Deezer-gebruikers kunnen jaar naar gratis muziekdienst met reclame luisteren

De streaming-muziekdienst Deezer heeft aangekondigd dat het een gratis versie van zijn platform gaat aanbieden. Deze zal door reclame worden bekostigd en geeft één jaar gratis toegang tot alle content. Daarnaast zal Deezer beschikbaar komen in meer dan 150 landen.

DeezerDeezer geeft een nieuwe gebruiker een jaar lang gratis onbeperkt toegang tot zijn muziekdienst via pc's en laptops. Verder kan een proefversie van het Premium+-abonnement geactiveerd worden vanaf een mobiel apparaat. Deze is 30 dagen kosteloos te gebruiken. Eerder gaf Deezer elke gebruiker via dit freemium-model 'levenslang' twee uur per maand gratis toegang tot het afspelen van muziek uit zijn catalogus van 20 miljoen tracks.

De gratis toegang tot zijn muziekdienst wordt volgens Deezer bekostigd door reclame. Daarnaast is de Franse muziekdienst begonnen met een forse internationale expansie: Deezer zou nu toegankelijk zijn in 150 landen. De firma claimt momenteel 3 miljoen betalende gebruikers te hebben.

Deezer heeft ook Deezer4Artists aangekondigd, een platform voor artiesten en commerciële muziekaanbieders. Onderdeel van dit platform zijn de statistiekendienst Deezer Analytics, toegang tot Deezer Uploader en het Open Deezer-platform voor de ontwikkeling van applicaties. De firma kondigde vorige maand ook nog de komst van App Studio aan.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

20-12-2012 • 14:49

43

Reacties (43)

43
43
28
4
1
10
Wijzig sortering
Ik gebruik momenteel de 2u/maand gratis methode van deezer.

Ik gebruik flashblock en unblock enkel de player, hierdoor wordt de playtime counter blijkbaar nog steeds geblokt, resultaat:
De 2u teller gaat nooit naar beneden...

Ik vind deezer dus een super dienst.
Trouwens heb ik verder geen tijd en geheugen om manueel bij te houden welke artiesten nu zo leuk zijn. De deezer recomendations in samenwerking playlist/raido stations helpen me hier enorm.

Leg een radiostation aan, klik eens op 'like/star' als je een goed liedje hoort, en hopla, aan het einde van de maand een mooie lijst recomendations.
Gefeliciteerd, je luisterd nog steeds illigaal muziek zonder de artiest te steunen!
Sorry, maar tegenwoordig is het (waarvoor dank!) eindelijk simpel, eenvoudig en vooral betaalbaar om gratis muziek te luisteren. Ik snap dan ook echt niet meer dat mensen nog steeds downloaden, voor die paar euro per maand verschil... En dan vervolgens wel klagen over DRM, niet uibrengen van PC-games, rechtzaken van Brein, enz...
Dit was al opgemerkt in het kortingen topic op GoT

maar wat ik vooral afvraag wat heeft Deezer meer dan spotify? of zijn het twee oplossingen voor dezelfde behoefte?
Een oplossing voor MIJN behoefte is het beide helaas niet.

Ik wil graag een dienst zoals Amazon MP3 of Google Music. Waar ik legaal mijn geld kan uitgeven aan muziek die ik koop en daarna bezit, totdat ik dood ga en daarna kan na laten aan mijn nabestaanden. Zoals dat "vroegah" ook kon toen ik nog platen en cd's kocht...

Ik ben geen fan van het model: betaal maar zoals je er gebruik van wilt maken. Want uiteindelijk ben ik dan toch duurder uit. Vooral als ik nog eens 20 jaar elke maand 15 euro per maand moet ophoesten.

Bij Spotify kun je wel muziek kopen hoor. Maar die mag je natuurlijk maar 3-5 keer downloaden.
En tja, wat gebeurt er als Spotify of Deezer over 5 jaar failliet gaan? Ben ik dan ook mijn gekochte muziek kwijt?

Ohja, natuurlijk is er iTunes. Maar ik wil graag keuze hebben en ben persoonlijk niet zo'n fan van het programma op windows en de werkwijze van Apple in het algemeen.
Voor jou behoefte voldoet iTunes dus eigenlijk prima, het bestaat dus wel, je wenst het alleen niet te gebruiken...
Verder zijn er ondertussen ook wel de losse labels die vaak een eigen store hebben waar je online te muziek kan downloaden, en zijn er nog wel een aantal alternatieven binnen specifieke genres (BeatPort voor elektronische muziek bijvoorbeeld)

(En net voor deze behoefte maakt de specifieke aanbieder eigenlijk behoorlijk weinig uit, ik ben bijvoorbeeld ook absoluut geen fan van iTunes, maar om even de muziek te kopen is dat nu ook weer niet zo onoverkomelijk. Daarna kan je de muziek gewoon op de apparaten/spelers gebruiken die je zelf verkiest.)

[Reactie gewijzigd door Adion op 23 juli 2024 21:07]

Onlangs was er het nieuws over een rechtzaak die Bruce Willis ging aanspannen tegen iTunes omdat volgens de toen geldende voorwaarden je gekochte muziek niet doorgegeven mag worden aan derden. Ook niet na je overlijden.

http://forum.fok.nl/topic/1865740

Nu weet ik niet of Amazon MP3 en Google Music gelijkaardige voorwaarden hebben. In elk geval: als iTunes' voorwaarden ondertussen niet veranderd zijn, zal dit geen goede keuze zijn voor iemand die zijn muziekcollectie later wil doorgeven aan anderen.
Anoniem: 201824 @tovade21 december 2012 15:29
Hoe willen ze het controleren? En, hoe respectloos voor de doden. Hun laatste bescheiden wens niet inwilligen?
iTunes op zich is een prima programma en platform, er zitten voor mij echter teveel nadelen aan.. Het programma op zich vond/vind ik er mooi uitzien, maar het is te log en er zit teveel in waar ik geen gebruik van maak.

De libraries zijn nou niet echt makkelijk geordend terug te vinden, althans, dat was zo toen ik het nog geïnstalleerd had. De muziek was destijds alleen middels een DRM systeem beschikbaar, er was destijds al wel wat beschikbaar om je DRM eraf te slopen maar tsjonge, wat een werk om je eigen muziek op een Cowon iAudio te krijgen... (decomprimeren, CD samenstellen, branden of ISO van maken en vervolgens weer rippen naar MP3 of FLAC).

De prijs was ook niet echt in verhouding, kocht je de CD in de grabbelbak bij de FRS voor 5,99, de losse tracks waren 99ct en een album was zelden minder dan 10.-. Ben je zoals ik op zoek naar vrij specifieke dancetracks, dan zijn ze doorgaans van Indie of kleine eigen labels, die muziek is er niet op iTunes en zal er ook nooit komen. De grootmuziekaanbieders verdienen er wel aan, een klein label kost het meer dan het oplevert, alleen al aan administratie. Die doen liever hun eigen distributie, want dat is tegenwoordig een peuleschil. Tevens zit je dan nagenoeg nooit vast aan DRM, waar je als label ook weer voor moet dokken. Dat zijn dus weer stuivers in je eigen zak.

Wat wordt dan doorgaans het meest aangeboden op iTunes? Het commerciële spul, de dingen 'voor het grote publiek' (lees: wat de grote labels vinden wat het grote publiek moet zien of horen, want een film oer de strubbelingen van een lesbische tiener komt al niet onder een R-Rating uit, en dus ook niet in de mainstream, dus ook geen iTunes). Ik ben ook geen fan van 'trash metal' of 'minimal techno', maar het zou wel aanwezig moeten zijn.

Ik heb nog tracks van een Russische MP3 site (nee, niet AllOfMP3, maar een soortgelijke) die ik gekocht heb en goed bewaar, Russische clubmixen die ik zelfs nog heb getracht te vinden als CD in Rusland en die dus nergens te vinden zijn. Jammer, maar ik heb het in elk geval. Ze waren 10dollarct per stuk en een CD was iets van 2 of 3 dollar. Prima service, had ik graag ook gehouden maar helaas.

Het probleem is natuurlijk ook die indeling, al dan niet door de muziekindustrie of filmindustrie zelf ingesteld (eh... de reden dus dat ik destijds voor regiovrije HD-DVD koos en expliciet niet regiogebonden BluRay). Op internet zijn we allen wereldburgers, we hebben het WTO met regels over goederen die we overal ter wereld kunnen en mogen kopen of verhandelen. Geldt echter niet voor muziek of video.. (ja, ik heb Neelie Smit-Kroes er zelfs over geschreven en ook antwoord gehad, ze zou/kon/wil er niets aan veranderen, ondanks de tegenstrijdigheid met de vrije wereldhandel...).

Het moet een burger mogelijk worden gemaakt om muziek en video, waar dan ook ter wereld, tegen de gunstigste prijs te kunnen kopen en dan ook overal ter wereld kunnen beluisteren/zien. Dat kan als je in Korea een Levi spijkerbroek koopt, dat kan ook als je in Nepal mocassins koopt. Voor digitale content zie ik de toekomst somber in: een blockbuster film in India zal ongetwijfeld goedkoper moeten zijn dan in België, evenals een music-track in Rusland of in Duitsland. Als ik in België een CD (fysiek) voor 5,- kan kopen, dan is dat óók geen probleem...

Het grootste probleem is dat muziek/filmmaatschappijen weigeren de nieuwe regels voor internetmarktwerking te aanvaarden. De fysieke CD kostte 30,- en de digitale versie zou dan nu naar verhouding en (standaard economie, distributie, opslag, advertentiekosten/promoties) schaarste, een factor 10 minder moeten kosten. Maar ja, dat gaat er helaas niet in bij deze mensen.
Anoniem: 26447 @amoen20 december 2012 16:56
Ik heb ook gedacht aan dit soort platformen, maar vond tijdens het zoeken op Jamendo werkelijk tientallen juweeltjes van music en ook nog eens in mijn genre, ik kon een hoop muziek op Spotify en Grooveshark niet vinden. Het leuke is, dat het op Jamendo gratis muziek is, dus helemaal een pech site voor de firma Brein (wat een bijkomend voordeel is) :P
De free record shop verkoopt nog steeds LP's en Albums. Bol.com en andere zaken verkopen nog steeds cd's.
Anoniem: 263187 @Geckoo20 december 2012 16:17
Deezer heeft als groot voordeel dat je je eigen MP3's ook kan uploaden en vervolgens streamen.

Voor een vergelijking kun je terecht op http://www.digimuziek.nl/streamingdiensten.htm
en als grote nadeel dat je geen songteksten via een app kan hebben. Ja ik weet dat er een greasemonkey script is voor deezer die lyrics afbeeldt maar dit is niet zo gebruiksvriendelijk als de spotify app
Ik mis veel albums op Deezer zoals de wekelijkse lijst van A State of Trance en zo zijn er ongetwijfeld meer.
Wat voor meerwaarde heeft deze dienst tegenover radio, mp3 spelers, youtube ?
Volgens mij heeft niks een meerwaarde van radio je kan namelijk je eigen zender en ontvanger bouwen ( We zijn tenslotte Tweakers toch? ;) ) en daar dan je eigen muziek op pleuren. In Nederland is het nog steeds legaal om te downloaden dus dat probleem heb je niet. Plus omdat je hem zelf hebt gebouwd leer je nog eens wat ;) . Het is ook een echte Nederlandse product :D .(Ok de Condensator/weerstanden waarschijnlijk niet, maar je hebt hem iig zelf inelkaar gesoldeerd :+ )

Ik zou zeggen doen :+ en laat deze maar zitten JT888, vooral jij ;) .
Volgens mij heeft niks een meerwaarde van radio je kan namelijk je eigen zender en ontvanger bouwen ( We zijn tenslotte Tweakers toch? ;) ) en daar dan je eigen muziek op pleuren. In Nederland is het nog steeds legaal om te downloaden dus dat probleem heb je niet. Plus omdat je hem zelf hebt gebouwd leer je nog eens wat ;) . Het is ook een echte Nederlandse product :D .(Ok de Condensator/weerstanden waarschijnlijk niet, maar je hebt hem iig zelf inelkaar gesoldeerd :+ )

Ik zou zeggen doen :+ en laat deze maar zitten JT888, vooral jij ;) .
Nou ik bouw hem niet, ondanks dat ik die dingen wel kan dromen qua schema's en soldeerwerk ;) maar luister sinds 2 weken met een programma dat Radiomaximus heet naar de meest verschillende zenders waaronder Ambient, New Age en World muziek die ik dan ook nog kan opnemen op de harde schijf, heb inmiddels zo'n 25 Gb aan goede muziek heb opgenomen van minimaal 50 % 128 en een hoop 50 % tussen de 192 en 320 Mp3 werk. :)
radio: keuzevrijheid in muziek
mp3: een legale optie t.o.v. bv TPB, vast bedrag eindeloos muziek t.o.v. bv iTunes
youtube: gemak van een database en speler, ipv een filmpjes programma
Eigen playlists met legale content die ook te beluisteren zijn als je geen internetverbinding hebt?
En geen filmpjes om muziek te kunnen horen?
Sorry als je dit als bot ontvangt, maar download Spotify of Deezer en kijk zelf even... Er zit genoeg meerwaarde aan. Muziek streamend luisteren, en met premium kan je de nummers offline opslaan bijvoorbeeld.
Als ik het aanbod van Deezer lees zie ik gewoon precies hetzelfde als dat spotify bied.

Prijzen Deezer

Zelfde prijzen bij dezelfde functionaliteiten. Wat heeft het één dat een voordeel is ten opzichte van het andere?
Concurrentie en dus hopelijk later ook andere prijzen.
Ik hoop geen gedonder met facebook bijvoorbeeld.
Daarnaast ben ik als enthousiast Spotifylid afgehaakt omdat ik teveel technische malheur ondervond.
nummers wel vinden maar niet mogen draaien ivm locale beperkingen.
Logitech app was onder de maat ( Triode app was weliswaar beter, maar ook niet altijd stabiel)
gedonder met offline afspeellijsten
leuk om favoriete lijsten t ekunnen delen maar dan ben je vaak weer terug bij klacht 1: locale beperkingen bederven de pret.
Wellicht een verschil in aanbod van muziek, maar dit zijn wel degelijk concurrenten.

Nu ze dit gratis maken en de consument tot product bekeren, zit ik ook te denken om een abo te maken! Mooi dat ze dit soort dingen eindelijk gratis/reclame implementeren!

Wat ik me wel af vraag: in welke vorm zijn deze reclames? Een banner in de app? Een audiotrack tussen nummers door? Een video?

edit@simyager:
als ze gelegitimeerde spam in de voorwaarde zetten, haak ik meteen af. Maar een banner of een audioboodschap hoor ik op de radio toch ook... het voordeel van streamen is dan dat je meer muziek naar eigen smaak hoort in plaats van irritant brallende DJ's die zichzelf grappig vinden (ja, ik heb iets tegen Veronica/3FM/538 etc vanwege deze DJ's)

[Reactie gewijzigd door Waterbeesje op 23 juli 2024 21:07]

Zou wel grappig zijn als je ook nog spammail zou krijgen van hen, maar ach het is gratis je mag dan ook niet zeuren denk ik dan.
Persoonlijk staat bij mij altijd radioparadise.com op en daar is ook geen reclame op.
Natuurlijk zijn er veel meer streams om uit te kiezen en via de TuneIn app op je mobiel is dat heel makkelijk.

Ik begrijp daarom niet dat diensten zoals Deezer en Spotify het overleven.
Anoniem: 390382 @DJMaze20 december 2012 16:12
Hier staat ook radioparadise.com de hele dag aan (wat een mix van zeer uit één lopende stijlen,alleen zullen de danceliefhebbers teleurgesteld zijn, klinkt ook nog eens geweldig, Bill heeft zijn soundprocessing echt goed voor elkaar) De vaderlandse radio is mij al lang kwijt. Wel doet Radio Paradise een moreel beroep op je om hen financieel te steunen.

Op mijn audiostreamer is Deezer ook beschikbaar, maar de koppeling met Facebook om je aan te melden ben ik niet zo van gediend.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 390382 op 23 juli 2024 21:07]

Komt erop neer dat ze hetzelfde aanbieden als Spotify? Daar kan je sowieso met reclame gratis gebruik maken van de dienst en mobiel kan je ook 30 dagen testen.
Goed nieuws dus, dat staat concurrentie toe en hopelijk verbetert het verdienmodel voor de artiest. (Ja, voor de artiest, niet voor Spotify/Deezer. Winst maken is prima, maar doe dat dan wel in het voordeel van de artiest. Die is degene die het werk gemaakt heeft en het geld verdient.)
Verduidelijk eens, welke winst van spotify heb je het over precies?
http://www.nu.nl/internet...s-ondanks-groei-lief.html

Dat is van dit jaar: ze draaien verlies, helemaal niks winst.
Anoniem: 201824 @3DDude21 december 2012 15:25
Ze kunnen niet eeuwig leven van leningen, dus ze hebben kennelijk toch nog ergens wat geld verdiend. Ik geloof dat daar sprake is van een boekhoudkundige creativiteit.
Als ik gratis muziek met reclame wil horen zet ik de autoradio of desnoods de FM radio op mijn Galaxy S3 aan.

Aangezien ik echter het persoon ben dat een hekel aan reclame heeft, download ik de muziek die ik wil luisteren en zet deze op mijn NAS en smartphone.

Beetje onzin om dit via Deezers te doen; hun aanbod is nog kleiner dan dat van Spotify. Voor mij reden om beide diensten niet te gebruiken.

Daarbij zijn er ook 1000-en-1 radiostations op Shoutcast e.d. Die zijn ook met een gratis app te beluisteren en zijn meerendeels reclamevrij.
Als ik gratis muziek met reclame wil horen zet ik de autoradio of desnoods de FM radio op mijn Galaxy S3 aan.
Ik hoop echt dat je verschil ziet tussen deezer + reclame en een radio + reclame. Of is elk nummer wat je hoort op de radio net wat je wou horen?
@aval0ne : Daar gebruik ik dus Shoutcast voor. Die speelt precies het soort muziek dat ik wil horen.
Was het niet zo dat je voor Spotify een facebook account nodig hebt? Dat kan al een reden zijn om voor Deezer te kiezen. Al vind het het nog steeds bizar dat we decennia lang naar gratis radio konden luisteren en dat we nu opeens moeten betalen? Ja, of gratis twee uur per maand luisteren, nou woohoo, wat een voorrecht. Wat mij betreft weer een voorbeeld van vooruitgang is achteruitgang (behalve als je in de entertainment industrie werkt, dan word je slapend rijk).

[Reactie gewijzigd door Bonez0r op 23 juli 2024 21:07]

Anoniem: 201824 @Bonez0r21 december 2012 15:26
Dat is toch weer teruggedraaid inmiddels, de vereiste van een FB account?
Wat ik me afvraag is hoe dit geld verdeelt wordt, houden ze hiervoor echt statistieken bij van wat het meest wordt beluisterd door wie enz of krijgt degene met de beste manager het meest?
Ik wil namelijk als ik hiervoor moet betalen dat mijn geld dan ook naar de Indie-artiesten gaan die mijn dag goed maken, meer dan naar de overbetaalde commerciële hitmachines à la Lady Gaga...
Hier heb je een (verouderd) overzicht van de verdeelsleutel. De bedragen van deezer en spotify uitbetalen zijn al hoger dan in het voorbeeld maar toch betaald deezer nog altijd 3x meer uit dan Spotify

http://www.digitalmusicnews.com/stories/091311artistmakes

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 491375 op 23 juli 2024 21:07]

Mooi idee, wel gejat van Kim DotCom
Wat voor mij een groot voordeel van Deezer kan zijn t.o.v. Spotify is dat Deezer gebruik maakt van een web-based player. Zo zou ik op mijn werk-pc (waar ik helaas geen local admin ben) toch naar de muziek kunnen luisteren die ik graag wil.

Wat ik laatst begrepen heb is dat Spotify hier ook mee bezig is, maar ze hebben volgens mij nog geen ETA afgegeven...

[Reactie gewijzigd door Juggels op 23 juli 2024 21:07]

Anoniem: 374171 @Juggels21 december 2012 13:53
is al beschikbaar zelfs op play.spotify.com

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.