Hoewel het al weer zes jaar geleden is dat The Elder Scrolls V: Skyrim verscheen, is de game nog steeds hot. Bethesda maakte de game onlangs geschikt voor virtual reality en dus ook met een Switch-versie. Die versie profiteert van enkele voordelen van de voor de nieuwe generatie consoles bewerkte versie van de game, maar vertoont toch duidelijke sporen van ouderdom. Als extra biedt de game het outfit van Link en de mogelijkheid om met bewegingsbesturing te spelen, maar zo veel meerwaarde is dat nu ook weer niet. De echte meerwaarde zit in het gegeven dat je nu altijd en overal verder kunt spelen met je Skyrim-avontuur, dat nog steeds goed is voor meer dan honderd uur gameplay. Lees verder »
Introductie Ik heb The Elder Scrolls 3: Morrowind gespeeld met veel plezier en daarna vol bewondering enkele dagen in TES4: Oblivion gestoken. Ik ben dus vol verwachting TES5: Skyrim in gegaan en de hoge verwachtingen zijn op vrijwel alle fronten waar gemaakt. Vanaf het begin is al duidelijk dat Skyrim een spel is waar de RPG liefhebber minstens 100 uur plezier aan kan hebben. Inhoudsopgave De Wereld De NPC's Draken Main Quest Side Quests Graphics Besturing Menu's...
Update 18-12 (na drie patches)* The Elder Scrolls V Skyrim is voor mij de game van het jaar, in deze review ga ik jullie vertellen waarom deze zo goed is. Het begin Het spel begint voor jou als speler op een door paarden getrokken wagen, je zit daar samen met een aantal mannen. Al snel kom je erachter dat het allemaal criminelen zijn die zullen worden gestraft en ook jijzelf wacht een bitter lot in het plaatsje Helgen. Eenmaal daar aangekomen staan alle gedetineerden op een rijtje, dit is het punt waarop je kan kiezen met welk ras je door wil spelen en hoe je er verder uitziet. Na een aantal gebeurtenissen kom je al snel buiten de poorten van het kleine stadje om te gaan en te staan waar je wil. Settings Met de...
Mijn eerste review op deze site;
Ik heb ongeveer een maand geleden Skyrim voor de pc gekocht. Ik heb het spel toen pas gekocht omdat ik net een goede computer heb samengesteld.
Graphics
Het spel draait soepel op Ultra instellingen, maar dit komt ook deels doordat de graphics niet zo verbluffend mooi zijn. Het spel is echter niet lelijk; het ziet er in mijn ogen goed genoeg uit om je in het spel te houden.
Helaas zijn de graphics niet overal constant; sommige textures op rotsen zien er heel lelijk uit als je er op let en de standaard viewing distance is niet bijzonder ver (dit kan je aanpassen door uGridsToLoad naar 7 te zetten in het .ini bestand).
Gameplay
Sommigen vinden dat het de besturing op de pc slecht is, maar ik...
Pluspunten
Hoge replaywaarde
Veel content/quests en DLC
Uitgebreide customization opties (qua armor, wapens, speelstijl en uiterlijk)
Minpunten
Problemen met geluid
Bugs
Hotkeys werken niet optimaal en zijn slecht uitgewerkt
Skyrim is echt wat je er van verwacht, een zeer sterke RPG game met een zeer sterk verhaal. De wereld is echt heel erg groot, na zo'n 12 uur gameplay heb ik misschien 15% gezien. Dit komt dan ook doordat je overal heen moet lopen, misschien voor sommige niet leuk, maar wel zo realistisch, je kunt ook gebruik maken van "quick travel" Maar dan moet je eerst op de plek zelf geweest zijn.
edit:
Na 35 uur gameplay ben ik op de meeste plekken geweest, en heb ik bijna op de meeste plekken wel gelopen, maar wat we opvalt is de enorme hoeveelheid van grotten, kastelen en noem maar op, al deze zijn dan ook weer verschillend, en zeer veel van deze hebben ook weer een aparte quest die het met zich mee brengt. Zover ik weet zijn er 100+ verschillende...
Pluspunten
Nog betere storyline dan oblivion
Heel veel quests
Zeer veel grotten met veel uitdagingen
Shouts zeer leuk om mee te werken en naar op zoek te gaan
Soms een klein beetje een puzzel element in bepaalde grotten (Dit vind ik leuk, voor sommige kan dat anders zijn)
grafisch zeer goed in orde
meer mogelijkheden dan in oblivion
zeer goed geluid
Minpunten
Kleine lagg bij autosave momenten
Sommige monsters zijn sterker dan grote draken (komt raar over, maar zit logica in)
Het enig waar ik problemen mee had was dat ik steam niet geinstalleerd kreeg, niet van de disk van skyrim of van de steam website zelf. Dit was mijn probleem Delete of steam.exe failed, Win32 Error 5 Access is denied (Steam Update stalls at 26 or 27%) oplossing, ik heb de steam map van me vriend op me pc gezet en SkyRim ging verder met de installeren. Alle oplossingen die ik op forums vond werkte niet voor mij. Dus als het niet werk miss iemand inde buurt die wel een werkende steam heeft en die persoon zijn map op je pc zetten.
Pluspunten
het begin van het spel wel grappig aangezien je nog niet veel hoeft te doen.
En ben best benieuwd naar de rest van de game wereld en quest.
Minpunten
Dat steam misschien toch even moet kijken naar zijn download of script van de installatie. ik ben 2 uur bezig geweest om steam te installeren.
Ik kan niet zeggen dat ik niet van dit spel heb genoten omdat ik er meer dan 300 uur in heb zitten, maar ik moet zeggen dat het niet aan mijn eerdere verwachtingen voldeed. Het spel zit beter in elkaar dan zijn voorganger (Oblivion) maar nam.me.minder.mee.in.het.verhaal.dan. Morrowind.
Pluspunten
Vechtsysteem
Hoge replaywaarde
Mods
Speelduur
Ook nu nog prima te spelen
Minpunten
Veel bugs, zelfs nog zoveel tijd later
UI is belabberd voor PC
Auto balanced world (nivelleert de spelervaring).
Gesprekken voelen regelmatig oninteressant aan door gebrek aan interactie/AI feedback.
Weinig tot geen onderlinge herkenning bij afronding main quests
Geweldig verhaal, ben na honderden uren nog niet uitgespeeld wegens de vele hpge kwaliteit mods. Alleen jammer dat de unmodded graphics niet echt goed zijn, de FPS gecapt is op 60 en er een redelijk aantal bugs in de game zitten.
Echt een prachtig spel. Voor je het weet heb je er 100 uur in zitten. Echt machtig groot.
Pluspunten
Mooie graphics / heel veel plaatsen om te ontdekken / goede actie/gevechten / keuze tussen Melee, magic en Archery / Archery is echt 100x beter dan in Oblivion
Minpunten
rag dolls / veel glitches / herhalende conversaties