Sony heeft bij de WH-1000XM3 vooral geïnvesteerd in de noise canceling. De kussens van de oorschelpen sluiten goed af, wat maakt dat de noise cancelling optimaal zijn werk kan doen. Hij heeft bovendien Adaptive Sound Control, wat wil zeggen dat het niveau van de noise cancelling automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid. Het geluid van de WH-1000XM3 bevat veel bas. Daar moet je van houden. Wij geven de voorkeur aan een wat neutraler geluid, al maakt de equalizer in bijgeleverde mobiele app een hoop goed. De WH-1000XM3 kan overweg met Ldac en aptX. Dat is een duidelijk voordeel. Helaas is de microfoon van de WH-1000XM3 minder, wat je merkt in telefoongesprekken. De bouwkwaliteit van de WH-1000XM3 is prima en het is prettig dat hij opgevouwen kan worden, wat ervoor zorgt dat hij in een lekker kleine hoes past. De WH-1000XM3 heeft bovendien een goede batterij, die het bijna 30 uur volhoudt. Lees verder »
De Sony WH-1000XM3 is uniek in zijn soort met de beste noise cancellingtechnologie gecombineerd met een comfortabelere draagstijl. Zijn voorganger de XM2 was al enorm goed, maar de grootste verbeterpunten zijn de ergonomie (bij wat grotere oren) en de nog betere noise cancelling. Er zijn wel wat schoonheidsfoutjes (zie minpunten).
Pluspunten
Geluidskwaliteit erg goed
Strak design
Noise cancellation werkt super met weinig ruis
Accuduur is goed
Verbinding is stabiel
Swipe-gestures werken goed
Zit lekker door weinig druk op de oren, ook na meerdere uren
Na een aantal ANC's geprobeerd te hebben de afgelopen jaren die me nooit konden overtuigen, na alle lovende reviews over de geluidskwaliteit, deze Sony maar 's geprobeerd. En deze valt zeker niet tegen en komt met voordelen die alternatieve oplossingen niet bieden, maar tegenover duidelijke nadelen.
Het is waarschijnlijk enkel wachten op de XM4 alvorens er een betere ANC Over-Ear koptelefoon te vinden is op de markt. Hoe goed deze presteren kun je terugvinden in mijn review.
De WH1000XM3 is de koning van de ANC headphones op de markt, maar er zijn nog altijd verbeterpunten. In de volledige review ga ik verder in op de minpunten en noem ik ook de laatste paar pluspunten.
Pluspunten
Active Noise Cancellation, je kan geen betere headset op de markt vinden
Comfortable, grote oorkussens
Microfoons voor ANC zitten iets dieper in de headset waardoor deze minder wind vangen.
Wind Noise Reduction, een optie die handig is wanneer je de headset op de fiets gebruikt.
Een batterij die met 6 tot 8 uur gebruik per dag tot wel 4 dagen mee gaat
NFC voor het snel aanzetten, connecten en disconnecting.
App op de telefoon waarin je gemakkelijk van alles kan instellen en het batterij percentage zien (je kan dit ook horen door een keer op de aan/uit knop te drukken
SUPER snel USB-C opladen
Minpunten
gesture controls activeren vaak perongeluk als je jas een muts heeft
Na jarenlang de Bose QC-25 te hebben gebruikt, heb ik uiteindelijk de Sony WH-1000Xm3 gehaald. De noise cancellation werkt goed en na wat tweaken in de app van Sony heb ik het geluid naar tevredenheid kunnen krijgen. Hij heeft een lekkere bas en het geluid is mooi.
Pluspunten
Lekker zware bas
Geluid is goed naar smaak te tunen met equalizer etc
Goede active noise cancelling
Minpunten
Oor raakt binnenkant koptelefoon
Oude verbinding verbreken en nieuwe verbinding maken als je van apparaat wilt switchen
Koptelefoon klaagt direct na aankoop om low-battery
Heb deze koptelefoon in november 2018 gekocht en de koptelefoon werkt nog steeds als nieuw en heeft geen gebruikssporen.
Qua gebruiksgemak een mooie kopetelefoon, alleen de touchcontrols werken zozo. Ben er min of meer aan gewend geraakt.
Wel erg blij met de mogelijkheid om de koptelefoon bedraad te gebruiken.
Een redelijk geluid, een redelijke noisecancancelling, een redelijke portabiliteit en een goed comfort is een groot compromis, maar bij elkaar toch een bijzondere prestatie om allemaal bij elkaar in één apparaat te krijgen. Dat heeft Sony toch knap gedaan.
Pluspunten
Sterke noisecancelling
Geluidskwaliteit redelijk
Portable
Batterijduur
Comfortabel
Minpunten
Klinkt out-of-the-box beroerd
Klinkt na aanpassing niet meer dan redelijk
Noisecancelling heeft negatief effect op geluidskwaliteit
noise floor te veel om het een audiophile koptelefoon te noemen. Kan maar 1 apparaat koppelen.
Na update werkte de noise canceling nog amper. We hebben er nog 1 en die heeft dezelfde hoge noise floor. Ik heb die van mij terug gestuurd omdat de noise canceling nog amper werkte.
Na weken van reviews lezen, beluisteren en kijken viel mijn oog uiteindelijk op de keuze tussen de Sennheiser PXC550, de Bose 700 en de Sony WH-1000XM3. Alle 3 modellen hadden vereisten die ik wenste maar niet een had ze allemaal. Uiteindelijk koos ik voor de Sony.
Deze koptelefoon bezit geweldige noise canceling, een heerlijk rijk geluid met bas en een goede batterijduur.
Daarentegen ervaar ik bouwfouten die mij mateloos irriteren zoals krakende scharnieren van de oorschelpen. Hierdoor wordt voor mij het genieten verpest.
In de aanbieding gekocht bij de mediamarkt sinds een paar weken. Geen spijt van, draag hem dagelijks op kantoor en de noise cancelling werkt hier perfect voor. De batterij gaat erg lang mee en de geluidskwaliteit is erg goed
Goed geluid, maar zeker niet top, ook niet wanneer verbonden met kabel.
Noise cancelling is heel erg goed.
Ik had na alle eerder gelezen reviews hier toch iets meer van verwacht.
Sony is gekend voor zijn kwaliteit op vlak van hoofdtelefoons.
En in deze prijsklasse zijn ze werkelijk in hun element. Nog een paar schoonheidsfoutjes, maar op zich niet onoverkoombaar.
Deze koptelefoon werd met veel bombarie als de beste aangeprezen, maar ik heb toch spijt van mijn aankoop. Op de foto is de breuk te zien, en dit is feitelijk een ontwerpfout. Het plastic is te licht uitgevoerd. De bediening geeft ook vaak problemen, met name bij het aansluiten met bluetooth. Ik heb te vaak gedoe bij het starten van een teams sessie. Als mijn vrouw met de auto wegrijdt, wil de auto ook nog weleens de bluetooth verbinding kapen, zodat mijn gesprekspartner en ik elkaar en de weg kwijt zijn.
Goede headphones. Vooral heel comfortabel. De geluidskwaliteit is wat minder. Het is niet slecht maar ze zijn duidelijk minder goed dan de Audio Technica ATH-M50x's die ik al had.
Het is de eerste noice cancelling koptelefoon die ik heb gekocht dus heb geen vergelijking materiaal, maar de koptelefoon bevalt zeer goed.
De prijs valt ook nog wel mee, kost maar 269 euro bij de Media Markt en niet de enorme bedragen die op deze site staan.
De Sony WH-1000XM3 zwart is een fantastische headset om van je favoriete muziek te genieten. De geluidskwaliteit is geweldig en de noice canceling werkt uitstekend.
Super aankoop vanwege de noise cancelling die vliegreizen een stuk plezieriger maakt. In mijn geval vond ik de geluidskwaliteit pas écht goed nadat ik de equalizer op 'bright' had ingesteld via de app. Helaas te veel lag tijdens kijken van video via bluetooth (getest op OnePlus 6).
Absoluut de beste aankoop die ik heb gedaan. in 2020 een cadeau aan mijzelf geweest en tot de dag van vandaag nog in gebruik. Een uitzonderlijke koptelefoon die menig van mijn avonturen heeft overleefd, een onmisbaar onderdeel van mijn standaarduitrusting en zelfs in 2024 heb ik absoluut geen bezwaren om er nog een te kopen mocht hij stuk gaan. maar kijkende naar het apparaat gaat ie gerust nog eens 4 jaar mee.
Absolute aanrader zonder twijfel.
De NC is geweldig, het geluid is top en ik kan een week door zonder hem op te laden.
Pluspunten
Gebruiksgemak
NC
Geluid
Uitstekende batterij
Comfort
Minpunten
Matige App die nodig is voor het aanpassen van de knoppen.
Product bij mijn Sony smartphone gekregen 2-3 jaar geleden.
Ik moet zeggen dat ik niet een hele erge audiofiel ben, maar zelfs ik merk dat deze koptelefoon erg fijn klinkt. Ben vooral erg blij met de batterij. Zelfs na hem een paar jaar te hebben gebruikt gaat die nog altijd lang mee. Ik gebruik hem in de trein en op kantoor en ik laad hem meestal maar 1 keer per week op. Dan gebruik ik hem wel eens waar geen volle werkdagen lang maar mijn draadloze earbuds hadden dan langer a niet gered.
Wel is het vervelend dat bellen niet altijd geweldig werkt. Vooral als ik gebeld wordt als ik hem verbonden heb gaat dat niet automatisch naar de headset en hoor ik niks. Meestal switch ik dan maar even naar telefoon in zijn geheel ipv de headset. Maar misschien doe ik wat fout.