Hori kondigt speciale PS3-controller voor Modern Warfare 3 aan

De Japanse controllerfabrikant Hori heeft een nieuwe combinatie van toetsenbord en muis aangekondigd voor de PlayStation 3. De Tactical Assault Commander 3 is gericht op spelers van Modern Warfare 3, dat op 8 november in de winkels ligt.

De TAC 3 bestaat uit twee delen, te weten een muis en een deel met programmeerbare toetsen. Op het deel met de toetsen is een steun voor de linkerhand aanwezig, die naar wens kan worden verwijderd. De muisgevoeligheid is op drie niveaus in te stellen. Hierbij zijn niveaus voorgeprogrammeerd voor verschillende speelstijlen, zoals snipers en spelers met assault rifles.

De TAC 3 zal ongeveer tegelijk met Modern Warfare 3 verkrijgbaar zijn voor 39,99 dollar, maar enkel bij het Amerikaanse Best Buy. Dit betekent dat Europese PS3-spelers in de multiplayermodi van Modern Warfare 3 eventueel rekening moeten houden met Amerikaanse tegenstanders die gebruikmaken van de TAC 3. Bij vorige delen in de Call of Duty-franchise was het matchmakingsysteem zo ingesteld dat er eerst naar tegenstanders en teamgenoten in de eigen regio werd gezocht. Het is nog niet bekend of dit ook bij MW3 het geval zal zijn.

Door Jan Laros

Freelance redacteur

01-08-2011 • 11:42

88 Linkedin

Submitter: himlims_

Reacties (88)

Wijzig sortering
hmm, vervelend, want kan oneerlijk zijn. als die spelers een aparte lobby krijgen dan is er niks aan de hand natuurlijk.
"kan" oneerlijk zijn
Maar ik denk dat het een keuze is, die de gamer moet maken.

Als hij zo serieus is, dat hij zou willen protesteren, kan je het ook omdraaien,
De serieuze gamer WIL die gewoon hebben, om te gebruiken !
Oneerlijk of niet, dan "moet" je zelf dat bedrag uitgeven, voor het 'gelijkwaardigheidsgevoel'
Maar dan ben je zelf weer oneerlijk bezig, omdat niet iedereen het kan/wil uitgeven ervoor

( kortom - het eind is zoek, als je om dit soort dingen gaat lopen "zeuren" )
Hoezo is het einde zoek? Men kan er ook gewoon voor kiezen deze muis+tobo niet uit te brengen... iedereen hetzelfde.

Er zijn diverse artikelen te vinden van test, waaronder Microsoft, welke gamers dezelfde game lieten spelen, de ene groep met controllers en de andere met muis+tobo... dat waren geen leuke sessies voor de gamers met de controllers.

De reden van Microsoft waarom er nog steeds geen cross-platform gaming is, terwijl de techniek daar allang geschikt voor is... zeker tussen xbox360 en pc...

"Problems quickly arose in testing, however, when Microsoft found that even the best console gamers simply couldn't compete with the accuracy a mouse and keyboard afforded a PC player. "The console players got destroyed every time", Sood says. "So much so that it would be embarrassing to the XBOX team in general had Microsoft launched this initiative."

En google maar eens wat rond... overal dezelfde conclusie, zeker in first person shooters heb je met tobo+muis een aantoonbaar voordeel.
Anoniem: 416052
@MicGlou1 augustus 2011 16:56
Helemaal mee eens, iedereen moet dezelfde voordelen + nadelen hebben tijdens het gamen. Offline maakt het niet uit natuurlijk. Maar online zou niks zijn, oneerlijk tegenover de mensen die wel met een controller spelen.

Ik vind dit echt zo'n product voor mensen die heel slecht zijn in online shooters en dan hiermee de gemiddelde die hard gamer mee denken te verslaan. Alleen als iedereen dit kan kopen zullen ook die mensen door de mand vallen.

En waarom, zoals al eerder te lezen is tussen de reactie's, waarom een muis en tobo op een ps3?? als je het niet zonder kan of het fijner vind dan ga je toch op je pc gamen?

@ FreshMaker: het is gewoon oneerlijk met tobo en muis ben je in het voordeel, dat is meerdere keren bewezen. Bovendien is dit wel degelijk iets om over te zeuren. Want de echte console gamers zijn in het nadeel. Het slaat toch nergens op dat als je nu elk potje bovenaan staat je dadelijk 40 euro/dollar uit moet geven om dat nog steeds te staan.
De reden dat ik shooters op de console echt niet te spelen vindt, is de controller. Dit soort controllers brengen mij het spelplezier weer terug, en dus vind ik het prima.

Voor racegames worden er toch ook stuurtjes uitgebracht? Daar wordt lang niet zoveel ophef over gemaakt, terwijl algemeen bekend is dat het bij bijvoorbeeld GT5 een voordeel is om met stuurtje te spelen.
Dat met het stuurtje is ook zoiets maar toch net wat anders. Daar is het voordeel toch minder droot mee dan tobo/muis vs controller. Want in online shooters gaat het echt om milisecondes.

Ik snap dat je een controller misschien niet optimaal vind maar ik denk dat ja zelf ook wel snapt dat het niet eerlijk zou zijn voor de gamer die wel met de controller speelt.

En als je met tobo en muis voor je tv gaat zitten kan je ook op de pc gamen, is vaak nog mooier ook.
Er zijn ook mensen die het echt niet onder de knie krijgen om met een controller iets voor elkaar te krijgen..

Ik kan alleen maar een beetje controle krijgen als ik de controller neerleg en t stickje bedien met mijn duim en wijsvinger. En dan knopjes drukken is lastig.

Ik snap niet waarom het dan niet eerlijk is, als er een controller is die ik wel kan bedienen.

Ze zouden het standaard mee moeten leveren!
Denk niet dat dev ongelijkheid nastreefd. Het is daadwerkelijk subtiel cheaten.
Men wil juist een gelijke experience geven. En gelijke kansen.
Deze spul geeft je wat voordeel.
Net zoals de host lag loos rond knald.

Net zoals met 0.35 delay je LMG trekken tegen een 0.15 delay SMG speler.
Voordat je kan shieten en eerste hit maakt ben je al KIA.

Ik merk toen ik na lang MW2 spelen op PS3.
MW2 op PC de muis erg nauwekeurig aanvoeld. Maar die zooi toetsen op keyboard vergde weer gewenning en voeld heel omslachtig aan.
Kan perfect werken; Unreal Tournament op de PS3 ondersteund native[!] keyboard en muis (dus het kan). Daarbij krijgt men de optie; ps3 of pc gamers (sixaxis of muis)

Als ze bij activision beetje verstand hebben handteren zij een vergelijkbaar systeem als Epic in 08 heeft geintroduceerd
Logitech zelf had ook een speciaal toetesenbord uitgebracht voor de PS3:

http://www.logitech.com/n...rds/keyboard/devices/3616

Nadeel is wel dat er geen PS toets opzit, anders was dit een uitstekend bord
toetsenbord is niet zo spannend...de muis is zoveel meer voordeel tov de controller stick...zeker als je beweeg snelheid niet beperkt is.
Ja precies mijn gedachte. Al lijkt me het idee van een aparte lobby ook niet werkbaar. Wat voor input apparatuur jij gebruikt wordt normaal gesproken niet geregistreerd lijkt me?
Buiten dat, op het moment dat je iemand in een match invite, wordt de controller ook niet gecontroleerd. Hierdoor kan het erg oneerlijk gaan worden.

Is er verder al iets bekend of PS Move ook ondersteund wordt?
Waarom een aparte lobby? Als de matchmaking systeem gewoon kijkt naar je niveau dan is dat meer dan voldoende. De gamers die goed zijn met een muis nemen het op tegen tegenstanders die ongeveer even goed zijn. Of die mensen nu een controller of een muis gebruiken maakt niet uit, het niveau is het belangrijkste.

Je zou dus wel gaan zien dat er in de lobby's met zeer goede spelers (die-hards) vaker een muis wordt gebruikt, maar het hoeft dus niet. Andersom hetzelfde, lobby's met mindere spelers (casual) gebruiken vaker een controller, maar het kan makkelijk dat je het moet opnemen tegen een gamer met een muis van hetzelfde niveau.
Dus als iemand een exploid gebruikt Dan pleur je zoiemand die normaal niet me ekan komen tussen de top spelers.
Nee cheaten is cheaten. Ergens wordt een grens getrokken.

Wat men kan doen is muis gebruik detecteren en autoaim niet alleen disablen maar nerven. Dat is dus Gamepad gamers vs muis gamers balanceren.

Want die autoaim werk nu zonder detectie voor muisspelers ook.
Anoniem: 379486
@SG1 augustus 2011 19:35
Maar een muis was al veel langer beschikbaar voor de ps3 en xbox.
ik heb al vaker van dat soort kastjes gezien. als je dit ziet als cheaten weet je volgens mij niet echt hoe alles werkt.
ligt het aan mij of lijkt die muis op een MX518/G5 ? De camouflage-design is wel leuk bedacht.
was ook direct mijn gedacht ;-).

Voor diegene die niet in de VS wonen, je moet er niet aan twijfelen dat er hiervan setjes op ebay terecht komen ;-). Er bestaan trouwens ook andere tobo/mouse setjes van andere fabrikanten voor de ps3

http://www.ps3mouse.com/
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-zl-49-en-70-2c8s.html
http://www.topproduct.nl/...ontroller-mouse-p633.html
http://www.gamesmen.com.a...-aimon-mouse-p-27753.html
En dan nog een goedkoop kopietje van de G13 erbij.

Verder dat dit oneerlijk is, mja daar zijn al andere setjes voor, dit is nou niet bepaald nieuw, er bestaan kastjes die je toetsenbord/muis acties omzet naar controller acties voordat die je console ingaan.
Alsof die controllers met quick-fire in black ops al niet erg genoeg waren gaan we dit soort tafrelen krijgen
Een muis en toetsenbord tegen een controller verliest de controller zowat altijd.
Is een paar jaar terug getest met unreal tournament
het team met de controllers konden pas weerstand bieden toen ze een aim assistance kregen, zonder maakte ze totaal geen kans.

Het is jammer dat het niet mag maar van mij mogen ze dit soort dingen gewoon blokkeren op PS3 in games.
Tobo + muis is leuk voor de browsers maar het verpest de gameplay online
PC muis =! PS3 'muis', simpel. Ik ken maar bizar weinig mensen die echt merkbaar beter zijn met zo'n muis, omdat de hele bediening simpelweg de analoge stick simuleert ipv principe zoals de muis op de PC werkt.

Ik heb hier 3 van die apparaten liggen, ze komen in geen enkele vorm maar in de buurt van een PC muis, je kan mogelijk iets beter zijn met zo'n setup (als je al jaren muis gebruikt op de PC), maar ben je goed gewend aan een PS3 controller, kan je beter voor zo'n rapid/auto fire variant gaan.

Zolang er geen echte ondersteuning komt voor muizen (zoals UT het enige PS3 spel is), zal dit nooit gelijk worden aan de PC.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 1 augustus 2011 12:04]

Ach, er zijn er zat die een controler fijner vinden.

Laat de speler zelf beslissen wat hij/zij het fijnste vindt. Wil je liever een Keybord + muis combo, dan schaf je die toch aan?

Overigens kan dan "dat is oneerlijk tegenover de controler gebruikers" ook de prullenbak in.
Ik vraag me eigenlijk af op de toetsenbord+muis combinatie beter werkt dan controller MET assisted AIM.

Ik denk eigenlijk dat de controller een dik voordeel heeft door die assisted AIM...
Niet elke shooter heeft aim-assist. In Rainbow six zit het b.v. niet. Weet niet of het in MW MP zit, nooit geprobeerd. Wel in single player.
Het zit er duidelijk in. Als je probeert iemand te volgen op de PS3 voel je gewoon dat er een beetje aan je mikpunt wordt getrokken.
Probeer maar eens op de ps3 een potje zonder te spelen. Ik probeer het de laatste tijd veel. In het begin levert dat heerlijke spray acties op.
Anoniem: 366482
1 augustus 2011 11:46
Ik had het al gezien op wat andere websites, prijs is goed. Maar is het compatible met meerdere games? Hebben de mensen met TAC 3 geen enorm voordeel? Van welk materiaal, etc. Ziet er een beetje fragiel uit met al die draden en de behuizing die plastic lijkt.
Eh, een controller is ook van kunststof, net als je muis en toetsenbord.
Verder denk ik dat mensen met een 'toetsenbord' en een muis op de PS3 ontzettend in het voordeel zijn...
Hoe bedoel je.. zwaar voordeel!

Dan is het net alsof je computer tegen ps3 speelt, wat oneerlijk is.
Dit zal zeker nog heel wat irritaties op gaan leveren bij ps3 spelers.

Wel slim gedaan van dit bedrijf :P Als je goed wilt zijn en van iedereen wilt winnen ben je bijna verplicht zo'n ding aan te schaffen haha.
Dit is erg jammer, want muis en TB is toch wel superieur aan controllers. Hier krijgen bepaalde spelers dus een flinke voorsprong door een stukje hardware.
Als je met zo'n setje zou willen spelen, moet je eigenlijk op de pc gaan spelen om het eerlijk te houden.

EDIT: als pc-gamer zou voor mij zo'n setje wel welkom zijn. Aan de andere kant staat mn pc al op de tv aangesloten en werk al met muis + TB, dus voor mij persoonlijk is het meer geldverspilling.

[Reactie gewijzigd door naveci op 1 augustus 2011 11:46]

Tja, maar dat spelers een betere controller hebben is niets nieuws, op de PC heb je dat ook, op de consoles heb je dat ook (doordat 3rd party controllers bv turbo knoppen etc hebben)..
Best wel vervelend voor mensen die willen spelen met de controller, het voordeel van pc en PS3 gamers gescheiden houden was toch i.v.m. de besturing, en dat word door dit teniet gedaan.
Zou dit werken met alle shooters op de PS3? Kan me herinneren dat dit soort setjes in het verleden bijna door geen één spel werden ondersteund.

Daarnaast werken zelfs third party controllers (met sticks dus) op de PS3 al niet eens meer met nieuwere spellen.
Ziet er uit als een budget versie van de G13, nu is dit precies de set-up die ik gebruik als ik op m'n pc speel.

Ik denk dat dit heel erg handig is voor mensen die normaal op een pc spelen en een keer bij vrienden of familie thuiskomen en een spelletje spelen. Als ik bij mijn tante langs ga wil mijn neefje altijd dat ik met hem op zijn PS3 speel , maar ik kan voor geen meter met een joypad shooters spelen tot op het gênante af ( ik begrijp sowieso niet dat mensen shooters met een joypad zouden willen spelen maar goed) .
Dus ik zou er best 1 aan willen schaffen om op een normaal niveau mee te spelen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee