Microsoft maakt prijzen volledige Windows 8.1-versies bekend - update

Microsoft heeft de prijzen en edities van Windows 8.1 onthuld. De volledige versie zal vanaf 18 oktober als download en als dvd te koop zijn voor dezelfde prijzen als die van Windows 8. Upgrades vanaf Windows 8 zijn gratis.

Microsoft heeft de prijzen aangekondigd op zijn Windows-blog. Klanten kunnen Windows 8.1 of Windows 8.1 Pro voor respectievelijk 119 dollar of 199 dollar aanschaffen. De prijzen komen overeen met de versies van Windows 8. De prijzen in Nederland worden daarmee respectievelijk 119,99 euro en 279,99 euro. Gebruikers van Windows 8 kunnen overigens gratis upgraden naar Windows 8.1. Zij krijgen de versie op de introductiedatum via de Windows Store aangeboden.

Een upgrade van Windows 8.1 naar Windows 8.1 Pro kost 99 dollar, waarbij dan zowel de Pro-versie als de Media Center-software wordt geleverd. Gebruikers die reeds Windows 8.1 Pro hebben, kunnen voor 9,99 dollar upgraden naar Windows Media Center.

Microsoft meldt dat Windows XP- en Vista-gebruikers een schone installatie zullen moeten uitvoeren en hun bestanden, instellingen en apps niet mee kunnen nemen. Met Windows 8 was het met een upgrade vanaf Windows Vista nog wel mogelijk om enkele instellingen en bestanden te behouden. Ook bij een upgrade van Windows 7 is wat veranderd; bij een upgrade moeten desktop-apps, waaronder Microsoft Office, opnieuw geïnstalleerd worden.

Microsoft brengt op 18 oktober, een jaar na de lancering van Windows 8, versie 8.1 uit. Nieuw in deze versie is onder meer de terugkeer van de Startknop, het direct opstarten naar het bureaublad en het kunnen uitschakelen van enkele Windows-commando's via gebaren waar veel desktopgebruikers zich aan ergerden. Overigens is Windows 8.1 al sinds eind augustus af en staat het OS sinds september toch op TechNet en MSDN. Microsoft wil in de tussentijd met systeemfabrikanten samenwerken om nog bugs te pletten.

Update 14:46: Bij publicatie gaf dit bericht ten onrechte weer dat Microsoft met Windows 8 nog goedkope oem-versies aanbood. Dat is niet het geval. Windows 8 is te koop als oem-/volledige versie en was tijdelijk te krijgen als goedkope upgrade. In Windows 8.1 is er één variant die tegen dezelfde prijs als Windows 8 wordt aangeboden.

Windows 8.1 Core Windows 8.1 Pro Windows 8.1 Pro Pack

Door Jochem de Goede

18-09-2013 • 11:17

195

Reacties (195)

195
187
145
8
1
4
Wijzig sortering
Microsoft meldt dat Windows XP- en Vista-gebruikers een schone installatie zullen moeten uitvoeren en hun bestanden, instellingen en apps niet mee kunnen nemen.
Dit snap ik nog steeds niet van Microsoft.
Als ik via OSX of GNU/Linux een schone installatie maak, dan kan ik gewoon bestanden en instellingen meenemen.
Het "windows registry" blijft dus zelfs in W8.1 een blok aan het been.

Jammer dat ze WinOS gebruikers nog steeds opzadelen met deze problematiek en het nog erger hebben gemaakt.
Systeembeheerders krabben zich nu misschien wat vaker achter hun oren voordat ze een heel bedrijf upgraden.

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 26 juli 2024 05:23]

Wat verwacht je nu voor een 13 jaar oud OS? Dat je alle instellingen mee wilt nemen?
Nou, als ik Office 2013 op WinXP heb draaien en dan upgrade naar Win8.1 verwacht ik wel dat ik mijn Office 2013 instellingen kan behouden.
Maar je weet zelf dat dat een groot probleem is op WinOS
Ik zie dit als een begin van het einde van computerzaken die PC's op maat leveren. Computerfabrikanten als Asus stopten eerder al met barebones en nu komt Microsoft met dit nieuws. Een op-maat-pc voor bedrijven wordt nu 160 euro duurder, een consumenten PC ongeveer 30 euro. Weer een tegenvaller voor de PC industrie.
Wat een rare keus. Zonder die OEM-licenties worden alle apparaten met dat OS zomaar 90-100 euro duurder.

Ik vond die ~30 euro voor een OEM licentie al zonde maar maakte er geen punt van. Maar ~120 euro (er vanuit gaande dollar=euro wat je vaak ziet) gaan ze echt niet krijgen voor een OS dat ik alleen gebruik om te kijken of alle hardware naar behoren functioneert.

Op de tablet markt vooral dodelijk. De meeste Windows tablets zitten nu al rond de zelfde prijs als de concurrentie.
Op de tablet markt vooral dodelijk. De meeste Windows tablets zitten nu al rond de zelfde prijs als de concurrentie.
Tot op zekere hoogte heb je gelijk maar als je kijkt naar "tablets" die niet met Windows RT geleverd worde, dan zit je eigenlijk in een prijsklasse 600-900 Euro te kijken maar dan wel met hardware-specificaties die vergelijkbaar zijn met een goede laptop of ultrabook.

Een Surface Pro tablet bijvoorbeeld voldoet voor veel mensen goed als tablet en voor een specifieke groep ook als laptop-vervanger; je gaat ermee naar werk, hangt er een monitor aan (en eventueel een bluetooth keyboard) en je bent klaar.

Misschien dat je een punt hebt maar ik zie juist de ontwikkeling van relatief snelle hardware i.c.m. Windows 8 als een goede ontwikkeling/strategie van Microsoft om zo snel mogelijk hun oude OS'en af te zinken (zoals XP en in mindere mate Vista).
Het artikel laat zich niet echt uit of dit alleen betekent dat de OEM licenties uit de winkel verdwijnen, of dat ze ook stoppen met het sluiten van deals met OEM's.

Ik neem eigenlijk aan alleen het eerste, aangezien een prijsstijging van 10% op hardware geen reële optie zal zijn.
Is wel balen voor mij als pc bouwer, moeten de pc prijzen omhoog omdat er geen OEM meer is..
Inderdaad. Consumenten pc's worden dus duurder. Hiermee kan MS zich wel eens in de vingers gaan snijden. De reden dat consumenten een pc kopen met Windows is tweeledig:
- Weinig alternatieven (dan wel geen alternatieven bekend bij de gemiddelde consument, behalve Apple, wat voor veel consumenten te duur is).
- Redelijk geprijsd bij aankoop van een nieuwe computer.

Deze tweede punt wordt dus minder zwaarwegend. Hierdoor ontstaat vanzelf meer ruimte voor partijen die wel alternatieven aanbieden. Waaronder de Chromebook. Die is lekker betaalbaar en heeft volgens mij alles wat de gemiddelde consument vraagt. En voor mensen die meer willen uitgeven, komt daar Apple bij.

Het lijkt me juist een betere strategie om de opkomende concurrentie buiten de deur te houden door lagere prijzen. Natuurlijk verdienen ze meer op een hoger geprijsd pakket, maar de verdiensten dalen minstens net zo hard wanneer ze van hun troon worden gestoten. Er wordt al aan de poten van MS geknabbeld, maar die poten worden nu voor de concurrentie alleen maar smakelijker :)
De prijzen in Nederland worden daarmee respectievelijk 119,99 euro en 279,99 euro.
Dan maar gèèn Pro versie. Hopelijk is dit een tikfout.
Anoniem: 423265 @Neus18 september 2013 11:31
Het is helaas geen tikfout, want die prijzen worden door Microsoft nu ook al gerekend (zelfs voor een upgrade). Kijk maar:

http://windows.microsoft....WOL_Hero_Home_FPP_Pos3_03

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 423265 op 26 juli 2024 05:23]

Wel vaag, want dan kan je beter Windows 8.1 kopen met het Pro Pack, ben je 60 euro goedkoper uit.
199 dollar of 280 euro voor pro is nogal een verschil.
Ja, dat vond ik ook al. Waar komt dit verschil door? De gewone versie is wel gewoon 119 dollar -> euro?

@Fever
Het gaat niet om het verschil tussen W8 en W8 Pro, maar om het prijsverschil tussen Pro in de US en Pro hier.
In de US betaal je 200 dollar, hier 280 euro. Terwijl de gewone versie 120 dollar en 120 euro is.

Als de update naar Pro hier 99 euro gaat kosten, dan is het ook nog eens goedkoper om eerst W8 te kopen, en dan de upgrade. Ben je 70 euro goedkoper uit.

Ergens heb ik een vermoeden dat die 2 een 1 moet zijn, 180 euro voor pro.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 26 juli 2024 05:23]

Wat je krijgt bij een upgrade van win8 naar win8 pro:
  • Windows Media Center (via plugin)
  • Remote Desktop Host
  • Boot vanaf VHD
  • BitLocker en BitLocker To Go
  • Encrypting File System
  • Deelname aan Windows-domein
  • Group Policy
  • AppLocker
  • Hyper-V

[Reactie gewijzigd door xFeverr op 26 juli 2024 05:23]

Om eerlijk te zijn zie ik zelf geen enkele optie in het rijtje staan die voor mij toegevoegde waarde heeft. Het is wel leuk dat ze het er in stoppen, maar voor de meeste stervelingen is het overbodige functionaliteit.

Vind het daarom ook belachelijk dat je daar extra voor moet betalen. Als je wil dat zulke zaken gebruikt gaan worden zul je ze in de standaard versie moeten integreren.
Als het geen toegevoegde waarde heeft, hoef je dus niet op Windows 8 Pro te zitten. Kan je bij de goedkopere versie van Windows 8 blijven.

Wat is dan het verschil? ze laten je gewoon niet betalen voor opties die je inderdaad niet zal gebruiken als je geen pro-gebruiker ben (of bedrijf...). dat is toch alleen maar mooi?
Om eerlijk te zijn zie ik zelf geen enkele optie in het rijtje staan die voor mij toegevoegde waarde heeft.
Precies dat. De Pro-versie is (op mediacenter na) gemikt voor zakelijk gebruik. En van het zakelijk gebruik wil Microsoft een graantje extra van de winst mee pikken. Dat is eigenlijk met alle pro/zakelijke producten zo. Op mediacenter na is er dan ook wel een mooie balans gevonden (vind ik).
Wat ik wel opmerkelijk vind, zijn de extreme prijsverschillen tussen wat Windows 8 tijdens release kostte en wat er nu voor wordt gevraagd. Er staat me nog iets bij van 60 euries en voor er wordt gezegd "ja, maar dat is een upgrade-prijs: ja, maar wie heeft nou geen Windows-licentie? We upgraden toch eigenlijk allemaal? (niet dat het me verder wat uitmaakt, overigens :) )
Dit zijn eigenlijk weer de "oude" Windows-prijzen.
Er staat me nog iets bij van 60 euries en voor er wordt gezegd "ja, maar dat is een upgrade-prijs: ja, maar wie heeft nou geen Windows-licentie? We upgraden toch eigenlijk allemaal?
Wie heeft er nou geen Windows-licentie:
1) zelfbouwers - dit is de meest voor de hand liggende groep, maar zij betaalden dus altijd al extra.
2) mensen die een oem-pc gekocht hebben maar de windows-cd/dvd zijn kwijtgeraakt, of -gezien de huidige praktijk van herstelpartities ipv cd/dvd- de hdd hebben moeten herpartitioneren*/vervangen. (*bv ivm bootsectorvirus) Zij hebben strict genomen wel een licentie maar kunnen zonder cd/dvd niet herinstalleren, en ook pc-bouwers helpen hen niet. Tegenwoordig zijn er wel images te downloaden maar strict genomen is dat voor velen niet legaal. Ten tijde van XP en Vista waren die officiële images nog niet vrij te downloaden.
Vaak is trouwens de opdruk van de sticker weggesleten, vooral bij laptops.
3) mensen die een pc tweedehands kopen. Vaak is hun situatie vergelijkbaar met nr 2. HDD is leeg of moet vervangen, sticker is afgesleten.

Heb je een PC waarvan de hardware nog €50 waard is, maar om hem te gebruiken moet je (je bent geen OEM) dus een volledige versie van Windows kopen. Dan is Windows best duur.
Dit zijn eigenlijk weer de "oude" Windows-prijzen.
Daarom is dat dan ook Windows 8.1 Pro, als je het niet nodig hebt, koop je toch gewoon de gewone Windows 8.1. Wat is hier nu weer het probleem mee?
De vraag is waar het verschil van 199 DOLLAR of 280 EURO vandaan komt, niet wat het verschil is tussen de normale en de pro versie.
Dat verklaar het "koersverschil" niet.
Dus eigenlijk niets bijzonders, behalve RDP host. De rest is allemaal flauwekul dat niemand gebruikt of nodig heeft, en/of beter werkt met gratis alternatieven.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 26 juli 2024 05:23]

Volgens mij kon je met de niet pro versie je pc niet toevoegen aan een domein. Dus wordt best wel veel gebruikt, echter niet voor alleen consumenten gebruik.
Als je een Retail versie koopt, is de kans heel groot dat je een privé consument bent. Die hebben geen behoefte aan een Windows domein (uitzonderingen daargelaten). Zakelijke consumenten wel, maar ik verwacht niet dat er in de zakelijke wereld masaal een OS-upgrade plaatsvindt - er worden gewoon op een gegeven moment nieuwe pc's aangeschaft en dan kiezen ze wel voor een geschikt OS erop. Niet tussendoor. Veel te duur.
Wellicht ten dele het feit dat de Nederlandse versie inclusief BTW is en de Amerikaanse exclusief, aangezien dat daar per staat verschilt.

Blijft dan nog een aanzienlijk verschil, natuurlijk.
Daarmee word meestal het vervangen van het dollar symbool door het euro symbool verklaard. Maar in dit geval is het verschil 130 euro (199 dollar -> ~150 euro).

Ik kan ook nergens in de bron de prijzen vinden die hier genoemd staan, alleen de US kosten.
Microsoft zelf zegt dat de prijzen identiek zijn aan de Windows 8-prijzen en de volledige Pro-versie kost hier 279,99 euro incl. btw.
In de groothandel kost Windows 8 pro slechts 106,34 euro exclusief btw. Reken er op dat grote winkels vaak nog wat extra korting krijgen. Met btw erbij is dat dus een 128 euro. Daar nog wat winstmarge bij, wees gerust dat hij hier ook wel voor 199 euro zal te vinden zijn of iets lager nog. Microsoft verkoopt hun software op hun site wel vaker wat duurder, ze krijgen nogal snel de wind van voor dat ze anders een concurrent zijn van de winkels die hun product verkopen. Er zijn nu ook winkels die klagen om hun Surface promotie voor studenten dus ze letten daar wat op.
Wel een heel groot prijsverschil bij Windows 8 pro, geen idee waarom het zo groot is.
maar dat waren 'oem' versies, de gewone retail kost wel een bundel meer..
Nogmaals, er bestaan van Windows 8 helemaal geen losse OEM versies, je kunt alleen maar de upgrade- of de volledige versie kopen. Dat staat al een tijdje in het nieuwsbericht. Daarbij mag je als consument met de bijbehorende nieuwe Personal Use-licentie Windows 8 wél naar een andere PC overzetten, zolang je maar de oude installatie verwijdert, en dus uiteraard maar één actieve installatie hebt.
Bij pcfritz.de kan je voor 20 euro een Win7-64bit kopen (meertalig; ook NL). Dus ik begrijp niet dat mensen 6x dat bedrag uitgeven voor Win8.
Dan blijft het verschil inderdaad erg groot. Eigenlijk is $199 slechts €149 (huidige koers volgens xe.com), maar tel daar 21% BTW bij op dan heb je €180,30. Dit wordt jammer genoeg meestal 'afgerond' naar €199.

Het echte verschil is dus €100 tussen de Amerikaanse prijs incl. BTW (€180) en de Nederlandse prijs (€280) en dat vind ik persoonlijk veel te groot!
Ik vindt de prijzen sowieso veel te duur.

Zouden deze prijzen ook van toepassing zijn op een tablet met win 8.1
wil MS kunnen concurreren met android dan zal de meerprijs voor win 8.1 op een x86 tablet stukken lager moeten zijn.

Als dat zo is krijg je weer de kromme situatie waarom is een tablet licentie goedkoper dan een desktop licentie. Het is ook x86 hardware alleen is het een tablet en geen pc.

MS moet echt een gaan nadenken over deze prijzen willen ze in de toekomst marktaandeel behouden. Met steeds meer diensten die online werken maar het OS helemaal niet meer uit. MS verlies nu al terrein op de desktop ten gunste van tablets en op de tablet markt lopen ze ook nog eens achter.

Het is goed dat ze duidelijke prijzen hebben maar stukken lager zou beter zijn. Ze blijven echter stug vasthouden aan het oude systeem dat ze aan het verliezen zijn.
PaT Moderator Mobile @bbob18 september 2013 12:05
Ik hoop dat ik je goed begrijp, maar tablets met Win 8 krijgen de update naar 8.1 gewoon gratis. Upgraden van W7 naar W8 op je tablet, tsja, dat kost evenveel als dat je dat op je pc doet.

Vergelijken met Android is onzinnig, want daar kan je (meestal) ook niet van 2.x naar de meest recente versie. Sowieso zijn x86 tablets met W7 (of lager) dun gezaaid, dus zo'n probleem zal het niet zijn.
Android updates zijn gratis van 3 nar 4 naar 4.3 als de fabrikant het ondersteund.

x86 tablets zijn idd dun gezaaid, misschien ook door de hogere MS licentiekosten ?
PaT Moderator Mobile @bbob18 september 2013 13:32
En hoeveel tablets hebben een dergelijk updatepad ook daadwerkelijk bewandeld? Ik hoor juist dat veel apparaten updates NIET krijgen, dus het verschil tussen theorie en praktijk is nogal groot.
Android updates zijn gratis van 3 nar 4 naar 4.3 als de fabrikant het ondersteund.
Moet je die upgrades natuurlijk ook wel nog krijgen van de fabrikant, toch wel een belangrijk detail. Anders moet je €500 euro betalen voor een nieuw toestel, als je up-to-date wil blijven wat het OS betreft.
Waarom moet een beperkte Android tablet even veel kosten als een X86 tablet met een desktop OS?

En waarom maakt het uit dat het een tablet is? Je kunt er toch het zelfde mee als een PC? Steek er een toetsenbord, muis en scherm in en je hebt een desktop, met 2e scherm wat ook nog touch is.

Je betaald bij Apple toch ook gewoon dik voor de iPad en dan krijg je ook nog eens iOS er op waarmee je dus niet je OSX applicaties kunt gebruiken.

Jij gaat ook bij Renault staan klagen dat ze duurder zijn dan de Dacia's die ze zelf maken?
De feiten van marktaandeel spreken voor zich.

Android is nummer 1 op tablet gebied
PC markt is aan het krimpen

Windows is markleider op pc gebied met windows.
Windows heeft geen noemenswaardig marktaandeel op tablet gebied.

Android is succesvol geworden omdat het goedkoop/gratis is.
android komt door het succes van de tablet ook steeds meer naar desktop aangezien veel diensten al online draaien en er steeds meer bijkomen.

Software kan steeds meer OS onafhankelijk draaien.
Wil je als MS marktaandeel blijven houden zul je je OS goedkoper in de markt moeten zetten. Lijkt me logisch maar bij MS is het kwartje nog niet gevallen.
[quote]
Windows is markleider op pc gebied met windows.
Windows heeft geen noemenswaardig marktaandeel op tablet gebied.
quote]10% marktaandeel in 11 maanden tijd is niet niks.
Dat niet alleen; als je ziet wat voor een gedoe je hebt omdat je gegevens vanuit Vista niet worden meegenomen ... Denk dat veel gebruikers daar niet blij van worden. Nu is dit wel op te lossen door twee keer te upgraden : Vista -> Windows 7 - Windows 8, maar wie heeft daar nou zin in ?

Daar je bij een "upgrade" van Windows 7 deels software opnieuw moet installeren, kun je je afvragen of overstappen op Windows 8(.1) nog wel de moeite is. Je bent meer tijd kwijt dan dat het je gaat besparen.

Zoals ik het zie worden er zowel technische als financiële hindernissen opgeworpen, wat de populariteit van Windows 8 waarschijnlijjk niet ten goede zal komen.

Mijn vermoeden is dan ook dat Vista gebruikers (als ze al upgraden) voor Windows 7 zullen kiezen.
De meeste gebruikers die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn laten het ook door elektronica zaken doen of vragen het aan een neefje/broertje.

Tevens valt het reuze mee hoeveel software je opnieuw moet installeren. Zelf keer voor de grap getest van windows 7 naar windows 8.1 en dat verliep zonder problemen. Natuurlijk heb je altijd brakke programma's er tussen staan, maar dat hou je altijd.
Mijn vermoeden is dan ook dat Vista gebruikers (als ze al upgraden) voor Windows 7 zullen kiezen.
Waar baseer je vermoedens op, natte vinger werk? Ik zie anders in de winkel waar ik werk nog steeds een grote vraag naar windows 8 upgrade licenties en zie dat met windows 8.1 alleen maar toenemen.

[Reactie gewijzigd door vali op 26 juli 2024 05:23]

grootste grap komt nog, als jij dus de preview versie van 8.1 hebt geinstalleerd en je wilt de officieele versie, dan zul je een complete fresh-install moeten doen en alles dus opnieuw mieten installeren (lees de microsoft FAQ maar eens).
Jij denkt dat ik daar geen rekening mee gehouden heb? Ik voerde het alleen als test uit omdat ik benieuwd was hoe de upgrade van windows 7 naar Windows 8.1 verloopt en merkte hier geen problemen mee.

Beetje iter maakt altijd een back-up van in een vorm van een image. Duurt maximaal 20 minuten om die weer terug te zetten en dan kan je de officiële versie er gewoon weer opzetten.
En hoeveel kost een upgrade van Windows 8 naar Windows 8(.1) Pro?
Als ik het goed lees kan je niet meer upgraden:
Hieruit valt op te maken dat Microsoft de verkoop van Windows 8.1 heeft vereenvoudigd: er zijn geen upgrade- en systeembouwer-/oem-licenties meer. Een upgradelicentie was aantrekkelijk voor iedereen die reeds een Windows-licentie had, omdat zo tegen een lage prijs te kunnen upgraden.
Overigens lijkt dit het tegen te spreken: (verwarrend :X )
Gebruikers van Windows 8 overigens gratis kunnen upgraden naar Windows 8.1. Zij krijgen de versie op de introductiedatum via de Windows Store aangeboden.
@ Hijdrofiel: Ja en wat vraagt Qws dan? Upgraden naar 8.1 is dan toch ook automatisch een upgradelicentie. :9
@ Blitzdoctor: ja idd, vind het wel verwarrend er staan. (zal wel aan mij liggen)

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 26 juli 2024 05:23]

Als je goed leest dan had je gezien dat het gaat om upgradelicenties.
Upgrade edities als in van Windows XP/Vista/7 naar Windows 8.1 zijn er niet.
Of uit de store, of je koopt de volledige versie voor de volledige prijs.
Anoniem: 126717 @Qws18 september 2013 11:28
If you buy a device later this year that comes with the Windows 8.1 edition, you will be able to purchase the Windows 8.1 Pro Pack for $99.99 ERP (U.S.), which unlocks all of the great features unique to Pro, as well as Windows Media Center.

Dus de upgrade draaien en daarna aanschaffen.
Dat zijn hogere prijzen dan ik verwacht had. Stiekem had ik mij al voorgenomen om dan Windows 8 maar te gaan kopen als Windows 8.1 uit is. Dat er nu sprake is van een Pro versie, die 160 euro duurder is dan de gewone versie, valt me weer tegen. Weet iemand wat het verschil tussen de normale en pro versie is?

Het is trouwens goed dat ze minder versies uitbrengen. De grote hoeveelheid verschillende versies was niet echt heel handig en overzichtelijk. Van Windows 8 is voor zover ik weet slechts één versie. Dat hier nu weer een Pro bij komt is misschien wel weer jammer.
Hoezo er bij komt?
Er is vanaf dag 1 een Pro editie geweest, dat is niet iets nieuws wat ze nu pas introduceren....
Blijkbaar, ik kon de Pro versie helemaal niet vinden. Dat lag waarschijnlijk aan een verkeerd zoekfilter in de Pricewatch! :o

[Reactie gewijzigd door TheNephilim op 26 juli 2024 05:23]

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/compare
Bijzonder weinig verschil dus voor de meeste mensen, alleen nogal lame om RDP ook niet toe te staan op de niet pro versie... maar dan dus maar een andere remote desktop tool gebruiken.

En inderdaad hoge prijzen, ik denk ook dat ze erg veel klanten mis lopen met zulke prijzen.
"Een upgrade van Windows 8.1 naar Windows 8.1 Pro kost 99 dollar"

Nogal apart als je voor $199 al Win8.1 Pro hebt. Waarom zou je dan eerst Win8 kopen om daarna voor nog eens extra centen Pro te kopen.. :?
omdat de gemiddelde consument al voor win8 betaalt bij de aanschaf van een nieuwe PC, en dan als ze pro willen extra moeten betalen. De gemiddelde consument zal dat toch niet doen die weten vaak al niet eens dat er meerdere varianten zijn, en een gemiddelde tweaker koopt gewoon gelijk pro als hij zn pc bouwt (of een lagere versie als hij/zij daar genoeg aan heeft)
...en een gemiddelde tweaker koopt gewoon gelijk pro als hij zn pc bouwt (of een lagere versie als hij/zij daar genoeg aan heeft)
Een gemiddelde Tweaker heeft 80% van de features in Pro in zijn geheel niet nodig; ik begrijp dan niet geheel dat je er blind vanuit gaat dat "we" het toch wel kopen.

Ik vermoed zelfs dat een Tweaker die features uit Pro wel nodig heeft, toch liever op zoek gaat naar een Enterprise versie omdat bepaalde zaken, zoals Hyper-V, in Pro gelimiteerder worden meegeleverd.

/edit: http://news.softpedia.com...-1-Features-383887-2.jpg/ -> overzichtje met de verschillen.

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 26 juli 2024 05:23]

Kun je aangeven waar volgens jou de beperkingen in meegeleverde features zit?
(En dan bedoel ik dus niet features die wel in Enterprise, maar niet in Pro zitten, maar waar features gelimiteerd zouden worden.)
Een gemiddelde Tweaker heeft 80% van de features in Pro in zijn geheel niet nodig
Dat is dan ook niet relevant. Je hoeft maar 1 functie van Windows Pro nodig te hebben om het kopen van die versie serieus te overwegen. En voor Tweakers kan ik er wel een aantal opnoemen die zeer gewenst zijn: Remote Desktop Host, Boot vanaf VHD, Deelname aan Windows-domein en Hyper-V. Voor veel Tweakers zal minstens 1 van die functies zeer gewenst, dan wel onmisbaar zijn, en dus zeker voor een Pro versie willen gaan.
@MAX3400

Maar de Tweakers die wel graag MediaCentre wil hebben moet alsnog de Pro kopen, ongeacht dat hij de overige functionaliteit niet nodig heeft.

Dat je de pro voor de zakelijke markt duurder maakt, begrijp ik, maar waarom het MediaCentre gebeuren in de pro versie zit, is mij een raadsel.
Nee, het bron-artikel vertelt letterlijk dat als je een device koopt, zoals een PC, waar door een bedrijf als Dell al 8.1 op geinstalleerd staat, dat je dan geen recht hebt op een upgrade via Dell of iets dergelijks maar dat je via Microsoft voor $99 de Pro-upgrade kan aanschaffen.

Hou daarbij in je achterhoofd dat de licentie 8.1 op de PC van Dell waarschijnlijk minder heeft gekost dan de originele prijs, dus dan is de upgrade eigenlijk best een goede koop.
Je hebt altijd situaties waarin je toch ineens wel naar Pro wilt upgraden. Dus dan kan je goedkoper naar Pro ipv een hele nieuwe licentie te kopen?
Anoniem: 478742 18 september 2013 11:55
Even een vraagje, Ik ben van plan in Decemer een nieuwe desktop te bouwen en daarop windows 8.1 te installeren.

Ik heb op dit moment geen windows 8 licentie.
Is het mogelijk om nu alvast een Windows 8 OEM licentie te kopen (kost ongeveer 85 euro) en die dan te gebruiken op mijn nieuwe PC en daarmee de gratis upgrade naar Windows 8.1 te krijgen?

Gaat het dan om de normale of PRO upgrade (is er een OEM PRO licentie??).

thx
Alle windows 8 gebruikers krijgen de windows 8.1 update door middel van de microsoft store.

Dit staat ook gewoon in het nieuwsbericht

Gebruikers van Windows 8 kunnen overigens gratis upgraden naar Windows 8.1. Zij krijgen de versie op de introductiedatum via de Windows Store aangeboden.
@navarth63

Een OEM licentie is machine gebonden. Een normale versie niet. Met een prijs verschil van slechts 14 euro, zou ik voor de normale versie gaan. De upgrade is een normale versie, de PRO versie upgrade kost je 99 dollar extra en kan je altijd later nog uitvoeren.

De normale versie plus latere upgrade naar Pro is goedkoper dan direct de pro versie aanschaffen.
@wiseger: Thx dat is een goede tip
@Rockman: :-) gaat zeker lukken
Even een simpeler antwoord: ja! Zou ik doen voor de prijzen verhoogd worden.

Alvast succes met het bouwen van je nieuwe tweakbak!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.