Samsung heeft tegen de verwachting in de 990 Pro-ssd met een PCIe Gen4-interface in plaats van Gen5 uitgebracht. De snelheid ligt een stuk hoger dan wat de 980 Pro haalde, maar de verschillen zijn niet groot genoeg om een upgrade te rechtvaardigen. De snelheid van de Gen4-interface is te zeer een beperktende factor, waar ook andere courante drives tegenaan lopen. Ook is de prijs van de 990 Pro, in ieder geval bij introductie, te hoog om deze drive te prefereren boven die van andere fabrikanten. Lees verder »
Was weer in de markt voor nieuwe SSDs en gezien ik inmiddels al 10 jaar goede ervaringen heb met Samsung SSDs ben ik hier weer op uitgekomen.
Ik draaide nog een 10 jaar oude Samsung 840 Pro 256GB die inmiddels 60K uren erop heeft zitten zonder fouten en bijna 45TB aan schrijfacties.
Tevens zit er in een ander i7 950 systeem eenzelfde SSD met vergelijkbare leeftijd en ook deze heeft geen problemen ervaren.
Recentelijk ook geüpgraded gehad naar een Samsung 860 Pro 2TB en die was prijziger dan deze SSDs.
De Samsung 860 Pro draait inmiddels meer dan 17K uren zonder enkele fout met ruim 12TB aan schrijfacties.
Verder ook nog een prima functionerende Samsung 860 EVO 500GB in een Core 2 Quad 9550 PC.
Al met al dus enkel Samsung SSDs hier in huis en nu was het eens tijd om de snelheden van NVMe SSDs eindelijk te proeven.
Snelle M.2 SSD, die koel blijft onder heatsink van moederbord.
Gebruikt voor klant systeem als extra opslag, presteerd gewoon erg goed, 5 jaar garantie en fijne software, redelijk goede prijs per GB
Top SSD van Samsung alleen zijn de prijzen nu enirm duur en dat is wel echt een groot minpunt.
Doet precies wat het moet doen.