'Nederland telt tweemaal zo veel Samsung-smartphones als iPhones'

Er zijn veel meer Nederlanders met een Samsung-smartphone dan met een iPhone. Dat is op te maken uit een grootschalig onderzoek naar de mobiele markt. Ongeveer 19,6 procent van de ondervraagden heeft een Samsung-smartphone.

Apples iPhone heeft onder de 17.000 ondervraagden een marktaandeel van 10 procent, iets meer dan helft van de Samsung-smartphones. Dat meldt Telecompaper op basis van het eigen onderzoek. Er komen vaker cijfers naar buiten over verkopen in een bepaalde periode, maar zelden over het bezit van smartphones.

Samsung is in Nederland marktleider; 35 procent van de ondervraagden bleek een Samsung-telefoon te hebben. Daarvan heeft 56 procent een smartphone, waaruit kan worden afgeleid dat ongeveer 19,6 procent een Samsung-smartphone heeft. Het marktaandeel van Nokia ligt op 25 procent, waarvan iets meer dan een kwart een smartphone heeft. Het aantal smartphones van Nokia ligt daarmee rond 7,3 procent.

Apple iPhone 4S Inmiddels heeft meer dan de helft van de mobiele bellers met een abonnement ook een databundel. Dat aantal neemt nog altijd toe. Vooral bezitters van een iPhone of HTC-toestel blijken veelal een databundel te hebben: 80 procent van hen.

Telecompaper doet het onderzoek geregeld onder grote groepen Nederlandse consumenten. Het onderzoek gebeurt online. Het is onduidelijk of de wijze van enquêteren, via het internet, invloed heeft op het percentage smartphonebezitters. Het ligt voor de hand dat mensen die op geen enkele manier online zijn, ook veelal geen smartphone hebben.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

13-07-2012 • 14:30

351 Linkedin

Lees meer

Reacties (351)

351
287
140
11
0
33
Wijzig sortering
Anoniem: 449164
13 juli 2012 15:43
Bij mij op mijn school heeft een enquete uitgewezen dat 65 procent een samsung had, 3 procent een Apple, 15 procent een HTC, 19 procent een Nokia en 9 procent had een blackberry (aantal iPhones is natuurlijk anders, een iPhone is nou eenmaal duur en kom je minder tegen op de middelbare)
Met de tactiek van Apple die ze sinds dit jaar hebben, oude toestellen nog door blijven verkopen, zou het best zo kunnen zijn dat de penetratie in het segment dat minder uit wil geven aan de telefoon sterk gaat stijgen. De iPhone 3GS vind ik daar net te zwak voor. Zodra je de 4s, 5s en 6 op een rij hebt dan denk ik dat ook velen die nu de duurste hebben (waaronder ik) zullen denken: een dual core is snel zat. Op den duur wordt de hardware zo belachelijk snel dat ze bewust het OS zwaarder moeten maken wil men nog een reden hebben om te upgraden.
Meest verassende feit vond ik dat slechts 80% van de HTC en iPhone bezitters een data abonnement heeft, gebruik je die telefoon dan alleen met wifi?
prepaid iphone gebruiker hier... zit bovendien geregeld in de trein en daar is gratis wifi

[Reactie gewijzigd door zkotz op 13 juli 2012 16:40]

Anoniem: 103465
14 juli 2012 00:23
Blackberry zat op 13,1% en volgens mij nu op 13,9 % mede dankzij 9790 en mede omdat
klanten qwerty willen, minder kosten buitenland en betrouwbaar email en spraak/data verkeer. OS10 in 2013 en nieuwste OS met de nieuwst specs en veel patenten waarbij
Android en Apple oud lijkt.

Nokia zat op 4,7% en nu alweer 7,3 dankzij lumia en exchange server. Q4 2012
windows 8 en wellicht samenwerking met Blackberry qua patenten.

In de vorige periode zat apple op 13% en is dus gezakt naar 10% - dure toestellen en geen veranderingen - niet iedereen vindt itunes leuk werken en OS is al bijna 7 jaar oud en wordt steeds gepudated maar base is oud

samsung zat al op 18% en nu nog steeds rond de 20% en zal stabiel blijven mede door veel verschillende toestellen alsmede door budget modellen die je ook terugziet bij de concurrent. Doet het zelfde als apple os en ook de base hiervan is 7 jaar oud maar wordt nog steeds geupdated.

Nokia gaat met windows 8 icm met windows 8 voor PC's goed scoren (mede dankzij goedkope windows 8 update's voor pc's)voor nokia en zal markt afsnoepen van voornamelijk apple en mindere mate samsung en blackberry.

Apple iphone 5 Q4 2012 zal voornamelijk iphone gebruikers trekken om een herhalings aankoop te doen maar meer betalen en same old same zal gebruikers teleurstellen mede omdat het toestel snel in specs zal achterblijven door de overige concurrenten..

Blackberry zal zich wel weer terugvinden en blijft sterk dankzij de nog steeds groeiende markt in Afrika, Azie en Midden Oosten. OS 10 zal qua software goed scoren mede doordat er ook android apps op kunnen en wellicht android store in de blackberry store. Ze staan stabiel in de eu op 13% en dat al bijna een jaar lang met een lichte groei. Nieuw contracten US regering en defensie en Canadese regering. Ook zuid Amerika gaat goed voor Blackberry.

Het wordt leuk in Q4 2012 en Q1 2013 voor de telecommarkt

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 103465 op 14 juli 2012 00:26]

Anoniem: 466254
13 juli 2012 15:00
Goh moeilijke he..
Samsung heeft gewoon 10 keer zoveel toestellen op de markt als apple..

Het zo iets eerlijker zijn geweest als ze de galaxy s, de galaxy s2, en de s3 tegen over de iphones hadden gezet.
Volgens mij is de Iphone een beetje aan het devalueren. Ik heb al 1,5 jaar een HTC, mijn eerste smartphone. Maar ondertussen heb ik alles wel zo'n beetje gezien en vind ik een Iphone eigenlijk niet meer zo interessant. Als ik binnenkort een nieuwe ga halen en er liggen 3 Iphones in de vitrine en nog 50 andere toestellen is de kans vrij klein dat het een Apple wordt. Persoonlijk baal ik van alle grote merken een beetje door het hoge nep-gehalte dat die dingen hebben. Ik weet over het algemeen vrij goed wat computers met bepaalde specs kunnen, maar bij smartphones kom je altijd bedrogen uit: je kunt er alleen maar apps mee draaien in een omgeving die aan de consument wordt opgedrongen, onnodig beperkt is en verre van efficient is mbt het gebruik van systeemresources. En je mag heel erg blij zijn als zo'n ding 3 jaar probleemloos werkt.

Buiten dat zie ik nog steeds niet het voordeel van een Iphone boven een ander merk. Ze kunnen allemaal bellen, internetten en apps draaien en ze lijken erg op elkaar. Dat een bepaald merk daar bovenuit zou springen omdat ie veel meer kan of veel mooier is is flauwekul. Als dat echt zo was had je er ook niet van die achterlijke discussies over. Het feit dat mensen denken dat het zinvol is om fan van een bepaald merk te zijn zegt iets over dat merk en de doelgroep en is een juist goeie reden om kritisch te worden in plaats van met de meute mee te doen.

[Reactie gewijzigd door blorf op 13 juli 2012 15:52]

ach t begint gewoon normaal te worden om een smartphone te hebben. in het begin wat het leuk en bijzonder dat je apps had en kon internetten en nu loopt zelfs je oma te whatsappen.

Uiteindelijk kunnen ze, voor de meeste mensen, allemaal hetzelfde: bellen, mailenk internetten en af en toe een appje. De een is iets sneller, de ander maakt iets mooiere foto's de volgende heeft een marginaal mooier scherm en met Android heb je als je dat wilt iets meer vrijheid dan met iOS en Windows Phone.

Overigens ben ik het niet met je eens over de duurzaamheid, als je een beetje normaal omgaat met een telefoon gaat ie best een paar jaar mee. M'n moeder gebruikt mijn 3G nu en dat ding moet toch wel al tegen de 3 jaar oud zijn. Zal vast ook voor andere merken en modellen gelden.
Het verschil zit hem in de details waarbij je dan moet denken aan de functionaliteit omtrent iets als Exchange, VPN, beheermogelijkheden, enz. Niet ieder OS (of platform) heeft dezelfde Exchange ondersteuning. Sommigen zijn heel uitgebreid, anderen weer heel basic. Daarnaast zit er ook vaak verschil in gebruiksgemak. Als ik op een Android een wachtwoord voor wifi of Exchange moet wijzigen dan werkt dat eigenlijk alleen maar wanneer ik het wifi netwerk en het Exchange account weggooi en opnieuw aanmaak. Op Windows Mobile, Windows Phone 7 en iOS is het een kwestie van wachtwoord aanpassen en gaan. En zo zullen er wel meer voorbeelden zijn waarbij dan weer de een, dan weer de ander de betere keus is. Interfaces zijn ook anders en dat kan voor velen doorslaggevend zijn net als de beschikbare apps. Als we echter kijken naar basic functionaliteit is het allemaal 1 pot nat geworden, het is naar elkaar gegroeid.

Dat probleemloos werken is nogal subjectief. Bij computers zie je hetzelfde. De ene kan continu crashen terwijl de ander 10 jaar achter elkaar vrijwel probleemloos kan draaien. Dat vind ik nou niet echt een goed argument tegen smartphones. Dit geldt voor heel veel meer producten en heeft meer met complexiteit van het product te maken.
Wat een gelul. Ik verander elke maand mijn wachtwoord voor mijn exchange account op mijn Android telefoon. Werkt zonder ooit ook maar een enkel probleem daarmee te hebben.
Waarom?
Het gaat toch om het vergelijken van fabrikanten niet om specifieke types van hen?

Interessanter was meer om dit tegenover het huidige danwel oude marktaandeel van bijvoorbeeld Nokia te zetten op het gebied van oude normale gsm's. Dan zag je duidelijker de bewegingen op de markt.
Eerlijk? Het is een onderzoek dat geeft gewoon resultaten.

Dat jij liever had dat ze iets anders hadden onderzocht maakt het nog niet "oneerlijk", het geeft alleen geen antwoord op de vraag die jij hebt over de marktverdeling in het segment hooggeprijsde smartphones (laat ik voor niet high-end zeggen voor we die discussie weer krijgen).

Het is toch gewoon zo dat samsung meer smartphones verkoopt om wat voor reden dan ook? da's toch geen kwestie van wel of niet eerlijk, da's een kwestie van goede bedrijfsvoering door Samsung en andere keuzes qua bedrijfsvoering door Apple (die minder smartphones verkopen, maar per phone meer winst maken. Vindt je dat ook niet eerlijk?).
Eerlijker voor wie? De Apple-fans? Het is gewoon merk vs merk, welke strategie die merken gebruiken is totaal niet relevant...

Of ga je bij een voetbalwedstrijd ook maar met 3 tegen 3 voetballen omdat er toevallig maar 3 echt goede spelers in het ene team zitten dus moeten we voor de wedstrijd (=vergelijking) maar 8 man even buiten beschouwing laten, anders is het niet 'eerlijk'.

Al had Samsung smartphones van 1 euro, dan nog was het een goede vergelijking!
Het zo iets eerlijker zijn geweest als ze de galaxy s, de galaxy s2, en de s3 tegen over de iphones hadden gezet.
Flauwmodus: Is dan ook niet eerlijk want de iPhone is al 2 jaar eerder op de markt en heeft dus al naam kunnen maken ;(

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 13 juli 2012 15:17]

Ach ja als je er blij van wordt dat 'jouw' merk meer verkoopt dan het merk van 'de vijand', dan proficiat joh... feit blijft natuurlijk dat Samsung een veel bredere markt bedient met hun aanbod van smartphones. Is prima, niets mis mee, maar wel een relevante kanttekening als je naar verkochte aantallen kijkt.

(niet dat het mij zal jeuken hoeveel merken X, Y en Z verkopen... als ik blij ben met X maakt het toch niet uit dat Z meer verkoopt?)
Beetje scheef onderzoek, ze zouden dit moeten doen maar dan alleen met de duurdere modellen zoals de Galaxy S lijn, nexus etc. Want nu tellen de goedkope 100 euro dingetjes ook mee als smartphone.. Maarja we wisten sowieso al dat Samsung goede zaken deed, ben zelf ook erg blij met m'n Galaxy Nexus (nu wachten op de 4.1.1 OTA :9~)
Die goedkope smartphones kunnen vrijwel hetzelfde als de dure. Geen reden dus om ze niet mee te tellen.

Dat ze een minder mooi scherm hebben, en wat langzamer zijn, is een keuze van de gebruiker. En er zijn veel gebruikers die geen behoefte hebben aan een grote dure smartphone, maar liever een simpele nemen, en het geld aan iets anders besteden.
Ik vind dit altijd wel van zulke rare vergelijkingen, Samsung heeft tientallen smartphones en voor bijna elk segement meerderen. De iPhone is alleen te vinden in het high-end segment.

Ook vind ik de vegelijking van Android toestelling met iOS vaak nogal krom. Het is toch niet meer dan logisch dat er meer Android toestellen zijn verkocht dan iOS?! Het zou niet best zijn als iOS smartsphones domineerden met in totaal 5 toestellen die er zijn verschenen versus 100(?) Android toestellen.

Mijn punt is, ik vind het niet meer dan logisch dat er meer Samsung of HTC toestellen zijn dan iPhones. Het is een beetje appels met peren vergelijken. Een vergelijking met alleen de Galaxy S lijn zou mij realistischer ijken.
Ook vind ik de vegelijking van Android toestelling met iOS vaak nogal krom. Het is toch niet meer dan logisch dat er meer Android toestellen zijn verkocht dan iOS?! Het zou niet best zijn als iOS smartsphones domineerden met in totaal 5 toestellen die er zijn verschenen versus 100(?) Android toestellen.
Hoezo de iPhone wordt toch nog 10x meer verkocht dan alle WP7 toestellen bij elkaar? Niks mis mee!

Aantal toestellen wat te koop is is niet relevant, ik koop toch maar 1 toestel niet 100? Het is geen kansspel waar je aan een rad draait waar de kans inderdaad groter is als er meer vakjes op het rad staan met samsung dan apple...

Ik ga naar de winkel met de gedachten dat ik een Android telefoon ga halen, of ik dan keus heb uit 100 of 500 toestellen maakt echt niet uit ik kom er maar met 1 thuis! Enkel gebruikers die dus nog geen voorkeurs OS hebben zijn misschien iets meer beïnvloed doordat de winkel voller ligt met Android phones dan de rest, maar goed reclame beïnvloed je op dezelfde manier :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 13 juli 2012 15:02]

Absoluut..

Behalve dan op de OS markt, de mobile OS markt, de office software suite markt, de clouddienst markt en binnenkort nog de tablet markt.. En dan waarschijnlijk nog wat markten die ik vergeten ben.

[Reactie gewijzigd door SD2000 op 14 juli 2012 13:23]

Nee, dat is 'ophemelen' wanneer het uitkomt. Moment dat de cijfers in het voordeel van Apple zijn, is het opeens een 'kunst' dat zij met slechts 3 toestellen zulke cijfers halen, maar het moment dat de cijfers voor de 'andere' zijn is het opeens appels en peren.
Beetje een zinloze "haters" reactie. Wat maakt mij het nou uit wie meer verkoopt? Ik koop een toestel omdat die het beste bij mij past. Wat er beter bij jou past, waarschijnlijk een Samsung toestel, is voor mij niet relevant.

Maar ik vind het gewoon een zinloze vergelijking waar je niks mee kunt. Als jij er blij van wordt, geniet ervan ;).
Het is toch wel degelijk interessant om te zien dat bij de meeste mensen een Samsung past?
Het is ook een kunst om maar met 3 verschillende toestellen zo'n groot marktaandeel te hebben en het is niet meer dan logisch dat iemand met 30 verschillende toestellen meer verkopen zal doen. Ik snap niet waarom je daar zo zuur over moet doen.
Is niet perse logisch. Je toestellen kannabaliseren elkaar ook en je maakt meer kosten omdat je zoveel productlijnen hebt. Basiskennis bedrijfskunde.
Da's slechts ten dele waar, een Galaxy Ace kannibaliseert niet op een Galaxy S3 en vice versa...
Maar dat is natuurlijk ook logisch, Apple heeft maar 1 (duur) model op de markt (2 als je de vorige generatie meetelt die ze als goedkope instapper verkopen) en Samsung heeft in alle segmenten van de markt smartphones, van goedkoop tot duur.
Toch maakt Apple meer winst en omzet met hun kleine marktaandeel, wat toch best knap blijft.
Maar dat is natuurlijk ook logisch, Apple heeft maar 1 (duur) model op de markt (2 als je de vorige generatie meetelt die ze als goedkope instapper verkopen) en Samsung heeft in alle segmenten van de markt smartphones, van goedkoop tot duur.
Toch maakt Apple meer winst en omzet met hun kleine marktaandeel, wat toch best knap blijft.
Dat heeft meer te maken met het feit dat beide toestellen even duur zijn om te maken alleen die van apple voor 2x zoveel weg gaan. ;-)

Wat juist goed gedaan is dat je mensen kan afzetten en ze zich er trots om kan laten voelen ook. Op marketing gebied zijn ze absoluut god en koning :+
Apple heeft echter 3 modellen:

- flagship 4S
- instapper 4
- low-budget 3GS
Beetje vreemde redenatie, 3GS budget? Was ooit high-end maar is nu verouderd maar kost nog steeds rond de 300 dacht ik. Low budget vind ik meer 150-200 euro.

En instapper de iPhone 4? Die kost ook nog steeds tussen de 5 a 600 euro.
de 3GS krijg je vaak genoeg gratis, de 4 voor 99, en de 4S betaal je de volle mep voor. (200-300 euro). (hangt af van het abo, en in het geval van de 4S: ook het model).

zowel de 4 als de 3GS worden niet los verkocht, dat doet apple alleen met de 4S.
Gratis bij een abonnement is niet gratis. De prijs van 300euro zit gewoon in de abonnementskosten verwerkt.
Anoniem: 133456
@arjankoole13 juli 2012 16:05
http://store.apple.com/nl...shop_iphone/family/iphone

iPhone 3GS 8GB EU 349,-
iPhone 4 8GB EU 499,-
iPhone 4S vanaf EU 599,-
Ah! Die kon ik eerder niet vinden, dus ik dacht dat ze ze niet meer los verkochten.
Anoniem: 133456
@arjankoole13 juli 2012 16:45
Niet te vinden? Raar ... 1 klik vanaf de frontpage van de Apple web store
Toch maakt Apple meer winst en omzet met hun kleine marktaandeel, wat toch best knap blijft.
Minder omzet, wel (veel) meer winst, doordat de marge op high end toestellen hoger ligt en Apple wel meer high end modellen verkoopt...

Samsung:
Revenue US$ 142.4 billion (2011)
Profit US$ 11.53 billion (2011)
Apple:
Revenue US$ 108.249 billion (2011)
Profit US$ 25.922 billion (2011)

Bron:
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Electronics
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 13 juli 2012 14:45]

dit is een vergelijking tussen heel samsung en apple bij apple dit houd dus ook alles wat samsung maakt dus ook de halfgeleiders en beeld panelen, daar ligt gewoon weg niet echt een hoge winst marge op, veel minder dan op afgewerkte elektronica dus deze vergelijking is daarin wel een beetje scheef.
Nee, Samsung in z'n geheel heeft meen ik tussen de 200 en 300 miljard dollar omzet (ooit eens ergens gelezen, maar is moeilijk vast te stellen omdat Samsung een conglomeraat is). Samsung Electronics heeft ongeveer 142 miljard dollar omzet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Electronics

Edit: volgens Wikipedia heeft het conglomeraat 247,5 miljard dollar omzet.

[Reactie gewijzigd door marhalm op 13 juli 2012 16:00]

beide doen wel een stuk meer dan alleen high end toestellen, wat zeg ik nu : meer dan alleen toestellen sowieso...
Haha ben ik wel van mening maar kan je niet uit die cijfers halen! Die cijfers zijn van heel Samsung Electronics he, dus ook de verliesgevende TV-sectie ;)
Onderzoek van niks?? Samsung met 7383 verschillende modellen met veel goedkope telefoons. Vergelijken met een iphone waarvan maar 3-4 types op de
Markt zijn en een stuk duurder zijn..
Appels met peren
En wat is er dan mis met het onderzoek? Ze stellen "Er zijn veel meer Nederlanders met een Samsung-smartphone dan met een iPhone", wat dus volledig klopt en wat ook volledig het marktaandeel weergeeft. Wat heeft het aantal types telefoon er mee te maken?

[Reactie gewijzigd door bwerg op 13 juli 2012 14:36]

Omdat je met het onderzoek nu geen conclusie kan trekken behalve dat het merk "Samsung" vaker op een telefoon staat bij mensen dan "Apple". Maar het zegt verder niet veel.
Dit is niet waar natuurlijk: je doet net alsof álle Samsung telefoons tegen de iPhones worden afgezet, maar het gaat uitsluitend om de Samsung smartphones. Dat zijn er ernstig minder dan alle Samsung telefoons (waar er inderdaad wel veel meer van zijn, om de logische en genoemde redenen)
dat was ook het enige wat ze met het onderzoek wouden bereiken lijkt me : simpelweg de market penetration op MERK , dus niet op model, taal, hardwarespecificatie enz enz...
blijkbaar hebben ze dus ook naar dumbphones gekeken aangezien ze ook weten te vermelden wat het verschil is tussen dumb en smartphones...
Die conclusie trekt het onderzoek ook niet, dat doet Tweakers, dus wdb niks mis met het onderzoek.
Omdat je met het onderzoek nu geen conclusie kan trekken behalve dat het merk "Samsung" vaker op een telefoon staat bij mensen dan "Apple". Maar het zegt verder niet veel.
Behalve dat er straks meer vraag gaat zijn aan android apps,updates en support omdat het aantal mensen met een telefoon op dat platform hard groeit

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 13 juli 2012 15:52]

Er zijn ook veel meer windows gebruikers als OSX.
Maar OSX heeft meer tevreden gebruikers.

Daar ligt het verschil
Onderzoek van niks?? Samsung met 7383 verschillende modellen met veel goedkope telefoons. Vergelijken met een iphone waarvan maar 3-4 types op de
Markt zijn en een stuk duurder zijn..
Ik begrijp dat dus niet. Dat is toch een keuze van Apple om alleen dure toestellen te verkopen? En het is toch de keuze van Samsung om ook toestellen van <150 te verkopen?

Dan is het weer een onderzoek van niks omdat Samsung een grotere doelgroep aanspreekt. Nope, het is de keuze van beide bedrijven welke doelgroep ze aanspreken en dit is het resultaat. Punt.
Het probleem is niet het onderzoek zelf maar de conclusietrekking. Het is helemaal niet interessant om te weten dat er meer Samsung telefoons in omloop zijn dan Apple telefoons. Dat meet je een keer en klaar. Wat wel interessant is, is waarom dat zo is. Dan kom je inderdaad bij verklaringen uit zoals de verschillende doelgroepen, breed scala aan modellen voor diverse doelgroepen, enz. Dingen die sowieso bij dit soort onderzoeken handig zijn om te weten omdat je dan ook weet hoe je het allemaal moet interpreteren. Dit is zo geen onderzoek, dit is meer een mededeling. Helaas kun je de inhoud van het onderzoek ook niet raadplegen want dat is helemaal afgeschermd. Je kunt je hoogstens aanmelden om een inhoudsopgave en samenvatting toegestuurd te krijgen. Leuk dat dit onderzocht wordt maar wat moeten we hier nou mee dan?
Er word ook helemaal geen conclusie getrokken... die trek je zelf misschien, lees het artikel maar. Dit is het resultaat. Punt.
Leuk dat dit onderzocht wordt maar wat moeten we hier nou mee dan?
Het zijn gewoon gegevens die gegeven worden. Net als gamessites die elke week het aantal verkochte games plaatsen, je mag je eigen conclusie eruit halen.
Dit is zo geen onderzoek, dit is meer een mededeling.
Definieer onderzoek, je zou het resultaat als een mededeling kunnen zien.
Nee hoor smartphone met smartphones vergelijken :)

Dat Apple weigert budget toestellen te maken maakt verder niks uit! Dat ze ook maar richten op een paar modellen maakt ook niet uit :)

Als je alleen dingen kan vergelijken die hetzelfde zijn, valt er weinig te vergelijken he :)
Conclusie: Er valt hier niks te vergelijken, alleen een constatering waar je geen onderzoek voor nodig had gehad.

Of zijn we nu echt informatie rijker ?
Of een wellus/nietus wat wel lekker smaakt op t.net ?
Eh ja we zijn informatie rijker.

Natuurlijk ging de meesten van ons ervan uit dat er meer Samsung smartphones dat Apple smartphones zouden zijn, maar dat was niet meer dan een aanname op basis van wat wij binnen ons vrienden- en werkkringen zien.

Nu is onderzocht of deze aanname juist is (of eigenlijk breder, wat de merkverdeling in de smartphonemarkt is) en weten we hoeveel meer Samsungs dan Apples er zijn.

Of je dat interessante informatie vindt is jouw zaak, welke conclusies je daar aan meent te moeten verbinden is jouw zaak, maar het is goed dat het is onderzocht. Aanleiding tot meer onderzoek denk ik, bijvoorbeeld waarom die verdeling zo is en of die in alle segmenten van de smartphone markt zo is.
Onderzoek van niks?? Samsung met 7383 verschillende modellen met veel goedkope telefoons. Vergelijken met een iphone waarvan maar 3-4 types op de
Markt zijn en een stuk duurder zijn..
Appels met peren
Het gaat om 'markaandeel', niet om 'marktaandeel in het duurste segment'..de prijs van de modellen is irrelevant.
Er kan ook geen artikel geplaatst worden zonder dat (Google/Microsoft/Apple) gebashed of vereerd wordt.

het nadeel van dit soort onderzoek is dat je het moet kopen om de exacte resultaten in kan zien.
Ik heb persoonlijk altijd het vermoeden dat de resultaten aan intepretatie onderhevig zijn ( understatement)
Tsja, zulke artikelen worden ook geplaatst om zulke reacties te ontlokken.

De titel had ook kunnen zijn: "Samsung heeft 10% marktaandeel meer dan Nokia".

OT: Als Apple gebruiker ben ik toch zwaar impressed door Samsung. Ondanks dat de eerste toestellen niet heel origineel waren zijn ze wel in staat geweest een eigen brand neer te zetten met de Galaxy serie die zeer populair is.

Waar ik dan juist weer benieuwd naar ben is het marktaandeel per prijsklasse. Dus hoe zit de verdeling bij de high-end smartphones (de enige waar Apple in meedoet) en hoe in de low-end. Is Samsung bv. de grootste in de low-end, of is dat daar HTC?
Nooit begrepen dat iPhones zo goed verkopen. De meeste Android smartphones van rond de 300 euro bieden al meer features en zijn steviger. De kans dat een iPhone kapot valt bij een val is vele malen groter dan dat van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S. Veel iPhone eigenaren spreken over het mooie ontwerp, maar vervolgens gebruiken ze wel een lelijk hoesje om hun telefoon te beschermen.

Zelf heb ik echter wel een Apple product in huis, de Macbook Air die prima bevalt.
Ik vind iOS toch een stuk beter werken in combinatie met andere apparaten dan Android. Ik ben daarom zelf overgestapt van een Samsung Galaxy S2 naar een iPhone 4s. Vooral op het gebied van agenda had ik grote problemen (in iOS is het ook niet altijd perfect en blijven sommige events hangen in de cloud).
Een iPhone barst wel snel na een val, maar blijft langer functioneel dan een SIII hoor. Een SIII heeft vaak bij een enkele barst al last dat het scherm niet meer functioneert (1 val).

http://www.youtube.com/watch?v=K7e9ebi41Wc
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee