Sony WH-1000XM3 (Zwart) Review
13 mei 2020, laatste update op 13 mei 2020, 1.487 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik ben zeer tevreden met de Sony WH-100XM3.
De geluidskwaliteit is 'out of the box' erg goed. Sony biedt daarnaast een fijn werkende app waarmee allerlei zaken kunnen worden aangepast.
De noise cancelling werkt uitstekend, het draagcomfort is goed en ook de batterij gaat lang mee.
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Aanwezigheid codecs
- kwaliteit van noise cancelling
- Aangeboden functionaliteit via de app
- Batterijduur
- Draagcomfort
Minpunten
- Niet waterdicht, dus ongeschikt voor gebruik tijdens sport
Ik heb deze koptelefoon gekocht ter vervanging van mijn Bose QuietComfort 25 Apple De Bose werkte nog prima, maar ik wilde graag een draadloze koptelefoon met noise cancelling en ik had destijds net de overstap gemaakt van Apple naar Android (OnePlus), dus de bediening via de bekabeling werkte niet meer.
Na wat getwijfeld te hebben of ik de opvolger van de Bose zou kopen ben ik uiteindelijk toch overstag gegaan voor de Sony WH-1000MX3 en heb daar nog geen moment spijt van gehad. Naast dat het geluid 'out of the box' al erg goed is, ondersteunt de Sony ook meerdere codecs; LDAC en AptxHd en is de noise cancelling uitstekend. Naar mijn mening beter dan die van de Bose QC25.
Via de functioneel fijn werkende app van Sony kun je de noise cancelling instellen naar specifieke wensen, door de app een analyse te laten doen van de situatie om je heen. Zit je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, in een kantoortuin of in je woonkamer dan detecteert de koptelefoon in welke mate ruisonderdrukking op dat moment benodigd is. Verder kun je In de app je EQ, geluidskwaliteit en verschillende surround modi instellen. Je kunt zelfs een ooranalyse laten uitvoeren, ik heb dit zelf (nog) niet gedaan.
De batterijduur is goed te noemen, Sony geeft zelf aan dat de koptelefoon 30 uur meegaat zonder opladen maar naar mijn idee is dit zelfs nog wat langer. Het enige minpunt aan de Sony is dat deze niet waterdicht is en daardoor ook ongeschikt om mee te sporten, maar je kunt je andere kant ook afvragen of sporten met een over-ear koptelefoon überhaupt handig is.
Inmiddels heb ik de Sony alweer bijna een jaar naar alle tevredenheid in bezit en mocht deze ooit de geest geven koop ik met een gerust hart één van de opvolgers.