Belgacom introduceert drie nieuwe abonnementen met 3g

Op 16 april begint telecomprovider Belgacom met het aanbieden van drie nieuwe abonnementen en drie nieuwe packs. Opvallend aan de nieuwe profielen is de toevoeging van een 3g-volume en een verdubbeling van de downloadsnelheid.

Belgacom komt op 16 april met drie nieuwe internetabonnementen en drie packs, meldt Userbase. De nieuwe abonnementen zijn inclusief een extra volume om via 3g te surfen. De downloadsnelheid wordt bij alle profielen 30Mbps, waar dit eerder 15Mbps was voor Start en Comfort, en 25Mbps voor Maxi.

De prijzen blijven onveranderd. Het huidige Internet Intense-abonnement wordt geschrapt en niet vervangen. Klanten die nu zo'n abonnement hebben, blijven dit wel behouden. Alle abonnementen krijgen toegang tot het FON-netwerk van Belgacom: wifi-hotspots waarop klanten gratis kunnen inloggen.


Internet Overal StartInternet Overal ComfortInternet Overal Maxi
DL 30Mbps 30Mbps 30Mbps
UP 1,5Mbps 2,5Mbps 3,5Mbps
Vol 50GB 150GB Onbeperkt
3g 50MB 100MB 150MB
Prijs 24,95 euro per maand 34,05 euro per maand 44,94 euro per maand

De packs zijn combinaties van internet, zowel vast als mobiel, met televisie en telefonie. Deze krijgen een groter datavolume dan de reguliere abonnementen. Die verhoging telt ook voor het 3g-volume. Met alle packs kan gratis worden gebeld naar Belgische vaste en mobiele nummers door het Happy Time XL-tariefplan. Met de Comfort- en Maxi-packs kan daarbovenop gratis worden gebeld naar Europese landen, onder het Happy Time International Fix-tariefplan. Het bijhorende tv-pakket is TV Comfort, wat een downgrade is ten opzichte van het Belgacom TV Favorite-pakket, dat nu wordt aangeboden bij de packs.


Pack Start
Pack Comfort
Pack Maxi
DL 30Mbps 30Mbps 30Mbps
UP 1,5Mbps 2,5Mbps 3,5Mbps
Vol 100GB Onbeperkt Onbeperkt
3g 100MB 250MB 1GB
Prijs 55,95 euro per maand 59,95 euro per maand 73,95 euro per maand

Door Adrian Buyssens

28-03-2012 • 13:28

52 Linkedin

Reacties (52)

52
51
21
3
0
25
Wijzig sortering
Intense wordt afgeschaft, dus geen abonnement meer met 4.5mbit upload? :(
Op de website van Belgacom staat het Intense abonnement nog wel vermeld. Zelfde specs als vroeger, alleen komt er een 3G abonnement bij van 500Mb.
of dat pakket veranderd niet.
Ik lees vooral ... 3 NIEUWE ....
Maar komt er voor mij op neer dat er 3 pakketten zijn aangepast, wil dus niets zeggen over andere bestaande pakketten of abbo's.

Misschien wordt jouw pakket ook nog aangepakt, maar dat staat niet in het bericht beschreven.
De upload voor bestaande Intense klanten verandert niet...
Voor de nieuwe klanten wordt dit 3.5
Uit het persbericht
De “oude” packs worden na 16 april niet langer gecommercialiseerd; ze worden vervangen door nieuwe, die in vergelijking met de afzonderlijke internetoplossing zelfs nog meer volume bieden, meer gratis gesprekken, meer content en opties qua toestellen, kortom: meer mogelijkheden (zie details in bijlage).
De huidige klanten kunnen ervoor kiezen om hun huidige pack te behouden: zij genieten dan (zonder tariefaanpassing) van Belgacom Internet Overal. Voor de andere onderdelen van hun pack verandert er niets. Zij kunnen ook overstappen naar één van de nieuwe Packs, zonder migratiekosten.
edit:
op de site van Belgacom staat dat Intense behouden blijft, zowel voor als na 16/04.
Na 16/04
Intense: onbeperkt volume - 500Mb via 3G - 30Mbps DL en 4,5Mbps UL

[Reactie gewijzigd door Cafe Del Mar op 28 maart 2012 15:28]

Zo vreemd, dus nu gaat belgacom al zijn upload snelheden vertragen terwijl al de concurenten die net aan het vergroten zijn...

Ik las nog onlangs dat de upload tot 20mbit net goedgekeurd is en dat de eerste abonnementen net uitgekomen zijn en nu zegt belgacom dat ze hun upload limieten nog eens met minstens 3O% naar beneden trekken ????

Niet leuk voor mensen die clouds gebruiken (upload intensiever: gmail,facebook,picasa,etc..)

Tijd voor over te stappen naar een ander provider, die sim kaart is toch niet interessant!
Anoniem: 326734
28 maart 2012 13:39
Als Belgacom nu ook eens de snelheden geeft die ze beloven.
Momenteel zou mijn lijn 30Mbps zijn, ik haal echter maar 20 op zen best. Nu ik weet dit heeft te maken met de afstand tot mijn connectie punt etc, en dit is voor iedereen anders, maar een verschil van 10mbps begint toch al wel te tellen!

Daarnaast vraag ik me af, de huidige intense klanten, krijgen zij ook de nieuwe voorwaardan (zoals het Fon gebruik en de 30Mbps of hoe moet ik dit zien?)
30Mbps haal je nooit, dit is een theoretische snelheid. Plus als je ook BelgacomTV hebt, dan zal je nooit 30Mbps halen als je ook naar TV aan't kijken bent. Van die 30MBps wordt er altijd een stuk voorbehouden voor de TV.

Als je bij Belgacom een VDSL2 lijn hebt met BGC TV, dan zal je maximum DL meestal rond de 15 tot max 20Mbps afhankelijk van het feit hoeveel TV streams er op dat moment lopende zijn. Als je het maximum van 3 streams hebt open staan bv. je kijk naar TV en neemt tegelijkertijd nog 2 andere programma's op, dan wordt er voor je TV alleen al zo'n 15Mbps gereserveerd.

BGC zit ook qua snelheid momenteel redelijk op z'n maximum, want die koperdraadjes gaan niet veel meer trekken, de volgende stap is zoals ze bij Telenet al doen, fiber-to-home.
Belgacom heeft anders ook al testen met FTTH achter de rug hoor, in Rochefort, Sint-truiden en Kortrijk.

Ze zijn nu echter van plan vectoring toe te passen op hun vdsl om de snelheid naar 50mbit te verhogen en eventueel nog hoger waardoor ze de uitrol van FTTH nog wat extra voor zich uit kunnen schuiven.
De investeringen in FTTH zijn immers een pak hoger dan wanneer ze hun bestaande FTTC wat kunnen aanpassen.

btw, waar biedt telenet nu al FTTH dan?
Ze bieden nu wel iets wat ze fibernet noemen, maar dat is gewoon een misleidende marketingterm, het gaat daar immers nog steeds over FTTC, met snelheden tot 100mbps weliswaar maar dat maakt het nog geen FTTH.
BGC zit ook qua snelheid momenteel redelijk op z'n maximum, want die koperdraadjes gaan niet veel meer trekken, de volgende stap is zoals ze bij Telenet al doen, fiber-to-home.
Onzin. VDSL2 heeft een theoretisch maximum van 250Mbit/s. Dat gaat vervolgens wel redelijk hard naar beneden als je verder vand e centrale zit, maar nog kom je op een snelheid van ongeveer 100Mbit/s als je tot 500m van de centrale zit en 50Mbit/s tot 1km van de centrale. Veel meer dan de door BGC geleverde 30Mbit/s.

/edit: bron

[Reactie gewijzigd door 26779 op 28 maart 2012 14:25]

Die maxima zijn enkel geldig als jouw kabel niet vlak langs die van je buurman loopt. In de praktijk zitten die kabels met honderden of duizenden in 1 bundel. Die hebben allemaal last van overspraak. Daar is ondertussen wel iets tegen te doen: vectoring. Dat vraagt wel aanpassingen aan het netwerk, dus dat zal voor de (niet zo nabije) toekomst zijn.
1) Telenet doet helemaal geen ftth. Hun Fibernet loopt gewoon over docsis.
2) De verbindingen van Belgacom worden op dit moment opgeschroefd tot 50 Mbps, waarvan er maar 30 beschikbaar wordt gemaakt voor internet. De andere 20 dient enkel voor TV. Dat je internet vertraagt door TV begint dus stilaan tot het verleden te behoren. Mensen die in een straal van 400 meter van de straatkast wonen kunnen hiervan genieten. Wie die 50Mbps volledig voor internet wil, zal naar EDPnet moeten overstappen.
Telenet Fiber-to-the-home?
Bij hun marketing-afdeling is het wel FiberNet, maar bij hun techniekers is het toch nog steeds COAX hoor...
Belgacom heeft trouwens al test-projecten lopen in Sint-Truiden en ergens in Wallonië met echte FTTH.
Als je ook BGC TV hebt, moet je de decoder maar eens uit zetten. Ook als deze in stand-by staat, snoept deze nog flink wat M-bitjes van je totaal af. Ook je FON afzetten scheelt weer een stuk. Ik zit in hartje Brussel, haal -met decoder uit- keurig 29,75 Mbit down.
Tsja en er dan nog mee wegkomen ook, het heet geen liegen maar marketing. Maar dit zijn geen vervangende zaken, deze abonnementen en packs komen er gewoon bij. Wel kan het zijn dat bepaalde packs niet meer gecommercialiseerd gaan worden.

Fon is voor iedere skynet-gebruiker beschikbaar tenzij de gebruiker heeft gekozen voor opt out. Dus je kunt op 1 apparaat een fon-verbinding gebruiken. (of om het helemaal goed te zeggen, je kunt maar 1 actieve sessie hebben) Voor sommige BGC/proximus formules kan je echter wel een extra fon-verbinding krijgen. (Dus duik even in de E-services als het wilt gebruiken) -

En als je echt via mobiel/tablet/laptop gebruik wil maken van een 3g verbinding. Heb je nog altijd de mogelijkheid om te gaan voor Mobile Vikings(12/15 euro 2gig/maand) of als je verslaaft bent aan het proximus netwerk, generation connect. (20 euro voor 2 gig en 10meg roaming).

Nadeel van de packs is meestal dat hoewel het per saldo voordeliger is, blijkt er vaak een element in te zitten dat of niet goed op maat is, of dat je niet gebruikt waardoor los toch meestal interessanter is. Mocht zo'n pack je wel interesseren, dan kan je dat via de klantendienst regelen. (Let op vaak wel fideliteitsperiode van 12 maanden bij aanvang pack)
Daarnaast vraag ik me af, de huidige intense klanten, krijgen zij ook de nieuwe voorwaardan (zoals het Fon gebruik en de 30Mbps of hoe moet ik dit zien?)
de Intense klanten krijgen hetzelfde als de MAxi (fon gebruik konden ze al) Intense wordt nl. Maxi met 1 uitzondering: bestaande Intenseklanten behouden hun 4.5 upload
Als Belgacom nu ook eens de snelheden geeft die ze beloven.
Belgacom belooft, net zoals andere providers, niets. Enkel op sommige business abonnementen word een minimum snelheid gegarandeerd en dat is meer in de orde van 2Mbps.

Ook telenet haalt zijn geadverteerde snelheid niet hoor als je er echt gebruik van wilt maken. Verbruik je teveel -> smallband. Gebruik je P2P -> trafficshaper word actief. Dat wil zeggen dat hun snelheden niet houdbaar zijn om aan iedereen aan te bieden.
Momenteel zou mijn lijn 30Mbps zijn, ik haal echter maar 20 op zen best. Nu ik weet dit heeft te maken met de afstand tot mijn connectie punt etc, en dit is voor iedereen anders, maar een verschil van 10mbps begint toch al wel te tellen!
Jammer van die 10Mbps, maar niet overdrijven he, 20Mbps is echt wel goed en zeker niet traag. Weet dat dat 5 jaar geleden nog de maximale snelheid was die je kon krijgen bij het duurste abonnement van telenet.
Anoniem: 241899
@.MaT28 maart 2012 19:24
zelfs met p2p haal ik op momenten 5.8MB/s met m'n fibernet abbo...
Anoniem: 434945
28 maart 2012 13:38
Poepoe 150 mb gratis 3G internet.. Ik denk dat de meeste liever minder betalen voor hun ABO of op zijn minst wat meer data krijgen..
Je weet dat het hier over Belgie gaat en de internet prijzen hoger zijn en de snelheden lager?
Dat was 5 jaar geleden zo, tegenwoordig veel minder. Onthoudt dat dat ADSL is, geen kabel of glasvezel. Het is gewoon een kwestie van verder te kijken dan Belgacom of Telenet.

En 150MB is voor veel mensen genoeg hoor, zeker als je enkel wat mailtjes binnenhaalt en af en toe wat opzoekt op het internet. Zeker als je dit combineert met de FON-spots is dit echt niet overdreven weinig.
Ik weet het toch niet. 150 MB is echt niet genoeg als je een smartphone hebt. Ik gebruik gemakkelijk meer dan 1 GB per maand zonder speciale dingen te gaan doen en ik heb geen zin om constant mijn wifi te laten aanstaan. De batterij moet het toch wel een tijdje volhouden voor mij.

Dan betaal ik hier liever £15/maand in Engeland voor ongelimiteerd mobiel internet + bellen en sms'en. Tijd dat de Belgische markt eens echt opengebroken wordt. Mijn Belgisch nummer is Mobile Vikings maar de snelheid loopt helaas toch wel wat achter.
Wifi verbruikt minder dan 3g, dus voor je batterij kan je beter wifi aanzetten...
Anoniem: 241899
@ljo1328 maart 2012 19:19
raar, ik heb zelfs thuis (op het platteland tussen de velden) HSDPA en dus 120kb/s...
m'n smartphone kan met wifi niet veel sneller downloaden, dus ik heb wel genoeg aan mobile vikings...
Anoniem: 449396
@Carrein28 maart 2012 15:39
belgacom adsl/vdsl werkt op glasvezel net als telenet
Neen, belgacom werkt met het koperpaar en telenet met de coax-kabel.

Ja, het is glasvezel tot aan de ROP of tot aan de node, maar de laatste meters tot bij u binnen zijn gewoon koperpaar en coax-kabel. Dat is de zwaktste schakel in de keten en dus hetgeen wat telt.
Houd er rekening mee dat je nu door FON wifi toegang maar heel sporadisch gebruik zal hoeven maken van 3G. Zeker in de grotere steden zal de dekking van FON voldoende zijn om vrijwel altijd via wifi te verbinden.
Eindelijk doet bgc eens iets waar dat de mensen dat nog altijd op ADSL(4.6mbps down) zitten iets aan hebben. alleen vind ik die 250MB wel wat weinig nu heb ik in het weekend met weekend one 500MB
Nu nog een keer hopen dat die pipo's in mijn straat de glasvezel(die al 2 jaar klaar ligt) in de verdeel kasten eens willen aansluiten. Zodat ik eindelijk eens op VDSL2 kan en die 30Mbps kan halen.
*Edit Er staat een fout in het artikel bij het abo Maxi moet die 150Mb veranderd worden naar 250MB

[Reactie gewijzigd door Stefferke op 28 maart 2012 14:10]

Als het puur om 3G dekking gaat, is Proximus Generation Connect een mooie aanbieding. Bijna gelijk aan MV (die ik naast elkaar gebruik). 20 euro belwaarde, 1000 SMSen, 2GB aan data, maar wel bijna overal 3G dekking.
Anoniem: 429733
28 maart 2012 13:47
Dat is toch belachelijk weinig zelfs? Neem dan een andere provider (zoals Mobile Vikings). Daar krijg je 2GB data + 2000 sms'en voor een maand als je 15 euro herlaadt. Die 15 euro kan je dan weer opbellen en sms'en. Enige nadeel van Mobile Vikings is de 3G-dekking. Die van Belgacom/Proximus is veel beter dan die van Base (netwerk van Mobile Vikings).
Wat Yokke zegt geldt trouwens voor iedereen die Belgacom heeft. Ik ken iemand die bijna naast de centrale woont en maar de helft van de beloofde snelheid haalt. Telenet zit veel beter op dat vlak. Daar heb ik vaak een downloadsnelheid die hoger ligt dan de beloofde snelheid.
Vlak bij een centrale of rop wonen zegt eigenlijk niks, je kan nog altijd verbonden zijn met een rop 2km verder (zoals hier het geval is, een rop op minder dan een km en toch op 4,6km aangesloten).
Ik woon op minder dan 100 meter van een centrale en had ook niet de volledige snelheid. Na enig aandringen hebben ze mijn koperparen omgewisseld, waardoor de kortere weg gepakt werd (die koperkabels zitten telkens in een soort lus, en hoe korter je aan de centrale ligt, hoe langer de andere kant natuurlijk is). Echter daar zat een fout op, dus hebben ze een stuk kabel in de straat komen vervangen. Maar vanaf toen heb ik de volledige snelheid van mijn Favorite abbo (24,87 Mbit).
Correctie:
Niet 2000 sms'en, maar 1000 sms'en + 1000 (enkel binnen mobile vikings)

Dat enig nadeel is maar een klein nadeel als je in een van de 'grote' steden woont.
Ik heb mobile vikings, en m'n gratis internet loopt nog steeds door, meer dan een maand na de herlaadbeurt. Je betaalt dus enkel voor je gesprekken en smssen.. ;)
En dit terwijl ik nog steeds op 4.6mbps zit.

Het BIPT zou heb een verplichte % korting moeten opleggen wanneer ze x% van de snelheid niet kunnen leveren (en ze het u toch verkopen).
4.6 is zo slecht nog niet. In Genk zuid mag je blij zijn met "2 down, 0,2 up" in goede omstandigheden met het Pro Compact XXL @ 150 EUR/maand. Uitleg 6 km van Centrale dus je mag blij zijn. In principe schatten zij 1 Mbit down en 0,2 up...
Het zou eerlijker zijn om te betalen naar je werkelijke snelheid.
Leuk, die algemene voorwaarden van "onbeperkt internet" bij Belgacom.
Dan heb je nog weinig aan de verdubbeling van je downloadsnelheid:
(*)volume = In toepassing van haar algemene voorwaarden kan Belgacom klanten vragen hun gebruik te verlagen, als blijkt dat hun maandelijks verbruik regelmatig opvallend hoger ligt dan het gemiddelde van de klanten met hetzelfde abonnement of dezelfde optie.
http://www.belgacom.com/a...nt/custom&previewSite=cow
Ik heb in augustus 2011 ongeveer 2TB verbruikt bij wijze van test. Ik heb daarna een telefoontje gedaan naar de helpdesk (second line) met de vraag of geen probleem was.

Deze persoon vertelde me dat Belgacom echt UNLIMITED wil aanbieden. Wat wilt zeggen dat ze pas gaan zagen als je enkele maanden een gigantisch gebruik hebt.

Het is allesinds mogelijk om meer te downloaden dan bij teleslet in belgie, waar je jammer genoeg al 300 GB een tof mailtje krijgt dat ze je op een tragere verbinding zetten.
Vorige maand na had ik 186Gb verbruikt op +/- 20 dagen en mocht ik de rest van men maand op smallband doorbrengen.
Anoniem: 326734
@TriZzjeeuh28 maart 2012 13:54
Bij belgacom of telenet?
Ik heb een verbruik van om en bij de 600GB per maand. Ik host Linux torrents thuis dus dan kom je daar wel snel. Daarnaast heb ik ook een NAS die extern backupt dusja :)
Ik had een Belgacom internet abonnement met DL van 24Mbps, en ik haalde er slechts 16Mbps uit, in een nieuwe wijk, met optimale binnenbekabeling (dus geen aftakkingen voor de modem bvb). En dit gaat niet over de internet snelheid alleen, die 16Mbps was de VDSL2 training rate, uit te lezen op de modem. Dus de bandbreedte van de TV wordt daar nog eens afgetrokken. Dit is gewoon bedrog ("WAS" voor mij bedrog).

[Reactie gewijzigd door scottbiker op 28 maart 2012 14:23]

Ach. Het gras is niet groener aan de andere kant.
Bij Belgacom haal je de geafficheerde snelheid maar zelden, omdat je te ver van de centrale zit bv.
Bij Telenet haal je de geafficheerde snelheid maar zelden, omdat ze nogal aggressieve traffic-shaping gebruiken (YouTube, p2p, usenet, ...).

Wat is het beste, of wie bedriegt het hardste?
heeft niet alleen met jouw bekabeling te maken hoor,
ook de afstand van je huis tot de ROP telt mee...
hoe verder: hoe trager.

Ik heb bijv. geluk... de rop staat op nog geen 50 meter van bij mij...
Ik was in mijn onwetendheid helemaal geschokt dat er nog zulke limieten voor data zijn in België. Waarom is dat? Dat is er toch niet in Nederland?
In België zie je ook nog veel kabels boven de grond. Het is gewoon een beetje een apart land :+ Maar inderdaad, anno 2012 nog datalimieten is echt... not done 8)7
Ik was in mijn onwetendheid helemaal geschokt dat er nog zulke limieten voor data zijn in België. Waarom is dat? Dat is er toch niet in Nederland?
makkelijk te verstaan hoor...
Van de 3 "grote" internetproviders (mobistar, belgacom en telenet) heeft de regering in 2 aandelen (belgacom (federale) en telenet (Vlaamse regering))
dus gaan ze geen wetten oproepen die hun waarde zou kunnen doen dalen.
De andere concurrent Mobistar gebruikt de kabeltjes van belgacom .....
Is die privatisering toch ergens goed voor(behalve de post, dat is echt een ramp) :)
Je kan dan 3g'en met een gratis aan te vragen SIM kaart, is dus moeilijk te combineren met mijn huidige simkaart...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee