Door Daniel Kegel

Vooraankondiging TweakDSL

12-10-2001 • 23:18

276 Linkedin

Tweakdsl introplaatje De geruchten gingen al een tijdje, maar nu zijn we dan zover dat we de eerste vooraankondiging kunnen doen van TweakDSL. Als alles goed gaat verwacht Tweakers.net in samenwerking met TrueServer binnen enkele weken te kunnen starten met het leveren van ADSL-lijnen. Later zal waarschijnlijk nog SDSL volgen. TrueServer, waar ook de servers van Tweakers.net gestald zijn, staat bekend om haar kwalitatief hoogstaande netwerk, met aansluitingen bij Telia, AMS-IX, AboveNet, Level3 en Ebone om de klant zo goed mogelijk te bedienen.

Over de exacte prijzen en abonnementsvormen kunnen we nog weinig zeggen, maar ze zullen zeker op de Tweaker toegespitst zijn. Dat betekent dus een supersnelle verbinding met een soepele Fair Use Policy, vaste IP's en niet te vergeten betrouwbaarheid en hoogstaande service. De prijzen zullen concurrerend zijn, en in sommige gevallen zelfs meer dan dat.

In de loop van de week hopen we met meer details omtrent abonnementen en beschikbaarheid te kunnen komen, maar wacht in ieder geval nog even met het opsturen van die MxStream-formulieren

Reacties (276)

Wijzig sortering
Zou men het wat vinden? Dat is de belangrijkste vraag natuurlijk..

We kunnen nog maar weinig informatie geven helaas.
Zou men het wat vinden?
Ja... maar onder voorbehoud.
Als ik voor mezelf spreek lijkt me een aantrekkelijk alternatief voor bijv. Mxstream (waar ik prima tevreden over ben)
Aan de andere kant ben ik ook een beetje terughoudend, de belofte lijkt mooi.
Dat betekend dus een supersnelle verbinding met ruime downloadlimieten, vaste IP's en niet te vergeten betrouwbaarheid en hoogstaande service. De prijzen zullen concurrerend zijn, en in sommige gevallen zelfs meer dan dat.
Waar heb ik dat eerder gehoord, cistron riep dat ook.
Misschien heeft Cistron het verkeerd aangepakt door de hele infrastructuur zelf te willen doen en zich daar vervolgens in vergist, dat kan, maar cistron is een professionele provider met aardig wat isp ervaring, en tweakers.net is daarmee vergeleken een hobbyistenclub (no offence uiteraard)

Zouden jullie het via een andere ADSL provider gaan doen, zij leveren de infrastructuur en de diensten (mail, news enzo) en hebben bijv. speciale pakketten (qua snelheden en limieten) met daar de tweakers.net naam aan verbonden dan lijkt het me
zeker interessant!
Kom op zeg! Doe eens positief! Als iedereen zo'n pessimistische instelling heeft, komen we nergens...
Goedkoper en sneller dan het bestaande adsl-aanbod, welke Nederlander wil dat nu niet?

Hopelijk blijft de dienst niet beperkt tot alleen de randstand.

Is al bekend of het alleen voor leden van tweakers.net community is, of voor iedereen? En of hier ook evt. nog eiseen voor zijn (bijv. 1/2 jaar geregd zijn voor je mee kan doen)?
Is al bekend of het alleen voor leden van tweakers.net community is, of voor iedereen? En of hier ook evt. nog eiseen voor zijn (bijv. 1/2 jaar geregd zijn voor je mee kan doen)?
Natuurlijk niet. Dan zouden er maar een paarduizend potentiële klanten zijn, waardoor de investering in het (fiber-) netwerk niet terug te verdienen zou zijn. Maar een voorrangspositie voor T.net'ers zou ik wel redelijk vinden > :)

Maar goed, er wordt vermeld dat T.net ism TrueServer deze dienst gaat aanbieden. Wat moeten we ons erbij voorstellen, wordt het een product dat op een dienst van anderen is gebaseerd (zoals de vele providers op Mxstream en Versatel), of wordt het een eigen netwerk (zoals Cistron en Eager) ? In dat laatste geval is het natuurlijk wel duidelijk, dat het een groot risico is, omdat er een gruwelijk startkapitaal voor nodig is. Het bleek dat zelfs de miljoenen die Cistron in C. Telecom pompte niet genoeg waren. Dus hoe denken T.net en TrueServer de financiering wel rond te krijgen?

Wat gaat jullie verder doen aan het mogelijk maken van migratie van abonnees vanaf een andere ADSL-provider? Het zou voor Mxstream users bijvoorbeeld handig zijn, als het Alcatel modem ook met de DSLAM's van TweakDSL kunnen werken...

Maar goed, ik hoop in ieder geval dat het tot een concreet productaanbod komt en dan zou ik er best op over willen stappen (na m'n jaartje Mxstreamen dan).
DuH, het lijkt mij duidelijk dat T.Net niet zelf een netwerk gaat aanleggen, maar gewoon huurt van het netwerk van een ander. Ik denk BBnet.
En er komt heus geen beperking ala zolang geregd zijn. Er is geen een commerciele organisatie die dat (vrijwillig) heeft. En TS blijft een comm. organisatie. Die gebruikmaakt van T.net als verkoopkanaal.
+1Anoniem: 36266
@dans15 oktober 2001 17:34
neem dan ook eens wanadoo premium! Da's best snel. Hoewel een sappige 2+ Mbit lijn mij ook wel smakelijk lijkt. Met een beetje upstream, als het kan.
Ach ja, ik zou zo meedoen, zelfs al zou het 250 piek per maand gaan kosten, maar helaas ben ik ook een van de ongelukkigen die tussen wal en schip is gevallen: geen kabel en geen dsl te krijgen hiero :'( (Made, bij Breda in de buurt)
Als je de KPN (ik zal maar niet zeggen waar die afkorting hier voor staat :o ) zover krijgt dat ze de centrales hier klaarmaken dan heb je er iig een klant bij, no matter what :)
Ik zou t in proincipe wel willen, maar kunnen er ook 2 abonnementen over 1 lijn? Mijn vader heeft al een abonnement, maar ik zou er zelf ook wel 1 willen..
Of is er ook een mogelijkheid voor een uitgebreid TweakADSL-abo?
Is vader soms bang dat je zijn bandbreedte opmaakt of ben je soms heel hebberig dat je je eigen lijn wil hebben :? :? :?

Gooi er een Freesco router tussen en je kunt allebei tegelijk via ADSL de wereld in. B-)
Dat is niet het probleem..we zitten voorlopig nog vast aan het andere abbonnement. Als er 2 abo's naaaast mekaar kunnen draaien kan ik gewoon mn eigen TweakADSL abo nemen, en houdt mn pa de ouwe...
Zou men het wat vinden? Dat is de belangrijkste vraag natuurlijk..
Antwoord: Mij lijkt het wel wat :), maar jammer dat het o.a. in de regio Nijmegen e.o. (nog) niet te krijgen is ;(.
Laten we eens aannemen dat dit via BabyXL of BBned zal gaan lopen. Dan kan je dus net zo goed Cistron om Demon nemen.

TweakDSL lijkt mij niet zo'n goed id, en wel om de volgende reden: De gemiddelde tweaker zit met zijn verkeer boven het gemiddelde. Als je dus tweakers gaat samen brengen bij een provider, dan zal het verkeer van die provider per gebruiker hoger zijn, dan bij andere providers met een groep gemengde klanten (De minder zware gebruikers dus) Als het gemiddelde verkeer per klant hoger ligt, zal dat zeker uitwerken in de prijs. Want verkeer blijft nu eenmaal duur.

Sorry dat dit niet zo positief klinkt, maar het is niet als flame bedoelt.
Dat verkeer blijft dan toch allemaal binnen het trueserver netwerk dus kost ze helemaal niks :+ (nou ja weinig).
Dat is natuurlijk niet waar, elke internet gebruiker gaat naar meerdere sites, download van meerdere sites en heeft dus ook verkeer vanuit het buitenland etc. etc. Daar houdt je wel rekening mee hoor ;)
Zoals marshall al zegt, veel van mij verkeer is toch dingen overblazen TUSSEN andere tweakers (en dat wordt ook wat aantrekkelijker met een lekkere upstream).

en verder moet er voor gezorgt worden dat er ook binnen het eigen netwerk veel te halen is, maar t.net zit er al dus dat komt wel goed :P
De tweaker misschien wel, maar is de tweaker de enige die zo'n verbinding neemt? Is dat dataverkeer dan zo'n probleem etc. etc.? Dat is ook wat je je af kunt vragen :)

Als ik voor de grap even kijk naar Cistron, dan mag je met een 512/128 lijntje maar 10GB in een maand verstoken. (In totaal dus, dat is wel errug weinig niet?)
Vin dat nog mee vallen, Wanadoo Premium heeft zijn grens al op 4 GB staan, dus die 10GB is al een hele vooruitgang, maargoed.... ik weet ook al iets meer. }>
Mag ik je erop wijzen, dat Wanadoo hier niet op controleert
* 786562 Mike
mjah, maar mijn mxstream basic 512/64 lijntje verstookt toch wel 20-40 gieg minstens per maand, iig in de tijd dat ik het nog bijhield.. tegenwoordig kan het wel meer zijn > :)
Dat kan je nou wel gers vinden, maar je verneukt op zo'n manier wel het gebruikersbeleid. Als je zo nodig veel moet downloaden neem dan een zwaar abbo en betaal meer...

Je snapt gewoon niet wat 'fair use' is. Erger nog, je vindt het nog gers ook dat je veel download.
Zit wat in ja de gemiddelde tweaker download nogal wat iso's en divx'sen. Maar ik denk dat ze hier wel rekening mee houden met het abbo, want anders redden ze het niet. Denk dat je gewoon een aantal gig kan inkopen ofzo. (maaja volgende week weten we het ja)
Dit was ook het eerste wat bij te binnen schoot...

Een hoop van die gekken die 24/7 online zijn, en ook zo'n beetje 24/7 dataverkeer generen (want let's face it, een hoop van ons doen dat nu echt)

maar het bericht heeft het over concurrende prijzen, of zelfs daaronder... dus gewoon normale prijzen? alleen krijg je er meer voor??

het zal me benieuwen, voorlopig hoop ik toch dat mijn xs4all adsl lijntje snel geleverd wordt ...
Jammer. Jammer dat Tweakers.net de afgelopen tijd meer en meer bezig is met non-Tweaker-achtige dingen. Waar blijven de reviews over moederborden, processors, overklokken, vette dual-setups etc.? Jammer. :( Dit is geen flame.
Ach, t.net moet ook overleven....
Voor de geruchten, zie GoT: http://gathering.tweakers.net/showtopic.php/2 79333

En nu maar hopen dat het nog beter is dan ADSL@UT (van 8mbit up, 0,5mbit down voor 87 piek in de maand) :9
Dat is zwaaaaaaaaaaaaaar gesponsored, dat ga je dus nooit halen, jammer maar waar, de uni/het rijk betaald meer dan goed voor je zou moeten zijn voor die verbinding :P
Als het bij mij in de omgeving beschikbaar wordt, zou ik het zowieso nemen, al is het alleen maar omdat het via Tweakers.net is en natuurlijk omdat t.net zwaar gecached zou zijn :9

Als ik via de uni zo'n verbinding zou hebben, zou ik echt wel overstappen naar TweakDSL, al is het alleen maar voor de TweakOtine bij de naam alleen al en voor het supporten.
van 8mbit up, 0,5mbit down
Ik neem aan dat je 8mbit down en 0,5mbit up bedoeld... :)
Nee, hij heeft een pub-lijntje :o
Pubs zijn voor de armen :Y)
8mbit down en 0,5 up voor 150-200 piek lijkt me wel een redelijke deal (die 89 van de ut is idd wat laag)
0Anoniem: 9443
@MREn18 oktober 2001 19:50
sorry,... dubbel
Het gaat nu wel erg lang duren met een status update. Het project is toch niet van de baan of uitgesteld? Ik denk dat er best wel wat mensen geinteresseerd zijn/waren, maar dan moet er wel wat informatie komen.
Als je zo nodig snel ADSL/SDSL wilt hebben en geen MX-Stream dus! Kijk dan 's hier: http://www.metiadsl.nl
semi off topic: Heb je de aansluitkosten gezien?! Mijn god...300 Euro voor zelf doen en 650 Euro voor monteur...ex BTW! Dat gaat me wat te ver.
Daarom is MetiaDSL per maand ook minder duur als andere providers, die verrekenen de installatie-kosten in je maandelijkse abonnementsgeld.

Betaal je dus zolang je abonnee bent voor andermans installatie-kosten.
Helemaal mee eens.

Het komt wel ow zo prof. over om zo af en toe een status Update te geven. Ik geloof dat velen het met mij eens zullen zijn !

dus wij wachten in spanning....
Ik had ergens anders gelezen dat dit een HOAX was om de snelheid en stabiliteit van het nieuwe posting-systeem te testen. (Iedereen reageerde ook en-masse!) Gezien de tijd dat het nu geleden is dat we er nieuws over hebben gezien, lijkt mij dit het meest waarschijnlijke. :(
Dit is niet lullig bedoelt ofzo, maar aan de initief nemers van het plan, hebben jullie hierwel goed overnagedacht?
tuurlijk krijg je dan een antwoord van JA te horen.

Maar is dat wel zo. Het is leuk als je veel verstand van technische zaken hebt, en een gigantische Mysql database kan onderhouden etc. maar isp worden is toch wel totaal wat anders, Dit kan gewoon niet gaan werken! weet je hoe moelijk het is! het is niet ff van o, smpt servertje daaro, pop servertjes daaro. newsservertje hiero radius servertje in de hoek etc etc. aan techinische kennis zal het niet ontbreken daar twijfel ik niet aan, maar wel aan Management ervaring, je moet heele procedures opstellen (die uit meerdere a4 tjes bestaan), je moet contracten (juridisch) goed regelen, je moet custumerservice hebben, technische dient voor spoedeisende gevallen (netwerk stroringen) backup maatregelen etc, een loon-administratie, factuur-administratie, bandbreede verbruik voor enklee honderden, en na verloop van tijd duizenden klanten database verbruik etc. echt teveel om op tenoemen!

Is er een businesplan gemaakt. is er een calculatie gemaakt van opbrengst vs uitgaven is er gezond economisch denk verstand aan wezig? hoeveel kunnen het krijgen kijkend naar de beschrikbaarheid, op wat voor termijn etc.

Ik moet het eerste bedrijf nog tegen komen die dit kan doen, met een gering kapitaal (ken de financiele status van t.net niet, maar dat is nooit genoeg om het heele netwerk ook maar 1 of 2 dagen draaiende tehouden (of femme moet persoonsgegevens verkopen ;) . En dat allemaal door mensen die zogoed als geen ervaring hebben (te denken aan leeftijds klasse).

Vind z'n bericht ook niet verstandig, hoeveel is er albekende? wat staat er eigenlijk in? hellemaal niks. behalve dat er plannen zijn voor. Zoiets doe je wanneer er al een aantal contracten getekend zijn andere partijen, omdat er daar geen namen van genoemd worden zal dat nog niet gedaan zijn.

Tuurlijk hoop ik dat het lukt, want ik heb zeker intresse in cq baat bij, maar als ik realistisch ben, hmmm ,.... het spijt me .
Ja er is goed over nagedacht en er wordt nog steeds over nagedacht en aan gerekend etc. etc.

Een vooraankondiging is een vooraankondiging, niets meer dan het zeggen: "Wij hebben het plan om", we weten nog niet 100% zeker of het lukt, maar we willen wel graag vertellen dat we er mee bezig zijn. Dat doe je om enerzijds te peilen wat de bezoekers/gebruikers er van vinden, anderzijds om te laten zien dat je niet met de pakken neer gaat zitten in mindere tijden, maar er kei en keihanrd aan werkt om nieuwe inititatieven op te zetten en er voor te zorgen dat je nieuwe bronnen van inkomsten aanboort.

Radiusje hier, SMTPtje daar, klinkt leuk, maar zo werkt het natuurlijk niet, dat weten we wel hoor. ;)
Contracten zijn nog niet getekend, dat klopt, we hebben wel een gentlemens agreement en bijbehorende contracten op onze bureaus liggen. We weten waar we aan toe zijn zogezegd.
Technische kennis is goed verzorgd, niet alleen op het gebied van SMTP of Radius, maar ook als het gaat om nieuwsservers, netwerken, backups etc. etc.

Loonadministratie, facturenadministratie etc. etc. wordt hard aan gewerkt, het verhaal wordt namelijk nogal anders als je niet 200 maar 3000 klanten hebt en dus moet het schaalbaar zijn. Een businessplan hebben we, calculatie is ook aanwezig (is onderdeel hiervan), marketingplan ligt ook al klaar. Economisch denkverstand? Sjah, er zijn een aantal zeer economisch ingestelde mensen die met ons meedenken en die zijn vaak wel wat ervarener als wij.

Hoeveel abbonees we kunnen aansluiten kijkend naar de beschikbaarheid? In Q1 2002 moeten 300 wijkcentrales klaar zijn voor gebruik, wat 70% van de NL bevolking voorsteld, lijkt mij een prima dekking, dit staat allemaal weer netjes in een postcode database, dus ook daar is al aan gedacht, we gebruiken die echter nog niet omdat we nog niet helemaal rond zijn. Een verwachtingspatroon is al geschept, niet alleen door onszelf, maar ook door dat nieuwsbericht op Planet.

Maar ik kan nog steeds niet meer zeggen dan:
Wij doen ons uiterste best om een kostendekkend plaatje te krijgen, waarbij wij ons vooral niet moeten gaan verslikken in bepaalde kosten, maarja dat zei jij ook al min of meer.
okay, klinkt als of er inderdaad goed/doordacht over nagedacht is.
Sjah, er zijn een aantal zeer economisch ingestelde mensen die met ons meedenken en die zijn vaak wel wat ervarener als wij.
Dat is inderdaad belangrijk, let hierop!
liefst natuurlijk iemand die zowel kennis (economie studie) maar belangrijker praktijk ervaring heeft hoe het bij andere isp's eraan toegaat en dit kan aanpassen om het nog beter telaten functioneren.

Als laatste wil ik nog toevoegen:
laat je niet misleiden of misbruiken omdat de mensen waarmee je onderhandelt in een mooi kantoor, en strak in een pak zitten en met een mooie glimlach vanuit hun Itaaliansleren beklede stoel je aankijken en aardig overkomen, van deze mensen moet je het hebben, maar kijk uit want ze zullen je dood bijten als ze de kans daartoe krijgen. Let erdus op dat ze niet de naam (t.net) misbruiken etc. zorg dat er dus niet teveel druk op je komt teliggen om ja of je handtekening onder het contract tezetten van een of ander louche bedrijf, ga na of wel in de positie zijn, en of ze wel voldoende kapitaal intensief zijn.

Veel sterkte,
en succes gewenst,
HermeS
laat ze maar eens naar de financiele situatie van bbnet, (telecom italie) informeren......dan schrik je je rot.....
mm klinkt interressant
(ff snel vaste telefoon aan laten sluiten ;)

Het is toegestaan eigen servers te draaien begrijp ik (een must)
Wat gebeurd er als je over de limiet heen gaat met up/down load?
Je mag een eigen servertje draaien jah, maar je hebt wel een richtlijn voor je maximale upload. Dit omdat het niet de bedoeling is dat we gaan concureren met Hostingproviders. (We kunnen overigens wel URL's aan IP's koppelen etc. etc. :*) )

Als je een keertje over je limiet heen gaat, maken we daar echt geen probleem van, maar als je telkens over je limieten heen gaat, dan gaan we samen zoeken naar een oplossing.. We willen veel meer een persoonlijk contact met de klant, waarbij we voor hele normale tarieven afspraken kunnen maken over extra dataverkeer.
* 786562 RickJansen

Hmm.. geen 1 april.

Oke, dan heb je hier vast je eerste klant, mits het betaalbaar is, de downloadlimits niet te erg zijn, je kan kiezen welke hostname je IP krijgt (zoals bij xs4all) en de snelheid ongeveer gelijk is aan die van chello :)

Als het maar een vast IP is, want anders...!!! grr! :)
Vergeef mij voor mijn onwetendheid, maar wat is het nut van een vast IP? voor een ftp misschien, maar met een dynamic IP is het veel veiliger internetten lijkt me.
Vergeef mij voor mijn onwetendheid, maar wat is het nut van een vast IP?

Voor sommige proxy-servers (die mensen thuis hebben) is het ook handig om een vast IP adres te hebben: hoeven ze niet iedere keer op alle aangesloten PC's de default gateway te wijzigen... :)
Voor sommige proxy-servers (die mensen thuis hebben) is het ook handig om een vast IP adres te hebben: hoeven ze niet iedere keer op alle aangesloten PC's de default gateway te wijzigen...
Ik neem toch aan dat je niet tegelijkertijd je interne IP adres gaat wijzigen als je internet adres wordt gewijzigd, zou een beetje stom zijn.
Voor sommige proxy-servers (die mensen huis hebben) is het ook handig om een vast IP adres te hebben: hoeven ze niet iedere keer op alle aangesloten PC's de default gateway te wijzigen...
HUH! :?
Als ik 2 netwerkkaarten in me server (proxy, firewall, ws, ftp, mail) zet dan is 1 me kabel (of ADSL) en me andere me interne netwerk. De default gateway blijft altijd hetzelfde.
Weet anders niet hoe jij je netwerk aanlegd...
Is ook erg handig als je developt op je eigen machine.. Als je iets wilt laten zien aan iemand anders, en je hebt geen vast ip, moet je ELKE keer weer gaan checken wat je ip is, en daar wordt je na een tijdje zoo ziek van.. Dus daarom is een vast ip errug handig. En verder, wie heeft persé een dynamisch ip nodig? De enigen die dat willen zijn scriptkiddy's die vaak met sub7 en dat soort proggies kutten, en mensen die haast in een trauma zitten als ze denken aan wat voor gevaren het internet allemaal met zich mee zou kunnen brengen.
FTP HTTP etc. alles wat op een server lijkt natuurlijk, static IP is gewoon een must (Tweakers comunity met veel HL UT Q3 etc. servers met zwaar lage pings), en dat over veilig internetten? dat bestaat niet, maar een firewall werk altijd nog beter dan een dinamic IP.
Een vast IP-adres voor webservers is niet meer nodig tegenwoordig, aangezien je via Dynamisch DNS gewoon je domeinnaam dynamisch kunt koppelen aan een IP-adres. Dyn. DNS zorgt ervoor, dat je IP-adres wordt doorgegeven aan de DNS-server (beetje idee zoals WINS van Microsoft werkt). De client meldt zich dus aan bij de DNS-server en die update het juiste IP-adres achter de domeinnaam.
dynamisch DNS ? is het niet zo dat de meeste servers hun DNS tabel synchroniseren om de 24~48 uur ? Dus als je aanmeld heeft jouw server mischien een nieuwe DNS maar die gasten in america nog niet.
ik persoonlijk zit op intranetten en web-based stuff met ip-lock dus een vast ip vind ik wel praktisch

[edit] was voor reddog33
0Anoniem: 35807
@Buggle17 oktober 2001 11:25
dan kan je ook even ssh'n naar je bak als je op school of bij vrienden zit. Bijvoorbeeld als je niet thuis zit en iets van je eigen machine nodig hebt (huiswerk vergeten mee te nemen bijvoorbeeld).
Bijvoorbeeld als je spelletjes speelt over het internet waarbij JIJ als server dient dan is het makkelijk als ze weten dat je een vast IP Adress hebt :
Kan allemaal :)
Meerdere IP's kan zelfs , maar ik weet nog niet of je die zomaar kan kiezen, hebben we nog niet over gepraat.
Tweak in t*dsl zou heel leuk zijn als je a) concurerende prijs heb, snelheid en WEL behoudt (mogelijkheid) van meerdere IP's. (eventueel met bijbetaling). Ik heb hier wel zeker interesse in. Helemaal leuk voor de mensen die bij KPN te horen kregen hun 3 ips in te leveren; ik zou het niet raar vinden om voor zeg 10tje per maand extra een IP erbij te hebben. De fair use policy zou ik nogmaals over praten, ik denk dat er toch te veel hier misbruik van zullen maken. 15gb limiet/mnd zou toch wel voldoende zijn. Hoe dan ook; het is zo wel een leuk pakketje (geruchten geruchten) om aan te bieden. *en dat in combinatie met een abbo op tweakers.net (betaalde e-commerse gedeelte waar jullie mee bezig zijn/waren) is al helemaal niet verkeerd. Als dit dan ook nog eens in combinatie met hosting service bij trueserver zou komen, meldt ik me wel aan met mijn twee particuliere domeintjes.

* 786562 xiphoid
Ik ben blij dat @home heb hiero, want ik heb wel eens 15Gb per week. Ja abnormaal veel is het :9
Maar het is @home, dus zonder download limit en ik zou gek zijn als ik daar geen gebruik van zou maken.
dan wordt het al gauw 30 - 50Gb/maand...
Erg leuk allemaal, maar je gaat mij niet vertellen dat je zoveel opslagcapaciteit hebt. 100Gb harddisk ok, maar dan zit ie na 2-3 maanden echt vol. En ik geloof nou ook niet echt dat je zoveel Gb's gaat fikke op cd's. 15Gb per maand lijkt mee meer dan redelijk. :)

Als ik van mijn Mxstream abo af ben, dan ben ik best bereid om een concurrerend abo van T.net te nemen. :D Hoewel ik nou ook weer niet ontevreden over Mxstream ben, alleen jammer van de snelheid. :(
15GB/maand?? Ik heb nu ADSL van Mxstream, ik haal per dag al zo'n 0,4GB down en nu heb ik nog niet eens zoveel tijd om te internetten... Dus als ik een veel sneller abonnement krijg, dan wordt het al gauw 30 - 50GB/maand...
wij zitten met zijn drieen op een mini mxstream, en trekken zo'n 15 uur per dag maximaal door en fikken toch wel 2 gb per dag weg... hmmm...

15*60*60*50*30= 80 gb. nou laten we nu 60 gb per maand halen en branden, hahaha 15gb per maand redelijk O+
Ik denk dat dit voor "tevreden" kabel-internet klanten alleen aantrekkelijk is als er ook echt een beter produkt wordt neergezet. Dat dit produkt dan duurder is zou dan ok geen probleem zijn.

Ik zelf heb Chello in A'dam en dat werkt best goed. Ik zou dus alleen overstappen naar tweakdsl als er bijvoorbeeld de volgende verbeteringen in zitten ten opzichten van mijn huidige kabel:

1. verhoging upstream naar bijv 512 kbps
2. verhoging downstream .. bijv. 2048 kbps
3. mogelijkheid tot het afnemen van meerdere vaste IP adressen
4. mogelijkheid tot het gebruiken van je eigen domeinnaam op de DNS servers van de provider. Dus godbox.mijndomein.net komt ook echt op je PC uit. en www.mijndomein.net op je 2e machine waar je je webserver hebt draaien. *Niet alleen bSMTP dus*
4. riante quotas m.b.t. up/down traffic. en een systeem waarbij je als daar toch overheen gaat geen POOT wordt uitgedraaid.
5. gratis lokaal verkeer *dus binnen het tweakdsl netwerk*
6. .. kan iemand nog een goeie bedenken?

Al deze zaken bij elkaar .. dan wil ik best wel overstappen van mijn Chello naar een DSL provider. Ook als dit betekend dat het me 200,- per maand kost.
1. Jep
2. Jep
3. Jep
4a. Ook mogelijk :)
4b. Geen probleem
5. Denk niet dat dat een probleem is als we hebben uitgevonden hoe :P
6. Ikke niet :)

[Edit] zie: http://www.tweakers.net/r...n=Posting&ParentID=381592
Ah, dus gezien punt 3 zou je met TweakDSL eindelijk eens aan normale IP routing kunnen gaan doen, ipv dat k*t NAT waar ik nu toe gedwongen word bij MXStream? Ik heb namelijk veel liever voor alle PC's thuis een echt IP adres; firewallen doe ik toch al wel op mijn router machientje.

Binnenkort willen ze bij MXStream namelijk 3 van de 4 adressen gaan afpakken, en aangezien dat contractbreuk is, kan ik dan mooi er onderuit, en naar TweakDSL. :P
IP adressen kosten ook geld hoor!
Dat is iets waar KPN zich zo behoorlijk op heeft verkeken! Bij MxStream FAST abonnement kreeg je 4 ipadressen voor 4 computers. Op een gegeven moment had kpn geen ip adressen meer en wou dus geen nieuwe meer kopen ( of te duur of niet meer beschikbaar ). Toen heeft KPN iedereen met een fast abbo vriendelijk verzocht dat als ie ze niet gebruikt ze terug te geven! Hierin zijn ze zo ver gegaan dat ze uiteindelijk Fast abbonnees *GRATIS* ene router hebben aangeboden in ruil voor de 3 ip adressen!

Dat geeft toch wel aan wat de adressen voor KPN waard zijn :)
Dat is dus ook mijn mening.

Ik heb Chello in Eindhoven, en daar heb ik 128KiloBit Up en 1,5MegaBit down. Geen Download Limiet (ik download toch een paar GigaByte per maand :) ). Dit alles voor 99,95 per maand.

Nou vindt ik altijd aan ADSL 1 groot nadeel zitten, namelijk, je hebt er een telefoonlijn voor nodig . . . Ik heb dus geen Telefoonlijnen meer. Ik heb alleen nog maar Kabel inet en GSM abbo voor telefonie . . .

Ik denk dat er misschien wel meer mensen zijn die dat ook hebben . . .

Is daar niet iets aan te doen? Dus dat je wel ADSL krijgt (de kabel ligt nog bij mij binnen), maar geen telefoon aansluiting krijgt?

DJ
Heb je geen buren die wel telefoon hebben dan?
Dan leen je daar namelijk het lijntje ff van, in ruil voor inetverbinding.
6.1 Linesharing, Ik heb BBeyond (maakt gebruik van BBNet) gebeld en het kon niet samen met ISDN, zou een extra telefoonlijk bij KPN moeten aanvragen: kosten 40,-- extra per maand.
Ik zelf heb Chello in A'dam en dat werkt best goed.
Als ik dat zeg spreek ik me zelf tegen. Ik ben al tijden op zoek naar een goed alternatief voor chello, en nu met cistron en tweakdsl (wat nu al mijn voorkeur heeft, gewoon al vanwege het: IK HEB t.netdsl opscheprecht).
Zo goedkoop als chello zal het niet worden, maar ik verw8 dan ook dat de verbinding 'savonds niet ineens gereduceert wordt tot een veredelde c64 modemverbinding (25% packetloss is heeeeel normaal volgens de mensen bij chello....)
intern verkeer naar andere gebruikers gratis (wordt niet meegeteld)
7. Full duplex verbinding B-)
Ik zou het zeer op prijs stellen als het ook eens in de kleine plaatsjes van nederland beschikbaar zou zijn. Ben daarom ook zeer benieuwt hoe het zal zitten met de dekking.
Je bent en blijft afhankelijk van KPN, zij moeten de wijkcentrales open stellen, doen ze dit niet, kan je niet gaan aanbieden. Een dekking van 100% is niet haalbaar, wat natuurlijk k*t is, maar ook niet kostendekkend meer zou zijn...
't gaat niet altijd om kostendekkend.. KPN en kabelmaatschappijen hebben (vind ik, en ik ben vast niet de enige) de verplichting aan 't volk om iedereen fatsoenlijk internet aan te bieden, dus ook in de kleinste gehuchten..

tijdje geleden stond er op t.net het bericht dat frankrijk glasvezel naar ieder huis aan gaat leggen, zelfs in de allerkleinste dorpjes.. die jongens pakken 't goed aan, maar in nederland valt me dat toch wat tegen...
Je kunt commerciele bedrijven niet verplichten enorme investeringen te doen om iedereen in staat te stellen een fatsoenlijke internetverbinding te hebben.
Deze taak vind ik meer bij de overheid liggen, deze moet kijken naar het maatschappeljik belang, een commercieel bedrijf niet
ok, ik zeg het nog 1 keer: In Frankrijk gaat de overheid dus NIET glasvezel naar ieder huis aanleggen....
Het enige wat ze mischien gaan doen is het fiscaal aantrekkelijk maken om in niet rendabele gebieden breedbandige netwerken aan te leggen, danwel subsidiëren d.m.v. rentevrije leningen....
Niet lullig bedoeld hoor, maar ik zie steeds vaker dat het al zeker is en Frankrijk doet tenminste iets goeds....allemaal van-een-mug-een-olifant-maken geruchten.
Ik kan je verzekeren dat het hier in Nederland best wel goed voor elkaar is met "snel" internet. Er zijn wel een paar landen waar het beter is maar die zijn op 1 hand te tellen.
Redelijk off-topic maar dit kan je (wettelijk gezien) dus wel.. Gebeurd nu b.v. ook bij de KPN die IEDEREEN aan moet sluiten op het telefoonnet..
een commercieel bedrijf in een monopolie positie moet dit wel.. er moet gewoon aanbod zijn, voor iedereen.

die monopolie posities zijn ingenomen door kabel aanbieders en KPN.. zij hebben, mijns insziens, een verplichting.
isdn'en kan je overal en das toch fatsoenlijk internet? dat jij graag 13 iso's per dag wil downloaden tjah, dan moet je net geluk hebben dat bij jouw in de buurt breedband word aangeboden.

ik vin niet dat je een commercieel bedrijf kan gaan verplichten om dingen te doen die harstikke veel verlies kosten
hmm dus de beschikbaarheid ligt er dus niet alleen aan of er mxstream ( en dus adsl ) in je wijk beschikbaar is. maar ook of kpn hem open heeft gesteld... HMMM dan zal delft centrum er wel weer eens buitenvallen. alle wijken in delft zijn open ( en kunnen/konden(?) dus cistron nemen) maar centrum NATUURLIJK weer niet zucht

tleven is oneerlijk :)

alhoewel dit een vreselijk cool id is ;)
Delft centrum is tegenwoordig ook open hoor. Maar vlak voordat adsl er kwam ging cistron failliet :(
Wij kunnen geeneens casema krijgen in t centrum.
En daarom baal ik zo van de privatisering van KPN :( !!! Ze hadden het beter in de handen van de staat kunnen houden, zodat kleinere plaatsen ook aan de beurt komen. Wat in sommige gorte plaatsen verdiend wordt kan in kleinere plaatsten worden geïnvesteerd. (want de overheid is een instelling en hoeft geen winst te maken)
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee