Microsoft verlaagt Nederlandse prijs Surface Pro-tablet met 100 euro

Microsoft heeft de adviesprijs van de Surface Pro-tablet met 100 euro verlaagd. De prijs van de 128GB-versie is van 986 euro naar 886 euro gegaan, terwijl de 64GB-variant nu 786 euro in plaats van 886 euro kost. Mogelijk komen er Haswell-modellen.

Begin augustus verschenen berichten dat Microsoft met een prijsverlaging van 100 dollar voor de Surface Pro in de VS, Canada, Hong Kong en Taiwan kwam, maar de prijsreductie werd toen nog niet doorgevoerd in Nederland. Nu is dat dus wel gebeurd. Microsoft geeft Tweakers als reden voor de prijsverlaging dat 'we zien dat er veel vraag naar is'. De prijsverlaging is te zien in de officiële Microsoft Shop maar is ook in de Pricewatch al bij de eerste shops zichtbaar. Ook de Touchcovers zijn goedkoper geworden: die zijn van 119,99 euro naar 79,99 euro gegaan. De prijs van de Type Cover is ongewijzigd op 129,99 blijven staan.

De Surface RT met Windows RT wordt ook met flinke kortingen geleverd, studenten betalen bijvoorbeeld tijdelijk de helft. Bij die tablet is echter waarschijnlijk de tegenvallende verkoop de reden, terwijl volgens eerdere berichten de Surface Pro wel redelijk naar verwachting lijkt te verkopen. Officiële verkoopcijfers heeft Microsoft nooit gegeven.

Mogelijk is de prijsdaling een opmaat naar een nieuwe versie van de Surface Pro. De Windows 8-tablet beschikt namelijk nog over een Core i5-3317U, een Intel-processor van de Ivy Bridge-generatie, terwijl Intel inmiddels opvolgers van de Haswell-generatie heeft uitgebracht. Haswell biedt vooral voordeel op gebied van accuduur, waar producten als de Surface Pro baat bij hebben. Ook zijn er al langer geruchten over de komst van nieuwe Surface RT-tablets.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

29-08-2013 • 13:21

145 Linkedin

Reacties (145)

145
137
99
9
0
8
Wijzig sortering
Microsoft heeft zichzelf in een aparte (onhandige) hoek gewerkt met de Surface RT en de Surface Pro. De RT wordt te duur bevonden (in mijn ogen onterecht, maar dat is een ander verhaal), en wordt gehekeld om het feit dat er in de Store te weinig apps zijn, en dat er geen x86 programma's op gedraaid kunnen worden (logisch, want het is een ARM aparaat). De Surface Pro, waar vrij stevige hardware in zit, wordt op zijn beurt ook met tablets als de iPad en de Galaxy Tab vergeleken, terwijl het een serieus aparaat is waar zelfs prima mee te werken is op het gebied van zware CAD applicaties.

Het labeltje "Windows" doet mensen denken dat het x86 programma's kan draaien (onterecht voor de RT) en door de tablet formfactor willen mensen het vergelijken met een iPad of een Galaxy Tab (wat onterecht is voor de Pro).
Toch laat Microsoft met de Surface Pro een glimp van de toekomst zien. De formfactor van een tablet, de voordelen van een laptop en de mogelijkheid volwaardige programma's te draaien.

Straks heb je alleen nog maar zo'n apparaat in huis. Je kunt hem lekker mee op de bank nemen en gebruiken zoals je een tablet gebruikt. Je kunt hem op de keukentafel neerplanten in combinatie met een toetsenbord en wat dingen opzoeken/mail typen. En wanneer je aan het werk moet leg je hem in een dock en worden je externe schermen, muis en toetsenbord en je speakers geactiveerd zodat je lekker kunt Photoshoppen, video's bewerken, programmeren, etc. Als je 's avonds een filmpje wilt kijken prik je een HDMI-kabel in het ding of maak je draadloos verbinding met je tv en stream je een serie of film.

Één apparaat om je laptop, desktop, tablet en mediabox te vervangen. Dat zie ik een Galaxy Tab of iPad momenteel nog niet doen terwijl de Surface Pro het in theorie al zou kunnen.
De vraag is echter of iedereen op die all-in-one apparaten zit te wachten.
Vooralsnog lijkt dat niet het geval te zijn, dus die veronderstelde voordelen van de Surface zou wel eens in het nadeel kunnen uitpakken.

Misschien vinden consumenten het wel fijn om een aparte PC te hebben voor het zware werk en een aparte tablet voor het consumeren van data. Of misschien hebben de meeste consumenten al genoeg aan een goedkopere tablet/ipad voor al hun noden.

Komt bij dat MS te laat is ingestapt op de tablet-trein. De consument heeft daardoor inmiddels kunnen ervaren dat ie een PC met Windows en Office niet eens nodig heeft. Dat is in de recente geschiedenis nog niet eerder gebeurt. Om die consument dan te overtuigen dat een veel duurdere Surface veel beter voor hem is, is een hels karwij.
De basis zaken van Office kun je prima met iPad of een Android tablet doen. Niet iedereen heeft elke detail van MS office pakket nodig.. laat dat nou net het grootste deel zijn die de helft van de opties niet eens gebruikt.

iPad en Android hebben marktaandeel en zijn "voldoende" bevonden voor de taken van de hedendaagse mens.
zouden ze nog enkel een 32GB versie op de markt moeten brengen.
Niet iedereen heeft 128/64GB nodig voor opslag.
Prijs zou dan omgerekend iets van €736,- zijn.
(wat ik nog steeds veel vind)
zouden ze nog enkel een 32GB versie op de markt moeten brengen.
Niet iedereen heeft 128/64GB nodig voor opslag.
Prijs zou dan omgerekend iets van €736,- zijn.
(wat ik nog steeds veel vind)
Ik zou zeggen: pak de Pricewatch er eens bij, zoeken op laptops en vul in: 1080p scherm, Intel Core i5 3317U. De laagste prijs die je daar vind is voor een Asus Taichi CW003H en dat is 962.10 euro. Dat is nog steeds meer dan voor een 128GB Surface Pro met een Type Cover. De volgende laptop die ik in deze lijst vind is de Sony Vaio Duo 11 (E 1.089,-) en de Acer Aspire S7-191-53314G12ass (E 1.117,05).

Alsjeblieft, als je dit ding ergens mee gaat vergelijken, doe het dan met de goede aparaten. Dit is geen alternatief voor de iPad of voor de Galaxy Tab, daar is de Surface RT voor.
Maar daar zit het probleem. Mensen zien dit als een tablet, niet als tablet/notebook-hybride. De Surface Pro is een combinatie tussen notebook en tablet: de formfactor van een tablet en de specificaties van een fatsoenlijke notebook.

Maar mensen zien 'een tablet' en dan wordt het vergeleken met de Tab's en iPad's. De 128GB iPad is overigens ongeveer even duur als de 128GB Surface Pro, terwijl je op die laatste desktop-apps kan draaien zoals een volwaardige versie van Photoshop, Lightroom en Office. Duur voor wat je krijgt? Absoluut niet, al helemaal niet vergeleken met vergelijkbare producten.
Maar daar zit het probleem. Mensen zien dit als een tablet, niet als tablet/notebook-hybride
Nonsens, de doelgroep van deze tablet is niet henk&ingrid die iets willen om op de bank te kunnen browsen, maar vooral voor professionals en techsavvy lui die gewoon ook reguliere x86 windows applicaties kunnen runnen. En die mensen snapen retegoed dat het een hybrid is. Overigens zijn de verkopen van de Pro (itt de RT) alle verwachtingen van MS ontstegen.
Die mensen zijn niet de grootste groep. Het is een niche markt.
Uhm, de Pro is een niche product. Wat is je punt precies?
[...]
Ik zou zeggen: pak de Pricewatch er eens bij, zoeken op laptops...
Alsjeblieft, als je dit ding ergens mee gaat vergelijken, doe het dan met de goede aparaten. Dit is geen alternatief voor de iPad of voor de Galaxy Tab, daar is de Surface RT voor.
Dat kan wel zijn, maar de surface is ook geen alternatief voor de door u aangehaalde toestellen.

Het is duidelijk dat ms een produkt in de markt heeft gezet waar geen markt voor is
Geen alternatief voor android of ipad? Je wilt toch niet weer de 'het is slecht want ze hebben geen 1.000.000 apps' kaart spelen hoop ik. Hoeveel van de 1.000.000 apps installeer iemand op zijn ipad? Hoeveel van de geinstalleerde apps worden vaak gebruikt?

Ik kan méér met de RT en kan de main apps vinden in vergelijkbare of andere vorm. En hele vette games want Apple en Google/Samsung hebben geen eigen gaming studio.

Prima alternatief, zo niet beter (imho).
Anoniem: 167912
@MASiR29 augustus 2013 16:27
het ging over de surface pro, waarvan shadow beweerde dat hij moet vergeleken worden met een laptop en niet met een ipad of galaxy tab

Daarnaast heb ik het woord app niet gebruikt.
De 64GB variant is al te vergelijken met 32GB tablets met andere operating systems. Je hebt daar namelijk maar 28GB aan opslag beschikbaar:
http://www.microsoft.com/surface/nl-nl/storage

Bij een 32GB variant zou je dus nog zelf een 4GB USB-stickje moeten inpluggen om de laatste stukjes Win8 op te kunnen slaan ;)

[Reactie gewijzigd door El Psycho op 29 augustus 2013 13:40]

hmh, win8 past anders prima op mijn oude iconia tab (ook met 32gb SD)
Niet RT en Pro door elkaar halen... De Iconia Tab heeft een ARM processor dus jij hebt het over Windows 8 RT. De Sruface Pro heeft een Core i5 en dat gaat over de reguliere Windows 8.

Windows 8 RT is een getripte versie want je hebt geen ondersteuning voor Wintel deskop apps nodig. Logisch dat die kleiner is en wel binnen de 32 GB footprint past.
Anoniem: 414003
@pe1dnn29 augustus 2013 14:10
Volgens mij haalt hij het niet door elkaar, er zijn ook Iconia tabs op windows 7 gemaakt
dat is niet juist. ik draai pro en de W500 heeft een 'gewone' AMD processor ;)

[en ja, hij kwam voorgeinstalleerd met win7, dat was verschrikkelijk als tablet-OS dus ik heb win8 erop gezet. en die is stukken fijner]

[Reactie gewijzigd door maali op 29 augustus 2013 14:42]

Ik heb windows 8 ook draaien op m'n W500 Iconia tab 32gb. Zou 'm alleen al te graag upgraden voor zo'n surface tab... Alleen zelfs met deze prijsverlaging zijn ze mij nog te duur :X Voor wat opslag voor muziek/foto's heb ik er een 8gb SD kaartje ingestoken.
standaard Windows 8 is iets van 8GB groot, denk dat ze met een tablet, gezien je niks aan hardware kan aanpassen wel een slim versie kunnen bouwen.
Eventuele tropische drivers kan je via Windows update oproepen, maar dat zal qua ruimte niet veel in beslag nemen.

Met een tablet in bedrijfsomgeving lijkt het me juist dat je dit centraal allemaal opslaat i.p.v. lokaal.
32-8 =16GB is dan een hoop voor drivers instellingen en ondersteunende apps.
Alleen houd je met 32GB opslag dusdanig weinig ruimte over (drie of vier GB maar) dat je met toekomstige upgrades en dataopslag wel in de knoei komt. ;)
32GB gaat inderdaad echt niet werken. Volgens mij neemt Windows 8.1 minder ruimte in dan Windows 8 maar dan nog.. is het eigenlijk gewoon te weinig. Ik vind 786€ wel een redelijke prijs als je kijkt wat je er voor terug krijgt. Maar dan zou ik hem aanschaffen als laptop/tablet vervanger en niet als tablet om er bij te hebben.

Ik heb zelf al een prima laptop (Asus N56VZ) maar ik heb wel interesse in een tablet. Maar het zou mooi zijn als ik af en toe mijn laptop niet hoef mee te nemen. Dus een usb stick, micro sd slot, output voor beamer, etc. is gewenst. Ik kan nog steeds de Surface RT voor een aantrekkelijk prijs aanschaffen maar ik heb toch besloten om te wachten op de Intel Atom Bay Trail tablets.

Met een 8" tablet krijg je gratis Office van Microsoft, tevens korting op Windows 8.1 OS op een tablet. In combinatie met Intel Atom Bay Trail voor een leuke prijs omdat Intel graag wilt doorbreken op de mobiele markt.. krijg je voor 250€ een erg leuke 8" tablet met veel poorten, mogelijkheden, prestaties en accu duur.

Ideaal zou zijn 1920x1080 resolutie, 4GB DDR3L RAM, Quadcore Intel Atom in een 8" Windows 8.1 tablet met 2 USB 3.0 poorten, HDMI en microSD poort, etc. Ik ben benieuwd, in November zou dit al mogelijk kunnen zijn.
Anoniem: 414003
@JJ9329 augustus 2013 13:40
...tevens korting op Windows 8.1 OS op een tablet...
korting? 8.1 is gewoon gratis.

Ook ik ben er benieuwd hoe de Windows Tablets vanaf 8.1 zullen zijn. Helemaal wat de RT tablets zullen doen.
De update van Windows 8 naar Windows 8.1 is inderdaad gratis. Maar Microsoft biedt het OS voor een lagere prijs aan voor de tablet manufacturers. Het is niet zo dat de je de volle prijs van Windows 8 hoeft te betalen als het ware. Niet helemaal duidelijk verwoord misschien.

Windows 8.1 RT heeft wel een leuk aantal nieuwe functies maar met de komst van de nieuwe Intel Atom processoren ben ik erg benieuwd naar de populariteit. Je mist toch de mogelijkheid om normale x86/x64 programma's te installeren.
Nhee, Windows 8.1 neemt minder ruimte in dan Windows 8 (nog zo'n 8.7 GB hier), het is nog steeds best een stuk, maar het valt echt wel goed mee, en eigenlijk zie ik het nodige geheugen alleen maar dalen voor Windows 9 en later. En met je 7/25 GB gratis SkyDrive erbij moet het wel lukken.
tja, dat komt door alle overbodige troep die er dan op staat.
Als je deze schoon bouwt kom je rond de 8GB grote installatie folder.
Inderdaad de MS variant is te duur in vergelijk met de andriod of zelfs apple variant.
Dus die prijs moet stukken lager anders kan je beter een laptop kopen.
Je vergelijkt het met een gewone tablet nu...Dit is zeker geen doorsnee tablet....Je kunt dit veel beter met een laptop vergelijken...Dit is niet de RT versie he...dus gewoon alle programma's installeren die je ook op je desktop kan...Touch screen...goede hardware en een erg kleine vormfactor....soort ultrabook dus zeg maar...
Maar hoeveel mensen hebben dit soort apparaten nu echt nodig? Professionals 'langs de weg'. Een heeeeeele kleine groep, denk ik. Sjonnie en Anita willen dit niet, die willen een zo goedkoop mogelijke tablet waar ze op kunnen surfen, filmpje kijken, mailen, etc. CONSUMEREN, dus, niet produceren.
De prijs is inderdaad hoog, maar te hoog? Dat weet ik nog zo niet, je kan de Surface Pro bijvoorbeeld gebruiken als vervanging voor een desktop; extern scherm, draadloos toetsenbord en een muis en je bent vertrokken. Met de Touch/Type cover kan je het gebruiken als laptop en natuurlijk ook nog als tablet. Dus echt duur? Als het in staat is om je vaste computer te vervangen? Nee...
Hij is wel te duur voor mensen die dat allemaal niet gebruiken en niet zoveel geld hebben. Dus zullen ze geen marktaandeel krijgen en dus ook niet populair worden.

iPad had als voordeel dat ze de eerste waren. Android haalt hun al in en is vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding niet meer te verslaan door Windows.
De prijs is inderdaad veel te hoog, maar een tablet en een laptop zijn wel degelijk 2 verschillende apparaten met 2 verschillende doelgroepen. Voor veel dingen waar ik een tablet voor gebruik kan ik niet "beter een laptop kopen", ongeacht de prijs.
Hoe kun je nou deze tablet vergelijken met een iPad of Android tablet?
Je krijgt hier een ultrabook in tablet vorm, iets wat misschien niet veel mensen aanspreekt.

Als je al wil vergelijken zal je de Surface RT moeten nemen.
Hoe kan je nou de duurste macbook pro vergelijken met een Acer van 500 euries?

Het verschil is iig duidelijk. Je ziet om je heen op school meer Acers. Dus marktaandeel van Android is groter.
Inderdaad de MS variant is te duur in vergelijk met de andriod of zelfs apple variant.
Dus die prijs moet stukken lager anders kan je beter een laptop kopen.
Je weet dat een Surface Pro een laptop is, he? Het is laptop hardware in een tablet jasje. Hier draait gewoon Windows 8 op (niet RT) en de hardware is best netjes te noemen voor het geld en het gewicht.
Ze raken die dingen aan de straatstenen niet kwijt, dus.

Dat was wel te voorspellen. Windows is nog steeds niet hip en een tablet wel...

(edit: -1? Is dit een flamebait? Dan moet je toch eens bij jezelf te rade gaan. Het is niet de eerste prijsverlaging die Win8 gerelateerd is en MS doet hard zijn best een gewild consumentenproduct te maken - hoe is bovenstaand comment dus niet realistisch? Juist.)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 29 augustus 2013 14:36]

En toch vind ik het een leuk dingetje, nog wat lager krikken en ik haal 'm binnen. Windows 8 werkt in mijn ogen op een tablet perfect als geen ander OS.
Windows 8 is perfect voor de tablet. Ik kreeg het daarna pas op mijn desktop en dan is de transitie echt silkysmooth.

Ik ontwerp o.a. software voor op ipad, dus ik ken beide.

Ik heb de surface RT since day 1 (bestelling geplaatst in Duitsland). Ik vond hem te duur maar ben vak-idioot en wilde weten of het wat was.

En het is wat. Geen dag spijt. Hij ging mee naar de academie als brainstorm device, naar mijn werk voor note-taking. Thuis cover er af en het is een tablet met een heel fijn aspect ratio voor web (ik hou m rechtop, want het is nu eenmaal weer de mode om ellenlange webpages te maken).

Regelmatig zit ik per ongeluk met mijn vingers aan het scherm van mijn vriendin d'r laptop. Typen+touchen op een laptop achtig ding werkt voor mij heel natuurlijk.

De pro, zo gek was ik nog niet om die er bij te kopen mar ik overwoog het omdat de RT em zo goed bevalt, maar die is echt aan de prijs. En behoorlijk zwaar maar het is ook meer een ultrabook dan een tablet denk ik.

@Vayra http://bgr.com/2013/01/10/iphone-surface-teen-survey-287400/
Voor veel mensen is een ipad nog heel byzonder. Voor mensen die sinds dag 1 apple producten hebben, is het ouwe zut. Ik zeg niet slecht, mensen houden gewoon van steeds nieuwe gadgets. Daarom het success van Android en daarom stiekem toch meer mensen die een WP kopen. Anders is leuk. Apple is niet meer "think Different" maar Microsoft wel.

Who would have thought :)
Dan heb je niet meegewerkt. Het ontbreekt aan consistentie en de grote 'Why' vraag komt elke keer weer voor. Binnen microsoft had ik toch meer verwacht van UX echt waar.
De grote "Why vraag" wordt alleen maar gesteld door mensen die Tablets en Ipads als één en het zelfde zien.

Ik heb jaren gebruik gemaakt van een HP Compaq tc1100. De Surface Pro is voor mij de perfecte opvolger. Ik gebruik hem overal voor.

Ik heb ook een Ipad, dat is een leuk ding. Maar ik wil één apparaat waar ik alles op kan doen. Niet alleen internetten en mailen maar ook het dagelijkse beheer bij mijn klanten.
Waar alle management tools en applicaties op draaien.
En waar ik ook nog eens een potje op kan Starcraften :)

[Reactie gewijzigd door VreYseN op 29 augustus 2013 18:33]

"meer verwacht van UX echt waar" .. wat meer .. Windows Phone is een voorbeeld van modern interactie ontwerp, andere manier van informatie benaderen ..

Apple verandert amper (2007 was de eerste iphone) en Samsung kopieerde apple en is daarop aan het voortborduren en een eigen weg aan het in slaan ..

Ik vind wel dat WP veel beter toegespitst is op het wie/wat/waar dan Windows 8. Laatstgenoemde is meer gespitst op wat Windows 7 is maar ja je ziet; als je alleen al je startmenu verandert in een active desktop met tiles, breekt de hel los. Bovendien, een nieuw telefoon OS doe je ff iets makkelijker dan een nieuw desktop OS, met alle legacy hard- en software waar je rekening mee moet houden.
Dan heb jij nog niet met 8.1 gewerkt. 8.1 werkt namelijk uitstekend. Windows 8 ook al wel overigens, maar in 8.1 zijn diverse optimalisaties doorgevoerd, waardoor het OS net even een stukje prettiger en consistenter werkt. Voor tablets werkt het overigens uitstekend. Net als Chris van der G hierboven al aangeeft, er is geen enkel ander OS wat op tablets zo ontzettend goed werkt als Windows 8.
Of het wel of niet werkt is een leuke vraag.

De betere vraag is de prijs. voor rond de 500 euro en minder heb je leuke android tablets. Gisteren de aankondiging hier van kobo, 10 inch table met super resolutie voor 350 euro.

Wil MS scoren zal de prijs gewoon onder de 500 euro moeten uitkomen.
lol

In die 500 euro android tablet zit geen i5, met een SSD die 500MB/s haalt en 4GB geheugen.
Staat hieronder al een tablet heeft een functie en de MS tablet heeft de specs van een laptop.

Probleem is denk ik eerder dat intel snel met goedkope x86 hardware moeten komen om de tablet onder de 500 euro te krijgen.

Als MS wil je de massa bereiken, Google bereikt die met goedkope tablets op android.
MS bereikt niet de massa met deze prijzen.
MS heeft de Massa wel nodig, meer apps, meer gebruikers.

Conclusie MS moet goedkoper worden in de tablet markt. doe ze dat niet zullen ze nooit een echt groot marktaandeel krijgen in die markt.
En wat moet je daarmee in een tablet .. Ik bedoel, je gaat er verder niet op gamen of iets dergelijks.

Een tablet is bij de meesten gewoon snel dingen opzoeken, monitoren, snel een documentje maken, social media gebeuren, kleine games spelen, e.d.
De Pro is in mijn ogen een laptop vervanger. Waar ik dus wel een beetje op wil kunnen gamen etc. Want je kan je normale windows/desktop/laptop apps en games er gewoon op installeren, en dan heb je opeens wel veel meer aan zulke stats.

Wil je dit niet, dan raad ik je de RT versie aan, dat is wel een 'normale' tablet.
Behalve dat de surface (met keyboard cover) daadwerkelijk alleen op een 'surface' (oppervlak) werkt. Want de steun voor het scherm/het toetsenbord lijkt me niet erg stabiel in elkaar te zetten voor ander gebruik.

Een (echte, hybride) tablet kun je nog een keer op schoot gebruiken.
een laptop bedoel je dan :?
Ja, maar dan heb je android en dat draait op de zwaarste hardware nog niet soepel, in tegenstelling tot win8(dat draait soepel op een netbook met een atom z520). Daarnaast is alles op android voor telefoons gemaakt. Apps voor tablets bestaan praktisch niet en de ui werkt ronduit slecht op >10" (behalve notifications, die zijn leuk bedacht op grote schermen).
Anoniem: 159816
@bbob30 augustus 2013 00:05
De Surface pro is een factor 10 sneller dan een Android tablet.
de Pro is dan ook totaal niet te vergelijken met een Android tablet
wees eerlijk, Android is nog altijd een OS waar wat leuke software op draait en wat games
de Surface Pro is gewoon een volwaardige laptop met Windows, dus een volledig functionele MS Office (inclusief vba en alle toeters en bellen), active directory, games (uiteraard beperkt, er zit geen Geforce 780m in), de volledige Win32 portfolio aan programma's dus

naar mijn mening is zo'n Surface pro 128GB best vergelijkbaar met een Macbook Air
Voor een eurotje of 500 wil ik ook wel zo'n pro hoor! Niet voor 800 dat vind ik veel te duur, geef mij dan maar een gewone laptop.
Voor een eurotje of 500 wil ik ook wel zo'n pro hoor!
Voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten?
Jij snapt het! De pro zou rond de € 500 moeten kosten en zou dan veel meer verkocht worden. Je moet hem vergelijken met een laptop.
De prijs is volgens mij nu ook nog steeds te hoog. Ik zou dit eigenlijk best wel eens willen proberen (Pro, niet de RT), maar niet aan >700 euro voor het kleine broertje (64GB).
Volgens mij verkochten de RT modellen slecht, de Surface Pro had zeker in het begin veel vraag(in America).

De Pro-variant vond ik wel aantrekkelijk, misschien vind ik een Surface Pro 2 met een Hasswell en een Intel Iris pro 5200 gpu GT3e (Die met 'L4' videoRAM) waarvan de batterijduur lang genoeg is aantrekkelijk genoeg om over te gaan tot koop.

Nog iets, een rijtje (eventueel rugged) win8 tablets past mooi in een bedrijfsinfra met Server 2012/SQL-2012. Daar kun je heel goed iets op bouwen voor je eigen bedrijf/activiteiten.
Ik ben het wel met je eens. Ik vind deze prijzen voor een tablet veel te hoog. Je kunt dan (imo) beter een iPad nemen of als je dat wilt een Android. Of leg iets bij voor een MacBook Air of gelijkwaardige laptop.

Daarnaast is Windows inderdaad nog niet hip. En omdat er voor Metro nog niet veel apps zijn is het tablet-achtige hier niet echt van belang. De desktop omgeving is op een tablet weer niet handig...
Anoniem: 451726
@Vayra29 augustus 2013 19:23
Slecht signaal van Microsoft, geeft weinig vertrouwen. En hoe meer verlagingen, hoe meer je de kopers van het eerste uur tegen de schenen schoppen die wel de hoofdprijs hebben betaald. Als het zo langer doorgaat is de aanwezig dat de nieuwe topman of -vrouw gelijk de stekker uit het hele Surface gebeuren trekt.

Simpelweg omdat het Microsoft alleen maar verlies oplevert. Om over gezichtsverlies nog maar te zwijgen. Wie had dat gedacht. Ik gok erop dat de Surface nu heel snel de Zune achterna gaat, namelijk exit.

Of er moet nog een mirakel gebeuren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 451726 op 29 augustus 2013 19:24]

Denk eerder dat de tablet markt gewoon verzadigd is met de Ipad en Galaxy Tab. De Surface is gewoon te laat op de markt gekomen. Als ik een tablet zou kopen zou direct voor Windows gaan, veel meer mogelijkheden dan IOS en Andriod. De prijs van de surface pro-tablet is ook niet mals. Van dat bedrag kan je ook een fatsoenlijke ultrabook halen met tochscreen. Daardoor wordt de Surface alleen gekocht door kleine groepen mensen die nog geen tablet hebben en diehard fan zijn van Windows.
Ik zal ook voor een Windows tablet gaan wanneer ik deze zelf zou aanschaffen.

De prijs van de surface pro staat naar mij idee goed in verhouding, je krijgt voor het bedrag van een ultrabook een ultrabook in tablet-vorm met touchscreen+active digitizer scherm.
Die te zwaar is, te dik, geen lange levensduur heeft qua batterij... en er zijn nog wel een paar zaken die niet echt super scoren.

Daaraantegen is de configuratie met Core i de enige die het geheel soepel doet lopen. Die andere atom configs (lees:concurrentie) beginnen na een aantal apps open te hebben te haperen en sloom te reageren.

Windows 8 heeft een chronisch tekort aan echte metro-apps en heeft met zijn desktop mode, het waarom een tablet kopen, verhaal volledig voorbij geschoten. De meeste gebruikers proberen nu de 2 tegelijkertijd te gebruiken en dat maakt dat je nog boter nog vis scenario's en gevoelen hebt. Uiteraard zijn er mensen die dit perfect werken vinden maar het is toch niet echt indrukwekkend te noemen hoeveel er dat zijn.
Als je de surface pro vergelijkt met ultrabooks met vergelijkbare hardware doet de surface het qua gewicht en batterijduur beter..

Dat windows 8 pas soepel loopt met een Core I is natuurlijk grote onzin. Er zijn genoeg reviews die laten zien dat een atom tablet tegenwoordig prima loopt.
https://www.youtube.com/watch?v=T_45J10Qq28

Ik ben het eens met het tekort aan Apps, hoewel een groot aantal apps een vervanging voor een website is (die beter werken op een windows tablet dan elke andere tablet), zijn er nog genoeg die missen.
Ik vind je filmje echt grappig... kijk maar eens vanaf 14:45 hoe vlot alles loopt... 8)7 En dat is maar een willekeurig ogenblik. Ik zou niet te veel reclame durven maken met dit filmpje.

Alle keyboards op de ultrabooks zijn beter dan diegenen die je hier hebt. De formfactor is ook helemaal anders.

Als ik de PRO objectief vergelijk met andere OS tablets dan zijn de eerder vernoemde opties verschillen gewoon VEEL minder.
Nog leuker is dat ik altijd Cut the Rope zie.. altijd dezelfde apps... nooit iets speciaals. Dat zegt al genoeg.
Als de markt verzadigd zou zijn dan zouden er ook amper Galaxy Tab's en iPad's verkocht worden, dit is niet het geval. Tablet verkopen zijn nogsteeds hoog behalve voor de Surface tablets.
"De markt" is voor de surface pro wel anders dan die van de galaxy tab en ipad. Die worden ook gekocht als "speelgoed." Dit is echt voor de zakelijke markt bedoeld die met een los toetsenbord echt als volwaardige ultrabook kan dienen.
Dus de zakelijke markt waar volgens jou amper iPad's en Galaxy Tab's gebruikt worden maar juist wel de Surface Pro is nu al verzadigd? dat mag dan wel een enorm kleine markt zijn.
Ik zie zakelijk nauwelijks iPad's of Galaxy Tab's gebruikt worden. Die tablets zijn gewoon veel te beperkend voor productief gebruikt. Ze zijn vooral handig voor comsumptief gebruik.

Een programma als OneNote hetgeen DE killer app is voor een productie tablet, bestaat simpelweg niet voor een iPad of Tab.
Die "OneNote" voor smartphones is weinig meer dan een veredelde notepad. Totaal niet vergelijkbaar met de échte OneNote zoals die in MS-Office zit. Met die kun je schetsen maken, geschreven tekst herkennen, etc etc. Dat kan allemaal niet met de smartphone variant... die kan alleen met platte tekst omgaan. Volkomen nuttelooos voor vergaderingen en brainstorm sessies.
Doe mij maar Google Keep. :)
De kracht ligt hier in de beperking. Inderdaad een tablet is handig voor het consumeren van data. Dat is wat je met een iPad of Galaxy prima kunt, ook zakelijk. Het lezen van stukken, vergaderen, korte notities maken, e-mail, dat soort werk, daarvoor is een tablet ideaal. Je moet er geen boeken op gaan schrijven. Daar is het apparaat niet geschikt voor. Daarom is MS Office op een tablet niet zo heel noodzakelijk gebleken, blijvoorbeeld.

Daarom wordt de Surface, die er als een gewone tablet uit ziet niet goed verkocht. Is veel te duur in vergelijking met andere tablets en het ziet er niet uit als een apparaat waarmee je productief kunt zijn. Dat dat technisch allemaal prima kan, dat klopt. Maar de consument heeft geen idee wat de technische vereisten zijn voor productiviteit.

Dus kiest de meerderheid voor een goedkopere tablet en vindt die beperking prima. En zij die productief willen zijn, kopen een goede laptop/ultrabook, Daarbij komt dat velen kennelijk niet zoveel zien in een all-in-one apparaat.

Verkopers hebben hier weinig invloed op. Ook omdat er meer en meer online wordt gekocht.

[Reactie gewijzigd door reeboot op 29 augustus 2013 17:44]

Rustig aan, Vayra heeft een punt.

Uit mijn retail ervaring en belevenis is het zo dat de Surface Pro niet goed verkoopt.
Ik heb verschillende klanten gehad die een mening hadden van "Waarom niet een ultrabook?" of "Waarom niet een iPad of Galaxy Tab?". De argumenten van de klant waren vooral:
 • Het apparaat is te duur.
 • Je kan beter een ultrabook kopen als je hem comfortabel op de bank wilt gebruiken inclusief toetsenbord cover
 • Hij ziet er niet zo stevig uit; gericht op de standaard achter de surface pro
Dat zijn enkele factoren, waardoor klanten toch voor een ander product gingen. Veel retailers hadden de surface pro groots ingekocht, omdat ze dachten dat het een succes zou worden of minstens wel even veel als een iPad / Galaxy Tab... Helaas was dat niet zo, waardoor de retailers zelfs de producten niet weg krijgen en de producten zelfs niet erg mogen afprijzen van Microsoft.

Mijn mening zelf over de Surface Pro is dat het een leuk apparaat is, maar meer gericht op de zakelijke markt en niet voor bank gebruik. Voor Prive gebruik heb ik toch liever een iPad (of Galaxy Tab). Daarnaast zit hij in zo'n prijsklasse dat je nog beter een ultrabook kan kopen. De 100 euro er vanaf zit al in de goeie richting. De beste prijzen zitten denk ik vooral rond de 650 euro voor de 64GB en 750 euro voor de 128GB.
...Veel retailers hadden de surface pro groots ingekocht, omdat ze dachten dat het een succes zou worden of minstens wel even veel als een iPad / Galaxy Tab... Helaas was dat niet zo, waardoor de retailers zelfs de producten niet weg krijgen en de producten zelfs niet erg mogen afprijzen van Microsoft.
...
Ik vind dit eerlijk gezegd behoorlijk naïef.. en tablet van ~€1000,- dat niet echt een uitgesproken doelgroep heeft hetzelfde inschatten als een iPad/Galaxy tab.

Dan ben ik wel benieuwd op basis waarvan dit succes werd verwacht?
Grote retailketens zijn vooral de partijen die groots hebben ingekocht (en nu nog met grote voorraden zitten).

Deze retailers hebben doorgaans bij Microsoft een 'recht op retour' afgedwongen, zodat alle overgebleven Surface tablets tegen inkoopprijs weer worden teruggenomen. Het is dan aan Microsoft om te bepalen wat zij met die overbodige voorraad gaan doen.

Het is toch zeker ook ondenkbaar (en onverantwoord) dat grote elektronicaketens, zeker in deze financieel zware tijden voor de retail branche, grote voorraden zullen inslaan zonder dat ze zeker zijn van een verkoopsucces?

iPads en Galaxy Tabs/Notes gaan als warme broodjes over de toonbank, dus die kunnen redelijk safe met honderdtallen tegelijk worden ingekocht, in tegenstelling tot de Surface tablets. En dat weten de inkopers bij die bedrijven natuurlijk ook.
Grote kans dat die gewoon een korting krijgen op de huidige voorraad.
500 euro, en ze gaan als broodjes over de toonbank. In ieder geval 1, want voor 500 euro koop ik de 128GB. Microsoft hanteert de Philips werkwijze: wij ontwikkelen iets wat u wilt hebben maar wij willen dan wel direct de ontwikkelingskosten terug. De Surface is een nieuw product van Microsoft en ik schat in dat de waarde van een vergelijkbaar product over een jaar of 5 op een zelfde niveau zit als die rommel van Apple en Samsung. Gratis bij een cursus picknicken.
... Dat Apple de mazzel gehad heeft dat iedereen een iPad gekocht heeft als speelgoed, wil niet zeggen dat dit ook speelgoed is. ...
De iPad is verre van speelgoed, het is maar net hoe je het apparaat gebruikt. Verdiep je eens in een aantal bedrijven die de iPad in een werkomgeving gebruiken en er echt baat bij hebben:

http://www.apple.com/ipad/business/profiles/

Denk dat onder Tweakers vooral gedacht wordt aan het Microsoft Office pakket als het om werken op een tablet gaat, maar dat is een zeer beperkte visie. Juist custom apps, op maat gemaakt voor een bedrijf, bieden veel toegevoegde waarde.

[Reactie gewijzigd door MacWolf op 29 augustus 2013 14:40]

Laat de prijzen nog maar even doorzakken :) Denk dat ze wachten met de nieuwe versie tot windows 8.1 live is gegaan (RTM is het al), om poging 2 te doen voor deze markt. (zoals WP7 naar WP8).

Klant van mij heeft er eentje, het zijn wel erg fijne dingen om mee te werken, maar goeie 700 euro voor een tablet+, nee, blijf ik wel gewoon desktop PC werken.
draadloos toetsen bordje erop, scherm via hdmi en, hop, Volledig werkstation.
Klopt volledig. Ik gebruik mijn Surface Pro elke dag om op te werken in de configuratie zoals jij beschrijft.

Werkt lekker vlot en is superhandig om mee te nemen naar vergaderingen waar ik in OneNote notities maak alsof ik op papier schrijf.

Het is een geweldig ding, die Surface Pro!
Anoniem: 391204
@Quik29 augustus 2013 14:37
Je zou eens moeten kijken naar docking stations met displaylink.

http://www.displaylink.com/

Sinds windows 8 kun je de usb 3.0 aansluiting ook gebruiken voor bijvoorbeeld een scherm. Ik heb zelf zo een dockingstation waar ik 2 schermen op aangesloten heb, toetsenbord en muis, terwijl je dan maar 1 kabel in je surface hoeft te prikken.

Super handig voor de luie mensen onder ons.
Tja, wie gaat er nou ook 900 euro betalen voor een surface-pro tablet?
Daar koop je een ultrabook van, al dan niet een Macbook.
Ik ben helemaal geen apple fanboy, maar die prijs is natuurlijk veel te hoog voor wat je ervoor terugkrijgt. Koop dan een 'echte' laptop.
als tablet is ie ook niet geschikt, want er zijn gewoonweg te weinig apps, en 900 euro voor een tablet met windows 8 is niet reeël.

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 29 augustus 2013 13:47]

Als je een tablet wilt en een ultrabook kun je ook kiezen om alleen deze te kopen. Dit is een prima vervanger voor beiden. Dit is niet zomaar een tablet. Voor alleen wat tablettaakjes zou ik de surface pro ook niet kopen.
Een korte blik op de pricewatch leert ons dat je daar geen nieuwe mac van kan kopen. Alleen de goedkoopste air van de vorige generatie. Dus, tja, je hebt nog maar net gelijk, maar zo ruim als dat jij denkt is het dus niet.

Goede spullen zijn nu eenmaal duur.
Te weinig app's??? ELK programma dat geschreven is voor Windows 8, Windows 7 (en meestal nog XP ook) werkt gewoon op deze Surface Pro. Wat wil je nog meer qua app's?
Ik heb een surface RT en dat werkt perfect(windows 8 komt echt pas tot zijn recht op een tablet). Alleen baal ervan nog mijn werklaptop mee moet nemen voor development en af en toe een spelletje. Maar de accuduur is goed, de openheid is heerlijk(fototank door middel van usb, torrent client staat in de windows store, gewoon bestanden overzetten van andere computer over netwerk etc.). Surface Pro kan voor veel mensen twee apparaten vervangen, en dat is toch wel aantrekkelijk. Als ze de opvolger concurrerender kunnen maken qua prijsniveau zonder in te leveren op bouwkwaliteit en een langere accuduur dan zou dat weleens de opvolger van mijn laptop en tablet worden.
Maar,

Een Android tablet kan ook alles wat jij opnoemt. Dus weer geen motief om mijn Android tablet te vervangen.

Microsoft mist gewoon iets wat meerwaarde biedt....... Misschien voor sommige mensen de "light" office versie in desktop omgeving misschien. Maar daar werken macro's en scripten niet eens. Die werken wel weer bijvoorbeeld in spreadsheet van Google.

En de Office van RT mag je ook niet gebruiken voor commerciële doeleinden schijnt zo te zijn.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 29 augustus 2013 20:38]

Ik hou het bij mijn Acer Iconia Tab W510, sindskort neem ik die mee naar mijn werk ipv m'n HP Elitebook en sluit ik hem via HDMI aan op een 24" scherm met Bluetooth toetsenbord en muis.
Anoniem: 534992
29 augustus 2013 13:53
Ik heb zelf de 128GB Surface Pro met toch keyboard, en kan je vertellen dat ik geen android/ios tablet
meer wil. Alles werkt velen maler sneller, plus het voordeel dat je alles wat op je desktop draait hier ook op draait. Neem een USB 3.0 dockingstation erbij en je hebt een desktop/laptop vervanger eerste klas.
Alleen jammer dat MS marketing niet goed zijn werk doet, want het is een fantastisch apparaat.

En voor ierdereen die vind dat de prijs te hoog is maar wel altijd over specs hebben van een apparaat,
de surface pro heeft velen malen betere specs dan welke android tab of ipad dan ook.

Het grootste probleem van de Surface Pro vind ik de batterijduur, maar dat kan ook niet anders met
een niet echt energie zuinige I5, hopelijk gaat de volgende generatie Surface Pro een zuinigere
I5 processor gebruiken.

Nu wachten op de Win RT tablet van Nokia, zou mooi bij mijn Lumia 920 passen.
Je verwoord precies waarom dit product zo slecht verkoopt. Het kan alles wat een laptop ook kan. Met de komst van ultrabooks met touchscreen heb je in feite een surface pro met toetsenbord. Het enige verschil is dat het toetsenbord er altijd aan vast zit. Ook de prijzen zijn vergelijkbaar. Dat het gewicht iets in het nadeel van de ultrabook uitvalt is ook maar relatief. En ja ook al mag ik daar niet over beginnen van je, er is meer flexibiliteit in specs met een ultrabook dan de surface pro.

Ik vind het prima dat mijn tablet geen software kan draaien die op mijn PC staat omdat ik daar ook helemaal geen behoefte aan heb. Een Andoid of iOS tablet is in eerste instantie voor privé gebruik, terwijl de surface pro voor bedrijfsdoeleinden is ontwikkeld. Dat de Android en iOS tablets door de apps die beschikbaar zijn ook vaak in het bedrijfsleven te vinden zijn is dan mooi meegenomen. Neem daar dan dan ook nog het veel aantrekkelijker prijskaartje bij en je ziet dat de penetratie daar veel groter is als andersom; surface pro's bij de consument.

[Reactie gewijzigd door sun0000 op 30 augustus 2013 08:12]

Nogmaals een surface kan meer dan welke willekeurige apple en/of android evenknie in dezelfde prijsrange...
Prik eens door de negatieve sentimenten die je hebt bij Windows en/of Microsoft als merk heen!!!
En probeer het eens... voor mij een verademing na een aantal jaar een normale laptop te hebben gebruikt. I.c.m. een typecover kun je hem zo inwisselen!!!
'Kan meer' is betrekkelijk. Een surface pro lijkt qua functionaliteit wellicht meer op een laptop dan andere tablets, maar heeft als grote nadelen:

- beperkte accuduur
- dik & zwaar
- duur

Voor de meeste consumenten is een tablet een apparaat voor snelle leisure-activiteiten: beetje gamen, surfen, social media etc. Dan is zoveel functionaliteit gewoon overkill, en lever je in op de punten die juist belangrijk zijn voor de grootste groep consumenten.
Grappig hetzelfde zei ik net ook ongeveer maar ik krijg natuurlijk weer een vlaag van onbegrip over me heen. Apart volk hier...
Een volkswagen transporter met dubbele cabine (en soortgelijke voertuigen) kan ook meer personen en meer bagage vervoeren dan een personenauto. En toch rijden de meeste mensen met volle overtuiging liever in een auto die minder kan.

"Meer" is blijkbaar niet altijd beter. Althans niet voor iedereen. Zoals de 'alleskunner' Volkswagen Transporter voor een hele specifieke doelgroep handig blijkt vermoed ik ook dat all-in-one devices zoals de Surface een niche bedienen.

[Reactie gewijzigd door reeboot op 29 augustus 2013 21:40]

[...]
En dat je meer kan is mooi, meer is niet altijd beter, je kan er bijv echte photoshop op draaien, maar wil je dat ook?
Ik zie niet in waarom niet? Ik heb mensen gezien die aan de Surface Pro via de USB 3 poort een dock aansluiten, waar dan weer 2 monitoren op aangesloten zitten. Een prima compacte desktop vervanger dus.
Elke handeling die je doet word in het werkgeheugen bewaard als een save state zodat je deze weer ongedaan kan maken. Standaard staat deze op 20, maar een beetje photoshopper wil dit toch op minimaal 100 hebben staan want honderd muisklikken zit je zo aan en soms wil je iets opnieuw doen.

Met de huidige versies van Photoshop is dit behoorlijk geheugen vretend helemaal met hoge resolutie foto's.
Daarnaast worden er steeds meer handelingen afgehandeld door de GPU, die niet al te geschikt is in de Surface Pro voor dit soort werk.

imho is dit zeker geen vervanger voor een desktop om (langdurig) op te photoshoppen.
Het is leuk dat het kan maar zoals watercoolertje terecht aangeeft, of je het wil?
Ik vraag het me af :) Dat haalt niet weg dat het toch wel een erg interessant apparaat is. Aankomende jaren gaat dit toch wel de toekomst worden lijkt me.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 29 augustus 2013 20:40]

Elke handeling die je doet word in het werkgeheugen bewaard als een save state zodat je deze weer ongedaan kan maken. Standaard staat deze op 20, maar een beetje photoshopper wil dit toch op minimaal 100 hebben staan want honderd muisklikken zit je zo aan en soms wil je iets opnieuw doen.
Een beetje photoshopper werkt non destructive, bovendien is echt niet elke history entry een hele save state. Daarnaast klik je ook niet als een malle met de muis (surface pro heeft bovendien een wacom pen)
Met de huidige versies van Photoshop is dit behoorlijk geheugen vretend helemaal met hoge resolutie foto's.
Daarnaast worden er steeds meer handelingen afgehandeld door de GPU, die niet al te geschikt is in de Surface Pro voor dit soort werk.
Photoshop werkt veel minder met de gpu dan je zou denken, bovendien is de gpu van de SP helemaal niet zo slecht. Kijk maar eens naar deze YouTube clip over Zbrush (echt GPU intensief) en Photoshop: http://www.youtube.com/watch?v=xZcTNVU2Ppc

Ik wil je niet naar beneden praten, maar het is gewoon zonde dat mensen zonder professionele Photoshop of Surface Pro ervaring zulke dingen posten. Ik gebruik oa Photoshop bijna dagelijks op mijn SP en op filmsets of op bezoek bij klanten/in presentaties is het inmiddels een onmisbaar apparaat voor me geworden. Voor mij. Doeleinden zijn geld dubbel en dwars waard, ook voor de prijsverlaging.
Photoshop draait op een Surface. Photoshop draait eigenlijk wel op elke recente PC, hoe goedkoop dan ook. Maar de specs van de Surface zijn ronduit ontoereikend voor een professional. Dus ja: het kan. Maar daarmee is alles eigenlijk wel gezegd. Nog even los van het kleine scherm en dat touch niet te doen is.

Je kunt er natuurlijk monitoren op aansluiten, maar dan zijn de specs de bottleneck. Niemand zou deze specs acceptabel vinden voor een professioneel photoshop werkstation.
Er zit toch een hdmi poort in? Dus ja dan is dat toch handig, als je extra monitor erbij pakt? Uiteindelijk is dat dan toch hetzelfde alsof je photoshop op een laptop met extra scherm draait...
[...]
En dat je meer kan is mooi, meer is niet altijd beter, je kan er bijv echte photoshop op draaien, maar wil je dat ook?
Er zit een Wacom digitizer in, dus het antwoord neigt eerder naar "ja" dan naar "nee".
Android nu niet maar een Apple gaat toch aardig in die richting, wel zonder retina en toegegeven die heeft 3G erbij zitten maar zo'n verschil is het ook weer niet. Persoonlijk geef ik niks om 3G op tablet, dan theter ik wel van mijn telefoon. Daar tegen krijg je krachtigere hardware en een full-blown OS.

[Reactie gewijzigd door Vnze op 29 augustus 2013 13:56]

Daar tegen krijg je krachtigere hardware en een full-blown OS.
Met fullblown schijfgebruik dus 128GB met Windows is NIET te vergelijken met 128GB op iOS...

Op de 64GB heb je maar 28GB over dus ongeveer net zo veel als een 32GB iPad...

Apps op een iPad zullen veel minder ruimte in nemen als op een Windows (x86) device. En je hebt dus ook veel meer ruimte nodig, dus nee de vergelijking gaat imho totaal niet op...
Het is 29.8GB, maar je kunt de 7.6GB tellende recoverypartitie verplaatsen naar externe storage, en zijn er nog wat andere manieren om extra ruimte te creëren en daarnaast heb je nog NTFS folder compression. Verder is het wel weer duidelijk dat je MS FUD aan het verspreiden bent, en als mensen je verbeteren dan verwijder je de reactie snel en schaar je het onder niet begrijpend kunnen lezen. Right...

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 29 augustus 2013 17:24]

En hoeveel gewone consumenten gaan de recoverypartitie verplaatsen? En NTFS folder compressie toepassen?
99% van de consumenten denkt "tablet = makkelijk". Als ik hem uit de verpakking haal, kan ik ermee doen wat ik wil.

De gemiddelde consument is GEEN tweaker!
Nee de mensen die het apparaat nooit gaan kopen weten er niets vanaf nee. Kunnen we eens ophouden met net te doen alsof de "gemiddelde consument" op deze tablet zit te wachten? Dat is helemaal niet zo, en dat is ook niet de doelgroep van MS. En de mensen die het apparaat wél kopen weten er een stuk meer vanaf dan de gemiddelde consument. Zie ook .oisyn in 'nieuws: Microsoft verlaagt Nederlandse prijs Surface Pro-tablet met 100 euro'

Voor de mensen die op zoek zijn naar "gewoon een tablet" kijken niet eens naar de Pro want daar is ie veel te duur voor. Maar het is dan ook niet "gewoon een tablet".

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 30 augustus 2013 00:10]

Niet met je eens. MS richt zich al sinds jaar en dag op de 'gemiddelde consument' en had de Surface bedacht en gepresenteerd als hèt ultieme device voor iedereen, waar Windows 8 optimaal tot zijn recht kwam. Juist omdat de gemiddelde consument niet begrijpt wat MS ermee bedoelt is het geen succes tot op heden. Waar je gelijk in hebt is dat degenen die het ding wel gekocht hebben begrepen waar je het voor kunt inzetten. Dat is wel een verwaarloosbare groep.
Hoezo geen succes, de pro verkoopt veel beter dan ms had verwacht. Ik denk dat je in de war bent met RT, waar je verhaal veel beter voor opgaat.
MS heeft zich nog niet uitgelaten over de Pro sales http://www.telegraaf.nl/d...laging_Surface_Pro__.html

Dat die dingen nu 100 euro goedkoper worden betekent maar 1 ding: de huidige voorraden moeten op en men verwacht dat dat alleen tegen een lagere prijs mogelijk is. Dan weet je eigenlijk ook dat ze minder hebben verkocht dan verwacht, anders zaten ze niet met een voorraad waar ze vanaf moeten.

Als de verkoop van de Surface Pro boven verwachting zou gaan, dan verlaag je de prijs niet. Zeker niet als je onlangs bekend hebt gemaakt dat je bijna 1 miljard afschrijft op Surface RT, wegens de overweldigende vraag naar die apparaten.
Onzin ik zei globaal gezien hetzelfde als een andere reactie (zkotz in 'nieuws: Microsoft verlaagt Nederlandse prijs Surface Pro-tablet met 100 euro') hier en die krijgt een +1 en ik een 0, dat vind ik oneerlijk, en dan haal ik reacties gewoon weg :)

Ik merk gewoon dat mijn naam vaak al een moderatie veroorzaakt, en zolang daar imho weinig tegen gebeurd zal dat de enige manier zijn om mij te uiten over een onterechte moderatie, het forum daar voor is ook niet echt relaxte manier, er moet gewoon een meldknopje oid zitten bij een reactie, maar nee die is er niet. Nee ik moet in een forum huilie huilie doen om mijn gelijk te halen, veel te omslachtig...

Als niet mod heb je ook niet eens inzicht in het aantal moderaties op reacties, waardeloos, wat is een cijfer nou waard als je niet kan zien door hoeveel mensen dat tot stand is gekomen? Maar een reactie wordt wel mooi ingeklapt als 1 iemand van mening is dat het een -1 is...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 september 2013 10:28]

Oké het geheugen kan je niet vergelijken in het voordeel van de iPad maar x86 is dan weer minstens even zwaar in het voordeel van de Surface dus ik vind dat de vergelijking best wel opgaat maar als je dan wilt kan je de 550 euro iPad 32Gb Wifi vergelijken met de Surface pro 64 Gb en dan krijg je voor 200 euro meer een hele wereld aan applicaties erbij die de balans in het voordeel van de Surface doen tippen dus je hebt krachtigere hardware, veel nuttigere software (volledige office, photoshop, noem maar op), eventuele laptop replacement (voor iPad blijf je een pc nodig hebben voor surface pro niet) dus waarom jij doet alsof de iPad superieur geplaatst is qua prijs weet ik niet. En zeker niet als de Surface pro nog eens 100 euro goedkoper zal zijn. Beide zijn nu gewoon duur met hun respectievelijke voor- en nadelen maar voor 100 euro meer x86? No way dat een iPad dan beter geprijsd is.

[Reactie gewijzigd door Vnze op 20 september 2013 10:02]

Ik heb een Surface RT 64GB met touch-cover via marktplaats aangeschaft....beste aankoop ooit! Wat een fijne tablet. (Het apparaat was uiteraard nooit geüpdatet toen ik hem kocht, misschien was dat de rede dat de vorige eigenaar er vanaf wilde)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee