Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 355 reacties
Submitter: VonBraunschweig

Onder andere op het PlayStation-forum van Sony en bij de klantreviews op Amazon blijft het aantal klachten over defect geraakte PlayStation 4-consoles groeien. Er wordt gesproken over een tweetal problemen. Sony stelt dat het gaat om een gering aantal kapotte consoles.

Op Amazon is een opvallend aantal klanten dat de console de laagste waardering geeft, omdat een aanzienlijk deel van hen te maken krijgt met een defecte console. In bepaalde gevallen toont de PS4 een blauwe knipperende led, terwijl de console dienst weigert. Deze melding wordt al de 'blue pulsating light of death' genoemd. Andere gamers die de nieuwe Sony-console hebben gekocht, maken melding van een rode led die knippert. Ook hier weigert de console dienst, mogelijk als gevolg van een fout in de hdmi-aansluiting. Deze meldingen zijn tevens te lezen op het PlayStation-forum van Sony.

In een reactie op de problemen meldt Sony dat er slechts een 'handvol' personen problemen hebben gemeld. Het zou dan ook gaan om een aantal 'geïsoleerde incidenten'. Het aantal zou vallen onder de 0,4 procent defecte consoles waar het bedrijf rekening mee heeft gehouden bij de introductie van een nieuwe spelcomputer. Sony, dat claimt dat het in de VS in 24 uur meer dan 1 miljoen PS4's heeft verkocht, belooft de kwestie nauwgezet te blijven volgen en kan nog geen duidelijke oorzaak aanwijzen.

Electronic Arts stelde kortstondig dat de 1.50-firmwareupdate voor de console de problemen zou veroorzaken. Deze update zou in alle PS4-games voor stabiliteitsproblemen zorgen. EA trok echter later om onduidelijke redenen zijn verklaring weer in.

Sony PlayStation 4

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (355)

1 2 3 ... 9
Wat opvalt op de Amazon pagina is mogelijk een trol-campagne van Fanboys.

1.) De meeste commenters hebben nog nooit iets anders bij Amazon aangeschaft.

2.)Bij commenters die dit wel deden staat duidelijk dat ze Microsoft medewerker zijn in het profiel, of minimaal geaffilieerd met Microsoft (bv:Brian is a Microsoft C# MVP).

3.) Tot nu toe komen de klachten ook echt alleen binnen via Amazon, retailers zoals Best Buy e.d. geven aan dat zij tot nu toe enorm weinig PS4s hebben terug genomen.

Misschien had Tweakers.net iets meer onderzoek moeten doen, de eerste 3 pagina's(ongeveer 30 reviews) lijken inderdaad legitieme reviews maar daarna zijn het alleen maar dit soort reviews:
Plugged the console in and it booted right up, inserted killzone into the drive and 3 seconds later a puff of smoke blew out the back of the console. Upon grabbing my fire extinguisher in fear of the inevitable, the game disk shot out of the console right passed my head and into the wall like a scene out of 1986's "Maximum Overdrive". In fear for my life, I sent the possessed console to my neighbors house (that i hate) to reconcile our friendship. Hopefully ill never hear from him again...God rest his soul.
En dit gecombineerd met dat Amazon voor de PS4 het toestaat reviews achter te laten zonder de console te kopen:
Take the reviews of the ps4 with a grain of salt. I have not purchase a ps4 but am allowed to review the console.

[Reactie gewijzigd door TeGek op 17 november 2013 11:20]

Moet je toch eens wat verder kijken : meeste zijn amazon verified buyer (betekenend dat ze via amazon gekocht hebben) en meeste hebben wel degelijk in de loop van de jaren andere dingen gekocht.

Ook zitten er veel geverifieerde namen tussen(en er is een gelijkaardige verdeling tussen diegene die 4 sterren geven).

Ik zie nergens trouwens MS medewerkers .

Wat denk je da trouwens dat MS PS4 consoles aan het kopen is om slechte pers te geven?


best buy ed geven hetzelfde aan: 100 review :

5 stars68

4 stars10

3 stars4

2 stars3

1 star17


Game blog sites melden trouwens hetzelfde van hun EIGEN consoles :

http://www.insidegamingda...-playstation-4-is-broken/

http://kotaku.com/the-pla...ew-in-progress-1463521231

Video's van andere :

http://www.twitch.tv/arogon1416/b/479362069

redit :

http://www.reddit.com/r/P...w_in_my_hands_ama/cddipo4


Dus sorry je maakt je er een beetje te makkelijk vanaf met "samenzwering" is lijkt wel degelijk iets serieus aan de hand met een deel van de consoles.

Dit zal ongetwijfeld opgelost worden door sony maar plezant is anders .

[Reactie gewijzigd door k995 op 17 november 2013 11:09]

Ik zie inderdaad veel mensen die hun eerste review er schrijven.
Dan kom je ook nog eens deze tegen:
http://www.amazon.com/gp/...&sort_by=MostRecentReview
Hahaha, ik lachte me echt kapot toen ik dat las.
Maar ik denk dat die E. Tuna gewoon compleet 8)7 is en niet ingehuurd door microsoft of iets degelijk, microsoft zou het toch iets subtieler aanpakken. Het valt me ook op bij deze review dat ze 'most PS4s' zegt en niet een paar, alsof hij/zij ze allemaal na gegaan heeft, verder weet hij/zij wel erg veel van de software weet voor iemand voor iemand die of geen PS4 heeft of waarbij hij niet werkte. Ook leuk dat hij/zij 5 keer hetzelfde post en denkt dat CAPSLOCK MENSEN OVERHAALT EN GELOOFWAARDIG OVERKOMT, iets wat ik wel vaker tegenkom.
Ja inderdaad. Het zal wel evil Microsoft zijn. Sony kan nooit iets fouts doen! kuch kuch

Misschien heb je het niet door, maar Amazon is de grootste retailkanaal in Amerika en het zou me niet verbazen als zij 1 van de eersten zijn die de eerste batch hebben ontvangen. Het is dan niet vreemd dat ze daar misschien de meeste problemen hebben.

Op het Sony-forum regent het ook aan klachten en ook via andere retailers. Om het probleem beetje weg te doen als een haatcampagne van de concurrent is wel erg zielig.

Als we toch op hetzelfde niveau bezig zijn, jij bent ook niet bepaald de meest subjectieve gezien jouw website volledig over de PS4 gaat en het hele ding aan het ophemelen bent. Nee, jij hebt ook belang bij om dit allemaal goed te praten :)

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 17 november 2013 10:48]

Misschien heb je het niet door, maar Amazon is de grootste retailkanaal in Amerika en het zou me niet verbazen als zij 1 van de eersten zijn die de eerste batch hebben ontvangen. Het is dan niet vreemd dat ze daar misschien de meeste problemen hebben.
Niet dat voor het een of andere maar Amazon is de laatste jaren ook het mekka voor Astroturfing en fake reviews. Je koopt voor enkel euro's in India de dag van vandaag een hele resem reviews hoor.

Na al de schandalen rond Amazon reviews die je voor een prikje kunt kopen zou je ook maar al te dom zijn om er ook blind op te vertrouwen. Ik doe het al een tijdje niet meer positief of negatief. Het is een systeem die veel te makkelijk valt te misbruiken.

Astroturfing is een techniek die Microsoft WEL hanteert (meerdere individuele cases dus niet per ongeluk een of andere stagair die zijn/haar boekje te buiten is gegaan)

http://techrights.org/201...soft-and-nokia-astroturf/
http://www.lexology.com/l...d3-4706-8984-118acfca7cf4
http://techrights.org/201...hape-vista-8-perceptions/
http://techrights.org/2013/06/09/reddit-infiltrated/
http://www.cbsnews.com/8301-505124_162-43340158/
... .

Microsoft is niet bepaald een bedrijf met veel ethisch overwicht (kuch Snowden - beste medewerking van alle tech bedrijven - profiteren economische spionage ) dus ik verschiet van niets.

Dit gezegd zijnde technologie uitval ga je wel altijd hebben. Maak mij wakker wanneer het RROD proporties begint aan te nemen. Dat zou PAS nieuws zijn.

Nu is dat echter een non story, maar tevens een echt persgroep stukje dus hulde aan Tweakers..net. Jullie zijn blijkbaar qua niveau echt geassimileerd door de persgroep en op het niveau van Het Laatste Nieuws.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 17 november 2013 11:13]

Vind ik toch onzin , controleer AUB voor je je vooroordelen over een bedrijf laat spreken.

De meeste negatieve reviews zijn geverifieerde, dus effectieve amazon klanten. Beweer je dan dat MS medewerkers PS4's kopen puur om negatieve reviews te geven?

RROD is op gelijkaardige manier begonnen (niet dat dit noodzakelijk zo is maar als tweakers dit rapporteert later word er geklaagd dat ze te laat zijn)

Game reviewers melden hetzelfde, allerhande fora.


Dat dit dus effectief gebeurt en dat tweakers dit dus meld is normaal.
Ja inderdaad. Het zal wel evil Microsoft zijn. Sony kan nooit iets fouts doen! kuch kuch
Heeft niets met MS op zich te maken, maar lijkt vooral het gevolg van fanboys te zijn zoals hij terecht aanhaald. Je moet geen console kopen om een review te schrijven en sommige reviews zijn gewoon belachelijk, dan weet je gewoon dat ze vals zijn.
Dat is wel heel vreemd, daar mogen ze wel eens onderzoek naar doen en evt flink beboeten.
Het zal idd wel een heel groot complot zijn van allerlei obscure individuen en twijfelachtige bedrijven die het heilige Sony een voetje willen lichten. Misschien zit zelfs de vrijmetselarij er wel achter....

Elektronische apparaten hebben nou eenmaal een bepaald uitvalpercentage. En wellicht ligt dat bij de PS4 wat hoger dan gemiddeld (er zijn relatief veel klachten binnengekomen, althans dusdanig veel dat het opvalt). Dat zou zo maar kunnen en ik zie dan ook geen reden om allerlei complot theorieën erover te verzinnen.
1.) Hoe kun jij inzien of anderen nog nooit iets anders hebben gekocht?

2.) ik heb meerdere profielen bekeken van de inmiddels 480 beoordelingen, maar ben dat helemaal niet tegen te komen. Kun je mij eens een linkje geven?

3.) Wellicht dat Amazon een slechte batch heeft ontvangen.
1) Het is niet omdat de meeste commenters geen andere reviews gemaakt hebben dat ze niets anders gekocht hebben. Mensen pennen nu eenmaal sneller iets neer als ze ontevreden zijn dan wanneer alles werkt.

2) Je moet niet veralgemenen als slechts bij 1 profiel vermeld staat dat hij. NET programmeur is.

3) Defecte consoles zul je overal wel hebben. En het is vooral de vocal minority dat je hoort/leest.

Het is te hopen dat dit werkelijk onder de 0.4% blijft of ik cancel mn pre-order. Misschien sowieso geen slecht idee gezien de uitgestelde games want nu zou ik er niet eens 1 game bijkopen.
Hoe kan je dan zien of degene de PS4 gekocht heeft of niet?
Verder weet ik niet of je kan zeggen dat het een troll-campagne is van microsoft, het kan ook gewoon zijn dat asociale fanboys dit massaal doen, maar als je naar de huidige reclames van nokia kijkt (lees, grotendeels overgenomen door microsoft) verbaast het me echter niks als microsoft zoiets laagst uitvoert. Alhoewel microsoft niet de enige is die zo lage (anti)reclame maakt, kijk maar naar samsung die studenten inhuurde om htc slecht te reviewen, de oude i'm a pc and i'm a mac reclame en nog veel meer voorbeelden.
En nogmaals, je kan nog niet weten of het een anti-reclame is van microsoft, of het fanboys zijn of dat het gewoon erg toeval is.
Wat een onzin. Heb net 20 reviews bekekenen geeneen werkte bij microsoft. Sony fanboy miss?
jeetje, sony geeft zelf aan het probleem te erkennen en jij ga hier MS proberen te bashen als mogelijke oorzaak van alle klachten 8)7

en nog beloond worden met een +3.
1) Tenzij je bij Amazon werkt, kun je dit volgens mij helemaal niet eens zien.

2) Ik heb een paar gebruikers bekeken en ik kwam inderdaad een .NET persoontje tegen, met de nadruk op "een".

3) Als ik naar Best Buy ga, zie ik inderdaad minder 1-ster waarderingen, de 2-ster en hoger waarderingen zijn in dezelfde verhouding kleiner. Daarbij kan het ook simpelweg het geval zijn dat Amazon net een groot deel slechte consoles heeft gehad.

Trouwens, er zijn zat gamesites, zelfs PlayStation fan sites, die melden dat de consoles (hun eigen consoles ook) last hebben van veel problemen.
Als je op de Amazon link klikt zie bij de review staan : "Amazon Verified Purchase", dit betekend dat de reviewer het product daadwerkelijk bij Amazon gekocht heeft.
Blijf het vreemd vinden dat je een review kan plaatsen terwijl je het product niet heb gekocht. Dit kan bijv. ook bij Bol.com een pre-order, reviewen die pas over 6 maanden uitkomt bijv :S
Een console die zo modern is die zowat in de fik vlieg, geniaal, Oke het is niet leuk voor diegene.
Een disc die er uit vlieg kan niet, want het gleufie gaat dicht wanneer er een disc in zit.
Maarja, hopelijk gebeurt met de X-One maar dat weten we nooit.

[Reactie gewijzigd door Bailey-Angel op 17 november 2013 14:51]

Ik denk dat je het een en het andere over het hoofd ziet.

Het is niet MS die deze reviews laat plaatsen. Het is de NSA.

Het is overduidelijk dat de NSA met behulp van Kinect, apples vingerprint scanner en google glass samen een beter beeld van iedereen wil hebben.
Dit werkt natuurlijk niet als iedereen een PS4 koopt. Het is dus de NSA en de amerikaanse overheid die de PS4 in kwaad daglicht wil zetten, zodat meer mensen een Xbox one kopen en dus meer mensen een Kinect 2 in huis zullen hebben.

Dit is precies de reden dat sommige android toestellen niet mogen worden verkocht ivm patentenschending.
Er schijnt toch iets aan de hand te zijn en volgens deze site is het loshalen van HDD in de console een oplossing, met betrekking tot de blue led die steeds blijft knipperen.
http://ps4daily.com/2013/11/playstation-4-bricked/

In de handleiding van de PS4 kan ik niks bijzonders ontdekken met betrekking tot de blue led, dan behalve dat deze aan gaat wanneer de console wordt opgestart.
Na het opstarten moet deze wit worden en het systeem zal dan werken.

Wat betreft de Red Led staat er in de handleiding dat het systeem te warm word.
http://manuals.playstatio.../ps4/basic/partnames.html
Andere sites hebben het over de HDMI connector welke wellicht sluiting maakt waardoor de PS4 in de beveiliging schiet. Vooralsnog blijft het gewoon moeilijk om vast te stellen wat het precieze probleem is.
Je had een bericht als dit wel kunnen verwachten, dingen die niet werken word moord en brand geschreeuwd, dingen die wel werken hoor je niks over.

Bovendien heb je bij alle apparaten een uitval percentage.
Kijk maar eens hoeveel mensen wel niet een DOA videokaart kopen, daar staan forums mee vol, het merendeel die wel werkt hoor je vrij weinig over (handje vol misschien die lopen te pronken).

Als ik alleen al kijk bij het bedrijf waar m'n broer werkt, daar repareren ze TV's (merken als Samsung, Sony, Toshiba). Als je dan alleen al ziet hoeveel TV's er gewoon DOA zijn, dan vraag je je soms af of er uberhaubt nog wel werkende TV's verkocht worden. Echter, het merendeel werkt gewoon en hoor je niks over.

Zelf heb ik ook een tijdje stageslopen bij de TD en RMA afdeling van een computer bedrijf. Je wilt niet weten hoeveel spullen je per dag DOA terug krijgt.

Het is en blijft natuurlijk shit dat je net een defect ding geleverd krijgt, maar het hele verhaal word wel wat opgeblazen volgens mij. En als ik die foto van een paar posts naar boven zie hoe Amazon die dingen verpakt heeft, nou dan verbaast het me niks dat 1/3e van hun verkochte dingen DOA is...ding ligt praktisch los in de doos (en gezien paketdiensten niet altijd voorzichtig omgaan met pakketjes is het geen wonder dat ze dan stuk gaan).
imo denk ik echt dat het een geval is van, Klagers schreeuwen het hardst dus vallen het meest op.
De mensen die direct een negatieve waardering geven, zijn gewoon teleurgestelde mensen die hoopte om 24/7 te gaan gamen, als dat niet lukt worden ze boos en trappen ze het product de grond in, waarbij niet hun hersens gebruiken dat het altijd nog menselijk werk is wat niet perfect kan gaan, het is gewoon iets waar je rekening mee moet houden in de wereld, maar 14 jarige staan nog niet met 2 benen in de wereld...

Geen rocketscience dit maar, 0,4% van laten we zeggen de 1.000.000 in de eerste dag verkochte PS4.
0,4% / 100 = 0,004
0.004*1.000.000 = 4000

Dus sony heeft er rekening mee gehouden dat er 4000 de eerste dag problemen kunnen geven, 4000 van de miljoen als je het mij vraagt is het niet veel, true 4000 potentiele teleurgestelde, maar 998.000 tevreden klanten...

En tot zo ver gaat het om enkele honderde, aangezien ik er vanuit gaat dat er genoeg haters tussen de reviews op amazon zit...
Ik vind dat je als bedrijf nooit zo'n problemen mag minimaliseren. Het kan misschien wel zijn dat het binnen de 0,4% marge ligt, maar doe dan alsjeblief alsof je het erg vindt voor je klanten. Dingen zeggen als "het is niet erg want het zijn er maar een paar" zorgt ervoor dat het lijkt alsof je niet geeft om je klanten ;)

EDIT: Ik vind zelf ook dat minder dan 0,4% op een paar miljoen consoles zeker OK is, productiefouten zijn er sowieso en zeker bij de launch van een nieuw product. De reactie van Sony had gewoon beter "We gaan zeker naar de problemen kijken, er is geen reden tot paniek" geweest dan "Het zit onder de 0,4%, valt mee toch?". Dat komt veel beter over imo, en zorgt voor minder kritiek :)

[Reactie gewijzigd door Mavamaarten op 17 november 2013 14:13]

Natuurlijk is het als klant niet leuk te horen dat een defecte console 'binnen de verwachting ligt'. Toch is het zo. 0 Defecten in een massa productie lijn is iets waar fabrikanten van consumenten electronica alleen van kunnen dromen.
In mijn werk heb ik dagelijks te maken met inspectierapporten uit onze fabrieken, daar staan altijd defecten op. Soms is het maar een krasje of een vlekje, soms zijn het units die het niet doen.
Dit valt inderdaad binnen de verwachting.
Je krijgt gewoon een nieuw product als deze defect is bij aankomst en ik vermoed dat Sony ook niet heel moeilijk zal doen als het binnen een week kapot is.
Ze vinden de oorzaak heus wel, zodra ze de defecte consoles terug hebben en zullen dan maatregelen nemen.
De eerste productieruns hebben nu eenmaal altijd problemen, dat is bij iedere massa productie zo. Je kunt niet alles 100% uittesten, en zelfs als je dat kunt of er dichtbij komt, kan er in productie nog zoveel mis gaan.. Je bent afhankelijk van zoveel factoren en leveranciers, daar is nu eenmaal niets aan te doen.

De PS4 staat zo in de schijnwerpers dat hier direct op gereageerd word door de media, net als bij de nieuwe iPhone of nieuwe Galaxy S/Note.
Het zijn 'high rollers', dus dat trekt media aandacht. Doe je niets aan.
Het gaat niet om uitval maar om een onevenredig hoog percentage uitval en klachten.
Veel media aandacht maakt dat echt niet beter. Alleen dat er meer over verteld wordt.
Resume is dat de eerste user reviews van de PS4 slecht tot zeer slecht zijn en die steeds meer groeien in aantal. Dan kun je praten als brugman maar dat maakt het niet beter.

Mij valt vooral op hoeveel 'herrie' een PS4 kan maken. Dan zal een Xbox One het een stuk beter doen.
Natuurlijk is het als klant niet leuk te horen dat een defecte console 'binnen de verwachting ligt'. Toch is het zo
Dat het een feit is, staat buien kijf. Maar door de reactie van Sony is het net of ze het probleem bagataliseren. Aan een dergelijke reactie heft een consument met een defect artikel niet. Sterker nog, het wekt zelfs de indruk dat er niet zoveel aangedaan gaat worden, want het is allemaal binnen de verwachtingen.
Als consument wil je horen dat ze er alles aan willen doen om iedereen zo snel mogelijk een werkend product te geven.
De eerste productieruns hebben nu eenmaal altijd problemen, dat is bij iedere massa productie zo. Je kunt niet alles 100% uittesten, en zelfs als je dat kunt of er dichtbij komt, kan er in productie nog zoveel mis gaan..
Als je dat weet zou je het percentage welke je test in ieder geval wat kunnen opschroeven om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. Wellicht doet Sony dat ook.
Ik heb al een aantal artikelen gelezen waarin de suggestie gewekt wordt dat hier het prijsverschil van 100 $ vandaan komt. Zoiets wil je echt niet als fabrikant.
Ik vind dat je als bedrijf nooit zo'n problemen mag minimaliseren. Het kan misschien wel zijn dat het binnen de 0,4% marge ligt, maar doe dan alsjeblief alsof je het erg vindt voor je klanten. Dingen zeggen als "het is niet erg want het zijn er maar een paar" zorgt ervoor dat het lijkt alsof je niet geeft om je klanten ;)
Uit een van de reacties hier begrijp ik dat het om een aantal van ongeveer 500 gaat, terwijl Amazon alleen al op een gegeven moment 2500 PS4 preorders pér minuut binnensleepte. Ter beeldvorming, dat zijn dus 3,6 miljoen PS4 pre orders pér dag. En dan gaan er een whooptiedoo 500 consoles stuk... Op een ruime 3,6 miljoen (want Amazon is niet de enige) is dat zelfs minder dan 0,4%. Ik wil niet zeggen dat deze personen 'dan maar niet' moeten zeuren, ik wil alleen even een beeld vormen en dan valt het allemaal nog best mee.

Daarnaast is 0,0% defect natuurlijk ook een utopie en heb je als klant gewoon recht op garantie vanuit de winkel, ding als DOA aanmelden en je krijgt een nieuwe. Ja, het is vervelend dat de nieuwe console nu al wat gebreken vertoont, maar dat zie je overal wel met electronica dat een bepaald percentage DOA is, daar wordt gewoon rekening mee gehouden door iedereen, behalve de (imo luie) gamer van tegenwoordig.

Overigens worden er oplossingen gegeven in het door Tweakers aangehaalde topic. Bij sommigen werkt het een, anderen het andere. Ik kan me dus ook best voorstellen dat Sony niet de vinger kan leggen op wat probleem precies is.

[Reactie gewijzigd door CH40S op 17 november 2013 11:19]

Je bagatelliseert het probleem. Er zijn 1000 5 sterren reviews en 500 1 ster. Effectief een derde dus. Er zullen ook wat fanboys van beide kampen tussenzitten.

Overigens lees ik ook veel over transportschade. Verpakking van Amazon was niet veel, maar de PS4 zit ook niet echt shockproof ingepakt.
Er zullen ook wat fanboys van beide kampen tussenzitten.
Je bedoelt Xbox fanboys die een negatief oordeel geven? Dat aantal lijkt me erg laag, waarom zouden ze een PS4 kopen?
Wie zegt dat ze een PS4 gekocht hebben? Kan je alleen reageren op een product als je dat product gekocht hebt met je account op Amazon?
Als je op de Amazon link klikt zie bij de review staan : "Amazon Verified Purchase", dit betekend dat de reviewer het product daadwerkelijk bij Amazon gekocht heeft.
Je bagatelliseert het probleem. Er zijn 1000 5 sterren reviews en 500 1 ster. Effectief een derde dus. Er zullen ook wat fanboys van beide kampen tussenzitten.
Ik denk ook niet dat iedereen een waardering invult, behalve degenen die de problemen hebben, om hun ongenoegen daarmee te uiten. Dus nee, ik bagatelliseer (zoals jij het noemt) het probleem niet. Ik kijk naar mijn idee realistisch naar wat er gebeurt. Mensen die geen problemen hebben hoor je nu eenmaal minder dan de mensen die wel problemen hebben. Een waardering geeft dus een vertekend beeld. Zeker op een site als Amazon.

[Reactie gewijzigd door CH40S op 17 november 2013 11:41]

Er zijn genoeg PlayStation aanhangers die maar al te graag hun review invullen. Als je ziet hoeveel er rond hangen op de verschillende fora's. Dus zo'n vertekend beeld hoeft het niet te geven.

Het gaat hier niet om een gemiddeld consumenten product als een wasmachine.
2500 consoles per minuut ging zowel over de PS4 als de Xbox One
Het is wel zo dat bij alle elektronica een bepaald procent gewoon defect is out of the box, en het internet doet nu alsof het iets nieuws is en de PS4 een verschrikkelijk slecht apparaat is.
Het is wel zo dat bij alle elektronica een bepaald procent gewoon defect is out of the box, en het internet doet nu alsof het iets nieuws is en de PS4 een verschrikkelijk slecht apparaat is.
Omdat men steeds sneller moord en brand schreeuwt als iets niet werkt. Men wordt steeds luier; men wil het apparaat aanzetten en gelijk kunnen knallen (al dan niet letterlijk). ;)
En geef mensen eens ongelijk als je net 500 euro/dollar hebt uitgegeven aan een console met alles er op en er aan? Dan wil ik ook waar voor mijn geld en niet gelijk de rotte appel uit de batch mee naar huis hebben gekregen ...
En geef mensen eens ongelijk als je net 500 euro/dollar hebt uitgegeven aan een console met alles er op en er aan? Dan wil ik ook waar voor mijn geld en niet gelijk de rotte appel uit de batch mee naar huis hebben gekregen ...
Ik geef mensen ook geen ongelijk; zie CptChaos in 'nieuws: Aantal klachten over defecte PlayStation 4-consoles blijft groeien', maar ik vind wel dat men (ook hier op T.net) even realistisch moeten blijven.

Een rotte appel uit de batch meekrijgen kan iedereen overkomen. Was het jou bijvoorbeeld niet overkomen, dan wel een ander, maar ja, dan interesseert het jou weer niet, want jij zou dan de problemen namelijk niet hebben en die ander weer wel.

Wat dat betreft worden consumenten eigenlijk best wel erg en denken we steeds meer alleen aan onszelf. Want zolang 'ik' de problemen maar niet heb, vind ik alles best en een ander kan de pot op.

Daarnaast; zowel Sony, distributiecentra, groothandels en uiteindelijk de winkel kan jou een dergelijke garantie gewoon niet geven, dat weet jij ook wel.

[Reactie gewijzigd door CH40S op 17 november 2013 11:48]

Mensen hebben zeker gelijk als ze zeuren dat hun apparaat van ¤400 het niet doet, maar nieuwssites als Tweakers moeten niet gaan doen alsof het bijzonder is.

Er zijn 1 miljoen consoles verkocht in een dag, natuurlijk zijn er problemen.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 17 november 2013 15:14]

Nee, mensen hebben niet gelijk als ze zeuren dat iets stuk is. Mensen hebben pas gelijk als ze klagen dat een defect niet goed wordt afgehandeld. En dan ook echt niet goed, niet "ze staan niet binnen tien minuten persoonlijk voor de deur met een nieuwe".
Ik vind het net een zeer goed signaal om steeds sneller moord en brand te roepen als iets niet werkt, zeker voor elektronica met bijna cult-status zoals consoles. Tegenwoordig zijn er steeds meer DOA's, defecten en gaat alles sneller kapot. Kostenbesparing en uitbuiting van mensen in de fabrieken om deze apparaten te rushen heeft dit resultaat. Waar is den goede ouden tijd dat iets gewoon werkte en bleef werken?
Neen, een defect is imho niet voldoende om moord en brand te schreeuwen. Pas wanneer er geen goede oplossing voor komt binnen een redelijke termijn zou je moeten gaan roepen dat het slecht is. Fabrikanten doen dit niet op zettelijk, en je QA in de fabriek mag nog zo goed zijn, er gaan altijd defecte units verscheept worden.
In die oude tijd was eenzelfde percentage apparaten net zo defect. De klanten gingen echter niet meteen het internet op gaan om te klagen, dat is het enige wat is veranderd.
Die goede oude tijd heet het analoge tijdperk, en daar zijn we helaas ver voorbij.

Aan de andere kant draait een analoog apparaat geen games.
Ik vind het net een zeer goed signaal om steeds sneller moord en brand te roepen als iets niet werkt, zeker voor elektronica met bijna cult-status zoals consoles. Tegenwoordig zijn er steeds meer DOA's, defecten en gaat alles sneller kapot. Kostenbesparing en uitbuiting van mensen in de fabrieken om deze apparaten te rushen heeft dit resultaat. Waar is den goede ouden tijd dat iets gewoon werkte en bleef werken?
Onzin. Electronica was vroeger zeker niet betrouwbaarder. En om dan mensen op te roepen 'moord en brand' te klagen. Is dat niet een beetje een reactie voor een kleuter? Een volwassen neemt een drankje en zend de machine terug. Vervelend voor de betrokken gebruikers, maar na een paar dagen heb je een nieuwe.

[Reactie gewijzigd door mathijs_kok op 17 november 2013 14:26]

[...]
Omdat men steeds sneller moord en brand schreeuwt als iets niet werkt. Men wordt steeds luier; men wil het apparaat aanzetten en gelijk kunnen knallen (al dan niet letterlijk). ;)
Dat is niet nieuw hoor, ik kan me de frustratie nog herinneren van mijn ouders, die dolgelukkig met de eerste videorecorder thuiskwamen.

Om vervolgens erachter te komen dat er geen tape bij zat :)
Pa woest, want wat had hij er nu aan .... moest hij op zijn fietsje weer door de regen om een vhsband te kopen in de stad.
( kruidvat had die dingen nog niet, hell ..... Kruidvat bestond nog niet eens :+ )
Het is voor een bedrijf prima om te accepteren dat er minder dan 0,4% van de geleverde consoles het niet doet.

Natuurlijk hoort hier wel een goede klantenservice bij paraat te staan die deze 0,4% direct van een nieuwe console voorziet. Maar ik verwacht dat dit wel zo is, gezien de openheid van dergelijk nieuws kun je als bedrijf niet anders. En ik ga er vanuit dat ze ook niet anders willen aangezien ze al aangegeven hebben hier rekening mee gehouden te hebben.
Het is voor een bedrijf prima om te accepteren dat er minder dan 0,4% van de geleverde consoles het niet doet.

Natuurlijk hoort hier wel een goede klantenservice bij paraat te staan die deze 0,4% direct van een nieuwe console voorziet. Maar ik verwacht dat dit wel zo is, gezien de openheid van dergelijk nieuws kun je als bedrijf niet anders. En ik ga er vanuit dat ze ook niet anders willen aangezien ze al aangegeven hebben hier rekening mee gehouden te hebben.
In ons land lossen we dat wat eenvoudiger op, retour naar winkel -> defect -> omruilen of geld terug ... svp.

Maar hierin ligt bij heel veel shops het probleem, om het winstcijfer omhoog te jagen, worden ALLE machines direct verkocht en verzonden, dus met een DOA, kom je gewoon achterin de wachtrij te staan voor vervanging.
Dus stiekem ligt het niet aan sony ( dat het direct geruild kan worden ) maar aan de verkoper, die geen reserves aanlegt ( klantenservice )
Maar hierin ligt bij heel veel shops het probleem, om het winstcijfer omhoog te jagen, worden ALLE machines direct verkocht en verzonden, dus met een DOA, kom je gewoon achterin de wachtrij te staan voor vervanging.
Als het lang gaat duren (zeg een week) dan moeten ze je geld terug aanbieden.
En per saldo sta je nog steeds achterin, ondanks dat je ver van te voren hebt besteld.

Ik zou het niet prettig vinden iig bij zo'n duur apparaat, maar ik snap natuurlijk de retailers ook wel.
Dat doen ze toch niet? En dit artikel suggereert het ook niet: "Sony belooft de kwestie nauwgezet te blijven volgen en kan nog geen duidelijke oorzaak aanwijzen." :)
"zorgt ervoor dat het lijkt alsof je niet geeft om je klanten"
Heb jij ooit wel het idee gehad dat Sony iets gaf om z'n klanten?
misschien is het fout gegaan bij het vertalen ?
Waar heb ik dit toch eerder zien gebeuren.....iets met rode lampjes..
Toch spijtig voor degene die het overkomt.
Het aantal pre orders op Amazon liep op tot wel 2500 pre orders per minuut(!) en Tweakers maakt doodleuk een item als er een totaal van 500 klachten zijn |:(
Niet alleen Tweakers hoor maar alle gamingsites hebben wel dit nieuws gezien / geschreven / gelezen whatever.
Het is nu eenmaal een feit dat de mensen met problemen meer lawaai maken dan mensen zonder problemen want die zitten te spelen en hebben geen tijd om op allerhande fora hun miserie te gaan rondspuien.
Het is goed dat hier aandacht voor is, want het houdt Sony en MS scherp. MS heeft dit al eerder meegemaakt en Sony heeft gezien hoeveel dat kan kosten.
Wat mij opvalt is dat Tweakers vooral tabloid achtige headlines gebruikt om de aandacht te trekken en vooral negatieve artikelen plaatst over de console de laatste tijd. Echt zonde, want Sony zelf zegt dat het aantal defecten lager dan 1 procent is, een failure rate van 3-4 procent wordt als normaal beschouwd in de electronica wereld.

Daarbij: de minderheid dat problemen ondervind is altijd luider dan de meerderheid die geen defecten hebben.

Zonde dat een vijfhonderdtal Amazon reviews nieuwswaardig is. Positief nieuws als dit waar Sony nu zegt dat ze 1 miljoen PS4 hebben verkocht in 1 dag wordt niet over geschreven http://www.ign.com/articl...-million-in-north-america
Admin-edit:Spelfouten en/of ander commentaar m.b.t. nieuwsposts horen thuis in
Geachte Redactie.

[Reactie gewijzigd door Dirk op 18 november 2013 18:08]

Ik vind persoonlijker failure rate van 0,1% al hoog, een nieuw product hoort gewoon te werken. we hebben het hier over spiksplinternieuwe toestellen. wat gaat dit geven als die toestellen een half jaar oud zijn?

Over de oorzaak van de problemen kan ik al denken welke richting het zal uit gaan. Een playstation wordt aanzien als speelgoed en in speelgoed mag geen lood zitten. Soldeer op basis van enkel tin heeft helaas niet zo'n goede eigenschappen. het is brozer en verteert minder gemakkelijk temperatuurschommelingen. de xbox 360 was in het zelfde bedje ziek. de beruchte RROD.
dat is helemaal niet hoog, is lager (en zelfs een pak lager) dan de gemiddelde (consumenten) elctronica failure rate. Ik heb enige tijd in de electronica sector gewerkt als QC inspector, en geloof mij, dat valt heel goed mee hoor.
http://www.squaretrade.com/htm/pop/lm_failureRates.html
http://origin.arstechnica.com/news.media/ce3-1.jpg

maar het is natuurlijk gemakkelijk om te schermen met woorden zonder cijfers, bronnen en feiten aan te halen?

@darkchief,

Die rates worden bijna altijd bijgehouden over een bepaalde periode, first day failures nauwelijks ;-), bijgevolg zul je het bijna altijd met zo'n statistieken moeten doen. Die van de first day, worden alleen bijgehouden door de fabrikanten zelf en worden niet of nauwelijks vrijgegeven ;-). Er is dus niets verwarrend aan. Zoals gewoonlijk dien je statistieken te interpreteren. Lees bijvoorbeeld eens de conclusie door.
Another study of new laptops (by Gartner) found a 22% laptop hardware failure rate.
en als een persoonlijke mening wil zeggen dat de discussie daarmee direct is afgelopen, dan zijn we toch wel wat flauw aan het doen lijkt me.

[Reactie gewijzigd door white modder op 18 november 2013 09:05]

Idd schermen met woorden is makkelijker dan bronnen erbij halen, maar jij schermt met bronnen waar ze het hebben over 3-4 jaar oude producten terwijl we hier over splinternieuwe producten hebben en dat zegt manuarmata ook "spiksplinternieuwe producten." Tevens is het zijn persoonlijke mening, dus hij heeft altijd gelijk.

Dus kom met bronnen maar alsjeblieft niet met verwarrende bronnen.

[Reactie gewijzigd door darkchief op 18 november 2013 08:34]

Echt zonde, want Sony zelf zegt dat het aantal defecten lager dan 1 procent is
Iets wat nog total onduidelijk is omdat het weken duurt voor je dergelijke cijfers kan opmaken.
Verder is dit nog maar een eerste problem. Het is vrij zeker dat elektirische apparatuur wel vaker failures heft en lang niet altijd doen die zich allemaal in de eerste week voor zeker voor failures die getriggerd wordt door een specifieke vorm van gebruik (erg intensief gamen bijvoorbeeld). Het kan best zijn dat de uitval nog flink toeneemt als de uitval in het begin al fors is.

[Reactie gewijzigd door 80466 op 17 november 2013 16:07]

Ik denk het ook. Dat cijfer dat Sony gaf was hun streefwaarde voor de release. Het zou berhoorlijk hoger uit kunnen vallen als je de rapportages op het internet leest.
Ook als je kijkt naar de FLIR beelden, zie je dat de PS4 behoorlijk warm wordt (rond de 60 graden Celsius).
http://www.planetextech.com/profiles/blogs/playstation-4-thermal-images
We zullen wel zien wat er gebeurt op de 29e maar mensen moeten hun borst maar nat maken.

[Reactie gewijzigd door Thief op 17 november 2013 16:08]

Even off-topic, maar 60 graden is niet bepaald hoog voor een console. Sommige laptops worden zelfs warmer. En al spreken we over grafische kaarten: ze kunnen wel 80 graden heet worden.
De 89 en 129 graden celsius temperatuur die je uitleest bij de videokaarten en processoren zijn waardes die sensoren die tegen de chip aangeplakt zitten registreren. En dit is dan bij vol gebruik, idle mag IMHO niet meer dan 35 graden zijn.

Als een apparaat 60 graden afgeeft naar buiten, is dat mijns inziens veels te veel. Ik vroeg me al af hoe sony die opstelling in zo'n ieniemienie behuizing kreeg zonder oververhitting.
Even off-topic, maar 60 graden is niet bepaald hoog voor een console. Sommige laptops worden zelfs warmer.
Ja, en ovens worden wel 250 graden. 8)7 Dat sommige laptops zelfs heter worden zegt toch niets over of het voor een console te warm is of niet.
60 graden aan de achterkant bij de vent's dat moet het makkelijk aankunnen, het in gewoon een videokaart hoor. je moet kunnen verwachten dat de console casing en bedrading 60-70 graden makkelijk moet aankunnen tenminste aan de achterkant. Om het simpel te houden zou ik er geen ovens bij betrekken we hebben het over computer hardware.
Waarom niet? Een laptop kun je op schoot hebben (dus direct contact met het lichaam) en is een mobiel device met een accu e.d. Die mogen dus juist minder vermogen trekken en minder heet worden dan consoles. Dus als zelfs een laptop 60 graden kan worden dan is dit voor een console niet te heet. Valide redenatie als je het mij vraagt.
Wanneer heb jij voor het laatst een laptop op schoot gehad die 60 graden warm was aan de buitenkant van zijn behuizing?
tja, zonder vergelijkingsmateriaal, zoals bv de ps3 of xbox360, is er weinig te zeggen over de images anders dat men zonder enige kennisvan zaken de verkeerde conclusies gaat trekken..
3-4 procent normaal? Ik heb wat contracten gezien voor serieuze electronica (niet het goedkope chinese spul) en dan is 500 ppm normaal - dat is 0,05%. Die 1 miljoen verkochte PS4's zouden dan in totaal 500 defecten mogen hebben (bij levering).

3-4% is een percentage wat je verwacht in een periode van 2 jaar. Ik denk dat je cijfers door de war haalt. Of je ziet de PS4 als goedkope Chinese rotzooi, dat kan natuurlijk ook.
Het is consumenten apparatuur ja, geen industriele electronica.

Een paar procent DOA is met fabricage, packaging en shipping gewoon te verwachten bij spullen die -- inderdaad -- goedkoop in china in elkaar worden gedraaid.
Echt zonde, want Sony zelf zegt dat het aantal defecten lager dan 1 procent is, een failure rate van 3-4 procent wordt als normaal beschouwd in de electronica wereld.
Tweakers noemt ook keurig netjes dat het percentage onder de 0,4 procent verwachte defecte gevallen valt. De titel geeft aan dat dit aantal groeit en dat is ook logisch. Zolang er consoles verkocht worden zal het aantal defecten ook blijven groeien. Je kan het niet eens zijn met de manier waarop dit gebracht wordt, maar er wordt niets vermeld wat niet waar is.
Daarbij: de minderheid dat problemen ondervind is altijd luider dan de meerderheid die geen defecten hebben.
Dat heeft Microsoft ook ondervonden en toen werd dit ook uitgebreid in het nieuws gebracht. De Ring of Death is meer dan bekend. Waarom zou dit nu geen nieuws mogen zijn? Waarschijnlijk wordt het aantal defecte Xbox One's straks ook luidkeels openbaar gemaakt.

Ik vind je reactie nogal fanboy achtig klinken. Dit is een techblog met heel veel nieuws over zowel de Xbox als Playstation. Waarom zou dit nieuws dan niet mogen worden gebracht? Is negatief nieuws over Sony plotseling verboden?
Wat mij opvalt is dat Tweakers vooral tabloid achtige headlines gebruikt om de aandacht te trekken en vooral negatieve artikelen plaatst over de console de laatste tijd.
Onzin... dat is jou gekleurde mening.. Zie bijvoorbeeld 2011: nieuws: 'Kinect zorgt voor red ring of death' (Waarvan er 2.5 miljoen in de eerste maand waren verkocht!, procentueel gaat deze 500 er al overheen)

Ter verduidelijking; het klopt dat er "sensatie" nieuws wordt gepost, maar dat feit is zeker niet nieuw en heeft verder ook niks te maken met de PlayStation 4.

Dat het je nu pas opvalt zal vooral komen omdat je je in dit geval persoonlijk aangevallen voelt. Knap staaltje marketing, fabrikanten willen graag dat mensen zich identificeren met hun product en dat is dus goed gelukt. Dit kom je overigens vrijwel overal tegen, niet alleen bij Apple en AMD/Nvidia maar zelfs bij wasmachines.
http://derekenkamer.kro.n...3/afleveringen/15-08-2013

Los hiervan is iemand anders de ironie al opgevallen?

Bij de vorige console launch was het Microsoft met een "vroege" launch van een goedkopere console. Vervolgens kwamen de technische problemen (ring of death 2007 oid). Nu zijn de rollen omgedraaid en lijkt Sony de "fouten" van MS over te nemen :+ .

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 17 november 2013 21:58]

is nog weinig over te zeggen omdatcmen nog niet de echte problemen weet, misschien is in 90% van de gevallen het echt niets meer dan een slechte hdmi kabel of een probleem met de firmware van de tv. En we weten ook nog niets over de nieuwe xbox-one, misschien heeft deze ook dadelijk veel problemen... Op dit moment is en blijft het allemaal nog gissen.
een probleem met de firmware van de tv
Dat is niet echt een logische conclusie toch?
Verifiëren daarvan zou simpel zijn: PS4 aansluiten op een andere TV. Maar let's face it; dat is het niet.
Nou zo onlogisch is het niet hoor.. Ik had hetzelfde probleem met mijn philips bluray speler, ff snel een elcheapo kabeltje gekocht indertijd want ik had geen tijd om helemaal naar de mediamarkt (of een andere winkel waar ze wel fatsoenlijk kabels hadden) te gaan, maar die werkte niet tussen die blurayspeler en mijn beamer, wel werkte de kabel perfect met mijn oude dvd-speler en mijn beamer. Nieuwe kabel gekocht en toen werkte het wel netjes.. Vaak genoeg problemen gehoort mbt handshake tussen apparaten..
Nou het kan zelfs heel logisch zijn, komt namelijk wel vaker voor bij output van laptops. De aansluiting is wat anders dan kabel of scart.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 18 november 2013 07:20]

Ja die tabloid headlines soms, deze week nog met die verouderde ToS en de verkeerde conclusie dat PS4 games niet verkocht konden worden. Heel apart. Ik herinner me nu dat ik me toen voorgenomen heb de proef op de som te nemen en het eerste beste negatieve nieuws na de launch met koeieletters zou submitten, eens zien wat ze ervan maken. Paar honderd Amazon 'reviews'. En wat denk je:)

Voor zover ik er schuldig aan ben, I'm sorry...
Ach ja, afgelopen donderdag of vrijdag was het feit dat CoD op 1080 p draait ook al nieuws waardig...
3-4 procent van 1.000.000 = 30.000-40.000!!
Dat zou ik als producent absoluut niet accepterren.
Er zit toch wel een stickertje op met is als QC ofzo, welke toch als geloofwaardig mag worden beschouwd??
Een derde van de reviews zijn negatief, vind jij dit niet reden genoeg om er een artikel over te schrijven?

Het is natuurlijk zo dat de groep mensen met een negatieve ervaring meer reviews plaatsen dan de mensen met een positieve ervaring, maar een derde is wel gigantisch veel.

Ik vind jou reactie dan ook extreem kort door de bocht, door 2 cijfers flink door elkaar te halen, je vergelijkt nu de negatieve beoordeling met totale verkoopaantallen, hierdoor krijg je een compleet verwrongen beeld van de realiteit, want die groep met klachten zal vele malen hoger liggen op die totale verkoopaantallen.
Welke totaalcijfers? Ok geef alleen aan dat het tijdens de piek 2500 keer per minuut gepreorderd is op Amazon zelf, nergens zeg ik dat het 500 op honderdduizenden betreft.
Je kunt het altijd zo draaien zoals je dat zelf wilt, maar feit blijft dat degenen met negatieve ervaringen vele malen sneller reageren dan diegene met positieve ervaringen. Ik vind dat je dat veel te veel bagatliseerd, degenen met een goed werkende PS4 zitten nu te gamen, niet reviews te schrijven.
Jij schreef dit:
"Het aantal pre orders op Amazon liep op tot wel 2500 pre orders per minuut(!) en Tweakers maakt doodleuk een item als er een totaal van 500 klachten zijn"

Jij geeft zowel letterlijk, als met de toon aan, dat je vindt dat die 500 klachten erg weinig is op die hoeveelheid pre-orders. Dit zijn jouw woorden, niet de mijne.
Mijn punt is dat deze cijfers zo weinig zeggen dat die cijfers gewoon niet relevant zijn om erachter te komen hoeveel PS4's met defecten er zijn.

Ik bagataliseer helemaal niets, ik heb geen idee wat voor percentage er is, daarom vind ik jouw bericht ook nergens op slaan, want jij weet dit ook totaal niet, toch schreef je jouw bericht als kritiek op Tweakers.
Als er iemand hier de situatie doet bagataliseren, dan ben jij het wel door kritiek te uiten omdat er 'maar' 500 klachten zijn, iets wat jij helemaal niet weet (of denk je dat iedere klant een negatieve review plaatst?)
Hou er ook rekening mee dat er ook een aantal fanboys met opzet negatieve reviews plaatsen.

Verder is het inderdaad zo dat iemand die een negatieve ervaring heeft gehad meer behoefte zal hebben om zich daarover uit te laten dan iemand die een positieve ervaring heeft gehad, dus het is niet mogelijk om een duidelijk overzicht te hebben van het procentueel aantal defecte PS4's.

En in deze tijden waarbij iedereen steeds verbonden is met sociale netwerken etc.. is het moeilijk in te schatten, enkele meldingen die uiteindelijk overal komen te staan kan al gauw een vertekende indruk geven.

Verder zouden er al 1 miljoen PS4's verkocht zijn, dus als er zo veel verkocht worden dan zullen er ook veel berichten zijn van defecte PS4's, procentueel kan het aantal defecte units nog steeds zeer laag zijn, uiteraard.
Hou er ook rekening mee dat er ook een aantal fanboys met opzet negatieve reviews plaatsen.
Het overgrote deel van de negatieve recensies op Amazon is afkomstig van "verified purchasers". Met andere woorden: mensen waarvan we weten dat ze ook echt een PS4 hebben aangeschaft.
Dit is niet helemaal correct, heel veel reviews zijn niet verified purchasers. Op de eerste paar paginas zijn de meeste juist geen verified purchasers. Als je alle paginas hebt doorgelopen of een manier hebt gevonden om het filteren dan hoor ik dat. Maar ik betwijfel het.

Daarnaast zijn mensen met problemen luider dan mensen zonder problemen, ik vind dit niet artikel waardig in ieder geval. Dit is pure click-bait, maarja, het werkt.

Ze hadden het ook anders kunnen brengen. Namelijk, de PS4 is meer dan een miljoen keer verkocht in de eerste 24 uur: http://business.financial...st-24-hours-after-launch/. Met alleen nog maar een release in North America / Canada is dat belachelijk hoog, zeker gezien de EU normaal sony's sterkste markt is (en japan natuurlijk). Hierdoor is het de grootste console launch ooit tot nu toe.

Had je er dan bijgeschreven dat er wat reports zijn van consoles die niet werken dan is je artikel gewoon volledig en rapporteer je zowel het positieve als het negatieve, nu is het puur negatief terwijl het artikel een groot succes blijkt.

Tot slot, sony zegt 0.4% failure rate, laat dit nou 2% zijn in werkelijkheid, dat is een vrij groot aantal mensen die er last van heeft. Maar voor electronics wordt een acceptabele failure rate van 3 tot 5% gehanteerd normaal, dus het ligt hier dan nog ruim onder. Als de 0.4% de waarheid is gewoon dan is de failure rate zelfs erg laag en doet het het beter dan meeste producten, maar hebben nog veel mensen er last van gezien het hoge aantal dat verkocht is.

Het is vervelend voor de mensen die er last van hebben, maar de impact wordt zwaar overdreven.

[Reactie gewijzigd door DaitoX op 17 november 2013 19:27]

Maar voor electronics wordt een acceptabele failure rate van 3 tot 5% gehanteerd normaal, dus het ligt hier dan nog ruim onder
Naar alle waarschijnlijkheid is die 3 tot 5% waar jij het over hebt de failure rate binnen de garantieperiode, oftewel de eerste 2 jaar. Deze defecte PS4's zijn van dag 1, dus als Sony pech heeft kan dat nog best wel eens op gaan lopen
Dat zou kunnen, maar mijn punt is meer, dat we ons niet al druk moeten maken om iets wat misschien maar heel klein schalig is en dat ik het artikel van tweakers te veel over het negatieve gaat. Daarnaast heeft sony het over 0.4% wat volgens mij best goed is voor een nieuw product.

Sony moet de problemen die er zijn, klein of groot, gewoon snel oplossen, simpel zat. Want, of het nou klein- of grootschalig is, voor de mensen die er last van hebben is het vervelend.

[Reactie gewijzigd door DaitoX op 17 november 2013 20:43]

Uh, nee. Over de garantieperiode is het eerder een 10-20%, geen 3-5.

Overigens zegt het percentage DOAs helemaal *niets* over de failure rate tijdens gebruik.
Ik snap je opmerking niet helemaal, ik praat de problemen niet goed ik relativeer de huidige situatie alleen meer en wijs op het feit dat de PS4 tot nu toe de grootste console launch ooit is (misschien over 5 dagen niet meer als het aan MS ligt in ieder geval).

Ik heb zowel een Wii, 360 als PS3 btw en ik hoop dat zowel de PS4 en de xbone het beide goed gaan doen want concurrentie is zeer wenselijk. Ik besef me maar al te goed dat sony de verkeerde richting op ging en dankzij het succes van de 360 zijn koers heeft gewijzigd.

Als ik een fanboy ben omdat ik niet alleen naar het negatieve wil kijken en dit relativeer met de aankoop aantallen, so be it. Xbone zal ook DOA systemen hebben en als tweakers dan weer zo'n artikel maakt in een zelfde situatie heb je grote kans dat ik een zelfde soort reactie achter laat.
Je kan het minnen zoveel je wilt, maar je zult maar zo'n console bezitten. Alleen maar om te horen dat het "niet zoveel uitmaakt!" of "Dat je een Xbonehead" bent.

Ditzelfde kregen de mensen van RROD te horen van de fanboys. Hoogst irritant.
Amazon.com was geloof ik ook de groep die de meeste PS4s kreeg van Sony.
Dus als je weet hoeveel consoles hun uiteindelijk gekregen hebben en dat afweegt tegen het aantal Verified Purchasers die klagen dan weet je ongeveer het uitval percentage.
Ok, mijn excuses, maar alsnog, zoals anderen hier aanhalen mensen met een negatieve ervaring hebben meer behoefte om zich daarover ook uit te laten en zullen eerder geneigd zijn om moord en brand te schreeuwen dan mensen waarbij alles goed werkt en gewoon rustig verder gamen.

Dus alsnog is het moeilijk om in te schatten hoe wijdverspreid het probleem is.
''Amazon reports 2,500 PlayStation 4 and Xbox One pre-orders per minute at peak during E3''

Dat zijn PS4's en XBOX One's samen en dat was de piek tijdens de E3

Hier hebben we de reviews van Amazone
5 star: (943)
4 star: (70)
3 star: (28)
2 star: (27)
1 star: (481)

Als je nagaat dat er ongeveer 1500 reviews zijn en er zijn bijna 500 daarvan een 1 omdat hun console niet functioneert, dan vind ik dit best veel!

Verder zie ik ook veel mensen een, twee of drie sterren geven die deze lage beoordeling geven omdat hun ps4 defect is.

[Reactie gewijzigd door jmjap op 17 november 2013 12:54]

Zelfs als we er even van uit gaan dat al die mensen echt een ps4 hebben kan je er nog weinig mee. Er zijn nu 1500 reacties, als de gecombineerde console pre-orders op 1500 per minuut lagen na de eerste presentaties heeft amazon er waarschijnlijk vele tienduizenden verkocht, waarbij er kennelijk 500 mensen zijn die de moeite hebben genomen hun negatieve ervaring op amazon te delen. Hoeveel mensen hebben er dan procentueel gezien een probleem? Geen idee maar zeker niet een derde.

De eerste batch zal vast de meeste problemen hebben, dat is bij alle productlanceringen. Dat komt dan zowel door ingecalculeerde DOAs als niet voorziene effecten van het ontwerp, zoals het bericht over de hdmi poort die kennelijk makkelijk stuk te maken is door de kabel er verkeerd in te doen. Met de xbox360 kwam dat uiteindelijk ook allemaal goed dus dat zal met de ps4 ook zo zijn.

Ik heb zelf geen pre-order staan, hoewel ik wel zeker een ps4 wil. Ik wacht wel op de tweede batch en als er echt grote problemen blijken te zijn op de tweede revisie.

[Reactie gewijzigd door Jheroun op 17 november 2013 13:39]

Mensen met een negatieve ervaring heb ben *minstens* 10 keer zoveel kans een review te plaatsen als mensen met een positieve ervaring. 33% negatieve reviews -> 3.3% uitval of lager.

Kortom: niks geen schandaal, gewoon normaal. RROD was een schandaal -- met 68% uitval.
ja maar dat is altijd knul.

Als je console het doet dan ga je niet naar zo forum om 5 sterren aan te geven maar dan je gewoon lekker game. Als je console het niet doet ben je boos ga je de website van sony en geef je je ontevreden aan door op 1 ster te klikken.

Dus de mensen bij wie de console het doet geeft geven review en de mensen bij wie die het niet doet geeft wel een review dan krijg je dit soort cijfers idd

De cijfers geven juist aan dat het om een klein aantal gaat aangezien de 5 star alsnog het dubbele vertoond ondanks de feiten wat ik hierboven net vertel
http://www.amazon.com/App...tphone-32GB/dp/B0041E5G32

De iPhone 4 wordt op Amazon ook ontzettend slecht beoordeeld. Op de prijs na, was dat op moment van release de beste telefoon.
Dus het zegt helemaal niks. Punt.
Iemand die een negatieve ervaring heeft is eerder geneigd om een feedback te plaatsen.
Iedereen kan een review op Amazon posten. Dus ook wie geen PS4 heeft.
Je kan er zeker van zijn dat er vele MS fanboys dus gewoon de laagste score ingeven zonder ook maar een PS4 van dichtbij gezien te hebben.
Zoals @beantherio al zei : "Het overgrote deel van de negatieve recensies op Amazon is afkomstig van "verified purchasers". Met andere woorden: mensen waarvan we weten dat ze ook echt een PS4 hebben aangeschaft."
Heb je zijn uitspraak gecontroleerd want op de eerste paar paginas zie ik het tegenovergestelde. Mensen die dus niet verified zijn (nee ik ben niet alle paginas doorgelopen, maar als mensen een statement maken wil ik graag zien hoe ze daar bij komen).
Ja, dat heb ik inderdaad gecontroleerd. Voor zover je de eerste drie pagina's controleren kan noemen. De volgende link staan de 1 ster reviews en deze zijn voornamelijk afkomstig van "verified purchasers". http://www.amazon.com/Pla...0&sortBy=byRankDescending
Oke dat heb ik ook gedaan en toen was het tegenovergestelde waar. Toen waren de meeste op de 3 pagina's niet verified, op dit moment weer wel.

Maar dit is dus een steekproef van 3 paginas op 72 pagina's. Net zoals ik had gedaan, niet een absolute waarheid.

In ieder geval bedankt voor het verhelderen :)
Ze zullen heel wat mogen repareren of herstellen. En met de kerst voor de deur, ben ik er zeker van dat die reviews nog grondig zullen veranderen.
Ja, omdat het nieuws is dat er best veel defecte consoles zijn.
Zo weten mensen die hiermee te maken krijgen dat ze niet de enige zijn die hier last van hebben.
0,4%, best veel... Hier een leuk artikel over de defect rate van de originele 360 http://www.eurogamer.net/...fect-rate-was-68-per-cent

Daarnaast heeft Sony aangegeven dat de problemen die ze hebben vastgesteld niet allemaal hetzelfde probleem waren.

[Reactie gewijzigd door HellFury op 17 november 2013 11:06]

Die 0,4% uitval is wat Sony verwacht, niet wat er al effectief is uitgevallen, dat weet niemand. Je denkt toch ook niet dat MS de Xbox360 verkocht met een verwachte uitval van 68%, dat was een ontwerpfout, en dat kan bij de PS4 nog steeds blijken. Die Xbox360's vielen ook niet uit de eerste dag na aankoop maar soms zelfs meer dan een jaar daarna. Kortom het is nog veel te vroeg om met getallen te zwaaien. En de RROD kon trouwens ook meerdere oorzaken hebben, al was een losgekomen GPU wel de meest voorkomende als ik me niet vergis (heb er hier nog zo eentje liggen, na 5 jaar vond ik het niet meer de moeite opnieuw te laten herstellen).

Feit is dat er een aantal problemen zijn met de PS4, en dat het niet alleen anonieme ontevreden gebruikers zijn die er last van hebben, Tim Buckley van CAD heeft ook een defecte PS4: http://www.cad-comic.com/. Ik zeg ook niet dat PS4 gigantische ontwerpfouten heeft zoals de Xbox360 dat had, maar die klachten zijn volgens mij toch nieuwswaardig, zelfs al waren het er niet zoveel.
Alleen lijkt het nu over te komen alsof iedereen hier last van heeft en dat is natuurlijk niet zo. Wees blij dat ze hem eerst releasen in USA, hebben wij hopelijk minder problemen.
Wij kunnen dezelfde problemen krijgen als in de VS, en die problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Onderstaande vond ik zojuist, overzicht van verschillende problemen, bijbehorende lichteffecten, oorzaken en oplossingen. Ja een PS4 kan ook als Kerstboom dienen:)

http://lvlzero.com/2013/11/17/ps4-blod-analysis/
Dat lijkt toch niet zo alsof iedereen er last van heeft, de titel is "het aantal klachten blijft groeien" en in het artikel spreekt men van "in een bepaald aantal gevallen". Had men er gewoon over moeten zwijgen volgens jou? Als er iets mankeert aan "jouw" product voelen mensen zich zo snel geviseerd, voor mij mag die console-oorlog snel voorbij zijn...
Niet waar. Lees het nog eens goed na. De berichten zeggen duidelijk ign (laatste update) dat het aantal defecte consoles binnen de verwachte 0.4% is gebleven.
Waarom word dit keer op keer verdraaid, ik vermoed fanboïsm.
Hoe kan een bedrijf nu op een weekend tijd weten hoeveel producten kapot zijn. Die 0,4% is volgens mij nonsens, die schaal moet nog blijken. Het kan meer zijn, het kan minder zijn. 1 miljoen consoles op een weekend tijd verkopen is niet niks natuurlijk.
uh, welke suggestie maak je nu? dat het niet uitmaakt dat sony defecte PS4 boxen levert omdat MS een hoger aantal defecte xboxen had? 8)7

in de eerste paar dagen een behoorlijk hoog aantal defecte PS4 die dood zijn bij aankomst is gewoon niet echt een positieve start.
Wat is dan wel enkel een positieve start bij jou? 0 defecte PS4's ?
Als er maar 1 defect zou zijn van al die PS4's. Dan zou je nog zo praten ? :)
nee, wat is dat nu weer voor onzin. het blijkt gewoon dat best een grote groep mensen een defecte PS4 krijgen bij aankomst. dus al voordat het ding überhaupt aan geweest is. dat vind ik een slechte start. zie jij het al voor je dat je een BMW koop, en dat je bij de garage kom en je wil dat ding starten en hij doet helemaal niks, en hij blijkt dood te zijn? zou jij dat een positieve start vinden van die zo begeerde nieuwe BMW M5?

een vergelijking maken van aantal honderden t.o.v. 1 defecte is ook een beetje kromme vergelijking of niet? het is er niet 1, het zijn er een behoorlijk wat die problemen hebben.
Normaal gesoroken ben ik een persoon die ook vergelijkingen maakt tussen auto's maar de vergelijking tussen een BMW en PS4 is wel een beetje krom.

Een PS4 kost 399 euro en word5 voornamelijk geproduceerd om zo goedkoop mogelijk te zijn.

Een BMW wordt er wel wat meer kwaliteits materialen voor gebruikt.
Een PS4 kost 399 euro en word5 voornamelijk geproduceerd om zo goedkoop mogelijk te zijn.
Waar baseer je dat op?
Alsof je dus niet mag verwachten dat een product van 400 Euro het meteen doet bij aanschaf?

Van elk product wat ik koop verwacht ik dat het werkt. De levensduur ervan zou nog kunnen varieren, maar als ik het koop dat hoort het te werken.
Natuurlijk zal er altijd een bepaald percentage kaduuk zijn en een aantal zullen wat sneller stuk zijn dan de andere, maar de verwachting bij de consument mag best gelijk zijn aan die van een BMW.

[Reactie gewijzigd door Vexxon op 17 november 2013 20:14]

Nou als jij de verwachting hebt als bij een BMW dan heb jij verkeerde verwachtingen.

Sowieso gaat het bij een auto meer om veiligheid.

En bij een BMW wordt er ook nog veel meer op kwaliteit gelet.

Maar een Playstation 4 is een standaard stukje electronica, en dan met name eentje die zo goedkoop mogelijk wordt geproduceerd.

Een SCSI harddisk is bijvoorbeeld al een stuk electronica die volgens hogere eisen wordt geproduceerd, een Playstation 4 wordt niet met de eisen van een SCSI harddisk geproduceerd.

Als dat wel zo was had een Playstation 4 1500 euro of meer gekost.
Nou als jij de verwachting hebt als bij een BMW dan heb jij verkeerde verwachtingen.
Dus het is verkeerd om te verwachten dat wanneer ik een apparaat koop van 400 Euro dat ie werkt? Ja dat is inderdaad heel vreemd. Ik ze nooit, maar in dit geval: 8)7
En bij een BMW wordt er ook nog veel meer op kwaliteit gelet.
En bij een PS4 kan dat niet?
Of het nu om veiligheid gaat of niet op kwaliteit kun je testen.
een Playstation 4 wordt niet met de eisen van een SCSI harddisk geproduceerd.
Dat het niet gebeurt wil niet zeggen dat het niet kan.
Als dat wel zo was had een Playstation 4 1500 euro of meer gekost.
Ik snap heus wel dat er een evenwicht gevonden zal moeten worden. Maar het gaat om de verwachting van de consument welke net 400 Euro heeft uitgegeven. Die consument mag best verwachten dat het apparaat werkt.
Ik begrijp niet dat het zo moeilijk is voor jou om het te begrijpen.

Sony zal het nooit toegeven maar bij een apparaat dat 400 euro kost kan je nooit teveel verwachten wat betreft levensduur.

Dergelijke massageproduceerde hardware wordt namelijk nooit grondig getest omdat het gewoonweg teveel geld kost.

400 euro is voor jou misschien veel geld maar Sony kijkt naar hoeveel winst ze erop maken, en als er niet zoveel winst op zit zullen ze het echt niet grondig gaan testen maar zullen ze de teruggestuurde defecte consoles vervangen.

Dat is de realiteit, of je het nou leuk vindt of niet of je vindt dat je wat meer zou moeten kunnen verwachten of niet maakt niet uit.

Het gebeurt toch?

Het bewijs zie je ook met de Xbox 360, ik vertel hier geen sprookjes maar wat gewoon gebeurt.
Ik begrijp niet dat het zo moeilijk is voor jou om het te begrijpen.
Als consument, en dat ben ik, interesseert het mij niets wat Sony of elke andere fabrikant verwacht. Als ik een apparaat koop en het werkt niet ben ik teleurgesteld.
Jij zegt dat dat verkeerd is.
Dus als consument heb ik helemaal geen boodschap aan waar Sony naar kijkt.
Het gebeurt toch?

Het bewijs zie je ook met de Xbox 360, ik vertel hier geen sprookjes maar wat gewoon gebeurt.
En dus als het gebeurt is het ok en dient de consument dat maar te slikken?
Ik heb ook een RROD gehad met een 360, maar deze was inmiddels meer dan 5 jaar oud. Dat snap ik nog.
Maar een apparaat wat net uit de doos komt?
Ja, dan ben ik teleurgesteld als het niet werkt. En dat is niet verkeerd. Het is pas raar als je dat niet bent.
Met die BMW is er dan nog de mogelijkheid die auto ter plekke werkend te sleutelen. Iets wat met die PS4 niet kan.
Sony verwacht eind dit jaar (2013) 3 miljoen consoles te hebben verkocht, bij een uitval van 0,4% zijn dan 12.000 consoles. Wanneer de cijfers zo blijven, dan ben ik van mening dat de de uitval inderdaad erg laag is.

Wel, het is nog te vroeg om conclusies te kunnen trekken.
Op het totaal misschien niet veel, maar in absolute aantallen gaat het nog altijd om een leuk cijfer.
Ik heb hier nog een zeer weinig gebruikte 360 staan van enkele weken na de launch, maar als ik dat percentage zie dan durf ik m niet meer aan te zetten :P
Een groot verschil is wel dat de Xbox 360 dat probleem niet al zo op launch had, maar dat het een periode duurde voordat er iets defect raakte.
Bij de PS4 gaan er nu al consoles kapot, terwijl de console nog maar enkele dagen te koop is... Ik ben benieuwd hoeveel consoles er over een half jaar nog heel zijn van die eerste batch. Want daar gaat het uiteindelijk om.
Nee hoor, bij de 360 was het dag 1 al helemaal loos en duidelijk.
Eigenlijk is dit een positief bericht dat overal negatief word gebracht. Het aantal defecten is namelijk bijzonder laag en dat is erg knap :)

Raar dat dat zo snel vergeten en verdraaid word..

[Reactie gewijzigd door Mutatie op 17 november 2013 15:10]

33% van de Amazon reviews (verified kopers dus) is negatief.

Dat noem ik niet bijzonder laag en is wel degelijk opvallend genoeg om in het niews te komen.
Mensen met een defecte console zijn teleurgesteld en gaan hun frustratie uiten. De rest zit lekker te gamen en gaat geen review schrijven. In absolute getallen valt het aantal negatieve reacties nog wel aardig mee. ( als je het afzet tegen het aantal verkochte ps4's ) En iedereen krijgt gewoon netjes een nieuwe. Je moet gewoon iets langer geduld hebben. Natuurlijk vervelend. Maar niet het einde van de wereld.
Iedereen krijgt ook netjes een nieuwe.. als ze op voorraad zouden zijn.
@Mutatie: Vraag is: mag iedereen een review schrijven, of alleen als je het apparaat via Amazon daadwerkelijk gekocht hebt? Als iedereen mag reviewen, reken er dan maar op dat 95% MS fanboys is, en er plezier in heeft een negatieve review te schrijven.

Ofwel, nieuwswaarde 0%. Alleen officiele cijfers van Sony neem ik serieus, en Sony meldt tot nu toe een faalpercentage van 0,4%, en dat is voor een nieuw apparaat extreem laag.
@chrisboers het gaat dus om verified kopers, anders mag je geen review plaatsen.

Sony heeft zelf geen cijfers genoemd, enkel dat zij streven naar een 0,4%-percentage.
Sony heeft wel zelf cijfers genoemd. Ze hebben namelijk gezegd dat het aantal meldingen onder hun streven van 0.4% zit. Ze hebben al 1 miljoen consoles verscheept, dus die 300 negatieve reviews op Amazon zit nog heel ruim binnen de marge.
En Sony heeft geen fanboys wil je zeggen?
@Chrisboers:Je stelt een hoop vragen en trekt vervolgens al voorbarig je conclusies. Beetje vreemd.
500 negatieve reviews op Amazon.com is ook heel veel.
Als Amazon 100.000 stuks van de initiele 1 miljoen PS4 in de verkoop had had dan was het al 0,5%.
En in werkelijkheid zal misschien maar 1 op de 10 van degenen die een ernstig problem is overkomen is een negatieve review op Amazon zetten

[Reactie gewijzigd door 80466 op 17 november 2013 16:17]

Behalve dat je bij Amazon ook reviews kunt als je het product ergens anders gekocht hebt.
0,4% is een getal dat bij Sony vandaan komt. Met andere woorden: vanwege hun belangen mogelijk niet betrouwbaar.
En het was het getal dat ze gaven voor de release. Een schatting van hun. Zeg maar hun six sigma. Maar als ik de berichten over het internet zo lees, is dat uitvalspercentage drastisch hoger.
Mensen die geen problemen hebben zul je niet horen en dan heb je ook nog de anti-sony groep die geeneens een PS4 heeft maar wel zit te zeiken dat hun PS4 ook problemen heeft.
Ook zul je mensen hebben die op diverse plekken/fora melden dat hun console problemen heeft.

Er zouden nu al rond de 1 miljoen PS4s verkocht zijn.
Als je een uitval van 0.4% neemt dan heb je het over ongeveer 4000 consoles.

Als bij die groep een aantal mensen zit dat zeer gefrustreerd is dan gaan die op diverse fora klagen dat hun console kapot is.
Dit vertellen ze dan ook nog aan vrienden die dan ook op diverse fora gaan klagen dat de PS4 van hun vriend al kapot is.
De Xbox fanboys zien dit en gaan klagen dat hun console ook kapot is (terwijl ze zoals gezegd geeneens een PS4 hebben), ja dat soort types bestaan.
Als je dan het internet rond gaat veroorzaakt 1 kapotte PS4 pakweg 10 klachten op het internet over een kapotte console.
Dan heb
"hun six sigma". Eerder 2 of 3 sigma. Een "six sigma" process heeft een defect rate van 0.003%, niet 0.4%.
True six sigma wordt dan ook zo goed als nergens toegepast. Men *noemt* de methodiek six sigma, maar het gaat niet om zes sigma's defecten :P
Wat heeft het aantal pre orders en het aantal klachten met elkaar te maken |:( ???
Simpel: het uitvalspercentage. Als hardware fabrikant weet je dat er een aantal defect geleverd gaan worden, daar is niks aan te doen. Dus als je er bijvoorbeeld 1000 kan leveren waarvan er 50 uitvallen dan heb je een uitvalspercentage van 5% en hebben 95% kopers een werkend apparaat. In dit geval wordt er beweert dat de uitval onder de 0.4% is, dus bij 99,6% klanten werkt alles gewoon.
Want alle mensen die een defect hebben gaan dit ook melden op Amazon.
mag het hopen van wel anders hebben ze niks aan hun garantie die moet via amazon geregeld worden als ze hun console daar hebben gekocht

in dit geval is dat nummer dus gebaseerd op het aantal gekochte ps4's bij amazon
Maar laten ze dan ook een review achter?
Heeft weinig met reviews te maken. Mensen die bij Amazon hun PS4 kopen en deze middels RMA terugsturen om een beroep te doen op hun garantie hoeven helemaal geen review te plaatsen. Amazon kan van deze RMA's statistieken maken en Sony neemt dat gewoon mee in hun algemene berekening. Dat is veel betrouwbaarder dan afgaan op de reviews, het aantal eigenaars van een defecte PS4 dat deze terugstuurt is tenslotte veel groter dan het aantal dat besluit de defecte PS4 te houden en hier een slechte review over te schrijven (als er uberhaubt al mensen zijn die dit doen, 't is uiterst onverstandig natuurlijk).

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 17 november 2013 17:00]

Ik zou wel oppassen als je Amazon reviews als referentie neemt. Iedereen kan immers zonder veel vorm van controle reviews beginnen posten op Amazon, inclusief trolls en fanboys. Hoe dikwijls valt het bvb. niet voor dat een product zelfs nog niet beschikbaar is, maar er toch reeds 250 reviews bij staan?

Volgende site geeft een meer genuanceerd beeld en benadert de mogelijke problemen vanuit een veel technischere benadering.

http://lvlzero.com/2013/11/17/ps4-blod-analysis/

Met dit alles heb ik niet gezegd dat er totaal geen problemen zijn, maar ik zou niet te snel conclusies trekken en ik denk dat ze zeker nog niet de proporties aannemen van de klassieke RROD op die andere console.
Tja, dit is een reden waarom je beter ff een paar maanden kan wachten met het kopen van een spelcomputer.
Tja, dit is een reden waarom je beter ff een paar maanden kan wachten met het kopen van een spelcomputer.
Welnee, ik heb tal van producten gekocht op Launch day, inclusief de PS Vita (en dan heb ik het over de Japanese Launch), nooit problemen gehad.
Ik snap niet waarom de reactie van sanderev66 gedownmod wordt. Vergeten we zo snel dat eerste generatie elektronica-producten nou eenmaal last heeft van kinderziektes?


Kijk naar de eerste generaties Xbox 360: dvd-speler maakt krassen op schijfjes, overhitting wat resulteert in de bekende Red Ring of Death. Opgelost met de volgende generatie.

Kijk naar de eerste generatie PS3: hoge kans op Yellow Light Of Death en een Blu-ray laser die door kan branden. Opgelost met het slim-model.

Kijk naar de iPhone 4: slecht ontvangst bij een bepaalde manier van vasthouden omdat de metalen rand van de behuizing de antenne is. Opgelost in de iPhone 4S

Kijk naar de iPad 3: eerste iPad met retina-scherm waarbij de behuizing zodanig warm wordt bij intensief gebruik dat het vasthouden voor veel mensen ongemakkelijk wordt en een hoes vereiste is. Opgelost met de iPad 4.


Ook ik wacht vaak op de volgende generatie. Bij de PS3 kocht ik de 2e generatie ofwel het 40GB/80GB model. Deze heeft een 65nm processor i.p.v. een 90nm processor en is dus stiller, wordt minder warm en heeft achteraf vrijwel geen last van YLOD of een doorgebrande Blu-ray lens. 6 mensen die ik ken, hadden een 1e generatie PS3 en hebben allemaal uiteindelijk last gekregen van of het YLOD probleem, of een doorgebrande Blu-ray laser. Nu hebben we allemaal het 80GB model en die draaien allen nog steeds als een zonnetje.
Welnee, mocht je tot de 1% met problemen behoren dan ruil je m toch om in de eerste week van aanschaf? Om dat miniscule risico te mijden ga je toch niet maanden wachten? 8)7
Zo zijn de PS4’s dus ingepakt door Amazon..
http://i.imgur.com/vmoPkLH.jpg
Sorry hoor, maar ik vind dat een originele verpakking zonder enig vorm van extra verpakking al goed genoeg moet zijn voor transport, dus de extra verpakking van amzon zou overbodig moeten zijn, hoogsten wat papier, zodat je van de buitenkant niet kan zien wat er in de doos zit.
Dat ziet er slecht uit. Zelfs usb stick heeft een betere verpakking dan dit.
Bwah, als heel de doos gevuld zat met luchtzakjes is er niet veel mis mee. Tenzij je dozen hebt die er netjes rond passen is het verschepen van een product zoals de PS4 verdomd moeiljk voor een online retailer.
Meen je dat nou. 1 x als de doos op de grond wordt gezet (gesmeten veelal), heeft de ps4 aan de onderkant totaal geen protectie (luchtzakjes aan de bovenkant van doos is dus relatief nutteloos.
Amazon weet maanden van te voren dat de PS4 eraan komt, en ongetwijfeld tot op de millimeter precies hoe groot de Sony doos is. Met de volumes die Amazon verkoopt zou je dan toch hopen dat ze een standaard buitendoos regelen, met een fatsoenlijke piepschuimen blokken in de hoeken.
Jonge jonge. Je kan helemaal die reviews niet vergelijken op Amazon. Denk je dat iedereen die een PS4 heeft gekocht een review schrijft over die aankoop? Ik heb genoeg dingen gekocht op internet en heb nog nooit een review geschreven. Zo als gewoonlijk WEER een storm in een glas water
Ik heb ook genoeg dingen gekocht die het prima deden en daarover op het internet geschreven. Ook heb ik genoeg producten gehad die het binnen of net buiten de garantie periode voor gezien hielden en daarover nooit geschreven. Of het een storm in een glas water is moet na een aantal weken/maanden blijken. Tot nu toe is het in ieder geval geen beste reclame voor Sony.

Het is te hopen dat de toch al beroerde kredietwaardigheid van Sony hierdoor niet verder in het gedrang komt want dan kan het wel eens serieus nare gevolgen hebben voor Sony.
Er zijn in de USA dus 1mil ps4 verkocht vind je het gek dat er een paar 100 of 1000 problemen hebben?
Noem eens een product waar geen fouten en klachten zijn gekomen na de launch?
De Xbox One zal precies hetzelfde hebben. Ik vraag me af hoe iedereen dan reageert als hiervan ook een nieuwsbericht komt.


Wat bedoel je met de beroerde kredietwaardigheid? Ik neem toch aan dat je niet die other OS optie bedoeld, waar nog geen 1000 mensen van gebruik maakte.
Of het uitvalpercentage daadwerkelijk te hoog is zullen we pas over weken zo niet maanden weten. Feit is dat dit wel erg negatieve publiciteit is voor Sony.

Sony heeft onlangs behoorlijk slechte kwartaalcijfers gepresenteerd en kwakkelt eigenlijk al jaren voort met slechte jaarcijfers. Vele divisies maken verlies. Het aandeel is onderuit gegaan en de kredietwaardigheid is verlaagd. Dat is slecht aangezien ze nu minder snel en minder aantrekkelijk aan krediet kunnen komen. Dat bedoelde ik. Microsoft maakte een behoorlijke klapper met de RROD van de X360, Sony zal zoiets niet kunnen hebben.
Precies, we kunnen er nu dus eigelijk ook helemaal niks zeggen over de uitvalpercentage. Die is ook nergens officieel bekend. Alles daarover is een aanname.
Ben benieuwd hoe het bij de Xbox one is.

Klopt ja jammer genoeg gaat het financieel niet goed met Sony

[Reactie gewijzigd door kimiferrari op 17 november 2013 14:58]

Over twee weken staat hij hier ook in huis. Hopelijk blijft dit probleem ver weg :)

Het is te verwachten dat een x aantal consoles niet naar behoren functioneert. Dit gebeurt bij alle producten die op de markt gezet worden.

Kan niet wachten om te gamen op de PS4. Vooral de controller ben ik heel erg benieuwd naar. Deze ziet er veel belovend uit.
Controleer dan wel goed de HDMI poort op een verbogen clip, anders kun je wel eens beschadigde kabels krijgen.
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True