Gerucht: kleinere Surface-tablet gaat maximaal 400 dollar kosten

Volgens een bron van de Amerikaanse techsite Cnet zal de nog onaangekondigde kleinere Surface-tablet een prijs van maximaal 400 dollar krijgen. Het apparaat, waarvan het eventuele bestaan eerder deze week aan het licht kwam, zou een scherm van 7,5" krijgen.

Cnet schrijft dat Microsoft tot doel heeft om het apparaat een prijs van 400 dollar te geven, maar dat die prijs nog verder kan zakken. Onbekend is wat de prijs in euro's zou zijn, maar meestal komt de Europese prijs redelijk dicht in de buurt van de prijs in dollars.

Een andere bron van Cnet, van marktonderzoeksbureau NPD DisplaySearch, zegt niet te verwachten dat het apparaat snel op de markt komt: de tablet zou pas in het eerste kwartaal van 2014 uit de fabriek rollen.

Volgens NPD DisplaySearch zal het apparaat een scherm van 7,5" en een resolutie van 1400 bij 1050 pixels krijgen. Dat zegt het bureau te hebben vernomen van 'bronnen in de supply chain'. Daarmee zou het apparaat een pixeldichtheid van 233 pixels per inch krijgen, wat meer is dan die van de Nexus 7 of de iPad Mini. Eerder deze week bracht DigiTimes het bestaan van de kleinere Surface-tablet aan het licht. Volgens de Taiwanese site krijgt de nieuwe Surface een schermdiagonaal tussen de 7" en 9". Het apparaat zou eind juli, tijdens de Build-ontwikkelaarsconferentie van Microsoft, moeten worden aangekondigd.

Door Joost Schellevis

Redacteur

03-05-2013 • 08:27

62 Linkedin

Reacties (62)

62
61
37
0
0
15
Wijzig sortering
Als deze maximaal 400 dollar kosten , dan zal dit voor de Pro versie zijn. Dus de RT zal dan nog goedkoper zijn. Een Pro versie voor 400 lijkt me wel interessant, als er dan nog een beetje power inzit.
Ik ben benieuwd of er überhaupt een pro versie uitkomt van een tablet met 7.5" scherm. Ik kan me namelijk best voorstellen dat er puur en alleen voor een RT versie wordt gekozen. Waar de normale Surface Pro echt een laptop formaat heeft, zie ik men nog niet zo snel een normaal programma gebruiken op een 7,5" scherm.

Maar we gaan het zien. De tijd zal het onthullen. Ik kan het misschien fout hebben.

Daarnaast hoop ik dat de prijs zeker onder de €400 euro voor de RT blijft, anders is deze tablet in mijn ogen gedoemd te falen. Dan zou de kleine Surface een stuk duurder worden dan de concurrentie (Nexus 7 bijvoorbeeld).

Hou er ook rekening mee dat er geruchten zijn dat Google zijn Nexus tablet een opfrisbeurt zal geven. Er zou misschien een 1080p variant op komst zijn.
Terechte opmerking. Als "uitdager" in een markt moet je vooral met een goeie prijs/kwaliteit op de proppen komen.

Een Nexus 7 kost tegenwoordig maar €250 voor een tablet met een 7" WXGA scherm, quad core, 1GB RAM en 32GB opslag.
De Ipad mini kost €379 voor een tablet met 7,9" XGA scherm, dual core, 512MB RAM en 32GB opslag.

Als Microsoft dan $400 wil vragen voor een "Surface mini" gaan er toch wel hele goeie specs in moeten zitten. Enkel Apple kan in tabletland wat op naambekendheid verdersurfen. Zowel Google als microsoft moeten gewoon goede producten uitbrengen voor een goede prijs (zoals de Nexus 7).
Ja moet inderdaad een knaller worden willen serieus deel veroveren van de markt. Hoop dat het gewoon een x86 zal zijn, wellicht nieuwe atom quad core met out of order architectuur, die chip blaast nexus 7 en ipad waarschijnlijk beide helemaal weg. Om die te verslaan zal de ARM A57 ingezet moeten worden hoop ik, met spoed. :P

Temash is ook al klaar, ook die chip heeft veel en veel meer kracht dan tegra3, er zijn vanaf nu andere spelers die stokje over gaan nemen in mobielmarkt, intel en amd zijn er klaar voor, nieuwe chips zijn veel krachtiger dan die arm kamp.

Als er arm in komt dan zou dat gemiste kan zijn voor MS en x86 kamp, waar MS toch ook altijd bij heeft gezeten, x86 overal(x86 Everywhere) kunnen ze nu gaan waarmaken.

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 3 mei 2013 11:30]

Als er arm in komt dan zou dat gemiste kan zijn voor MS en x86 kamp, waar MS toch ook altijd bij heeft gezeten
Nee hoor, Windows CE, Windows Mobile en Windows Phone draai(d)en gewoon op ARM, en de XBox op POWER. Het is dat Intel en AMD jarenlang de beste cpu's in het desktop/laptop segment maakten, anders had desktop Windows gewoon op POWER, IA-64, MIPS, SPARC of ARM gedraaid.

Microsoft is nooit getrouwd geweest met x86. De "Wintel" combi was een tijd lang heel succesvol, maar Microsoft heeft altijd met andere architecturen gewerkt, en Intel ook met andere OSsen (de server Linuxen, Android, OS X/iOS, ChromeOS, MeeGo/Tizen, Symbian).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 3 mei 2013 14:19]

Een Nexus 7" kost 200€ voor 32 gb., de low-cost editie heeft een upgrade gekregen qua geheugen.

Dus Nexus 7" 200€, Apple Mini bijna het dubbele (379€) voor minder processor en geheugen :)
Dat lijkt me sterk. Uit het artikel kan niet opgemaakt worden of Microsoft voornemens is een 7-7-inch Surface RT én Pro uit te brengen. Het lijkt mij heel goed denkbaar dat Microsoft op dit formaat alleen een RT variant uitbrengt. Windows Pro op een 7.5" tablet lijkt mij persoonlijk iets teveel van het goede, en het prijsverschil met de 10" versie zou dan wel erg aanzienlijk zijn.

De 10" RT Surface kost zo'n 575-650 euro. Dat de 7.5" variant dan zo'n 400 euro kost lijkt me een logische prijsstelling. Voor de pro variant zou 400 euro betekenen dat de prijs praktisch gehalveerd wordt voor een paar inch minder. Dat is niet logisch.
Je weet niet wat voor chip erin gaat zitten. Een Surface Pro met een Ivy/Haswell Core i5 erin is onhaalbaar voor 400 euro, een Pro met een Bay Trail of Temash erin kan heel goed voor 400 euro.
Je weet niet wat voor chip erin gaat zitten
Je weet het inderdaad niet maar je kunt het wel raden; echt niet dat Microsoft voor de "Pro" versie van hun tablet ineens voor low-end hardware gaan, terwijl ze eerder een Core i5 hebben gebruikt. Dat druist natuurlijk tegen alle verwachtingen in. Ook prijzen ze daarmee hun huidige RT uit de markt.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 3 mei 2013 10:27]

Het zou me verbazen als er gezien de slechte ontvangst van Windows RT tablet versus de Atom tablets nog veel animo binnen Microsoft is om verder te gaan met ARM.
Waar beaseer jij je op dat op deze "kleine" Surface Windows 8 Pro gaat draaien? (oprechte vraag)

Het lijkt mij eigenlijk aanemelijker dat hier RT op gaat draaien en dat Pro voorbehouden blijft aan de 10,6 inch apparaten. Ik heb hier geen bron o.i.d. voor, maar het lijkt mij een vreemde keuze om op een kleine tablet, die toch niet echt voor werkomgevingen gebruikt wordt zoals de Pro bedoeld is, te voorzien van Windows 8 Pro.

Daarmee laat je duidelijk merken dat RT eigenlijk het toch niet is. Microsoft kennende doen ze dat pas na een hele tijd en dus zeker niet al na 1 jaar.

Nee, ik verwacht dat op deze kleinere Surface 'gewoon' RT gaat draaien.

Overigens is 400 dollar maar 100 dollar minder dan de 10 inch Surface RT. Het is natuurlijk best wat geld, maar nou ook weer niet het koopje van de week.

[Reactie gewijzigd door PaT op 3 mei 2013 08:48]

Uit vorig artikel over deze mini surface:

"De processors zouden weer geleverd worden door Nvidia en Intel, net als bij de Surface RT en Surface Pro, al zal het wel om nieuwe typen gaan"

Misschien fout van mij , maar had met Intel de link x86 gelegd, en dus de Pro versie.
En het verhaal van nVidia negeer je voor het gemak maar even compleet? Want die, en niet Intel, levert de SoC voor de RT versie. Of zat jij aan een GPU te denken toen je nVidia las? In de huidige Pro zit overigens ook geen hardware van nVidia.

Je kan uit dit bericht niet halen of het hier om de RT of de Pro gaat, maar gezien de prijs doet het sterk vermoeden dat het hier gewoon om de RT gaat die momenteel $500 kost - de huidige Pro gaat namelijk over de toonbank vanaf $900. Of ze stoppen er wel heel crappy hardware in, maar dan kun je het nauwelijks nog Pro noemen. Ook de resolutie ligt veel lager dan de huidige Pro, die een 1920x1080 scherm heeft.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 3 mei 2013 10:25]

Sorry had wat meer moeten copy-pasten :

"De processors zouden weer geleverd worden door Nvidia en Intel, net als bij de Surface RT en Surface Pro, al zal het wel om nieuwe typen gaan. Vermoedelijk zal de RT-versie van de nieuwe Surface-generatie Nvidia's Tegra 4-chip gebruiken en zal de Pro-variant een vierdegeneratie-Intel Core-cpu hebben."

En ik ging er dus van uit dat er dus een RT versie kwam met nvidea cpu en een Pro versie met Intel cpu.

[Reactie gewijzigd door Benne op 3 mei 2013 10:51]

Inderdaad. En hier zal het over de RT versie gaan. Een x86 systeem met Win8 Pro en een 7" scherm heeft namelijk weinig nut. Daarnaast zal die zowiezo een stuk duurder worden dan de RT versie. Als de RT dan bv. nog eens 150 goedkoper zou zijn, zou men wel adverteren met 'De surface zal 250 kosten' in plaats van over de duurste versie te speculeren, zo gaat het nl. altijd.
wat bedoel je met weinig nut? als er een 7'' tab komt zou ik toch liever win8 pro hebben dan win RT. zolang beiden maar goed werken op de tab.
Het voordeel van de pro is natuurlijk dat je er de desktop mode op kan draaien. Op een 7" is dat niet werkbaar en bijgevolg niet nuttig (tenzij je een extern schem aansluit op je tablet). Daarnaast, als hier een full-blown x86 hardwaresysteem in moet, zullen ze werkelijk moeten toveren om dit qua koeling en verbruik mogelijk te maken in zo'n behuizing, wat met de huidige Pro al niet zo eenvoudig is. Uiteraard heeft Pro de voorkeur, het heeft simpelweg meer, maar het zijn verschillende devices met een verschillende doelgroep.
Anoniem: 80466
@.oisyn3 mei 2013 12:23
Maar gezien de prijs doet het sterk vermoeden dat het hier gewoon om de RT gaat die momenteel $500 kost
Je kun echter nu ook al een Windows RT tablet al krijgen voor 360 dollar bij Amazon
http://www.amazon.com/Viv...7&sr=8-1&keywords=vivotab

De Windows 8 pro tablets kun je al krijgen voor 450 dollar
http://www.amazon.com/Viv...6&sr=8-2&keywords=vivotab

Dus een kleine surface kan niet te hoog gaan zitten

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 mei 2013 12:27]

En dan mag je raden waarom een bedrijf als Amazon nu al 40% korting geeft op een product als de Surface RT.
Anoniem: 115433
@PaT3 mei 2013 10:53
Sterker nog het is zonde van je geld, Temash komt er aan, dan wil je toch niet zo'n tablet kopen waarvan je al weet dat het niets is.
Een kleine Surface zal mogelijk eerder op een silvermont atom gaan lopen
Anoniem: 67950
@Benne3 mei 2013 08:48
Verwacht niet dat je voor deze prijs de Pro versie krijgt.

Daarbij: op een 7.5" je desktop applicaties bedienen met een touchscreen dat zou echt een regelrecht ramp zijn....
klopt zou inderdaad een ramp kunnen zijn. maar er vanuit gaan dat win8 pro even goed draait als de RT versie op deze 7'' tab heb ik toch liever win8 pro. Win RT heeft voor mij geen meerwaarde tegen over ios of android.
" dan zal dit voor de Pro versie zijn."

Heb je daar maar één bron van of zelfs een kleine aanwijzing dat dit de Pro versie gaat zijn?

Ik geloof niet eens dat ze een RT/Pro gaan maken voor de kleine Surface. Als de RT maar $100 goedkoper gaat kosten is het verschil te verwaarlozen.
Zoals ik hierboven ook al had gemeld:

Uit vorig artikel over deze mini surface:

"De processors zouden weer geleverd worden door Nvidia en Intel, net als bij de Surface RT en Surface Pro, al zal het wel om nieuwe typen gaan"
Qua prijs is dat al wat beter willen ze er veel van verkopen. De resolutie is echter een beetje vreemd, waarom geen standaad kiezen in tegenstelling tot een nieuw formaat?
Dit is niet echt een nieuw formaat, ik ben deze resolutie regelmatig tegengekomen op oudere Dell laptops. Dit is een keurige 4:3 resolutie :) Wel vreemd dat ze dit op een tablet stoppen inderdaad :)
ms doet zijn eigen ding maar waarom roept intel $200 voor een tablet/netbookje en MS zal de prijs toch lager moeten maken voor serieus marktaandeel
ms doet zijn eigen ding maar waarom roept intel $200 voor een tablet/netbookje en MS zal de prijs toch lager moeten maken voor serieus marktaandeel
Dat bericht ging alleen (officieel) over laptops met quadcore atom en was van intel afkomstig die deed voorspelling over budget quad core touch laptops dat je die van verschillende fabrikanten rond de 200 dollar mag verwachten.

MS maakt gewoon product die (waarschijnlijk) 400 dollar gaat kosten, MS doet geen voorspelling of zo, kondig gewoon kleinere Surface tablet aan. Net als apple ipads tablet maakt maakt MS Surface tablet's.

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 3 mei 2013 11:13]

Nog steeds te duur als ze willen concuren met de nexus etc 300 max
Anoniem: 449164
@Xudonax3 mei 2013 23:05
Misschien is dat makkelijker i.v.m. het porten van iOS apps?
1400x1050 is de 4:3 tegenhanger van de 1680x1050-resolutie die je vaak tegenkomt op 16:10-laptops (hoewel dat inmiddels 1600x900 is geworden ivm de 16:9 schermen.
de tablet zou pas in het eerste kwartaal van 2014 uit de fabriek rollen
Is dat niet veels te laat voor Microsoft? In 10-12 maanden tijd kan er een hoop veranderen op de tablet-markt en kan deze 7.5" versie dus al weer achterhaald zijn.
Grootte van scherm is niet direct achterhaald , meer je persoonlijke voorkeur. Welk type cpu/gpu/Ram is wel tijdsgevoeliger.
Is het nu eind Juli of eind Juni?

nieuws: 'Microsoft kondigt eind juni kleinere Surface-tablets aan'

Onder de 400,- euro voor een degelijke tablet zou wel een redelijk prijs zijn.
zo wie zo hebben ze een flinke vertraging opgelopen met hun hele concept dat alles uniform moet zijn.

Eerste aanzet was er met de xbox 360 Dashboard, Windows 8 en het veel te laat uitbrengen van windows 8 op hun telefoon. En nu sinds relatief kort de tablet.

Als ze Windows 8 met hun Phone en tablet tegelijk hadden gelanceerd (en Microsoft had dat gekund ) kon je meteen het hele concept in 1x neerzetten en laten zien wat de voordelen waren. Nu hebben ze een versnipperd beeld gecreëerd wat ze voorlopig weer moeten recht breien.

Ben dan ook erg benieuwd wat de nieuwe Xbox gaat doen , komt het punt te liggen op games of als media / social center ? en worden de tablets dan de basisversie van dat centrum ?
Tsja zoiets is altijd een discussie achteraf. Ik denk ook wel dat dit Microsoft's voornemen was. Echter ben ik dan wel blij dat ze geen "half" afgemaakte producten lanceren om het "tegelijk" uit te kunnen brengen.
$400 Dollar voor een 7.5" tablet? Dat wordt dus rond de EUR380 hier.

Waarom zouden mensen die willen kopen als een iPad mini onder EUR300 en een 7" Samsung 2 Tablet onder de EUR 200 zitten?

Die zijn op dit moment toch de standaard. Geloof maar echt niet dat er een i3 of i5 inzit. Die chips kosten minimaal EUR 100 en gebruiken teveel stroom voor zo'n kleine tablet, waar een kleinere batterij inzit.

Dus de prijs/kwaliteit verhouding is nu al achterhaald, en in 2014 helemaal. Dan heeft de iPad mini en Samsung Tablet 3 waarschijnlijk al een retina scherm.

Laten ze nu maar iets met Kinect op de tablet gaan doen. Of een concept om ze thuis aan de muur kan hangen.
Anoniem: 256386
3 mei 2013 08:52
Ze leren het nooit.
Geen full hd terwijl in 2013 dit al standaard wordt.
Wie maakt mij MS constant dat soort beslissingen.
De ipad mini2 zal een hoger res krijgen en nog goedkoper ook.
De resolutie is niks mis mee, zolang je geen vergrootglas gaat gebruiken.
De ipadmini en een windows tablet is natuurlijk peren met appels vergelijken.
Ik ga je de voordelen ook niet opnoemen van een windows tablet boven een android of ios. Staat het internet en kennisbanken vol van.
Anoniem: 318238
@LopendeVogel3 mei 2013 09:16
Laat me raden,de desktop modus........op 7" Maar sorry, ik kan ze niet vinden, die voordelen.
Uhm dat is 1 van de voordelen ja klopt. Hoewel ik er geen gebruik van zou maken.
Ik heb tevens geen zin om een discussie te beginnen over dit onderwerp bij dit artikel (kinderachtig)
Ik zou zeggen gebruik google en bekijk de voordelen die een windows tablet heeft. Ios is gewoonweg niks meer vergeleken wat je met windows kan. (Niet kijken naar apps als gratis angry birds, daar zijn de win tablets te jong voor)
Anoniem: 318238
@LopendeVogel3 mei 2013 10:57
Dat geef ik dus aan, ik heb gezocht. Maar ik kan ze niet vinden, dat jij misschien persoonlijk voorkeuren hebt kan ik me voorstellen die heb ik ook. Maar gewoon absolute voordelen vind ik echt niet, het enige voordeel dat je echt beschreven ziet is de desktop modus (met office) en die vervalt op 7".
Legacy software en hardware. Zakelijke oplossingen en ondersteuning, integratie met bestaande omgevingen. Gebruik als desktop indien gewenst of nodig.
Volgens mij haal jij ook pro en RT door elkaar.
Nee hoor, er is namelijk geen sprake in bovenstaande reacties over de RT of Pro versie, puur over 'Windows' tablets vs. Apple/Android tablets.
Maar het gaat om de RT en die heeft weinig te maken met legacy software en hardware.
Nee helemaal niet. Quote JeroenC
De ipadmini en een windows tablet is natuurlijk peren met appels vergelijken.
Ik ga je de voordelen ook niet opnoemen van een windows tablet boven een android of ios.
WINDOWS tablet. Er staat niets over RT of Pro. Daarnaast, als je het toch wilt volhouden, spreek je zelf over de desktop modus, dus heb je het zelf niet over de RT.
hebben we het hier over win RT?
Ja hoor. Rt bied genoeg meerwaarde, dan praat ik nog niet over de pro.
Althans meerwaarde in de tablet sector. Eigenlijk alles wat ios en android in de zakelijke en huis/tuin sector kan, kan ook met de windows tablet. Als we het andersom bekijken zijn er tal mogelijkheden die je niet met android/ios kan. Althans niet standaard en in sommige gevallen niet.
Dan praat ik nog niet over garantie he. Zoals je weet geeft apple sinds enkele dagen alleen nog maar een jaar garantie aan "echte" nederlandse toestellen. Is je toestel door de winkel geïmporteerd uit de uk of france of etc. Krijg je een prijsopgaven.
Android fabrikanten zijn dan nog relax op dat gebied. Windows heeft de swap methode en de uitstekende garantie van min 2jaar.
Dan de hardware voordelen.

Discussie en vragen kan via dm

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 4 mei 2013 07:41]

idd, thuis scherm muis en keyboard aansluiten en je hebt een desktop. Ga je weer op stap heb je een tablet en gebruik je de apps.
Ik denk dat ze zich wederom uit de markt prijzen. Als je gaat vergelijken op prijs, zal niemand €400,- neerleggen voor een tablet die tussen de Nexus 7 en iPad Mini in zit qua formaat. Misschien dat er mensen zijn die per se Windows op hun tablet willen, maar die zijn waarschijnlijk ook wel bereid €86,- meer neer te leggen voor de 10" RT.
Dat werd ook gezegd toen Microsoft met hun Windows RT platform kwam en moet dat tegenspreken want ik verkoop ze als warme broodjes over de toonbank. Er is zelfs meer belangstelling dan de ipad afdeling.

Meerdere tweakers blijven maar herhalen dat de klant het RT platform verwarrend vind en dat moet ik ook tegenspreken, bij een kleine uitleg weten ze wat het verschil is en vinden het alleen maar handig dat er gratis office bij zit, maar vooral de integratie met hun laptop/desktop.

Zelf juich ik het alleen maar toe dat er meer concurrentie komt vanuit Microsoft. Ik merk steeds meer dat er minder vraag is naar Apple en dat de klanten opzoek zijn naar iets nieuws, juist nu is de tijd om daarop iets moois te verzinnen.

[Reactie gewijzigd door vali op 3 mei 2013 11:54]

Het prijs-verschil van €86,- voor een 2,5" groter scherm zal iedereen wel neer willen leggen, maar ik kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat er wel meer verschillen dan tussen zullen zitten, zoals de hoeveelheid storage-ruimte e.d. Daarmee gaat die vergelijking van €86,- dus behoorlijk mank, omdat je dan het "topmodel" van de 7,5" versie 1 op 1 gaat vergelijken met het laagste model van de 10"
300 dollar is een logischere prijs, wat gelijk staat aan 300 euro als dit de prijs wordt, om te concurreren met de ipad mini zal de prijs laag moeten blijven, en zo kan microsoft marktaandeel op doen voor windows 8.
Desktop modus op 7,5 inch monitor? Dat is natuurlijk onpraktisch, tenzij er een vergroot glas erbij word geleverd.
Desktop modus onderweg lijkt me idd niet praktisch. Maar zou het wel handig vinden dat je er thuis een muis,keyboard en scherm aanhangt en dan je vertrouwde desktop hebt met nodige programma's.
Dat is ook een beetje het idee van w8. Dat je 1 toestel hebt die je zowel als tablet als desktop kan gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee