Gemiddelde gebruikersscore
Geweldig
Net als de NF-F12 een robuuste fan met deze keer een mooier kleurschema, maar maakt op maximaal wel het veelvoudige geluid dat je hem zelfs in de achtertuin nog hoort, maar je mag niet klagen over het geluid als je dit koopt, alleen jammer dat er geen extra's bij zitten.
Ik gebruik er twee als 'outtake' fans (achter en boven) en hoor ze zelden. Mooi spul.
Kabels zijn misschien wat kort om netjes te kunnen managen: bij mij (mid case) ging het maar net.
Voor de overklokfanaten is dit een mooie fan, welke relatief stil is idle, maar erg luid op load. Temps zijn 10 graden omlaag gegaan tov stock Scythe Mugen 3 fan! Extra 0,1 V en 200 Mhz meer kunnen OCen hierdoor.
Stil bij lage toerentallen, en op max wordt enorm veel lucht verplaatst maar dan is hij wel duidelijk hoorbaar. Deze + broertje van 140mm houden kast makkelijk koel bij lage toerentallen wanneer CPU en 2 GPUs 100% belast worden en samen ong. 250 watt trekken (mijn schatting, geen opgegeven TDP).
Mooie, goede fan die zijn werk doet. RPM handmatig aan te passen. Bij hoge toeren wel wat geluid.
Een absolute warmte killer is dit. Waait door radiatoren heen alsof ze er niet zouden zijn. Weerstand ho-maar. Als een tornado gas geven of fluisterstil. Het kan allemaal. Onbetwiste kampioen en nóg breder inzetbaar dan z'n 'gewone' broertje. Mooi dat zwart, jammer dat er geen accessoires worden meegeleverd.
ik heb er 2 op een coolermaster 212 evo zitten.
heel eerlijk om dat het kan hahaha.
ik kon er 2 van een mede tweaker overnemen.
ik schrok me kapot door het geluid die is op vol uit echt hard.
maar ze koelen zeer goed.
beetje afstellen en gaan.
Drie stuks gemonteerd om mijn waterkoeling radiatoren te koelen. Ze draaien op ongeveer 1200 toeren. Verplaatsen dan ruim voldoende lucht en zijn stil. Op maximaal toerental zijn de fans luidruchtig. Deze fan op 1200 toeren koelt net zo goed als mijn oude Papst 4412FGL op 1500 toeren en is stiller.
Ik heb deze ventilator kortgeleden bij Afuture besteld als vervanging voor de overleden CoolerMaster Excalibur, die twee jaar dienst heeft gedaan in mijn cpu koeler. (CoolerMaster V8)
De enige minpunten zijn het geluid en de prijs. Maar die zijn bij een ventilator van dit formaat te verwaarlozen.
In vergelijking met de Moiseblockers PK2 een stuk stiller bij gelijke core-temp.
In combinatie met een Prolimatech Genesis :-)