Belgacom geeft klanten toegang tot muziekdienst Deezer

De Belgische telecomprovider Belgacom heeft een overeenkomst gesloten met de streaming-muziekdienst Deezer. Daardoor kunnen klanten die de dienst bij hun internetabonnement afnemen, onbeperkt naar muziek luisteren.

Met de toevoeging van Deezer aan het abonnement krijgen gebruikers toegang tot ongeveer 13 miljoen liedjes, zo maakte de provider maandag bekend. Naast gebruik op de pc, is het ook mogelijk om de muziekdienst te gebruiken op een smartphone of tablet, waarbij niet per se een internetverbinding met Belgacom hoeft te worden gemaakt. Ook is het mogelijk om muziek offline te beluisteren.

Volgens de Belgische telco wordt de dienst in de komende weken uitgebracht. Dan worden ook de bijbehorende prijzen openbaar gemaakt. Klanten die de Deezer- for Belgacom-dienst afnemen, krijgen onbeperkt toegang tot de muziekcatalogus.

Deezer is een Frans bedrijf, dat onlangs zijn diensten uitbreidde naar het Verenigd Koninkrijk. Voor het einde van het jaar zou de muziekdienst in totaal in 100 verschillende landen uitgebracht worden. Het is aannemelijk dat Nederland daar bij zit.

Door RoD

Admin Mobile

07-11-2011 • 16:21

32 Linkedin

Reacties (32)

32
32
28
4
0
1
Wijzig sortering
Anoniem: 63747
7 november 2011 17:15
Zowel Telenet als Belgacom bieden bij hun goedkoopste internetpakket een limiet van 50 GB aan.

Een station van 320 Kbps verbruikt per seconde 320 Kbit of 40 KB (kilobytes) per seconde. Rekenen we dit om, dan is dit gelijk aan 2400 KB per minuut of ongeveer 140mb per uur.

Stel dat u 10 uur per dag naar dat inetradio luistert, dan heeft u dus een verbruik van 1.4 GB per dag of ongeveer 42 GB per maand.

Blijft er nog 8 Gb over voor de rest ..... wordt krap maar doenbaar als ik rekening hou dat meeste mensen niet 10u per dag naar inetradio luisteren.
En bij belgacom is er ook de optie om voor 7,5€ extra op het gewone abonnement een onbeperkt volume te kopen. M.a.w, je hebt al een onbeperkt abbo voor 32,5€

Ook zullen de meeste mensen waarschijnlijk gewoon naar 128 Kbit luisteren vermoed ik en zoals je al zei is 10u per dag redelijk onwaarschijnlijk.
Dus ik denk niet verbruik het probleem zal zijn.

Ik ben eerlijk gezegd wel eens benieuwd naar het aanbod of er ook wat zeldzame groepen bijzitten.
Klopt, aan de datalimieten zal het niet liggen, die zijn gelukkig de laatste jaren stilletjes naar boven getrokken. Wat ik wel vreemd vind is dat Belgacom tot en met de maand september nog een afspraak had met Apple voor gratis song credits in de iTunes store (à rato van 10 credits/2 maand). Zonder tegencompensatie is deze deal afgeschaft voor de abonnementen die recht hadden op deze extra credits..

Het grappige van deze situatie is dat Belgacom op zijn site nog reclame maakt voor hun internetabonnementen met 'uw gratis iTunes codes' en zodra je op deze link klinkt wordt er met geen woord meer gerept over iTunes of wat er nu juist met deze promotie gebeurd is.

Als ik dan een artikel lees dat er een nieuw 'abonnement' kan afgesloten worden voor onbeperkte streaming dan heb ik zo'n vermoeden dat dit niet de compensatie wordt voor het verlies van de iTunes credits. Immers in dat geval zou er melding van worden gemaakt in de specificaties van deze abonnementen en/of de 'voordeelpakketten' waaronder de iTunes credits vielen. Niets van dat alles...

Het besluit is dus dat dit toch niet zo'n goed nieuws is voor de bestaande klanten van Belgacom: deze verliezen hun bestaande iTunes voordeel en moeten extra betalen voor een soortgelijk product? Het toont maar weer aan dat je als bestaande klant niet altijd 'beter blijft waar je bent'...
Klopt niet echt.

Het goedkoopste abbonnement van telenet is BasicNet, dat bijna nergens vermeld wordt en waarvoor je specifiek moet informeren bij Telenet. Ook proberen ze je dan nog Basic Internet aan te smeren.

http://onlinesupport.tele...mes-en-snelheden-basicnet

18,9 € per maand voor 15 GB / maand.

Daarnaast heeft Telenet ook een free abbonnement, dat trager is dan 5 kb/s. en waar je dus letterlijk niets mee bent.

[Reactie gewijzigd door NicoJuicy op 7 november 2011 21:26]

Anoniem: 282062
7 november 2011 18:16
Als community member mag ik deze dienst gratis testen, maar ik zie het niet zitten met de geruchten die ik nu al hoor. Zo te horen mag je namelijk niet kopiëren naar een MP3 device door DRM regelingen. Je kan streamen of op je PC's beluisteren. Ok, hier bestaat de kortste keren een omweg voor, maar ik kopieer toch liever vanuit een programma.
Dit soort overeenkomsten vind ik echt een geweldig initiatief! Net zoals KPN onlangs een deal gesloten heeft met Spotify. Zo stimuleer je het gebruik van legale middelen om muziek te beluisteren en is er ook geen 'reden' meer om het illegaal te downloaden.

[Reactie gewijzigd door JaZo op 7 november 2011 16:25]

Helaas zijn dit vaak diensten welke maar bij 1 provider opduiken... Zou tijd worden dat dat niet nodig was. Betaal nu 10€ p/m aan spotify.....!
En jij vind tien euro in de maand veel voor onbeperkt luisteren naar bijna alle muziek? Zowel op je PC als op je telefoon, zonder reclame, continu de laatste nummers en nog veel meer?

Ik ben er anders blij mee en voorstander van zulk soort diensten, pas dan stoppen mensen inderdaad met illegaal downloaden, eerder niet.
Wat ik bedoelde is dat een muziekdienst vaak maar met 1 provide in zee gaat. Spotify heeft in NL met KPN een deal gesloten, maar hier betaal je niets extra;s voor... ik mag wel 10 euro dokken omdat kpn hier gewoonweg geen optie is....
Ik betaal graag 10e voor een abbo van spotify als mn Internet abbo daardoor 15e goedkoper blijft. Doe mij maar lekker alles los, kan ik zelf bepalen welke extra diensten ik afneemt.
Hangt er ook vanaf hoe je het bekijkt. Ik voeg bijvoorbeeld nooit (meer dan) 10 songs aan mijn playlist toe per maand dus voor mij komt dat nog duurder uit dan ze gewoon te kopen. Houd daar ook eens rekening mee voor je over 'onbeperkt' begint.
Zou dit betekenen dat Telenet Spotify binnengehaald heeft?
http://tweakers.net/nieuw...ify-komt-naar-belgie.html
En zo als eerste op de betalende streaming kar gaat springen?
En als je provider het regelt, betaal jij (wellicht iets minder dan) 10 euro per maand aan je provider, die het weer betaalt aan Spotify. Gevalletje vestzak, broekzak.
En toch vind ik Spotify en zulks geen alternatieven voor downloads. Er hoeft maar één platenbons dwars te gaan liggen, en je bent je halve favorietenlijst kwijt. Net als bij youtube regelmatig gebeurt dus...
Maar zolang dat niet gebeurt is Spotify dus wel een prima alternatief? Dat sommige mensen dit nog geen acceptabel alternatief vinden zegt mijns inziens meer over die mensen dan over de dienst: geen zin om dat tientje te lappen dus.

Ik gebruik zelf al tijden Spotify Premium en heb een goede 40GB aan gedownloade/geripte muziek verwijderd, het komt amper voor dat ik bepaalde nummers zoek die niet beschikbaar zijn.
Ik heb een alternatieve muziek smaak en zonder lang na te denken kan ik 10 artiesten/projecten opnoemen die niet (volledig) op Spotify te vinden. Laatst heb ik even gebruik gemaakt van 48uur gratis premium en ik vind het een goede dienst, maar het ontbreken van allemaal die bands zorgt ervoor dat ik toch niet overstap.
inderdaad, ik ben nooit een fan geweest van brein of iets dergelijks. Maar ik vind wel, dat als je wil vechten tegen de download wereld dat je dan wel op een handige manier legale spullen moet aanbieden. Want tegewoordig heb ik sneller een CD binnen dan dat ik naar de winkel op en neer ben gefietst.
Tegewoordig gaat alles legaal via spotify, en ik hoop dat op deze manier meer legaal word aangeboden
Even snel kan je hem via Amazon of iTunes kopen.
ik hoop dat de mensen die een Favorite abo hebben deze dienst gratis mogen gaan gebruiken. als men daar voor gaat moeten betalen ga ik en vele andere mensen dat schandalig vinden. en het liefst zou ik hebben dat belgacom hun eens gaat amuseren met over al de snelheiden te geven aan de mensen die dat nog op een snelheid zitten van 10jaar geleden. toen downloade ik @ 450kb/s en nu nog steeds schandalig is dit en zeggen dat ik ongelimiteerd(500GB) internet heb. dit kan ik nooit voltekken om dat heb zo traag is.
450kb/s = 4.6mbps terwijl ik betaal voor een 25Mbps abon en de centrale 500m van men huis ligt.
Hier hetzelfde verhaal :) ipv deals te sluiten om "exclusieve" voordelen te hebben tegenover andere providers, zouden ze beter eens zorgen dat de mensen krijgen waarvoor ze al jaar in jaar uit betalen. Achja internet in België het is me wat...
Ik heb ook Belgacom Favorite + TV abo. en krijg maximaal 615 kb/s en TV is standaard definitie ook al heb ik een nieuwe BBOX.

De technieker van Belgacom winkel zei dat de bandbreedte beperkt wordt per klant want hun netwerk is vele malen slechter dan dat van Telenet.

De snelheid kan me echt niet schelen maar de ping is echt om van te huilen 70 ms in TF2 en een kennis van mij 10 ms bij Telenet.

De muziek dienst hadden ze vroeger in de vorm van iTunes codes maar ze hebben die afgeschaft omdat het te duur is.

Streaming zal het niet worden (er zijn teveel alternatieven).
[De muziek dienst hadden ze vroeger in de vorm van iTunes codes maar ze hebben die afgeschaft omdat het te duur is.
ik heb ergens gelezen dat ze daar mee gestopt zijn om dat Apple niet zo tevreden is over Samsung's Galaxy Tab wat Belgacom verkoopt. Apple wil dat er daarmee stopte enz.
betalen ga ik voor deze service zeker ook niet doen maar ik denk dat ze het bij het favo abon wel gratis zulle geven. had liever spotify gehad maar het is nu eenmaal zo.

en die 615kb/s haal je die met je tv aan of uit. en zakt je dowload sneheid drastisch als je tv speelt? ben ook van plan van belgaom tv te nemen maar die snelheid houd me tegen. en zit jij op 9Mbps?
had liever spotify gehad
nog enkele dagen wachten dan
Op zich aardig van Belgacom, maar TANSTAAFL? Linksom of rechtsom betaalt een consument hier natuurlijk wel gewoon voor. Zeker met de datalimieten die men in België nog steeds toepast, weet ik niet of streaming music iets is wat ze veel zullen gebruiken (offline misschien).

Persoonlijk neem ik een dienst af (een internetabonnement), en dan wil ik gewoon een internetabonnement. Geen internetabonnement met telefoon, televisie of andere maffe bijproducten waar ik niet om gevraagd heb.
Voor al wie, net als ik, niet meteen wist waar TANSTAAFL voor stond: There ain't no such thing as a free lunch.
Anoniem: 264902
@Kalessyn7 november 2011 16:49
Waarschijnlijk worden dergelijke diensten niet binnen de normale d/l limiet gerekend.
Anders zou geen enkele abo nog kunnen internetten na een paar dagen streaming muziek.
een halve dag streamen op deezer via m'n gsm koste me nochtans maar 400mb ofzo, met de hedendaagse abo's kan je dan aardig wat tijd muziek luisteren hoor.
Kan ik ook alleen maar toe juigen!
Als de prijs redelijk is, mag het ook in huis komen. Vind het ook een geweldig alternatief voor het illegaal downloaden. We downloaden enkel voor de gemakzucht, en om niet naar de winkel te moeten. Maar met dit, ben je in 1 klap legaal bezig :)

Als men de films en series, die men in de bioscoop draaien ook onmiddellijk via zo een dienst zouden aanbieden, zou er geen man nog films downloaden joh :)

Belgacom heeft ook ongelimiteerde pakketten. We zitten tegenwoordig op goede lijn :)
"Klanten die de Deezer- for Belgacom-dienst afnemen, krijgen onbeperkt toegang tot de muziekcatalogus"... leuk maar ik dacht dat Belgacom zijn klanten "iets" ging aanbieden in de plaats van de gratis itunes-liedjes die zij door omstandigheden diende af te schaffen... wanneer er voor Deezer d'office dient betaald te worden zie ik dit niet echt als een vervanging van de gratis itunes... afwachten wat het echte voordeel gaat zijn...
Voordelige zaak als je er gebruik van maakt.
5 000 000 klanten van belgacom legt bij voor de dienst via het internet abbonoment, belgacom kan er reclame voor maken (net als met itunes liedjes die te koop waren, of fotos die je kan afprinten, en zelfs de gratis Norton Antivirus die je bij je abbo krijgt.)

Maar er zijn nauwelijks personen die er gebruik van maken. Dus iedereen legt bij, zodanig dat ik voor niks muziek kan luisteren.

(Zo werkt een verzekering ook een beetje, Iedereen legt bij voor elkaar, niemand wilt er gebruik van maken zelfs, maar heb je hem nodig, kan het 100 000den euros kosten)

E-services van belgacom zijn ook moeilijk om mee te werken. inloggen mislukt, account maken is geblokeert, of en toe moet je cookies verwijderen. Alleen als je blijft aanhouden krijg je je diensten geactiveerd.
We zullen het maar niet hebben over de geluidsqualiteit van die 13 miljoen liedjes... Nee, daar ga ik echt niet voor betalen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee