'Apple wil op 10 september nieuwe iPhones presenteren'

Apple zou op dinsdag 10 september nieuwe iPhone-modellen willen presenteren. Op de toestellen moet iOS 7 gaan draaien. Of er nieuwe iPad-tablets door Apple getoond zullen worden, is nog niet duidelijk.

Dat schrijft All Things D op basis van anonieme bronnen. Tijdens een persbijeenkomst zou Apple nieuwe iPhone-modellen willen tonen. Onduidelijk is nog om welke toestellen het gaat; volgens geruchten werkt Apple niet alleen aan een iPhone 5S, maar ook aan een goedkoper toestel dat voorzien is van een plastic behuizing.

Tijdens de presentatie in september zou Apple ook iOS 7 officieel willen uitbrengen. Momenteel draagt het mobiele besturingssysteem nog het bètalabel. In de laatste bèta werd overigens een verwijzing naar een vingerafdrukscanner gevonden, waardoor de opvolger van de iPhone 5 mogelijk met een dergelijke sensor is uitgerust.

Of Apple op 10 september ook nieuwe iPad-modellen zal aankondigen, is nog niet duidelijk. Wel zou het Amerikaanse bedrijf van plan zijn om mogelijk nog voor de iPhone-presentatie zijn nieuwe OS X-versie Mavericks uit te brengen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

11-08-2013 • 13:19

149 Linkedin

Lees meer

Apple presenteert twee nieuwe iPhones Nieuws van 10 september 2013
iOS 7 komt volgende week woensdag uit Nieuws van 10 september 2013
'Nieuwe versie OS X komt eind oktober' Nieuws van 6 september 2013

Reacties (149)

149
136
73
3
0
27
Wijzig sortering
Ik heb eigenlijk maar een wens voor de 5S en dat is een betere radio.
Dat wil zeggen,
- Support voor dual carrier hsdpa
- umts900
- lte800

en eigenlijk gewoon het liefst alle protocollen over alle banden zodat het waarlijk een worldphone wordt.

Verder ben ik nog steeds wel tevreden met mijn 4S tot dusver, eigenlijk.. :)
Ook een 4S'er hier, zou vraag FM Radio willen ontvangen op m'n telefoon.. :p
http://www.mytrendyphone....fin-ifm-radio-61557p.html

Alstublieft radio zonder internet op uw 4s iphone
Is toch echt mogelijk
carnager
11 augustus 2013 14:18
Ik heb eigenlijk maar een wens voor de 5S en dat is een betere radio.
Dat wil zeggen,
- Support voor dual carrier hsdpa
[...]
iPhone 5 heeft Dual Cell (DC-)HSDPA of Dual Carrier HSDPA (andere naam, zelfde beestje). ;)
Connectivity, all models:
Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) (802.11n: 2.4 and 5 GHz), Bluetooth 4.0, GPS & GLONASS, Quad-band GSM/GPRS/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz), Quad-band UMTS/HSDPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz).

[Reactie gewijzigd door Grin op 11 augustus 2013 14:50]

Een beetje off-topic, maar kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen LTE 800, zoals in Nederland gebruikt en LTE 850, zoals door iPhone 5 ondersteund.

KPN zit met LTE 800 o.a. op 852-862 en vodafone op 842-852. Je zou denken dat de iPhone 5 daar dus wel wat mee kan?
Dat is de uplink, je moet naar de downlink kijken.

Voor LTE band 20 is de uplink 832 - 862 MHz en de downlink 791 - 821 MHz

LTE 850 is iets anders, daar verschillen de frequenties nog wel eens in als ik zo Wiki na kijk. Daar zit de uplink meestal hoog in de 800 en de downlink boven de LTE band 20.
De iPhone 5 heeft al dual carrier hsdpa.
Een nieuwe iPad Mini zou een logische zet zijn na de release van Google's nieuwe Nexus 7.

Over een goedkope iPhone gaan al jaren geruchten, maar dat is er nog nooit van gekomen. Nu is er met Tim Cook wel wat veranderd bij Apple, maar het lijkt me nog steeds sterk dat ze hun 'premium' imago gaan weggeven met een goedkopere iPhone.
Een nieuwe iPad Mini zou een logische zet zijn na de release van Google's nieuwe Nexus 7.
[...]
maar het lijkt me nog steeds sterk dat ze hun 'premium' imago gaan weggeven met een goedkopere iPhone.
De iPad Mini is ook minder premium dan de gewone iPad (oa geen retina display) dus wat dat betreft heeft Apple deze stap al gezet. Ze zullen wel moeten aangezien de concurrentie niet stilzit.
Probleem van apple is wel dat een ipad mini met hogere resolutie vooral marktaandeel zal afsnoepen van de grote ipad. Natuurlijk zijn er mensen die van een ander OS overstappen, maar nu zie je al dat veel klanten anders een ipad maxi hadden gekocht.
Hetzelfde kan een probleem worden bij een iphone C(heap), waarom een 5s kopen tegen premium prijzen als je ook een goedkopere plastic variant kan krijgen?
Wederom zal de 5C(heap) mensen van andere OS'en afsnoepen en zal natuurlijk niet iedereen deze verkiezen boven de 5s, maar over het hele geheel zal de marge wel afnemen.
Vraag is of de eventueel hogere verkoopaantallen dat kunnen opvangen.
Klopt wel, maar ik denk dat Apple liever heeft dat mensen een goedkopere iPhone kopen (waar minder marge opzit) dan een goedkoop Android toestel van de concurrent.
Uiteindelijk draait alles om marktaandeel en met name Samsung zien ze steeds dominanter worden.
Niet aleen vanwege de concurrentie. Vergeet ook niet dat er veel poen te verdienen valt met itunes en de app store.

Het is best mogelijk dat apple meer marge heeft aan de apps en muziek , dan aan de iphone zelf .
Echter als de geruchten waar zijn (let wel, als) dan wordt de prijs van de iphone 5C(heap) niet zo cheap dat het mensen die gaan voor echt budget over zullen halen.
Zoals ik al zei, het zal zeker mensen naar ios overhalen, maar ook diegene in Zuid-Amerika, India en China, waar het marktaandeel schokkend laag is maar waar men vaak ook geen geld heeft om alsnog 200 dollar over de toonbank te schuiven?

Ook in Europa is het marktaandeel van ios vrij laag, de vraag is of de 5C(heap) goedkoop genoeg is om dat om te draaien. Aangezien de high end, en dus duurdere toestellen, op android wel goed verkopen, zou je denken dat geld tekort niet de reden is voor het lage marktaandeel van ios. Als geld niet de reden is, waarom zou men dan een goedkopere iphone ineens wel kopen?
Om dezelfde reden dat AMD en NVIDIA mid-range videokaarten uitbrengt: het demografisch bereiken van ook die mensen die minder te besteden hebben en niet een toestel van € 700 á € 800 euro kunnen veroorloven. Op die manier kunnen dus ook die mensen een iOS apparaat gebruiken en verder wil het niet zeggen dat wanneer je een flink kapitaal hebt je dat ook gaat behouden.

Wanneer je als bedrijf een flinke som geld op je bankrekening hebt staan moet je dat geld juist gebruiken om je omzet te verhogen, want een groot kapitaal kwijtraken is ook heel eenvoudig. Denk aan al die patentzaken of alle kosten die betaald moeten worden. De markt tegenwoordig verandert snel en daar moet je op in kunnen (blijven) spelen anders heb je geld nodig om je bedrijf te laten draaien in plaats van winst te maken.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 11 augustus 2013 15:48]

Daar waar AMD en nvidia kaarten uitbrengen met redelijk gelijke prijzen en redelijk gelijke prestaties, is dat tussen android en ios niet. Tenminste niet in het "budget" gebied.
De goedkopere android toestellen zijn tegenwoordig zo goed dat ze goed meekomen t.o.v. de high end toestellen, echter zijn ze stukken goedkoper. De 5C(heap) zal ook prima meekomen, maar zal alsnog een dikke 100 euro duurder zijn dan de gemiddelde budget android toestellen.

Mensen die geen iphone 5S kunnen veroorloven kunnen waarschijnlijk ook geen toestel van 300 tot 400 euro veroorloven.
Mensen die wel een iphone 5S kunnen veroorloven, maar deze niet kopen zullen ook niet zo snel een 5C(heap) kopen.
Dus in opkomende/lagere markten (Zuid-Amerika, India, China, etc) zullen de mensen niet massaal aan de 5C(heap) gaan omdat ze alsnog het geld er niet voor hebben en in (Noord-west) Europa zullen ze niet massaal ineens op ios overstappen, ook al hebben ze het geld (want de one/S4 verkoopt prima).
Mensen die geen iphone 5S kunnen veroorloven kunnen waarschijnlijk ook geen toestel van 300 tot 400 euro veroorloven.
Mensen die wel een iphone 5S kunnen veroorloven, maar deze niet kopen zullen ook niet zo snel een 5C(heap) kopen.
Dus in opkomende/lagere markten (Zuid-Amerika, India, China, etc) zullen de mensen niet massaal aan de 5C(heap) gaan omdat ze alsnog het geld er niet voor hebben en in (Noord-west) Europa zullen ze niet massaal ineens op ios overstappen, ook al hebben ze het geld (want de one/S4 verkoopt prima).
Waar baseer jij dit op? Je presenteert het alsof het feitelijk waar is, maar dat klopt niet, want € 800,00 voor een iPhone 5S of € 300,00 voor een iPhone 5c, dat maakt nogal verschil en juist omdat de iPhone zo duur is lopen heel veel mensen tegen de iPhone als apparaat aan te bokken en zeggen ze dat het meer een paradepaardje is dan dat het functioneel is. Kijk naar alle reacties hier op dit nieuwsbericht hier. Er zijn genoeg Apple haters hier te spotten, omdat de toestellen zo duur zijn en in hun ogen niet functioneel.

iOS is per definitie functioneel en om ook die mensen te bereiken die niet gek veel te spenderen hebben, biedt Apple nu ook aan hen de kans om een iPhone te kopen voor relatief weinig geld. Overigens probeert Apple hier ook een slaatje uit te slaan (zoals ook hier al vermeldt) door mensen naar de appstore en itunes store te trekken.

@zap hierboven: laat het dan € 400,00 zijn, dan is het nog goedkoop en waarom de vergelijking trekken met een iPod? Je weet niet eens wat de iPhone 5c gaat bevatten en alles wat men weet zijn slechts geruchten. Daarnaast is de iPod touch ook gelijkwaardig aan de iPhone 4s qua functionaliteit, op belfunctie na, en bouwkwaliteit.

Laten we voor het gemak even aannemen dat dit nieuwsbericht waar is: nieuws: Foto's tonen mogelijke goedkopere iPhone in diverse kleuren Volgens dat nieuwsbericht zal de iPhone 5c volledig een body van plastic hebben, wat dus de productiekosten enorm drukt, want voor de body van de iPhone 4, 4s of 5 heb je duurdere machines nodig die haarfijn en met uiterste precisie metaal produceren, slijpen en snijden. Om het dan nog maar even niet te hebben over de productietijd. Daarnaast zijn de gebruikte materialen bij een iPhone 4, 4s en 5, duurder dan een stuk plastic. Dat de iPhone 5c net zo duur of misschien goedkoper gaat worden dan de iPod Touch is daarom helemaal geen gekke aanname.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 12 augustus 2013 02:00]

@ Fly-Guy

Juist gezien. Ik denk dat Apple een groot probleem heeft. En dat is de prijsstelling van alle producten zoals die nu zijn. IPod Touch met 2 camera's is 329.
De iPhone 5C zal daarom gewoon minimaal 100 euro duurder kosten om kannabalisering te voorkomen. Dit is gewoon veel te duur om te concurreren met de goedkope Android Phones.

Ik heb het idee dat Apple gewoon gevangen zit in hun te dure prijsstellingen om een deuk in een pak boter te slaan. Een goedkope iPhone zou alleen substantieel marktaandeel winnen als de prijs zo rond de 250 euro zou liggen. Dat is de prijs voor je momenteel een 2de hands iPhone 4 voor kan kopen. En mensen die perse een iPhone willen hebben, maar toch niet perse het geld, gaan dan echt voor de 2de hands-jes waar ze gewoon nog iOS 7 op kunnen draaien.

De enige echte mogelijkheid voor Apple om substantiel marktaandeel te winnen is dus met een echt goedkoop toestel te komen van zo rond de 250. Ik zie dit niet gebeuren omdat Apple hierdoor een enorm deel van de huidige gebruikers van zich zal vervreemden omdat deze tot nu toe wel de premium prijs hebben betaald, daarnaast zal de waarde van Apple producten sneller afnemen. En waardevastheid is iets waar je Apple gebruikers altijd over hoort als een enorme toegevoegde waarde van hun product.


@ Fjerpje hieronder

300 euro voor een iPhone 5c? De iPod Touch kost al 329 doe daar nog maar zoals ik al zei eens 100 euro bij. En je hebt zelfs in de rijkere Westerse landen een behoorlijk prijzige telefoon. Met zo'n prijs ga je niet substantiel marktaandeel winnen.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 11 augustus 2013 20:05]

Een iPod shuffle is ook 3x zo duur als de goedkope namaak die bijde kijkshop ligt en net zo goed werkt. En die verkopen ook al jaren prima.

Mensen kijken verder dan specs, alhoewel dit hier op tweakers al sinds de eerste iPhone moeilijk is om uit te leggen.
Uiteindelijk draait het om omzet die een bedrijf gezond houdt. Minder verkopen tegen meer marge is altijd een goede situatie voor een bedrijf. Er komt meer geld binnen en het kost je minder support en dergelijke. Marktaandeel houdt de app store gezond omdat er een reden is voor developers om er apps voor uit te brengen. Gelukkig is dat bij Apple nog altijd het geval juist omdat iOS-gebruikers bereid zijn te betalen voor apps. Goedkopere iPhones zullen met name de marge van de duurdere modellen kannibaliseren. Als er een goedkoper model komt zal deze op een of andere manier 'crippled' zijn. Denk aan max 16GB opslag, goedkopere materialen, minder technische snufjes (camera's, vingerafdruk scanners) en tragere processoren.

http://techpinions.com/an...is-literally-a-joke/16709
Deels afsnoepen maar ook deels behouden.

Zelf zal ik niet snel een grote iPad meer kopen. De iPad mini bevalt veel beter. Het zal volgend jaar dus of de nieuwe mini zijn, of een andere tablet van vergelijkbaar formaat als Apple geen nieuwe released.
Als ze die 'goedkope' iPhone 499 maken is hij 180 euro goedkoper maar toch een premium prijs. Al zou hij ook 388€ kunnen worden en hij de iPhone 4 gaat vervangen.
Ik verwacht eerder dat de prijs van de goedkopere iPhone tussen de 300-400 zal komen te liggen, en de iPhone 4 eruit gaat. Duurder en hij komt te dicht bij andere modellen te liggen.

[Reactie gewijzigd door TheDukemaster op 11 augustus 2013 13:39]

Ik vermoed dat de iPhone 4 er sowieso uit gaat. Je zal dan zeer waarschijnlijk de lineup krijgen van 4s 8GB €388, 5 16GB €574 en de 5s vanaf €676. Een plastic iPhone zou zeker €100 goedkoper moeten zijn dan het huidige goedkoopste model...
Of je koopt gewoon de meest schaamteloze kloon van een iPhone 5 voor slechts € 189,95 : http://www.cheaptech.nl/iphone5/kloon

Het Android OS is helemaal gemodificeerd om er als iOS uit te zien en zelfs de covers zijn gekopieerd, met appeltje en al.

Lekker bakken met geld besparen en geen hond die het verschil ziet. Dan moet je nagaan dat Apple per iPhone 5 ongeveer € 190 (dus de aankoopprijs van deze kloon) kwijt is voor onderdelen, productie en logistiek van een échte iPhone 5.

Zet je wel aan het denken aan de gigantische winstmarge die ze op toestellen hebben.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 augustus 2013 14:33]

De bill of materials van een iPhone 5 is $199 volgens iSuppli, dus hoe jij erbij komt dat de totale productie, inclusief logistiek zelfs, maar 190 kost is mij een raadsel.
http://www.isuppli.com/Te...ual-Teardown-Reveals.aspx

Zoals je wel begrijpt kan wat jij zegt natuurlijk nooit kloppen. De best onderbouwde teardown van de prijs van een iPhone is hier te lezen.
An iPhone generates approximately $650 in revenue for Apple. This figure has remained fairly steady over time. Using deduction from overall margins, it’s possible to estimate the gross margin on the product to be around 55%.

That means that the cost of goods sold (COGS) for the iPhone is about $293. Is that a lot? Where does that money go? What else does it tell us about how the company operates?
http://www.asymco.com/201...facturing-cost-structure/
http://www.asymco.com/2012/02/26/iphone-sine-qua-non/
Wellicht dat niemand het verschil ziet. De gebruiker zal het verschil echter merken, elke keer dat hij/zij iets doet met de telefoon. Het os dus geen oplossing voor mensen zoals ik die gewoon iOS willen voor de goede integratie met de overige apparaten die ik heb.
Jij wilt een iPhone vanwege iOS. Daar heb ik alle begrip voor. Dit soort klonen is bedoeld voor mensen die het toestel als modeartikel willen hebben, zoals een groot deel van de Apple-gebruikers.
De mensen die ik ken met een iPhone, en dat zijn er best veel, hebben een iPhone vanwege het gebruiksgemak van iOS. Niet zelden hebben die mensen ook een iMac voor de naadloze integratie. Ik ken er eigenlijk maar heel weinig die het gekocht hebben als mode artikel, daarvoor zijn er hoesjes en tasjes, en die heb je ook voor ander merken.
Ik ook ken geen enkeling die een iPhone gekocht heeft om ermee te pronken. Een ieder die ik ken met een iPhone heeft die, omdat die functioneel en makkelijk in gebruik is.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 11 augustus 2013 15:51]

Ik ook ken geen enkeling die een iPhone gekocht heeft om ermee te pronken. Een ieder die ik ken met een iPhone heeft die, omdat die functioneel en makkelijk in gebruik is.
Ik ben een trainer van 2 jeugd teams (11-12 & 15-16) en bijna alle kinderen WILLEN een iphone omdat de rest hem ook heeft en wat de mooiste opmerking was: hij duur is en daarom goed! Dus een 100% mode artikel.

Ik denk dat jullie je echt verkijken op de aantrekkingskracht van de menigte. Er zijn ook dan nog ouders die zo gek zijn om voor deze groep gewoon een Iphonte te nemen omdat ze anders niet bij horen.
ik ken gelukkig persoonlijk maar 1 persoon met een iphone
Dat klinkt anders ook knap arrogant en neerbuigend, alsof het een straf is om mensen te kennen die een iPhone gebruiken.

En denk jij nou echt dat die ene iPhone gebruiker die jij kent, model staat voor alle iPhone gebruikers? Nogal kortzichtig en bevooroordeeld.

[Reactie gewijzigd door zkotz op 11 augustus 2013 18:54]

heb ik ergens gezegd dat hij model staat voor iedereen? wat ik wel weet is dat het mij afschrikt als ik zulke dingen hoor, en laten we daarnaast eerlijk zijn, hier op tweakers zijn ook mensen die dezelfde uitspraken durven te doen t.o.v. android gebruikers.

nu ben ik gelukkig een symbian gebruiker, en hopelijk binnenkort een Windows Phone gebruiker dus ik voel met niet aangesproken, maar die ene persoon is geen uitzondering :P
Ik ken er nogal wat die zich zo gedragen. En ondertussen het ene na het andere probleem hebben, om vervolgens te beweren dat het allemaal zo gebruiksvriendelijk is.
dus in jou ogen heeft slimheid te maken met het feit of je wel of niet goed overweg kun met een bepaalde smartphone?
Als je beweert dat je eigen smartphone beter is dan de andere maar er zelf amper mee kan werken zegt dat idd iets over hoe slim je bent of beter gezegd hoe dom je bent.
@olapola, daar ging het niet om, maar als één iemand niet weet hoe die met zijn Android toestel (had net zo goed met Symbian of iOS gekund) om moet gaan, is gelijk iedereen die dat heeft dus dom.
Dat is hoe jij dat brengt in je vorige post.
En dat is al die mensen over 1 kam halen.
Dat slaat dus nergens op, dus benadeel jij gelijk die hele groep gebruikers.

Je begint over die ene persoon, dus houdt het dan ook op die ene persoon.
Ik heb zelf iOS apparaten, een MacBook Air, en een HTC One met Android.
Dus dat maakt mij neutraal (slim en dom .. ) in jouw ogen.
@olapola, Wat heb jij een enge blik op het leven!
Dat merk je als Apple gebruiker meteen op .... vooral als je een netwerk van Apple producten hebt.

Verder wel meteen de beste android toestel die er is.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 11 augustus 2013 23:17]

iPhone 4S gaat er ook uit. Want die zit nog op de oude Dock connector

Apple gaat de feestdagen in met de volgende line-up:

- iPhone 5C - €349-399
- iPhone 5S - €649-699

- iPad mini - €249-299
- iPad mini retina - €349-399

- iPad (4 gen) - €399-425
- iPad (5 gen) - €499-525

Alle producten zitten dan op de lightning connector en er is een goede duidelijke product en prijsdifferentiatie. Enige waar ik over twijfel is of de iPhone 5 in het assortiment blijft of niet. Misschien voor €100 minder dan de 5S.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 11 augustus 2013 14:57]

Als de 4 en 4s er uit gaan (wat ik wel verwacht) dan is er prima ruimte om de 5c duurder dan 399,- te maken.

Beginnen bij 499,- lijkt me realistischer.
Anoniem: 499360
@Donstil11 augustus 2013 18:57
Ik denk het niet, de bedoeling is net van de concurreren met de mid range van andere fabrikanten. De iPhone 4 verkoopt bijvoorbeeld nog steeds heel goed. De prijs zal dus goedkoper moeten zijn dan die van de iPhone 4 als Apple met de iPhone 5c marktaandeel wil afsnoepen in de mid range.
@ olapola

Ik denk het wel. De iPod Touch met dubbele camera is 329. Als ik zo de rumors van de specs voorbij zie komen is de iPhone 5c een iPhone 5 met plastic behuizing, dus A6 en zelfde camera als de iPhone 5. Zo'n apparaat gaan ze echt niet voor de prijs van een iPhone Touch verkopen. Ik schat de prijs tussen 429 en 499 als realistischer. Waarbij ik eerder naar 499.
Anoniem: 286841
@RobbieB11 augustus 2013 18:33
Ipod classic heeft ook nog de oude dock-connector.
Ja, maar die is vreselijk irrelevant en zal vreselijk irrelevant blijven.

Als dat een echt probleem wordt (en dat is het voorlopig niet) krijgt ie gewoon een dolk in de rug, niet een lightning connector.
Laten we even in dollars blijven, de euros blijven uiteindelijk toch omgerekende prijzen.

Ik denk dat dit jaar de tot nu toe gebruikelijke prijsniveaus weer terugkomen, en dat de $50 meerprijs op de 5 een tijdelijke aberratie zal blijken te zijn wegens een aantal keuzes bij de productie ervan.

Dus:

iPhone 5S: 599 (/699/799 evt 899 voor capaciteitsupgrades)
iPhone 5: 499
iPhone 5C: 349/399

iPad Mini 2: 299
iPad Mini Retina: Sir not appearing in this year.

iPad 4: 499/599/699/799 voor 16/32/64/128, *eventueel* 499-699 voor 32-128GB, en *heel* misschien 16 voor 399 ter vervanging van de iPad 2.

Ik zie geen iPad 5 al meteen erbij, ik denk dat die gewoon 1.5 jaar meegaat deze keer. Ze willen helemaal niet de *complete* lineup tegelijkertijd vervangen. Misschien dus met een move naar hogere capaciteiten op dezelfde prijsniveaus. De Mini zie ik een kleine sidegrade krijgen net als de 4 die had, dus met een sterkere CPU/GPU en weinig andere verbeteringen, plus een net iets lager prijspunt.
@ Jasper Janssen.

Ik zie dat de wens de vader van de gedachten is. Het zou mooi zijn maar ik denk dat deze prijsschattingen echt onrealistisch zijn uitgaande van wat er momenteel allemaal lekt.

iPhone 5C minimaal 429 want er is ook nog een iPod Touch die 329 kost. Apple zal nooit te dicht op deze prijs gaan zitten. Vooral als je bedenkt dat er een A6 en eenzelfde camera als de iPhone 5 inzitten. Althans dat zeggen de rumors en lekken. Mocht het echter zo zijn dat er dezelfde processor en camera als de iPod Touch in zit dan kan ik me een prijs van 399 nog wel voorstellen. De Touch zou dan uitgerangeerd kunnen worden. Echter zoals ik al stelde de rumors en leaks gaan richting zelfde hardware als de iPhone 5 nu heeft voor de 5C.


iPad mini 2 zal minimaal op zelfde prijsniveau blijven zitten als nu. Ik verwacht echter eerder een kleine prijsstijging als ze er een A6 en een betere camera ingooien. Hij krijgt dan immers de specs van een iPhone 5. Dus iPad mini 2 zal in deze logica 399 worden terwijl de iPad mini 1 naar 299 of misschien wel naar 279 zal dalen. Maar echt niet verder. De Mini kan nml nog gewoon volledig mee op iOS 7.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 12 augustus 2013 01:14]

Apple heeft geen enkel probleem met het kannibaliseren van z'n eigen producten. De prijs van de iPod Touch wordt geen rekening mee gehouden bij het bepalen van een iPhone 5C prijs. If anything wordt de prijs van de iPod Touch aangepast.

Het is mogelijk dat ze op 649 blijven zitten met de iPhone 5S prijs en dan zal uiteraard de 5 en de 5C op 549 en 449 terecht komen - maar het gaat om die stapjes van $100.

Wat betreft de iPad Mini denk ik niet dat ze naar 399 kunnen. Dat komt veel te dicht in de buurt van de prijs van een echte ipad.

Inmiddels is bekend dat de fullsize iPad waarschijnlijk degene is die een update gaat krijgen (gezien de hoeveelheid leaks van nieuwe 10" cases), en dat impliceert meteen dat de Mini dat niet krijgt. iPad Mini 1 299, geen iPad Mini 2 en al helemaal geen Retina.
Ik hoop ook een nieuwe iPod Touch..
Het lijkt mij 100% zeker dat allebei de iPhone 4 en iPhone 4S uit de handel genomen worden bij de introductie van de iPhone 5C. Apple wil de complete lineup zo snel mogelijk op de Lightningconnectors over zetten. Dat kan alleen door de 4S en de 4 in 1x eruit te gooien.

De iPhone 5C zal hiervoor voor kunnen zorgen. Zo krijgen we 1 goedkopere iPhone in tig kleurtjes (tussen de 300 en 400 euro?), een oude high end en een high end model met een prijs die begint bij 676 euro.


@RobbieB
Hehe, great minds think alike, was net iets slomer met het typen van mn reactie. :)

@zap8
Terechte opmerking idd, maar misschien wordt de iPod Touch wel ook gewoon uit de handel genomen iPod Mini -> iPod Nano-stijl en de iPhone 5C in dat segment gepositioneerd. "Nu ook een telefoonfunctie erbij, voor dezelfde prijs". :)

[Reactie gewijzigd door SidewalkSuper op 11 augustus 2013 17:14]

@ Sidewalk

Wellicht worden ze uit de handel genomen. Echter de goedkope prijsstelling van de iPhone 5C waarop iedereen hoopt zal zeker niet gebeuren. De iPod Touch met een voor en achtercamera is 329 euro. Om niet te kannabaliseren op verkopen van deze iPod Touch zal een eventuele goedkope iPhone minimaal 100 euro duurder worden.

@ BikkelZ hieronder

Waarom niet? Graag argumenten ipv zomaar iets te roepen.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 11 augustus 2013 21:04]

Niemand bij Apple ligt wakker over het kannibaliseren van iPod verkopen
Iemand enig idee wat er met het logo zou worden bedoeld? Meestal wordt daarin een hint gegeven naar nieuwe functies o.i.d., misschien deze keer ook? Zelf heb ik niet echt een idee wat ze zouden kunnen bedoelen.

Een beter scherm?

Edit: of is dit een oud logo? :P

[Reactie gewijzigd door Beroemdheid op 11 augustus 2013 13:29]

Dit is niet het "Logo" van de show. Er zijn immers nog geen uitnodigingen verstuurd.
logo is van 2006 toen iTV/Apple TV werd geïntroduceerd.
Dat logo is een oude en dus niet specifiek voor de komende aankondiging: het nieuws is immers nog niet officieel door Apple bekend gemaakt, maar door anonieme bronnen. Die hebben vast nog geen toegang dat de grafische omkleding van Apples aanstaande evenement.
Opmerkelijk is dat dat net 1 dag voor de opening van de IFA-beurs is waar onderandere Samsung en HTC nieuwe toestellen aankondigen.
gaan we dan hetzelfde verhaal krijgen met sony(PS4) en microsoft(xbox1)?

zou intressant zijn :)
Dat waag ik te betwijfelen. Apple-gebruikers zijn in de regel een van de meest merktrouwe klanten (bijna tegen het obsessieve aan) die je kunt hebben. Die zullen (op enkelingen na) niet overstappen op een Android-toestel.

Bij de Playstation 4 en XBox One is het een ander verhaal. Het zijn twee consoles die in staat zullen zijn om grotendeels dezelfde software (lees : "spellen") te draaien. Microsoft en Sony proberen elkaar af te troeven met functionaliteit en diensten. Veel van hun potentiële klanten zijn nog aan het twijfelen tussen de twee spelconsoles, dus daar valt nog behoorlijk wat te winnen.

Apple daarentegen weet dat haar klanten waarschijnlijk massaal in de rij gaan staan om de iPhone 5S te gaan kopen. Ik verwacht dat deze wat sneller zal zijn als de gewone iPhone 5, ditmaal over een 720p scherm te gaan beschikken en zal iOS 7 draaien.

Het zal best een goed toestel worden maar ik verwacht er geen wonderen van. Die fingerprint-reader is een leuke gimmick maar draagt eigenlijk niet veel bij. Die lezertjes die ze in telefoons (vroeger PDA's) en laptops integreerden (waaronder sommige Latitudes van Dell) zijn in de regel niet nauwkeurig genoeg om een noemenswaardige bijdrage te leveren aan de veiligheid. Een fatsoenlijk wachtwoord kiezen biedt naar mijn mening meer zekerheid.
Juist de fingerprint reader lijkt mij een goede toevoeging. Je vergelijkt het met eerdere technieken maar Apple bezit patenten voor een wat afwijkende techniek.
Over het algemeen weet Apple ook wel hoe ze iets moeten implementeren, kortom ik ga het niet bij voorbaat vergelijken met de matige implementaties die we eerder in de laptop wereld hebben gezien.

Is het veilig? Het zal wel niet perfect zijn, maar de gemiddelde unlock code is het jaar van geboorte of een erg makkelijk te raden code.
Het is vaak alleen maar schijnveiligheid, dus een fatsoenlijke fingerprint reader zal niet per definitie onveiliger zijn, in vele gevallen zal het meer veiligheid geven omdat het makkelijk is en het password drempel wegneemt. De gemiddelde tweaker zal nog wel een beetje om een password geven, maar als ik om me heen kijk naar de gemiddelde gebruiker dan is het echt uit den treuren en dan is die reader zo slecht nog niet.
Beter dan niks.

Een belangrijke verbetering van de iPhone 5s zal waarschijnlijk ook de camera zijn en het is een belangrijke verbetering. Mensen stellen de camera op een telefoon steeds meer op prijs.
De snelheid is dan in mijn ogen weer een leuke gimmick, ik heb met mijn 4S nog geen seconde het idee dat deze traag is, integendeel. Maar de 5S zal volgens geruchten een flinke speedbump krijgen.
M'n ruim 10 jaar oude Asus B1000 laptop heeft ook zo een finger print scanner, ansicht wel handig voor op de werkplek waarbij andere gebruikers niet kunnen aanmelden op je laptop als je niet op je werkplek bent (omdat ze een keertje over je schouder hebben meegekeken wat je ww was). Maar heeft ook veel nadelen, want een sneetje in je vinger en je heb een probleempje (gelukkig heb je ook je 9 andere vingers ingescand). Een veel groter probleem is als je in een heet bad bent geweest geen enkele vinger leesbaar is/was, dat is heel vervelend als je 5min later gebeld wordt of je even wat wil nakijken op je laptop en je er gewoon niet in kan...

Op m'n iPhone zit niet eens een lock geactiveerd, want die heb ik buiten de deur ten alle tijden in mijn eigen bezit (borstzakje). Op m'n iPad is die lock ook niet geactiveerd. Het is gewoon niet zo spannend meer dat er iemand anders in m'n tablet gaat kijken, de meeste dingen zijn niet zo heel spannend erop. De dingen die dat wel zijn hebben veelal gewoon weer eigen wachtwoorden/pincodes (remote tools, internetbankieren, fileservers, etc.).

Het is een aardige toevoeging, maar steeds nog niets waarom ik mijn 'oude' iphone 4 zou vervangen...
Moet zeggen dat de vinger scanner op mijn Sony laptop meer kopzorgen bezorgt dan voordelen biedt. Het zal vast wel een enkeling aanspreken net zoals die IR blaster op de HTC One, of NFC, maar echt veel mensen zal ik het nog niet zien gebruiken.

Mijn ervaring is in elk geval dat een code invullen of een patroon voor unlocken nog altijd vele malen sneller gaat dan een vingerscan. En of het veiliger is? Geen idee. Maar als Apple zich richt op gebruikersgemak, ben ik wel ergens benieuwd hoe ze dit hebben verwerkt
Heb jaren een Vaio gehad met vingerscanner en herken je kritiek niet.
Met eender welke vinger je systeem unlocken gaat veel sneller als het intypen van je wachtwoord.
Ja maar natuurlijk, ga jij even je vinger print scanner op je Asus laptop van 10 jaar geleden vergelijken met een vinger print scanner op een nieuwe iPhone die nog niemand gezien heeft.

Of geloof jij werkelijk dat dit 1 op 1 vergelijkbaar gaat zijn? LOL
Voor mij hoeft zo'n reader niet. Hoe meer onzin ze in zo'n toestel proppen, des te meer kan er ook kapot gaan.

Mensen moeten gewoon voor een fatsoenlijke unlock-code zorgen. Als ze daartoe niet in staat zijn zegt dat meer over de naïviteit van de mensen dan het "nodig" zijn van een vingerafdruklezer.

Maar je hebt wel een punt als het om snelheid gaat. Ik heb momenteel nog een Galaxy S3 en mocht mijn abonnement verlengen. Ik zou niet weten welk vervangend toestel ik zou moeten kiezen. Wat nu te krijgen is, is niet bijster veel sneller als mijn S3 en biedt dezelfde functionaliteit. Ik laat mijn SIM-only abonnement voorlopig doorlopen totdat er straks een fatsoenlijk toestel op de markt is dat er ook optisch vernieuwend uitziet.

Alleen voor dat beetje extra snelheid hoef je het inderdaad niet te doen. Zeker niet als je niet heel intensief met je smartphone werkt. Voor die paar Whatsappjes e.d. heb ik geen heel snelle telefoon nodig, hoewel Firefox voor Android nogal stroperig draait. De internetverbinding van T-Mobile is ook niet geweldig, dus dat zijn twee factoren die sowieso niet opgelost kunnen worden met een nieuwere telefoon.
Wat jij verstaat onder onzin is voor andere misschien heel erg functioneel. Het toestel is nog niet op de markt en de mogelijk hardwarematige applicaties zijn slechts geruchten. De meeste onderdelen in de iPhone zijn functioneel. Apple staat tevens niet bekend om onzinnige dingen in een iPhone te stoppen in tegendeel zelfs, ze komen/kwamen vaak met innovatieve zaken waarvan de consument niet eens wist dat ze het nodig hadden.

Dat je nu niet kan kiezen tussen smartphones heeft te maken met het feit dat de markt voor smartphones een beetje aan het stagneren is, omdat de meeste fabrikanten op dit moment geen echte innovatie te bieden hebben. Wat je dan vaak ziet is dat fabrikanten dan de bestaande hardware gaan optimaliseren zoals, betere camera, snellere processor, dunnere body's, maar geen van die implicaties zijn innovatief.

Het is nu weer even afwachten wat Apple gaat doen en of ze weer eens een echt innovatief product in de markt gaan zetten of dat misschien een andere fabrikant dat gaat doen.

[Reactie gewijzigd door Fjerpje op 11 augustus 2013 14:58]

Apple vandaag de dag nog innovatief ? Sorry, maar zelfs Apple is het niet met je eens :

http://www.techzine.nl/ni...uitblijven-innovatie.html

Vroeger waren ze nog wel innovatief ja, maar tegenwoordig lopen ze tegen dezelfde problemen aan als alle andere fabrikanten; niet meer weten wat ze moeten verzinnen om hun producten beter te maken dan die van de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 augustus 2013 15:20]

Je baseert je mening op een gerucht en presenteert deze als feit. Zeer spijtig.

Als je naar de geschiedenis kijkt heeft apple in 2001 de iPod aangekondigt, in 2007 de iPhone en in 2010 de iPad. We zitten nu in 2013, dus als ze dit jaar of volgend jaar een nieuw productcategorie toevoegen zitten ze nog ruim op schema...

Het bestuur (en dit is niet het executive team!!!) zal waarschijnlijk op de hoogte gebracht worden van bepalende projecten binnen apple. Maar die zullen niet een 'iWatch' of iTV mee naar huis krijgen om te proberen. Het punt wat in het door jouw aangehaalde artikel naar boven komt is dat apple de afgelopen 11 maanden geen nieuw product naast inwendige updates heeft uitgebracht. Geen nieuwe iPhone of iPod of de langverwachte nieuwe mac pro.
En wie is de bron? Fox News! Lekker geloofwaardig 8)7
Dus dan hebben Samsung en HTC één dag om hun prijzen aan te kunnen passen. ;)
Het is Apple. Ooit een prijs gezien die onder de concurrentie ligt?
Anoniem: 181786
@Froggle11 augustus 2013 13:37
Jazeker. Vooral in het begin van de iPad bleek het de concurrentie maar niet te lukken om een soortgelijk product voor eenzelfde of lagere prijs aan te bieden, zelfs niet een half jaar na introductie.
Oh ja, oeps! :+

Maar terugkomend op de reactie van Soldaatje; Samsung en HTC weten toch al wat Apple voor prijzen hanteert. Huidige iPad mini wordt mogelijk 100 euro goedkoper, nieuwe krijgt de prijs van de oude, alle andere iPads krijgen de prijs die ze altijd al hebben gehad. Toen Apple de prijs voor de iPad vaststelde was dat gewoon de prijs. Een prijs verlaging zou Apple geen goed doen gezien hun premium klasse.
De huidige iPad Mini wordt echt geen 230E, dat is veel te weinig.
Max. 250 dan. Ik vind 'm in ieder geval niet meer waard met dat display waar geen enkele gebruiker met een iPhone 4 of nieuwer blij van wordt.
Waarom in godsnaam wordt hij naar beneden gemod. Het is gewoon een geldige reactie op Jasper.

En om daar ook maar even op in te gaan: Ik denk niet dat de iPad mini een goedkopere variant krijgt. Ik schat, dat, als ie een upgrade krijgt, dat de oude dan gewoon, zoals dat eerder bij iPhones en de eerste iPad was, verdwijnt. Aan de andere kant willen ze misschien de concurrentie met de Nexus 7 aan. Maar dat kan de iPad mini in principe niet (in ieder geval niet in zijn huidige variant) dus zou dat volgens mij een slechte zet zijn.

Maar ik ben wel benieuwd naar de nieuwe iPhone. Ik vraag me af hoe die met de Ubuntu Edge zal vergelijken. De 5S zou de eenige vlaggenschip zijn die tegen de tijd van de release van de Edge nog actueel is. De S4/One/Z zullen tegen die tijd of net wel of nog net niet een opvolger hebben. Aan de andere kant zet Apple natuurlijk al sinds de iPhone 4S al niet meer echt de standard-to-beat voor de hardware (waar dat voorheen met de iPhone 4 en daarvoor wel het geval was). Maar het blijft wel een erg interessante speler op de smartphone markt.
Wordt weer lekker gespeculeerd over de prijzen. Laten we vooral reel blijven over een eventuele prijsverlaging van de iPad Mini, De originele iPad 1 werd bij de introductie weliswaar met 100 euro in prijs verlaagd. Maar kostte voor de prijsverlaging 479 dat werd 379. Dat is een prijsverlaging van ongeveer 21%. Pas je deze verlaging toe op de iPad Mini die nu 335 kost dan kom je op 265 uit. Aangezien de Mini alle features van iOS 7 kan draaien (itt de iPad 2 en 3 en iPhone 4 en 4s) verwacht ik echter niet zo'n enorme prijsdaling maar lijkt een prijs van 299 waarschijnlijker, als er al een prijsdaling komt. Want een iPad Mini met een enorme specs boost (A6 + betere camera) komt hardwarematig gewoon op het niveau van de iPhone 5 en deze kan daarom zeker duurder op de markt worden gezet voor bv 399.
Dat Apple geen hardware-to-beat meer maakt valt reuze mee, toen de iPhone 5 uitkwam bestond de Android top uit toestellen als de S4 en One X en die waren zeker wel verslagen op hardware gebied door de iPhone. De voorsprong die Apple op andere fabrikanten heeft is alleen niet zo heel groot meer, al wint de iPhone op een aantal hardware punten nog steeds wel van Android toptoestellen.

En als Apple het echt voor elkaar krijgt om een fingerprint scanner in de home-button te krijgen bij de volgende iPhone zal dat zeker wel een stukje hardware zijn wat moeilijk is over te nemen. Apple kennende zullen ze de technologie wel flink patenteren, en het is niet echt makkelijk om zo iets te doen.
Max. 250 dan. Ik vind 'm in ieder geval niet meer waard met dat display waar geen enkele gebruiker met een iPhone 4 of nieuwer blij van wordt.
Heel veel mensen vinden het wel dat waard en je zal zien dat het weer gaat verkopen als een gek.
Ja, de iPad was erg scherp geprijst en de concurrentie kon daar niet onder komen in het begin. Samsung had zelfs tablets voor €800 toen (terwijl de iPad €450 was, en Android was toen nog een heel slecht tablet OS).
Konden ze niet, of wilden ze niet? Ik denk dat de concurrentie de tabletmarkt in het begin geheel verkeerd heeft ingeschat. Er is een reden waarom de ipad t.o.v. de iphone heel goedkoop in de markt is gezet, ik denk dat mensen eerst overgehaald moesten worden om überhaupt een tablet te kopen, terwijl telefoons al redelijk ingebakken waren in de tijd van de ipad.

ik denk dat de concurrentie meer marge wilde, maar te laat zag dat de klant echt geen 800 euro over had voor een tablet. Gezien het feit dat android tablet inmiddels het grootste deel van de markt in handen hebben, heeft de concurrentie het inmiddels wel door....
schaalgrootte is ook een belangrijke factor.
Apple had zelf een inschatting gemaakt hoeveel ze er per maand gingen verkopen. Deze lag waarschijnlijk een x aantal keer hoger dan de concurentie en daardoor heb je een groot ontwikkel, inkoop en assembleer voordeel kwa kostprijs per product ten op zichtte van kleinere verkoopaantallen.
@rubinski: Ifa 2013 is vanaf 6 t/m 11 september...
http://b2c.ifa-berlin.de/
Gelukkig maar, het leek me al vreemd dat een groot event als IFA zou beginnen op een dag als 11 september...
Is dat opmerkelijk? Dat is toch gewoon het spel.
Ik ben erg benieuwd wat ze met de camera's gaan doen op de iPhone 5s. De afgelopen week hebben zowel Motorola als LG een toestel aangekondigd met 1080p 60 FPS opname mogelijkheden voor zowel de rear- als front-facing camera. Ook over de iPhone 5s gaan genoeg geruchten dat hij een 1080p 60 FPS front-facing camera zou krijgen, voornamelijk voor FaceTime.

Apple moest de iPhone 4s verkocht krijgen terwijl hij uiterlijk niet te onderscheiden was van de iPhone 4. Een van de onderdelen die een enorme upgrade heeft gekregen was toen de iPhone 4s, en het feit dat sommige reviewers deze vraag stelden zei al genoeg. De iPhone 5 heeft nauwelijks een camera upgrade gehad, dus voor de iPhone 5s is deze weer hard nodig, zeker om concurrentie bij te houden/in te halen. De vraag is, op welk gebied.

Optical zoom is out of the way in een 7,6mm dun toestel. Een enorme sensor ook. De verbetering zal ergens anders moeten liggen, maar veel mogelijkheden blijven er niet over. Meer megapixels hebben zonder significant grotere sensor nauwelijks zin meer, meer dan 10 tot 13 MP zal het niet worden. Image processing is er wel een kansgebied. Net als software. Omdat Apple zowel hardware en software volledig onder controle heeft kunnen ze daarop scoren. Want als ze nu een smartphone introduceren waarop er in 1440p30, 1080p60 en 720p120 kan worden gefilmt, dan hebben ze een first en daarmee weer een goed verkoop argument.

En dan software. Daar kan Apple echt scoren. Doormiddel van een enkele troggle, die Pro-mode heet. Verschuif die troggle en krijg meteen toegang tot letterlijk elke variabele en instelling die je kan bedenken. Diafragma, focus, belichtingstijd, resolutie, stabilisatie, frame-rate, HDR, geotag, time-lapse, etc. Alles wat je kan bedenken, zodat je je camera voor zowel foto als film kan gebruiken exact op de manier die je wilt. De beste camera is degene die je bij je hebt, en als Apple slim is spelen ze daarop in door een unieke combinatie van de juiste hardware met de juiste software.
@ tech news nl

Hoewel ik geen WP fanboy ben verwacht ik niet dat de nieuwe iPhone in de buurt zal komen van de camera van de Nokia 1020. Daarnaast denk ik ook niet dat de meeste mensen zitten te wachten op een supercamera in hun telefoon. Dat blijft iets voor fotografen. Behalve de uitgelekte dubbele filts en wellicht nog wat software finetuning die met de nodige buzzwords zal worden aangekondigd verwacht ik weinig objectieve redenen om de nieuwe iPhone voor de camera te gaan upgraden of aanschaffen.
Zoals diverse mensen boven al zeggen zijn er steeds minder redenen om een nieuwe smartphone aan te schaffen omdat vooral de huidige generatie in het top segement goed genoeg zijn en de nieuwe features op de nieuwste toestellen meer op gimmicks beginnen te lijken. Enige vb-en hiervan zijn bij Apple de enorm gehypte Siri als verkoop argument voor de iPhone 4S en de vingerbesturing bij de nieuwste Samsung Galaxy S4

[Reactie gewijzigd door zap8 op 11 augustus 2013 17:29]

Ik zelf heb een iPhone 5 maar de camera daarin heeft me nooit een moer gescheeld. Je koopt toch geen telefoon op basis van de camera specs. Dan koop je maar een goede spiegelreflex camera.
De goedkope model iphone kan nog wel eens een hype worden, De iphone krijgt volgens macrumors de naam (5C, Iphone Lite, ). Als dit een bang for buck word gaan we allemaal tieners zien met verschillend gekleurde plastieken iphone's haha
Ik vraag me duidelijk af hoe goedkoop een nieuwe goedkope iPhone gaat worden. Let op de Ipod Touch met allemaal leuke kleurtjes enmet voor en achter camera kost nog steeds 329 euro. Reken maar dat een goedkope iPhone nog een stuk duurder gaat worden, dus over de 400 euro een prijs die mijns inziens totaal niet kan concurreren met de 2de hands iPhone 4 en 4s als het om de tienermarkt gaat.
Zat eigenlijk meer te wachten op een iPad mini Retina, maar ik had vernomen dat de normale iPad ook kleiner en vooral lichter zou gaan worden, dus misschien is een mini niet meer nodig. :)

Verder heb ik voor mijn huidige 4S geen interesse in iOS7, maar wellicht heeft Apple het netjes op de iPhone 5S ingebakken wat bij gebrek aan beter toch weer mijn volgende mobiel gaat worden.

Mavericks zit ik momenteel eigenlijk het meest om te springen. De features staan me erg aan en vooral de oplossing voor meerdere schermen werd ook wel een keer tijd. :O
Anoniem: 154887
@Froggle11 augustus 2013 13:43
Meer vrijheid met betrekking tot meerdere schermen werd inderdaad tijd, en het werkt ook goed in de betas. Maar ik vrees dat Mavericks nog niet klaar gaat zijn. Het is echt een pak trager op alle toestellen hier dan 10.8. Volgens mij ligt al hun focus eerst op iOS 7, en gaan ze dan Mavericks releasen.
Logisch ook, iOS7 is een dusdanig grote release dat ze weer een koekblik devs hebben overgenomen van het OS X team. Dat is al vaker gebeurd.

Ik moet zeggen dat ik best interesse heb voor de nieuwe iOS, of het nu op m'n huidige 5 is of evt een toekomstige 5S (of op de 4S van m'n moeder).
Wellicht wordt Mavericks tegelijk met het Mac pro evenement wat ook voor dit najaar staat gepland?
Mooi, bring it on. Kan ik eindelijk eens mijn iPhone 4 upgraden :)

Want 680 euro voor een telefoon vind ik gewoon te veel, bovendien is de alu behuizing van de iPhone 5 mij te buigbaar... Denk dat een plastic perfect is, ik doe er anders toch een hoesje om dus de extra dikte boeit niet.
Te buigbaar? Ik heb een hele hoop dingen gehoord over de iPhone 5, maar buigbaar? (Ik heb zelf al bijna een jaar een 5 en deze is npg NOOIT gebogen)
Ik ga zoals altijd elk Apple evenement live volgen! Ik hoop dat ze weer een live stream via de Apple TV aanbieden, want dan kan ik het echt beleven en voelen hoe spannend het is! Maar nu even terug naar het onderwerp, ik ben reuzen benieuwd wat Apple ons gaat aanbieden 10 september, wat ik zeker weet dat er een nieuwe iPhone gepresteerd word en ik hoop stiekem ook dat ze iWatch presenteren. Ik heb ieder geval deze dag in mijn agenda gezet!

[Reactie gewijzigd door Xieoxer op 11 augustus 2013 21:06]

Sarcasm much? Zolang Apple te veel geld voor te weinig product blijft vragen pas ik. Lees hier op Tweakers wel of het wat is.
Kwaliteit heeft nog steeds een prijskaartje iets wat vele blijkbaar nog steeds niet snappen en voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.
@ G-Men

Precies. Daarom denk ik ook dat de lage prijsschattingen voor een nieuwe iPhone en Ipad Mini die ik voorbij zie komen erg optimistisch zijn.
vandaar dat Apple denkt om een goedkoper toestel te maken...? het argument kwaliteit en exclusief voor Apple gaat al een tijdje niet meer op vrees ik.
Verwacht je serieus dat je op Tweakers, wat bevolkt wordt door Android fanboys, een ongekleurd bericht over de nieuwe iPhone zult lezen?

De iPhone 5S is hier op voorhand al afgebrand, vanwege de te verwachten vingerafdrukscanner. Dat de Samsung Galaxy S4 zo'n 200 extra functies heeft waarvan er slechts 1 nuttig is vergeten we dan maar voor het gemak.

O ja, zoals je hierboven kunt zien: met minder troep in het toestel (en dus in de meegeleverde software) heeft Apple net zoveel bereikt als Samsung!
je zegt het zelf ... "heeft" als in "vroeger" en "lang geleden" ... ze kunnen niet blijven teren op een goed idee van Jobs ... waarom brengen ze nu plots een goedkoper toestel uit? het wordt heet aan hun schoenen door gebrek aan innovatie, de prijzen tov the goods zijn niet meer verantwoordbaar met teruglopende verkoopsaantallen als gevolg.
Nee persoonlijk haak ik af.....

700-800 euro voor een telefoon vindt ik echt te veel worden...(die je rechts of links om toch moet betalen)

Ik heb nu een iPhone 4S waarvan de accu zo langzamerhand tegen het einde aan zit en ben overgestapt naar WP8.

Voor 250 euro een top WP8 toestel waarvan de accu te wisselen is, een SD kaart erin NFC etc..
UIteraard niet de bouw kwaliteit van de 4S maar goed voor dat geld kan ik er 3 kopen mocht het nodig zijn.

Ik ben zeer gecharmeerd van Apple producten en ze zijn prachig in elkaar gezet maar zo langzamerhand begin ik mij toch af te vragen wat de echte meerwaarde ervan voor mij is.

De manier waarop ik mijn telefoon gebruik is al jaren niet echt veranderd, paar apps, games, internet en de agenda (ik vermoed dat dit 80-90% van de gebruikers is).

Het ecco systeem van Apple is natuurllijk perfect echter zijn de apps die ik gebruik ook te vinden op WP (en Android)....

De tijd zal het leren en wellicht ren ik gillend terug naar de iPhone xxx maar voorlopig geef ik even WP8 een kans.

[Reactie gewijzigd door oldsmelly op 12 augustus 2013 05:56]

Dat is wel een flinke stap terug, van Apple naar Windows. Ik ken gebruikers die daar spijt van kregen. Zelf van 4s naar HTC one overgegaan. Is toch ff wennen maar ben niet ontevreden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee