Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Vacature: communitymanager Tweakers

29-08-2017 • 11:43

114 Linkedin

Na bijna tien jaar als professionele tweaker is het tijd voor mij om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Die heb ik gevonden in tweakers-elect.com. Meer daarover in dit topic. Daarom staat deze vacature voor de leukste baan bij Tweakers nu online. Vanaf vandaag kun je solliciteren voor de positie van communitymanager bij Tweakers en HWI.

Stel dat je per ongeluk op deze pagina komt, wat is Tweakers? Tweakers is een pareltje onder de Nederlandse websites, al bijna twintig jaar dé autoriteit op het gebied van technologie en aankooporiëntatie van consumer electronics. Maandelijks gebruiken miljoenen Nederlanders onze site om voorop te blijven lopen op het gebied van snel veranderende technologie. Het platform heeft drie pijlers: techcontent, de Pricewatch en de community (Gathering of Tweakers) van meer dan een half miljoen leden, allemaal mensen met passie voor technologie.

Wat doe je als communitymanager ?

 • Je bent de schakel tussen de bezoekers van Tweakers, de vrijwillige moderators en de professionele organisatie. Je behartigt de belangen van onze bezoekers en vrijwilligers bij de diverse afdelingen van Tweakers / Hardware.Info en omgekeerd.
 • Je zorgt voor de positionering van de community binnen de organisatie. Je analyseert daarbij voortdurend wat de community bezighoudt en speelt hier vanuit je rol direct op in. Van hieruit signaleer je binnen Tweakers en Hardware.Info zaken, kansen, inhoudelijke onderwerpen en mogelijke problemen om op te pakken.
 • Je bent een sparringpartner en adviseur voor andere afdelingen over alles wat met de community te maken heeft. Zo spar je met salescollega’s om concepten voor de community te testen, met collega’s van Product kijk je naar nieuwe ontwerpen en features, en met Marketing maak je plannen om meer abonnees te werven. Je bent nauw betrokken bij de ontwikkeling van creatieve concepten (bureaugekkigheid.nl), en bent beschikbaar op evenementen als gastheer/gastvrouw en aanspreekpunt voor de community.
 • Je stuurt de vrijwilligers, moderators en admins aan die de community in goede banen leiden, en begeleidt en helpt hen waar je kunt.
 • Je beschikt over een vlotte pen, om artikelen te schrijven voor en over de community, en als schrijver van korte teksten in de vorm van een ‘.plan’, ‘.actie’ of ‘.adv’. Die schrijfvaardigheid komt natuurlijk ook van pas bij het modereren van het forum. De functie omvat daarnaast veel zelf modereren, uitleggen en reageren.
 • Je bent een coördinator en een regelaar van alles wat nodig is om de community betrokken en geactiveerd te houden. Je bewaakt de sfeer, de cultuur en de huisregels binnen de community.
 • Je modereert de socialemediakanalen van Tweakers en Hardware.Info.
 • Je hebt een speciaal plekje in je Tweakers-hart voor abonnees. Dat zijn de grootste fans van Tweakers en daar zet je met plezier een stapje extra voor. Je monitort het speciale abonneeforum en zorgt voor algemene 'abohappiness' door het regelen van specifiek op onze abonnees gerichte acties, programma’s en evenementen.
 • Je bent voor de community, samen met al je collega’s, de belichaming van het merk Tweakers.

Wat kun je verwachten?

 • Verwacht geen negen-tot-vijfbaan; de community van Tweakers is immers 24/7 actief en verspreid over de hele wereld. De Tweakers-community is hecht, kent zijn eigen mores en kenmerkt zich door een opgewekte koppigheid, is recht voor zijn raap en laat zich geen knollen voor citroenen verkopen.
 • Je beheert de community van Tweakers natuurlijk niet alleen. Er is een flexibele schil van ruim negentig personen die zich vrijwillig inzetten voor Tweakers. Allemaal delen ze de passie voor technologie en de betrokkenheid bij Tweakers. Bijna allemaal doen de vrijwilligers dit naast hun werk of studie.

Jij ?

 • Je bent nieuwsgierig, creatief, onderzoekend en zeker niet op je mondje gevallen.
 • Je wordt echt heel blij van tech en vindt het leuk om die passie met anderen te delen.
 • Je hebt een hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als moderator in een online community, liefst bij de Tweakers-community.
 • Je bent contactvaardig, en sterk in het bouwen en onderhouden van relaties.

Onze organisatie

Tweakers vormt samen met Hardware.Info het ‘techcluster’ van de Persgroep Online Services, waar je ook andere ‘pure digital’ merken van de Persgroep vindt, zoals AutoTrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair. Je collega’s kenmerken zich door hun openheid, gedrevenheid en enorme betrokkenheid bij de merken en producten.

Wij bieden

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, een 36-urige werkweek, prachtige merken als Tweakers en Hardware.Info, en een toplocatie aan het IJ om vanuit te werken, is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De professionele, sociale en ondernemende collega’s zijn gewend om continu op zoek te gaan naar vernieuwende werkwijzen, producten en kansen. Je komt te werken in een zeer gemotiveerd en hecht team dat kwartaal op kwartaal het verschil wil maken.

Interesse?

Reageer z.s.m. via de site. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mij (Frederik Zevenbergen), de huidige communitymanager, via 06-39113312 / frederik@tweakers.net, of met Michel van Keulen, onze corporate recruiter, via michel.van.keulen@persgroep.nl.

update: link naar vacature aangepast

Reacties (114)

Wijzig sortering
Plaatjes werken niet, maar er is hier slechts 1 gepast antwoord op:

[Reactie gewijzigd door Inspector op 29 augustus 2017 16:28]

Plaatjes doen het prima... :P

En zeef, bedankt!
* botoo eensch is

Ik had er ooit van gedroomd om Zeef's assistent te mogen worden, maar dat gaat nu niet meer lukken ;)
Daarom staat deze vacature voor de leukste baan bij Tweakers nu online
Dat community manager de leukste baan is bij Tweakers geloof ik graag :Y)
Wat ik mis in deze vacture; hoe zit het met thuis werken? Ik kan me voorstellen dat je je werk als community manager ook uitstekend (een aantal dagen?) vanuit thuis kunt doen mocht je toevallig niet in de buurt van Amsterdam wonen...

[Reactie gewijzigd door Harrie_ op 29 augustus 2017 11:48]

Dat zijn dingen die je in vast overleg kan afspreken als de sollicitatieprocedure voorspoedig is verlopen. Het is geen 9-tot-5 baan en daar wordt vanuit het bedrijf meer dan prima rekening mee gehouden.
@zeef hoe combineer je de volgende twee:
een 36-urige werkweek
met
Verwacht geen negen-tot-vijfbaan; de community van Tweakers is immers 24/7 actief en verspreid over de hele wereld.

[Reactie gewijzigd door LankHoar op 29 augustus 2017 12:36]

Lijkt me vrij simpel, de 36 uren maak je simpelweg niet standaard van negen tot vijf.

Dus een keer langer doorgaan in de avond, omdat er een evenement is kan bv. resulteren in dat je de dag erna pas om 12.00 op kantoor komt.
Duidelijk, dat klinkt best aantrekkelijk dan. Hoeveel vrijheid heb je om je zelf om je tijd in te delen?
Dat regel je in onderling overleg met je manager. Zelf heb ik me nooit belemmerd gevoeld bij die indeling.
Klinkt super aantrekkelijk, maar dat vond ik van de vorige functies ook. Enige nadeel is dat er overal bij staat dat je veel op t kantoor aanwezig moet zijn (althans zo lees ik dat). Ik woon in Eindhoven en dan is Amsterdam geen pretje om naar toe te rijden iedere dag (3 uur file per dag is niks ongewoons zeg maar). Het is dat mijn vrouw graag in Eindhoven blijft.

Als het nou zo was dat je 3/4 dagen thuis kon werken en 1/2 dagen buiten spitsuur kan beginnen (dus niet op dezelfde tijden als de rest vh land moet) dan zou dit wel te doen zijn. Jammer want ik had anders gelijk gereageerd (aangezien ik toch al uren per dag aan tweakers spendeer). Anyways succes met het vinden van jullie nieuwe collega.

Stiekem hoop ik altijd nog op dat jullie uitbreiden met een kantoortje in de omgeving Eindhoven/Den Bosch/Tilburg haha. Men mag dromen toch? :P
Huisvesting zoeken aan het ei is wellicht een alternatieve uitkomst?
Ik zeg al het is dat mijn vrouw hier in de omgeving wil blijven. Anders was het natuurlijk eenvoudig geweest. :P
Deze zal ik maar niet inkoppen ;)
Haha ik kan wel tegen een stootje hoor :P. Ze zeggen wel eens dat trouwen hetzelfde is als je doodsvonnis tekenen :P.
Voor die prijzen? Dan ga je geld toeleggen.
Klinkt super aantrekkelijk, maar dat vond ik van de vorige functies ook. Enige nadeel is dat er overal bij staat dat je veel op t kantoor aanwezig moet zijn (althans zo lees ik dat). Ik woon in Eindhoven en dan is Amsterdam geen pretje om naar toe te rijden iedere dag (3 uur file per dag is niks ongewoons zeg maar).
Dat is nog een hemelse rit vergeleken met wat ik moet doen. Trouwens vanaf Eindhoven kun je ook prima met de trein dan heb je geen file's en als het goed heeft, heeft NS tegenwoordig wel voldoende materiaal. Dus heel de rit staan als je überhaupt al mee kan zou voorbij moeten zijn.

Voordat ik op een station ben, ben ik al ene half uur toltunnel verder of een uur bussen. Daarbij moet je eens weten hoe vroeg dan je laatste vervoersmogelijkheid naar huis is.
Het is dat mijn vrouw graag in Eindhoven blijft.
Mij vrouw houdt ook graaf haar baan.
Eindhoven is nog dichtbij vergeleken met waar ik woon ;)

Als ik wat dichterbij zat dan had ik mogelijk ook wel een poging gedaan...
Het mooie is dat ze Eindhoven de tech stad van Nederland noemen. Vind dan toch echt dat veel techbedrijven meer in de omgeving Amsterdam zitten.

Hel we hebben niet eens een Apple Store hier.
36 uur, wat naar alle waarschijnlijkheid gemiddeld is voor deze baan kun je toch ook buiten de 9 tot 5 volbrengen? Bijvoorbeeld een 'middagdienst', bepaalde dagdelen en weekend. 9 tot 5 lijkt me ook spreekwoordelijk bedoeld.
Ook wanneer je 12-20 werkt kun je een prima 36-urige werkweek maken toch?
Dat je 36 uur per week betaald wordt. De verdeling over de week is dus niet 9 tot 5
Dat kan dus ook werken op zaterdagmiddag zijn,waardoor je dinsdagmiddag lekker van het zonnetje gaat genieten (*kijkt uit raam*)
Voordeel om wel op kantoor te zijn (hoeft natuurlijk niet elke dag) is dat je wel de mensen die op kantoor werken direct kan aanspreken etc. (bij een koffie, vergadering, of tijdens een spelletje). Zeker als schakel tussen de online community en de medewerkers op kantoor is dat een groot voordeel.
Maar hoe je dat uit wil werken is natuurlijk verder te bepalen in overleg tijdens de recruiting gesprekken.
Dat is vanzelfsprekend, maar ik kan me voorstellen dat mensen die op deze functie willen solliciteren en uit Twente komen wellicht niet zoveel animo hebben om 5 dagen in de week naar Amsterdam te forenzen...

Ter info: Ik stelde de vraag puur ter interesse en ter verduidelijking, niet voor mijzelf persoonlijk. Ik denk dat je voor deze functie vooral een 'verbindende' rol moet spelen en ik zit op GoT voornamelijk in de rol van 'onruststoker' :D
We hebben collega's uit die regio die dagelijks forenzen. Dus ik zie 't probleem niet zo. :)
We leven 2017 en de filles zijn alsmaar groeiend. Voor sommige jobs ( zoals in mijn geval, en bij veel ICT jobs waarbij je je systemen op HQ of bij klanten al voor 100% remote in beheer hebt ), maakt het ook al niet meer uit waar je werkt. Je kan thuis evengoed werken en het niet onnodig bijdragen aan dit steeds groter wordende mobiliteitsprobleem )

Bij ons is dat gemiddeld 1-2 dagen thuiswerken. Voor andere, bijv. sales functies kan het zelfs 3-4 dagen zijn tijdens bepaalde perioden.
Het zou door de overheid aan bedrijven veel meer opgelegd moeten worden. Het nodeloos heen en weer gependel heeft niemand winst mee.
Het kan een taak zijn van de overheid om het aantrekkelijker te maken om thuis te werken, of om mensen te motiveren dichter bij hun werk te gaan wonen, maar dit opleggen is weer een heel ander verhaal.

Wat je dan weer krijgt is een boel onpraktische verplichtingen waar niemand wat aan heeft.
Akkoord , bij ons in BE is het nog niet gesubsidieerd , maar dat zou een optie kunnen zijn.
Hier in ons bedrijf is het iedere manager die het voor zijn medewerkers kan implementeren.

Om je een mooi veerbeeld te geven, wij hebben zelfs iemand van ons bedrijf/site van UK/Londen, die hier bij ons in Brussel werkt. Omdat hij hier in BE "thuis" kan werken, die man neemt iedere week 2 keer de vlieger. En zijn reistijd is nog korter dan wanneer hij van thuis in UK in onze vestiging van Londen zou moeten gaan zitten.
Omdat hij hier in BE "thuis" kan werken, die man neemt iedere week 2 keer de vlieger. En zijn reistijd is nog korter dan wanneer hij van thuis in UK in onze vestiging van Londen zou moeten gaan zitten.
Dat kan alleen als je vestiging dicht tegen de luchthaven zit en de thuiswoning ook. Als je zoals ik 1½ uur van de andere kant van Brussel zit (zonder files) en nog verder van Amsterdam, dan is het niet echt meer OK. Trein/bus gaan we maar helemaal vergeten.
Klopt , wij zitten dan ook in Diegem :-)
OV is enkel nuttig als het je van A naar B moet brengen zonder poespas. Idem met vluchten.
1:31 via Antwerpen en 1:36 via Gent, zonder files opstoppingen, echt om deze tijd. Met files en opstoppingen dus niet leuk meer. OV is trouwens 3:11 zelfs via de metro van A'pen Halewijn naar Antwerpen Centraal en 5 keer een stukje lopen (7min, 1min, 3min, 3min, 2 min plus van halte Diegem kerk naar jullie pand).
Ik ook niet als je naast een treinstation woont en een rechtstreekse verbinding hebt naar Amsterdam....
Probeer het eens ;)
Na bijna tien jaar als professionele tweaker is het tijd voor om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Die heb ik gevonden in tweakers-elect.com. Meer daarover in dit topic.
Daarom staat deze vacature voor de leukste baan bij Tweakers nu online. Vanaf vandaag kun je solliciteren voor de positie van communitymanager bij Tweakers en HWI.

Waarom weg gaan als je al de leukste baan hebt binnen Tweakers :+
Het is geen uitdaging meer he. Wij zijn al de leukste community van Nederland ;)
Hé! Spreek voor jezelf!
@zeef kreeg een aanbod van tweakers-elect.com dat hij gewoon niet kon weigeren. Zo goed werkt die site gewoon ;)
Jammer dat je in je forumpost, en trouwens ook hier verder niets inhoudelijks zegt over wat tweakers-elect.com is. Ja als je de pagina opent, dan zie je het wel natuurlijk.
Snap ik, maar dat is vanaf 1 oktober. Tot die tijd ben ik nog 100% Tweakers. ;)
dit lijkt me nou wel leuk... mjah, amsterdam ....
Idd. Ik zou nog wel enigszins interesse hebben, maar Amsterdam... Als je nou ergens niet naartoe wilt forensen...
Het is best te doen, we zitten in Noord op de NDSM werf.
Leukste stad om te werken :)
Nooit geweten dat HWI en Tweakers bij elkaar horen. Wil ik meteen een wens uitspreken voor de nieuwe manager: SSO tussen HWI en Tweakers :)
OT: Heb je al een tijdje geen nieuws gevolgd op de fontpage? Volgens mij komt het geregeld in artikelen naar voren, maar dan moet je natuurlijk wel de hardware-gerelateerde artikelen lezen ;)
Ben selectief in het nieuws wat ik lees.. maar de kans is ook groot dat het me nooit opgevallen is.
nieuws: Moederbedrijf Tweakers neemt Hardware.Info over

Bijna een jaar geleden dat de persgroep hw.info over heeft genomen. (Tijd voor een feestje Met 🍰 En 🍺?)
Tweaker-Elect is dat een losse bv of is dat onderdeel van tweakers.net want dan ga je gewoon wat anders binnen t.net doen zeef :)
Staat los van Tweakers. Natuurlijk is er overlap, maar ik val vanaf 1 oktober onder een andere manager.
Dus je verhuist gewoon van afdeling en manager :)
En van verdieping. En uit de 'technology cluster'.
dat wordt een hele uitdaging dan :) niet meer 1337 doen :+
Om 13:37 spring in nog steeds in de houding hoor, #happy1337
Ze gebruiken wel het logo van Tweakers: http://imgur.com/a/EYtJi

Is dus ook gewoon onderdeel van De Persgroep @mutsje.
Wat is het salaris?

Lijkt me geen overbodige info, zeker als je al goed verdient.

:)
Inderdaad, dat mis ik veel te vaak in vacatures. Een van de weinige dingen waar het bedrijfsleven nog wat kan leren van de overheid, daar staat doorgaans een mooie schaal met minimum en maximum in vacatures. Weet je enigszins of het past.
Dat gaan we bij Elect dus helemaal anders doen. ;)
Maar in welke schaal valt community manager? ;)
1 op de schaal van bitterbal.

Serieus: dat is iets voor de recruiter/HR. Zijn mailadres staat onderaan de tekst. Ik ben de afzwaaiende persoon dus ben niet bij de procedure betrokken.
Dat gaan we bij Elect dus helemaal anders doen. ;)
Jammer.
De vacature staat nog niet online op 'de site'.
Komt in de loop van de dag. Tekst is (qua inhoud) identiek aan deze .plan. Dus op basis daarvan kun je je motivatiebrief + CV mailen naar onze recruiter.

Update: link naar de site aangepast

[Reactie gewijzigd door zeef op 29 augustus 2017 17:51]

Jammer, alles past maar ik ben niet hbo gediplomeerd. Wel heb ik veel community ervaring.
Er staat dan ook niet dat je daarover hoeft te beschikken. Je hebt hbo-werk- en denkniveau nodig. Als je daarover beschik zou je dat kunnen onderbouwen tijdens de sollicitatie.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee