Samsung heeft op de FPD Expo, een beurs voor platte beeldschermen in China, een prototype getoond van een autostereoscopische 3d-display, waarbij de lenticulaire lenslaag door een lcd is vervangen. Het 55"-scherm heeft negen viewpoints.
Het voordeel van het gebruik van een lcd in plaats van een lenticulaire lenslaag bij een 3d-display zonder 3d-bril is dat het scherm in de 2d-modus de volledige resolutie van het paneel kan weergeven. De lcd voor het paneel kan volgens Tech-On de lichtbreking aanpassen, zodat de verschillende viewpoints voor 3d-weergave gecreeërd kunnen worden. Als de refractie van de voorste lcd ongewijzigd blijft, ontstaat een 2d-beeld in full hd.
De paneelresolutie van het in China getoonde 3d-scherm is 1920 bij 1080 pixels, de maximale helderheid bedraagt 500cd/m2 en voor de contrastratio wordt een verhouding van 4000:1 opgegeven. Het prototype maakt nog gebruik van een ccfl-backlight, maar bij een mogelijke productieversie wordt dat vervangen door een led-backlight. Samsung verwacht dat het nog drie jaar duurt voordat de technologie commercieel interessant is.
Huidige autostereoscopische schermen van onder meer Toshiba en Sony, die op de CES 2011-beurs in januari beide prototypes van grotere 3d-tv's zonder bril toonden, hebben vanwege de vast aangebrachte lenticulaire lenslaag bij 3d- en 2d-weergave dezelfde, relatief lage resolutie, omdat het totale aantal pixels van het paneel wordt gedeeld door het aantal viewpoints.
Om het verlies aan resolutie op te vangen, maakt bijvoorbeeld Toshiba voor zijn 22"-autostereoscopische 3d-display, die het bedrijf in Japan heeft uitgebracht, gebruik van een dure 4K2K-lcd. Dat 3d-scherm heeft negen viewpoints. De grotere prototypes op de CES waren ook voorzien van een 4K2K-paneel, maar daarbij waren maar drie viewpoints mogelijk. Toshiba gaf op de CES al aan ook aan een 3d-display zonder bril te werken waarbij de lenslaag door een lcd is vervangen.