'KPN gaat weer mensen ontslaan'

KPN gaat deze week een nieuwe ontslagronde aankondigen. Dat meldt RTL Z op basis van eigen bronnen. De provider zou willen bezuinigen omdat er steeds minder geld binnenkomt. Het is de zoveelste ontslagronde.

KPNKPN heeft de ontslagronde nog niet bevestigd, maar volgens RTL gebeurt dat later deze week. Het is nog niet bekend hoeveel banen er bij de provider zullen verdwijnen of op wat voor afdelingen de hardste klappen zullen vallen. KPN wil niet inhoudelijk reageren op de berichtgeving.

De reorganisatie is het rechtstreekse gevolg van de matige financiële omstandigheden van het bedrijf, dat keer op keer minder geld verdient. Eerder kondigde KPN al aan dat er 500 banen verdwijnen bij de zakelijke tak. Die ontslagen kwamen al bovenop een grote reorganisatie uit 2011, waardoor duizenden KPN-medewerkers hun baan verloren.

Door Joost Schellevis

Redacteur

01-12-2014 • 10:05

131 Linkedin

Reacties (131)

131
126
85
6
1
15
Wijzig sortering
Heb jaren als field-engineer gewerkt bij KPN (begonnen in 98). Sinds 2001 alleen maar ontslagrondes. Ik was er eind 2010 helemaal klaar mee, halverwege 2011 zelf vertrokken. Het werk was prachtig, mooi netwerk, leuke klanten. Daar is helaas niets meer van over. Kwaliteit was niet meer belangrijk, kwantiteit! Je beoordeling ging niet meer over je technische kennis en inzet. Hoeveel uren ben je aanwezig en wat is je omzet? Daar draaide alles om. En kijk nu... geen 'echte' KPN mensen meer over. ALLES is ondergebracht bij Volker-Wessel, Schuuring, Koning & Hartman, enz. enz. Technische kennis is daarmee ook volledig verdwenen. Engineering? Word gedaan in Manilla! Kreeg je opdrachten met slecht technisch Engels er in, klopte helemaal niks meer van. NOC in Hilversum? Bijna niets meer van over, zit allemaal in Oost-Europa, of ondergebracht bij Alcatel-Lucent, welke hun NOC ook in Oost-Europa hebben. Spreken ook al zo goed Engels! En zo kan ik wel even doorgaan.... waarschijnlijk gaan ze nu de laatste 'restjes' echte KPN-ers opruimen. Ik wens ze veel succes. Ik ben blij dat ik weg ben.
Als ze nou slim zijn gaan ze eens kijken hoeveel van het Management eruit kan. Daar zullen de grootste bezuinigingen kunnen worden behaald lijkt mij. Vaak zijn ze zo veel aan het bezuinigen op de werkvloer dat er te weinig mensen over blijven die het geld binnen kunnen halen (op groete projecte na) en dan is het logisch dat je inkomsten achteruitgaan ondanks de bezuinigingen.
Het managemtn er uit en daar geld halen, typisch dom door de bocht denken.

De feiten zijn heel simpel en die zijn voor alle telco's van toepassing.
\vroeger verdiende men geld met belminuten.

Nu heb je bundels en alles in 1 pakketten, onbeperkt bellen voor een x bedrag per maand. Dat onbeperkt of een vast bedrag zal er ook voor mobiel internet en spraak komen en dus over een paar jaar weet je als provider ik heb 3 miljoen klanten die x euro per maand betalen, niet meer niets minder.
Groei in de zin van meer klanten zal er niet zijn. Jou groei kost je concurrent geld.
De groei is er dus uit en prijzen gaan omlaag.

Modernisering betekend verschuiving van markten besteding en telecom is daar gewoon een voorbeeld van.
Om winstgevend te blijven zal kpn moeten saneren en verder automatiseren. Net als abn amro dat nu doet.
Als je kijkt bij hoeveel bedrijven, zeker als ze komen vanuit een overheidsstructuur, er een enorm groot waterhoofd is gevormd doordat er steeds meer management is gekomen dan snap je dat daar saneren weldegelijk een flinke besparing kan worden gehaald. De toegevoegde waarde van een hoop van dat management is er eigenlijk niet maar het zijn wel de duurste mensen die er rondlopen.

Management is ook de doelgroep die moet besluiten wie er uit gaan en dat is zelden hun vrienden managers. Die mensen op de werkvloer kennen ze toch niet, dus dat is makkelijker, en minder persoonlijk, om die weg te bezuinigen. Ik zou zeggen: kijk eens om je heen naar alle overheidsinstellingen, semi-overheidsinstellingen en voormalige overheidsinstellingen: dan zie je dat daar vaak naar verhouding veel meer management rondloopt dan noodzakelijk is.

Dan gaan roepen dat dit dom door de bocht denken is, nijgt naar afserveren omdat het tegen jouw mening in gaat! Ik heb nergens gezegd dat Het Management er uit moet maar dat er flink in het management moet worden gesnoeid. Als je wat meer reacties hierboven bekijkt dan zie je dat er genoeg mensen zijn die uit eigen ervaring het hier mee eens zijn.
Wie zegt dat er geen management uitvliegt ?

De beslissing komt van boven en uiteindelijk zal het een afgewogen ontslag zijn in neem ik aan alle lagen.

Als je onder te veel weghaalt zal het niet werken, idem met boven te veel.
een beetje naïef, ook bij het management zullen er mensen uit "moeten". Alleen managers ontslaan zal KPN niet gaan redden. Je hebt nu juist managers nodig die met een lange termijn visie KPN er bovenop kunnen helpen. Medewerkers ontslaan is ook niet goed. Nu nodig omdat het financieel slecht gaat maar als het straks beter zou gaan ben je kennis kwijt.

Oftewel, KPN zit in een vicieuze cirkel waarvan ik bang ben dat ze er niet uit gaan komen. Ze zijn te klein en willen te veel. Verkopen kan maar dan bestaat KPN niet meer (ook politiek gevoelig) en zelf groter worden hebben ze het geld niet voor.

Ze hebben erg goede managers nodig, maar ze zulke goede kunnen vinden die KPN er bovenop kunnen helpen zal lastig worden.
Altijd leuk om de verschillen in visie te zien tussen management en werknemers :)

Ik denk dat k1n8fisher best wel eens gelijk kon hebben. Het gebeurt vaak dat management in paniek grote aantallen mensen er uit schopt terwijl er verhoudingsgewijs zeer weinig management vertrekt. Op dat moment worden er veel al externe consultants ingehuurd om advies uit te brengen hoe ment het best meer geld kan verdienen in de toekomst. Veel al hebben deze consultants heel erg veel minder ervaring binnen deze tak van sport dan de mensen die ze van advies dienen.

Ik denk dat een van de oplossingen zou kunnen zijn is juist op zulke momenten veel meer contact met de mensen op de werkvloer te onderhouden. Ik heb het van dicht bij mee gemaakt hoe de mensen op de werkvloer aan alle kanten aangaven dat er enorme kansen werden genegeerd door managers die niet durfde. Want "het is al zo moeilijk" en nu om extra geld vragen kan me mijn baan kosten. |:(

Ik denk dat inderdaad goede managers nodig zijn maar dat veel mensen ontslaan helaas veel te vaak juist de mensen die de echte inkomsten genereren. Management is echt veel minder belangrijk dan ze vaak zelf geloven, en zeer vaak de reden dat mensen die echt het verschil kunnen maken niet bij die managers terecht komen die hun de steun kunnen geven die daar voor nodig is.

Boven al denk ik dat KPN heel erg veel geluk nodig heeft om te overleven, het is een kleine speler dat internationaal echt in het geheel niet mee telt. Europa is de schaal waar ze op zouden moeten werken maar helaas werken ze de andere kant op, door steeds meer van de buitenlandse onderdelen te verkopen aan de partijen die hen waarschijnlijk vandaag of morgen gewoon geheel overnemen.
Het gebeurt vaak dat management in paniek grote aantallen mensen er uit schopt terwijl er verhoudingsgewijs zeer weinig management vertrekt. Op dat moment worden er veel al externe consultants ingehuurd om advies uit te brengen hoe ment het best meer geld kan verdienen in de toekomst. Veel al hebben deze consultants heel erg veel minder ervaring binnen deze tak van sport dan de mensen die ze van advies dienen.
Vergeet ook niet dat deze externe consultants in de regel altijd meer kosten dan de werknemers die er daarvoor aanwezig waren. Maar met wat creatief boekhouden valt dat niet zo op.
Zoals Jan Kees de Jager met 700k. per jaar wel aangenomen wordt...
Het hebben van een financieel directeur lijkt mij zeker verstandig voor een groot bedrijf, 700.000 euro voor een bedrijf dat eventjes 1.000 man op straat zet vanwege te weinig geld doet pijn, en je kunt vraagtekens zetten of dit rechtvaardigbaar is. Maarja, zo werken beursgenoteerde bedrijven (nou eenmaal) vaak. Ook daar doen zij graag aan symbool politiek.
"Vergeet ook niet dat deze externe consultants in de regel altijd meer kosten dan de werknemers die er daarvoor aanwezig waren."....

.... en dat die externen er ook veel makkelijker en zonder kosten weer uitgezet kunnen worden.
Flexabiliteit (en kennis) kost geld.
Veel al hebben deze consultants heel erg veel minder ervaring binnen deze tak van sport dan de mensen die ze van advies dienen.
Nou..eerder andersom hoor. Waar baseer je die uitspraak op? Je huurt toch niet iemand in die minder van een vakgebied weet om je van advies te dienen of wel?

In zijn algemeenheid;
Het artikel spreekt over "de provider". KPN is veel meer dan dat. Met andere woorden, het gaat hier niet alleen om mobiele telefonie/vaste telefonie, maar ook over het oude Getronics bijv. De concurrentie daar is moordend op het moment.
Klopt, bij het management moeten er ook wel degelijk mensen uit. Echter staat dat bij lange na niet in verhouding bij de mensen die er op de werkvloer uitgaan. Het Maanplein, de trotsch van KPN is nagenoeg niet meer van ze zelf. Allemaal uitbesteed aan Huawei, Ericcson etc. KPN zelf is heel klein en mager geworden, qua grondpersoneel. Management genoeg en dubbele afdelingen zat. Een praktijk voorbeeld: het pand waar ik zat is van bijna 500 man personeel naar ca. 200 afgezwakt over de afgelopen vijf jaar. Het aantal managers daarentegen is identiek gebleven, tot de laatste adviesaanvraag van 1 november. Sure, plaatselijk voorbeeld, maar veel anders gaat het ergens anders in de keten ook niet.

Ze zijn er vooral uitermate bekwaam in niet van eerdere lessen te leren en steeds maar weer dezelfde fout te maken. Tevens veel politiek onderling, veel geruzie en onderhandse belangen die zeer tegenstrijdig zijn.

Na zes jaar dienst mocht ik er 1 nov. toch ook echt aan geloven.
Ambities, en bijstellen, zijn net zo belangrijk.

Op dit moment lijkt de beste keus om het bedrijf van de beurs af te halen waardoor je niet voortdurend verantwoording aan het afleggen bent voor elke scheet. De vraag is wie de persoon of bedrijf kan zijn die het een duurzame toekomst kan geven en/of een gedegen fundament kan leggen.
*Kort door de bocht*
True, het zijn altijd weer de aandeelhouders die de koers bepalen (lees: het meeste geld willen binnenhalen).
*/Kort door de bocht*

Helemaal geen rare optie vind ik zelf. Lange termijn visie en geld verdienen werken niet samen bij aandeelhouders imo. Bovendien geven zij ook totaal niet om de boterham van de werknemer, alleen om hun eigen boterham...
Volgens mij, maar dat is een 'educated guess', heeft KPN er last van dat het een oud bedrijf is dat een beetje vastgeroest is. Zelf merk ik het ook hoe lastig het is voor grote, oudere bedrijven om een nieuwe koers te varen. Er is met zóveel zaken rekening te houden (lopende contracten, verouderde contracten en slapende klanten, werknemers en managers die een werkwijze gewend zijn, etc.etc.etc.) dat een beleid écht omgooien vrijwel onmogelijk is. En met baby steps gaat KPN het niet meer redden.

Dat en de steeds groter wordende druk van grotere telco's die internationaal opereren zal het ook in de toekomst voor KPN niet makkelijker maken lijkt me zo...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 1 december 2014 11:06]

Als klant heb ik KPN altijd als een buitengewoon log en verkokerd bedrijf ervaren. Ik MOCHT als klant niet zomaar bellen met de afdeling die mijn probleem kon oplossen. Degene die ik aan de telefoon had, mocht ook geen contact opnemen.
Bij een geschil met KPN moest ik zelf het bewijs van de afspraak met KPN naar ze mailen. Dat konden ze zelf niet terugzien.

Mijn conclusie is dat KNP een zeer gelaagde organisatie met koninkrijkjes is. KPN is zijn ambtenarenverleden nog niet kwijt.

En kwalitatief? Ik heb laatst de fout gemaakt om over te stappen naar het KPN-netwerk. Gelukkig kan ik weer snel terug naar Vodafone (ik heb een maandcontract). Navraag leerde mij dat iedereen die ik in de buurt ken problemen heeft met het KPN-netwerk. De netwerkjongens van KPN beweren echter dat er niets aan de hand is. Hoezo "beste netwerk van Nederland"? Voor min iig niet.

Dat het slecht met KPN gaat, is imho toch echt de fout van KPN zelf.
KPN heeft wel geprobeerd om nieuwe verdienmodellen, zoals het blokkeren van Skype, te vinden maar dat wordt door de overheid tegengewerkt. En maar goed ook want internet is veel te belangrijk om een paar bedrijven toe te staan de toegang daartoe te monopoliseren.
Hahaha tja, not sure if joking or...

Als je verdienmodel het blokkeren van gratis diensten is, oftewel een inperking van de toegang die je zélf verleent als primaire dienst, dan kun je denk ik ook beter meteen helemaal stoppen.

Ik vond 'm wel leuk :D
Nee, daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat er om om extra geld te vragen om Skype doorgang te geven. Een soort tolheffing dus.
Het is toch gewoon een grote grap dat er IEMAND binnen KPN is geweest die heeft gedacht daarmee een concurrentievoordeel te behalen?!

Zelfs al was DPI toegestaan geweest is dat nog geen haalbaar verdienmodel, want Skype gaat daar niet aan meewerken en de consument ook niet, en de andere telco's ZEKER niet. Die lachen zich gewoon dood terwijl KPN zinkt.
Netflix heeft in Amerika ook al betaald dus waarom Skype en Google niet.

Als het mag denk ik zeker dat het een lucratieve optie is. Maar op dit moment mag het niet. Maar in Brussel is men al weer aan het schuiven, waarschijnlijk onder druk van telecomgiganten, dus ik sluit niet uit dat het in de toekomst wel gaat gebeuren.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 2 december 2014 09:19]

Anoniem: 378762
@TheCapK1 december 2014 12:36
Ik geef je groot gelijk. Probleem is echter dat de directie dat niet ziet omdat ze alleen theoretische kennis hebben. In dit bedrijf precies hetzelfde. Bezuinigen op de werkvloer en kantoor blijft. Verhouding was vroeger 1 op kantoor en 3 op de werkvloer. Toen werd er ook echt geld verdiend. Dat is nu 1 op 1 geworden en ieder jaar problemen want de personeelskosten zijn te hoog. En dan nog praten over mensen van de werkvloer eruit en producten uitbesteden. Tegenwoordig zijn bedrijven compleet de weg kwijt.
Als ze nou slim zijn gaan ze eens kijken hoeveel van het Management eruit kan.
En waarom ga je ervan uit dat dat niet gedaan wordt? |:(
Omdat dat vaak niet gebeurt. Waar ik werk is op de vloer ondertussen de helft aan personeel aan het werk. desondanks zijn er nog net zoveel voormannen en managers aanwezig. En niet alleen waar ik nu zit je ziet het overal gebeuren. Op management niveau wordt regelmatig te laat naar gekeken.
Het is een inherent probleem niemand wilt zijn eigen collega's de zak geven dus wordt het maar naar beneden geduwd.
Klopt. Er zijn teveel mensen die zeggen wat ze gedaan willen hebben (maar het zelf niet kunnen) en te weinig die het kunnen doen. En ze vinden zichzelf nog hartstikke belangrijk ook, veel belangrijker dan de mensen die het uiteindelijk moeten uitvoeren.

Af en toe worden wel management lagen weggesneden maar dat gebeurt meestal pas als het de spuigaten uit loopt. Daarna zijn er nog steeds teveel managers, alleen minder.
Grootste verliezen zijn denk ik in de belachelijk geprijsde telefoon-systemen voor bedrijven. IP-telefonie is veel goedkoper in gebruik maar ook in aanschaf. Een simpele Skype business account en wat IP-telefoons zijn doorgaans al voldoende om voor kleine tot middelgrote bedrijven een fatsoenlijk telefoniesysteem neer te zetten.

Daarnaast maakt KPN volgens mij veel minder winst in de consumentenmarkt waar kabelproviders als UPC en Ziggo simpelweg goedkoper zijn en veel betere prestaties leveren dan het brakke ADSL netwerk waar je nooit de geadverteerde snelheid haalt (tenzij je naast de mast woont en glasvezel uitgezonderd).

Vaste telefonie heeft/gebruikt bijna niemand meer van KPN, de mobiele abonnementen zijn relatief duur en daar is dus ook al terugloop.

Kortom: 1 bak ellende!

[Reactie gewijzigd door Dannydekr op 1 december 2014 10:14]

Hahaha, mag ik even lachen?
KPN is goedkoper dan kabel hoor, en VDSL werkt prima, TV pakket is ook goedkoper dan kabel, in totaal bespaar je veel geld met Telfort vs Ziggo.
Het goedkoopste UPC 2-1 pakket kost 42,50 per maand. Hier heb je 50mbit internet en heel veel digitale (HD) kanalen. Bij KPN moet je per se telefoon erbij nemen, kom je per maand duurder uit en haal je in de praktijk echt die 50mbit niet. Daarnaast deel je de verbinding voor zowel het internet als voor tv.

Telfort komt ook rond de 40 euro per maand, ook hier geldt dat telefoon verplicht is en dat je de snelheid vrijwel nooit haalt in de praktijk.
Ik heb een alleen internet abonnement bij Telfort:
VDSL, 26,50 euro per maand en 50/5 verbinding.
Die laatste haal ik ook gewoon netjes.

Dus je hebt geen telefonie nodig bij telfort en ook geen tv.

Mijn modem geeft overigens aan dat de snelheid in principe naar 80/10 zou kunnen, mocht Telfort dat willen.

Ik hou mijn televisie wel van internet gescheiden. Als er één uitvalt heb ik het andere nog. En met de losse diensten ben ik niet heel veel duurder uit dan een combideal bij Ziggo (17,50+26,50 tov 39,95)

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 1 december 2014 11:04]

Waar heb je het over, telefonie is helemaal niet verplicht bij Telfort.
En TV is verplicht bij de kabel, daar zouden ze eens wat aan moeten doen.
En de snelheid haal je gewoon voor de volle 100%, ja er gaat wel wat af als je tv kijkt, maar de compressie is h264 dus dat is max 6 mbit ofzo.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 1 december 2014 10:46]

De snelheid haal je meestal helemaal niet. De afstand van de mast is van cruciaal belang. Bij een afstand van 350 meter haal je in de praktijk maximaal 20mbit. Als hier ook nog 6 mbit af moet voor de televisie houdt je veel te weinig over in mijn optiek.

Daarnaast ligt de prijs vrijwel gelijk met kabel. Waarom zou je dan in vredesnaam KPN/Telfort of welke dan ook nemen als de prestaties simpelweg minder zijn voor bijna hetzelfde geld? Alleen in noodzakelijke gevallen is het een optie, niet als je een keuze hebt.
Mast ?? ik heb het over VDSL dat gaat niet met een mast.
En nogmaals ik haal gewoon de volle 55 mbit...
Als je inderdaad geluk hebt kan dat zelfs nog hoger liggen, 80 mbit.
Ik woon 1.4km van de centrale af en haal nog +- 30 MBit. Meer dan snel zat voor de gemiddelde gebruiker. Ook als ik TV kijk heb ik geen klachten over download-snelheid. Ja, met Ziggo zou het sneller kunnen maar bij gewoon browsen of streams kijken heb je er geen last van en als ik grote dingen download maakt het mij weinig uit als ik een paar minuten langer moet wachten.
Ik heb zelf de prijzen niet vergeleken. Hoef ik ook niet te doen, het probleem bij KPN is in mijn ogen echt dat ze geen concurrerende producten hebben tov de kabel. De snelheid van ADSL is echt veel te laag, en het TV aanbod / kwaliteit (bitrate) is ook veel minder. En als je dan toch al bij UPC / Ziggo zit voor die producten, is het voordeliger om dan ook meteen maar telefonie van ze af te nemen. Als KPN mee wilt blijven doen, zullen ze maar naar iedereen een glasvezeltje moeten leggen denk ik. Of een nieuwe techniek op die koperen draadjes wat een twintigvoudige snelheid kan realiseren ofzo.
Tv aanbod is hetzelfde, kwaliteit en bitrate is vergelijkbaar, de maximale snelheid is lager ja, maar veel mensen hebben aan 30/50 mbit genoeg. Telefonie heb je Voip voor niks voor bij een derde partij. En Telfort is goedkoper, in de budget-snelheid markt.
Zelfs op glasvezel is de kwaliteit van de KPN streams lager dan op de kabel, in het bijzonder de SD streams. Daarbij komt ook nog dat ze de DD audio streams terugmixen naar iets met een veel lagere kwailteit.
Over je DSL snelheid : ik ben niet met je eens dat 30/50 snel genoeg is ( over upload helemaal nog niet gesproken ), maar ik denk dat maar een fractie van de aangesloten klanten deze snelheden haalt : vermoedt dat de gemiddelde snelheid ergens tussen 4 en 8 mbit zal liggen.

Zie ook nieuws: Vodafone belooft betere hd-bitrates voor iptv via glasvezel dan KPN

[Reactie gewijzigd door farlane op 1 december 2014 13:33]

Zal ik je even uit de dromen helpen. op NPO1/2/3 na is ook alles bij Ziggo gewoon HD en geen HD+ Daarnaast is Ziggo met zijn HD+ kanalen naar een lagere bitrate gegaan en lopen ze regelmatig te klooien met filtering en snijden van beeld. Vaak zijn de zenders totaal niet levendig qua beeld door de filtering.
Gisteren bv CSI gekeken op RTL was dat geloof ik. Het zag er niet uit. Uitgesmeerd beeld met daarboven op nog eens blocking erbij en dat is dat het "superieure" beeld wat ik dan continue hoor van lui die op KPN zitten.

Nee Ziggo's beeld is echt niet meer heilig en ben ook ondertussen blij dat ik er weg kan. Zenders als Net 5 en Syfy hebben een slechte frequentie dus als je signaal niet super is krijg je al haperingen te zien.
Dat kan ik inderdaad bevestigen, wij hebben een abonnement van 50mbit, maar in de praktijk (bekabeld!) halen we 8-9mbit.
30/50 op ADSL? Sign me up....het grootste deel van NL zit gewoon op ADSL2 (20 MBit max) en tenzij je naast de centrale woont, kom je vaak uit rond de 10/1 of daaromtrent. Kan ook een keer 15 zijn of 8, maar zo rond die buurt houd 't wel op.

Als ze VDSL nou eindelijk eens verder uitrollen....

[Reactie gewijzigd door Wilke op 1 december 2014 11:03]

ADSL2 gaat tot 12Mbit max., je zal wel ADSL2+ bedoelen(Theoretische max van 24Mbit.
Bij UPC/Ziggo heb ik geen extra kastje nodig voor TV en als mensen geld uit willen geven voor bandbreedte dan moet je als leverancier zorgen dat je dat kunt leveren of accepteren dat klanten weglopen.

KPN loopt gewoon achter met de gebruiksvriendelijkheid van zijn TV aanbod en de internet snelheden zijn lager dan wat de concurrentie aanbiedt. Om de aandelenkoers hoog te houden en daarmee de winsten voor de top zeker te stellen heeft KPN jarenlang miljarden uitgegeven aan dividend en inkoop van eigen aandelen. Nu is er geen geld meer om te investeren en is de koers van het aandeel laag. Graaiers hebben het bedrijf leeg geroofd.
Inderdaad, ik kijk qua kosten altijd naar het bedrag onder de streep en in dat geval is VDSL veruit de goedkoopste optie. Ik heb zelf VDSL 25/3 waarvan ik effectief 23/2.7 haal en daar betaal ik € 23,50 voor. Tv kijk ik al jaren niet meer (en daar wil ik dus ook niet voor betalen) en telefonie regel ik zelf via een Betamax label voor € 10,- per 1,5 jaar. Ik denk dat partijen als KPN nog veel meer last gaan krijgen van mensen die beseffen dat communicatie - letterlijk - niks meer kost (lees: marginaal weinig). Qua kosten voor hun DSL zitten ze met labels als Telfort nog wel goed, maar voor de rest zijn ze veel te duur. Dus: verlaag de prijzen of verdwijn uit de markt.
Veel goedkoper........... valt wel mee

Iedere provider en techniek heeft voor- en nadelen natuurlijk. Het is maar jij de prioriteit legt...

KPN heeft 50/5Mbit + 60 zender waarvan 17 HD + bellen (9c/pm) geen opnemen(?) voor 59 euro per maand

Telfort heeft 30/3Mbit + 65 zenders waarvan 17 HD + bellen (9c/pm) + opnemen voor 46 euro per maand

UPC heeft 120/12Mbit + 70 tv zenders + 15 HD zenders + bellen (ook 9c/pm) + opnemen voor 56 euro
doe je er 10 euro bovenop dan krijg je 110 zenders ipv 70 en alle zenders die ze ook in HD aanbieden (meer dan de 15 die je standaard erbij krijgt)
Bij Telfort kom ik op 42 euro iig.
UPC kan ik niet kiezen uiteraard dus dat wordt Ziggo, waarbij je ook nog een decoder van 100 euro moet kopen. Bij Telfort betaal je weer eenmalig 30 euro aansluitkosten.
Er zijn een hoop berekeningen te maken maar in mijn geval is Telfort dus goedkoper.
Bij Ziggo 44,95 per maand, eenmalig 49 euro, interactieve HD recorder 49 euro.
Alleen als je sneller wilt of nodig hebt is kabel noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 1 december 2014 11:01]

Tegenwoordig kan je wel KIEZEN voor een gratis decoder bij Ziggo. Denk zelf gewoon als je niet alleen woont, dat Telfort (cheap), Ziggo en UPC (middel duur) toch de betere keus is. Qua prijzen/aanbod is KPN voor consumenten niet gunstig vind ik.
Telfort heeft 30/3Mbit + 65 zenders waarvan 17 HD + bellen (9c/pm) + opnemen voor 46 euro per maand
Ik betaal 44 euro p/m voor dit abonnement, maar dan kan ik ook nog eens gratis bellen, ik betaal alleen het starttarief.

Moet wel zeggen dat Ziggo / UPC goedkoper geworden zijn de laatste tijd, de vorige keer dat ik keek (+- 1,5 jaar geleden) betaalde je voor Ziggo / UPC bovenop deze prijzen nog eens 19 p/m voor de kabelaansluiting, die zit nu blijkbaar bij de prijs in.
Het pakket van 59 euro bij KPN heeft WEL de opname functie en een spotify premium account.
Vergeet ook niet dat IP-tv ook niet jevanhet is. Buiten dat ik hier geen glasvezel heb, is ook het tripleplay abonnement duur en de kwaliteit zozo. Mijn ouders hebben XS4ALL glasvezel, maar het televisieaanbod is een stuk minder. Dan ook nog eens geen HD-geluid (UPC levert wel DD5.1 op HD zenders) en het is een stuk minder waar voor je geld.

Op de mobiele markt kan ik nou echt geen aanbieding van KPN voor de geest halen. Alleen dure toestellease, geen fatsoenlijke acties en altijd wel addertjes onder het gras.

En blogs als dit zijn dan wel tekenend...
Verzuchtingen om onnozelheid, nalatigheid, en overig ergelijke zaken: Hi Toestellease - verneukeratieve voorwaarden


Dus dat er uiteindelijk mensen uitmoeten vind ik niet zo raar. Ze zijn er gewoon niet voor de klant en proberen het nu op een soort goededoelen reclame te gooien. Wut? Zo krijg je nooit de consument overstag.

[Reactie gewijzigd door Señor Sjon op 1 december 2014 10:38]

Ook ik vind de kwaliteit van KPN glasvezel tegenvallen. Het feit dat je weer een apart kastje nodig bent (boven de CI+ kaart van Ziggo die zo in je TV kan) is nadelig, kwaliteit is minder, en storingen zijn ook zeker om de week aanwezig.
Kan je met je CI+ module ook pauzeren en opnemen en andere (interactieve) diensten benaderen?
Ziggo levert hier maar DD2.0 voor de HD zenders (volgens mijn receiver dan..). Niet dat ik ooit tv kijk maar toch. Als het ff kan had ik geen TV abbo, maar goed het is "nodig"..
Klopt helemaal, ik u gebruik voor Prive en m'n zaak al een paar jaar FreePBX icm cheapconnect en Delmont, kosten zijn nu een paar tientjes per jaar in plaats van €100+ per maand aan KPN.
Ook met mobiel bel ik alleen nog maar met 4g via m'n eigen FreePBX server, ook dat heeft voor een fikse besparingen gezorgd, ik kom nu uit met een abbo van €15,00 per maand.

Bij mij heeft KPN gewoon z'n eigen ruiten ingegooid door de belachelijk hoge prijzen die ze hanteren en daarom ben ik gaan speuren naar iets goedkopers en uiteindelijk op deze oplossing uitgekomen.
Ik hoorde op Infosecurity reeds dat er een personeelsstop was voor sales(!) mensen.
Tja, als je bestaande verkopers niets verkopen, dan heb je ook niet meer verkopers nodig... dan moeten de verkopers die je hebt eens beginnen hun werk te doen.
Je hebt juist betere verkopers nodig. Als je nu niks verkoopt ga je met dezelfde mensen in de toekomst echt niet meer verkopen.
Nee, je hebt een beter product nodig.
Nee een beter GOEDKOPER product. Beter zegt niets tegenwoordig. De meeste mensen kijken naar wat het kost en het budget wat ze kunnen uitgeven. Ik wil ook een goed product hebben echter kost dat meer geld.
Moah, kijk maar naar waterflesjes een apple-producten. Omdat men meent een betere kwaliteit te krijgen dan een goedkoper alternatief (ik zal me alleen in absolute zin uitlaten over het water: dat is absoluut niet zo) betaalt men graag meer.

Zonder verder inhoudelijke kennis, iets dat jij gelukkig/helaes wel hebt: als de boel op orde was zou verkopen ook makkelijker zijn.
Nee een beter GOEDKOPER product.
Nee dat willen mensen helemaal niet. Anders zou iedereen gaan shoppen in de Aldi en de Hema en in een Dacia rijden.
Anoniem: 357391
@aval0ne1 december 2014 11:47
Ja, of een kleine auto kopen met een hele lage papieren CO2 uitstoot ipv een met een normaal formaat.
Oh.. eh.. wacht, daar rijdt iedereen ondertussen wel in.
Inderdaad, je ziet alleen maar kleine auto's rijden tegenwoordig. Oh wacht, de volkswagen golf en de skoda Octavia staan in de top 3 van de best verkochte auto's van 2014 in Nederland.
Tja, en dan ga je naar Marokko en zie je dat 9 van de 10 auto's een Dacia is.

Zoveel mensen...
Daar ben ik het helemaal mee eens. Je kan wel blijven saneren en reorganiseren omdat je het slechter doet. Maar je doet het ook slechter omdat je product zo uit balans is dat het niet verkoopt.
Ik ga me heel erg inhouden om alles wat KPN bij mij fout heeft gedaan in de afgelopen jaren te vertellen. Ik kan ook bijna niet objectief meer zijn maar ik doe mijn best:

objectief stukje - netjes verwoord. Plaats zelf maar een paar scheldwoorden om het ecte gevoel te begrijpen.

Ik heb uitgebreide ervaring met mobiele telefoon, websitehosting, telefoon centrales en 'zakelijke dienstverlening' van KPN. En deze ervaring heb ik ook met andere aanbieders.

Mijn ervaring is dat bij KPN alles over teveel schijven gaat in vergelijking met (bijvoorbeeld een Ziggo-telefoonprovider) of een internetprovider als Yourhosting). En de onderste schijf mag niets beslissen wat eigenlijk door 1 schijf hoger geregeld moet worden.

Het resultaat daarvan is dat je _altijd_ moet 'vechten' om iets geregeld te krijgen. En of dat nu om een nieuwe domeinnaam gaat of om een factureringsfout of het opzeggen van een account. Alles gaat daar stroef. Of in elk geval veel stroever dan bij concurrenten waar ik dus liever heen ga.

Als ik dan naast de bedroevende service (webhostingservers die 5(!) jaar achterlopen met updates op hardware van 6 jaar oud(!)) de premium prijs bekijk die ik daar betaal dan klopt die rekensom niet. Als ik premium betaal dan wil ik ook premium producten.

Het spijt me voor KPN, maar de komende 5 jaar zitten jullie op het strafbankje. Geen business van mij als ik het kan helpen.
Dit is toch juist het voorbeeld dat hun product, de communicatiedienst, beroerd is?

[edit]
welke modererende droeftoeter kan niet berijpend lezen?:D

[Reactie gewijzigd door steveman op 1 december 2014 13:54]

Jazeker. Het 'product' kun je heel breed trekken van mobieltje en het dingetje wat in je serverruimte staat tot de gehele KPN-ervaring.

Met de telefooncentrale zelf heb ik weinig problemen, maar de dienstverlening daaromheen is zonder uitzondering dra-ma-tisch.

Zonder verbeterd product wordt ik niet opnieuw klant. Ik vrees alleen dat dit product niet eenvoudig een kwestie is van een beter huismerk inkopen. Er moet structureel iets wijzigen in de visie van alle medewerkers. En ik ken dit soort bedrijven - de stroeve werkprocedure zit er ingeslagen van manager tot servicedesk. Dat wijzig je niet eenvoudig. :'(
Ook weer wat kort door de bocht. Mogelijk verkopen de huidige verkopers gewoon niet goed omdat de visie en strategie niet bekend zijn en er geen nieuwe ontwikkelingen zijn om te verkopen.
Dat kan ik me voorstellen! Ik heb tot drie keer toe met een salesmanager gesproken omtrent contractverlenging en drie keer heb ik een aan gepast contract gekregen. Maar nog steeds niet conform de afspraak. Ik zie het nog een klein tijdje aan, dan zoek ik wel wat anders. Technisch gezien ben ik erg tevreden met de KPN, wat dat betreft: een goede provider is mijn ervaring.
Heb je hier ook een link van?
Dit zou een nogal heftige beleidswijziging zijn, dus ik neem aan dat jouw bewering ergens terug te vinden is? Op Infosecurity zie ik namelijk geen nieuwsbericht staan die dit bevestigt.
Hoe kan het zijn, dat ze wel Jan Kees de Jager als Financieel directeur aannemen voor een salaris van €625.000 ex bonussen en dan nu zoveel mensen op straat zetten? Had liever Kees op straat laten staan, dan had je 10 man in dienst kunnen houden. Ik neem aan dat alle grote bedrijven, die ons als melkkoe kunnen gebruiken hun directies te goed belonen, zoals omroep organisaties en Staats Loterij o.a. , maar ik vraag mij werkelijk af wanneer wij daar nu eens tegen in opstand komen. Ik probeer iedereen ervan te overtuigen hun KPN abonnement op te zeggen, maar iedereen laat alles maar over zich heen komen, als mak vee ondergaan we ons lot naar de slachtbank en laten we ons kaal plukken. Iedereen denkt wat heeft mijn opzegging voor nut? Samen kunnen we het verschil maken, stap massaal over en zet ze terug op hun plek!
Eén zo'n topsalaris heeft nou ook niet zo superveel impact op de totale cashflow van zo'n grote organisatie. Dat zijn 15, misschien 20 salarissen van "gewone" medewerkers. En reken maar dat zijn werkzaamheden veel meer impact hebben op de ontwikkeling van die organisatie.

Ik zeg niet dat Jan Kees, of Jagertje voor vrienden, zijn functie goed of slecht vervuld, maar ik vind wel dat mensen met een functie die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt veel mogen verdienen. Iemand in de top van een organisatie met duizenden werknemers heeft veel verantwoordelijkheid. Als je niet veel betaalt, dan krijg je waarschijnlijk ook niet veel (iets met peanuts en monkeys) en is het risico geassocieerd met verkeerde keuzes groot.
Ik kan geen oordeel vellen over Jagertje zijn capaciteiten, maar ik heb zo mijn Atheïstische twijfels. Maar van €185.000 naar €625.00 is voor mij onacceptable, want ik kan mij niet voorstellen dat hij als minister minder verantwoordelijkheden had. Misschien zelf nog wel meer. Echt €625.000 slaat totaal nergens op voor een functie, waarbij je anderen voor veel geld onderzoek en laat doen en dan op basis van die onderzoeken een besluit neemt.Het ruikt meer naar een beloning voor gedane diensten.
Dat een eigenaar van een bedrijf uit de winst van zijn bedrijf een salaris trekt, die zijn risico en investering dekt ok, maar een vreemde eend die misschien niets van Telecom weet, maar die iets van financien weet en een bepaald netwerk heeft, zo'n salaris geven is voor mij onacceptable! Zeker als er dan nog eens honderden mensen op straat komen te staan.
Al onze europese bedrijfs eigenaren, zouden eens Ricardo Semmler als voorbeeld moeten nemen!
Je zou ook kunnen concluderen dat een minister een niet-marktconform salris krijgt.

Tja, ik heb sowieso het idee dat een salaris een soort beloning is voor gedane diensten. Als iemand van 30 hetzelfde presteert of zelfs beter dan iemand van 50, is de kans extreem groot dat die vijftiger beduidend meer verdient.

Ik begrijp het sentiment wel, maar hoger management is gewoon een apart spel. Het lijkt heel simpel: beetje info laten verzamelen en dan op basis van adviezen open deuren intrappen. Dat ishet stukje dat de meeste mensen zien, maar het managen van stakeholders en mensen meekrijgen is echt wel een kunst (m.i.). Misschien komt het doordat ik er niet zo goed in ben, maar ik bewonder dat wel en snap wel dat daar veel geld voor wordt gegeven. Uiteraard staat het niet in verhouding tot de kostprijs; Jagertje zal echt niet veel meer eten, etcetera dan anderen nodig hebben, maar die doet er ook niet toe. De prijs van arbeid is ook gewoon een functie van vraag en aanbod en naar Jagertje zijn arbeid is blijkbaar veel vraag...

Toch snap ik ook jouw punt wel; het is ook oneerlijk dat er zulke bedragen uitgekeerd worden aan mensen die ook "gewoon" werken. Daar ben ik het mee eens. Tegelijk vind ik het ook een redelijk terecht product van hoe ons kapitalistische systeem werkt. Het is voor mij een wat lastig dilemma en ik vind het zowel helemaal terecht als best wel oneerlijk dat hoger management zoveel verdient.

Wel een mooie kerel die Semler... Lijkt me heel gaaf om zo'n cultuur voor elkaar te krijgen in een organisatie.
helaas wijst onderzoek uit dat een hogere beloning alleen voor betere prestaties zorgt als het werk repetitief is. Bij ingewikkelde problemen oplossen (bv. een multinational besturen om maar wat te noemen), presteren mensen niet beter door meer salaris. De enige die roepen dat het wel zo is, zijn naja de mensen met veel salaris :)
maar ik vind wel dat mensen met een functie die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt veel mogen verdienen.
Welke verantwoordelijkheid?
Wanneer heb jij voor het laatst gezien dat een hoge bestuurder verantwoordelijkheid nam?
Er is op dat nivo een zelfbedruipende draaideurcultuur en je kunt het niet echt fout doen. Moet je weg, dan krijg je een bonus mee en ga je ergens anders voor meer geld aan de slag. Voor jou komt dan een ander in de plaats die gewoon ook maar wat probeert.
Als er geen negatieve gevolgens zijn aan het falen in het bestuur dan zal dit nooit veranderen en zal het woord 'verantwoordelijkheid' geen invulling krijgen.
Okee, je vind dus dat er niet genoeg verantwoordelijkheid genomen wordt, maar hebt op zich geen issue met hoge beloningen als ik je goed begrijp.

En op alle niveaus gaan mensen na keihard falen ergens anders aan de slag voor meer geld. Verder vraag ik mij af of er echt zo'n enorm zelfbedruipende draaideurcultuur heerst.Als dat zo is ben ik het met je eens dat dat moreel gezien niet helemaal juist is. Maar dat ligt allemaal meer aan "het systeem" dan aan de mensen. Mensen zijn nou eenmaal hebzuchtig en als ze kans hebben gaan ze (bijna) allemaal keihard voor die 6 ton, of ze nou capabel zijn of niet.

Ik vind het een lastige discussie, maar ik denk niet dat het idee van dikbetaalde leidinggevenden direct als belachelijk bestempeld kan worden.
Het is ook een hele moeilijke discussie en het is inderdaad een beetje zo gegroeid.
Maar dat neemt niet weg dat er te veel bestuurders rondlopen die zich niet verantwoordelijk voelen voor de gevolgen van hun daden. Een bestuurder met het juiste netwerk kan rustig een bedrijf ruineren, daar een bonus voor vangen, bij een ander bedrijf aan de slag gaan en dat ook ruineren.
Je ziet dus een hoop mensen die een hele rits van kapotte bedrijven op hun naam hebben staan en die toch weer aan de bak komen. Er is in die wereld dus niks dat dit proces op een natuurlijke manier tegenhoudt.

Ik weet niet hoe dit kan veranderen zonder dat die mensen werkelijk financieel verantwoordelijk worden gehouden voor hun falen OF dat hun loon omlaag wordt geschroefd. Het idee was oorspronkelijk dat die mensen zo'n verantwoordelijke baan hebben dat ze dat geld ook werkelijk verdienen. Nu lijken ze altijd de dans te kunnen ontspringen als ze op wanprestaties worden betrapt.
Dus je hebt een probleem met de invulling op het gebied van verantwoordelijkheid nemen, maar niet het principe van een dikbetaalde manager.

Uiteraard doet iedereen maar wat, het is niet alsof er een hoger management voor dummies bestaat. En al zou die bestaan dan had je er tocks aan. Mij lijkt het in ieder geval een lastige functie en ik vind het helemaal niet zo gek dat er een flinke beloning tegenover staat. Zeker bij commerciële bedrijven. Als ze duur worden doordat ze rare beloningen uitkeren, dan is de klant zo weg.Ten minste, wanneer zijn abbonement is afgelopen.

Misschien is het ook slechts een beetje een legacy-verhaal. Het is zo gegroeid en (bijna) niemand die 6 ton aangeboden krijgt zal zeggen: "doe maar 2. Is al meer dan genoeg".

Zoals ik in een andere reactie net ook al aangaf vind ik het bij nader inzien maar een lastig verhaal die hoge beloningen...

edit: Maar ik blijf erbij dat ik hoge beloningen niet per se veroordeel.

[Reactie gewijzigd door Kwint0n op 1 december 2014 14:17]

Als ze nou eens zorgen dat het netwerk op orde is en fatsoenlijk gaat en vooral blijft werken vind ik alles best.. Wel jammer voor de mensen die er werken, maar het zal zeker zijn redenen hebben. KPN draait voor zover ik weet al een tijd geen winst meer..
Dat is dan heel erg bizar, aangezien het heel veel geld uitgeeft op het glasvezel vlak. Niet investeren in eigen infrastructuur, maar de concurrentie overal overkopen en dan kan ik me goed voorstellen dat je mensen gaat ontslaan, want zodra die bedrijven zijn geïntegreerd in de KPN zijn er een hoop dubbele posities. Als je als bedrijf snugger bent hou je dan een reorganisatie en laat je mensen opnieuw solliciteren op de 'nieuwe' functies, waar je de eisen zo heb aangescherpt dat je het beste personeel behoud en het grut dat is vastgeroest, dumpt.
Ik heb het niet alleen over glasvezel, dat wordt namelijk in Zeeland nog niet ondersteunt. Misschien is dat ook meteen het grote probleem, dat ze zichzelf teveel op glasvezel storten.
KPN is een bedrijf die profiteert van onkunde en onwetendheid van veel ouderen in dit land. Je zou eens moeten weten hoeveel oude abonnementen er nog lopen/liepen, inclusief (dubbele) ISDN lijnen bij particulieren. Vaak kwetsbare mensen die niet durven overstappen of het niet snappen. Of oude huurtelefoons die al 10x betaald zijn..
Dat is inderdaad één van de onderdelen waar hedendaagse telecommaatschappijen slapend geld vandaan halen. Nog twee voorbeelden die te noemen zijn, zijn de oude inbelabonnementen en Mail-only abonnementen die bij veel mensen stiekem nog doorlopen en dus geld opbrengen. Zodra een groot deel van deze mensen dit doorkrijgen, zal KPN nog veel meer personeel moeten ontslaan. Oudere, onopgezegde abonnementen brengen namelijk nog steeds flinke duit in het laatje...

[Reactie gewijzigd door timmie1 op 1 december 2014 11:44]

Zeker waar.
Mijn 2 Oma's hadden allebij een KPN Telefonie abbonement, die is zo oud en duur dat ze er gewoon €80 p/m voor betaalden.
Heb bij 1 al veranderd naar tele2 want, die is het goedkoopste en ze gebruiken alleen telefonie en het heeft een redelijk goeie klantenservice.

Zelf zou ik nooit naar tele2 gaan vanwege de brakke snelheden.
Het valt volgens mij wel mee, volgens mij is het altijd zo dat dit soort berichten hoog het nieuws halen.
Maar ondertussen worden er ook personeel leden aangenomen, links en rechtsom. (eventueel extern ingehuurd).

Vaak genoeg gezien dat dit soort berichten het nieuws halen en ondertussen worden ladingen sollicitatie gesprekken gevoerd (voor extern personeel).

Ik weet ik dit geval niet waar de ontslagen gaan vallen maar personeel is altijd nodig, en ik twijfel of dit misschien niet een reden is om "goedkoop" personeel te houden, of goedkoop personeel aan te nemen. Wetende dat ze moeten bezuinigen en hierdoor een (lager) loon kunnen aanbieden.

Mijn verwachting is dat dat het wel los zal lopen, het is vervelend voor het personeel wat er al lang zit.. Volgens mij moeten wij hier niet de discussie houden of het nu een goed of slecht product is, goed of slechte dienstverlening is. De mark is groter geworden en er is veel meer concurrentie..
Het gaat om de zakelijke markt divisie (telefonie/netwerk aan zakelijke klanten en werkplekbeheer van oud Getronics). Schijnbaar heeft de nieuwe directeur al eerder dergelijke reorganisaties binnen KPN doorgevoerd.

Natuurlijk zijn er volop vacatures voor een bepaald specialisme maar dit heeft hier weinig mee te maken en zijn het eerder efficiëntie reducties met als doel hetzelfde of meer doen maar met minder mensen.
Aan de ene kant is KPN bezig met mensen te ontslaan, aan de andere kant staan de (student)vacaturesites vol met vacatures bij KPN en haar dochtermerk Telfort. Betekent dat dat KPN het ervaren, goedopgeleide en ervaren personeel wil gaan vervangen door (part-time/contractloze) studenten om kosten te drukken?
Telfort richt zich vooral op de consumenten, voornamelijk de prijs bewuste consument. De helpdesk daar moet daarom ook zo goedkoop mogelijk.

Dat gaat om de zakelijk markt, en KPN heeft zakelijk behoorlijk wat klanten. Er zijn bijvoorbeeld een aantal klanten die er een heel client team op nahouden binnen KPN (dedicated personeel voor een grote zakelijke klant), dat zie je de laatste tijd veel minder worden. Ook zie je vaak verhuizingen van personeel binnen de zakelijk markt. Binnen team x moeten zoveel man weg omdat klant y bijvoorbeeld de helft van de dienstverlening ergens anders onder brengt. Maar team z heeft net een nieuwe klant binnen gehengeld en een boventallig iemand mag solliciteren op die nieuwe functie die net een schaal lager is.

[Reactie gewijzigd door triflip op 1 december 2014 16:40]

Het gaat ook niet meer om service en kwaliteit. De laagste prijs en het management die kan cashen op termijn, daar gaat het om.
Wat een bedrijf zeg, ik werk daar, en wij krijgen elke maand op vrijdag een mailtje, dat we maandag tussen 19 en 20 uur een belletje kunnen krijgen, en indien dat het geval is hoef je dinsdag niet meer te komen. Zo gaat men met het personeel om.
Valt nog mee dat ze dat telefoontje niet op vrijdag doen, heb je tenminste nog een behoorlijke weekend. Ik heb er ook gewerkt tot 1997, Ik werkte er nog niet zo lang, toen was nog het beleid, laatste binnen, als eerste er weer uit....dat was de eerste reorganisatie van KPN.....en toen was ik overcompleet, verklaard... zo als ze dat toen nog noemden, ja.....toen had KPN nog een sociaal gezicht, dat was de periode toen algemeen directeur Wim Dik, er nog de dienst uitmaakte....... ik kreeg nog een SBR sociale begeleidingsregeling, een jaar de tijd om een andere baan/functie buiten KPN te zoeken vinden, met behoud van salaris... ik mocht solliciteren in de baas z'n tijd, en een zelf gekozen opleiding/studie volgen in de baas z'n tijd, die opleiding werd ook nog eens helemaal door de baas KPN betaald.....nog voor het jaar voorbij was...had ik al een andere baan.....en ik kreeg nog een aardige oprotpremie mee....toen ik het KPN verliet.
Maar ja KPN is niet meer het bedrijf dat het ooit geweest is...
.....sterkte.....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee