Door Sven Koene

UX Designer

Verbeteringen onder de motorkap - Development iteratie #111

25-07-2017 • 14:05

41 Linkedin

Deze iteratie is er vooral gewerkt aan het bijwerken van ons cms en het refactoren en opruimen van oude code. Naast wat kleine lay-outverbeteringen hebben we ook een nieuwe Community Pick klaargezet voor jullie om op te stemmen.

Cms voorbereiden voor nieuwe lay-out

Onze laatste update aan het Tweakers-cms is alweer een hele tijd geleden en het geheel was nodig aan verbetering toe. De redactie werkt elke dag in dit systeem en het is belangrijk dat de tools die zij gebruiken aansluiten bij wat we aan de voorkant tonen. Momenteel wordt het deel voor de redactionele reviews aangepakt en zijn onze devvers druk bezig om alle oude code te vervangen door nieuwe en waar nodig code te refactoren. Het doel is om het cms voor te bereiden op functionaliteit die gepaard gaat met de nieuwe redactionele lay-out, zoals hero-images en andere nieuwe opmaakmogelijkheden.

Lay-outverbeteringen redactionele artikelen

Wat met deze release al wel mogelijk is, is om tabellen en afbeeldingen uit de kantlijn te laten breken. Dit geeft meer ruimte voor foto's en tabellen zodat details beter zichtbaar zijn en meer overzicht kan ontstaan. De creativiteit van de redactie is nu aan zet.

Tablet iPad Air 2 iPad 2017 iPad Pro 9,7" iPad Pro 10,5"
Hoogte (mm) 240 240 240 250,6
Breedte (mm) 169,5 169,5 169,5 174,1
Dikte (mm) 6,1 7,5 6,1 6,1
Gewicht (g) 437 469 437 469

Een voorbeeld van brede afbeeldingen en tabellen

Symfony 3.3

Sinds we zijn overgestapt op Symfony 3.0 proberen we steeds bij te blijven met de nieuwste 3.x-versie. Onlangs werd versie 3.3 geïntroduceerd en na het afwachten van de eerste paar bugfixes zijn we overgestapt op die versie.

We hebben daarbij vooral gekeken naar hoe we nuttig gebruik kunnen maken van de nieuwe features rond Dependency Injection. Vooralsnog kunnen we het nog niet volledig zo inzetten, maar het bespaart ons nu al tientallen regels configuratie-code in onze Yaml-files. We hebben bij wijze van proef een van onze kleinste Bundles omgezet naar autoconfigure en dat gaat - na eerst nog een tijdje proef te draaien - over een of enkele sprints live.

Shopreview opfrisbeurt

In deze iteratie hebben we ook de shopreviews een opfrisbeurt gegeven waarbij de stijl in lijn gebracht is met de gebruikersreviews van producten. Daarnaast wordt ook de karma weergegeven van de schrijver.

Community Pick

Ook in deze .plan weer de mogelijkheid om jullie gewenste functionaliteit een zetje te geven.

Community Pick voor iteratie #112

Stem op de voor jou meest gewenste feature. Stemmen kan tot morgen 12:00 uur.

GIFv ondersteuning in het forum
42,2%
Notificatie bij bod op jouw veilingadvertentie
31,6%
Ongelezen DM's van dezelfde thread samen in notificaties en alleen nieuwste DM markeren als ongelezen vanuit berichten inbox
12,9%
DM thread zien bij 'Bekijk bericht'
8,0%
Betere weergave van tijden bij automatisch bod op veiling
5,2%

Aantal stemmen: 1.262. Deelname gesloten op 26-07-2017 12:00. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (41)

Wijzig sortering
Niet hele zichtbare toevoegingen, maar toch een mooie update. Goed bezig devvers!

Voor de community pick, kan voor de achtergrond informatie de volgende topics gebruikt worden:Ik vind alleen de Karma vermelding bij een review een beetje overbodig, wat is daar de achterliggende gedachte van?

[Reactie gewijzigd door rens-br op 25 juli 2017 14:25]

Ik vermoed zodat je mensen die alleen maar reviews voor korting (sommige winkels bieden korting in ruil voor een shop review aan) er tussen uit kan pikken.
Maar dat moet sinds twee iteraties geleden ook aangegeven worden:
Vanaf nu kun je ook bij een shopreview aangeven wat je motivatie was voor het schrijven van de review. We hopen zo net iets meer context te kunnen bieden bij een review.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 25 juli 2017 14:48]

Maar wie controleert of dat ook daadwerkelijk de motivatie van de schrijver is? Met het in kaart brengen van de Karma kan je snel zien wie speciaal een account heeft aangemaakt voor een shopreview, zoals de winkel zelf.
Daar heb je helemaal gelijk in, maar het 'Newbie' label hangt al vast aan het aantal Karma, dus persoonlijk vind ik het best overbodig om het Karma ook nog los weer te geven.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 25 juli 2017 14:48]

In de screenshot hierboven zie ik geen newbie label hangen. Al heb ik persoonlijk liever de karma dan dat newbie level.
Dat komt omdat @Zvennn 1,33k (1.33x) karma heeft verzameld. Het Newbie label gaat alleen tot 2^8 (256), zie ook plan: Releasenote, webshopverbeteringen - Development-iteratie #109:
Nieuwe reviewers die minder dan 2^8 karmapunten hebben, krijgen in de header van hun review een newbielabel naast hun naam, zodat het voor andere gebruikers duidelijk is dat het een beginnende reviewer betreft.
Als je bijvoorbeeld naar Shopreviews: Bol.com kijkt dan zie je heel veel Newbie labels met 0 karma, best wel dubbelop.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 25 juli 2017 15:01]

Wat we nu dus nodig hebben is een filter bovenaan zo'n pagina waar je bijvoorbeeld reviews met karma lager dan x kunt weglaten, waarbij dus ook de scorekaart aangepast wordt.
Of we moeten de newbie status gaan verruimen naar een karmaniveau wanneer jullie als community het geen newbie meer vinden. Waarschijnlijk krijg ik dan wel weer een newbie label en moet ik even aan de bak voor m'n karma ;)
Zou je niet een minimum hoeveelheid karma behoren te hebben voordat ze je op Tweakers aannemen?? ;)
Where's the fun in that? :P Dan verklein je de kans op een 'frisse blik' ;)
In het screenshot hierboven heeft de plaatser 1000+ karma. Geen newbie dus meer.
Is de review van een actieve Tweaker, of is dit een review van een nepaccount?
Lijkt een echte account te zijn: Zvennn ;)
Haha ja, maar het is wel een voorbeeld ;) ik weet het, ik moet nodig mijn karma gaan boosten :)
Op mijn telefoon iPhone SE is de header van het rechter uitklap menu nu stuk...
Bedankt voor het melden, we zijn ermee bezig.
Hier ook op iPhone 7+ met Safari.
Alle browsers op iOS zijn gebaseerd op Safari.
Ik zocht laatst wat gegevens over een webwinkel. Dus vooral, hoe scoort deze winkel op tweakers, maar dat was moeilijk te vinden. Ik dacht het staat wel ergens in de pricewatch, maar dat gaat meer over producten.

Uiteindelijk vond ik het door te klikken op "pricewatch -> winkel beoordelen -> zoeken -> geen beoordeling schrijven maar klikken op het logo van de winkel"

Ik kwam er toen achter dat er een shopreviews pagina is: https://tweakers.net/shopreview/

Na nog wat langer zoeken zie ik nu dat dit helemaal onderaan op de pricewatch staat als linkje "58.398 shopreviews"

Dit zou wat mij betreft een stuk duidelijker in het menu of in een sub menu mogen.

edit: misschien zou een extra menu bovenaan in de pricewatch een goede optie zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die de pricewatch soms ook gewoon gebruikt om een winkel te checken (om te weten of mensen wel tevreden zijn). Dus gewoon als je al weet dat je wilt bestellen, maar toch meer info over de winkel zoekt.

[Reactie gewijzigd door Drexz op 25 juli 2017 14:23]

Ongeveer halverwege de Pricewatch pagina staat ook een linkje naar de shopreviews. Je kan dit vinden rechts van 'Populairste shops'.

Nog steeds niet super duidelijk, maar wel een stuk duidelijker dan het linkje wat jij gaf.
je hebt helemaal gelijk, totaal overheen gekeken. Een top menu met dit soort handige zaken zou denk ik wel beter zijn.
Dat het beter kan dan dat het nu is ben ik zeker met je eens. Ik ben best vaak op zoek naar linkjes voor:
 • Product toevoegen
 • Overzicht shopreview
 • Overzicht eigen shopreviews (is er momenteel niet)
Iemand anders haalde het al in de comments op andere topics aan, maar ik heb dus hetzelfde probleem:

In vele, maar niet alle, topics, scrollt het ineens heel erg langzaam door comments. Niet de tekst van het topic zelf, maar de comments is amper doorheen te komen.

Zeer vreemd nieuw verschijnsel.

Edit: En na deze reactie geplaatst te hebben is het weer weg, voor dit topic althans.

[Reactie gewijzigd door HMC op 25 juli 2017 17:54]

Misschien kan je dan vertellen wat je voor browser gebruikt en op welk besturingssysteem, misschien is het wel browser en/of besturingssysteem afhankelijk.

Zelf nog niets gemerkt en ik scrol door behoorlijk wat commentaren. (Win7, Chrome x64 59)
Smooth-scrolling is wel uitgeschakeld.
Misschien is het al eens eerder gevraagd, maar is het misschien een idee om een keer een review te schrijven over jullie opzet van Tweakers in Symfony? Wat zijn jullie gemaakte keuzes in de architectuur en wat juist niet? En waarom is er gekozen voor Symfony? Zomaar wat vragen die beantwoord kunnen worden... ;)

Misschien kan je er zelfs mensen mee over de streep trekken om hen beter bekend met het framework te maken.
Dat lijk mij ook wel een interessant artikel zeker om ook een beetje kunnen vergelijken met wat op mij werk doen met symfony.
Waarom wordt in de community pick de term GIFv gebruikt? GIFv is een verzinsel van imgur waarbij korte webm-videos een andere extensie krijgen dan gewoon .webm, wat de videos gewoon zijn. Het suggereren van gifv-support zou betekenen dat er wel korte gif-achtige videos van imgur kunnen worden gebruikt op het forum maar niet van gfycat/giphy/gifyu/imgbb/streamable of andere korte-videohosts. Wat is precies de bedoeling hierachter?
Zou graag zien dat er een speciale V&A komt voor de "handelaren", pseudo handelaren, etc. Dan blijft V&A verschoond van hen en weet iedereen waar hij aan toe is. Ik erger mij wild aan die gasten die meerdere pagina's tegelijk op V&A flikkeren. Dat zijn geen tweakers, willen alleen maar van hun winkeldochters af, en dumpen het in V&A. Als iemand dan perse bij zo'n handelaar wil kopen kan hij of zij naar het "handelaren" deel van V&A gaan
Mooie set aan veranderingen wederom! Goed bezig Tweakers!
Meteen gestemd voor de volgende community pick. :)
Ik heb een verzoek: Content die de pagina vult

Ik weet dat dit nog vrij nieuw is en het misschien gewoon wennen van mijn kant is, maar ik vind die lege ruimtes links en rechts van de text maar verspilling, ik snap helemaal dat daar ruimtes zijn voor banners (hoewel ik ze volgens mij nog niet heb gezien???) maar als er geen banners staan is het gewoon raar dat er zoveel padding is/zoveel ongebruikte ruimte is.

Kijk eens naar sites die doen wat jullie nu doen, smalle paragrafen met brede media, 99% van de sites/layouts die dit doen hebben niet ook nog een gecentreerd content blok (in geval van Tweakers dus het witte midden)
Dat er bedacht is om een beetje mee te gaan met 'de standaard' is helemaal niet gek (hoewel wat mij betreft totaal niet nodig) maar het is naar mijn mening niet goed doorgedacht, en creëert daarom een raar totaal beeld.
Mee eens, er is erg veel kritiek geweest op de nieuwe layout, maar daar is niets van terug te zien in de community pick.
Is het misschien een idee om een app te bouwen rondom deze website? Dat is veel makkelijker lijkt mij tenminste.
Daar zijn we / ze een aantal jaar geleden vanaf gestapt, omdat de website volledig responsive is gemaakt: plan: Tweakers introduceert responsive design. Dus het is niet nodig om losse apps te bouwen voor de verschillende platforms en met de recentelijke push notificatie toevoeging lijkt mij het al helemaal overbodig: plan: Web Push Notifications en Community Pick - Development-iteratie #106.

Waarom vind jij een app makkelijker dan een website?

[Reactie gewijzigd door rens-br op 25 juli 2017 15:05]

Een app is in mijn ogen handig als het meer kan bijdragen dan een website kan doen. Bij Tweakers gaat alles prima via de websites.

Wat wel bestaat is de Pricewatch Scanner, gemaakt door een tweaker. Dit is daar een mooi voorbeeld van wat een website weer niet kan doen.
Omdat dat veel makkelijker is. Het is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar als er ooit een stemming komt over of er een app moet komen ben ik voor ;)
Je geeft nu twee keer aan dat een app makkelijker is, maar mijn vraag is waarom?

Ik heb de website gepint op mijn homescreen en het wordt al geopend in een los venster. Het lijkt daarmee dus al op een app.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 25 juli 2017 17:15]

Zonder app hoor je rrrrrrrrrr niet bij, :)
Meeste website apps zijn gewone sites met een wrappertje eromheen. Tweakers is in feite een app zonder wrapper.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee