Microsoft toont eerste 7"-Windows-tablet

Microsoft heeft op zijn Worldwide Partner Conference de eerste 7"-tablet met Windows getoond. De tablet zal Windows 8.1 draaien en een prijs hebben die 'concurrerend is met die van 7"-tablets met Android', zo zegt Microsoft.

De tablet heeft een 7"-scherm en een Intel-processor, zo was op te maken uit het verhaal van Microsofts marketingmanager Tony Prophet, die de tablet kort toonde. Het is de eerste keer dat er een 7"-tablet verschijnt met Windows; tot nu toe waren de kleinste Windows-tablets voorzien van schermen met een diagonaal van rond 8"; daaronder zitten Windows Phones met een schermdiagonaal van 6", zoals de Lumia 1520 en een prototype met 6,5"-scherm.

De Toshiba-tablet zal draaien op Windows 8.1 en daarmee backwards compatible zijn met normale desktop-apps. Of er meer fabrikanten werken aan zulke kleine Windows-tablets, is onbekend. Prophet meldde verder dat de tablet ongeveer hetzelfde geprijsd zal zijn als Android-tablets met 7"-scherm: die kosten over het algemeen tussen de 200 en 250 euro, hoewel er ook veel goedkopere en enkele duurdere modellen zijn.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-07-2014 • 16:07

118 Linkedin

Reacties (118)

Wijzig sortering
Dit zou een serieuze concurrent kunnen zijn! De vraag is natuurlijk hoe het in de praktijk werkt, want specs zeggen tegenwoordig zo weinig dat je eigenlijk pas met een video'tje of demo wat kan zeggen over het praktisch gebruik.

Toevoeging: en desktop apps zijn leuk, maar op 7 inch? Het staat wel stoer hoor, "backwards compatible" met desktop apps, maar of dat prettig werkt... Zelfs als je al een resolutie hebt waar het gaat passen (volgens mij verwachten de meeste apps al jaren 1024x768 en de laatste jaren toch wel meer richting de 1440x900 en hoger –– maar afhankelijk van de uiteindelijke resolutie van het scherm kunnen zelfs 800x600-verwachtende apps een probleem worden).

Ik kan in elk geval met een normale desktop met een scherm kleiner dan 11 inch niet meer productief zijn. Onder de 21 inch is het eigenlijk al gewoon een probleem. (en dan hebben we het wel over praktische resoluties, 21 inch en dan 800x600 is natuurlijk niet wat ik bedoel :p ) Ik weet niet hoe andere mensen dat ervaren, maar ik ben vast niet de enige die desktop apps van nu niet op hele lage resoluties goed kan gebruiken.

Oh, en het is natuurlijk uitermate grappig dat Microsofts marketingmanager Tony Prophet heet, voor de mensen die daar overheen lezen.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 16 juli 2014 16:37]

Maar zo heel veel scheelt het toch niet met de Lenovo Miix2 die is een inch groter en iets duurder (ongeveer 270 euro), maar al meer dan een half jaar op de markt.
http://tweakers.net/product/346843/lenovo-miix2-8-inch/

overigens is dit geen nieuws. Stond al sinds 4 juni op microsoft.com
http://www.microsoft.com/.../06-04computex2014pr.aspx
He gave the first sneak peek of Toshiba’s 7-inch tablet that will be available in the coming months at a value-driven price point that is very competitive to any other 7-inch-class device

[Reactie gewijzigd door capsoft op 16 juli 2014 16:24]

De Levono Miix2 is nu 192€ bij de Paradigit. Dus een heel betaalbare tablet. Helaas staat dit niet op de pricewatch.
In welke wereld zie jij nog iemand een 7 inch tablet uitbrengen met minder dan HD resolutie? Misschien geen full-hd maar 720p zal dit zeker hebben.
De resolutie is 1024x600. Niet HD dus. Prijs is er wel naar $ 149 (adviesprijs dus wordt nog minder).

[Reactie gewijzigd door i8086 op 16 juli 2014 17:42]

Is die resolutie ook niet het minimale wat Windows 8 ondersteund in de Modern UI?
Nee die resolutie is lager. Op mijn eeepc met 1024x600 werken alle metro apps behalve het startmenu en settings enzo niet. Althans dat was zo met Windows 8. Heb hem al één tijd niet aangeraakt :)
"Prijs is er wel naar" vind ik een beetje te ver gaan. Heb hier een 2012 Nexus 7 die rond dezelfde aankoopprijs een hogere resolutie biedt van 1280x800.
Ik zie geen specs. Zie jij ze wel? Ik speculeer, en dat zet ik er ook bij.
720p is te weinig voor veel applicaties. De 800x600 apps die johnkeates noemt zullen wel lukken maar veel apps gaan toch wel uit van minstens 1024x768 en dan hang je al.
Ik heb zelf een 10" netbookje met 720p resolutie en heb toch wel een paar keer wat trucjes uit moeten halen omdat bv een settings window de ok knop buiten beeld zetten omdat het schermpje te hoog was.
Ongeacht de resolutie kun je in Windows al een tijdje de interface schalen.

Hoe goed apps daarmee omgaan hangt van de app af, maar er zijn al veel apps die dat prima doen. Maar het ligt dus aan de ontwikkelaar of het goed werkt.

En in de MS-store komen ook steeds meer apps die zinvol zijn voor een dergelijk apparaat natuurlijk, die wel fatsoenlijk te bedienen zijn.
Maar een scherm richting de 4K gaat totaal niet lekker in de desktop omgeving. Zitten nogal wat elementen in die niet goed schalen op mijn laptop. Windows 8.1 zit boordevol schalingsproblemen hoor. En dat ligt niet aan de "developers" om die maar even de schuld te geven. Het is toch Microsoft die het OS ontwerpt? Ik zie voornamelijk veel schalingsfouten van elementen in het OS zelf. Beetje jammer want dat weerhoudt OEM's er weer van om hoge resolutie schermen uit te brengen voor een goede ervaring. Gemiste kans... heb nu mijn hoge resolutie scherm voor niks en draai alles op 1080P nu. Bagger Windows. Zelfs GNOME op Linux heeft nu zowat een betere ondersteuning voor 4K schermen.
Dat is dus precies waar ik op doel: alles kan, en het ligt ook altijd aan de ontwikkelaar, maar in de praktijk heb je dus gewoon van al die duizenden stukken desktop software maar een fractie die het echt goed gaat doen. Backwards compatible klinkt leuk, maar in de praktijk is het niet zo dat je opeens precies hetzelfde kan doen als met een grote desktop computer. Ik zeg niet dat het nooit kan, of niet kan of desktops beter zijn of tablets slechter, maar meer dat het compatibiliteit argument in de praktijk niet vaak op gaat, ongeacht wie de 'schuldige' is ;) .
Ik kan in elk geval met een normale desktop met een scherm kleiner dan 11 inch niet meer productief zijn. Onder de 21 inch is het eigenlijk al gewoon een probleem. (en dan hebben we het wel over praktische resoluties, 21 inch en dan 800x600 is natuurlijk niet wat ik bedoel :p ) Ik weet niet hoe andere mensen dat ervaren, maar ik ben vast niet de enige die desktop apps van nu niet op hele lage resoluties goed kan gebruiken.
Als ik me voorstel met deze tablet i.c.m. een Bluetooth keyboardje iets te moeten doen op locatie, i.p.v. met mijn Nexus7, dan word ik daar denk ik toch blijer van. Misschien niet optimaal, maar in mijn ogen toch al een flinke stap vooruit. Misschien ben ik vastgeroest in Windows en OSX gebruik, maar ik wil gewoon desktop apps kunnen installeren, anders krijg ik na een tijdje helemaal de kriebels.

[Reactie gewijzigd door Benno de Bruin op 16 juli 2014 16:39]

maar ik wil gewoon desktop apps kunnen installeren, anders krijg ik na een tijdje helemaal de kriebels.
Ik denk dat dat dan ook voornamelijk de reden is dat mensen die Windows op Tablets draaien (en de bedrijven die ze fabriceren) vrij vaak met "desktop app support" als argument komen. Het is niet zozeer om dat het extreem praktisch is, maar om dat het gewoonte is en mensen een gevoel van controle geeft.

Uiteindelijk is dat gevoel natuurlijk ook maar gewoon een gevoel ;) Je hebt pas echte controle als je het qua hard- en software echt helemaal zelf zou kunnen maken, of tenminste kan beheersen. Maar de meeste mensen die dat gevoel van controle hebben op het moment dat ze software installeren of deinstalleren kunnen niet programmeren en zijn daarmee uiteindelijk helemaal niet in controle :p

Je voorbeeld van op locatie met een tablet en een toetsenbord wat doen is dan wel weer praktisch, hoewel je dan eigenlijk ook een scherm en muis nodig hebt. En dan heb je dus zo veel spullen bij je dat je net zo goed een laptop mee had kunnen nemen ;) De vraag is daarnaast natuurlijk ook wat voor scenario's je hebt waarbij je echt met een tablet op locatie iets gaat doen. Stel dat je van tevoren weet dat je ergens heen gaat, en dat je daar een computer nodig hebt, dan regel je dat wel. Stel dat je het niet van tevoren weet zit je eigenlijk met het probleem dat je altijd je tablet en toetsenbord (en muis? en misschien scherm of mini beamer?) mee moet nemen voor het geval dat je wat nodig hebt.

Veel van de ideeën van het gebruik van bepaalde apparaten zijn voornamelijk ideeën; in de praktijk komt het bijna nooit voor.
7" is inderdaad vooral leuk als e-reader, filmpje kijken, beetje gamen, maar nét dat beetje extra functionaliteit als het moet, zou meegenomen zijn, liefst met simslot ;)
Hmm, dat simslot spreekt me ook wel aan. Zou best aardig zijn als ze een versie uitbrengen met 4G modem er in. Puur en alleen vannuit het hardware perspectief, gewoon een klein apparaat met "alles wat je nodig hebt voor onderweg".

Ik zelf zou het dan niet zozeer als tablet of entertainment apparaat inzetten, maar het lijkt me vooral ideaal als radiator view voor bijvoorbeeld een mobiele netwerkscanner, puppet dashboard, zabbix dashboard enz. Dat je het scherm niet zozeer gebruikt voor apps of wisselende interfaces, maar gewoon 1 groot overzicht. Of als wifi-pineapple en dan een leuke viewer er op ;) Of gewoon als mobiele serial console. Heb je alleen nog een zinvol toetsenbord nodig met fysieke feedback. Die van Apple is daar wel fijn voor, compact maar toch dat normale toetsenbord gevoel.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 16 juli 2014 17:26]

Het andere punt is dat Android niet lekker schaalt naar externe monitors en keyboard/muis docks, iets wat vrij vaak in bedrijven gebeurt (mensen werken mobiel en klikken hun laptop in een dock op kantoor).
V.w.b. het gebruiksgemak; volledig mee eens.
Op dit moment gebruik ik een 10.1'' Windows tablet (HP 900G1) welke uitstekend bevalt, vooral omdat deze is geplaatst in een docking en ik de beschikking heb over los toetsenbord, muis én externe 22'' monitor.
Voor klantenbezoek neem ik de tablet mee, waarbij 10'' toch wel de ideale afmeting is (net handzaam en net leesbaar).

Ik kan me niet voorstellen dat een 7'' model voor de (semi-)zakelijke daarin hoge ogen gooit.
Het is een afmeting welke ik persoonlijk nooit als prettig heb ervaren. Het voelt gewoon te priegelig.

Ben benieuwd naar een review.
is maar hoe je het bekijkt. Ik heb dezelfde elitepad 900 en voor mij is het grote rommel.

traag met windows 8, een gpu tot niets capabel, slechte idle/sleep batterij duur.
als ik dit tegen mijn Apple tablet leg dan is de keuze snel gemaakt.

de docking is idd leuk en dat is dan de enige manier dat ik hem nog gebruik, als radio en youtube station :)
Het is ook een beetje zo'n tussenmaat die op papier erg leuk klinkt, maar in de praktijk juist het beste van de grotere en kleinere apparaten mist. Het is te groot om echt even in je zak te stoppen en te klein om iets zinvols mee te doen. Dat is tenminste mijn ervaring met apparaten boven de 6 inch en onder de 10 inch.
Anoniem: 605457
@johnkeates16 juli 2014 18:38
Er zijn al 8 inch windows 8.1 tablets voor 99 dollar, www.touchyx.com.
Is ie ook daadwerkelijk te koop? Ik kan zo geen winkel vinden...
Anoniem: 605457
@johnkeates16 juli 2014 21:11
weet niet waar het te koop is, maar je kan ze een mail sturen.
Huh. Resolutie is een hoop mee mogelijk hoor. Mijn Samsung Chromebook 2 heeft "maar" een 13.3" scherm maar de resolutie is wel 1920x1080. En heb je gezien wat voor resolutie de 7.9" iPad Mini met Retina heeft?

Als Samsung en Apple het kunnen, hoge resoluties op kleine-middelgrote schermen, dan kan MS (of fabrikanten als Toshiba) het ook. Natuurlijk kun je niet elke desktop-app praktisch gebruiken op 7" maar er zijn er vast genoeg wel bruikbaar mits de resolutie gewoon goed hoog genoeg is.
Een beetje verwarrend hebben wij het hier nu over Windows 8.1 of Windows 8.1 RT. Een tablet welke gebruikt van Windows 8.1 heeft namelijk heel andere hardware (duurder) dan een Windows RT tablet welk gebasseerd is op een ARM processor. Een 7"tablet met Windows 8.1 en een X86 processor voor 200 a 250 euro lijkt mij een redelijk leuke aanbieding, namelijk.

edit: Ik heb over het woord Intel heen gelezen, het zal inderdaad een ATOM processor zijn.

@MAD-DOG, heb ik ergens Windows 8 genoemd? Ik bezit zelf een Windows RT tablet die later een update kreeg naar Windows 8.1 RT of RT 8.1 zoals jij het graag ziet. :)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 16 juli 2014 16:49]

Aangezien dit er staat:
De Toshiba-tablet zal draaien op Windows 8.1 en daarmee backwards compatible zijn met normale desktop-apps
Denk ik dat we uit mogen gaan van de 'volledige/normale' Windows 8.1. ;)

Bovendien staat er dat er een Intel-processor in zit, en die zijn meestal x86, toch?
Als dit dezelfde 7" Toshiba Windows tablet is als hier: http://www.tabletguide.nl...pe-7-inch-windows-tablet/ is het een "1.33 GHz Intel Atom Z3735 quad core processor".

[Reactie gewijzigd door Nonstop decay op 16 juli 2014 16:16]

De tablet heeft een 7"-scherm en een Intel-processor
Geen ARM dus, dus hoogstwaarschijnlijk de gewone 32bit versie van W8.1
Nu ben ik niet zo'n fan van Toshiba, maar laten we hopen op een 8.1 Pro-versie. Lijkt me geweldig om een 7" Windows-tablet met Domein-ondersteuning te gebruiken :9~
Je kan toch sws (voor een meerprijs) upgraden naar pro?
Yup, maar het is helaas zo dat het upgradepakket nog duurder is dan een nieuwe licentie voor 8 Pro. Je koopt dus een apparaat met volledig Windows 8 en wilt 1 optie extra en kunt weer iets van 140 euro aftikken. Volgens Toshiba moet hij 150 dollar gaan kosten en om hem dan bruikbaar te maken komt er nog eens 190 dollar bij.

1 á 2 tientjes bijbetalen voor een optie die de meeste mensen toch niet gebruiken vind ik geen probleem, maar meer betalen dan je voor het apparaat hebt betaald omdat het licentiesysteem niet geschikt is voor tablets is voor mij een beetje te gek.
Er zit een Intel chip in, dus zal het wel geen RT zijn :)
Artikel zegt géén RT:
De Toshiba-tablet zal draaien op Windows 8.1 en daarmee backwards compatible zijn met normale desktop-apps.
De intel cpu suggereerd dat het geen RT is.
In het artikel staat wel dat de tablet een intel processor heeft, dat doet toch x86 en dus Windows 8.1 vermoeden. Maar erg duidelijk is het inderdaad niet. En ik zou zeker geen prijs van rond de €250,-- verwachten voor een x86 tablet...
De correcte naam zou dan zijn "Windows RT 8.1". Aangezien ze dat er niet bij vermelden, gaat het hier om de x86-variant, niet de ARM-variant.
Eh, ik weet niet of je het weet hoor maar hoe groter je inkoopt, hoe goedkoper het wordt. Oftewel: als ze maar genoeg x86-processoren afnemen voor deze tablet, dan wordt het vanzelf goedkoop genoeg om ze voor een spotprijs te verkopen.

Daarbij wil het niet zeggen dat ze er winst op *moeten* maken. Amazon verkoopt de Kindle Fire voor productieprijs, die maken er ook geen winst op, maar ze blijven er mee doorgaan en populair zijn ze. Het werkt dus wel...
Er is wel degelijk een 8.1 versie van RT, die draait als een zonnetje op mijn Surface RT
Pardon ? Op mijn Surface RT waarop ik dit bericht type, staat als ik bij de eigenschappen kijk van deze computer gewoon:

Windows Edtion: Windows RT 8.1
C 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Je bent dus blijkbaar niet op de hoogte.
Nou wat is het verschil dan tussen Windows 8/8.1 RT en Windows RT 8/8.1 behalve de volgorde van schrijven ? Ik ben benieuwd......
Je hebt eigenlijk gelijk.
Windows RT werd gelanceerd naast Windows 8, toen nog als Windows 8 RT.
Later is er gekozen om Windows 8 RT te hernoemen naar Windows RT, om zo verwarring te voorkomen.

Echter, nu de 8.1 update er is (voor zowel Windows, RT en Phone), wordt deze weer Windows RT 8.1 genoemd.
Er bestaat wel degelijk een RT versie van Win8...
En die heet? Juist, Windows RT. Nergens een 8 te bekennen...
Als imand Windows 8/8.1 RT schrijft snap je neit dat diegene Windows RT of Windows 8.1 RT bedoeld? Dat blijkt nl wel uit mad-dog in 'nieuws: Microsoft toont eerste 7"-Windows-tablet'
Sommigen hier zijn echt gewoon te dom om fatsoenlijk te lezen.....
Een beetje minder kan ook wel...
het spijt me zeer, maar als je toch alleen maar hier bent om aandacht te zoeken ga dan alsjeblieft naar 4chan of iets dergelijks
Wat een lelijke grote bezels weer. In dat formaat past net zo goed een 7.9" scherm - of groter - lijkt me. Kijk maar naar de Galaxy Tab 8.4 bijvoorbeeld... Zo rond de 8" is imo ook een veel prettiger formaat, of ze moeten echt een 7" met mini-bezels maken...
Om de posters boven mij aan te vullen, Microsoft stelt bepaalde eisen aan touch tablets, o.a.:
Users are expected to hold devices in a variety of positions, and the software/hardware configuration of the device should support users holding their devices in a natural fashion without accidental touch input.
(Bron)
Op een tablet wil ik juist wel een beetje bezels, om hem normaal beet te kunnen houden zonder met mn vingers op het scherm te zitten.

Daarom hebben tablets relatief grote bezels in verhouding tot telefoons, waar dat niet speelt.
Wel eens gewerkt met een iPad mini, Samsung Tab 8.4 of LG Tab 8.3? Die kleinere bezels zijn echt geen probleem. Zeker zo'n kleine/lichte tablet hoef je echt niet met twee handen vast te knijpen met je vingers over de randen.
Dat lichte is het probleem bij Win8 tablets. Een ipad Mini Retina weegt 331 gram, Toshiba Encore WT8-A-10 weegt 445 gram, beide ~8' tablets. Als dat verschil blijft bestaan moet je significant mer kkracht zetten om deze tablet omhoog te houden. Bijna 33% extra gewicht is niet niks
Het verschil tussen 100 kilo en 133 kilo omhoog houden met je pols is niet niks nee, maar zolang we het over iets meer dan honderd gram hebben... serieus?
33% ga je wel merken. Ik merk het verschil tussen mijn S4(130 gram) en mijn Lumia 920 (220 gram) zonder moeite. De redactie merkte het verschil tussen L920 en andere telefoon ook zonder moeite: reviews: Nokia Lumia 920: tussen innovatie en perfectie. Dat is relatief wel een groter verschil, maar in absolute zin minder. Tablets zijn niet bedoeld als trainingsmatriaal :)
Merkte je dit inderdaad, of had je (net als de redactie) de specs gelezen en gezien dat de Lumia zwaarder was?

En serieus, trainingsmateriaal? 450 gram?
Merkte je dit inderdaad, of had je (net als de redactie) de specs gelezen en gezien dat de Lumia zwaarder was?
Dat verschil is heel goed te voelen. Geen placebo effecten of zo iets.
En serieus, trainingsmateriaal? 450 gram?
Dat was dan ook een grapje en geen uiterst serieuse opmerking :)
Dat hangt ervanaf hoe je armspieren zijn. Niet iedereen ter wereld is 100% gezond in zijn armen hè, dus het kan best dat je het merkt. Het is niet dat als je hem oppakt dat je meteen last moet krijgen, maar een tablet houd je vaak langer vast en dan kun je het merken als ie zwaarder is...

Mijn moeders vorige smartphone, een Lumia 820, voelde ik ook na even vasthouden wel dat ie zwaarder was dan mijn toenmalige HP Pre 3...
Je moet hem ook nog beet kunnen houden. Er zitten veel functies aan de randen van de schermen in Windows 8.1.
Waren ze niet gestopt met kleinere surface varianten? Las bijna eerste windows 7 tablet :*)
Dit is een Toshiba.
"De Toshiba-tablet zal draaien op Windows 8.1"
Volgens mij is dit geen Surface, maar een Windows tablet van een andere fabrikant. Er wordt nergens gezegd dat het een Surface is of dat het een tablet van Microsoft is. En kwa uiterlijk komt ie ook niet erg overeen met de Surfaces die ik tot nu toe heb gezien.
Komt nog..... Met Threshold zal het grootste gedeelte van WP8 en RT samensmelten, dus is de weg vrij voor de uber-phablet. ;-)

En er was bijna een kleine Surface, maar die komt er nog niet voorlopig. Google maar eens omtrent geruchten voor de Surface Mini.
Leuk. Maar wat mij het meest opvalt is dat de consument een tablet wil en vaak niet eens letten op het besturingssysteem. (95% van de gevallen).

De enige manier voor Microsoft lijkt mij op de schappen vol te krijgen met andere merken. Dan komt het marktaandeel vanzelf.
"95% van de gevallen"

Denk dat dit echt niet klopt hoor. Vroegah kocht iedereen 'blind' een Windows PC. Denk dat tegenwoordig 95% van de tablet kopers echt wel weet dat hij of zij een iOS, Android of Windows tablet wil.
Inderdaad. En zelfs met computers merk ik het wel. Goed, niet iedereen weet van andere besturingsystemen maar de meesten weten in ieder geval wél welk besturingssysteem ze draaien en dat er wel *iets* anders dan Windows is zonder het verder bij naam te kennen (m.u.v. tablets).
uhm van welke OEM is deze nou?
Staat gewoon in het artikel.
Het is een Toshiba
Handige 'mobiele desktop'! Als de prijzen idd rond de 200-250€ hangen zie ik dit nog wel een succes worden :)
Mivro-hdmi kabel erbij en goedkope HTPC? ;)
Voor 200 euro heb je ook een Zotac/NUC/Brix, ik zou eerder daar mijn geld op in zetten ;)
Waar haal jij gratis een 7" touchscreen(capacitief multi-touch) vandaan?
Op een htpc heb je toch helemaal geen scherm nodig?! :+
Sterker nog; Zotac heeft er ééntje met Celeron 1007U (speelt alles prima af) en dan zit er ook nog eens 2GB geheugen en 500GB opslag bij, die heb je dan beide ook niet op de tablet, en daar heb je wat meer aan dan die 16GB op je tablet..
Maar goed, in zo'n systeempje met zo'n cpu hoort natuurlijk gewoon een leuke SSD!

[Reactie gewijzigd door BlueLed op 17 juli 2014 11:03]

Ik snap niet waarom BlueLed zo veel minnetjes scoort met z'n post; hij heef toch gewoon gelijk? Als je een goedkope HTPC wil is een Zotac/NUC/Brix een betere keuze dan een tablet die duurder is.

Het gaat dus niet om het gebruik als tablet, maar als HTPC.
Een tablet lijkt me toch niet echt te vergelijken met een mini-itx achtig ding zonder scherm, invoer en met een snoer voor voeding.

Een Zotac/NUC/Brix is vrij lastig onderweg of op de bank te gebruiken.


Edit: Ik ben benieuwd naar de prestaties en de processor. Als het een beetje redelijk presteert zou ik niet snel meer een Android of iOS tablet kopen met dit op de markt.

Edit2: Ik begrijp nu pas dat de reactie van BlueLed op brick5492's opmerking over goedkope HTPC is. Dan heb je wel een punt.

[Reactie gewijzigd door Benno de Bruin op 16 juli 2014 16:40]

Oke, dit wordt sws een hit :D
Goed nieuws, me ipad 2 is aan het doodgaan.
Hoop dat er snel wat meer bekend wordt over de specs.
Ben benieuwd of dit me nieuwe tablet dan word.
gebruik het veel icm Plex, RDP

Met Win 8.1 kan ik maybe zelfs wat desktop gebruik voortaan alleen op de tablet dan uitvoeren.
Niet dat ik dat via RDP al niet kan, maat hievoor dien ik altijd online te zijn.

Ik gebruik me laptop vaak maar het te zwaar om op schoot te houden in bed (17" laptop is ook niet al te licht).

Hoop dat Microsoft het voor een scherpe prijs op de markt zet.
Aardig, maar voor rond de €250 heb je nu toch ook al aardige Windows tablets. Tenzij je per sé een 7" apparaat wil hebben zou ik toch eerder daarvoor gaan. Mocht dit ding nou voor rond de €150 op de markt komen echter...
Microsoft bood toch de mogelijkheid bij kleine tablets met Windows 8.x om gratis office mee te leveren?! Als hier nu een mooie mini HDMI of mini displayport bij geleverd wordt is het voor standaard officewerk een prima oplossing die je makkelijk inzet voor het nieuwe werken. Voor die prijs is het zelfs interessant om flex werkplekken te maken op plekken waar normaliter een simpele pc stond. Alleen voor de power user heb je dan nog een zwaardere oplossing nodig. Denk aan ..he toevallig.. De surface pro 3..

Mooie ontwikkeling van techniek en prijs.
Ook voor op scholen is dit best een leuk ding. Paar van deze in het klaslokaal van basisscholen, toetsenbordje erbij en dan heb je een mooie vervanger van die grote PC's.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee