Sony WH-1000XM3 (Zwart) Review

23 juni 2020, laatste update op 23 juni 2020, 339 views Rapporteer

Goede geluidskwaliteit, hele goede ANC, goede batterijduur.. Stevig gebouwd, blijft goed zitten.

Helaas wel duur, en alle snoeren te kort.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • ANC
  • Batterijduur
  • Ook passief te gebruiken (in uit-stand)
  • ANC is vlot overbrugbaar
  • ANC is aanpasbaar aan omgevingsgeluid
  • USB-C connector

Minpunten

• Prijs
  • Standaard laadsnoer is veel te kort
  • Audiokabel is ook wat kort

Ruim een jaar geleden heb ik mijn WH-1000XM3 gekocht. In die periode liep er een actie van Sony dat je hem een maand uit mocht proberen en zonder gezeur je geld terug kreeg als hij niet beviel. Hij beviel uitstekend.

Ik was recent verhuist naar een jaren '20 woning en mijn collega's kwamen steeds dichter op elkaar te zitten. Toen wist ik dat ik niet meer genoeg ging hebben aan een normale (zonder Active Noise Cancelling) koptelefoon.

Nu is mijn gehoor en evenwicht niet zo best, dus matige ANC was geen optie. Daar worden genoeg mensen duizelig van, waaronder ik. Deze was nog steeds even wennen, maar in een kwestie van dagen kon ik hem de hele dag op houden. Wat een rust ineens! Mits je iets van muziek op de achtergrond draait. Puur als oordoppen gaan ze wat vreemd aanvoelen, maar daar heb je oordoppen voor. Dat moet je niet met een koptelefoon willen. Beetje muziek er op, dan is het weer prachtig. Goede bass ook. Niet teveel, zeker niet te weinig.

De app is deels nutteloos (functies die je al uit andere programma's haalt en de app doet alleen wat wanneer er via Bluetooth verbonden is), deels te uitgebreid en wil redelijk veel van je weten. Gelukkig doet hij het zonder de app ook prima. Maar volgens mij doet de concurrentie dat niet beter.

Een van de voordelen van de ANC is dat je hem tijdelijk kan overbruggen door met je hand de rechter oorschelp af te dekken. Op dat moment worden de microfoons die normaal gesproken voor de ANC gebruikt worden ingezet om de omgeving juist extra goed te horen.

Kost wat, maar dan heb je ook wat. Op het moment van aankoop was het de beste in zijn klasse.

Heb jij ook een Sony WH-1000XM3 (Zwart)?