ZeelandNet schroeft internetsnelheden op tot 200Mbit/s

ZeelandNet heeft de snelheden van zijn internetabonnementen fors opschroefd. Het duurste abonnement, Extreem geheten, biedt nu een downloadsnelheid van 200Mbit/s in plaats van 120Mbit/s. Ook de vier goedkopere internetpakketten en Alles-in-1-bundels worden sneller.

De grootste internetprovider in de provincie Zeeland biedt vijf verschillende internetpakketten aan, terwijl ook in de drie Alles-in-1 tripleplaypakketten internettoegang is opgenomen. Bij al deze abonnementsvormen heeft ZeelandNet de downloadsnelheden per direct verhoogd. Ook de uploadsnelheden zijn bij de meeste pakketten verhoogd.

Met het zogeheten Extreme-pakket biedt de kabelaar uit Zeeland nu downloadsnelheden tot 200Mbit/s. Daarmee evenaart de kabelaar de snelheid van het duurste UPC-pakket dat sinds april verkrijgbaar is. Het snelste abonnement van Ziggo blijft nog steken op 150Mbit/s.

De snelheidsverhoging bij ZeelandNet zal geen invloed hebben op de abonnementsprijs. Wel meldt de provider op dat klanten met de oudere pakketten Comfort, Plus en Extra, geen snelheidsverhoging zullen krijgen. Zij kunnen volgens ZeelandNet in de meeste gevallen beter overstappen naar een andere abonnementsvorm.

Oude snelheid (down/up)Nieuwe snelheid (down/up)
Basis 2Mbit/s / 0,5Mbit/s 3Mbit/s / 1Mbit/s
Midi / Alles-in-1 Instap
8Mbit/s / 2Mbit/s 10Mbit/s / 2Mbit/s
Premium / Alles-in-1 Premium
50Mbit/s / 5Mbit/s 60Mbit/s / 6Mbit/s
Super / Alles-in-1 Super
80Mbit/s / 8Mbit/s 120Mbit/s / 10Mbit/s
Extreem
120Mbit/s / 10Mbit/s 200Mbit/s / 10Mbit/s

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

30-10-2013 • 14:28

93 Linkedin

Submitter: Teuntje55

Reacties (93)

93
85
44
1
0
28
Wijzig sortering
Mooi voor de klanten. Wat ik me wel afvraag is of je in de praktijk iets zou moeten merken van die snelheidsverhoging. Door vernieuwing van mijn pakket van UPC is mijn snelheid verhoogd van 25 naar 120 Mbit/s maar gevoelsmatig lijkt er niets anders te zijn. Ik heb dus het idee dat dergelijke snelheidsverhogingen toch een papieren tijger lijken te zijn.
Met browsen zul je het niet merken nee, maar als je een (goede) torrent (of iets via Usenet) binnentrekt zie je het heus wel.
Ben recent van 40/4 naar 100/100 gegaan en reken maar dat ik het merk bij normaal internetten: plop: alle content staat er :)

Dus een stap van 25 naar 120 zou jij zeker wel moeten merken tijdens internetten.
Maar als je wireless gebruikt zou ik inderdaad zoals hieronder genoemd even je wireless setup nalopen: als je nog een oudere router/modem hebt staan met trager wifi, gaat veel van je snelheid de prullenbak in. Zou overigens wel suf zijn als je als provider wel 125Mbit download aanbiedt, maar je je klanten spullen geeft die dat niet halen....maar ben niet bekend met de apparatuur die UPC levert :)
Er is meer dan alleen bandbreedte 'down' wat de gebruikers ervaring bepaald. Zo is upload belangrijk maar ook 'round trip time' (tijd die het kost om een bericht te sturen en antwoord te krijgen) en 'packet loss' ('zoekraken' van berichten) die laatste twee kunnen ook weer invloed hebben op de daadwerkelijk behaalde throughput(doorvoer). Bijvoorbeeld door het missen van een ack bij gebruik van slow-start

Die laatste twee worden ook sterk bepaald (naast aantal hops) door de apparatuur dat gebruik wordt. Nu is het zo dat bij de goedkope(/tragere) consumenten abonnementen vaak ook goedkope apparatuur wordt geleverd die zo zijn beperkingen heeft. Ook is er een wisselwerking tussen upgrades bij de apparatuur en netwerk van de isp en de snelheids-aanbod/upgrades bij de uiteindelijke consument.

Gezien je van 40/4 asynchroon naar 100/100 synchroon bent gegaan vermoed ik dat je misschien wel van isp bent geswitched maar bijna zeker van techniek om de last mile te overbruggen. Ook zit je aan de 100mbit grens waardoor je aan een 'nieuwe' generatie routers en netwerkapperatuur vast zit die door vooruitgang ook lagere latencies en minder last hebben van andere hiccups(denk aan maxima met aantal connecties etc)

Gezien de gemiddelde consument hier allemaal niet in interesseert is richten ISP's zich puur op adverteren op up/down snelheid - gezien dit tweakers is zit ik er hier 'wijs' over te doen. :> Het moraal van het verhaal is dat alhoewel er een sterke correlatie tussen dingen er best nog wel eens meer aan de hand kan zijn.

Verder is het jammer dat de upload niet omhoog gaat met de download, met meerdere mensen en als je dingen gaat doen als video bellen kan je toch net niet op volle kwaliteit aan de gang.

[Reactie gewijzigd door Mr_Light op 30 oktober 2013 15:28]

van 40/4 naar 100/100 zul je alleen merken als je bijvoorbeeld wat upload of erg grote files download wat betreft de snelheid dat jij internet licht dus totaal aan hoe zwaar de content is


iets dat maar een paar KB groot is zal dus net zo snel over een lijntje van 40/4 aankomen als dat van een 100/100 lijntje
Dat klopt natuurlijk niet. Een klein bestand komt op een 100/100 lijn echt wel sneller aan dan op een 40/4 lijn.

Wel is het zo dat bij dergelijke bestanden de latency een grotere factor speelt dan de lijn snelheid en het verschil dus niet of nauwelijks merkbaar zal zijn.
Nee een klein bestand dat niet de breedband vol trekt zal altijd even snel aankomen (responsiviteit daar gelaten) die 100/100 aanduiding zijn geen snelheids limieten maar rijbaan limieten
@iedereen met de soortgelijke opmerking:

Ik heb mijn netwerk eerder dit jaar een upgrade gegeven naar AC dus daar zou het niet aan moeten liggen.

Bij casual surfen valt het me niet op en mijn torrents worden binnengehaald door een DiskStation. Nadat deze gestart zijn, kijk ik er dus niet meer naar om. Zit toevallig wel te overwegen om met usenet te gaan werken. Goed dus om te lezen dat ik dan wel iets aan een snelheidsverhoging zou hebben.
Usenet haalt de max van je lijn, dat is vaak sneller dan torrents idd :)
Overigens is het gevaar van automatisch door je NAS zaken laten downloaden wel dat deze misschien 80 Mbit opslurpt omdat je een rap torrentje hebt binennwandelen, waardoor je dus zelf nog de rest mag gebruiken ;)
Usenet haalt de max van je lijn, dat is vaak sneller dan torrents idd :)
Overigens is het gevaar van automatisch door je NAS zaken laten downloaden wel dat deze misschien 80 Mbit opslurpt omdat je een rap torrentje hebt binennwandelen, waardoor je dus zelf nog de rest mag gebruiken ;)
Dat "probleem" zal dan niet lang duren. Een torrent drukt zelden mijn lijn dicht...nu ik 120 Mb heb. Je houdt best flink wat over om noormaal te surfen. Maar hett lukte nog wel om de lijn dicht te drukken toen ik op ADSL ongeveer 6 Mb had. En dat duurde dan ook nog eens met gemak een uur of wat. Als ik nu dus 100 Mb via een torrent haal is dat extreem zeldzaam, maar het is ook nog eens 15 keer sneller klaar dus ook 15 keer korter verstorend.

Met usenet druk ik mijn lijn wel dicht, maar iets wat vroeger twee uur verstoring opleverde levert nu 6 minuten verstoring op

[Reactie gewijzigd door Ortep op 30 oktober 2013 21:07]

Heb je N apparatuur en A/B/G op hetzelfde AP zitten? Check dit even:
http://www.smallnetbuilde...-when-upgrading-to-80211n

Voor mij werkte dit goed. Mijn asus n66u kan 5Ghz en 2,4Ghz bedienen. Op 5Ghz laat ik alleen N clients connecten, de rest gaat op 2,4Ghz.
Wat hij bedoeld is, wanneer je via steam, origin, uplay of soortgelijk platform een game van meer dan 15 gig download vallen de snelheden echt op


;)
Ja dat merk je goed. Met mijn 120Mbit lijn de preload van BF4 binnengehengeld. Niet constant maar wel een aantal keer de 12MB/sec aangetikt! :)

edit: woord vergeten :P

[Reactie gewijzigd door KornoPoning op 31 oktober 2013 07:13]

Of als je thuis een server draait van het een of ander type, dan merk je het ook snel.
vergeet niet gamen en downloaden tegelijk ( geen lag )
dat gaat niet helemaal op, volgens mij moet je dat toch instellen hoeveel je voor downloaden wilt gebruiken en voor gamen, want ook al heb je 120 of 200, een beetje download prog, neemt gewoon de max.
ik heb hier thuis 150 mb internet van UPC ik zelf gebruik een account van 120mb met NZB die download 13/14mb per seconden..

ik download gewoon volop en kan gamen tegelijk maar idd je moet een account hebben dat je niet de gehele verbinding pakt of u kunt het uitterraadt instellen ;)
me vriendin wil nog wel es wat downloaden ( series) daar heb ik dan toch wel redelijk last van in BF, ze download dan via nieuwsgroep en hoe sneller het gaat hoe beter, hoe meer last ik heb hahahah
Als je Usenet gebruikt zal je tijdens het downloaden zeker wel een extreem verschil merken, maar aan de andere kant, als je in de middag een filmpje downloadt voor vanavond merk je om 20.30 natuurlijk niet of die om 15.00 of 16.30 klaar was met downloaden.

Bij deze snelheden krijg je trouwens ook al wel te maken met hardware-limieten van je router en kabels, vraag me af of een simpele consument ook echt die 200Mbit gaat halen.
Aan de kabels ligt het niet. Ik kan me niet voorstellen dat ze nog iets ouder dan cat5e zullen meeleveren aan de consumenten. Cat5e, in tegenstelling to wat de meesten denken, is geschikt voor doorvoersnelheden tot 10Gbits per seconde tot een afstand van 20m.

Aan de apparatuur kan het wel degelijk liggen. Ik had een Bbox 2 van Belgacom en de interne netwerkkaart (ja een pci kaartje net als in oude laptops) was gewoon bagger. Mijn lijn syncte op een 70/6 profiel terwijl ik via WiFi maar maximaal 19 mbit haal omdat de hardware daar gewoon lastig mee had (die dingen zijn ook gemaakt van voor de vdsl tijd). Via draad haalde ik wel altijd ongeveer de snelheid van mijn cap van 50mbit.

Met de nieuwe Bbox 3 schijnt het beter te werken maar tot ze hun snelheid verhogen kan ik niet zeggen tot hoever het beter gaat. Alleszins haal ik nu bij goed bereik bijna dezelfde snelheden als ik met een kabel zou halen.
Als trouwe tientalle jaren gebruiker van zeelandnet moet ik zeggen dat ik zeer te spreken ben over de provider. Ik woon dichtbij de hoofdnode en heb nooit internet problemen (totdat ze een paar kabels uit de grond graven). Overigens kregen wij dit wel met invoer van de nieuwe modems halverwege dit jaar. Hoop problemen die miraculeus waren verholpen (was ver van de enige).

Ook wel mooi is dat er elk jaar (meestal in maart) een snelheids verhoging word doorgevoerd.
Nu vorig jaar is dit er bij in geschoten maar begin dit jaar werd de snelheid gelijk verdubbeld (voor premium pakket houders) (25mbit naar 50mbit). En nu weer al met +10Mbit/+1Mbit.

Er is alleen 1 probleem met deze nieuws aankondiging.
Nu zeggen ze dat het naar 60 (voor premium) is gegaan maar dit blijkt nog niet waar te wezen, ik weet niet of de modem's gereset moeten worden maar iedereen in de straat haalt nog steeds zijn oude snelheid.

Kortom, ik bedank hierbij zeelandnet voor het ingebruikname van de enorme hoeveelheid overhead die zij nog over hadden (inside info).
Je moet inderdaad je modem resetten om de nieuwe snelheid te krijgen. Je modem moet namelijk een nieuw profiel ophalen van de server.
Vanacht om een paar minuten voor 01:00 viel mijn verbinding weg. Ik neem aan dat het modem gereset werd.

Vanmorgen een speedtest gedaan en kom uit op 59177 kbps down en 5842 kbps up en een ping van 6ms. Mij hoor je niet klagen :)

Overigens had ik 2 jaar geleden een hoger abonnement (Super) maar heb die naar Premium gedowngrade toen die van 20 naar 50 Mbps ging; Super ging van 50 naar 80, dus bleef effectief de zelfde snelheid houden voor lagere maandkosten. Kostte een maand abonnement, 'boete' maar dat heb je er al weer snel uit.

Mooi om te zien: 2009 was Super 12Mbps, in 2010 werd dat 20Mbps, in 2011 50Mbps, in 2012 80Mbps en nu dus 120Mbps. Een vertienvoudiging in 4 jaar tijd!
Anoniem: 498789
@D vd V30 oktober 2013 14:33
ligt er net aan waarvoor je je internet gebruikt. Bij casual gebruik wifi op telefoon/tablet merk je geen verschil inderdaad
Zit je via wifi op internet? dan is misschien je draadloos netwerk aan een upgrade toe. Met deze internet snelheden zit je vaak boven de capaciteit van je wifi.
Dat komt omdat wat jij en iedereen snelheid noemt, niets met snelheid te maken heeft.

De beschikbare bandbreedte is verhoogd (hoeveelheid bits die je tegelijktijd kunt versturen of ontvangen). Niet de snelheid van je pakketjes zelf, die is bij elk pakket van elke provider zo snel als mogelijk is met de onderliggende techniek.
Heeft alleen nut als je regelmatig grote bestanden download ;)
Vaak is het zo dat mensen achter een router nog een switch zetten die eigenlijk ontoereikend is en niet de volledige snelheid haalt..
In mijn geval heb ik een 150Mbit/s abbonement, maar dit haalder ik eerder niet met mijn switch (HP switch met 24x 1Gbps). Het resultaat lag meestal tussen de 30 en 70 Mbit/s. Na het vervangen van de switch voor een Cisco SG300-28 haalde ik wel de volledige snelheid.

Een goede switch kan het verschil maken, maar vaak denkt men daar niet aan en belt men de provider dat de snelheden niet gehaald worden. (hier was ik ook schuldig aan..)
Beetje offtopic, mag ik vragen om welk model HP switch het precies ging?
Als een switch met 24x 1gbit een max download van 70mbit doorlaat is er eerder iets anders aan de hand.... Heb je misschien per ongeluk jumbo frames aangehad op een switch die het niet ondersteund bijvoorbeeld?
Met kabel/glasvezelinternet heb je dit probleem niet. Kabel heb je (buiten dingen als overboeking etc.) gewoon je max snelheid en is dit niet afhankelijk tot je afstand van de centrale e.d.
De verbindingssnelheid van buitenaf is natuurlijk altijd een grijs gebied.
Echter wil ik met mijn reactie aangeven dat een probleem niet altijd bij de provider hoeft te liggen.
Soms moeten we ook gewoon even naar onszelf kijken ;)
Treurig, heb je 200mbit, is je upload nog maar 10mbit.
Dan heb ik liever 100/50 ofzo.

Is er enige technische reden waarom uploads bij kabel zo laag zijn? Glasvezel blijft zo toch nog wel aantrekkelijk.
Technisch gezien kan het prima. Maar omdat 90% van de gebruikers nog altijd meer download dan upload is het voor de provider niet rendabel om zoiets te doen.

OT:

Wat ik niet snap is dat het basisabbo maar een magere 3 mbit is. De meeste adsl providers bieden standaard al 8mbit aan als basis (afstand tot de centrale buiten beschouwing gelaten) Het is goed genoeg om wat sites te bezoeken, maar downloaden, YouTube zal wel niet erg lekker vlot gaan.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 30 oktober 2013 14:38]

Technisch gezien kan het prima. Maar omdat 90% van de gebruikers nog altijd meer download dan upload is het voor de provider niet rendabel om zoiets te doen.
Misschien om ervoor te zorgen dat zakelijke gebruikers die servers willen draaien een zakelijk abonnement nemen?

Of misschien om ervoor te zorgen dat uploaden via bittorrent binnen de perken blijft, om zo problemen met media-industrie te voorkomen?
Er zijn vast ook mensen die thuis werken, en dan is een snelle upload wel handig. Ook zullen er vast mensen zijn met een NAS die overal ter wereld bij hun bestanden willen komen, dus dan is een hoge upload ook wel leuk.

Problemen met de media industrie voorkom je niet door de uploadsnelheid laag te houden. Dan duurt het maar 5 minuten langer voordat alles verstuurd is.

@Davey 400
Ik heb trouwens een VDSL lijntje met 40/4. Dat is snel zat. Downloaden doe ik toch niet veel en met 5MB/s gaat het ook wel snel. Upload zou van mij wel omhoog mogen.
3 mbit is niet supersnel, maar prima geschikt voor mail, streaming audio en zelfs Netflix op een niet al te groot scherm. Ook 'casual surfen' gaat prima.
Zware pagina's vormen een probleem. In een paar minuten films binnenhalen zit er niet in.
Ook Usenet en Torrents werken beide echter prima, ook bij dit soort snelheden.

Hoge snelheden zijn vooral erg comfortabel, maar in veel gevallen zeker niet noodzakelijk.
Daarnaast heeft de overgrote meerderheid denk ik ook geen basisabbonement maar eerder een alles in 1 instappakket met 8Mbit/s
Ik weet er alles van. Mijn mobiele internetverbinding is gecapped op 128kbps. Dat is gewoon traag te noemen, maar per maand jaag ik er toch nog 2GB doorheen. Ik heb deze bundel bewust gekozen omdat het ech onbeperkt is en goedkoop (7,50 per maand). Whatsapp, facebook, twitter, etc werken er prima op. Zelfs streaming radio.

Wat ik ook bedoel is de aggressieve houding van de kabelaars. Ze vertellen dat kabel allemaal veel sneller is dan dsl, maar bieden wel pakketten aan met snelheden die langzamer zijn dan het goedkoopste adsl abo van een tientje.. Biedt dan een pakket aan die sneller is dan DSL, wat UPC bijvoorbeeld deed met het oude 25Mbps pakket.

Thuis heb ik gewoon 40Mbit internet. Voor downloaden snel zat, zoveel download ik niet. Uploaden gaat met 4Mbit ook wel vrij snel.
10 Mbit up is voor 99.8% van def mensen genoeg, de meeste mensen uploaden namelijk zeer weinig tot niets. Downloaden daarintegen wel, en dus is de veel hogere download snelheid bij Kabel toch aantrekkelijker dan bij Glas.
zou dat toch ondersteund door een onderzoek willen zien

en verder kun je het ook zo zien de meeste mensen uploaden niet want het internet is daar voor te traag...

verder was er een enorm campagne door UPC en Ziggo dat glasvezel niet nodig is
en dat men best bij kabel kan blijven...

ik heb afgelopen maanden toch echt meer dan 500GB zitten uploaden en heb maar een magere 6Mbps upload ik zou toch echt wel een 50/50 of 100/100 lijntjes willen krijgen van ziggo
Je praat jezelf nu tegen .

Je zegt eerst dat uploaden niet snel genoeg is en dat daarom mensen het niet doen , en vervolgens zeg je dat jijzelf met een magere 6Mpbs upload er 500GB in enkele maanden uitperst, dit is veel en veel meer dan gemiddeld. Dit zou dus betekenen dat zelfs 6Mpbs (wat veel minder is dan 10) al meer dan voldoende is.
Nee dat zijn aannamens jij vind dat veel terwijl er geen onderzoek is geweest voor het zelfde geld dat ik misschien net boven of onder het gemiddelde zit je kan het dus niet zomaar weten
Aannames? nee hoor. Ik herhaal precies wat jij zegt :)
Volgens mijn pip pagina zou ik nu ook 60/6 moeten hebben. Een speedtest wijst uit dat ik nog steeds op 50/5 zit.
Als je ff je modem een reboot geeft krijg je de nieuwe snelheden :)
Apart. Normaal gesproken worden die remote gereboot.
Anoniem: 498789
30 oktober 2013 14:32
prima provider! maak er al vijf jaar gebruik van en nog nooit merkbare storingen meegemaakt. gratis verhogingen zijn altijd welkom natuurlijk! ik meen dat ze ongeveer twee jaar geleden ook al een gratis verhoging hebben doorgevoerd.

ik betaal nu 31 euro voor een 60 Mbit verbinding
Normaal gesproken voert zeelandnet elke jaar (meestal in maart) een snelheids verhoging door.
Vorig jaar niet en dus vandaar de verdubbeling dit jaar :).
Zeelandnet is zeer slim om zo zijn klanten proberen te behouden. Dit bewijst wel weer de concurrentie die de kabelaars vrezen nu de glasvezel zijn opmars maakt, ik ben Ziggo klant en wordt de laatste weken overspoeld met Ziggo reclame dat hun kabel toch wel beter is dan de glasvezel aanbieders in mijn regio, stel Ziggo zou ook de snelheid opdrukken naar 200 dan wordt het voor mij minder interessant om erover na te denken. De Vodafone aanbieding van 500/500 steekt me eigenlijk toch wel de ogen uit. Maar weet niet of ze die ook waar kunnen maken, ik bedoel, ik kan van de buitenzijde gigabits aanbieden maar als de oude kabel in huis gebruikt blijft worden dan blijven al die snelheden toch maar relatief.
In Zeeland is nu ong 0% van de huizen aangesloten met FttH en als je al één van de gelukkigen bent, zit je alsnog van aan Delta/ZeelandNet via diezelfde vezel. Slim hoeven ze niet echt te zijn want voor een beetje sneller internet is er gewoon geen alternatief...
Ik zou willen dat KPN eens wat meer moeite ging doen in Zeeland. Ik zit nu met een 14 mb verbinding over adsl en tv van Delta. Opzich hoef ik geen sneller internet, maar ik zou eigenlijk willen kiezen voor TV van xs4all. Dat biedt een belangrijk voordeel dat ik overal in huis tv kan kijken op mijn laptop. Bij Delta zit ik vast aan analoge tv (voor zolang het nog kan) of aan een apparaat met Cl+. Maar met mijn huidige verbinding is het eigenlijk te krap als je meer dan twee zenders gaat bekijken.

De wijkcentrale in mijn woonplaats is geschikt voor vdsl, maar daadwerkelijk vdsl afnemen kan alleen in de directe nabijheid van de wijkcentrale
Reken er maar niet op. Te weinig animo en dus niet winstgevend genoeg... Klinkt Kwalitatief Uitermate Teleurstellend en dat is het ook.
typisch dat er altijd wordt gezegd dat er geen noodzaak is voor een hogere upload snelheid. Naast files sharen kan is het zeker wel nuttig voor de gemiddelde consument. Bijvoorbeeld in HD video bellen. tegenwoordig is dat echt nog vaak een pixelachtige diashow.

En dan als tweede punt, je weet pas wat je met zo'n hoge upload kan als je er gebruik van kan maken. Dan zullen er denk ik vanzelf wel meer gebruiksdoelen boven komen drijven.
+1

Of gewoon lekker foto's sharen met familie, netwerkje opstellen tussen elkaar etc etc
mooi, wij hebben Premium door ons huis... we hebben al een gratis verhoging gehad...

maarja, wat wil je anders... we hebben hiervoor ADSL gehad, niet vooruit te branden. daar ook een snelheidsverhoging op gedaan en bam, de lijn was zo onstabiel dat je 10 minuten kon internetten en dan weer 10 minuten niks.

Zeelandnet zakelijk bied al langer glasvezel aan, maar of ze dit ook gaan inzetten voor consumenten? ik weet het niet...

en voor tv moet je toch bij zeelandnet blijven, je kan volgens mij niks anders hier...
Anoniem: 551235
30 oktober 2013 14:56
Kom ik aan met mijn 40mbit. Wat een geniale aanbieder dit.

Ik hoop voor de 200mbit gebruikers, dat de servers waar zij vandaan downloaden deze snelheden aankunnen per gebruiker.. :p
Wees blij met 40mbit! Waar ik woon levert de kabelboer maximaal 30mbit met tv en telefoon voor maar liefst 68euro! Ik heb een lager pakketje genomen en 'savonds als iedereen gaat internetten zakt de snelheid ook nog in. Je kan bellen en mailen wat je wilt maar ze zeggen dat het gewoon aan je kabels thuis ligt!

[Reactie gewijzigd door bigsteve22 op 30 oktober 2013 15:01]

Heb ik ergens gezegd dat ik niet blij ben met mijn 40mbit? Ik doelde er namelijk meer op dat 200mbit 5 keer sneller is dan het internet dat ik heb. Wat ik overigens al aardig aan de rappe kant vindt.

Ben benieuwd wanneer Nederland weer op NR1 van de wereld staat, met snelste Interwebz wereldwijdt :p

GOGOGOGO :)
Voor Steam is het ideaal (daar haal ik iig altijd mijn maximale snelheid). Ik koop daar meestal iets in een impuls, op een moment dat ik tijd/zin heb om te spelen. Dan wil ik geen uren wachten op een download... Gisteren toevallig Max Payne 3 gekocht, bleek dat een download te zijn van bijna 30GB! Meestal vind ik mijn 60Mbit verbinding snel zat, maar in dit geval zou 200Mbit niet eens een overbodige luxe zijn.
Netjes, heb gelukkig van de zomer kabels door mijn huis getrokken, kom maar op met 120mbit!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee