Sony WH-1000XM3 (Zwart) Review

I Mean Art Newbie
22 maart 2020, laatste update op 22 maart 2020, 4.109 views Rapporteer Product gekocht

Sony WH-1000XM3 (Zwart)

Om de bluetooth verbinding van het ene apparaat te wisselen met een andere moeten alle Bluetooth verbindingen in huis uitgeschakeld worden.

Pluspunten

• Behuizing lijkt OK

Minpunten

• achterhaalde Bluetoothtechniek
  • Slechte microfoon
  • Te veel bas

2 van 5 sterren (Slecht)
Hopeloos ouderwets, achterhaalde techniek

Stel, je ligt lekker in bad met je noice-cancelation op je Sony WH-1000XM3 aan te lezen op je iPad en je besluit een muziekje op te zetten. Maar het geluid komt niet op je Sony hoofdtelefoon maar uit de iPad? Dan check je gewoon even de Bluetooth verbinding. Toch? Hè, iPad zegt dat ie verbonden is met Sony WH-1000XM3? Dat komt omdat de Sony dan heeft besloten om toch een andere Bluetooth bron, een ander apparaat, te kiezen. Maar welk apparaat dan? Dat zegt ie lekker niet. En de prietprut Sony app “headphones” op je iPad ook niet. Dat zoek je zelf maar.. kan ieder apparaat zijn waar de Sony ooit verbinding heeft gemaakt. Dan is er maar één oplossing: uit bad en van alle Bluetooth, van al je apparaten in huis uitschakelen! Die van je smartphone, die van je stereo... van je TV, je laptop, computer, misschien nog een phone van je kinderen.

Dit probleem heb ik met mij AirPods en mijn JBL nog nooit gehad.

Sony helpt je als volgt:
"Kan geen verbinding maken via Bluetooth. Probeer het volgende: De headset is mogelijk reeds verbonden met een ander apparaat (zoals een smartphone). Koppel de Bluetooth-instellingen los van ALLE apparaten anders dan het apparaat waarmee u verbinding wilt maken."
En dan volgen er nog 7 stappen die eventueel nodig zijn.

Geluid is best goed met te veel bas.

Slechte microfoon, NIET geschikt om te bellen.

Heb jij ook een Sony WH-1000XM3 (Zwart)?

Het is niet zo ideaal als multi-point bluetooth (zoals de Bose modellen), maar om te wisselen WH-1000XM3 in pairing mode zetten (aanknop bij aanzetten langer ingedrukt houden). Dan verbinden met NFC of handmatig op het apparaat verbinden.

Kan het beter? Sure. Hopeloos ouderwets zou ik het echter niet noemen en all caps lijkt me onnodig in deze review. Zeker als je daadwerkelijk denkt dat je alle apparaten eerst uit moet zetten voordat je met het juiste apparaat kunt pairen eerst even beter onderzoek doen.
Dit kan met iedere koptelefoon voorkomen. De meeste koptelefoons "kijken" wanneer er muziek wordt afgespeeld en verbindt daarmee. Als ik nu mijn muziek uit zet, en ik zet de muziek op mijn telefoon aan, dan verbind hij automatisch met mijn telefoon.

Als het goed is, weet je zelf waar de muziek vandaan komt. Of er zijn meerdere apparaten die muziek afspelen.
In mijn mening een klein beetje een review die niet de waarde van het product benoemd. Ik zit hier zelf met ruim 20 andere mensen met allemaal dezelfde koptelefoon en ik (en mijn collega's) hebben nog nooit van dit probleem last gehad. Terwijl meerdere mensen hier zowel een ipad, pc en telefoon afwisselend gebruiken voor de koptelefoon.
Wisselen van apparaat gaat naar mijn idee altijd soepel, zolang je weet wat je doet uiteraard.

De techniek is wat mij betreft helemaal niet achterhaald en al helemaal niet omdat een andere partij voorop loopt met een andere optie..

Geef op z'n minst ook een wat inhoudelijke review, niet op 1 of 2 punten van het product. Dit is hetzelfde als een ferrari kopen en dan 2 sterren geven omdat hij slecht op je oprit past en veel gebrom maakt tijdens het filerijden.

[Reactie gewijzigd door _RickvdL_ op 24 juli 2024 14:51]

Wil je optimaal gemak, dan zijn de Airpods bijna onverslaanbaar als je in het Apple ecosysteem zit.
Wil je nagenoeg perfecte noise cancelling met behoud van goede muziekkwaliteit, dan ben je met deze Sony het beste af.
Vreemde review. Ik ben zelf zeer tevreden met deze Sony headset. Het lijkt me logisch dat je koppelt met het juiste apparaat, zoals ook beschreven zal staan in de gebruiksaanwijzing. Zelf heb ik hier nooit problemen mee gehad en ik switch regelmatig tussen telefoon en iPad.
Al met al, jammer dat je slechts één negatief punt benoemt er het daarmee doet lijken alsof het een dramatische keus zal zijn voor potentiële kopers.
Mooie vergelijking met de Ferrari hierboven, treffend!
Helemaal eens dat deze review bijzonder is.

Wel moet ik de reviewer Groot gelijk geven mbt de bel mogelijkheden van de headset.
Een groot probleem op zijn voorganger, die met de xm3 nog steeds niet is opgepakt. Onmogelijk om in iets anders dan een telefooncel een normaal gesprek te voeren. Sony geeft overigens aan, dat het works as designed is }:O 8)7

[Reactie gewijzigd door McMark op 24 juli 2024 14:51]

Nou moet ik zeggen dat dat tot nu toe voor elke koptelefoon gold (zonder richtbare boom mic) behalve de nieuwe Bose (naar het schijnt). Hoewel bellen met mijn vrouw mij nog wel aardig af lijkt te gaan is het inderdaad niet ideaal.