Sony kondigt Uncharted-game aan voor PS4

Sony Computer Entertainment heeft een Uncharted-game aangekondigd voor de PlayStation 4. Tijdens een in de nacht van donderdag op vrijdag gehouden persconferentie toonde de uitgever een korte teaser die bevestigt dat Naughty Dog werkt aan een nieuw spel in de Uncharted-reeks.

De game lijkt vooralsnog door het leven te gaan als Uncharted, en niet als Uncharted 4, al gaat het zeker niet om een remake van de eerste Uncharted maar om een volledig nieuw spel. De video maakt niet direct duidelijk dat het om een PlayStation 4-game gaat, maar ontwikkelstudio Naughty Dog laat op het PlayStation Blog weten dat de nieuwe Uncharted-game exclusief voor de PlayStation 4 ontwikkeld wordt. Sony en Naughty Dog hebben nog niet bekendgemaakt wanneer Uncharted op de PlayStation 4 zal verschijnen.

Hoewel de teaser duidelijk is over de titel van het spel en de ontwikkelstudio achter het spel, wordt over de inhoud van de nieuwe Uncharted-game nog niet veel duidelijk. In de video spreekt een stem over wraak nadat hij 'levend is begraven' en vijftien jaar aan zijn lot is overgelaten. De stem is van acteur Todd Stashwick, maar of hij een oudere versie van vast Uncharted-hoofdpersonage Nathan Drake vertolkt of een ander personage is niet duidelijk. Wel geeft de video een indicatie van waar het spel zich af zal spelen; er wordt een klein eiland nabij Madagascar omcirkeld.

Ook zijn er in de video diverse teksten en afbeeldingen te zien, waaronder een doodshoofd met de tekst hodie mecum eris in paradiso, wat volgens de Bijbel de laatste woorden waren van Jezus Christus, die tegenwoordig worden vertaald als 'Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.'

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

15-11-2013 • 08:23

40 Linkedin

Reacties (40)

40
40
18
2
0
21
Wijzig sortering
Wat kan ik zeggen: WOEIIIIIII :+ . Zijn gewoon goede games die de kracht laten zien van de Playstation platforms. Had bijna een Vita gekocht om Uncharted te kunnen spelen daarop. Door de prijs toen niet gedaan. Ben erg benieuwd naar de grafische kwaliteiten van een PS4 versie. Was al erg onder de indruk van de PS3 versie.

[Reactie gewijzigd door Alpha89 op 15 november 2013 08:40]

Om na deze prachtige aankondiging nog maar eens een vlammetje aan te steken:
http://thesurvivor2299.com/
De site van Bethesda is af aan het tellen!
Nieuwe Fallout?

[Reactie gewijzigd door Niku op 15 november 2013 11:38]

Ah maak me nou niet gek. New vegas was vrij muf maar deel 3 was echt de shizznizz4rillabuzinezz. Fuck skyrim met zn natte sjaantjes grotten.
Ik heb het wel gedaan ik moest gewoon Uncharted spelen :P
Beste vriend van me heeft extra een 2e hands PS3 gekocht om Uncharted te kunnen spelen. De XBox360 is toen in de verkoop gegaan, terwijl hij altijd een XBox heeft gehad. Laat in mijn optiek duidelijk zien dat een platform enkel goed is als er goede software voor uitkomt. Goede titels kunnen mensen doen overstappen, en hij heeft er nog steeds veel plezier in.
Ik heb altijd al playstation gehad en ook tijdje een xbox naast me ps2 en een xbox 360 naast me ps3 later de 360 gekocht.
Ik vond de 360 toch niet zo boeiend en heb hem na een tijdje weg gedaan, er kwamen geen leuke exclusieve spellen voor(Halo wel leuk niet noodzakelijk om te spelen).

Ik vond dit bij Playstation altijd wel God of war, Uncharted ratchet and clank zo effe paar op te noemen, dus ja dan kan ik me exclusieve games spelen en de multi platform ook prima.
Ik vond toch altijd de controller ook wat fijner van de playstation, ik ben het met je eens goede software doet men overstappen of blijft bij het gene wat die nu heeft,
Ach; de XBox360 had andere charmes zoals de Kinect. Daar hebben we flink lol mee gehad. Het probleem was dat die console op een begeven moment pannegaar was. De drive maakte een hoop herrie (was al 2x vervangen binnen 5 jaar tijd), las veel schijfjes niet en de hele console liep nog wel eens vast.

Al met al niet bevorderlijk voor het speelplezier, maar we hebben er het beste van gemaakt :-)

Ik blijf der mening dat PS3 consoles toch een heel stuk degelijker in elkaar steken. Ze zijn zeker niet feilloos, maar hebben toch beduidend minder klachten dan (vooral de oudere modellen) 360-consoles. Mijn PS3 Phat (3e generatie, oorspronkelijk 80GB, nu 750GB WD Scorpio Black) draait nog nét zo goed als de dag dat ik 'em 5 jaar geleden uit de doos haalde.

Uncharted was een van de eerste spellen die ik gespeeld heb. Sinds die dag ben ik helemaal gek op deze spellen. Eigenlijk is het toch ook ironisch; Uncharted is (i.m.h.o) een betere Tomb Raider-game dan Tomb Raider zelf :-)

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 15 november 2013 09:36]

Ja kinect kan leuk zijn denk ik met een groep vrienden bijv of met je broer(tje) of zus(je), maar ja ik heb later wel een zusje kregen maar goed die woont bij me vader en ik niet meer.
Ik vind de ps3 degelijker in mekaar zitten mijn 40Gb fat versie 5 jaar geleden ondertussen 320GB doet het nog prima.

Zelf vind ik Tombraider nog steeds leuk ook dat laatste deel alleen vond ik het begin bij die wolfen beetje minder, ik miste soms wel echt tomb raider gevoel van vroeger je had maar kleine stukjes waar je echt een schat ging zoeken zeg maar.

Al bij al 2 goeie games die hopelijk nog een tijdje zullen blijven :)
Ik had verwacht dat ze voor PS4 weer met een nieuw IP zouden komen.
Ik ook. Naughty Dog begon elke generatie weer opnieuw, niet teren op reeds behaald succes, maar alles weer opnieuw bewijzen. Nu vroegen niet veel mensen om een nieuwe Crash Bandicoot of Jak en is dat terecht wel het geval met Uncharted, maar ik had liever gezien dat ze met iets geheel nieuws zouden komen, de hardware verkennen en daarna pas een nieuwe Uncharted game.

Maar ik vind het wel best ook. Het zat er al dik in en van Uncharted kan ik eerlijk gezegd nog geen genoeg krijgen.
Je moet ook de scores even in de gaten houden. Om je een idee te geven :

Uncharted : Drake's Fortune (2007) -> IMdB : 8,5 / Gamespot : 8,0 / Tweakers : 9,0
Uncharted : Among Thieves (2009) -> IMdB : 9,2 / Gamespot : 9,4 / Tweakers : n.v.t.
Uncharted : Drake's Deception (2011) -> IMdB : 8,9 / Gamespot : 9,0 / Tweakers : 8,5

Ik bedoel; met zulke prestaties zou je toch goed gek zijn als je niet verder zou gaan met deze franchise. Zolang de scores goed blijven, het verhaal blijft boeien en de gameplay soepel loopt is er geen enkele reden om van het concept af te stappen. Er is tenslotte genoeg te ontdekken in de wereld.

Er zijn ontelbare magische plekken om deze planeet. Het is inderdaad wel de truc om niet iedere keer hetzelfde verhaal voor te schotelen maar om er iets spannends van te maken. Ik zeg niet dat ze oneindig door moeten gaan met Uncharted, maar vooralsnog verveelt dit spelconcept mij geenszins en krijgen ze van mij een dikke pluim voor het uitmuntende werk.

Prachtige graphics, betoverende plekken (i.c.m. 3D), fantastisch geluid en een spannend verhaal. Dat is wat de Uncharted-franchise voor mij betekend :-)
Naughty Dog heeft nu 2 teams, eentje zal werken aan deze Uncharted en de andere hoogstwaarschijnlijk aan een nieuwe IP.

Ik vermoed dat je in de nieuwe UC met Francis Drake speelt, dus nieuwe gameplay elementen mogelijk en niet per se UC4.
Ik denk dat het team dat nu Uncharted voor de PS4 gaat afleveren, daarna verder gaat met The Last of Us 2.

Team 2 zal idd bezig met zijn met een nieuw IP, waar ook al lang geruchten over lopen.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 15 november 2013 11:13]

Ik niet eigenlijk, ze hebben natuurlijk pas geleden nog The Last of Us uitgebracht. Ik vind het een slimme zet van Naugty Dog, hun Uncharted games zijn ijzersterk en zijn tot nu toe system sellers gebleken.
The Last of Us was ook geweldig, hoewel daar wel de nodige "evenwichtsproblemen" in zaten.

Zo was munitie in het begin heel erg schaars maar later wordt je er bijna mee doodgegooid. Waar ik me kapot aan ergerde is dat ik in een stuk met heel veel vijandelijke soldaten mijn hele arsenaal er doorheen had gejaagd, het spelveld bezaaid lag met munitie en wapens en dit na een onvermijdelijke cut-scene als sneeuw voor de zon was verdwenen. Kortom; je stond weer met lege handen.

Zou me inderdaad niet verbazen als daar nog een vervolg op kwam. Laten we het hopen zeg :-)
Naughty Dog (eigendom van Sony) maakt indrukwekkende software. Ik denk dat zij ook het beste in staat zullen zijn om het maximale uit de PS4 te halen omdat ze hun software perfect kunnen optimaliseren. Ik ben benieuwd !
Even over Uncharted zelf; ik vind het tot nog toe de mooiste spellen die er zijn voor de Playstation 3. Ook de muziek is geweldig. Heb Uncharted 3 in 3D gespeeld en ik was (ondanks mijn sceptische houding tegenover 3D) onder de indruk. Het zag er echt geweldig uit.

Het geeft nét dat beetje extra en geeft je meer het gevoel in het spel te zitten. Echt een aanrader voor iedereen met een PS3 en 3D-TV.

p.s. die peperdure HDMI 1.4 kabels met 3D certificatie zijn nergens voor nodig. Hebben de PS3 van m'n beste vriend met een goedkoop HDMI 1.3 kabeltje van € 2,- (waren er 5 voor € 10) aangesloten en 3D werkt gewoon perfect. De PS3 heeft sowieso HDMI 1.3a, dus laat je niet door slimme verkopers in de watten leggen om vervolgens € 35 voor een "speciale" HDMI kabel te betalen !

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 15 november 2013 08:57]

Mwah... Ik heb ook een goedkope HDMI kabel en die kan alleen 720p. Op 1080p flikkert het beeld. Zeker geen kabel van 35 euro halen dus (mee eens), maar verwacht ook niet dat hele goedkope altijd goed werken. Kabel van een 10tje lijkt me een mooie middenweg.
Moet er een beetje mazzel mee hebben inderdaad. De kabels die ik heb komen van de Paradigit; die hadden ze nog over. Zijn van die witte (wel best stevige). Vooralsnog heb ik geen geflikker waargenomen maar het kan natuurlijk altijd gebeuren.

Als je een simpel kabeltje hebt eerst daar mee uitproberen. Een betere kabel kopen kan altijd nog. Waar het mij om ging is dat een dure 1.4 kabel niet nodig is in de meeste gevallen.

Fabrikanten naaien je sowieso vaak een oor aan met dat soort dingen. Net als vergulde (serieus!) optische TOSLINK-kabels (Tummers in Roermond) tegen het "ruis" op het lichtsignaal (tuurlijk joh...) en dit soort stierenpoep :
http://cdn-static.zdnet.c.../001601/hdmiantivirus.jpg
Ahahaha, geniaal dat :P

Persoonlijk ben ik echt razend beniuwd naar deze nieuwe uncharted maar ga geen console meer kopen...
Vooral de laatste 15 seconden zijn voor mij van groot belang: dat Naughty Dog de developer is. Naughty Dog had de neiging om na de release van een nieuwe generatie console niet zelf meer verder te gaan met hun nieuwe reeks die ze hadden opgezet voor die console. We kregen dan nog wel een vervolg, maar dat was nooit echt zo goed als dan toen Naughty Dog er mee bezig was (denk aan Crash Bandicoot op de PS1 en dan op PS2, en Jak 3 op PS2 dat nog verder ontwikkeld werd voor PS2 door andere ontwikkelaars).

Met andere woorden: ik kijk er naar uit om meer te weten te komen over deze game. :)

[Reactie gewijzigd door juniordiscart op 15 november 2013 08:47]

Ze zouden er idd mee stoppen ja klopt er zou geen nieuw deel komen meer, er kwam dan wel een psvita deel maar ja door andere makers was leuk maar niet zo als deel 1 tot 3.
Ik wist wel dat er een reden kwam om een ps4 te halen, ik vond tot nu toe de spellen niet echt boeiend van ik moet direct een ps4 hebben.
Ik zie nu dit filmpje en moet nu zeker een ps4 gaan halen zodra ze er weer zijn :D
Ik heb even op de IMdB pagina van Todd Stashwick gekeken (de stem van de video) maar ik vind nergens terug dat hij in het verleden personages uit Uncharted heeft ingesproken :
http://www.imdb.com/name/nm0823693/

Sterker nog; ik heb de "Full Cast List" van de drie Uncharted-titels bekeken op IMdB en ook daar staat geen Todd Stashwick tussen.

Kortom; hij heeft voor de rest niks met de franchise te maken, behalve dat hij zijn stem heeft geleend voor deze teaser :-)
Ieder zn ding. Ik heb hem proberen te spelen maar vond het een erg statisch en liniear spel. Mooi voor de fans dat er nog een nieuw deeltje uitkomt, mij doet het niets ;)

Misschien komt het voornamelijk omdat ik Uncharted pas heb proberen te spelen toen deel 3 zga in de winkel lag en daarmee zag hoe achterhaald deel 1 inmiddels is. Geen idee.
Ik heb het eerst ook nooit leuk gevonden had toen van deel 1 de demo gespeelt en vond het niet leuk, later toen deel 2 dus ook al tijdje uit was had een collega het een keer over en hij heeft me toch overgehaald het eens te gaan spelen weer.
Ik ben toen na gamemania gelopen en heb voor nog geen 10 euro de plartinum versie 2de hands gekocht, ik ging spelen en toen kwam ik er pas achter hoe leuk ik het vond en gewoon dat demo stukje effe lastig was.
Nee he... nu moet ik toch een PS4 kopen! :+

Ben enorme fan van de Uncharted series, meerdere keren uitgespeeld en ook online gespeeld. Ben nu een beetje van mijn verslaving af. Desalniettemin moet en zal ik de nieuwe Uncharted ook hebben/spelen! Top serie! _/-\o_

[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 15 november 2013 10:05]

Wow,
GTA3 was de reden voor de aankoop van mijn PS2.
Enorm genoten van Uncharted 3 op mijn PS3 (Uncharted 2 ligt klaar om te spelen).
Even de reviews afwachten, maar ik begin alvast te sparen voor een upgrade.
Je ben bij 3 begonnen had gewoon deel 1 gekocht heel goedkoop voor paar euro bij gamemania ofzo, zo heb ik het 2 jaar geleden ofzo ook gedaan eerst heel goedkoop deel 1 gekocht toen goedkoop deel 2 gekocht en deel 3 bij de release dan gehaald :P.
Heb zelf alle Uncharted games voor de PS3 liggen en ik moet zeggen dat ik het eigenlijk allemaal wel goede games vind. Verhaallijn, humor, graphics, speelbaarheid. Op alle fronten vind ik ze wel goed genoeg scoren. Ben dus benieuwd wat ze met deze game gaan doen op de PS4. Uit deze teaser is in ieder geval nog niet zo veel op te maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee