Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Express Update - Op welke hardware gaan we gamen?

18-08-2017 • 10:00

69 Linkedin

Hoewel we over een dikke week al richting de Gamescom vertrekken, wordt de prijzenpot voor de loterij nog elke dag een stukje voller. In deze update maken we weer een paar toffe prijzen bekend en lees je meer over de gamesystemen die op de trein aanwezig zullen zijn.

Als passagier op de Tweakers Express maak je kans om toffe fysieke producten te winnen, maar ook doen we een paar uitstapjes in de pot. Zo stelt de VR Arcade in Amsterdam maar liefst vijf tickets beschikbaar, zodat jij met vier van je vrienden een team kunt vormen en in een hal van 200m² gezamenlijk wordt ondergedompeld in een freeroaming-vr-ervaring. Meer weten? We zijn er zelf eerder dit jaar al geweest en schoten toen deze video.

Het andere uitje waar je kans op maakt, is een overnachting voor twee in het Arcade Hotel in Amsterdam. Dit is zoals de naam zegt niet zomaar een hotel; elke kamer is uitgerust met zowel een retro- als een moderne console en gameheadsets. Speel je liever tegen andere gasten? Dat kan dat in de gameroom. Ook kun je lekker snuffelen in de gamebibliotheek. Kortom, het ultieme hotel voor (retro)gamefans.

Natuurlijk blijven we ook hardware aan de prijzenpot toevoegen. Zoals de WRT32X-router van Linksys. Deze dualband-802.11ac-router heeft een dualcore-processor op 1,8GHz, doet maximaal 2,6Gbit/s, is voorzien van vier gigabitethernetpoorten en heeft nog een esata- en een usb 3-aansluiting. De custom firmware stelt je in staat om al het gameverkeer voorrang te geven, zodat je ping nooit onder druk komt te staan.

Waar gaan we op gamen?

In totaal gaan we twee Lanparty-wagons volproppen met de mooiste gamehardware en de beste accessoires. De basis wordt gevormd door Asus ROG GD30-game-pc's, uitgerust met GTX 1070-videokaarten. Ook vind je nog een aantal G20's aan boord, kleiner van formaat, maar eveneens voorzien van een GTX 1070. De schermen worden verzorgd door AOC. Het gaat om een mix van 24"- en 27"-modellen, beide full hd en allebei met G-Sync, en ook nog twee 27"-4k-schermen.

Dat alles ga je in de eerste wagon bedienen met randapparatuur van Asus, van toetsenbord en muis tot headset en muismat. In de andere wagon ga je aan de slag met de producten van HyperX, waaronder Cloud Stinger-headsets, Alloy FPS-toetsenborden en Pulsefire FPS-muizen.

De reistijden voor mensen die de bus pakken

Vergeet je kaartje niet te verzilveren!

Als je meegaat met de Express, ontvang je van ons in je mailbox een vouchercode die je moet verzilveren op de site van de Gamescom. De instructies hiervoor heb je samen met de voucher ontvangen. Vergeet dit niet te doen; met alleen de vouchercode kom je namelijk niet binnen. Heb je wel een kaartje gekocht en nog geen mail ontvangen? Check dan voor de zekerheid je spambox. De meeste mensen moeten al een mail gekregen hebben en de laatste mails worden voor 22 augustus verstuurd.

Nog geen kaartje?

Wil je ook meerijden met de Express? Dat kan. Een ticket kost 99 euro en daar is de toegang voor de Gamescom bij inbegrepen. Je kunt je ticket ook samen met een Tweakers-abonnement bestellen, waardoor je flinke korting krijgt en het bedrag in maandelijkse termijnen kunt betalen.

Reacties (69)

Wijzig sortering
Dit wordt het eerste jaar dat ik mee ga met Tweakers express en uberhaubt naar gamescom.
Ik heb voor de zekerheid alle tickets en barcodes die ik heb gekregen uitgeprint.
Helaas nog geen antwoord gekregen op mijn vraag of ik zonder OV - chipkaart langs de poortjes kan in Den bosch (Mits daar poortjes zijn, want ben al 6 jaar niet meer met de trein geweest)

Daarnaast hebben wij van BuG-Community ook alvast gereserveerd bij een mexicaans tentje.
Helaas moet ik het doen met mijn eigen voedsel ;) Iets met Verzadigen vetten en Galblaas
Toch heb ik er heel veel zin in en ga ik meer mee voor de sfeer dan voor de games ;)
Als er poortjes zijn, dan zorgen wij ervoor dat die geopend worden. De barcode of QR code van het ticket werkt niet op de poortjes. Het is wel en geldig vervoersbewijs waarmee je toegang hebt tot het perron (en de trein natuurlijk).

Zijn er gesloten poortjes? Ga niet zelf er doorheen maar let op de aanwijzingen van Tweakers Crew en de mensen van Railpromo.

Je hebt voor de reis geen OV-chipkaart nodig. Zorg dat je uitgecheckt bent voordat je instapt in de Tweakers Express.

[Reactie gewijzigd door zeef op 18 augustus 2017 10:51]

als de QR codes van NS zijn, zijn er ook poortjes die QR codes kunnen lezen (vaak nodig voor internationale treinen)
Zijn onze eigen codes. Werken dus niet bij NS poortjes. Maak je geen zorgen verder over de poortjes. We hebben inmiddels ruime ervaring.

[Reactie gewijzigd door zeef op 18 augustus 2017 12:07]

Den Bosch heeft geen OV chipkaart poortjes, je kan zonder een chipkaart op het perron komen :)


Trouwens, als je gereserveerd hebt bij Casita Mexicana kan je je keuze beter nog eens overdenken, ik heb daar pas gegeten en het was niet echt bevredigend :)
Geen idee ;) Het is voor mij de eerste keer, dus weet niet welke mexicaan het is
Is een andere Mexicaan, die wél prima is. Ben er intussen twee keer geweest en twee keer is het goed bevallen. :)
Ik weet het niet zeker, maar er staat hoogstwaarschijnlijk een qr-code op de ticket van de Tweakers Express. Die kan je dan boven de kaartlezer houden bij speciale qr-lezer poortjes op het station, en dan gaan die open (zelfde systeem als wanneer je een internationaal treinkaartje koopt).

Edit: blijkbaar werkt dit niet (zie reactie zeef)

[Reactie gewijzigd door MeneerBrons op 18 augustus 2017 10:52]

Je kan bij de meeste stations bij sommige poortjes ook een QR code scannen (naast een OV-chipkaart scannen). Daar even je (e-) ticket bij langs en het poortje gaat open (wel even je brightness op 100% zetten ;) ). En anders staan die dingen een half uur open als iemand er door gaat, dus loop je er zo achteraan, en zelfs met een groepje NS controleurs er naast zal niemand er iets van zeggen.
Zonder OV kaart kom je niet langs de poortjes helaas.

Je kunt echter wel proberen met iemand mee te glippen ;)

Ze kunnen je moeilijk aanrekenen dat je geen 20 euro wil betalen (die je nooit meer terug krijgt) puur voor toegang tot het station, omdat je het kaartje al hebt.
Of je checkt gewoon in bij het poortje, en checkt direct gewoon weer uit MAAR dan ZONDER het poortje terug te passeren.

Geld is weer terug op je kaart, en happy traveling.

Maar naar verwachting zal er wel Tweakers crew staan.

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 18 augustus 2017 20:42]

De laatste keer dat ik dat heb geprobeerd zei die "je hebt al ingecheckt". Geen idee hoe lang je moet wachten daarvoor.
Probeer dat uitchecken eens bij een ander naastgelegen poortje, of laat iemand bij je poortje tussentijds inchecken.

Je moet gewoon op deze manier in- en uit kunnen lopen. En in dit geval juist binnen blijven. ;)

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 19 augustus 2017 08:44]

Barcodes kan je gewoon scannen , hoe denk je dat groepsreizen vannacht werkt?
Misverstand van mijn kant denk ik.

Omdat ik altijd het slechtste verwacht van de NS dacht ik dat die poortjes alleen OV chips scannen... Barcodes doen ze dus ook?
Amsterdam cs wel iig
Als je meegaat met de Express, ontvang je van ons in je mailbox een vouchercode die je moet verzilveren op de site van de Gamescom. De instructies hiervoor heb je samen met de voucher ontvangen. Vergeet dit niet te doen; met alleen de vouchercode kom je namelijk niet binnen. Heb je wel een kaartje gekocht en nog geen mail ontvangen? Check dan voor de zekerheid je spambox. De meeste mensen moeten al een mail gekregen hebben en de laatste mails worden voor 22 augustus verstuurd.
Ik heb de 8ste al besteld maar nog steeds niks binnen. Wel bevestiging van mij aankoop en starten vam het abonnement. Maar geen kaartje en geen code gehad om te versilveren. Gisteren gemaild naar tweakers maar helaas nog geen reactie (wat wel beetje jammer is als je 100+ euro uitgeeft).

Uiteraard in mijn spambox gekeken.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 augustus 2017 10:28]

Je krijgt de code per email. Check dus de email en dus ook de spam folder!
Die heb ik dus nooit gehad. Maar met dank aan @zeef komt het helemaal goed!
Heeft iemand voor je besteld? Dan had die de code per mail gekregen. Ik kreeg uiteindelijk een code doorgestuurd door degene die de kaarten besteld had. :)
Nope zelf gedaan ivm abonnement ;)
Ik weet nergens van hoor, ik heb niets doorgestuurd... Ik heb alleen maar jullie gegevens in Eventbrite ingevoerd, de mails heb je van Eventbrite/Tweakers gekregen.
Zelfde hier, 8 mei besteld, behalve de eventbrite kaart nog niks ontvangen...
Ook mijn mail van afgelopen week is nog onbeantwoord
Degene waar ik mee heen ga heeft het via eventbrite gekocht en die heeft het kaartje + verzilverbare code ontvangen.

Geeft me toch twijfels of het wel verstandig is via tweakers zelf te bestellen icm een abonnement.

Ps 8 mei is wel heel lang terug. Ik had het over 10 dagen terug.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 augustus 2017 10:59]

Al die problemen fix ik vandaag nog. Stuur me even een DM met details.
Ik heb gisteren een mailtje uitgestuurd omdat ik ook nog niets had ontvangen. Zie de fix wel in de mail verschijnen.
(Op het moment van schrijven heb ik nog geen mail in de inbox of spambox van tweakers. Of komt de voucher weer van een ander adres?)
Wat moet ik doen als ik geen kaarrtjes voor gamescom heb gekregen? Ik heb op het moment alleen de kaartjes voor de trein...
Alle vragen over je ticket: mail naar concept@tweakers.net

Of anders even een DM naar @zeef , zie ook eerdere berichten hierboven.
Als ik zo de andere berichten lees een dm naar zeef
Beetje rare vraag maar hoe druk is het eigenlijk op die gamescon vergeleken met andere dagen? Ik speel met het idee om met mijn zoon te gaan in de tweakers express maar die heeft het niet zo ontzettend op mega lange rijen voor alle stands...en ik kan ook gewoon door weeks zelf rijden (Den Bosch).
Het zal niet veel uitmaken denkt ik. Populaire spellen hebben een nu eenmaal een wachtrij. Zo te zien zijn er nog tickets voor wo en do. Dus dan zou je je geluk kunnen proberen. Mis je wel het gamen en de pret in de Tweakers Express zelf

[Reactie gewijzigd door zeef op 19 augustus 2017 22:04]

Thx, heb kaartjes gekocht, maar nog geen tickets voor gamescon ontvangen. Ik stuur wel ff een mail
De zaterdag wordt wel als de drukste dag ervaren. Ik ga niet met de Tweakers Express (sorry crew) mee maar met eigen vervoer en een Familie ticket voor zaterdag. Er waren nog wat wild cards voor dinsdag en tickets voor woensdag en donderdag.

Ook belangrijk, iedereen vanaf 12 jaar moet een leeftijdsbandje om games te mogen spelen. Legitimeren kan met een ID bewijs, rijbewijs, OV kaart, studentenkaart, etc., zolang deze maar een pasfoto heeft.
@zeef Kan ik uit de aankomsttijden van de bus afleiden dat de trein met 8:00 vertrekt vanaf Utrecht centraal?
@zeef: Kwam ineens in me op... heeft Tweakers eigenlijk wel een vergunning om een kansspel (loterij) te organiseren?

[Reactie gewijzigd door ATS op 18 augustus 2017 16:11]

Ja en nee. We doen aangifte van de kansspelbelasting en voldoen aan de eisen van een klein promotioneel kansspel. Daarmee is geen vergunning nodig.
+1Anoniem: 372172
18 augustus 2017 10:04
Mooie update wederom :)
Gamescom tickets zijn binnen 8-)

Tot volgende week :)
Kom kom, jongens en meisjes, laten we het wel gezellig houden, hier heeft niemand iets aan.
Als we zo met elkaar omgaan dan start vanzelf een flame war, en blijven de -1 reacties komen.

Nieuws of geen nieuws, info of geen info, dat kan ieder voor zichzelf bepalen. Als er helemaal niets meer gepost wordt is het ook niet goed.

Stel je voor, geen Tweakers meer, of geen hardware.info meer. Da's toch gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend ?
Ik moet zeggen duim omhoog voor de prijs dit jaar.
Helaas ben ik er die dag niet

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee