Google Maps biedt ook navigatie voor wandelroutes

Sinds donderdag biedt Google ook turn-by-turnnavigatie voor looproutes in zijn Google Maps-applicatie. Met de applicatie konden al langer looproutes worden gepland, maar turn-by-turn was tot nu toe enkel beschikbaar voor auto's.

In juni kwam de turn-by-turnnavigatie, waarmee een Android-telefoon als een navigatiesysteem kan worden gebruikt, ook in Nederland en België uit. Nu is daar ondersteuning voor wandelroutes aan toegevoegd. Android-gebruikers moeten de Google Maps-software updaten naar versie 4.5.0 om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functionaliteit.

De looproute-navigatie loodst gebruikers over voetpaden als de Google Maps-software ze kent. De telefoon vibreert als gebruikers moeten afslaan, zodat ze hun telefoon niet continu in de hand hoeven te houden. Daarnaast roteert de kaart mee als de telefoon wordt gedraaid. Naast de introductie van de wandelnavigatie is de interface van Google Maps opgefrist. Ook beschikt Google Street View nu over toegankelijkere navigatie; hiervoor moet wel het afzonderlijke programma 'Street View in Google Maps' worden geïnstalleerd.

Google LooprouteGoogle Looproute

Door Joost Schellevis

Redacteur

10-09-2010 • 09:39

106

Reacties (106)

106
105
57
3
0
35
Wijzig sortering
Echt een voordeel van Google dat nagenoeg alles gratis is.
Ik gebruik mijn navigatie op mijn Android toestel erg vaak.
Deze is super zolang je in nederland blijft.
Zodra je in het buitenland bent en je wilt een andere route of een nieuw route navigeren heb je altijd internetconnectie nodig.
Hopelijk komt er een mogelijkheid om de navigatie ook op sd op te slaan, zodat je niet telkens op het internet hoeft aangesloten te zijn. Vooral handig in het buitenland!
Voor niks gaat de zon op. Google software/apps betaal je door Google informatie over je zelf te geven. Met deze informatie kunnen ze dan weer een (uitgebreid) profiel van je maken, om jouw vervolgens persoonsgerichte reclame voor te kunnen schotelen.
Inderdaad, dus ben je voortdurend aan het afwegen of je het hiermee eens bent of dat je andere software gebruikt...

Belangrijk hierbij is dat men er continu aan herinnerd moet worden dat je betaald door middel van je privacy/persoonlijke gedrag.
Jouw post helpt hierbij, dus thanks
Jullie hebben beide wel gelijk. Maar ik heb liever persoonsgerichte reclame over dingen die mij boeien ipv. random onderwerpen.

Ik denk dat daar ook over nagedacht moet worden. Niet dat ik het oneens ben met jullie mening, integendeel zelfs.
Kan me er in vinden. Als je dan toch reclame krijgt, dan liever iets wat nog ergens op slaat.
Anoniem: 215005 @chrisO10 september 2010 10:19
maar iedereen roept wel dat ze aan data minen doen en dat ze je persoonlijke berichten sturen die voor jou op maat zijn.. maar ik heb er nog echt bewust 1 gezien..of ergens last van gehad.. dat ik dacht oh pff weer die reclame..

dus waar piept iedereen toch altijd over..
Inderdaad, als ze dan toch je mailbox volgooien met spam, laat het dan spam zijn die nog enigszins interessant is.
Zo moeilijk is het niet om jezelf sjon sjaak bonesstaak te noem die aan de pannekoekenweg woont toch?

of is het dan weer gekoppeld aan je provider?
Een profiel gaat wel even wat verder dan je naam en adres, dat boeit ze in die zin niet eens zo veel (je adres misschien). Veel interessanter is wat jou boeit (waar je naar zoekt), welke producten je wilt kopen, waar je heen reist, wat voor spullen je hebt.
Met andere woorden, die informatie is niet gekoppeld aan je naw gegevens? Dan zie ik het probleem niet m.b.t. privacy. Natuurlijk kan met de gegevens van google + die van je provider wel achterhaald worden wie je bent, maar zoals je al zegt, dat interesseert google niet.
Het is nog zeer de vraag of er offline navigatie komt voor Google Maps...

Misschien wil Google wel, maar ze zijn zelf geen eigenaar van het kaartmateriaal.
De Google Maps-kaarten heeft Google in licentie van Tele-Atlas BV (=volledig eigendom van TomTom!) en deels via NAVTEQ (= eigendom van Nokia). Vandaar dat Nokia wel full-map offline navigatie biedt of hun toestellen (afgezien van de brakke Ovi-maps implementatie)

Dus voor een echte navigatieoplossing zal Google toestemming moeten hebben van die bedrijven of een andere bron voor kaartinformatie moeten gaan gebruiken, en dat zie ik eerlijk gezegd niet snel gebeuren. (Tenzij Google bv TomTom overneemt, tegen de huidige koers van het aandeel moet dat lukken...)
Tot die tijd blijft Google Maps een handigheidje voor in Nederland, maar ongeschikt voor serieuze navigatie: maps updaten met 130km/uur opver UMTS is nog best een uitdaging en bij de landsgrens houdt het op of wordt het erg duur.
Navigatie wordt van tevoren al ingeladen, en gebruikt meestal niet meer dan een aantal KB. Google Navigation werkt anders dan google Maps. Navigation stuurt puur meta data naar de gebruiker, waarna de telefoon de map rendert. Zolang je niet van de route afwijkt hoeft er ook geen extra data opgehaald te worden, mocht je dat toch doen dan zal dat ook niet meer dan enkele KBs kosten.
Met de streetview auto's haalt Google dezelfde informatie binnen als TomTom. Op termijn heeft Google zijn eigen complete dataset om off-line navigatie aan de bieden.
Ik hoop het echter niet.
Kijk Google is wel gratis. Maar ook weer niet.

Want indirect wordt Google toch betaald door ons.
Doordat we of privacy gegevens aan Google afstaan. Of op de advertenties klikken.

Nu is het geheel niet zo erg. Maar is het jammer voor de bedrijven zoals het Nederlandse Tom Tom (Vergeet niet dat er 3000 werknemers in dienst zijn die ieder voor zich weer deel uitmaken van onze maatschappij en gewoon belasting betalen) dat veel mensen niet kijken naar het bedrag dat indirect betaald wordt. Maar direct zoals bij de aanschaf van een TomTom. En dus liever de zogenaamd gratis applicatie van Google gebruikt.

Terwijl zodra in het buitenland gezeten wordt. De applicatie opeens niet meer is wat het zo gratis is in NL.

Dus zodra Google offline beschikbaar wordt. Dan wordt het voor TomTom nog moeilijker.
Als je de grens over bent is TomTom idd een stuk goedkoper dan Google. Bij Google begin je dan in ene leeg te lopen om data roaming kosten. Ik vraag me dus af of als je regelmatig in het buitenland bent of TomTom dan niet een stuk goedkoper is op den duur (houdt daarbij rekening dat je TomTom continu gratis aan kunt hebben staan).
Ik vind persoonlijk een 'echt' navigatiesysteem zoals een goede geintegreerde/ingebouwd in auto, of een los systeem zoals TomTom of Mio altijd een stuk fijner dan een vaak toch wat klein schermpje van een telefoon.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @mayckelvz10 september 2010 09:46
Hopelijk komt er een mogelijkheid om de navigatie ook op sd op te slaan, zodat je niet telkens op het internet hoeft aangesloten te zijn. Vooral handig in het buitenland!
Het is maar de vraag of dat er gaat komen. Jouw route informatie is namelijk interessant voor bedrijven als Google die bestaan van data mining.
Routes die je al geplande hebt schijnen ook in het geheugen te worden gebufferd. Dus in je hostel met WiFi een route uitzoeken kan, maar dan moet je (net als bij geprinte beschrijvingen) niet van de route af gaan wijken.

Hoe lang gaat de batterij van een gemiddelde telefoon eigenlijk mee op navigatie? Ik ben bang dat je er niet echt ver mee kan lopen namelijk.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 23 juli 2024 20:52]

Minstens drie uur!
Ben met Htc desire met navigatie van Limburg naar Groningen gegaan, hield ie prima vol!
Jammer dat google navigation nog steeds niet persoonlijke routes ondersteunt, die je zelf kan maken in google maps

Als je een mooie motorroute maakt in google maps, en die in je telefoon laad, kun je alsnog niet via die route je navigatie laten rijden...

Beetje jammer

[Reactie gewijzigd door DeArmeStudent op 23 juli 2024 20:52]

Je kunt in een door google geplande route gewoon de lijntjes naar een andere weg slepen en dan wordt het plan aangepast. Dus als je een verschillend vertrek en eindpunt op geeft kun je een persoonlijke route maken :)
Knap!! in 3 uur van Limburg naar Groningen GAAN! :)
Van Groningen naar Molenhoek is het volgens Google Maps 1:57 uur.
Bij mij komt google maps uit op 1 dag en 14 uur...
ik denk dat hij met de auto bedoelde, niet met de loop.

Overigens houden smartphones het meestal niet zo lang uit (lang niet zo lang als fijn zou zijn in ieder geval!)
Met GPS aan en in vol gebruik houdt mijn Desire het toch wel enkele uurtjes uit.
In de auto is het geen probleem, dat is gewoon een kwestie van een carkit kopen.
In mijn geval werkt dit niet. Althans niet als ik zware applicaties draai. Ik heb een HTC desire en gebruik een sigarettenaansteker to micro-usb lader om mijn desire in de auto op te laden.

Bij zware applicaties loopt hij sneller leeg dan dat hij oplaadt. Ik kan me voorstellen dat dit met navigatie ook wel het geval kan zijn.
Betere lader kopen! Pas had ik navigatie aanstaan, glympse aanstaan, en hij laadde in een uur alsnog van 60 naar 85 procent op.
Routes die je al geplande hebt schijnen ook in het geheugen te worden gebufferd. Dus in je hostel met WiFi een route uitzoeken kan, maar dan moet je (net als bij geprinte beschrijvingen) niet van de route af gaan wijken.
Vind dat nog steeds een zeer flauwe oplossing. De nood aan een ander GPS systeem of een ander programma is nodig voor mensen die vaak in het buitenland zitten of geen data abonnement hebben. Roaming kosten zijn moordend en voor mensen die van hot naar her moeten is het vooraf uitstippelen van hun routes een ware grap.
Dan staat Nokia op dat vlak toch het beste. Gratis navigatie met downloadbare kaarten van bijna de hele wereld.
Dan koop je toch gewoon een app die wel alles lokaal opslaat? Ja, die kosten dan wel wat.
Niet teveel klagen als het gratis is.
Inderdaad, bij mijn laatste vakantie op Kos heb ik dat precies zo gedaan. Op meerdere zoomniveau's het gehele eiland ingeladen en je kunt de hele vakantie vooruit. Ik dacht zelfs dat er tools waren die dit automatisch deden.
Ik heb een motorola milestone, na een uur gebruik van GPS nvigatie was mijn telefoon al aardig leeg. ;(
Zorg dus altijd dan je de GPS uitzet mocht je deze niet meer nodig hebben.
Toen ik mijn telefoon volledig had opgeladen en de navigatie ging gebruiken heb ik direct de autooplader aangesloten. De telefoon was tijdens de navigatie en het opladen tegelijk toch voor 40% leeggelopen. (dit was een rit van ongeveer 200 a 250km)
dan heb je gewoon een butt auto oplader. mijn HTC magic slurpt ook behóórlijk van de batterij tijdens navigeren, maar dat houdt de ene oplader perfect bij. De andere mogelijkheid om te laden is via een MP3 FM transmitter (de USB poort heeft power voor o.a. usb sticks etc) maar die houdt het echt niet bij als de GPS aan staat.

Ik heb wel het idee dat het grote batterijverbruik tijdens navigeren voor een groot deel komt doordat het scherm aan blijft. Als je de helderheid terugregelt naar een hele lage waarde of het scherm handmatig uitzet op momenten dat er '83 km rechtdoor' staat, scheelt dit al enorm in het verbruik. Ik heb het nooit geprobeerd hoe ver die op een volle acculading komt zonder de oplader, want ik heb standaard de oplader eraan in de auto (is zowat het enige moment dat ie uberhaupt geladen wordt)
Mjah, ik heb een autoradio met USB aansluiting;...

ik speel gewoon mijn muziek vanop de htc wildfire af (gaat in disk-modus als de usb erin gaat), ondertussen gpsen én hij wordt bijgeladen ook...


wat me trouwens opviel aan het artikel... dit is toch geen turn-by-turn meer??? aangezien je zelf geen turns meer moet aangeven...

sinds de laatste update is de maps software geupgrade naar een echte gps navigator...
Zorg dus altijd dan je de GPS uitzet mocht je deze niet meer nodig hebben.
Deed ik ook braaf tot ik ontdekte dat dat niet bij elke telefoon, in elk geval de HTC Desire, hoeft.

Als ik GPS aanzet, zet ik niet GPS aan, maar sta ik apps toe om gps te gebruiken. Als er geen app draait die gps gebruikt, staat gps uit. Vaak te zien aan een ikoontje in de statusbalk.
Jep bij de Desire is dat zo'n schotel met golven.

Ik weet niet waarom, maar mijn telefoon gaat als ieh constant aanstaat nog geen 8 uur mee... ook al doe ik niks. Op stand-by kan het wel een dagje.
...let is beter op die mods...
...let eens wat beter op die mods...
Haha, ik denk dat het komt door je belabberde Nederlands :-)
No-offence watercoolertje, ik begin er al aardig aan te wennen :-)
GPS kun je gewoon aanlaten. Het dataverbuik is de boosdoener.
Die GPS chip gebruikt nauwelijks wat.
GPS chip die opstaat verbruikt inderdaad weinig maar een GPS programma laten lopen vreet wel aardig aan de stroom, de grootste stroomvreter blijft uiteraard het scherm.
http://google.com/support...id=3634773013544912&hl=en
En je route-informatie kan natuurlijk bij de volgende synchronisatie geüpload worden. :)
In een paar jaar is er toch één Europese telecommarkt :)
Ik kijk er naar uit.

Aan de andere kant ben ik tegen die tijd het interrailen ontgroeit en wil ik de rest van de wereld zien.

En voor de slimkonten die zich afvragen waar ik navigatie voor nodig heb als ik in een trein zit: er zijn nachten dat ik niet in een trein slaap, dan is het vinden van een betaalbaar hostel met je smartphone volgens mij een uitkomst.
Echt een voordeel van Google dat nagenoeg alles gratis is.
Ja, behalve als je in het buitenland zit... en dat is eigenlijk wanneer google maps het handigst zou zijn. Met de belachelijk hoge datakosten voor roaming laat ik Google maps in het buitenland maar voor wat het is.

Ik gebruik daarom de browse map mode van TomTom met routeberekeningen voor wandelaars op mijn iPhone 3GS. Dat is echter huilen met de pet op. TomTom gebruikt volgens mij het kompas niet, reageert vaak traag bij gebruik te voet, zoomt lang niet zo fin als google maps en laat je bovendien als voetganger op éénrichtingswegen niet tegen het autoverkeer inlopen. Gevolg: onnodig lange routes.
Toch ben ik afgelopen weekend in Roemenie geweest, stedentrip Boekarest.

Dan zou deze wanderfunctie HEEEEL makkelijk zijn! Nu was het al fijn om te zien waar je staat en waar je heen moet.

Bij vodafone heb ik voor 10 euro 25Mb buitenland tegoed gekocht. Nog altijd duur, maar wel te overzien en daarmee heb ik 4 dagen kunnen google-mappen en af en toe een vertalinkje van een bord met goggles ;)

Het is extreem gemakkelijk!! All thumbs up voor deze applicatie.
Of je koopt in dat betreffende land een prepaid bel/datakaartje. In Amerika heb ik dat ook gedaan, en dat werkt perfect!
juist, het wegennet gewoon op sd opslaan zou het makkelijkste zijn, voor satelliet weergave pas internet gebruiken.

Ik (en ik geloof velen met mij) hebben nu alternatieve navigatie geinstalleerd (als sygic mobile maps e.d.) omdat deze ook in het buitenland werkt en als je een keer geen bereik hebt. (denk aan 3g)
Hopelijk komt er een mogelijkheid om de navigatie ook op sd op te slaan, zodat je niet telkens op het internet hoeft aangesloten te zijn. Vooral handig in het buitenland!
Hiervoor gebruik ik "Maps (-)" zoek maar in de market.
Hiermee kan je n lokale kaart bufferen, deze slaat ie op op je SD, daarna kan je m als landkaart gebruiken met GPS er bij. (een pijltje waar je bent in de richting die je gaat)

heeft me goed geholpen in Madeira waar geen TT kaarten van zijn.
je kan er alleen niet mee plannen maar wel ouderwets kaart mee lezen.
t is overigens wel een stroomvreter :P
gratis?
google is niet gratis, tenminste niet voor mij, google maps is peper duur voor mij

Ovi/Nokia maps das pas nagenoeg gratis. waarom? Omdat die een hybride model heeft, je kunt alles ook downloaden en opslaan op je mobiel. Dat is voor mij gewoon een pre..

Omdat ik navigatie bijna alleen maar gebruik in het buitenland (europa of usa dit jaar nog zuidafrika) en dan is google echt heel duur.

Ik geloof er geen barst van dat de situatie in europa snel veranderd, als dat gebeurd gaan ze wel weer aan de andere kant het geld van ons pakken (Door het in NL duurder te maken)
Kan handig zijn, het enige wat ik nog steeds mis is een routeplanner voor op de fiets.
Daar heb je wel GPS apparatuur voor he. van Garmin bijvoorbeeld, met fietskaarten e.d.
Ok, is wat anders dan de smartphone hoek met internet navigatie enzo, maar toch.
Anoniem: 111970 @!null10 september 2010 10:18
Helaas is dat reteduur. Voor een wat ouder persoon met zo'n driewiel scooter heb ik onlangs zoiets gekocht - Garmin apparaatje was vrij goedkoop - maar die fietskaarten kosten een lieve duit. Voor ongeveer hetzelfde geld heb je heel Europa in autovorm.

Nu snap ik ook wel dat het maken van de fietskaarten meer kost.. je zal mensen op brommers/fietsen in moeten zetten en dat gaat toch wat langzamer dan met een auto. Maar -juist- voor fietsers zou dit soort spul toegankelijker gemaakt moeten worden. Stimuleert het fietsen enzo.
Garmin Topo Benelux kost €120, is toch niet zo'n heel gek bedrag voor een kaart waar wèl vrijwel ieder wandelpad op staat. Zeker niet als je dat in verhouding zet tot de prijs (€250) van een behoorlijke mapping GPS als de GPSMAP 60CSX.

Als je de data vergelijkt, zul je ook zien dat 'de autoversie van heel Europa' nauwelijks groter is dan de 'fietskaarten' van de Benelux. (2GB vs 1GB)

En roep niet dat kaarten van anderen veel goedkoper zijn: TomTom Europa kost ook €120, een update de helft.

Google maps is voor wandelen of fietsen compleet ongeschikt, zodra er geen auto kan rijden, staat een weg gewoon niet op de kaart.
Je kan ook de gratis OpenFietsMap in je Garmin toestel laden. Die is voor Nederland erg goed en op punten zelfs beter dan de Onroute Fietskaart. Alleen heeft de laatste een beter algoritme waardoor je langere routes kan plannen; bij de OpenFietsMap houdt het, afhankelijk van de ingewikkeldheid van de route, na 20-30 km op. Je moet dan onderweg opnieuw een volgend eindpunt invoeren.
Anoniem: 111970 @theMob10 september 2010 13:15
aha.. bedankt voor de tip :)
Dus vandaar dat die ouderen zo vaak op de snelweg worden gespot.
Vaak kan je gewoon de looproute gebruiken en in wat kleinere steden de autoroute. Ik ga de looproute zometeen testen. In Amerika zijn ze al wel goed bezig met een fietsroute plannen.

Ik denk dat Google de maps binnenkort offline beschikbaar gaat stellen, omdat het toch niet zoveel opslagdata kost en je de sdkaart kan vervangen door een grotere. Daarnaast kan de telefoon automatisch updates binnenhalen.. ideaal!
Er zijn wel fietsroutes in de VS in GM, maar eh.. waarom dat nog niet ingevoerd is in het land waar er dan ook écht gefietst wordt, dat kun je je afvragen....
Bij deze: Google, wil je ook fietsroutes voor NL in je Maps zetten?
Aan iemand anders: wil iemand een goede telefoonhouder maken voor op de fiets? Waterdicht en oplaadfunctie via een dynamo/inductiesysteem?
Ik heb een goeie telefoonhouder op mijn fiets. Okey niet waterdicht maar dan doe ik er wel een condoom omheen :P. En tegenwoordig wordt het steeds lastiger om een fiets met dynamo te kopen omdat iedereen op de fiets lampjes met batterijen prettiger vindt. Kan je beter een accupack kopen. Dus erg grote problemen zijn er niet.
Geldt dit alleen voor de Google Maps voor de mobiele telefoon of ook voor de Google Maps die ik via internet raadpleeg. Ik zie al wel een voetganger in de Google Maps alleen berekent die niet als ik een looppad in de buurt wil gebruiken..
Het nieuws gaat iig over de Android App, maar het kan goed zijn dat dat in de online Maps ook terug gaat komen of al zit :)

@ hier onder: bijdehand, biert1982 heeft het over voetpaden uitstippelen (route plannen), wat prima via je PC kan En ik heb sinds kort een auto(tje) en daar komt toch echt een (zeer goedkope/lowcost) PC in dus zo gek is het niet eens, anders heb je ook nog laptops en tablets (met windows) die dan via de browser zouden kunnen dienen als nav-apparaat...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 20:52]

Ik denk niet dat turn by turn navigatie beschikbaar komt voor de gewone browser :D
Ik weet niet wat voor plannen jij met je PC hebt? :+
Zie het al voor, een wandeling maken met je PC in de rugzak en beeldscherm in de hand

[Reactie gewijzigd door Menesis op 23 juli 2024 20:52]

Werkt toch prima. Er zijn meer apparaten met een browser dan met ondersteuning voor android apps. Het enige nadeel is dat het prettiger werkt wanneer de browser je locatie doorkrijgt van het apparaat. Als ik met een 10" laptop/tablet zonder android wil wandelen is dat mijn probleem. En voor google is het net zo makkelijk te implementeren als de huidige optie.
Mwa ik weet niet of er ooit een optie speciaal voor fietsroutes komt. Want Nederland is een van de weinige landen die speciale fietspaden heeft, als je bijv. in Spanje bent, kan je met de fiets vaak alleen over de auto wegen rijden.
In de Google Maps optie zag ik soms wel een fietser staan, dus ik denk daat Google er wel (op sommige plaatsen) mee bezig is.
De telefoon vibreert als gebruikers moeten afslaan, zodat ze hun telefoon niet continu in de hand hoeven te houden

Trilt de telefoon dan linksom of rechtsom, of mis ik hier iets? ...
Nouja, 3 keer rechts is ook links natuurlijk :+
De telefoon vibreert als gebruikers moeten afslaan, zodat ze hun telefoon niet continu in de hand hoeven te houden.
Als je de telefoon niet vasthoudt maar wel moet kunnen voelen moet je hem in je jas- of broekzak opbergen. En dan werkt GPS dus niet meer! Goed over nagedacht...
Jouw GPS misschien niet, ik neem dagelijks me route op (my tracks) en ik heb hem ALTIJD in me jas of broekzak... Ik heb van de 5 Android telefoons die ik heb gehad nog geen 1 gehad die daar moeite mee had...

Niet dat ik trillen op me brommer had gevoeld, dus het werkt voor mij nog niet handig, maar GPS blijft perfect werken hoor :)

Edit: Thanks EddoH voor de uitleg :)

Enne Ari3 A-GPS is GPS maar dan beter namelijk GPS met snellere FIX, daar gebruiken ze inderdaad vaak telefoonmasten voor maar niet voor het navigeren zelf, enkel om info te krijgen over welke satellieten me telefoon zou kunnen zien vanaf daar zodat die zelf niet hoeft te zoeken ;) Daarom de snellere fix, de werking van A-GPS heeft dus niks met het navigeren zelf te maken dat is verder gelijk aan een normaal GPS-apparaat, enkel kwa fix maakt het wat uit en wordt ie bijgestaan (assisted) door telefoonmasten :)

Enne al was het wel via telefoonmasten vind ik het super knap dat me snelheid ook zo netjes kan worden bijgehouden (en ook de hoogte waarop ik mij bevind), en ik precies op de map zie waar ik ben met een afwijking van minder dan 5 meter... Ain't gonna happen met enkel telefoonpaaltjes ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2024 20:52]

GPS kan gewoon niet werken als je geen line-of-sight met satelliet hebt. Je verwart GPS waarschijnlijk met A-GPS wat niet met satelliet werkt, maar een locatiebepaling middels GSM-masten is.
GPS werkt prima in je jaszak. Net als dat het prima werkt achter glas, in je auto.
Het heeft wel een ' line-of-sight' nodig, maar het is natuurlijk niet zo dat als je telefoon in het donker zit, hij de satteliet niet meer kan ' zien' , het werkt immers niet m.b.v licht maar met radiogolven.
De beperkende factor zal in de materiaaldichtheid oid liggen.


"Though the radio signals of navigation satellites will pass through clouds, glass, plastic and other lightweight materials, satellite navigation receivers will not work underground or in other enclosed spaces."

[Reactie gewijzigd door EddoH op 23 juli 2024 20:52]

De oude GPS systemen van 10 jaar geleden neit nee, maar de nieuwere kunnen zelfs binnen in een gesloten hal werken.
Op mijn werk bv, geen vensters, maar de GPS werkt wel.
1 keer trillen voor links, 2keer achter elkaar rechts ;) (verzin ik ter plekke maar lijkt me vrij simpel, duidelijk te maken ;))
Nu nog offline navigatie en ik ben helemaal blij. Over mijn lijk dat ik 25 euro per maand voor "unlimited 300mb per maand" met 20kb/s ga betalen voor een data abbo.

Offline maps heb ik al, mapdroyd, met openstreetmaps. Maar een turn by turn navigatie variant ben ik nog niet tegen gekomen... gratis dan, want in de market betalen met je nederlandse bankrekening is bijna niet te doen.
want in de market betalen met je nederlandse bankrekening is bijna niet te doen.
Dacht dat we die discussie een tijdje terug ook al hadden?
Ja - het zou mooi zijn als Google iDeal toe zou voegen (aan Android Store danwel aan Google Checkout), or PayPal.
Maar - je kan ook nu al gewoon een weggooi credit card kopen, of een volledige credit card (functionerend als debit card) aanvragen.
fijn dat het kan, maar daar heb ik gewoon geen zin in :P tot google zijn betalingsopties uitbreid ben ik geen klant van de market :)
Dat kan met OsmAnd. Je laadt thuis Google Maps of Google Earth of OpenStreetMaps .png tiles in je telefoon en dan kan je ook navigeren. Voor het uitrekenen van de route moet je wel Internet hebben, maar als je de route eenmaal hebt kan je alles offline doen. Tot je van je route afwijkt natuurlijk :D

Het werkt redelijk, ook voor wandelen en fietsen. In de auto gebruik ik liever Navigon.
Jammer dat ze geen fietsroutes hebben.

Volgens mij zou dat heel makkelijk zijn. In 99% van de gevallen kun je gewoon de wandelroutes gebruiken maar dan met een hogere snelheid.
Google moet vooral:
1. Offline navigate mogelijk maken
2. Uitspraak van Nederlandse straatnamen goed krijgen (wordt als fonetisch engels uitgesproken, er is geen touw aan vast te knopen)
Bij mij is dat toch perfect verstaanbaar nederlands (Belgie). Soms wel een beetje rare intonatie waardoor het lijkt alsof het stemmetje zijn werk niet met volle zin doet :)
Zou jij met volle zin duizenden straatnamen willen inspreken :P
Anoniem: 178824 10 september 2010 09:52
Nu nog de wandelpaden op een goede manier inventariseren. Ik woon vlak naast een park. Als ik erdoor wil (500m) mag ik nu 3 km omlopen waarbij ik ook een stukje autoweg mee neem....
Inderdaad, heb gezocht op "pieterpad" in maar google maps kon hem niet vinden bij mij
Zeer handig, dit had ik laatst nog wel kunnen gebruiken. Hier nog de link naar google mobile nav. website.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.