Sony WH-1000XM3 (Zwart) Review

13 november 2019, laatste update op 13 november 2019, 559 views Rapporteer

Goed product voor een behoorlijke prijs maar daar krijg je ook wel het nodige voor terug.

Pluspunten

• Fantastisch gebalanceerd geluid met volle en stevige bassen, rijke mids en heldere hoge tonen
  • Prima ACN
  • Strak design
  • USB-C
  • Calibratie voor luchtdruk

Minpunten

• Schanieren kraken
  • Na langdurig dragen kan de hoofdband pijnlijk drukken
  • Geen knoppen voor play/pause of volume
  • Meerdere apparaten tegelijkertijd contacten

Al enige tijd in bezit en nog altijd tevreden over. Destijds gekozen over de Bose variant omdat de Sony toch echt een beter gebalanceerd geluid had en nog altijd geen spijt van deze keuze. Ik zocht een koptelefoon met de beste geluidskwaliteit met ACN.

Dat de koptelefoon daarnaast nog features heeft als USB-C, extra calibratie mogelijkheden en een strakker design dan de Sony (persoonlijk) heeft niet meegewogen in de keuze maar zijn wel mooi meegenomen.

De ACN is prima al heb ik vernomen dat Bose hier toch de winnaar in zou moeten zijn. Ik heb nog altijd niet het idee gehad dat ik hierin iets mis.

Helaas heeft de koptelefoon ook enige minpunten. Met namen het kraken van de schanieren is irritant. Dit wordt op verschillende fora op internet ook ervaren en Sony heeft het min of meer erkend. Ik ben zelf in het proces om hier een oplossing voor te zoeken vanuit Sony maar helaas wil dat nog niet echt vlotten.

Wanneer ik de hoofdtelefoon voor langere tijd ophoud begin ik het drukken van de hoofdband op mijn hoofd te voelen wat soms pijnlijk aan kan voelen.

Daarnaast mist de Sony (t.o.v.) Bose de mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijk te verbinden (wat mij in eerste instantie niet zo'n probleem leek maar wat ik nu toch wel erg mis).

Ook de de touch controls zijn leuk bedacht maar zoals vaak met dit soort dingen werken dedicated knoppen toch fijner. Ik pak nu vaker toch mijn telefoon uit mijn broekzak om het volume te wijzigen of een nummer te skippen dan dat ik dat op de hoofdtelefoon doe.

En die functie waarmee je noice canceling uitschakelt om een gesprek te voeren? Ja die slaat natuurlijk helemaal nergens op.

All in all een goede koptelefoon voor een behoorlijke prijs en met een paar minpuntjes. Of ik 'm direct weer opnieuw zou kopen? Ik zou nog even die nieuwe Bose checken...

Heb jij ook een Sony WH-1000XM3 (Zwart)?

De Sony heeft betere ANC, als iemand je wat anders heeft verteld praat deze persoon objectief onzin :P