Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Bouw een TransIP-vps-toepassing en win een Asus-laptop met HTC Vive

20-07-2017 • 11:30

85 Linkedin

Laat op een gemiddelde verjaardag het woord vps vallen en iedereen kijkt je raar aan. Gelukkig is dat op Tweakers wel anders. Maar waar gebruiken jullie hem voor? Hebben jullie weleens toepassingen ontwikkeld die écht anders zijn? Die een vps écht op de proef stellen?

We kunnen ons niet voorstellen dat jullie een vps alleen gebruiken als mailserver of om een website te hosten. Samen met TransIP dagen we jullie daarom uit: geen woorden maar daden. Voor welke vindingrijke doeleinden gebruikt de grootste techcommunity van Nederland een vps? Of, voor welke toepassing wil je hem gebruiken? Misschien heb je al jarenlang een wild idee voor een vps, maar nog nooit de tijd vrijgemaakt om dit uit te voeren. Dan is dit jouw moment. Laat het ons weten en maak kans op een Asus Strix-gamelaptop met daarbij een HTC Vive!

Meedoen?

Tot en met 23 juli mogen jullie ideeën of gebouwde toepassingen insturen via transip@tweakers.net. Tweakers beoordeelt in samenwerking met TransIP alle inzendingen op originaliteit en diversiteit, en selecteert vijftien winnaars. Zij krijgen direct na het weekend bericht en gaan aan de slag om hun idee te bouwen op de vps van TransIP. Van de vijftien winnaars worden er drie uitgenodigd voor een video-item en een vps-feestje op het kantoor van TransIP. Daar wordt ook de uiteindelijke winnaar van de hoofdprijs bekendgemaakt.

Prijzen

Om de creativiteit aan te wakkeren stelt TransIP vette prijzen in het vooruitzicht. De vijftien winnaars ontvangen een jaar lang gratis vps van TransIP. Wordt jouw inzending geselecteerd voor de video? Dan word je uitgenodigd voor een gezellig evenement bij TransIP met de nodige games, bier, cola en pizza. De inzender van het allerbeste idee hoort die dag dat hij of zij de winnaar is van de hoofdprijs: de Asus Strix GX501 met HTC Vive.

Voorwaarden actie

 • Stuur je idee of gebouwde toepassing uiterlijk 23 juli per mail naar transip@tweakers.net.
 • De vijftien winnaars krijgen uiterlijk dinsdag 25 juli per e-mail bericht. Winnaars worden geselecteerd op basis van diversiteit en originaliteit.
 • De vijftien winnaars krijgen tot 8 augustus de tijd om de toepassing te bouwen op de vps van TransIP.
 • Uit de vijftien winnaars worden drie personen gekozen die hun toepassing op 17 augustus mogen demonstreren op het kantoor van TransIP. Aanwezigen geven toestemming voor het filmen op locatie.
 • De drie winnaars zijn beschikbaar op 17 augustus.
 • Op 17 augustus wordt de winnaar van de hoofdprijs bekendgemaakt.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (85)

Wijzig sortering
Als ik mijn code instuur, blijf ik dan nog wel eigenaar van de code, of krijgt TransIP dan deze rechten? En wie krijgen de code te zien? Vragen vragen vragen...

En een toepassing, ontwikkelen in 3 dagen? Jullie lijken mijn managers wel die willen alles ook zo snel. Helaas is het niet te doen om een goede en bug vrije toepassing op te leveren in 3 dagen tijd.

[Reactie gewijzigd door Brantje op 20 juli 2017 12:02]

Jij blijft de eigenaar van je idee/code/toepassing.
Nog even een vraagje, mag je ook meerdere ideeen opsturen? Ik heb er gisteren een opgestuurd en heb zojuist nog een beter idee gekregen.
Dat vraag ik mij ook af. Ik heb ook wel een leuk idee, maar geen zin in als er straks iemand anders met rechten of iets dergelijks mee vandoor gaat.
Geen stress: het idee blijft van jou.
Top! Nog een vraagje hoe zit het als je bij de laatste 15 zit, krijg je dan hulp/ondersteuning vanuit TransIp met het inrichten etc van je VPS? Ik heb zelf namelijk nog nooit met een VPS gewerkt.
Als dat nodig is, dan gaan we dat regelen. Ondersteunend, dat wil zeggen we gaan niet je idee omzetten in code. ;)
Geen stress: het idee blijft van jou.
Tot het dus in het filmpje of iets dergelijks terecht komt en een ander er mee aan de haal gaat. Dan is het idee nog wel van jou, maar de eerste commerciële implementatie is van degene die het heeft afgekeken en in de markt zet. Want laten we eerlijk zijn, je kan best een goed idee hebben, dat idee tot een commercieel succes maken is een meer dan full-time baan.
Natuurlijk dat begrijp ik. Is ook niet meer dan logisch.
Daar houden we natuurlijk rekening mee.
Dat geldt voor een reeds ontwikkelde toepassing. Anders krijg je tot 8 augustus.
Het spijt me, maar ik draai op mijn VPS bij Transip toch echt alleen maar mijn websites en email. Saai!
Zelfde hier, en zou ook geen ander nut weten voor mezelf.

Overigens ben ik dik tevreden over TransIP. Goede service en schappelijke prijzen.
Ik ben ook dik tevreden over TransIP vooral de stabiliteit en ook over de inbegrepen IPv6/64 range en de kosten voor IPv4 adressen.
Zat voorheen met VPSen bij versio maar die vielen helaas regelmatig stil.
Zal ik dan maar heel eerlijk opbiechten dat ik geeneens weet wat een vps is? :X

Zal allicht iets met virtueel en server te maken hebben maar verder heb ik echt geen flauw benul.
Een Virtual Private Server. Zeg maar een virtuele machine die je huurt welke op een server in een data centrum staat.
TransIP is geniaal. VPS'en daar zijn qua specs en de prijs echt een superdeal. Draai al mijn servers daar. Vooral qua SSD diskspace zijn concurrenten als Linode en DigitalOcean niet te vergelijken. En ook upgrades van schijfruimte zijn zeer betaalbaar. Zat bij Linode (de support daar is echt geniaal), maar uiteindelijk nu alles overgezet. (En nee, dit is niet gesponsord ;) )
Als ik het vergelijk dan zijn TransIP en DigitalOcean erg competitief qua specs en prijs. Voor 10 euro/dollar krijg je bij beiden 1 core en 1GB geheugen. TransIP levert iets meer diskruimte (50GB tov. 30GB), DigitalOcean geeft je meer bandbreedte (2TB tov. 1TB).

Ik gebruik TransIP voor mijn domeinnaamregistratie en ben inderdaad zeer tevreden over hun service. Ik zou ook meteen mijn VPS naar ze verhuizen als ze er 1 zouden aanbieden voor 5 euro per maand die vergelijkbaar is met de 5 doller p/m optie die ik bij DigitalOcean af neem. Meer heb ik namelijk echt niet nodig.
Superdeal? Ik vind ze aardig aan de prijs anders... bij OVH is alles stukken goedkoper.
Een VPS x8 van transip kost bij ovh met dezelfde specs €20 p/m meer. Als je veel geheugen nodig hebt is OVH inderdaad goedkoper maar opslag en extra diensten zijn bij TransIP toch echt goedkoper.
En hoe zit het met support/backups/snapshots? Want een goedkope VPS is leuk totdat hij voor problemen gaat zorgen. Bij TransIP weet ik ondertussen dat het behoorlijk goed geregeld is. En dat is geld waard.
Bij TransIP zit alles er standaard in vanaf de X2, bij OVH moet je backups en snapshots als extra dienst afnemen.
In bovenstaande vergelijking heb ik die ook meegenomen om geen appels met peren te vergelijken.
Ok, qua prijs zit het dus wel goed. Toch zijn de reviews over OVH heel matig, in tegenstelling tot TransIP die veel lof oogst.
Ik heb al heel wat providers geprobeerd in mijn leven en ik ben bij TransIP gebleven.
Als je kijkt naar de VPS SSD servers bij OVH, ze zijn vrij klein, maar ook erg goedkoop. 2.99 excl btw, ik heb er 1 draaien en is zeer snel.

Bij OVH moet je echter vanuit gaan dat je geen snelle support krijgt, dat is wel jammer.
Prijs is maar een kant van het plaatje, stabiliteit en ondersteuning zijn ook erg belangrijk.

Heb nu een jaar een paar servertjes draaien bij TransIP en over de support tot nu toe niets dan lof.
Prijs is misschien maar 1 kant van het plaatje, maar wel een hele goeie.
Ik ben heel lang bij TransIP klant geweest, maar vind het toch echt te prijzig. Uiteraard zijn stabiliteit (bij OVH geen problemen met stabiliteit) en ondersteuning (nog niet nodig gehad) inderdaad ook belangrijk. Dat is bij TransIP echt super geregeld!
Vraag voor de grap eens een prijsopgave bij een kwaliteits hoster op, dan zijn de prijzen van Transip ineens spotprijzen :Y)
TransIP is toch een kwaliteits hoster? :*)
Vind juist de losse upgrades niet te betalen,
Het is beter om van x4 naar x8 te gaan bijvoorbeeld voor het geheugen,
aangezien de prijs voor alleen het geheugen upgrade bijna de prijs is voor de hele upgrade.
(hebben op dit moment 15 VPS'en draaien bij transip :) )
Ja klopt, voor CPU en geheugen is t idd beter om een VPS upgrade te doen. Maar wij hebben vooral SSD ruimte nodig. (We hebben een DB die ongecomprimeerd 730GB groot is, en met TokuDB komen we alsnog tot 180GB)

Het is wel jammer dat hun X4 naar X8 niet een verdubbeling van prijs is, maar meer. Terwijl specs gewoon alleen maar verdubbelen.

[Reactie gewijzigd door - peter - op 20 juli 2017 12:37]

Heeft ook te maken met de onderliggende hardware. 2x X4 kan je qua CPU en geheugen verdelen over 2 blades, een enkele X8 kan je niet splitsen.
TransIP houdt continu de performance in de gaten, als de host te zwaar belast wordt en de guests krijgen overmatig last van steal time, dan gaan ze VPSen verhuizen naar andere hosts. Een X1 kan je bijna overal wel kwijt, voor een X8 of X16 moet je met meer dingen rekening houden, zeker als het een beetje drukke VPS is.
Zo zou je wellicht denken maar dat is niet helemaal waar. Een VPS waarbij veel steal was werd pas na melden verhuisd en niet vooraf. Ze gingen dit vooraf wel uitzoeken, maar het is dus niet helemaal "smooth".

Verder is het prettiger om 1 x een drukke X8 te hebben dan 2 x een drukke X4. Als je een fysieke machine optimaal wilt belasten dan is het vaak handig om VMs aan te maken en de taken daar over te verdelen. Je kan dan namelijk meer resources tegelijk gebruiken (als de een idle is dan kan de ander het gebruiken). Twee keer een X4 geeft voor TransIP meer overhead en de gebruiker.
Ik vind het ook jammer dat X8 in verhouding duurder is dan X4, en je zelfs niet dubbel aantal snapshots krijgt. Je zou denken dat je met het opschalen juist iets van kwantumkorting zou krijgen.
Dat heb ik ook nooit gesnapt.
Als je een X4 alleen maar wilt upgraden met 4GB extra geheugen dan kost dat 60 euro extra per maand (totaal 90 euro).
Terwijl een X8 met 8GB en 4 cores 50 euro kost, dat loopt dan toch helemaal uit de pas?
wellicht ook 1 om te bekijken is scaleway.
Daar draaien ze op Intel Atom processors, daar kun je niets serieus op doen helaas.
Zit ook al een tijdje bij TransIP met een hobby VPS. Heel blij mee :-)
Volgens mij is er bij TransIP geen mogelijkheid om een GPU aan je VPS te koppelen toch?
Ik denk dat geen enkele VPS aanbieder GPU's heeft. Wat moet een server nou met een GPU?
Stiekum bitcoins minen met een maand proefabo zeker :P

Ontopic:
hier alvast wat inspiratie voor mensen die met de wedstrijd mee willen doen: https://www.futurehosting...gs-you-can-do-with-a-vps/
• Create A Private Sync Service
• Deploy A Personal Cloud
• Encrypt Your Wireless Connections
• Run Private Analytics
• Manage Your Projects
• Develop And Test Your Code
• Manage Your IoT Devices
• Run a VOIP Server
• Automate Everything

[Reactie gewijzigd door Reptile209 op 20 juli 2017 15:10]

Zat te denken aan
 • Deeplearning met Tensorflow.
 • 3D renderen van grote scenes.
 • Andere toepassingen van CUDA/OpenCL
Bij Amazon kan je wel GPU's koppelen, dus zo gek is het idee niet.

Ik zou dan toch gaan voor Etherium, dan heb je iets meer aan een GPU :-)
Wat moet een server nou met een GPU?
zoals je zelf al aangeeft :Private analytics. Tensorflow toepassingen enzo..
Zelf gebruik ik een VPS (geen TransIP, sorry guys misschien binnenkort wel ;) ) om een publieke datastroom (ZMQ) van de Nederlandse Spoorwegen uit te lezen met alle actuele vertrektijden zoals ze op de reisinformatieborden staan. Wel een stukje Open Source script (wat je wel moet snappen om het werkend te krijgen), maar toch wel leuk om zoiets te hebben, en wat beter werkt dan de NS-API.

Verder draai ik er ook een Nginx webserver op, Let's Encrypt en een Camo https-proxy voor mijn website (andere server).

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 20 juli 2017 12:10]

Je kan TransIP VPS gratis een maand proberen via deze link. Zo kun je ook meedoen. :)
Ik gebruik mijn VPS voor een vrij unieke toepassing die zeker interessant is denk ik. Alleen moet ik daadwerkelijk source code opsturen of gaat het om een demo van de toepassing?
Er wordt in de voorwaarden niks vermeld over het vrijgeven van source code. Volgens mij doelen ze meer op het idee en een demo van de toepassing ofzo.
Als iemand nu even een toepassing voor TransIP ontwikkeld, zodat ik ook ipv door hun bepaalde besturingssystemen eindelijk eens een iso kan mounten aan een vps om te booten, dan ben ik je dankbaar.

Draai inmiddels 50+ servers bij TransIP, naar volle tevredenheid. Maar mis nog steeds de mogelijkheid om een eigen ISO te gebruiken als OS, en de mogelijkheid om meerdere accounts op het controlepaneel toegang te geven.

[Reactie gewijzigd door draadloos op 20 juli 2017 12:44]

Ik vermoed dat ze dat niet toestaan om te voorkomen dat mensen met macOS of desktop versies van Windows aan de gang gaan.

Heel lastig is het overigens niet. Als je thuis een image prepareert boot je de VPS met een ramdisk met daarin curl en dd en schrijf je je image vanaf een andere webserver naar de schijf in de VPS.
dan moet je gewoon dedicated afnemen, bijvoorbeeld Atom modellen bij OVH, dan heb je gewoon een IPMI interface (soms KVM over IP bij de goedkope modellen die de prijs weer omhoog doet schieten) waarbij je dus ook bios toegang etc. hebt
Dus een kleine moeite voor TransIP om dit ook aan te bieden.
dedicated is iets anders dan een VPS huren. Bij de VPS is de onderliggende "hypervisor" en de infrastructuur qua backups van je VPS geregeld door TransIP, als de onderliggende hardware crasht word je VPS binnen luttele minuten op een andere host overnieuw geboot.

bij dedicated moet je maar afwachten wanneer OVH tijd heeft om het euvel te fixen, of je hdd's over te zetten naar een andere fysieke host. Dat is dus heel wat anders. Daarnaast zijn VPS' bij transIP gehost op enterprise hardware, waar je bij OVH in dit prijs segment op atom bordjes zit te werken (al zijn de Xeon D 15XX opties ook erg interessant als je wat meer dan X8 nodig hebt)
Ben benieuwd of jij weet op welke hardware TransIP host. Ik krijg daar geen antwoord op iig.
Gezien ze met blade servers werken zullen dit denk geen Atoms zijn :+
Dat zegt dus helemaal niets..
Mogen het ook reeds bestaande toepassingen op een TransIP VPS zijn?
ik gok dat je meer kans maakt met iets origineels. Maargoed ik zou niet weten wat. Ook vind ik het een hoop werk voor een eventuele kans om een prijs te winnen. Een dergelijke app ontwikkelen in ruil voor salaris zal meer opleveren gok ik.
Dat vind ik ook een vreemd onderdeel van de actie. Er wordt verwacht dat je je idee ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. Net of ik daar de tijd voor heb naast mijn fulltime baan en vaderschap. Als het zo eenvoudig ging had ik het waarschijnlijk al gemaakt. ;)

Oh, en bij wie komen de rechten te liggen? Blijft het jouw idee of krijgt TransIP daar mede recht op?

[Reactie gewijzigd door 3raser op 20 juli 2017 11:52]

Oh, en bij wie komen de rechten te liggen? Blijft het jouw idee of krijgt TransIP daar mede recht op?
Bij jou.
Dat vind ik ook een vreemd onderdeel van de actie. Er wordt verwacht dat je je idee ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. Net of ik daar de tijd voor heb naast mijn fulltime baan en vaderschap. Als het zo eenvoudig ging had ik het waarschijnlijk al gemaakt. ;)
Ook eenvoudige toepassingen dingen mee. Misschien is jouw 'shortcut' wel een geweldig idee voor anderen.
je, het is wel wat meer waard dan een jaarabbo lijkt me..
Maar is is vast wel iemand die hier in trapt en zo aan broodroof bij professionals doet.
Nouja, het gaat ze uiteindelijk om het engagement. Ze geven wat spiegeltjes en kraaltjes weg (waaraan je gelijk kan zien aan welke doelgroep ze denken) maar ondertussen is het reclame voor zichzelf, door een reden te geven om meer redenen om hun diensten af te nemen te bouwen. En "het evenement" eromheen natuurlijk. Filmpje maken, "kijk ons eens geweldig zijn", stukje "hearts and minds" met "de community", en zo verder.

Ik weet niet of dat "broodroof" mag heten. Je kan natuurlijk ook je geweldige ideetje bouwen en zelf in de markt zetten. Of je ondertussen ook nog aan dit stukje reclame voor de vps-aanbieder meedoet moet je zelf weten. Wellicht even wat voorwaarden opsnorren en lezen.

Helaas voor hunnie is het plekje in mijn gedachten voor TransIP vooral gevuld met de herinneringen aan een nogal desastreus verlopen sollicitatie. Ik voelde me echt enorm gepiepeld. Er zijn vast mensen die heel blij zijn met hun diensten maar ik hoef niet nog een keer op hun hoofdkantoor te komen. Dus nee, alleen daarom al doe ik alvast niet mee.
De toon van je reactie is een goede verklaring voor de keuze van je nickname.
Het klinkt meer alsof ze het zèlf ook even niet weten. :X
Tot en met 23 juli mogen jullie ideeën of gebouwde toepassingen insturen via transip@tweakers.net.
Aah, overheen gelezen 8)7
een vps met nextcloud + sogo (als google apps alternatief) die eigenlijk op alle punten de transip cloud en api gebruikt om zaken te regelen.

met 2tb data en de goedkoopste vps ben je dan ook 20 euro verder, dan moet je dat dus met 10 man delen voor het een beetje haalbaar wordt, en of je freenas (of nextcloud) + mail / groupware werkend krijgt voor 10 man, ik betwijfel het.
Ik zou er overigens niet aan beginnen ik heb echt geen idee hoe je zoiets echt potdicht moet zien te krijgen.
Owncloud of Nextcloud kun je zo op een Synology (of andere NAS?) draaien, staat de data bij je thuis!.
Gave actie guys! De mail is de deur uit, eens kijken wat jullie vinden van mijn toepassing(en) :-)

Off-topic:
@zeef Is het erg dat ik mail vanaf een andere email dan die ik gebruik hier op Tweakers?
Geen enkel probleem.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee