Bedrijf achter Siri: Apple brengt iOS 7 op 10 september uit

Apple brengt iOS 7 op 10 september uit. Dat stelt althans Nuance, het bedrijf dat hoogstwaarschijnlijk de spraaktechnologie levert voor de virtuele assistent in iOS, Siri. De datum valt vermoedelijk samen met de aankondiging van nieuwe iPhones.

Sinds juni verspreidt Apple bèta's van iOS 7, maar het bleef tot nu toe onduidelijk wanneer het nieuwe besturingssysteem uit zou komen. In een e-mail van Nuance aan ontwikkelaars wordt duidelijk dat de datum 10 september is. Als Apple dan ook nieuwe iPhones aankondigt, kunnen gebruikers iOS 7 vermoedelijk vlak na het evenement downloaden.

De e-mail is gestuurd aan ontwikkelaars en is online gezet. Dat de e-mail legitiem is, blijkt uit het feit dat hij nog op de server van Nuance te lezen is via Googles cache. Daarin staat duidelijk vermeld dat de GA, General Availability of algemene beschikbaarheid, zal plaatsvinden op 10 september. Het is voor het eerst dat deze datum wordt genoemd voor de release van de nieuwe iOS-versie.

De release wordt met spanning tegemoet gezien. Met iOS 7, waarvan Tweakers eerder een hands-on publiceerde, voert Apple de grootste wijzigingen in de interface van de iPhone door sinds het de iPhone in 2007 presenteerde. Het ontwerp is onder meer veel platter geworden met minder 3d-elementen en veel van de zaken die zaken uit de echte wereld moesten voorstellen, het zogenoemde skeuomorphisme, zijn verdwenen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-08-2013 • 08:44

128 Linkedin

Reacties (128)

128
124
54
4
0
41
Wijzig sortering
Ik gebruik iOS7 sinds beta 1, en beta 6 is zeer stabiel en werkt erg prettig. De batterij is prima op de iPhone 5 en de snelheid is dik in orde. Zelfs zonder geoptimaliseerde 3rd party apps voelt het al veel beter dan iOS6.

Safari werkt erg snel en de UI is velen malen beter dan andere mobiele browsers die ik ken.

Als je eenmaal met iOS7 werkt zie je hoeveel detail er zit in de kleinste dingen. Het parralex effect is net opvallend genoeg om diepte te geven aan het OS en niet storend en zelfs de meest rare handelingen zijn goed afgewerkt. Vooralsnog lijkt het dat vrijwel alle developers iOS7 omarmen, dus dat betekent dat je uiteindelijk een mooi geheel krijgt.

In combinatie met de gekleurde iPhone 5C denk ik dat Apple zeker onder de jeugd weer een groot marktaandeel verovert, daarnaast is iOS7 elegant genoeg voor het serieuzere segment.
Ik werk als developer dagelijks met allerlei devices (zowel Android als iOS als Windows Phone) en ik kan me toch echt niet vinden in dit verhaal.

Het parallex-effect komt natuurlijk gewoon van Windows Phone en daarvoor de Zune, die het erg netjes overal in wist te verwerken. In Android werd het ook al toegepast in de meeste homescreens/launchers.

Safari is prima snel, maar het kan momenteel niet echt tippen aan Chrome of Internet Explorer op RT of Windows Phone. Zo mist er nog steeds de optie om een website in desktop mode op te halen (niks is frustrerender ongevraagd een beperkte mobiele website voor je kiezen te krijgen en de normale niet kunnen benaderen) en alternatieve browsers kan je niet als default instellen. Waarom het 'vele malen beter' zou moeten werken dan de andere browsers is me totaal een raadsel. Op de iPhone zit je zelfs nog steeds met de beperkte schermruimte die het browsen gewoon enorm minder maakt.

Het is natuurlijk duidelijk waar Apple heen wil. De plattere interface zorgt ervoor dat ze op den duur eindelijk kunnen afstappen van de vaste resoluties (320x480/1024x768 of dat verdubbeld) en een schaalbare interface kunnen aanbieden, zodat ze bij de iPhone 6 eindelijk grotere schermpjes kunnen gebruiken met HD resoluties.

En of Apple zoveel detail erin propt: het valt wel mee. iOS 7 mist in mijn ogen vooral een duidelijke visie. Microsoft had de meest duidelijke visie met een geheel platte layout en nadruk op de fonts, lagen en 3D animaties in plaats van op franje. Google was eigenlijk met de nieuwe huisstijl (niet zozeer Android, maar vooral als je kijkt naar de nieuwe Google Maps op je desktop en ook de apps voor iOS) Apple voor. Het is een net niet geheel platte look met wat subtiele schaduws en gradients om buttons en dergelijke toch duidelijk te tonen en een toegankelijke interface te bieden. Apple heeft een mengelmoesje gemaakt, waarbij de platte kant opgegaan werd, maar toch herkenbare dingen uit het verleden gebruikt moesten worden en daarnaast mocht het niet teveel lijken op Windows Phone en Android, die eerder waren en veel van de meer voor de hand liggende oplossingen hebben kunnen kiezen.

Daarnaast blijft alles statisch aanvoelen, waardoor het niet de impact heeft die je zou mogen verwachten van Apple. Het is een flinke verbetering ten opzichte van iOS 6, maar ze zijn niet innovatiever dan de concurrentie en hebben geen voorsprong kunnen nemen. Het is leuk voor de aanhangers met Apple-producten, maar ik denk dat er bar weinig mensen zullen zijn die gaan overstappen op de nieuwe iPhones.
Ik denk ook niet dat mensen speciaal een iPhone gaan nemen voor iOS, maar ik denk ook niet dat er heel veel mensen zijn die wegblijven van de iPhone vanwege iOS. Ik denk dat prijs het allerbelangrijkste is. Hoe je het ook wendt of keert, heel veel mensen hebben een Android-toestel omdat ze een iPhone te duur vinden. Met de "goedkope" (het is maar of je €400-€450 goedkoop vindt) iPhone 5C kunnen mensen straks voor Android-prijzen een iPhone hebben die niet 3 jaar oud is. Dat is waarmee Apple gebruikers gaat winnen.

iOS (en Android) zijn niets meer dan faciliterende stukjes software. Zolang het de gebruiker niet gaat tegenstaan en het doet wat het moet doen, is het goed. En iOS 7 is wat dat betreft gewoon een visuele en functionele verfijning van iOS 6, dat al heel goed is (ondanks dat het er wat verouderd uitziet).
Bronnen aub voor die bewering over de snelheid. Toen de iPhone 5 uit kwam was hij dik de snelste, terwijl de Samsung S3 uit die vergelijking ook al een veel snellere quad-core proc heeft.
Safari is prima snel, maar het kan momenteel niet echt tippen aan Chrome of Internet Explorer op RT of Windows Phone.
Je maakt een grapje zeker? De meeste websites laden op m'n 8S amper sneller dan op m'n 3Gs terwijl de 8S op papier meer dan 3 keer sneller zou moeten zijn. Alleen als er stevig javascript gebruikt wordt merk ik dat de 8S meer rekenkracht heeft.
Dat hangt helemaal van de prijs van de 5C af of het een succes onder de jeugd wordt, en daar is nog niks over bekend, compleet onzinnig om daar al een uitspraak over te doen.
Ervan uitgaande dat het toestel mid-range geprijst wordt uiteraard. Maar alle informatie tot nu toe wijst hierop, vandaar ik er van uitging :)
een groot marktaandeel verovert
Dat is niet belangrijk voor de fabrikant, die wil winst. En daar zijn ze al heer en meester in.
@Deem
Zooo..iemand deelt gewoon zijn ervaring even mee voor de nieuwsgierige mensen met een iphone (zoals ik) en het enige wat jij kunt zeggen is pff??
Zeg dan gewoon even niks als je niks te melden hebt.
Dit is een topic over de iPhone/Apple..als je daar niks mee hebt moet je hier niet komen.
Onderbouw in elk geval iets als je kritiek hebt.
Di iPhone 5C wordt aangeprezen als 'budget-iPhone', maar Apple kennende zetten ze m alsnog hoog in de markt.
Dat doen ze met de iPad mini ook; de prijs ligt aanzienlijk lager dan een 'gewone' iPad, maar goedkoop is ie niet.
Zo zal dat met de budget-iPhone ook zijn. Aanzienlijk lager dan een 'gewone' iPhone, maar goedkoop is ie niet.
Hoe dan ook kwaliteit heeft nog steeds een prijskaartje en dat vergeten een hoop mensen.
Kwaliteit heeft zeker een prijskaartje, maar het prijskaartje van de iPhone is gewoon 50% bruto winst...

Waar andere genoegen nemen met 20 tot 40% bruto winst, waardoor hun product goedkoper is (maar dus niet omdat er bespaard is op kwaliteit, maar door besparing op marge)...

Kwaliteit kost geld maar een hoge prijs staat NIET garant voor kwaliteit (waarmee ik overigens niet zeg dat dat op Apple slaat, maar dat de prijs gewoon niks zegt)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 augustus 2013 10:16]

Er is wel 1 duidelijk verschil tussen apple en de andere... de kosten van het operatingsystem. De toestellen die jij bedoeld met een lage winst hebben nagenoeg allemaal Android draaien. Dit is een gratis systeem.

Het ontwikkelen en door ontwikkelen van iOS kost nou eenmaal geld. Wat jij hier doet is puur kijken naar de kosten van de onderdelen en dat gaat in het geval van een iPhone gewoon niet op. dus die andere 50% is helaas geen pure winst.

Het ontwikkelen van een eigen ARM chip brengt ook de nodige kosten met zich mee ten opzichte van het kiezen van een bestaande chipset zoals een Tegra 3 of één van qualcomm.

Apple heeft eerder aangegeven dat de winstmarges op de 16GB iphone 38% is en dat bij de versies met meer intern geheugen die marge een kleine daling heeft naar een 32% voor de 64GB versie. Alsnog veel maar dan vallen ze in jou berekening helemaal niet uit de toon.
Apple heeft eerder aangegeven dat de winstmarges op de 16GB iphone 38% is en dat bij de versies met meer intern geheugen die marge een kleine daling heeft naar een 32% voor de 64GB versie. Alsnog veel maar dan vallen ze in jou berekening helemaal niet uit de toon.
Kan je dat onderbouwen dat een toestel waar 100 euro per verdubbeling in geheugen betaald moet worden (inkoop 10~20 euro per verdubbeling), in marge DAALT! Ik geloof er namelijk helemaal niks van...
De toestellen die jij bedoeld met een lage winst hebben nagenoeg allemaal Android draaien. Dit is een gratis systeem.
Ow waarom moeten er dan licentiekosten voor betaald worden aan MS? Eb moet alles getest worden, daar komt nog is extra software zoals sense of touchwiz bij kijken. Allemaal gratis natuurlijk :)

De source van Android is gratis, maar daar houdt het wel op, alles daarna kost geld of tijd (=geld)...
Eens! Kennelijk heeft de Apple consument er geen problemen mee om de hoofdprijs te betalen voor een telefoon. iPhones zijn altijd toptelefoons, maar op de andere platformen zijn vaak even goede en hier en daar een technisch betere te vinden tegen lagere aanschafkosten.

En toch kopen velen een iPhone. Misschien omdat ze zich thuis voelen in het Apple eco-systeem. Dat werkt voor het merendeel prima en zorgeloos en zijn ze bereid daarvoor iets extra's te betalen. De fanboy zal er altijd de vraagprijs voor betalen en er zijn veel apple fanboy's. En ten slotte speelt de factor "wat de gek ervoor geeft" een rol.

Je ziet dat bij auto's ook. Een Ferrari is een hele dure, mooie auto, maar je moet het niet erg vinden dat het ding vaker stuk is dan andere auto's. En toch wordt er graag meer voor betaald dan voor (veel) andere auto's, die doorgaans beter/betrouwbaarder zijn.

Kortom de prijs is pas te hoog als men het 'er niet voor over heeft'. Zie de Surface RT. Die was hoog geprijsd en niemand kocht het ding. Pas dan is het te duur. Ook al kost ie 150 euro.
Sommige andere toestellen zijn minstens zo duur.
Eveneens als men denkt een Mac duur is terwijl andere All-in-one en/of ultrabooks vaak nog duurder zijn.

Daarbij kap eens met kinderachtige woordjes als 'fanboy', 'fandroid' ect ect. ... het niveau van dat soort woordjes doet me denken aan een digibeet die net zijn eerste smartphone heeft.

Als ik een volledige netwerk van linux had, zou ik wel voor Android kiezen.
Heb ik een volledig netwerk van windows dan zou ik voor een Nokia kiezen.
Maar ik heb een volledig Apple netwerk en daarom kies ik voor een iPhone omdat het allemaal naadloos aansluit.

En als ik het optimaal kan gebruiken dan haal ik de kosten er gewoon weer uit.
Zou ik een toestel kopen waarvan ik het niet optimaal zal gaan gebruiken dan vind ik het weggegooid geld.

Als ik amper een mobiel zou gaan gebruiken dan koop ik wel een vlut dingetje van 2 tientjes.
Ik heb zelf een hele andere beleving bij het woord 'fanboy' dan jij, zie ik. Kan het niet helpen dat jij het kinderachtig vindt. Niet iedereen die Apple spullen heeft is in mijn ogen een fanboy.

Verder eens met je betoog.
Anoniem: 499360
@reeboot27 augustus 2013 18:17
Ik zie het begrip fanboy anders toch echt wel meer bij Android gebruikers. De helft is digibeet en roept maar wat zonder te beseffen waarover ze spreken. Goeie argumenten tegen Apple hebben ze niet maar oh ze haten het toch zo hard.
Inderdaad, maar ik vraag me toch af hoe het komt dat Apple voor kwaliteit al rap 500 euro telt terwijl andere fabrikanten voor kwaliteit maar 150 euro vragen (Nokia Lumia 520 verwijzing).
Hoeveel er voor gevraagd wordt is niet zo interessant. Waar het om draait is hoeveel de consument bereid is voor een bepaald product te betalen. Als producenten iets voor het dubbele kunnen verkopen, zullen ze dat niet nalaten. Nokia vormt daarin geen uitzondering en zou de 520 net zo lief voor 300 euro aan je willen verkopen. Maar de inschatting is kennenlijk gemaakt dat de consument het ding niet voor die prijs gaat kopen. Ook daarom is de Nokia goedkoop en de Apple duur.
Apple heeft het ook nog nooit bevestigd..en heeft het zelf ook nooit een budget iPhone genoemd.
Denk dat de 5c (als die er komt) eerder daar tussen gaat zitten..het wordt inderdaad geen budget-toestel..
Mid-range wordt het denk ik.

Op dit moment is de iPhone 4 het "budget" toestel van Apple. En volgend jaar wordt de 4S het budgettoestel denk ik.
Denk dat een 5C de 4S als budgetmodel zou vervangen (met de prijs die de 4 nu heeft). Is Apple over de hele linie van het 3,5" scherm af en nog belangrijker: de lichtning connector zit op alle iOS apparaten
Anoniem: 247612
@Daejji27 augustus 2013 10:45
Mocht die iphone 5C überhaupt uitgebracht worden door Apple komt deze alleen uit op de Chinese markt.
Dat lijkt me zéér stug, ik durf er 1000 euro op te zetten dat de iPhone 5C gewoon wereldwijd uitgebracht zal worden. Geen enkele reden om dat niet wereldwijd uit te brengen. Het is niet alsof Apple alleen in China last heeft van concurrentie met lagere prijzen, dat is een wereldwijd fenomeen.
Anoniem: 247612
@TMC27 augustus 2013 11:45
Crisis is een wereldwijd probleem ja zo ook in Nederland. Maar Apple heeft een deal gesloten met China mobile en hier nog niets mee gedaan alles wijst er op dat er speciaal voor die markt (gifgroene Apple dinky toy iPhones?) een iPhone ontwikkeld wordt. In Europa gaat Apple nooit 2 iPhones introduceren in 2 verschillende prijsklassen. Dat verstoot het zichzelf uit het premium telefoon segment.
Lijkt me klinkklare onzin, de kans dat de gekleurde iPhones ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn is ongeveer 99%. Wacht maar af. :)
Nee idd, want ze hebben ook nog nooit verschillende iPods in verschillende prijsklassen uitgebracht.. of verschillende iPads in verschillende prijsklassen.. of verschillende macs in verschillende prijsklassen.

De filosofie van Apple is goede producten maken. Een goed product zou universeel moeten zijn, en dus overal moeten aanspreken. Dit wordt geen budget telefoon. Ik verwacht dat het hetzelfde scherm krijgt, mogelijk zelfs dezelfde processor.. een goede degelijke camera en alle andere features die je mag verwachten van een iPhone.

Ik verwacht dan ook dat de iPhone 5C gewoon wereldwijd beschikbaar wordt.
Anoniem: 247612
@Eswip27 augustus 2013 14:27
De iphone is al vanaf het begin in verschillende prijsklassen uitgebracht. Bijvoorbeeld 16 gig en 32 gig en de iphone 4 kost nu ook minder dan het laatste nieuwe model. Waarom vergeten veel mensen toch altijd deze strategie van Apple?
En maar goed ook. Ik denk dat een iPhone < 100 euro een slechte zaak voor Apple's merknaam zou zijn.
Het blijft een kinderlijk OS met (naar mijn mening) veel te veel limieten. Handig voor mensen die een makkelijk apparaat willen waaraan ze weinig fout kunnen doen. Minder prettig voor mensen die hun apparaat willen kunnen aanpassen naar hun eigen voorkeuren (Widgets, snelkoppelingen, e.d.).
Dat is jou mening. Ik vind het een strak design.
iOS heeft gewoon weinig gadgets etc.
Als je dat graag wil, ga je toch snel over op android.
Persoonlijk heb ik android gehad. Daar was het grafisch allemaal heel mooi,
Mooie widgets etc. Maar qua snelheid viel de htc One X mij tegen.
Toen heb ik gekozen voor iPhone ivm snelheid en stabiliteit.

Het blijft hoe dan ook je eigen persoonlijke mening wat je mooier vind.
Iets wat 'mooi' is maakt me niet zoveel uit. Android kun je zo mooi maken als je zelf wil. Het gaat mij op de functionaliteit. Met een iPhone moet je gewoon een stuk meer handelingen doen om bepaalde functies uit te voeren.

Met android zet ik mijn meestgebruikte switches gewoon op mijn homescreen (zoals een zaklamp, wifi-hotspot, alarm aan/uit en zelfs een heel boodschappenlijstje zonder dat ik er een app voor hoef te openen), en alle andere logische switches (wifi, bluetooth, gps, schermrotatie) staan gewoon bovenin als je de notification bar omlaag trekt. En ook dit kun je naar hartelust aanpassen.
Daarvoor heeft 'men' jailbreaken ontwikkeld; ontsnappen uit de gevangenis van Apple en je iDevice alle ruimte geven, net zoals rooten ook gewoon een erg handige toevoeging is op Android die je (nog) meer vrijheid geeft.
Als je een apparaat moet 'jailbreaken' om fatsoenlijke functionaliteiten te unlocken heb je naar mijn idee het verkeerde OS gekozen (tenzij je veel gebruik maakt van andere Apple-apparaten, waardoor je veel profijt haalt uit de manier waarop alles fijn samenwerkt).

Daarnaast voegt jailbreaken van een iphone nog steeds niks toe wat een Android toestel al niet uit zichzelf kan, voor zover ik weet (correct me if I'm wrong).
Een krachtig OS dat kinderlijk eenvoudig werkt is juist een enorme prestatie in mijn optiek. Kleine kinderen tot bejaarden; iedereen kan er mee overweg. Bij Android en Windows Phone is dit een stuk minder het geval.

Dat je met Android uiteindelijk meer kunt staat buiten kijf, maar hetgeen je met iOS kunt werkt doorgaans een stuk beter/vloeiender en wordt ook daadwerkelijk gebruikt door een grote massa waardoor de meerwaarde van een bepaalde feature veel groter is en de impact dus ook veel groter is.
Mee eens, voor de eerste paar jaar dat een mobiele touchscreen-OS nog nieuw was, en mensen er mee moesten leren werken, was het erg goed. Het is natuurlijk nog steeds behoorlijk goed, maar maak dan een beginners-lay-out (zoals het nu is), én een advanced users lay-out (waarmee je dus meer dingen zou kunnen qua customizability en functionaliteit).

Apple maakt super goeie spullen, ik vind alleen dat iOS wat volwassener mag worden.

[Reactie gewijzigd door B00st3r op 27 augustus 2013 13:06]

Beetje overdreven om het dan maar een kinderlijk OS te noemen.
Wat is dan een volwassen OS, die waar je alles zelf in kan aanpassen en dus ook voor verassingen kan zorgen? Laten we zeggen dat het een andere keuze is.
Ik moet er niet aan denken om te hobbyen met me telefoon. Dat ding moet het gewoon zonder problemen doen, ik wil me nergens zorgen overmaken en alles moet gewoon op een eenduidige manier werken zoals het moet werken. Je kan dat kinderlijk noemen, velen zouden het volwassen noemen. De tijd van knutselen hen ik toch echt wel gehad.
Tja 95% van de consumenten is nou eenmaal geen tweaker;)
Ah juist, de enige reden om Android te gebruiken is dus omdat het goedkoper is? Dat impliceer je hier namelijk.. Kort door de bocht.

Meeste mensen die ik ken die Android gebruiken weten niet eens dat ze Android gebruiken. Zolang ze kunnen whatsappen en facebooken zijn ze tevreden.
@Nickvda
Precies..dat is dus hetzelfde wat ik zeg.
Meeste mensen die ik ken willen whatsappen en facebook.
En waarom zou je dat op een toestel van 600 euro doen als het ook op een toestel van de intertoys/aldi kan van 100 euro.

Velen weten inderdaad niet eens of ze android hebben of wat ook.
die kijken naar de prijs, vragen of ze er ook whatsapp op kunnen evt. e-mail en facebook. En hoppla..dat toestel nemen ze.
Dus ja..puur omdat het goedkoper is in veel gevallen.
Het is al een paar weken geleden dat de geruchten er waren dat de nieuwe iPhone op 10 september geïntroduceerd zou worden.
Denk dat dit dus wel een valide datum is dan ..
Als grappige toevoeging gezien we het hier toch over Nuance hebben, zeg het volgende tegen Siri:

"Oke Glass", krijg je leuke reacties, mensen met iOS7 krijgen overigens meer verschillende reacties dan op iOS 6 maar beide krijgen reacties.
Vond het leuker dat als je aan Siri vroeg wat de beste telefoon was dat ie dan de Lumia 920 suggereerde :) Weet niet of het nog steeds zo is, zal ondertussen (lees druk van Apple) wel veranderd zijn...
Nee, dat heeft Siri ook nooit gedaan. Het was Google Now die in de bestbuy charts keek voor de beste telefoon. Siri zei altijd 'this phone' of 'the one your holding' of iets gelijkwaardigs.
Nou dat was echt Siri hoor:

http://news.cnet.com/8301...tphone-ever/?topStories#!

Maar het was wel de Nokia Lumia 900.
Siri zegt nu: "Seriously?" :)
Hij maakt er bij mij 'Ok gloss' of 'Ok glace' of van alles anders van.. Blijkbaar kan ik het woord 'Glass' niet goed uitspreken ofzo :P
spreek het uit als 'gless' (zoals het ook klinkt in het engels), dan werkt het wel :)
Zoals het klinkt op zn amerikaans dan ;)

Normaal engels is gewoon "glass", niet "gless"...
'normaal engels', alleen is siri amerikaans.
Oftewel 'Oh My God, oke gless, F*ck Yeah!', dan moet ie het wel doen :+ .
"I think you have the wrong assistent, (naam).

Inderdaad, leuke toevoeging...
Het is aannemelijk dat nieuwe iPhone ook op die datum komt. Dit aangezien er vaker nieuwe os en mobiels worden tegelijk worden aangekondigd.
Klopt, dit is bij Apple de laatste jaren standaard geworden, nieuwe iOS en een nieuwe telefoon op de zelfde dag releasen waarbij de telefoon het OS voor geïnstalleerd heeft met een kleine event vooraf.

Maar een paar weken geleden kwam deze datum al naar voren voor een nieuwe iPhone aankondiging, dus het is niet toeval dat nu 2x dezelfde datum genoemd wordt.
Mooi. Dan kan eindelijk mijn iPhone 4s een schone install krijgen. Hard nodig ook!
iOS6 is leuk en aardig maar t.a.v. 5 is het zeer traag na een paar weken non stop draaien.
En waarom denk je dat iOS7 beter / sneller zal draaien op een 4s?
Omdat het merendeel van de mensen (wat ik lees op iphoneclub, hier op tweakers en diverse andere sites) het bevestigen.

Accu schijnt een stuk langer mee te gaan en het loopt heerlijk snel.
Anoniem: 522161
@Daejji27 augustus 2013 10:55
Ik ging gisteren mijn 3e dag in met nog 48% op de klok... Bij normaal gebruik is dat. ook mijn wi-fi en bluetooth stonden gewoon aan. Ik heb een dev account en beta 5 draaien. :9
Zoo..dat is inderdaad zeer netjes.
Hoor dat al van meer mensen inderdaad. Zou een beste vooruitgang zijn..haal nu bij normaal gebruik 1,5 dag
ik heb iOS7 draaien op m'n 4S en is as smooth as a baby's bottom. ;-)
Hier totaal niet, apps die uitvallen en spontane reboots. Erg onstabiel, ik draai de laatste beta.
Probeer eens een schone installatie. Hier draait iOS 7 ook zeer goed op men 4S.

Vergeet niet dat dit bèta's zijn waardoor de OTA updates de boel nogal onstabiel kunnen maken. Apple raad dit ook aan te doen bij iedere nieuwe beta.
Meerdere Tweakers die de beta draaien melden dat.
Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat alle apps zich aan hebben op iOS7. Bij android zijn er nog genoeg apps die niet de actionbar gebruiken en soms zelfs een buildtarget hebben lager dan ics (bestaat al 2 jaar)
Ik heb gelezen dat 98% van de iOS ontwikkelaars aangegeven heeft bezig te zijn met een iOS7 versie van hun applicatie (geloof op MacRumors). Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar ik geloof wel dat in ieder geval de populaire applicaties binnen niet al te lange tijd hun app zullen updaten voor iOS7.

De meeste apps waren binnen 2-3 maanden ook geupdate voor de iPhone 5.

Daarnaast heb ik heb idee dat iPhone gebruikers wat meer eisen van het ontwerp van de applicaties, dat het meer in het 'geheel' moet passen. Vind zelf ook dat over het algemeen iOS apps vaak een net wat mooier design hebben dan hun broertjes op Android.

[Reactie gewijzigd door Mr Ton op 27 augustus 2013 12:23]

Het marktaandeel van Android versies onder ICS is dan ook nog aanzienlijk... Het zal wel een lange tijd duren voordat alle apps zich hebben aangepast aan iOS7, om niet te zeggen dat dat nooit zal gebeuren.
Dat zal heel snel gaan. Ontwikkelaars op iOS weten dat als ze niet snel updaten de concurrentie hun klanten en potientiele klanten wegsnoept in amper een paar weken. Verwacht je maar aan een batterij van updates op dag 1.
Anoniem: 471387
27 augustus 2013 09:45
Ben erg benieuwd naar iOS 7 zal het dan ook gelijk installeren op al mijn apparaten. Waar ik ook erg benieuwd naar ben is wanneer de nieuwe OSX uitgebracht gaat worden.
Een verbeterde accu duur is voor mijzelf aantrekkelijker dan een mooi design, het liefst natuurlijk beide maar dat gaat helaas niet op.
Wat ik op iphoneclub veel lees is dat de accuduur sterk vooruit is gegaan met de laatste ios7 versie. Stuk beter dan op ios 6
Ik vind iOS7 nog steeds een rare combinatie van de UIs van Windows Phone en Android. Ook past het Game Center icoon totaal niet bij de andere iconen IMO, door die glanzende bellen, ipv mat. Ook het Safari icoon vind ik een grote achteruitgang. Veel reviews op YouTube hebben ook al gezegd dat de nieuwe interface verwarrend werkt (idem dito voor Tweakers' review trouwens). Ach ja, we zullen wel zien wat er van komt.
ik vermoed dat deze twee eerder elementen van ios gebruiken
Wat? Verklaar je nader, van Android kan ik je punt nog eender inzien, maar Windows Phone?
Onder water in de techniek heeft Windows Phone heel veel elementen van iOS geleend. Niks mis mee, btw. De WP UI is inderdaad uniek, als het gaat om bediening en looks (tegeltjes, dat werk), maar niet als het gaat om het platte design. Dat bestaat al langer en zie je nu terug in WP en ook in iOS. En in vele andere projecten. http://webdesignledger.co...amples-of-flat-web-design

Google deed al jaren aan flat design, voordat Windows ermee begon. En daarvoor deed Mondriaan het al, ergens begin vorige eeuw.

Persoonlijk vind ik Android, WP en iOS7 er elk verschillend uitzien en helemaal niet zoveel op elkaar lijken, op hier en daar een element na. Maar dat is altijd al het geval geweest, dat zie je nu ook en zal altijd zo blijven. Anders begrijpen gebruikers het niet meer.

Is alleen maar een goeie ontwikkeling, want gebruikers hebben dan wat te kiezen. Al denk ik wel dat het design van het OS niet de belangrijkste overweging is voor de keuze van een telefoon. De meeste mensen hebben geen idee wat voor OS erop zit, zolang ze maar kunnen Appen en Facebooken.
Ben benieuwd. Ik vind het er mooi uitzien (iOS7) en hoop ook dat er echte improvements zijn. Hoewel ik betwijfel of het makkelijker is geworden om bijvoorbeeld Whatsapp te gebruiken ipv iMessage bij het delen van iets.

En hopelijk komt Siri ook in het Nederlands... Siri is bij de 4S geintroduceerd en heeft naar mijn idee veel te weinig talen beschikbaar.
Apple heeft in iedergeval iedereen 1 reden gegeven waarom je iOS7 zeker wil hebben.... of je nu de nieuwe layout mooi vind of niet ;)

Je iOS device gaat veel langer mee op dezelfde accu. _/-\o_

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee