Spotify werkt aan nieuwe features voor betalende gebruikers

Spotify komt met nieuwe features om betalende gebruikers tevreden te houden. Dat belooft het hoofd zakelijke ontwikkeling van de populaire muziekstreamingdienst in een interview met Tweakers. De afgelopen tijd maakte Spotify steeds meer betaalde features gratis.

"We zijn bezig met de ontwikkeling van nieuwe features die het betaalde abonnement beter maken", zegt Gary Liu, het hoofd marktontwikkelingen van Spotify, tegen Tweakers op de Next Web-conferentie in Amsterdam. Liu kan niet aangeven welke features het precies zullen zijn. "Maar we zullen binnen niet al te lange tijd een aantal spannende aankondigingen doen."

De afgelopen tijd maakte Spotify meerdere features die voorheen betaald waren beschikbaar voor gratis gebruikers, zoals de mogelijkheid om onbeperkt en op smartphones te luisteren. Desondanks denkt Liu dat een betaald abonnement nog de moeite waard is. "Bijvoorbeeld als je je muziek offline wil opslaan of op je smartphone zelf wil bepalen wat je afspeelt", aldus Liu. Op smartphones kunnen gebruikers van de gratis variant enkel playlists in de shuffle-stand afspelen.

Spotify-abonnees betalen tien euro per maand voor een premium-account. De gratis variant is voorzien van advertenties om de kosten te dekken. Tot een paar maanden geleden konden gebruikers voor vijf euro per maand een abonnement afsluiten waarbij ze onbeperkt en zonder advertenties konden luisteren, maar sinds het verdwijnen van de luisterlimiet is dat abonnement afgeschaft voor nieuwe gebruikers.

Hoewel streamingdiensten als Spotify, Rdio en Google All Access populair zijn onder luisteraars, zijn niet alle artiesten er even blij mee. Zo klagen sommige artiesten dat de royalty's die Spotify uitkeert te laag zouden zijn. "We keren zeventig procent van onze omzet uit aan de muzieklabels. Klagende artiesten zijn een zeer, zeer kleine minderheid", beweert Liu. "Daar tegenover staan heel veel artiesten die succesvol zijn op Spotify. Dat zijn niet alleen de grote artiesten, maar ook indiebandjes."

Betaal jij voor Spotify?

Ja (of ik krijg het gratis via mijn provider)
69,7%
Nee, ik gebruik de gratis variant
16,9%
Nee, ik rip mijn muziek van BitTorrent of Usenet
6,5%
Nee, ik gebruik een andere muziekstreamingdienst
4,4%
Nee, ik koop muziek
2,5%

Aantal stemmen: 7.322. Deelname gesloten op 16-05-2014 11:13. Stemmen is niet meer mogelijk.

Door Joost Schellevis

Redacteur

25-04-2014 • 11:07

146 Linkedin

Reacties (146)

146
144
87
8
0
26
Wijzig sortering
Ik hoop echt dat ze een gratis Remote functie toevoegen. Ik luister altijd naar Spotify op m'n PC vanaf maar de bank, maar zo lui als ik ben wil ik liever niet opstaan elke keer. Er zijn wel betaalde spotify remote apps, maar een eigen remote app van Spotify (voor ipad/iphone/android) zou ideaal zijn :D
Volgensmij zit dit al in de standaard app hoor, als je muziek afspeelt kun je kiezen via welke client het moet lopen (als je premium lid bent tenminste).
Bruikbare toevoeging is het, helaas werkt het volgens mij niet i.c.m de desktop versie.
Ik zie dat dit alleen werkt tussen mijn IOS devices, maar niet met mijn client op de Macbook.
Dat heb ik inderdaad ook, ik kan wel tussen iPhone en iPad switchen, maar hij ziet mijn Desktop pc en laptop niet als 'compatibel' apparaat. Wellicht dat ze dit ook nog zullen toevoegen in de toekomst, ik denk toch haast van wel!
Dat klopt inderdaad, dat is één van de nieuwe functionaliteiten. Ik kan zo switchen tussen bijvoorbeeld via de iPhone of via de iPad afspelen.

Wat ik met remote bedoel, is dat ik met mijn mobiele telefoon of tablet Spotify connnectie kan maken met m'n desktop via wi-fi, om op die manier m'n Spotify te bedienen. Ik vind het irritant dat ik steeds moet opstaan om een andere playlist of nummer aan te klikken, dat wil ik via m'n mobiele telefoon kunnen doen :D
1 woord: iPhone :(

Ik heb alleen de keuze uit een aantal 'shady' apps die vaak € 2,59 kosten en geen overdonderende recenies hebben. Dus ik hoop dat Spotify hier zelf mee komt, ik denk dat dit voor veel gebruikers wel van toegevoegde waarde is!
Ah super , bedankt voor de link Xqlusive! Dit zal dus waarschijnlijk in een future update mogelijk worden. Ik blijf happy Spotify gebruiker :)
voor ipad/iphone/android en windows phone :/
Ben ik de enige die in Spotify geen workflow terugvindt?

Je kunt geen lijst van favoriete artiesten aanmaken, dus even door je collectie bladeren op zoek naar inspiratie is er niet bij.

Je kunt nummers niet voor jezelf een beoordeling geven, dus is het mogelijk dat je een goed nummer niet langer terugvindt in de lijst (de nieuwe interface bevat een duimpje, maar dit geeft de populariteit weer en niet de score). Je moet het nummer aan een playlist toevoegen, maar dan verlies je weer het overzicht van alle nummers die de artiest gemaakt heeft en zo vind je nooit iets nieuws. In de praktijk zit ik voortdurend heen en weer te schakelen.

Daarnaast houdt Spotify bij waar je naar luistert en biedt het gepersonaliseerde suggesties, maar er is geen mogelijkheid om aan te geven dat je naar iets hebt geluisterd dat je eigenlijk niet goed vond. Dit ontmoedigt op verkenning gaan want als je niets vindt dat je bevalt dan zijn je suggesties om zeep voor de komende week en kun je geen nieuwe zoektocht starten.

En waarom kun je eigenlijk geen playlists wijzigen op een mobiel apparaat? De enige oplossing is voorlopig remote desktop via je telefoon naar je pc!

De functionaliteit van Spotify is natuurlijk zonder weerga, maar de user experience lijkt te zijn ontwikkeld door iemand wiens enige doel was "integratie met last.fm en Twitter!"...
En waarom kun je eigenlijk geen playlists wijzigen op een mobiel apparaat? De enige oplossing is voorlopig remote desktop via je telefoon naar je pc!
Dat werkt gewoon hoor. Ik gebruik de iOS app.
Inderdaad het bijhouden van playlists is behoorlijk omslachtig, ook het toevoegen van nieuwe nummers vergt te veel stappen vind ik. Vooralsnog ben ik iedere keer met playlists aan het slepen van en naar mappen om het enigszins overzichtelijk te houden.

Hoewel ik nieuwe functionaliteit toejuich, is het misschien belangrijker voor Spotify om de bestaande gebruikservaring te verbeteren. Niet versimpelen, maar hanteerbaarder maken en vooral ook toegankelijker. Men beschikt als gebruiker over een database met miljoenen muzieknummers, waar men niet echt mee uit voeten kan.

Bestaat er eigenlijk een platform waar Spotify artiesten, nieuwe muziek of onbekende muziek uitlicht? Een website, want een Spotify desktop-app heb ik niet kunnen vinden. Het al bestaande tabblad met nieuwe nummers is i.i.g. een goed begin.
Helemaal eens. Ik zou ook een gat in de lucht springen als ze iets als slimme afspeellijsten zouden introduceren zoals iTunes dat doet, waarmee je op basis van queries een afspeellijst kan maken.
Het beheren van je muziek blijft toch het grote makke van Spotify
Met de X-module 'tabletmetrics' kun je op Android telefoons trouwens de tabletversie van Spotify gebruiken met een gratis Spottify-account. Dus niet meer alleen shuffle-play op smartphone. Gebruik het haast nooit, maar toch leuk dat het kan.
Fijn nieuwe features Ben benieuwd.

ik vind Spotify echt geweldig en een goed alternatief voor downloaded.

dat artiesten klagen over de uitkering hoogte komt misschien wel dat ze nu eindelijk zien hoe weinig ze krijgen en dat een flink deel van hun marge wordt opgeslokt door platenmaatschappijen
Volgens mij klagen artiesten soms omdat ze in veel gevallen minder overhouden aan streaming dan aan de CD-verkopen in met name de jaren '90. Er wordt vooral vergeleken met de tijd waarin muziek op z'n allerduurst was, en wanneer ze daar onder zitten hebben ze 't gevoel dat het onrechtvaardig of verkeerd is. Ik kan me goed voorstellen dat de inkomsten uit streaming ook daadwerkelijk lager zijn dan die uit eerdere periodes, maar de vraag is dan welk prijsniveau "de juiste" is / was.

Het lastige met muziek is dat het geen vaste waarde heeft voor mensen. Door de jaren heen zijn we muziek anders gaan waarderen: Het is tegenwoordig overal en we zien het als "standaard". Het voelt niet langer logisch om € 20 neer te leggen voor een CD; we klikken liever gewoon in Spotify het nieuwe album aan. De waarde van muziek is daarmee gedaald, en misschien is dat ook helemaal niet erg. Zo lang de artiesten en andere betrokkenen een goed loon hebben, zie ik het probleem niet. Er is geen wet die zegt dat ze net zoveel moeten verdienen als tijdens de hoogtijdagen van de CD. Daarnaast kunnen inkomsten worden aangevuld met merchandise, live optredens, muziek-dvd's, het uitlenen van je muziek voor tv, reclame of film, en vast nog op vele andere manieren.

We horen het geklaag eigenlijk ook helemaal niet veel meer, dus misschien accepteert de muziekwereld de nieuwe status quo ook steeds meer. Dat lijk mij een goed ding, zo lang er genoeg inkomen is om muziek te kunnen blijven maken.
ik zou zo 1 of 2 euro meer betalen voor spotify als ik zou weten dat deze euro's worden verdeeld onder de artiesten die ik die maand heb geluisterd.

ik heb ooit ergens gelzen dat een artiest iets van 10 cent krijgt per 1000 keer luistern van 1 nummer? Weet niet zeker of dit klopt hoor.
Het uitbetalingsmodel van Spotify is precies terug te vinden op de volgende link:

Klik

hierin staat dat er een aantal variabelen zijn die de uitbetalingsprijs bepalen:
"Recently, these variables have led to an average “per stream” payout to rights holders of between $0.006 and $0.0084."

bij 1000 streams zit je dan dus tussen de 6 en 8,4 cent. Lijkt weinig, maar de best lopende albums kunnen volgens het uitbetalingsmodel toch rekenen op een uitbetalingsbedrag van 425.000 dollar per maand. Er zijn dagen bij dat ik het niet in mijn achterzak heb. ;)

edit: het is dus 6 tot 8,40 dollar. Thanks voor de correctie.

[Reactie gewijzigd door Flippel op 26 april 2014 06:39]

OK, reken het omgekeerd, als ik gemiddeld 30 nummers per dag stream zit ik op nog geen 1000 streams per maand, als artiesten daar dan onderverdeeld bij elkaar ongeveer 10 cent voor krijgen en Spotify 3 van 10 euro opstrijkt die ik per maand betaal, waar gaat dan m'n 6.90 euro heen?
Volgens mij werkt het zo dat van jouw € 10 inderdaad eerst € 3 naar Spotify gaat, en dat de rest wordt uitbetaald aan de platenmaatschappijen / artiesten. Dat zij gemiddeld zo weinig per stream krijgen, zal naar mijn idee te danken zijn aan de vele "gratis" luisteraars. Die groep betaalt alleen indirect via de reclames, maar volgens mij zijn de reclames op Spotify niet zo populair bij adverteerders (want het schijnt dat de reclames van Spotify zelf vaak voorbij komen). Voor jou als betalende klant zal het bedrag per stream dus, voor zover ik het snap, veel hoger zijn dan die 6 - 8,4 cent. Het zijn de gratis streams die het gemiddelde drukken (correct me if I'm wrong please).
OK, reken het omgekeerd, als ik gemiddeld 30 nummers per dag stream zit ik op nog geen 1000 streams per maand, als artiesten daar dan onderverdeeld bij elkaar ongeveer 10 cent voor krijgen en Spotify 3 van 10 euro opstrijkt die ik per maand betaal, waar gaat dan m'n 6.90 euro heen?
Spotify moet ook gewoon betalen om de muziek te mogen aanbieden, zoals ik het begrijp gaat dat via hetzelfde principe als een radio station. De opbrengst daarvan zal dan wel weer over de 'rechthebbenden' worden verdeeld, wat in de praktijk wel zal betekenen dat praktisch alles bij de platenmaatschappijen terecht komt.

Ik zou wel eens een rekensommetje willen zien hoeveel artiesten verdienen voor elke keer dat hun nummer op de radio gedraaid wordt, denk dat ze er bij Spotify dan nog helemaal niet zo slecht afkomen. Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk verdwijnt bijna alles wat aan muziek wordt verdiend in de zakken van mensen die de muziek zelf niet gemaakt hebben. Denk dat dat een veel groter probleem is dan hoeveel Spotify per stream uitkeert.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 25 april 2014 13:57]

zat ik er niet zover van af, maar dan moet je iedere dag ongeveer 1,6 uur luisteren naar 1 nummer van 3 min wil je hebben dat die artiest 8 cent krijgt.
Vandaar dat ik wel 1 a 2 euro extra wil betalen. Als dat geld maar wordt verdeeld.
Goeie info! Zoals ik hierboven aangaf is het lastig om te zeggen of de uitbetaalde bedragen "veel" of "weinig" zijn. Dit hangt helemaal af van waar je mee vergelijkt en wat je ziet als de "norm". Het gros van de echte muzikanten vind het in elk geval prima inmiddels; zij zijn al lang blij dat er een gemakkelijke manier is om hun muziek aan de man te brengen. Degenen die erover klagen, lijken dat vooral te doen vanuit de vergelijking met "de vette jaren", en niet omdat ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

Net zoals vroeger worden artiesten winstgevend wanneer zij a) genoeg fans hebben en b) inkomsten genereren uit de combi van directe muziekverkopen met inkomsten uit andere bronnen (zie hierboven). Misschien is door streaming de ondergrens wat verschoven van wanneer iemand winstgevend is (dat er meer luisteraars nodig zijn dan tijdens de hoogtijdagen van de CD) en misschien is de verhouding tussen directe verkoop en andere inkomsten ook verschoven. Beide zie ik niet als een groot probleem, maar misschien zijn er kenners die hier anders tegenaan kijken. Ik zou graag meer lezen en leren over hoe de muziekwereld (en dan vooral de eerlijke en bescheiden artiesten, niet de geldwolven) hier tegenaan kijken.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 25 april 2014 13:01]

Maar je interpreteert het geloof ik toch verkeerd. Spotify betaalt niet per geluisterde stream. Ze gebruiken enkel het totale aantal streams (dus niet gewogen per luisteraar) in hun verdeelsleutel, wat leidt tot een bepaald gemiddelde onder de huidige omstandigheden. Als je relatief weinig gebruik maakt van Spotify, weeg je relatief weinig op dat gemiddelde, en gaat van jouw abonnementsgeld relatief weinig naar de geluisterde artiest, wat meer naar de populaire artiest en relatief veel naar Spotify zelf.

Andersom, host je een relatief populaire playlist, dan weeg je veel zwaarder op het gemiddelde, gaat van jouw abonnementsgeld relatief veel naar de mensen in je populaire playlists, en weinig naar Spotify of naar de artiesten die buiten jou om populair zijn.
Wel, mijn favoriete bands krijgen dus zes $ per nummer. Worth it...?
FYI 0.006$ x 1000 = 6$
Spotify keert 70% van zijn omzet uit aan artiesten. Die 70% wordt dan weer verdeeld onder de artiesten op basis van hoe vaak er naar een liedje is geluisterd.

Op deze manier krijgt iedereen eerlijk een deel van de omzet uit Spotify.
Dat komt dus neer op 6 tot 8 cent per 1000 streams, zie link van Flipel.
Omdat ook de niet betalende streams mee telllen.
Heeft nou werkelijk niemand door dat $0.006 x 1000 6 dollar is? En niet 6 dollar cent? Bij 1000 streams krijg je dus effectief tussen de 6 en 8,4 dollar.
Aangezien ze 70% zeggen uit te keren komt dat wel ongeveer overeen, dus de gemiddelde betalende luisteraar zou 1000 streams per maand beluisteren, 30 nummers ongeveer, dus zo'n goede 3 uur muziek per dag? Zou best kunnen inderdaad en als je die factor 100 fout uit de berekening haalt dan klinkt het ook ineens niet meer zo onrechtvaardig.
Volgens mij klagen artiesten soms omdat ze in veel gevallen minder overhouden aan streaming dan aan de CD-verkopen in met name de jaren '90. Er wordt vooral vergeleken met de tijd waarin muziek op z'n allerduurst was, en wanneer ze daar onder zitten hebben ze 't gevoel dat het onrechtvaardig of verkeerd is. Ik kan me goed voorstellen dat de inkomsten uit streaming ook daadwerkelijk lager zijn dan die uit eerdere periodes, maar de vraag is dan welk prijsniveau "de juiste" is / was.
De markt van muziek is ook gewoon veel anders en veel toegankelijker voor zowel consument als artiest. Vroeger was het praktisch onmogelijk om aan een CD te geraken van buitenlandse groepen die geen platencontract hadden. Dan kwam iTunes en nu Spotify. Die drempel is nu wel heel laag geworden. Dus de koek van vroeger moet nu met veel meer artiesten worden gedeeld.
Alsof artiesten voorheen niet wisten welk deel ze kregen. Daar zijn contracten voor. Overigens is het (in ieder geval bij de artiesten die ik persoonlijk ken) absoluut niet het geval dat het grootste deel naar de platenmaatschappijen gaat, maar dat terzijde.
Of ze zien eindelijk hoe weinig er eigenlijk naar hun muziek wordt geluisterd :)
krijgen we de oude interface terug ;-). ik vind de nieuwe een stuk minder functioneel. ook kun je niet meer als 1 nummer aan playlist meer toevoegen via mobiel en online player. dit werkte toen de oude interface er nog was wel.
Helemaal mee eens, ik ben al denk ik 5 jaar of langer betalend gebruiker (eerst in de VS), maar ik voel me behoorlijk genaaid met de nieuwste versie:

- Geen sorteringen meer in de zoekresultaten, dus veel succes om die éne goede versie van het nummer te vinden, of de juiste artiest/album, echt te belachelijk voor woorden.
- Geen "Starred" meer, dus het snel even markeren van een liedje dat je leuk vindt en dat die dan vervolgens ook meteen offline beschikbaar is (bv op je telefoon).
- Veel minder resultaten op het scherm vanwege grote afstand tussen de resultaten.

erg jammer..

edit: schijnt overigens wel een workaround te zijn voor het sorteren: " workaround currently seems to be to append spotify:search: before what you want to search for. " Maar dat is natuurlijk een hele schrale oplossing.

[Reactie gewijzigd door k.olfers op 25 april 2014 16:07]

Als ze dan eindelijk chromecast ondersteuning toevoegen ben ik weer terug.
Ben laatst naar All Acces geswitched, maar zou toch liever weer Spotify gaan gebruiken,
De android app is beter, en de playlists zijn een stuk beter ingeburgerd bij festivals etc.
En ondersteuning voor Airplay zoals in iTunes graag!
Eh? Spotify output via Airplay werkt gewoon hoor, net als elke andere app die geluid maakt. Gewoon de onderste drawer openen en dan heb je daar een Airplay knopje (als er een Airplay device gevonden is op je netwerk natuurlijk). Of gebruik jij nog iOS 6?

Edit:
Bedenk me nu dat je wellicht de desktop client bedoelt omdat je het over iTunes hebt? Op Windows weet ik niet of en hoe Airplay support zou werken, maar bij OS X kan je gewoon je audio output device naar een Airplay client wijzigen.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 25 april 2014 13:49]

Airfoil to the rescue!
Irrelevante opmerking want die is er gewoon al.
Ik ben het volledig met je eens!
Alleen blijf ik Spotify tot nu toe gewoon trouw! Want mijn playlists zijn mij erg dierbaar.
Zijn wel tooltjes om je playlists over te zetten naar Google Music, heb ik ook gedaan :)
Anoniem: 415197
@jaapzb25 april 2014 13:50
Welke dan? Kun je ze ook exporteren naar text? Ik ben benieuwd...
Ook wel aardig, gewoon een playlist openen in Spotify, alles selecteren, copy paste naar Excel.
Haha. En dan een 1500 nummers handmatig terugzoeken. Nee bedankt ;) Maar bedankt voor de tip!
Ik ben onlangs ook om deze reden overgestapt naar All Acces. Moet zeggen dat ik het prima vind werken, ook zeker de Chromecast ondersteuning. Maar ook het gebruik op twee devices werkt bij All Acces veel beter dan bij Spotify. Ik heb een tablet voor thuis en een telefoon voor onderweg, je merkt dat dat beter is geimplementeerd. Wat ik bij All Acces ook fijner vind is dat er weinig aandacht is voor zaken als integratie met Facebook, of het bekijken wat je vrienden momenteel luisteren. Dat soort zaken interesseert me niet.
Wat werkt er volgens jou beter dan? Want ik heb spotify op beide devices en kan zelfs met mijn smartphone mijn afspelende tablet volledig besturen. Zo kan ik de tablet in de dock zetten aangesloten op mijn surround in de woonkamer en vanaf overal in huis met mijn smartphone muziek lijsten selecteren afspelen pauzeren volume aanpassen etc. (alles wat je ook normaal met spotify kan).

Ondersteuning voor chromecast zal trouwens vast nog wel komen.
Chromecast inderdaad en een fatsoenlijke Surface app.

En misschien dat de afstandsbediening mode wat makkelijker te fixen is, zoals bij itunes het geval is.

[Reactie gewijzigd door Cogency op 25 april 2014 11:45]

Hier hetzelfde. Chromecast of niets. Ik moet zeggen dat ik de Spotify interfaces prettiger vind op pc/telefoon/tablet. Vooral op de iPad is All Access niet tof, je krijgt dan een opgeblazen iPhone app op je scherm. Verder zit de duivel hem in de details. Daarnaast maakte ik meer gebruik van radiostations en playlists op Spotify.
Voor mij geldt exact hetzelfde. De interface van Spotity vind ik veel prettiger werken. Alleen de optie om muziek te uploaden naar All Access is een groot voordeel van Google. Maar voornamelijk de playlists van Spotify zijn veel prettiger, en ook de mobiele app.
De android app van spotify beter dan die van google music? Ben ik niet met je eens. Vond de spotify app altijd een beetje raar qua usability. Gmusic komt van google zelf en hun app vind ik dan ook een stuk beter "androidachtig".
Couldn't agree more.
Anoniem: 32279
25 april 2014 11:16
Persoonlijk zou ik graag een optie willen waarin ik nieuwe nummers/cd's/artiesten krijg op basis van mijn vooraf opgegeven voorkeuren. Ik luister bijv. graag folk en bepaalde genres van house. Als ik dat nu kon aanvinken en op basis van die voorkeuren nieuws kreeg toebedeeld zou dat heel fijn zijn.

Nu loop ik wekelijks musicmeter.nl langs en luister alles wat daarop de afgelopen week als nieuw is binnengekomen, maar helemaal fijn wekt dat natuurlijk niet omdat je toch aan het copy en pasten bent.

Verder zou ik nooit mijn betaalde abonnement op spotify opzeggen als het van deze kwaliteit blijft, er is geen dienst waar ik zo tevreden over ben dan spotify.
Dit.

Wat ik dan vaak doe is een radiostation genereren aan de hand van een nummer (misschien ook album/artiest, maar dat kan ik nu niet checken, ben op mijn werk, en ik doe deze handeling altijd op automatische piloot). Dit is niet helemaal ideaal, maar zo krijg je wel vergelijkbare muziek. Hij kiest dan uit liedjes die 'gerelateerd' zijn.

Je kunt liedjes skippen wanneer je het niks vindt, en een duimpje omhoog geven als het goed is. Zo wordt je zendertje steeds beter. Ben al aardig wat leuke nieuwe nummers/artiesten tegengekomen zo :)
Anoniem: 32279
@STK25 april 2014 15:52
thanks, lijkt me een fijne werkwijze die ook bruikbaar is voor mij thuis (heb aan de stereo een tablet hangen voor spotify). Ik zal even zien of ik ook snel een favoriet kan maken van een nummer uit het radio station, heb ik nog niet getest met de nieuwste update / vormgeving, maar dat moet vast wel lukken.

Verder ga ik met de tips van .Johnny aan de slag, al kan ik zelf niet programmeren, dus zelf aan de slag gaan is helaas voor mij niet de oplossing (je kan het natuurlijk leren, maar daar liggen niet mijn kwaliteiten). En ik ga nog eens naar rollingstone en pitchfork kijken, maar ik meende dat die niet echt mijn smaak hadden en vooral op de usa markt georienteerd waren, maar wellicht heb ik dat mis.
Ze hebben een API en app platform, dus wat houd je tegen? je zou het ook aan de musicmeter.nl ontwikkelaars kunnen vragen.
Er zijn al best leuke apps, zoals bijvoorbeeld Rollingstone en PitchFork beschikbaar om nieuwe muziek te browsen.
Ik mis toch wel een optie in de poll:
Nee, mijn provider betaald voor mij de betaalde versie

Ik heb namelijk de betaalde versie en Xs4all betaald voor mij. Toch maar ja ingevuld. ;)
Indirect betaal je daar natuurlijk zelf voor he :)
Klopt helemaal, ik miste ook de optie: nee, provider betaald of Ja, provider betaald.
Echter toen ik kon kiezen tussen verschillende (ongeveer) even dure abonnementen heeft de "gratis" spotify mij over de streep getrokken. maar ik houd altijd rekening met wat betaal ik waarvoor.

Ik hoop dat ik straks ook mijn receiver met Spotify of PC met spotify via de telefoon kan bedienen. of airplay/dlna op een android device. de meest ideale situatie nu is een ipad met airplay over de receiver en via mijn telefoon de spotify muziek op de ipad bedienen, het werkt wel, maar niet helemaal ideaal.
Die gedachte had ik ook idd. Ik heb em via KPN dsl. Daarvoor had ik overigens wel een betaalde versie ;)
Ik mis de optie in de pol:
Nee - Ik heb dit gratis via een Telecom aanbieder.
Hier heb ik het ook "gratis" bij een NL telecom aanbieder.
Vanaf alles-in-1 zit het in het pakket, samen met het opname pakket.

Wat mij betreft mag deze ook in de poll worden toegevoegd.
Ik mis de optie in de pol:
Nee - Ik heb dit gratis via een Telecom aanbieder.
Klik maar gewoon op 'Ja' in dat geval ;)

Groetjes,

de pollmaker.
Ik hoop op:
1: een betere wp8 app
2: profielen + familie plan
Windows Phone 8 app krijgt zeer binnenkort de major overhaul die hij verdient: http://www.wpcentral.com/...ws-phone-brand-new-design

Profielen + familie plan zou briljant zijn, maar wat ik wil: Album collectie kunnen bouwen, zoals in Xbox Music, Deezer en Rdio.
Albumcollectie bouwen kan sinds de laatste update hoor. :o
Zeg wat? :D Tijd om terug te gaan dus, zodra de Spotify App op WP8 beter is.
Inderdaad. Ze moeten hetzelfde gaan doen als Netflix. Meerdere profielen op een account. Dat zou ideaal zijn.
En het wordt ondertussen ook wel eens tijd voor een Windows 8 Metro app. De desktop app werkt verschrikkelijk met touchscreen.
De kans dat die Windows 8 Metro app er binnen afzienlijke tijd komt acht ik vrij klein. Het Metro app idea heeft inmiddels meer dan 1600 votes, en niemand van Spotify heeft ook maar de moeite genomen om iets van commentaar te leveren op de mogelijke komst van een dergelijke app.

Ik begin zelfs te denken dat Microsoft ten tijde van de lancering van Windows 8 geprobeerd heeft een deal met Spotify te maken over een Metro app (aangezien dat een goede populaire launch app had geweest voor de Store, waar zelfs nu nog voornamelijk rommel te vinden is), en dat die deal south is gegaan ofzo en Spotify nu het hele platform boycot. Dat is pure ongefundeerde speculatie natuurlijk, maar het blijft verdacht dat ze een dergelijk grote afzetmarkt links laten liggen.
Inderdaad. En dat terwijl concurrent Deezer wel gewoon vanaf een vroeg stadium een app heeft.

Off topic: Hetzelfde geld voor Ziggo. De Ziggo TV Metro app is er nog steeds niet en is niet eens aangekondigd. Terwijl KPN al lang een soortgelijke app in de Windows Store heeft staan.

Al met al: erg vervelend dat die grote bedrijven de moeite niet eens nemen om een app te maken voor hun klanten....
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee