Gebruikers over webshop bol

Bol is niet meer wat het was. Soms lang zoeken tussen een woud aan vage producten van vage verkopers / dropshippers. Aangegeven verzenddatum klopt vaak niet, soms komt het helemaal niet en dan contact opnemen met Bol. Bol wil graag dat je contact hebt met een chatbot, waar je geen steek verder mee komt. Op zich komt het uiteindelijk allemaal wel goed en wordt het allemaal wel keurig afgehandeld, maar kost een hoop tijd en wat frustratie.

Nooit geleverd gekregen, kon alleen geleverd worden op een adres buiten Nederland.

Contact met klantenservice, product was er na een week of 3 nog niet. Foutje, bestelling is in systeem blijven hangen, bestelling geannuleerd en geld terug gekregen. Advies om product opnieuw te bestellen, maar dat ging niet, want adres van levering moest buiten Nederland zijn, heel vreemd. Product toen maar bij Amazon besteld, volgende dag in huis.

Je kan niet om Bol. heen.

Als ik iets nodig heb open ik eerst snel Bol voor ik verder zoek. Ja de producten zijn soms duurder maar door de klantenservice bestel ik dan graag een eerste keer wel via Bol.

Als het dan mis gaat helpen ze eigenlijk altijd. Ook wanneer ik een klacht heb over Bol zelf wordt het tot op heden altijd netjes opgepakt en afgehandeld.

Ook heb ik hier kleinere webshops gevonden waar ik nu geregeld direct bestel.

Vaak snel in huis. Als ik iets besteld heb zonder track & trace bezorgd krijg dan volgt Bol dat ook op om na te gaan of het echt verzonden is.

Bij de klachten die ik neer heb gelegen is het altijd opgelost. Ook wanneer ik twijfelde of ik bijv nog wel iets terug mocht sturen. Na een vakantie een product niet te hebben gebruikt en alles nog netjes in de verpakking zat.

Leven in de 21e eeuw zonder bol.com is haast niet meer mogelijk! Op de site een zeer uitgebreid assortiment, heerlijk en comfortabel, om zo te shoppen.

Soms laat de kwaliteit van diensten van een bezorgdienst of toeleveringsbedrijf te wensen over, jammer! Mijn advies: contacten daarmee ogenblikkelijk beëindigen, om de kwaliteit van bol.com hoog te houden.

Met bol.com zelf heb ik nooit problemen gehad, wel met bezorgdiensten en toeleveringsbedrijven van bol.com. In deze gevallen mag de klantendienst in mijn visie wel krachtiger optreden, immers: klant is koning.

Een nieuwe wifi speaker besteld bij bol.com. Vanmiddag om 16:15 uur pakket in handen bij een ah. Om 17:15 pakket weer uit handen bij een postnl punt.

Ik bestelde een nieuwe wifi speaker. Ik kreeg een retourzending. Omdat ik al meerdere van deze speakers heb weet ik hoe deze verpakt zijn. Hier ontbrak een deel van de verpakking. Gril die normaal los verpakt zit zat al op de speaker en ik zag vingerafdrukken.

Een retourzending als nieuw verkopen is voor mij een no go en daarom pakket meteen weer retour.

Over het algemeen heb ik goede ervaringen met bol. Deze was uitermate teleurstellend en ik hoop dat het een incident was.

Het pakket werd op tijd in de pakketkluis geleverd. Helaas in een te grote doos zonder opvul. Heb zelf maar wat piepshuim als opvulling toegevoegd voor de retourzending.

Bol.com biedt een prettig en betrouwbaar winkelproces. De webshop is uitgebreid en dankzij de duidelijke filters vind je snel wat je zoekt. Het aanbod is groot en de productinformatie is overzichtelijk. Bestellen en betalen verlopen soepel en zonder verrassingen. Ook bij een defect product werkt de retourprocedure probleemloos. Alles bij elkaar een fijn bedrijf waar ik vertrouwen in heb.

De levering verliep snel en werd netjes door de koerier aan de deur afgegeven. Wanneer je Select hebt afgesloten, krijg je bovendien verschillende bezorgopties aangeboden, wat het plannen van de levering heel makkelijk maakt. Het hele verzendproces voelt daardoor soepel en betrouwbaar.

Ook met de klantenservice heb ik goede ervaringen. Wanneer je contact opneemt, proberen ze je zo goed mogelijk te helpen en doen ze zichtbaar hun best om tot een tevreden oplossing te komen. Dat maakt het geheel voor mij compleet en geeft mij dus vertrouwen in de service van Bol.com.

Gigantisch grote webshop met enorme keuze.
Prettig online shoppen.
Een Nederlands sprekende klantenservice die je tel. te spreken krijgt en voor oplossingen zorgt bij problemen.
Bijzonder fijne retour voorwaarden.
Gemakkelijke betaling.
Snelle verzending en houden je goed op de hoogte waar je bestelling is als je besteld hebt.

Bol.com houd je goed op de hoogte waar je bestelling zich bevindt.

Zeer goede Nederlands sprekende klantenservice die met je meedenkt en voor een passende oplossing zorgt.

Over het algemeen zeer tevreden over Bol.com.
Verzendingen verlopen ook zeer vlotjes.
Wel vind ik dat de prijzen soms te hoog zijn.

Keep on the good work!!!

Leveringen steeds in orde en ook track and trace is goed te volgen

Bol.com is een betrouwbaar bedrijf. Mocht er iets niet goed verlopen bij aankopen van partners dan zorgen zij dat het in orde komt. Ze hebben mij in iedergeval goed en vriendelijk geholpen!

Verzending ging snel. De partner deed lastig met het retourneren maar bol heeft dat opgelost

Ze helpen je goed en zijn vriendelijk bij bol.com en zorgen dat problemen opgelost worden

Bedankt voor je review! 😁

Bol.com heeft alles wat je zoekt en levert vaak de volgende dag al. Mocht er iets misgaan, dan wordt dat altijd netjes opgelost

Vaak de volgende dag al. Bij een partners meestal iets langer

Er wordt direct naar een oplossing gezocht en er is altijd gelijk iemand beschikbaar

Pluspunten Bol:
Ruime keuze uit artikelen
Goede prijs\kwaliteit verhouding
Goede verzend snelheid
Goede service
Prima website
Gemakkelijke betaling

Nu duurt verzeding wat langer, maar dat is post nl of DHL, niet Bol

Heb er weing mee te maken gehad en ben al jaren klant

Bedankt voor je review! 😁

de bestel bevestiging van bol.com heeft naar mijn idee veel te grote gekleurde (blauwe) vlakken. ik print de bestelbevestiging altijd uit...........dus dat vreet inkt. ik overweeg zelfs daardoor naar een andere webwinkel over te stappen. Ik heb dit al eerder aangegeven maar is niet op gereageerd.

tegenwoordig komt het meestal een dag later, is niet de schuld van Bol.

Bedankt voor je review! 😁

Het order-process gaat meestal soepel bij Bol. Bestellingen arriveren meestal op tijd en goed verpakt.

Vreemd is het echter wel, dat de mogelijkheid voor het plaatsen van een review, tijdsgebonden is. Zelfs als ik vanuit mijn bestelling op de knop ‘review plaatsen’ druk, krijg ik de melding dat ik het product eerste gekocht moet hebben.

En ik hèb het gekocht; Vandaag op de kop af 4 jaar geleden. En mijn review is relevant, want het product blijk sinds een paar weken defect.

Ondanks dat er op de doos groot ‘5 Jaar garantie’ gedrukt staat, weigert Bol deze te honoreren. In plaats daarvan proberen ze er onderuit te komen met een smoesje dat ik had moeten ‘registeren’ voor garantie.

Zelfs reparatie tegen betaling, op mijn verzoek, bleek niet mogelijk.

Mijn beroep op ‘Wettelijke Garantie’ wordt gewoon genegeerd. Terwijl ik van een product waarvan op de doos ‘5 Jaar garantie’ gedrukt staat toch mag verwachten dat het tenminste die tijd probleemloos werkt.

Ze antwoorden nog wel steeds de berichten die ik ze stuur: Steeds door een andere medewerker, maar kennelijk is dat goedkoper dan reparatie. En weegt het verschil op tegen de weerzin die het klanten teweeg brengt.

@Service bol: Wat een rare, standaard obligatie reactie van jullie, dat ik contact met de klantenservice moet opnemen. Alsof ik daar al niet twee weken lang uitentreuren, resultaatloos mee aan het bellen en mailen ben.

Beste MindBender,

Bedankt voor je review. We willen je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Bol

bol.com weigert een usb-c oplaad poort te repareren onder garantie.
Dat op zich is al onacceptabel omdat de connector intern is afgebroken maar om dan vervolgens het lef te hebben mee te gaan in de scam van Asus die even 931 euro vragen voor het vervangen van de usb-c poort wat normaal 100~150 euro kost voor een Laptop van 700 euro is compleet idioot.
Bij bol.com is hun enige garantie die van hun winst maximalisatie.
Klanten moeten hun mond houden en maar blijven kopen want repareren is niet van deze tijd.

Bezorging was prima, het enige positieve wat waarschijnlijk komt omdat ze het outsourcen.

klantenservice is zo waardeloos dat ik nog liever een AI agent had willen hebben.
Constant bellen op ongelegen momenten, nooit luisteren, elke keer weer een andere persoon en de paar telefoontjes die ik had waren gewoon pure corporate slob zonder enige nuttige informatie, oplossing of erkenning dat Asus letterlijk je klant aan het scammen is.
Als bol mij nog een keer belt stel ik een factuur op voor het verspillen van mijn tijd.
bol.com is zo ver weggezakt dat Amazon in verhouding vooruitstrevend is.

Beste Err0rC0dex,

Bedankt voor je review. We hebben je een verzoek gestuurd zodat je meer informatie kan geven over je bestelling en/of account. Graag zien we je reactie tegemoet.

Bol

Bol heeft een duidelijke en uitgebreide website met goede zoekfuncties. Veel gevarieerd aanbod met mogelijkheden van verschillende leveranciers. Niet de goedkoopste vaak maar wel een goede service.

Prijzen van derden zijn vaak aan de hoge kant, is letterlijk een product van Aliexpres of Temu alleen met een prijs die vele malen hoger ligt.

Meestal snelle levering via verschillende vervoerders, jammer genoeg geen keuze mogelijkheid om een vervoerder te kiezen. Dus worden er ook bestellingen geleverd via Post.Nl met alle gevolgen van dien, zelf afhalen vertraging etc.

Besteld voor 00.00 uur word gelijk verzonden.

Klantenservice is zeer vriendelijk en behulpzaam ook bij leveringen van andere leveranciers. Wel eerst de chatbot passeren dan gaat alles perfect.

Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent!

Bol levert uit eigen voorraad en via externe partijen. Mijn ervaring is dat leveringen uit eigen voorraad vaak snel, goed en accuraat gaan. Puntje van kritiek: soms krijg je bijvoorbeeld een schroevendraaier geleverd in een doos waar ook een heel koffiezetapparaat in past. Dat lijkt me een verbeterpunt voor revenue en milieu.

Levering door derden gaat regelmatig niet geheel volgens afspraak. ‘Voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis’ gaat heel vaak niet op. Dat kan ook aan de transportdienst liggen, want zowel PostNL, DHL etc gaan wel heel makkelijk om met hun beloftes. Dus waar de schoen wringt is lastig te achterhalen.

De prijsstelling van Bol is redelijk tot goed. Net als het retourbeleid en het assortiment.

Ik bestel met enige regelmaat en zal dat blijven doen.

Zie bovenstaande uitleg. Het verschilt of een product uit ‘eigen voorraad’ of via derden wordt verzonden.

Prima responstijden en oplossingsgericht. Terugbetaling kan wat sneller, maar ach.

Bedankt voor je review! :)

Bol.com heeft een overzichtelijke site. Iets opzoeken en bestellen is zo gebeurd. Betaling en bij retour zending terugbetaling zijn allemaal prima geregeld.
Als je de klantenservice nodig hebt moet je eerst de chatbot passeren, dit gaat meestal vrij vlot en de echte mensen zijn altijd vriendelijk en denken met je mee.
Kortom : ik ben een tevreden klant.
Mijn beoordeling gaat over meerdere bestellingen die ik afgelopen jaar gedaan heb.

Alles wat ik bestel zit prima verpakt. Er is nog nooit iets beschadigd aangekomen.

Zodra je de chatbot voorbij bent en de echte mensen komen dan zijn de kleine probleempjes zo opgelost.

Bedankt dat je bij ons winkelt! :)

Erg ruim aanbod met correcte tot iets duurdere prijzen. De laatste jaren meer en meer 3rd party resellers.

Als je betaalt voor select wordt vaak levering op de volgende dag beloofd maar dit wordt niet altijd waar gemaakt.

Meestal kan je redelijk snel een echt persoon bereiken via de chat.

Voor ieder wat wils kan je bij onze webwinkel terecht!

ik had voor mijn vrouw de Canon EOS 2000D - Spiegelreflexcamera besteld, deze was samen met de 18-55mm f/3.5-5.6 IS II-lens als bundel bij bol.com te koop. Ik moest wel direct betalen, maar voor de rest ging de bestelling goed.

Over de verzending ben ik minder te spreken, hoewel bol netjes via de mail me op de hoogte heeft gehouden, is hun inpak service niet om over naar huis te schrijven. Ze duwen letterlijk een camera van €409 in een doos waar 3 camera's inpassen, en vullen deze ook verder niet op. Dat betekend dat de camera gewoon door de doos blijft schuiven, en de camera uit de verpakking had kunnen vallen, zeker gezien er geen plakker op de camera verpakking zat die de flap tegen hield. Gelukkig is de camera onbeschadigd aangekomen.

De bezorging zelf was prima gegaan, bezorger van PostNL was erg vriendelijk.

Ik had een paar dagen daarvoor een andere camera besteld, echter was dat de verkeerde, en ook deze zat in een doos die veel te groot was, en ook niet opgevuld was. Daar was de doos van de camera wel beschadigd, camera zelf gelukkig niet.

Ik had hiervoor contact opgenomen met bol en hun gaven aan dat dit niet de bedoeling was, en dat ze dit intern gingen oppakken. Helaas was het deze keer weer niet goed gegaan. Wederom een melding bij bol gemaakt over dat ze wederom de boel slecht verpakt hadden.

Bedankt voor je review en feedback!

Het gaat vlot om iets te vinden en bestellen, maar soms wordt bestelling geannuleerd en een meerprijs gevraagd wat niet wettelijk

Product zou aan huis geleverd worden, ik had speciaal een dag geselecteerd dat ik de ganse dag thuis was, maar leverancier is zelfs niet eens aan de duer komen aanbellen en heeft het zware pakket op eigen initiatief in een afleverpunt geleverd. Dit afleverpunt had dan nog een sluitingsdag zodanig dat ik het pakket pas 3 dagen later kon ophalen

De klantenservice verdedigt de interesses van hun partners en niet van de klanten! De partner weigerde te leveren aan de bestelde prijs en vroag een meerkost. Dit is niet wettelijk! Toch heeft de klantenservice mijn klacht afgelsoten zonder gevolg

Beste Janfo,

Bol

Bol.com is uitstekend als je iets besteld, maar ik heb via Bol bij NEYOO iets besteld maar bij deze firma koop ik nooit iets meer zeer slechte service!! zeker geen aanrader zal er zeker geen reclame voor maken. Maar voor Bol zeker zeer content over.

Als het van Bol zelf komt uitstekende service, levering altijd correct op de tijd zoals ze zeggen. Zeer tevreden

Als ik vroeger klachten had werden die vlug verholpen uitstekende dienst bij Bol, zeker een aanrader als er problemen zijn

Bedankt voor je review! :)

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk