Prijs | |
Specificaties | 92mm diameter met 23,6dB(A) geluidsproductie - Bekijk alle specificaties |
Productuitvoering |
Standaardversie
Degelijke koeler, maar de montage met de backplate is wel erg lastig (zelfs met 2 personen) en bij hogere temperaturen/lastigere airflow kan deze toch wel wat geluid produceren.
Mooi ding, ik houd van het Noctua-bruin :)
Voor mijn situatie (Ryzen 5 5600G) voldoet hij makkelijk. Ik belast mijn systeem nauwelijks (alleen Office/browsen/Netfilx/Prime Video, geen games). Hij koelt dus ruim voldoende, en dat feitelijk zonder geluid te maken. Ik vraag me vaak af of de fan überhaupt wel draait.
Meegeleverde NT-H1 is ook prima voor mijn doel. De low-noise kabeltjes gebruik ik niet.
Installatie was niet ingewikkeld. Past perfect in een ASRock DeskMini X300.
Perfect voor een low-TDP mini-itx systeem. Houdt mijn Ryzen 4100 moeiteloos koel. Fan is helaas niet zonder mods in pull-configuratie te zetten.
Bij 65 TDP CPU bij 50% gebruik ongeveer 60 graden.
Super mooie skinny coolertje met prima prestaties.
Verwacht niet er een 12-core onder te leggen, maar voor de kleinere CPU/APU een prima koeler!
Niet geschikt om een Ryzen 3600 (=65 watt TDP) koel/stil te houden. 85 graden onder load tenzij je de fan maximaal laat draaien. Montage met backplate is onhandig.
Beter is de ID Cooling IS-50X http://www.idcooling.com/Product/detail/id/170/name/IS-50X
Installatie is wat gedoe; de koeler ondersteboven op tafel leggen, moederbord er op leggen en schroeven in de backplane draaien.
Weet een Ryzen 5 3400G (tdp 65W) niet koel te houden in games als Civ6 op laagste settings, temperatuur gaat naar >85°C. Hetzelfde bij benchmark tools.
Idle temperatuur 40°C
Prima product. Goed bouwkwaliteit. Na veel vergelijken deze gekozen en nog geen moment spijt van. Houd mijn r5 2600 idle op 35graden. Full load word hij wel iets warmer. Maar daardoor heb ik 2x 12x15fans geplaatst als front en bottom intake.
Nu zijn de temperaturen goed stabiel.
Solide metalen blok. Presteert 10 graden beter en is een stuk stiller dan de AMD stock fan.