Gemiddelde gebruikersscore
Prima FFB en OK pedalen voor de beginnende racer, maar hier houdt het op. De base word heel snel te warm, waardoor de FFB word teruggeschroeft naar precies niks. Is een bekend probleem met de T300/T500 waar Thrustmaster weigert iets aan te doen. Teleurstellend voor de prijs!
Hiervoor heb ik de Logitech G29 gebruikt, het verschil in force feedback (FFB) is echt dag en nacht, in het voordeel van de Thrustmaster. Bij de Logitech merkte ik duidelijk de latency en voelde ik de tandwielen van de aandrijving constant overgrijpen. Spaar dus zeker even door. Wel speel ik voornamelijk slow-paced spellen zoals BeamNG en ETS2, waardoor de matige feedback van de pedalen en eventuele oververhitting geen punt is.
Ik heb zowel de G29 als de T300RS GT geprobeerd en de T300 is vele malen beter in elk aspect. Wellicht is het standaard stuurtje een beetje minder comfortabel dan de g29, maar qua realisme is de T300 ook dichterbij was echte stuurformaat zou moeten zijn.
Ervaring gebaseerd op PC gebruik.
Voelt een stuk degelijker en minder plastic aan t.o.v. een Logitech Driving Force GT.
"Fan always on"- modus is aan te raden, daardoor wel wat luidruchtig.
Na 14 maanden heeft de wielbasis de geest gegeven (aandrijfas stuurwiel losgekomen).
Het stuur is met zijn 28cm doorsnede wat aan de kleine kant.
Alle knoppen zijn tijdens het racen goed bereikbaar.
Helaas laat de kwaliteit en duurzaamheid te wensen over. In 1,5 jaar tijd , 2 maal defect geraakt. Bij de eerste keer ben ik het stuur 1 maand kwijt geweest.
Heel degelijk stuur om mee te beginnen. Voelt stevig aan, 3 pedalen, en veel mogelijkheden om te upgraden bijv. andere stuur, wat toch een pluspunt is vs de Logitech G29 of de klein broertje T150.
Heb op amazon gevonden tegen hele goede prijs! (tip: pricewatch is niet altijd uptodate)
Ik heb dit stuur op basis van een aantal reviews en op basis van het testen in de winkel gekocht.
Dit is mijn eerste wheel die ik koop en gebruik het voor F1 2019.
Prima instapper, een stuk beter dan de G29 die veel meer lawaai maakt.
Dit is een prima stuur voor beginnende en gevorderde sim racers. Het stuur en de paddles zijn van metaal en voelen daarmee solide aan De ffb kan behoorlijk worden opgeschroefd. Bij deze gt versie krijg je de betere t3pa pedalen erbij. De stroomkabel zit wel wat losjes, stevig aandrukken dus
Fijn stuur, aardig sterk maar mijn eerste die het uit zichzelf liet afweten binnen 2 jaar.
Deze upgrade gekocht en 100% tevreden over. Mooi design makkelijk te installeren . Geeft een realistisch racegevoel .
overgestapt van Logitech G27 naar deze, de force feedback is vele malen beter en de mogelijkheid om een ander stuur te monteren vind ik een dikke plus! Helaas komt het stuur niet met een schakelpook, waardoor ik de koppeling niet gebruik.
De T300 RS GT heb ik gekocht voor het spel DiRT Rally. Het stuur en de force feedback bevallen me erg goed. Het is makkelijk alles te installeren met maar 3 kabels (stroom, usb en pedalen naar stuur). Pedalen bevallen wel iets minder.