Door Maite de Jong

Manager Product

Alles-in-1-pakketten in de Pricewatch - Development-iteratie #113

22-08-2017 • 13:37

68 Linkedin

Iteratie #113 is afgerond. In deze iteratie zijn we druk bezig geweest met het introduceren van een nieuwe dienst in de Pricewatch: alles-in-1-pakketten. Verder hebben we feedback op de nieuwe lay-out voor nieuwsartikelen verwerkt.

Uit gebruikersonderzoek op Tweakers bleek dat er veel interesse is in het kunnen vergelijken van diensten. Enige tijd geleden hebben we het daarom mogelijk gemaakt om energieleveranciers te vergelijken in de Pricewatch. Nu hebben we het, opnieuw in samenwerking met Pricewise, mogelijk gemaakt om alles-in-1-pakketten met elkaar te vergelijken.

Ook hierbij kun je gebruikmaken van een uitgebreide reeks filters om zo de beste leverancier te vinden voor de combinatie van internet, tv en bellen.

Aangepaste weergave Nieuws

Net als bij reviews hebben we de feedback op de nieuwe lay-out van nieuws uitvoerig bekeken en gekeken hoe we de gebruikerservaring verder konden verbeteren.

Allereerst hebben we in de aangepaste weergave een betere plek gevonden om de redacteur van het artikel weer te geven, zodat die plek beter aansluit op de weergave bij reviews.

Verder hebben we na de release van de nieuwe lay-out ervaring opgedaan met een nieuwe manier om banners in te laden. We hebben gemerkt dat, zeker bij korte nieuwsartikelen, het achteraf inladen van banners veel impact heeft op de leeservaring. Om die reden kiezen we er bij nieuwsartikelen voor om de banner een vaste positie te geven rechts van het artikel en daarmee nieuwsartikelen links uit te lijnen.

Community-pick

Ook in de komende iteratie gaan we weer een community-pick verzorgen, maar dan moeten we eerst weten wat jullie meest gewilde feature is. Stemmen dus!

Community-pick

Stem op jullie meest gewilde feature of verbetering. Stemmen kan tot woensdag 12:00 uur.

Direct video embedden in forumpost (mp4)
35,6%
Notificatie bij bod op jouw veilingadvertentie
32,9%
Notificaties van ongelezen dm's van dezelfde thread samenvoegen
11,7%
Betaalmethode 'n.v.t' automatisch selecteren bij plaatsen advertentie van gratis/te ruilen product
11,6%
Dm-thread zien bij 'Bekijk bericht'
5,3%
Alleen nieuwste dm markeren als ongelezen vanuit berichten inbox
2,9%

Aantal stemmen: 1.253. Deelname gesloten op 23-08-2017 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (68)

68
68
54
0
0
12
Wijzig sortering
Vind het jammer dat pricewatch alleen de grootste aanbieders pakt.
Ik mis onder andere b.v Vodafone,tweak,fiber er zijn meer aanbieders dan wat pricewatch laat zien in het overzicht met betere aanbiedingen en prijs/kwaliteit verhoudingen.

Trouwens als je de link klikt staat onderaan het volgende : Tweakers werkt voor het vergelijken van energieleveranciers samen met Pricewise. De verantwoordelijkheid voor alle tarieven, berekeningen en kortingen ligt bij Pricewise.

Ben geen energie toch aan vergelijken :-)

[Reactie gewijzigd door TheRyzenDude op 22 augustus 2017 13:44]

Tweak had ik inderdaad op z'n minst bij de providers verwacht. Is toch opgericht in samenwerking met Tweakers :?
Nee tweak staat los van tweakers :-) wel toevallig dezelfde naam deels.

Zou wel idee zijn tweakers die samenwerkt met tweak internet ^^ wellicht soort provider die nieuwe features test de naam hebben ze al mee (beetje xs4all vroeger die vaak nieuwe dingen deed)
Baseer ik op informatie op de eigen website van Tweak:
2002 - Oprichting Tweak

In samenwerking met Tweakers.net richtten wij Tweak op. Met een productaanbod voor én door techneuten.
Vodafone = Ziggo voor deze diensten. De voormalige Vodafone business is overgegaan naar T-Mobile.
Klopt :-) was even vergeten thx voor de info.
Trouwens als je de link klikt staat onderaan het volgende : Tweakers werkt voor het vergelijken van energieleveranciers samen met Pricewise. De verantwoordelijkheid voor alle tarieven, berekeningen en kortingen ligt bij Pricewise.

Ben geen energie toch aan vergelijken :-)
Klopt, is bekend en wordt gefixt :)
Verdienen ze niks op, zo simpel is het.
Ik zou graag een optie zien wat de kosten worden bij een tweede ontvanger. Vaak wordt de prijs dan anders tussen de aanbieders. Bijvoorbeeld Ziggo vanaf 2 euro per maand, of telfort 5 euro per maand.
https://www.internetproviders-vergelijken.nl/

Bij deze internet vergelijker kan je wel de upsells zien voor de TV ontvanger. Als je overigens een tv zender kiest ( syfy bijvoorbeeld ) gaat de module gelijk na welke provider het goedkoopst is en bij welk pakket die zender inbegrepen is. Heel handig dus ;)
Handig inderdaad dat je los een zender kan selecteren. Belangrijker eigenlijk vind ik nog dat NLE en Tele2 niet in de vergelijker voorkomen. Raar dat deze missen bij Tweakers, deze leveranciers zijn in heel veel gevallen de goedkoopste optie.
Huh, dat is wel heel vreemd. Als ik er op Google vind ik tientallen vergelijkers met deze providers, maar Tweakers heeft ze er niet in staan? Dat is wel heel vreemd, zeker omdat de goedkoopste zijn inderdaad.

Snap niet hoe T.net een vergelijker kan introduceren zonder een volledig aanbod. Maakt de vergelijking van Tweakers niet echt betrouwbaar. 8)7
Moet je misschien betalen om opgenomen te worden in de lijst :)

[Reactie gewijzigd door Dragonheart-03 op 22 augustus 2017 16:50]

Ja handig maar met mijn postcode en huisnummr komt mijn huidige glasvezelaanbieder niet voor. Sterker nog, er staat letterlijk voor op mijn adres "glasvezel niet mogelijk". :?

Btw, tweakers alles-in-1 laat wel mijn glasvezelaanbieder zien.

[Reactie gewijzigd door robertpNL op 22 augustus 2017 15:13]

Wat @robertpNL ook zegt. Die website klopt niet helemaal. Er staat bij mij ook dat er maar maximaal 524Mb/s internet snelheid mogelijk is terwijl 1Gb/s bij ons al mogelijk is.
Deze gegevens zijn powered by pricewise. Pricewise zal dus de optie van de kosten voor een extra tuner moeten ontwikkelen. Ook zal Tele2 en NLE door Pricewise in haar vergelijker moeten opgenomen worden.
Ik zie dat Tele2 wel is toegevoegd in deze prijs vergelijker; maar grijs is (uitgeschakeld). Dit zal ongetwijfeld of voorwaarden dingetje zijn of dat technisch momenteel de tele2 gegevens niet opgevraagd kunnen worden. Dit geldt immers voor elk pakket.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 22 augustus 2017 17:07]

de tweede ontvanger is inclusief bij mijn telfort abonnement voor elke extra ontvanger betaal je 5 euro per maand
https://tweakers.net/plan/1337/ om 13:37 , meer l33t wordt het niet :o

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 22 augustus 2017 13:42]

Alleen jammer dat het niet Iteratie 1337 was... ;)
1-3-'37 om 13:37 ;) maar dat duurt nog wel even :)
Kan je niet beter WebM gebruiken voor video's in forumposts?
Als je ze zelf host wel, maar als ze embedded van een andere website o.i.d. is MP4 helaas momenteel nog veel praktischer.
Blijkbaar wordt dat niet door Apple ondersteund en in beperkte mate door MS Edge. Dus lijkt me niet handig daar standaard op over te gaan. En in dit geval geldt inderdaad ook nog dat ze door derden gehost worden.
Hoe zit het eigenlijk met de privacy voorwaarden van het gebruik van die vergelijkers? Ik zie dat ik mijn adresgegevens in moet vullen. Op zich logisch, maar ik ben ook aangemeld op de site. Koppelt Tweakers nu mijn adresgegevens aan mijn profiel? Of worden er gegevens uit mijn Tweakers profiel gedeeld met PriceWise op het moment dat ik wat zoek?
Er zit geen koppeling tussen de gegevens die je via PriceWise invoert en Tweakers of andersom.
Ik zie daar niets over in de privacy policy of op de pagina zelf. Misschien handig om daar even aandacht aan te besteden?
Dat er geen koppeling is, hoeven we toch niet per se te melden? Wat zou je verwachten in die policy?
Anoniem: 855731
@ACM22 augustus 2017 16:23
Om onduidelijkheden weg te halen is het wel goed om in de voorwaarden heel duidelijk te vermelden wat je wel en niet doet. Door niet te zeggen dat je niet koppelt heb je de mogelijkheid om wel te koppelen en heeft de gebruiker geen poot om op te staan.
Ik snap alleen niet waarom deze vergelijker wel weet wat de verwachtte maximale snelheid is, maar daar niet op let als ik daarop filter. Dus als ik bijvoorbeeld 60Mbps thuis wil, dan krijg ik "KPN Internet en TV + Bellen 80Mb" waarbij dan al gelijk staat: "De verwachte snelheid op je adres: Download: 46 Mb/s / 80 Mb/s". Dan voldoet dat pakket toch niet aan de filter?
Waarschijnlijk omdat het lagere pakket 40Mbit ook leverbaar is, maar je meer kan halen dan die 40Mbit, mocht jij de meerwaarde inzien van 6Mbit voor die prijs heb je wel die keuze.
Als ik filter op 60Mbit, dan wens/verwacht ik dat wordt gefilterd op de verwachte snelheid i.p.v. de onhaalbare pakketsnelheid. 80Mbit/s is inderdaad groter dan 60Mbit/s, maar de 46Mbit/s, die ik daarmee haal, is dat op dit moment nog niet.

Daarnaast is de KPN website het geeneens eens met de beschikbaarheid van "KPN Internet en TV + Bellen 80Mb" op datzelfde adres, die zegt dat maximaal het 40Mb pakket is mogelijk!
Tele2 geeft hij niet weer, terwijl het logo van Tele2 wel in de prijsvergelijker staat.... en dat is te leveren op mijn adres.. want ik heb al een paar jaar Tele2... :?
Ik constateerde hetzelfde. En Tele2 is dan in ieder geval nog een euro per maand goedkoper dan de goedkoopste aanbieding die getoond wordt.

Een mooie nieuwe vergelijker, maar zeker nog niet af!
Hier wordt aan gewerkt.
Jammer dat er maar een beperkt aantal providers te vinden zijn in de 3-in-1 vergelijker, ik mis bijvoorbeeld TriNed (welke ik zelf heb op mijn adres).
Ik heb zeelandnet alles in één, staat niet op de kaart, geen lingo
Er gaat bij sommige browsers (Pale Moon en Firefox, Edge niet) ergens iets mis met de schaling van de pagina. Hij is standaard te ver ingezoomd waardoor de filteropties bij mij niet zichtbaar waren en de uitlijning niet klopte.

Verder klinkt het leuk! Jammer dat ik moet verhuizen voordat het voor mij nut kan hebben :+
Volgens mij kunnen wij helemaal geen standaard zoom opleggen. Kan je iets meer context geven? Bij voorkeur met screenshots in het bugforum?
Zijn er plannen om B2B services aan te bieden in de pricewatch? Bijvoorbeeld pricewatch van distributeurs of mogelijkheden tot vergelijken csv files met EAN nummers met jullie database? Of bv projectie van als winkel prijs X zou hanteren op welke positie ie zou staan in de pricewatch? Genoeg mogelijkheden lijkt me.
Als je die diensten zelf nodig hebt, dan lijkt het me hoog tijd om contact op te nemen met onze sales afdeling. Voor webshops zijn er namelijk wel diensten van die aard, hoewel ik zelf niet helemaal precies weet of je jouw suggesties daarmee kan doen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee