€ 769,- bij Azerty

Review door de redactie

Achtergrond - Wat ging er mis bij de AMD RX 9070 (XT)-release?

Wat ging er mis bij de release van de AMD Radeon RX 9070 en RX 9070 XT? De voorraden leken zeer ruim, maar toch schoten de prijzen de lucht in. Tweakers zocht het uit.

438 13 mrt

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
7 juni 2025 Rapporteer

Top bouwkwaliteit. Wordt geleverd met gpu-drager. Niet gebruikt in mijn setup. De kaart is enorm groot, vergelijkbaar met mijn vorige (overleden) PNY 4080.

Werkt voor de games die ik speel prima. Ben nog aan het testen voor FSR 4 en zelfs 4.01 i.c.m. Optiscaler. Sommige games crashen dan, maar over het algemeen tevreden. Heb de kaart nog geen 24 uur in bezit. Dus zal later meer info hierover geven.

Qua undervolting/OC geen ervaring nog, maar komt ook later. Eerst eens op huidige default settings testen.

Wel wat benchmarks gedraaid. Zie de screens die zijn toegevoegd.

Waarom ik voor deze kaart heb gekozen? Niet vanwege de looks/het poppetje. Wel voor de power connector en de positieve review via TPU.

P.S. Coilwhine is vervelend, maar met (ANC) headset niet te horen.

Pluspunten

• Solide kaart
  • Stevige backplate
  • LED off switch
  • Quiet/OC switch
  • GPU-Drager
  • Koeling
  • Fan stop

Minpunten

• Coilwhine
  • Veel plastic bij ontvangst
  • Na 1 maand defect

3 van 5 sterren (Voldoende)
13 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht

ASRock AMD Radeon RX 9070 XT Taichi

Mooie kaart met uitstekende prestaties. De factory overclock werkt erg goed, met RivaTuner goed te zien dat de kaart zelfs hogere kloksnelheden haalt dan 3100MHz. Zonder load worden de fans uitgeschakeld, wat fijn is. Onze load gaan natuurlijk de fans aan maar ik vind het een stille kaart.

Hij lust wel een slokje stroom! In Starfield op 1440p/144fps ultra (wat goed draait!) trekt de kaart continue 340 Watt. Mijn 750 watt voeding vond dat niet fijn wat resulteerde in een spontane reboot :-). Ik heb de voeding geüpgraded naar een 1200 watt Be Quiet, geen problemen meer gehad.

Goede VR performance met een Quest 3 en SteamLink/SteamVR wireless op een wifi6 netwerk. strak 90Hz/fps in iRacing, heerlijk!

Fijne kaart, absoluut een aanrader!

Pluspunten

• Goede koeling
  • Goede prestaties
  • Overclocking
  • Bouwkwaliteit
  • Mooie uitstraling
  • Complete uitrusting

Minpunten

• Powerhungry
  • 12vHPWR connector

11 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht

ASRock AMD Radeon RX 9070 XT Taichi

Mooie stevige kaart met hele goede prestaties. Lichte coilwhine under load is wel hoorbaar, maar niet overdreven. Met koptelefoon op hoor je het niet.

Muisstil in normale applicaties aangezien de fan uitschakeld. Max temp die ik gezien heb under load is 50 graden.

Pluspunten

• Goede koeling
  • Goede prestaties
  • Stil
  • Bouwkwaliteit
  • Looks

Minpunten

• RGB management software nog niet te vinden op ASROCK website.
  • Lichte coil whine under load

Heb jij ook een ASRock AMD Radeon RX 9070 XT Taichi?