermpjes nu weer groter? 10" voor een netbook vind ik persoonlijk erg acceptabel, groter moet het niet worden (dan wordt het weer zwaarder en uiteindelijk kan je dan net zo goed een 'echte' laptop kopen).

My 2 cents. ;)
Ik ben juist blij met een iets groter scherm.
Ik wil een netbook vooral om website te kunnen bekijken en die hebben steeds vaker een groter scherm met hogere resolutie nodig. (Ik wil geen horizontale scrollbar.)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee