Xiaomi komt binnen enkele weken met toestel met high-end specificaties

Xiaomi gaat in januari een nieuw toestel presenteren dat het aanduidt als belangrijk apparaat. Het is onduidelijk over wat voor apparaat het precies gaat. Xiaomi presenteerde zijn Mi 4-smartphone in de zomer en het zou dus snel zijn als er nu een opvolger komt.

Xiaomi heeft de vooraankondiging op zowel op Twitter als op Facebook gezet. In de berichten wordt consistent het woord apparaat, 'device', gebruikt. Daarbij is het aannemelijk dat het gaat over een smartphone, maar zeker is dat niet. Xiaomi spreekt zelf over hun nieuwe 'vlaggenschip' en dat ze in 2015 producten van een hoge kwaliteit willen produceren.

Verder is bekendgemaakt dat tijdens de laatste investeringsronde 1,1 miljard dollar is opgehaald, ofwel ongeveer 900 miljoen euro. Xiaomi wordt daardoor gewaardeerd op circa 45 miljard dollar. Omgerekend gaat het dan over een bedrag van 36,8 miljard euro.

Waar het Chinese bedrijf in het verleden alleen smartphones verkocht, is het assortiment inmiddels een stuk breder geworden. Zo heeft Xiaomi ook een tablet, router, settopbox, tv, gamecontroller, slimme armband en luchtverfrisser gemaakt. Daarnaast zijn er nog plannen om uit te breiden naar meer landen. Zo wil de elektronicagigant in 2015 landen als Brazilië, Mexico, Rusland, Thailand en Turkije als afzetmarkten toevoegen.

Door Kay Korevaar

Stagiair

29-12-2014 • 11:47

59 Linkedin

Reacties (59)

59
57
36
1
0
19
Wijzig sortering
Het zou de MI4 update kunnen zijn die ook in europa op het 4G netwerk kan komen.
Bedoel tegenwoordig worden zelfs kleine updates al als wereldnieuws bekend gemaakt.
Ik denk de MI5:

The upcoming flagship is expected at the CES 2015

The upcoming Xiaomi Mi5 will be a flagship that could be announced at the International Consumer Electronics Show (CES) taking place in the first week of January 2015. This handset is rumoured to be one high-end device powered by the latest 64-bit Qualcomm Snapdragon octa-core processor, says the Chinese website oizoioi. With the new phone, the company is looking at prospects to enter the US Market.

Bron: http://daily.bhaskar.com/...rly-2015-4832606-PHO.html
Grootste probleem met de Xiaomi in Nederland is de firmware, je bent afhankelijk van een universitaire studie Chinees en dan de officiele firmware gebruiken (zonder playstore) of je gebruikt de Unofficial International MIUI / Xiaomi Phone Support en dan weet je eigenlijk niet wat je binnenhaalt.
Voor een optimaal ervaring heb ik liever een officiele supported OS
Hoezo? Je kan de stock rom gewoon op Engels zetten, en vervolgens de APK van de playstore installeren. Niets lastigs aan ;)
Je blijft te maken hebben met een niet understeunde import. Je koopt iets zonder EU ondersteuning. Leuk voor de tweaker maar de massa wil gewoon garantie en ondersteuning.

Daarnaast 45 miljard is weer de volgende zeepbel.
De prijzen tegen welke ze verkopen zijn zo laag dat er weinig winst overblijft. Daarnaast gaan de prijzen in smartphone markt sowieso omlaag.
45 miljard is dus een zeepbel
Dat verhaal over garantie vind ik een beetje voorbarig. De hoofdleverancier van Xiaomi heeft al een tijdje een warenhuis in Europa en er zijn voldoende slechte ervaringen met garantie afhandeling betreffende de 'lokale' merken. Zo heb ik bijvoorbeeld geen goed woord meer over voor HTC door hun waardeloze afhandeling van mijn Wildfire en 2 HD2's.
Wat heeft de afhandeling van jou garantie door htc te maken met Xiaomi, geen ene moer.

Verschil is dat je garantie hebt kunnen afhandelen en er zijn voldoende andere merken die het verder ook goed doen.

Geen offci"le importeur betekend geen officiële garantie in de eu. Als merk blijft je dan gewoon een goedkope import zonder garantie.
Alas, het maakt mij totaal niet uit of de garantie officieel is of niet. Ik wordt bij Xiaomi geholpen en de bijkomende verzendkosten krijg ik vergoed. De afhandeling bij HTC was ronduit om te huilen en toen mijn garantie verlopen was wilden ze alleen nog maar het probleem escaleren als ik ging betalen. Tja, sorry dat dit niet in jouw beeld past van degelijke westerse producten versus de inferieure Chinese troep, bij mij is inmiddels het tegendeel gebleken.
Tja, begrijpelijk wel dat je dat geen goede ervaringen vind maar het is blijkbaar enorm afhankelijk van de locatie. Toen ik afgelopen jaar in Taiwan studeerde, ging mijn HTC kapot. Er kwam de volgende dag iemand van HTC langs om hem op te halen en ik kreeg hem twee dagen later gerepareerd en al (incl. update, had niet gehoeven maar toch) terug.
nieuws: Xiaomi maakte slechts 45 miljoen euro winst in 2013

In een tijd waar de meeste smartphonefabrikanten moeite hebben om uberhaupt winst te maken is dat helemaal geen ramp. En dat was nog maar in 2013, toen ze stukken kleiner waren. Ik denk dat Xiaomi helemaal geen zeepbel is en voorlopig niet weg is of kleiner wordt.
In 2013 waren ze dan ook nog een stuk minder waard ;) Hoeveel winst ze dit jaar gemaakt hebben weten we niet, dus je kan gewoon nog weinig zeggen. En met alle nieuwe markten die ze dit en vorig jaar aangeboord hebben geloof ik dat het helemaal niet zo vreemd is als ze niet enorm veel winst hebben. Volgens mij blijft dit bedrijf nog wel een tijdje bestaan.
Dat is anders wel het hele idee van investeren :+
Investeren is niet nu betalen voor eeen eventueel te behalen winst.

Even voor jou dan geschiedenis.

MS van klein naar groot, 20 jaar terug 10.000 euro geinvesteerd nu miljonair.

De gebakken lucht aandelen gaan uit dat het bedrijf eventueel heel groot zou kunnen worden. Je betaald nu dus al waarde voor de toekomst die nog niet verdient is. D.w.z de huidige verkopers van aandelen verdienen er goed aan evenaals investeringsfondsen die er geld ingestoken hebben.

Investeren is risico, echter het risico wil je niet te groot maken tenzij je geld genoeg hebt. Als jij zo een riscio investeerder bent kopen die aandelen. Wil je zekerheid dan zoek je iets meer betrouwbaars.
Ik heb hier gewoon een MIUI-JHCMIBH45.0 draaien in het Engels, hier zat de playstore al in.

Maar zo te lezen heb jij dus een Universitaire studie Chinees gedaan, dus dan mag de Chinese MIUI toch geen issue zijn. LOL _/-\o_

Maar als je kijkt welke MIUI je download en installeert en dan op Engels\Dutch language zet dan kom je een heel eind en dan zit de playstore er ook gewoon in.

Bij de Chinese versie zit er idd geen playstore in, waardoor ze je het onnodig moeilijk maken.
De stock Firmware heeft gewoon ondersteuning voor Engels. Voor nederlands ben je aangewezen op custom roms van multi-language releases, maar daar zit een goede community achter.
Maar als je dat niet vertrouwt of niet bent bereid er wat werk in te steken kun je ze beter aan je voorbij laten gaan.
MIUI V6 draait als een tiet hier op mijn. mI3 :)

Elke week weer updates en verberingen, en de bugs vallen reuze mee.

Nee, MIUI is echt een soepele en goede rom met veel features welke nu onmisbaar zijn tov andere android telefoons.
Die is er al de 4g fdd-lte 16gb white is al vrijgegeven alleen in kleine batches..
Waarschijnlijk zal dat hem ook niet zijn,

Ik hoop dat ze op het nieuwe 'device' ook naast hoogwaardige harde, ook innovatieve software leveren. En dat ze bijvoorbeeld Ubuntu Touch uit de ijskast halen, en durven te pushen als nieuwe keuze in de tablet/telefoonmarkt.nieuws: Plannen voor 'Ubuntu for Android' liggen voorlopig nog in de ijskast
Xiaomi wil marktaandeel pakken. Dan zullen ze niet iets met ubuntu gaan doen. Ubuntu is leuk voor een kleine groep liefhebbers, maar de grote massa hoeft het niet.
Ubuntu for Android is wat anders dan Ubuntu Touch.
Ubuntu touch is een afgeslankte mobiele/touch variant van Ubuntu.
Ubuntu for Android is een hybride systeem, waarbij je onderweg Ubuntu Touch beschikbaar hebt en als je hem in een docking station stopt er een volledige Ubuntu(Desktop) omgeving gestart word.
Die is al aangekondigd en wordt langzaam aan beschikbaar zover ik weet.
De laatste geruchten wijzen op de aankondiging van de Mi5, die dan wel erg snel na het beschikbaar komen van de Mi4 met FDD-LTE eraan zit te komen.
Helaas is het moeilijk om een phone van Xiaomi te pakken te krijgen. Internet of Chinatown only.
Hou me ten goede, ik ben een China phone fan

De One Plus One heeft aangetoond dat high end laag geprijsd kan zijn, maar uiteraard moet er wel ergens op gekort worden.

Door er een Snapdragon 800 (o.i.d.) in te stoppen kun je je telefoon meteen als high end op de markt zetten. Ook al zit er natuurlijk veel meer in een smart phone dan alleen de SoC.
Denk bijvoorbeeld aan merk geheugen, niet alleen hoeveelheid. Merk/type antennes, etc.

Daar kan op beknibbeld worden.

Als Xiaomi dit principe aanhoudt maar er dan WEL een hoge prijskaart aanhangt, kan het zomaar zijn dat mensen denken met een heel hoogwaardig apparaat te maken te hebben.

TL;DR Stop een snapdragon 800 in je product, hang er een hoge prijskaart aan, en het is een hoogwaardig product in de ogen van veel mensen.
Je impliceert sterk in je post dat er in het geval van de one plus one gekort is op bepaalde hardware aanwezig in de telefoon, zoals 'goedkoper geheugen' of iets dergelijks. Heb je hier ook een bron voor of roep je maar wat?
Je impliceert sterk in je post dat er in het geval van de one plus one gekort is op bepaalde hardware aanwezig in de telefoon, zoals 'goedkoper geheugen' of iets dergelijks. Heb je hier ook een bron voor of roep je maar wat?
Ik impliceer niets, en roep niets.
Ik veronderstel dat dat zeker mogelijk is. Hoe anders? Of zit er bij A-merken high end modellen echt zo'n gigantische overhead op? Zou ook best kunnen hoor.
Ik heb geen bron voor de gedachte dat One Plus One een phone in die categorie is (goeie SoC, rest minder) maar het zou toch haast wel moeten?

Zelfde met mijn eigen China phone. Is echt prachtig ding, doet alles perfect, en blaast menig (ouder) high end model weg. Maar hij was wel maar 130 euro. Er moet op dingen bezuinigd zijn. Bij mijn phone is dat ook al bewezen. belverbinding is niet overal goed, Wifi is soms maar zwak, 3G krijgen is net wat lastiger, GPS werkt slecht, dat soort dingen.
Maar een vloeiende, snelle Android ervaring en een rete goeie camera levert de phone zeker wel.
Je zou verbaasd zijn als je zou weten hoeveel geld er bij de grote namen zoals Samsung naar reclame en overhead gaat, dat zijn echte enorme aandelen in de prijs van de telefoon. Daarnaast heb je natuurlijk gewoon te maken met de winstmarges die een bedrijf hanteert, die van Oneplus zijn met hun eerste toestel flinterdun terwijl een Iphone bijvoorbeeld bijna drie keer over de kop kan gaan heb ik wel eens gelezen. One plus wilde vooral eerst naam voor zichzelf maken door weinig winst te pakken, geen groot marketing budget (bijna iedereen die ik tegenkom kent het merk niet), geen winkels of tussenverkopers die een aandeel pakken, dan kan je voor dat soort prijzen high end telefoons verkopen. Jij hebt het over een telefoon van 130 euro, ja daar kan ik me bij voorstellen dat er op bepaalde onderdelen bespaard is door goedkopere dingen erin te stoppen, de oneplus is 2,5x zo duur, niet echt een vergelijking . Ik kan me ook niet vinden in de problemen die je noemt, op mijn one plus werkt de gps/wifi etc allemaal uitstekend. Daarom vroeg ik om een bron ik heb de dingen die je gezegd nog nooit gehoord en zeker ook niet bewezen zien in een bron.

[Reactie gewijzigd door Rixos op 29 december 2014 12:44]

Ik wilde ook niets slechts zeggen over oneplus, per se.
Het was slechts een eerste voorbeeld wat in me op kwam om mijn gedachtegang te ondersteunen in mijn eerste post.

Ik begrijp dat sommige phones over de kop gaan, of zelfs meerdere keren, maar als fabrikant (hier dus Xiaomi) is dat niet eens zo'n slechte gedachte.
Ok, je bedondert de boel, maar maakt wel erg grote winst.
Door High end SoC erin te doen, wordt het in principe direct een high end phone, waar je een high end prijs aan kan hangen.
Maar buiten de SoC is er wel nog een heleboel waar op beknibbeld zou kunnen worden om zodoende erg veel winst te kunnen maken.
Hoe kom je erbij dat ze de boel bedonderen dan? Heb je daar een bron voor? Let wel, ik heb het over vlaggenschip modellen, niet over telefoons van 130 euro.

[Reactie gewijzigd door Rixos op 29 december 2014 13:14]

Ik bedoel dus juist dat ze dat zouden kunnen doen. Ik beweer niet dat ze het doen.
Anoniem: 601896
@HMC29 december 2014 13:27
Eigenaren van de Nexus(7) weten dat niet alleen Chinezen dit (kunnen) doen.
Yup, verkopen at near cost doen niet alleen de chinezen. Google deed dat al jaren met hun nexus lijnen.
Moet je wel een andere manier hebben om je kosten terug te verdienen als je tegen de kostprijs aanzit, ads, online diensten en zo.
Lukt xiaomi in azie redelijk, better dan 1+ in ieder geval.

Meer over xiaomi bussiness model in wsj:
http://www.wsj.com/articl...business-model-1414521120

http://www.bloombergview....er-app-its-business-model

Heb zelf een MI3 en dat ding is 1 en al kwaliteit. Enige wat er niet in zit is 4g, maar ja is ook niet de internationale versie. Hi end in hardware, build quality en sofware. Voor de MI lijn dan, kan niet spreken voor hun andere lijnen.

Mensen hier vergelijken nog steeds een traditioneel retailer verkoopmodel met Xiaomi's webshop model alsof dat 1 op 1 opgaat....Xiaomi beknibbelt niet op onderdelen of design maar op marketing en inventaris. Zo kunnen ze near cost verkopen en toch geld verdienen via hun online diensten.
Truukje afgekeken van Google met hun nexus lijnen.
Ook: hoe groter de miui audience, des te aantrekkelijker het is voor investeerders. Een beetje zoals facebook begon, bouw je audience (user aantallen) op en zie maar hoe je daarop kan kapitaliseren?

Maar idd, als ze internationaal willen gaan moeten ze aan hun patent portfolio werken. Wordt dan lastig om tegen de kostprijs aan te blijven zitten

Haha,, toen ik dit laatst een paar maanden terug ter discussie stelde werd mijn hoofd er haast afgebeten.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 29 december 2014 16:50]

Vind dat je een hele sterke argument hebt. En ja, het klopt wel wat je zegt... Heb zelf ook een chinees telefoon voor maar 190 euro.

En ja hoor, kwa GPS, niet overall 3g, en ga zo maar door... Verder een hele goede telefoon. Zeer snelle Android toestel, wat je probeert aan te kaarten klopt wel, er wordt ergens op bezuinigd.

Vind jammer dat het zo moet zijn.. Mja, daar tegenover hangt wel weer een " goedkope " prijskaartje.

[Reactie gewijzigd door Probook8979 op 29 december 2014 16:50]

Mi4S vermoed ik. Mi5 laat langer op zich wachten.
Ik denk dat je gelijk hebt, Mi2s kwam ook rond deze tijd uit. Maar met Xiaomi weet je het nooit helemaal zeker nu ze ook andere markten aan het aanboren zijn.
Het lijkt me vaag dat de MI 5 nu komt, de snapdragon 805 is een cpu die niet echt een grote vooruitgang boekt in tegenstelling tot de 801. Ze hadden naar mijn mening beter kunnen wachten op de snapdragon 810.
De SD810 is er al, Samsung heeft de Note 4 met SD810 al officieel aangekondigd (gisteren?). En trouwens, als ze in januari een nieuw toestel aankondigen, betekent dit nog niet dat die direct (in grote getallen) leverbaar is, zeker niet bij Xiaomi.

[Reactie gewijzigd door Ted_W op 29 december 2014 12:51]

Hiermee misschien? http://www.banggood.com/X...M-15_6-Inch-p-941729.html


Zie Hardware.info

[Reactie gewijzigd door henkwehe op 30 december 2014 15:30]

Die photoshop is al zo oud :P en nep.
Grote kans dat het de nieuwe Red Mi is en de Mi Pad 2

Er zijn al prototypes geshowed van de nieuwe Red Mi.

De Red Mi is voor Xiaomi een veel belangrijker toestel dan de Mi4 omdat de markt ervoor vele malen groter is: India. Daar waar de eerste Red Mi een enorm succes was.

Plus Xiaomi komt met een goedkopere Red Mi met Leadcore cpu.
De Red Mi lijkt mij geen flagship device waar ze naar verwijzen in hun Twitter bericht, dus die lijkt mij uitgesloten. Mi Pad 2 zou nog een kans maken, maar daarnaast zijn een nieuwe Mi phone en Mi laptop kanshebbers.
Die laptop die hier boven genoemd word is nep. Die photoshop is al zo oud.


http://www.gizchina.com/2...-new-phones-15th-january/

Met flagship zouden ze ook de Mi3S kunnen bedoelen.
Het is vrijwel zeker niet de Mi5.

Maar in ieder geval komt de Red Mi 2 vrij snel. is het niet januari, dan is het de mei / april release.
Op zich leuk, als het ding maar "ons" 4g-netwerk ondersteunt, en de zwarte 64GB versie sneller uitkomen dan na een half jaar. Dat was bij de Mi4 nogal een blunder. Ik wil hem wel hebben namelijk, maar als die drie dingen niet op orde zijn zou ik hem persoonlijk niet hoeven, en dat geldt denk ik wel voor meer mensen.
In eerste instantie dacht ik aan een nieuwe lamp van Yeelight, waar Xiaomi een samenwerkingsverband mee heeft sinds begin deze maand.
Echter denk ik n.a.v. dit bericht dat het wellicht een MiPad 2 zou kunnen zijn. Ik sluit een Mi4s echter niet uit. Ik kan me voorstellen dat er daarvan nog meerdere modellen worden uitgebracht. Stiekem hoop ik nog steeds op een Mi4-mini gaan uitbrengen met dual-sim, maar met de komst van One-Hand-Operation*1 is dat niet meer nodig.
p.s. een Chromebook is iets wat ik begin dit jaar had voorspeld, maar is tot nu toe nog niet uitgekomen. In plaats daarvan kwam de MiPad uit. Wellicht volgend jaar?


[*1]Met de OHO kun je je telefoon scherm laten verkleinen naar linker of rechter hoek. Hierdoor kun je je telefoon volledig met 1 hand kunt bedienen en deze blijft ook aanstaan als je je telefoon locked. Deze feature zit sinds begin december in de Miui V6 versie van de Mi2(s) en daarvoor zat het ook in de Mi3 en Mi4.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 29 december 2014 12:32]

Groot fan van Xiaomi, alleen zonde dat er altijd zoveel vooroordelen zijn over Chinese merken :'(
Welke niet altijd onterecht zijn... Iedereen moet openstaan voor nieuwe spelers, ook voor Chinese, maar de fans moeten zich tegelijkertijd openstellen voor vaak terechte kritiek.
Zoals? wat vind je/ is er slecht aan Xiaomi dan ?
Over de toestellen kan ik kort zijn: die zijn niet slechter dan de toestellen van Apple, Samsung, LG, MS/Nokia enzoverder.

Ik heb wel een opmerking over de service-na-verkoop (als zijnde onbestaand). M'n vader heeft er eentje en je moet niet rekenen op een fatsoenlijke garantieregeling. Iets wat je toch moet meenemen in de prijs (die is niet voor niets zo laag).

Iets anders wat mij persoonlijk tegen de borst stuit - maar da's meer persoonlijk - is het feit dat Xiaomi zoveel kopieert, voornamelijk van Apple. Nou ben ik geen echte Apple-fan (ben nergens echt fan van, misschien Nokia), maar ik vind de overeenkomsten wel heel erg vergaand. Dan heb ik het niet enkel over bvb design en software, maar ook over marketing en keynotes - tot aan de 'one more thing'-quote. Beter goed gejat dan slecht bedacht zegt men altijd, maar in dit geval vind ik dat een erg storende strategie. Het is ook maar de vraag of Xiaomi wel aan de licenties voldoet. Dat zullen we zien als ze op de Europese en Amerikaanse markt komen :)

Als dat zaken zijn die je weinig/niks kunnen schelen, dan is het zeker een goede keus. Maar voor mij - en naar ik weet veel anderen - zijn dit toch breekpunten. Dan ga ik liever voor de iets duurdere Huawei als Chinees probeersel :P
Zoals je al zei heb ik geen last van die zaken zolang hij maar goed werkt en goedkoop is, de zaken die je opnoemde heb ik nog niet echt opgemerkt maar nu je het zegt kom ik er pas achter dat je wel gelijk hebt. Enige nadeel dat ik eraan opmerk is onderdelen voor een goede prijs vinden als hij defect is, maar verder vind ik het echt top toestellen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee