Xiaomi herziet uitbreidingsplannen naar andere landen

De Chinese smartphoneleverancier Xiaomi heeft zijn uitbreidingsplannen naar verschillende andere landen uitgesteld. Het bedrijf stelde zichzelf het doel om aan het eind van 2014 in tien landen actief te zijn, maar dat is onhaalbaar gebleken.

Xiaomi werd in 2010 opgericht en was in eerste instantie alleen actief in China. De smartphoneleverancier is echter aan het uitbreiden. In 2014 zijn India, Singapore, Maleisië, Indonesië en de Filipijnen als afzetmarkten toegevoegd, zo schrijft Bloomberg. Het streven was om aan het eind van het huidige kalenderjaar in tien landen actief te zijn, maar dat doel bleek achteraf te hoog gegrepen.

De smartphoneleverancier wil markt voor markt uitbreiden. Zo moeten in het komende jaar nog Brazilië, Mexico, Rusland, Thailand en Turkije als afzetmarkten worden toegevoegd.

Aan de andere kant zou Xiaomi met Foxconn praten over het bevorderen van de productie van zijn goedkope toestellen. Naar verluidt wordt er gediscussieerd over het produceren van smartphones in India en Brazilië. Indonesië zou daar nog bij kunnen komen.

Door Kay Korevaar

Stagiair

25-11-2014 • 13:12

42 Linkedin

Lees meer

Reacties (42)

Wijzig sortering
Brazilië, Mexico, Rusland, Thailand en Turkije
Gek genoeg allemaal landen die het niet zo nauw nemen met copyrights. Betwijfel of ze in Europa of de VS erg lang hun toestellen zouden kunnen blijven aanbieden.
Of mogelijk een reëlere verklaring: Allemaal landen waar een groter deel van de bevolking relatief minder te besteden hebben en dus eerder dergelijke smartphones wil kopen.
Er zijn meer mensen die zich een high end smartphone kunnen veroorloven in China dan in de USA.
Het gemiddelde inkomen is weliswaar lager, er zijn zo ontzettend veel mensen dat de groep welgestelden toch groot is...
Hoe je het ook went of keert, Xiami smartphones zijn relatief goedkoper dan de smartphones van bijv. hun twee grote concurrenten Apple en Samsung. Dat ze dan juist in die markten populair zijn zegt dan toch veel.

En trouwens, je stelling klopt totaal niet, het was even zoeken en de data is 2 jaar oud, maar high end smartphones zul je toch echt meer in de US en in de EU verkopen: http://www.jana.com/asset...l-Wealth-Distribution.png
Wellicht zijn ze goedkoper omdat ze geen licentiekosten betalen voor patenten die ze gebruiken?

En het is niet slechts een stelling:
Het statement was dat zelfs met een scheve verdeling van het inkomen (Jouw plaatje) er zoveel Chinezen zijn dat het aantal mensen met een inkomen dat toestaat een high end smartphone te kopen hoger is dan het aantal mensen in de USA die dat kan...

Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/China :
China's middle-class population (if defined as those with annual income of between US$10,000 and US$60,000) had reached more than 300 million by 2012
Volgens https://en.wikipedia.org/wiki/United_States heeft de USA in 2014 een totaal aantal inwoners van 319 miljoen.
En dat is niet allemaal 'middle-class':
Volgens https://en.wikipedia.org/...come_in_the_United_States heeft 81.79 - 19.71 = 62.08% een inkomen tussen de $10K en $60K USD.
62.08% van 319 miljoen = 198 miljoen.
198 < 300...
Stuk voor stuk landen waar het economisch enorm goed gaat. Eerder toeval dan bewuste keuze. ;)
Brazilië en Rusland zijn dan wel BRIC landen maar dat wilt nog niet zeggen dat het enorm goed gaat. Beide landen zijn nog steeds erg arm en vooral in Rusland stagneert de economie zo wat (omdat die praktisch alleen draait op gas export). In Brazilië zit het wel goed met de groei al vrees ik een beetje dat er ook wel eens een kantelpunt kan komen met de huidige prioriteiten van de regering (veel prestige projecten maar weinig fundamentele zaken). De andere landen weet ik wel niet zo veel van.

Maar het is wel nog steeds duidelijk waarom net die landen: hier zit een énorm grote afzetmarken en de middenklasse die zich smartphones kan veroorloven (maar nog niet heeft) groeit lekker vlot. De telecom netwerken in deze landen kunnen zich misschien niet meten met het Westen qua technologie maar zijn zeker wel in orde en modern genoeg om smartphones nuttig te maken wat in andere ontwikkelingsgebieden niet het geval is.

[Reactie gewijzigd door Vnze op 25 november 2014 13:30]

Ik heb toch altijd begrepen dat opkomende economieën vaak goede telecom/mobiele data hebben. Mede omdat de landen die al veel langer een telecom/data netwerk hebben, zich juist vastklampen aan deze technieken. Hetzelfde zie je in Nederland waar 4G niet erg opschiet omdat ze 3G uitmelken en zogenaamd geen geld hebben om snel te innoveren.
Op zich is met de gebruikte technologie niets mis, die is inderdaad redelijk modern maar vaak is de installatie minder dan optimaal met bv. slechtere dekking of cellen die zwaar onder de benodigde capaciteit zitten. Tenminste dat is wat ik hoor van mijn Braziliaanse vrienden. Er is 3G en soms 4G in het centrum van de steden maar als je één straat te ver gaat heb je zelfs geen EDGE meer terwijl er nog steeds veel volk woont. Het 3G netwerk is ook vaak overbelast zodat je uiteindelijke snelheid toch minder is dan je zou verwachten.

Al is dat natuurlijk wel geen bewijs, slechts wat ik heb gehoord van vrienden in São Paulo, Rio de Janeiro, Porto Alegre, Brasilia en wat kleinere steden. Misschien dat het in bv. Florianopolis wel goed zit.
Offtopic: Jammer dat je hiervoor een -1 krijgt. Zelfs als je geen gelijk had was het geen -1 waard

On-topic:
Ik geef je toch deels gelijk. Ik denk niet dat het een bewuste keuze geweest is om in deze landen te verkopen vanwege copyrights, maar ik gok wel dat Xiaomi hier wel naar kijkt. Natuurlijk kun je gaan bekvechten of Xiaomi steelt van andere merken, of andersom. Maar een feit is wel dat Xiaomi nu een hoop bespaart op hun juridische afdeling. En ik ben van mening dat zodra Xiaomi in Europa of de VS zou verkopen, ze binnen no-time Apple of Samsung achter hun aan hebben.
En ze besparen 15 euro op elk toestel die anders naar Microsoft moest. :Y)
Gek genoeg allemaal landen waar de markt nog niet oververzadigd is en waar luxe toestellen (zoals de iPhone en Galaxy S#) het een stuk minder doen vanwege de lagere inkomens.
Alsof de nieuwe wereldeconomie nog een fluit geeft om Europa of de VS.

Te veel regeltjes, te duur om te opereren, te veel vakbonden, te weinig verkoop.
Apple wel en dat is het grootste bedrijf van de wereld.
Shell is het grootste bedrijf ter Wereld.

Apple staat niet eens in de Top 10 grootste bedrijven ter Wereld...
Zeg je die dingen zomaar of ken je er gewoon niets van?
http://mobile.bloomberg.c...00-billion-valuation.html
Eerste zin uit je artikel:

Apple Inc., already the world’s largest company by market capitalization, hit a record intraday value: $700 billion.

Als je de grootte van een bedrijf enkel wilt gaan beoordelen op de market cap, dan staat Aramco eenzaam aan de top met een market cap van 2,7 tot 7 biljoen dollar (dat is 4 tot 10 keer groter dan Apple). Daarnaast ook nog een eigen vermogen van 30 biljoen dollar tegenover zon 230 miljard van Apple.

Probleem met market cap ratings, is dat er geen rekening wordt gehouden met jaaromzetten, winsten, aantal werknemers, vooruitzichten, of bijvoorbeeld wetgeving omtrent boekhouding. Aramco hoeft zijn boekhouding niet te openbaren, net als vele anderen (semi)-staatsbedrijven.

Neem je deze factoren wel op in je rating, dan staat Apple ergens in de top 20, waar Shell, Exxon, Walmart, BP, de top 5 bepalen.

Ik zeg nooit dingen zomaar :Y)

[Reactie gewijzigd door JossKp op 27 november 2014 23:11]

3e grootste van de wereld en niet eens actief in 10 landen!
Best knap.
[...] en niet eens actief in 10 landen!
Maar die 10 landen bevatten > 50% van de wereldbevolking :). China en India samen als zo'n 2,5 miljard, Indonesie geloof ik dik 200 miljoen, en dan nog een paar landen.
Anoniem: 16328
@croxz25 november 2014 13:56
De meeste mensen in die landen kunnen vervolgens helemaal geen Xiaomi betalen.
Dat valt goed mee zoals je ziet, China zat in 2013 al op 47% smartphones

http://think.withgoogle.c...l&chart_type=&active=stat
Ech waar, ik zie hier ook mensen met uitkering rondlopen met een iphone 5 of 6. Tja kwestie van prioriteiten en een smartphone schijnt bij vele hoog op de lijst te staan.
Ze hebben ook niet als doel om hun toestappen te verkopen aan de meeste mensen. De middenklasse plus alles wat daarboven zit, is daar ook een enorme markt. Dat die middenklasse per ratio over de gehele populatie niet zo groot is, is volstrekt irrelevant. Het gaat nog steeds om een groep van een paar honderdmiljoen waar je wel potentiële klanten in hebt.
NJA knap van de proces die ze kunnen behalen.
Want via 3de partij webshops halen ze gewoon de 3de plaats omdat ze toch all-around-the-world makkelijk verkocht worden.

Al hebben ze in 3/4 landen maar een sterke productie, dus het leveren ervan dan kan je inderdaad goede zaken doen.

Al snap ik niet waarom ze de FDD-LTE (4G) variant nog niet verkopen, dat zal zeker een flinke boost leveren in de europese/ westerse (USA etc) markt..
Ik snap er niet veel van wat je schrijft.
Hun doelmarkt is niet de EU/USA. Hun toestellen worden hier dan wel geïmporteerd, slechts een klein percantage van potentiële klanten is bereid van aan import te doen omdat ze weten dat dit kan tegenvallen en garantie een stuk moeilijker ligt.

En net omdat ze zich niet richten op het westen, maar hoofdzakelijk op groeimarkten, is er ook minder nood aan ondersteuning van technieken die vooral in die markten gebruikt word waar ze zich niet op richten.
Ik denk dat ze tegen het probleem aanlopen zoals OnePlus.
Ze hebben denk ik de capaciteit niet om te produceren. Maar ik kan ook heel fout zitten.
Bijzonder bedrijf. Erg knap dat ze toch kwalitatief hoogwaardige toestellen weten te produceren aangezien ze in een markt opereren die het niet zo nauw neemt met inferieure materialen of technieken. Ik heb zelf de 10.400mAh powerbank van Xiaomi, een verbazingwekkend goed product met hoogwaardige materialen en techniek. Onder andere een overspanningscircuit van Samsung en accucellen van LG. :)
Bijzonder bedrijf ja. Hebben er nooit geheim van gemaakt van Apple te willen kopieren. De CEO kleedt zich hetzelfde als Steve Jobs en gebruikt 'one more thing' in zijn presentaties. Een beetje zoals generische geneesmiddelen: goedkoop, gelijkend op het innovatieve produkt maar de samenleving niets bijbrengen op het vlak van innovatie en nieuwe ideeen.
Dan nog, er zijn legio bedrijven die R&D van Apple kopieren, alleen doet niemand het zoals Xiaomi.
Volgens mij gaat het in de huidige vorm ook niet goedkomen als ze hun producten uitbrengen in bijv. Amerika. Apple gaat hier ongetwijfeld bovenop zitten gezien MIUI wel heel wat weg heeft van iOS.
Denk dat de VS sowieso geen markt voor Xiaomi is. De telecommarkt is erg moeilijk toegankelijk. Ook in de tijd dat Nokia echt groot was kregen ze er nauwelijks voet aan de grond.
Blijft soms verbazend dat afhankelijk van welke statistieken je er bij pakt Xiaomi tussen de top 3 soms zelfs zitten. En sowieso wel tussen de top 10 en dat terwijl je moeilijk hier in Nederland mensen vind die van ze hebben gehoord. Ach ja, merk je maar weer dat de wereld en stuk groter is dan alleen het westen :+ .
Goh, dus ook naar Hon hai/foxconn.
Werkomstandigheden?
Ben benieuwd wat de reacties zijn?
Of is het niet zo erg als de consument ook niet zoveel hoeft te betalen voor het product?
jammer dat het allemaal zo lang moet duren.
ondertussen hebben we hier via de officiële route nog steeds maar een merk of 6 waarvan er maar 4 goed verkrijgbaar zijn voor mensen die een los toestel willen.

En wij moeten dan een modern land zijn we lopen met mobiele telefonie al jaren achter met keuze van toestellen (daarom zijn ze ook zo schofterig duur hier) uitrollen van netwerken en abbonomenten.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 25 november 2014 17:19]

Ik ben regelmatig in Istanbul, dus laat ze maar z.s.m. komen. Jammer dat je voor Turkije boven €150 invoerrechten moet betalen. 49"4K tv met android /miui voor €650 kan mij wel bekoren.
Ik heb sinds een paar dagen android 5.0 lollipop op mijn bejaarde MI-2 draaien en het werkt als een tierelier. identieke accuduur en net zo vlot als cynogenmod 11 (uitgekeken op MIUI) maar helaas geen ROOT rechten, maar dat komt nog wel.

[Reactie gewijzigd door seez op 25 november 2014 14:51]

Waar heb je Lollipop vandaan?

Dat wil ik anders ook wel eens op mijn oude Hongmi zetten. Alles beter dan MIUI tegenwoordig; ze hebben er met hunne klak naar gesmeten in 2014.
Ik heb het hier gevonden: http://en.miui.com/thread-61384-1-1.html maar ik had wat problemen met gapps dus heb ik zelf een pakketje samengesteld. Die kan je hier vinden:
https://db.tt/bBByjYvs (als het goed is geen dropbox account vereist)
 • aosp-aries-4.11.11-android-5.0.0.ivan.zip
 • gapps-lp-20141107_lite-signed.zip
 • recovery-clockwork-6.0.5.0-aries-20140718-signed.zip
Let wel op, is een specifieke MI-2(s) rom of het op een hongmi werkt weet ik niet (ik denk het niet Job)

[Reactie gewijzigd door seez op 25 november 2014 15:37]

ahum, xiaomi.eu niet bekend? ;) Is een wat duidelijker en professioneler forum. (ook het forum voor de officiële multilanguage ROM's)
He verrek.. ik was onder de veronderstelling dat ik op miuiandroid zat haha. Heb het een tijdje allemaal links laten liggen. Ik ben de oude site nog gewend. Ik vind (op het eerste gezicht) xiaomi.eu en en.miui.com wel heel erg op elkaar lijken.
Gaat je niet lukken op je HongMi. De HongMi is qua updates het meest achtergestelde toestel van Xiaomi. Er is dus ook geen andere ROM dan MIUI V5 voor de HongMi

Ik geef je groot gelijk. MIUI wordt alleen maar slechter en slechter. Wat ook steeds slechter wordt, is de dev support voor toestellen. De HongMi, RedMi (Note/1S), MI3, MI4 hebben echt een slechte dev support vergeleken met de Mi1(S) en Mi2(S/A).

Ik vond dit (MIUI en dev support) samen met compacte toestellen met goede hardware de drie grote pluspunten van Xiaomi. Helaas hebben ze die drie al tijden over boord gegooid. Ik vind het nog steeds een goed bedrijf, maar de kans is erg klein dat ik ooit nog een product van ze koop.

[Reactie gewijzigd door LoeWn op 25 november 2014 16:14]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee