Scarlet en Belgacom verhogen internetsnelheid naar 50Mbit/s

Belgacom voert een snelheidsverhoging door op zijn vdsl2-netwerk, waardoor gebruikers een snelheid van 50Mbit/s in plaats van de huidige 30Mbit/s krijgen. Ook klanten van Scarlet, dochterbedrijf van Belgacom, krijgen de verhoogde doorvoersnelheid.

BelgacomBelgacom gaat de snelheidsverhoging op 2 april volgende week aankondigen, maar woordvoerder Jan Margot wil de upgrade al wel bevestigen aan Tweakers. Op Userbase constateerden Belgacom- en Scarlet-klanten al dat hun snelheid verhoogd was, maar nog niet iedere klant kon de nieuwe snelheid van 50Mbit/s al meten. Vanaf volgende week moeten wel alle klanten van de nieuwe snelheid gebruik kunnen maken.

Of ook de uploadsnelheden worden verhoogd is niet bekend. Belgacom wil verder geen details geven over de aankondiging van volgende week dinsdag. De vorige, lichte, snelheidsverhoging van Belgacom betrof de upload. Die werd bij drie van zijn consumentenabonnementen en vier van zijn zakelijke internetpakketten vorig jaar september doorgevoerd. Een jaar geleden introduceerde Belgacom zijn huidige pakketten. De downloadsnelheid werd toen bij alle abo's 30Mbit/s, waar dit eerder 15Mbit/s was voor Start en Comfort, en 25Mbit/s voor Maxi.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

27-03-2013 • 13:19

76 Linkedin

Submitter: thepretorian

Reacties (76)

76
72
45
6
0
21
Wijzig sortering
Vanaf volgende week moeten wel alle klanten van de nieuwe snelheid gebruik kunnen maken.
Voor de duidelijkheid: deze snelheden zijn enkel mogelijk voor degenen die dicht genoeg bij een ROP zitten (< 400 meter). Klanten die verder dan 400 meter van de centrale zitten worden standaard op 20/2 geprovisioneerd en kunnen via DLM (Dynamic Line Management) worden geüpgrade naar max. 30/2. Voor deze klanten maakt deze verhoging dus geen verschil.

Je kan het huidige profiel uitlezen in de webinterface van de bbox2 of met de VDSL2tool.

[Reactie gewijzigd door Petervanakelyen op 27 maart 2013 13:26]

ik heb vanaf vandaag een 70/6 profiel en ik zit ongeveer 200m van een rop
[code]
**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
download upload
Line: 69976 kbps 6048 kbps
Modem max: 99856 kbps n/a Estimated!
Calculated max: 81987 kbps 17178 kbps Estimated!
Profile: 17a
Line length: 220 m Estimated!
Training margin: 14.0 dB
Attenuation: 5.7 dB
[/code]
Ik heb ook bijna een half jaar 50mbit op mijn Belgacom lijn.

Uit mijn b-box2 : Downstream line rate 50192 kbps


Ik woon op 10m van de centrale (Antwerpen-Zuid). Volgens de testen van de Belgacom technieker die de lijn hier is komen installeren is mijn maximumsnelheid momenteel 120mbit, indien Belgacom dat profiel zou toelaten.
Anoniem: 164112
28 maart 2013 03:35
In België heb je gewoon de keuze tussen een echt FUP en telenet met hun "grootgebruiker", ik was vroeger telenet klant, ook al is m'n snelheid minder, niet iedere maand als "Grootverbruiker" gezien te worden heeft héél veel meerwaarde voor mij.

Het is moelijk uit te leggen hoe telenet de concurentie benadeeld, Stel je huurt een film op Xbox live 1080p (beter en goedkoper als telenet) je kan dit toch moeilijk gaan huren op een tijdstip als je niet als grootverbruiker wordt gezien! na 1u 's nachts, als je huurt bij telenet gaat dit niet van limiet.

Als tweaker, tel eens samen hoeveel je doet met de gewone 150 GB die je in normale uren krijgt! Beetje online gamen, spelletje van steam, beetje youtube, 2 filmpjes huren en 't is gedaan!

En die Bbox2 is echt een prima toestel, op de wlan en "maar" 100mbit switch na, maar die moet je niet gebruiken, ik heb zelf een Gbit switch en wat beter Ap's er aan hangen, ik zou iedereen met het "grootverbruiker" probeem die in een VDSL2 zone woont echt aanraden om Belgacom te overwegen, én 't is goedkoper;) en nu moet je ook op snelheid niet zoveel meer onderdoen. Dus komop Belgacom zet mij ook op een sync van 70mbit (fyi: 20voor iptv en 50voor internet)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 164112 op 28 maart 2013 03:46]

Lopen ze in Belgié nou zo achter of gaan wij nou zo extreem ver? Ik zit thuis lekker met 120 mbit te kachelen namelijk, en ik ken mensen met glas die 250/250 hebben.

edit: Waarom een -1 beoordeling? Ik vraag me serieus af waarom het verschil in snelheden tussen onze twee landen zo gigantisch buiten proportioneel is, maar goed blijkbaar is een normale vraag dus niet het beantwoorden waard.

[Reactie gewijzigd door sfranken op 27 maart 2013 13:33]

Het is niet Belgie die zoveel achter zit, maar Belgacom en Scarlet. Ik heb bij Telenet wel 120/5 zonder limiet (FUP). In vergelijking met Nederland is dit nog steeds een groot verschil maar die 50 van Belgacom is in de huidige tijd gewoon belachelijk.

Ik vermoed zelf dat Telenet ook zijn snelheden weer zal aanpassen. Ze hebben dit al meermaals gedaan als antwoord op een verhoging bij Belgacom.
Het is niet België die zoveel achter zit, maar VDSL2 dat achterloopt op glasvezel.
In Nederland zal men ook geen 250/250 (of zelfs 100/100) kunnen aanbieden over een koperpaar.

Maar waar België wel wat in achterloopt is dat glasvezel tot thuis (FTTH) amper uitgerold is of aangeboden wordt, terwijl dit in Nederland toch iets meer verspreid geraakt.
Belgacom wil dit niet uitrollen omdat ze het dan toch moeten openstellen voor de concurrentie. Ze doen wel wat testjes maar dat is het dan ook. Persoonlijk kom ik als toch wel zware internet gebruiker wel toe met 50Mbps, ze blokkeren ook geen poorten en knijpen u verkeer niet af wat bij de concurrentie wel gebeurt (alsook 120Mbps bieden maar met zware overboeking) en echt unlimited internet in plaats van FUP waar je moet opletten hoeveel je download en wanneer.
Ik zie persoonlijk liever de upload wat groter worden, met een 50/6 profiel zal dit wel niet boven de 6Mbps uitkomen (en de profielen 60/6 en 70/6 geven aan dat ook bij die profielen de upload niet snel boven de 6Mbps zal uitkomen).
niet enkel op glasvezel, maar ook op de goeie ouwe coax-kabel. Telefoonlijnen hebben nu eenmaal veel slechtere shielding, waardoor de signaalkwaliteit snel verslechterd.

beiden worden niet gebruikt voor hun oorspronkelijke doel, maar coax heeft gewoon het geluk gehad om vroeg voor een minder storingsgevoelig medium te kiezen.
Zonder limiet... bij Telenet... :*) ik moet even bekomen... :) momentje... Amaai... lang geleden dat ik zo heb gelachen...

Telenet Fibernet XL Shake - 91 € (77€+ kabel abonnement wat ongeveer neerkomt op 14€ per maand)
TV - Telefoon - Internet 120/5 MET FUP

Telenet Fibernet Shake - 70,50 €
TV - Telefoon - Internet 60/4 MET FUP (56,5€+ kabel abonnement wat ongeveer neerkomt op 14€ per maand)

Belgacom Pack Comfort - 59,95 €
TV - Telefoon - Internet 50/3 ZONDER FUP (TV Overal is 5€ extra)

Waarom vergelijk ik niet met de Maxi? Omdat de Maxi bovenop de 3 diensten ook nog een tablet inbegrepen heeft in de huurprijs evenals TV Overal en 1Gb mobiel data (tegenover 250Mb data voor de comfort) dat gebruikt kan worden op je tablet of op je smartphone indien deze ook bij deze pack toegevoegd is...
Zelfs als je Telenet Fibernet Shake gaat vergelijken, dan betaal je nog duur...

Ter info: Prijs Belgacom Pack Maxi komt op 73,95 €
TV - Telefoon - Internet 50/4 ZONDER FUP
+ 1Gb mobiel internet
+ tablet of boeket of Deezer Premium Plus
+ TV Overal
Anoniem: 350781
@Elias_dc27 maart 2013 13:48
Misschien ook even vermelden dat dat voor het duurste abbo is? Heb zelf 60/4 bij telenet, ook "zonder limiet" (250-300gig in de praktijk).

Als je deze nieuwe snelheden ook werkelijk krijgt maakt het belgacom wel aantrekkelijker aangezien hun idee van onbeperkt iets hoger ligt als bij telenet.
Vergeet niet dat bij vdsl2 je ook rekening moet houden met de afstand tot de centra cq. meterkast. Boven de 1 km loop de haalbare snelheid dan snel terug. Bij kabelinternet heb je daar dan weer geen last van.
In grote steden heeft Belgacom op het einde van bijna iedere straat een kast staan.
In de praktijk vind ik dat Belgacom veel minder downtime heeft dan mijn FiberNet verbinding die ik vroeger had. Ook haal ik de gepromootte snelheden en is vrij, echt vrij.
Ik heb niet het duurste abbo en heb ook 120/5 bij telenet. "zonder limiet" als je goed plant ('s nachts downloaden) kun je tot +800GB gaan zonder een grootverbruikerstatus te krijgen :)
Ik weet niet wat jij verstaat onder FUP maar "goed plannen" zou daar imho geen voorwaarde van mogen zijn.
Erg eigenlijk, de benaming 'vrij downloaden' geven aan je product (omschrijving: Wil je het onderste uit de kan? Dan is onze internetformule met vrij downloaden beslist iets voor jou? Hiermee kun je een gigantische hoeveelheid informatie verzenden en ontvangen.).
Terwijl moeten je gebruikers moeten nog steeds onnozel zitten doen om niet op smalband te vallen..
En hoe goed gaat dat plannen als je niet eens vaste tijdstippen krijgt waarop het 'daluur' geldt?


Ik heb dommel, ongelimiteerd, en zij bedoelen dan ook echt ongelimiteerd van hun kant.
Ik heb anders wel pech dat ik te midden de velden woon en nog met adsl1 zit, dus 4.6 mbit, en toch kan ik per maand meer downloaden dan diegenen met *tig keer hogere snelheid.

Als ik mijn pc continue zou laten downloaden zou ik meer dan 1.4 TB kunnen downloaden op een maand.
Als ik dichter bij de centrale had gewoond, en 30mbit had en ik deed hetzelfde zouden ze er nog niet om malen, ongelimiteerd = ongelimiteerd zonder kleine lettertjes.

Als mijn kennissen uit de stad dan zitten stoer doen met hoe snel hun verbinding wel niet is kan ik alleen maar zeggen: Fantastisch! Dan kan je na 1 dag al aan je limiet zitten!

Zelfs al kom ik helemaal niet in de buurt van 800GB per maand, ik hoef me tenminste niet druk te maken over daluren en telemeters.
Ik kan doen wat ik wil, zonder kopzorgen, en dat is me meer waard dan wat hogere snelheid.
Noem mij nu is 1 reden waarom die 50mbit belachelijk is? In het alledaagse gebruik ga je daar nu eens helemaal niets van merken. Een website zal voor iemand die op 50mbit zit niet veel langer nodig hebben om te laden dan voor iemand die op 120mbit zit.

De enige voor wie het een verschil uitmaakt zijn de downloaders, en waarom zo gehaast? Hebben we nu echt geen tijd meer? Moet alles in het leven onmiddelijk zijn?
50 Mb/s is een goeie snelheid, maar dit is niet de snelheid die je thuis krijgt. Het hangt ook af van hoe ver je van de centrale zit. Mijn ouders zijn bij Belgacom met het duurste abo en zitten slechts op een 12/1 profiel ja idd dus geen 30 mb/s. Laat ze de snelheid bij Belgacom dus maar omhoog gooien dan gaat de snelheid bij mijn ouders (misschien) ook weer omhoog.

Belgacom hinkt achterop qua snelheid omdat ze zich meer gericht hebben op het aanbieden van een totaalpakket. Ze willen er voor zorgen als je bijv. digitale tv bij hen afneemt maar je bent voor internet nog bij Telenet je ook internet bij hen afneemt, met eventueel nog vaste telefonie of gsm abo erbij, gewoon omdat het gemakkelijker is om alles bij een provider te hebben.
Noem mij nu is 1 reden waarom die 50mbit belachelijk is? In het alledaagse gebruik ga je daar nu eens helemaal niets van merken. Een website zal voor iemand die op 50mbit zit niet veel langer nodig hebben om te laden dan voor iemand die op 120mbit zit.

De enige voor wie het een verschil uitmaakt zijn de downloaders, en waarom zo gehaast? Hebben we nu echt geen tijd meer? Moet alles in het leven onmiddelijk zijn?
idd. 50mbit is een fijne snelheid, genoeg beweegruimte voor downloads, en goede verbinding mbt streaming.

( itt upstream, wat hier en daar wel wat sneller zou mogen - was het enige 'fijne' aan mijn 120/10 bij Ziggo )
<Quote>Ik heb bij Telenet wel 120/5 zonder limiet (FUP)</Quote>

Dat zal niet tegen standaard tarief zijn
Uiteraard nog een graad erger. Heel veel aansluitingen met ADSL halen nog geen 1Mbit
Anoniem: 171104
@superiter27 maart 2013 16:37
Feit, ik woon langs een hoofdweg in een klein dorpje en ik heb al vanaf onze eerste ADSL verbinding(2001) 0,477 mbit max download snelheid. Elk jaar beloofd belgacom om VDSL lijnen te leggen en elk jaar wordt dit uitgesteld.
Die 120mbit is ook maar een pieksnelheid bij Telenet hé. Hoe meer mensen in de straat er bij Telenet zitten, hoe trager je internet is. Vergelijk het met een tuinslang: hoe meer gaatjes, hoe meer water je verliest.

Bij Belgacom is die 50mbit "gegarandeerd" aangezien je een eigen kabel hebt lopen van de kast, in het begin van de straat, naar je eigen huis.

En trouwens, anno 2013 is het snelheidsargument achterhaald.
Anoniem: 399626
@Elias_dc28 maart 2013 08:48
Nu mag je Telenet en Belgacom niet met mekaar vergelijken want ze gebruiken verschillende technologien. En dat begint al aan de kabel die bij je thuis binnen komt. Telenet gebruikt coaxiaal en Belgacom nog de oeroude telefoonkabel. En die 50Mbit is enkel te krijgen als het TECHNISCH MOGELIJK IS. Wat ook te lezen tussen de kleine lettertjes :-)
En als ik eerlijk ben, gebruiken we in huis nog geen 20Mbit van de totale bandbreedte die mij ter beschikking staan. En het WOW effect van 20Mbit naar 50Mbit of 120Mbit is bij mij al lang weg. Want de DSLAM reguleert om de 15Min. uw internet verbinding en bij BGC schommelt de bandbreedte tussen 20 en 30Mbit. Met de nieuwe 50Mbit gaan ze gewoon wat meer reserve geven om het net nog wat meer te kunnen belasten. Het word tijd dat FBH eraan komt want de tijd van het kopernetwerk is denk ik zo langzaam voorbijgestreefd.
Anoniem: 418414
@Elias_dc27 maart 2013 14:22
Ellias_dc: je mag er ook meteen bij vermelden hoeveel je daar elke maand voor moet betalen, voor die "120"/5. En wat de voorwaarden en de effectieve snelheden zijn.
Het is niet Belgie die zoveel achter zit, maar Belgacom en Scarlet. Ik heb bij Telenet wel 120/5 zonder limiet (FUP)...
Ik heb bij scarlet vdsl2 met 30 down, zonder limiet, ook geen fup voor 35euro. En ik zou niet weten waarom ik op dit moment sneller internet nodig heb. Zodat die gratis film na 2minuten binnen is ipv 9minuten?

edit: overigens zonder bijkomende kosten zoals verplicht kabelabonnement of telefoonlijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 418414 op 27 maart 2013 14:24]

ikzelf heb >Telenet fibernet 60Mbps ( er is ook 120 verkrijgbaaar) en laten we ookz eggen dat onze lieve belgische staat niet veel doet aan de belachelijk hog eprijzen van internet ( mobiel incluis)
Waarom zouden ze ? Hoe lager de prijzen, hoe lager de inkomsten (via btw e.d.)
Hoe lager de prijzen, hoe lager de winst(marge), hoe lager de belastinginkomsten.
Het is toch niet aan de staat om de bedrijven te gaan dicteren wat ze voor hun product moeten aanrekenen, als je niet akkoord gaat met de prijs van een goed/dienst moet je naar de concurrentie gaan, of dit gewoon niet nemen.

Je moet Jan met de pet eens horen steigeren als "die nullen in de regering" roken verbieden of de belastingen verhogen, maar dit willen de mensen dan wel? Je kan niet voor iets te zijn als je er voordeel uit haalt en tegen als je er nadeel uit haalt, laat de regering zich maar zo weinig mogelijk moeien met IT en communicatie, ze weten toch niet waar het over gaat, laat ze de banken maar wat strenger reguleren...
Maar het is wel aan de staat om te zorgen voor een goed concurrentieel klimaat en dat die bedrijven allemaal eerlijk spel spelen en daar valt nog wel wat over te zeggen.

De 2 grote spelers in België buiten hun machtspositie maar al te graag uit wanneer ze de kans hebben en de consument is er de dupe van met een slechte product/prijs verhouding.
Bij belgacom valt het nog iet of wat mee omdat ze verplicht zijn hun netwerk open te stellen voor anderen (wat dan weer innovaties als glasvezel tegenhoud), maar telenet heerst als een dictator op de kabel die ze niet moeten delen.
Misschien omdat je kabel (120mbit) en glas vergelijkt met vdsl?
België loopt niet zoveel acther, Nederland loopt zoveel voor. Als je kijkt naar internet verbindingen in andere landen heeft Nederland één van de beste.
ik weet niet wat jij weet maar belgacom is door een utp kabel ik denk dat een utp kabel noot 100Mbit kan krijgen, dus een 50Mbit op een utp kabel is snel genoeg.

En by the way ik zit hier thuis met een 120Mbit lijn van Telenet Dus je moet niet veel gaan zeggen als je niks weet. Oe ziggo kondigd 200Mbit aan en jullie denken dat jullie verder lopen als de rest? gues again in japan hebben ze gigabit verbinding, dus europa en amerika ja lopen ver achter met snelheden .
De huidige upload snelheidheden bij onze two quasi duopolisten:

Telenet Basic / Fibernet / FibernetXL: 2,5 Mbps/ 4 Mbps/ 5 Mbps
Belgacom Start / Comfort / Maxi : 1,5 Mbps / 3 Mbps / 4 Mbps

Lijkt me wel duidelijk dat Belgacom hun abbonnementen gaat afstemmen op die van Telenet en dus is het erg waarschijnlijk dat ze +1 Mbps zullen aankondigen voor elk van hun abonnement.

Dat meer mogelijk is bewijst dan weer Dommel, die over hetzelfde VDSL2 netwerk van Belgacom tot 6 Mbps upload aanbied. We zullen in BE wel weer een jaar ofwat verder zijn eer Telenet / Belgacom dit aanbieden.
Bij EDPnet kan je, als je upload belangrijk vind, zelfs tot 10Mbit gaan, maar dan word je download wel terug gebracht van 50 naar 16.
Anoniem: 128823
@Ravefiend27 maart 2013 13:50
Huh?? Er zijn zat aanbieders waar je 10Mbps upload kan krijgen in Belgie. En mijn abonnement heeft 6Mbps bij Telenet, er klopt niets van je lijstje.
Graag had ik van u de lijst met al die aanbieders gehad dan. Ik weet enkel van EDPnet.

Telenet FibernetXl heeft als specificatie echt wel 5 Mbps staan: http://telenet.be/2688/nl...nternet-thuis/fibernet-xl
Kijk dus maar eerst eens na of je eigen meetmethode wel klopt ipv zeggen dat een ander zijn post volledig niet klopt.
Of EDPNet die al jarenlang 50/6 aanbieden (waar de afstand het toelaat, zoals bij dit nieuws van Belgacom), of 16.5/10.
En IPv6
En...
:)
Verhoging zegt niks over je eigen verbinding. Zo had ik bij KPN ook een verhoging van 20 naar 40 Mb/s. Wat bleek: omdat ik ver van de centrale zit kom ik niet hoger dan 16 Mb/s.
Waarom maakt dat eigenlijk zoveel uit, hoever je van een centrale zit? Dat boeit toch niet zoveel voor zo'n datakabeltje zou je zeggen? Of is dat omdat je signaal over koper gaat ipv glas?
Over koper is het zo dat hoe langer de afstand tot de centrale des te lager de snelheid is. Bij mij in de buurt is er ook niet zo wijkkast of hoe je dat ding ook noemt dus ik heb nu wel VDSL2 met een snelheid TOT 40 Mb/s down en 4 Mb/s up maar door de afstand haal ik het bij lange na niet. :(

[Reactie gewijzigd door Mandrake466 op 27 maart 2013 17:10]

Denk je dat dat signaal oneindig ver gaat door dat kabeltje misschien?
Waarom mag een usb-kabel niet langs zijn dan 10m? Of een ethernet-kabel niet meer dan 100m?

Ze gebruiken een kabel die 100 jaar geleden gemaakt is om een simpel telefoongesprek over te voor nu voor een HD-filmpje over te trekken.
Dat heeft zo zijn beperkingen ja ;)
Bij dsl is de kwaliteit van de binnenbekabeling ook belangrijk. Het typische telefoonkabeltje uit de doe-het-zelf zaak blijkt nefast voor je dsl-kwaliteit.
Het is altijd verstandig om je ADSL modem direct na je IS/RA punt te plaatsen.
Nederland loopt wat dat betreft voor. Zie ook eerder bericht
http://tweakers.net/nieuw...iddeld-8-komma-2mbps.html
Op Userbase constateerden Belgacom- en Scarlet-klanten al dat hun snelheid verhoogd was, maar nog niet iedere klant kon de nieuwe snelheid van 50Mbit/s al meten.
Of die klanten wonen te ver van de centrale vandaan en zullen niet van de snelheid kunnen profiteren.
Deze post van IskaRiot is ook verhelderend:
http://tweakers.net/react...=Posting&ParentID=6073174
Uitleg over oorzaak van tragere verbinding in Belgie.

[Reactie gewijzigd door dukejunior op 27 maart 2013 13:30]

Tja, is commercieel gezien natuurlijk leuk nieuws, maar in de praktijk heeft het gros hier gewoon niets aan, die zitten simpelweg te ver van de VDSL centrale.

Bericht is dan ook beetje scheef, je 'krijgt' geen 50mbit, het is de 'maximaal haalbare snelheid die je zou kunnen halen'.
kan de regering dan ook niet gewoon een wet maken waarbij ISP providers een U PAY WHAT U GET betaal systeem geforceerd word ofzo?


en dat je die simpele meting dan ook door de gas/water persoon laat doen die ieder jaar langs komt om de boel te meten?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee