€ 360,- bij Amazon.nl

Thrustmaster T300 RS GT Zwart Review

17 juli 2022, laatste update op 17 juli 2022, 1.604 views Rapporteer

Prima FFB en OK pedalen voor de beginnende racer, maar hier houdt het op. De base word heel snel te warm, waardoor de FFB word teruggeschroeft naar precies niks. Is een bekend probleem met de T300/T500 waar Thrustmaster weigert iets aan te doen. Teleurstellend voor de prijs!

Pluspunten

• Prima FFB
  • OK pedalen
  • Mogelijkheid voor andere rim

Minpunten

• Oververhitting!!
  • Veel plastic
  • Luide Fan
  • Na korte tijd gebruik al piep in gaspedaal

2 van 5 sterren (Slecht)
Voor de beginner wellicht een OK stuur, voor de gevorderde simracer is dit een zware afrader.

De FFB is prima, maar de motor hiervan niet. Deze word heel snel te warm, wat er voor zorgt dat hij power terugschroeft. Dit resulteert na 2 minuten dat je vrijwel geen feedback meer krijgt, en dat slaat helemaal nergens op voor een stuur in deze prijsklasse. Dit is echter een zeer bekend probleem met de T300 en T500 waar Thrustmaster helemaal niks mee doet.

Pedalen zijn OK; veel plastic, en voelt daardoor erg goedkoop aan. Het is geen loadcell, en dat is wel een flink nadeel. Na een korte tijd begon het gaspedaal al te piepen wanneer je hem intrapt en laat opkomen. De 'brake performance kit' die je erbij krijgt, is kansloos, het maakt alleen maar je pedaal korter. Kan er geen voordelen over noemen, gelijk de prullenbak in gegooit.

Overall heel teleurstellend voor een stuur van deze prijsklasse. Als de wheelbase geen problemen had met oververhitting, was er niks aan de hand geweest en was het een behoorlijk goede optie voor de beginner en gevorderde racer. Ik kan echter geen kwartier rijden of hij is al te warm, terwijl de base op 70% van zijn power staat.

Heb jij ook een Thrustmaster T300 RS GT Zwart?

Er zijn genoeg filmpjes op YouTube te vinden over hoe je je T300/T500 kunt modden met een Noctua fan.
Dan is je stuur fluisterstil en is de koeling ook stukken beter.
Klopt, heb mij hier ook beetje over ingelezen. Ik ga dit echter niet doen, ben aan het sparen voor de overstap naar Fanatec.

Daarnaast ben ik ook van mening dat we geen mods zouden moeten doen op een base van 300eu om te zorgen dat hij normaal functioneren kan. Dat hoort vanuit Thrustmaster al goed te zijn.
Het was idd mooier geweest als Thrustmaster zelf iets met de mods zouden doen.
Het is relatief eenvoudig en kost niet veel extra, maar maakt het stuur wel kwalitatief velen malen beter!
Eens! Ik had het ook wel gedaan als ik genoeg feedback krijg door het stuur, maar voor mijn preferenties is het te weinig en wil ik dolgraag overstappen naar de CSL DD van Fanatec met hun loadcells :D