'Service Pack 1 voor Windows 7 verschijnt zomer 2010'

De eerste bèta van het eerste Service Pack voor Windows 7 verschijnt nog in 2009, in de zomer van 2010 komt de rtm-versie uit en in het najaar kan iedereen SP1 downloaden. Dat is, volgens een Russische site, althans de planning van Microsoft.

Windows 7 Service Pack 1 krijgt twee bèta's en twee release candidates, zo beweert de Rusische site Wzor.net. Ook heeft de site een afbeelding gepubliceerd waarop de interne mappen-structuur van SP1-builds te zien zou zijn. Testers zouden al in december van dit jaar over de eerste bèta-release kunnen beschikken, terwijl deze versie in januari 2010 publiekelijk gemaakt zou worden. In de zomermaanden moet het pakket vervolgens het rtm-stempel krijgen zodat deze naar oems gestuurd kan worden, en in het najaar moet SP1 voor Windows 7 voor iedereen te downloaden zijn. Wzor.net kreeg dit jaar bekendheid toen de site de komst van verschillende builds van Windows 7 zelf naar buiten bracht.

Microsoft begint direct na het verschijnen van een nieuw besturingssysteem aan de ontwikkeling van een Service Pack, waarbij de bugs en incompatibiliteiten die na de introductie opduiken worden aangepakt. Als het gepubliceerde releaseschema juist is, arriveert SP1 relatief snel na het verschijnen van Windows 7. Na de introductie van Windows Vista duurde het namelijk negen maanden voor de eerste beta van SP1 werd vrijgegeven, terwijl deze dertien maanden na de release van het OS de rtm-status kreeg.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-11-2009 • 12:52

122 Linkedin

Reacties (122)

122
116
89
1
0
1
Wijzig sortering
Anoniem: 304782
3 november 2009 12:55
Netjes :)
Ik vraag me alleen af waar je kunt melden aan MS wanener een programma incompatible is.
Sowieso moet je dat niet bij MS melden, maar bij de makers van het programma ;) MS kan moeilijk de fouten van een ander oplossen, een servicepack heeft doorgaans ook maar heel weinig te maken met het wel of niet compatible zijn van een stukje software, meer met de stabiliteit en veiligheid van het OS zelf, plus nieuwe ontwikkelingen die geimplementeerd moeten worden.
Windows 7 geeft zelf ook al bij een aantal programma's dat deze niet compatibel zijn, zo raar is het dus niet, om dat aan MS zelf te willen melden.
Dat wordt dus al op voorhand aangegeven, de software is dus simpelweg niet geschikt. Maar bij wie ligt de verantwoordelijkheid om die software wel compatible te maken voor een nieuw besturingssysteem? Dat ligt dus bij de ontwikkelaar van dat specifieke stukje software, de software is achtergebleven bij de ontwikkeling van een nieuw OS.

Zo is grotendeels ook de slechte naam voor Vista ontstaan, omdat programmeurs het niet voor elkaar kregen om in eerste instantie stabiele software en drivers te schrijven, crashde Vista om de haverklap. Maar er werd niet naar de software of drivers gekeken door de meeste klagers, nee het lag allemaal aan Vista. Dan zou je nog kunnen roepen dat het moeilijk programmeren is met Vista, maar uiteindelijk breng je toch als ontwikkelaar zelf het programma uit en ben je als ontwikkelaar verantwoordelijk voor het stabiel draaien van een stukje software (behalve uiteraard als dit door een aantoonbaar gebrek in het OS is, maar in 99 van de 100 gevallen ligt het toch aan de ontwikkelaar zelf. Heb jij ooit wel eens van een specifieke OS update gehoord welke alleen werd uitgebracht omdat 1 specifieke ontwikkelaar ergens problemen mee had? Nee, zo werkt het niet.

Je gaat bij Philips toch ook niet afdwingen dat ze een bepaalde fitting alleen voor jou ontwerpen omdat jij een designlamp hebt gemaakt welke afwijkt van de standaard.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 4 november 2009 12:51]

Tja, wie er verantwoordelijk is voor nieuwe drivers kun je over discussieren. Ik vind het namelijk ook wel erg vervelend dat Microsoft erop staat om iedere 3 jaar het drivermodel zo compleet om te gooien dat oude drivers totaal niet meer werken. Ook als de drivers goed geschreven waren voor het 'oude' OS.

Microsoft kan natuurlijk wel lekker duimen draaien en hoepeltjes gooien naar de programmeurs in de hoop dat ze er doorheen springen, of zelf een iets actievere houding aannemen om dit soort problemen te voorkomen.

"Je gaat bij Philips toch ook niet afdwingen dat ze een bepaalde fitting alleen voor jou ontwerpen omdat jij een designlamp hebt gemaakt welke afwijkt van de st"

Sorry, dat is wel een erg scheve vergelijking. Dan kan ik net zo goed zeggen dat Philips wil dat jij steeds nieuwe gloednieuwe peertjes koopt, omdat de oude -die verder goed zijn- niet meer werken in de nieuwe fitting (ondanks dat ze perfect passen).
3 jaar is misschien wel wat overdreven.
Windows XP is van Oktober 2001
Windows Vista is van November 2006
Windows 7 is van Oktover 2009

Tussen XP en Vista zat dus 5 jaar.
Tussen Vista en 7 zit al 3 jaar, en het driver-model is niet zo sterk meer veranderd, dus als Windows 8 dan ook nog 2 a 3 jaar later uitkomt is het opnieuw 5 of 6 jaar geweest voor een grote driver-model wijziging gebeurt.

Als je dan ziet hoe zowel de hardware als de manier van gebruiken verandert in zo'n korte tijd dan lijkt het me ook wel terecht dat er al eens dingen opnieuw bekeken worden.
Uhm... Win XP was 5 of 6 jaar oud voordat het nieuwe model met Vista kwam... Dus geen iedere 3 jaar.
Ook zou alles wat onder Vista werkt, gewoon onder 7 moeten werken.

Daarvoor was het juist zo dat het "crappy" model van windows op windows versie werd overgeheveld in naam van compatibiliteit.

Vandaag nog met iemand gehad over een programma wat test op compatibiliteit van programma's onder Snow Leopard als je wilt upgraden vanaf Leopard. Ook daar waren best een aantal 'grote' progamma's onder die incompatibel zouden zijn met Snow Leopard terwijl dat voor zover ik begrepen heb, pas echt een Service Pack is (of in ieder geval wat Apple onder service pack gooit). Toegegeven het gaat hier dan niet om drivers, aangezien dat natuurlijk niet verandert bij een mac(book), maar ik vind het idee redelijk overeenkomen.

Trouwens, zou wat zijn als jij dingen nog zou willen laten werken die geschreven waren voor DOS of Mac OS6 (of welke leuke outdated systeem dan ook).
Sorry, dat is wel een erg scheve vergelijking. Dan kan ik net zo goed zeggen dat Philips wil dat jij steeds nieuwe gloednieuwe peertjes koopt, omdat de oude -die verder goed zijn- niet meer werken in de nieuwe fitting (ondanks dat ze perfect passen).
Ik werd onderbroken in die zin en had toch op versturen geklikt O-) Vandaar dat het wat kort door de bocht lijkt, ik was nog niet klaar. Waar het om gaat, er is een standaard waar iedereen zich aan moet en wil houden om een goede werking en gemak van het product te garanderen voor het grootste deel van de markt.(je wilt je product toch aan zoveel mogelijk klanten kwijt)

Als jij dan afwijkt van die standaard; bijvoorbeeld nogmaals die gloeilamp, met een afwijkende vitting en/of een afwijkend voltage, dan kan je toch van een ander niet verlangen de productie aan te passen omdat jij perse wat anders wilt? Jouw product is dus niet geschikt voor de consument, maar daar kan je de lampenfabrikant of de stroomleverancier toch moeilijk de schuld van geven? Die voldoen immers aan de standaard.
offtopic:
[quote]
maar in 99 van de 1000 gevallen ligt het toch aan de ontwikkelaar zelf.
[/quote]

En in de overige 901 gevallen lag het aan Microsoft; deden ze toch iets niet helemaal goed! :P

(Snap natuurlijk dat het 999 v/d 1000 of 99 v/d 100 moet zijn)
Dat is meer om ervoor te zorgen dat dit soort (mogelijk) incompatibele software het systeem niet instabiel kan maken. Een stukje bescherming dus.

Voor een update moet je idd toch echt bij de productent van de betreffende software zijn. Microsoft kan er verder niet zoveel mee doen, omdat de programma's verder niet van hen zijn.
Dan moet je bij de makers zijn van een programma gok ik zo.
Maar als hun software nu werkt op XP en Microsoft beloofde XP modus onder W7?
Dan nog ga je je klanten (van dat 3rd party pakket dus, niet van Windows zelf) niet adviseren om de XP-mode te gebruiken, zonder zelf met een fix voor je pakket te komen zodat het wel goed werkt.

Dat is gewoon minachting van je klanten, en qua reputatie dus niet zo handig.

De XP Modus is namelijk een allerlaatste redmiddel, en niet het eerste, als een pakket niet wil werken. Het opstarten ervan duurt namelijk even (is immers een complete virtuele machine), en het trekt ook behoorlijk wat geheugen etc.
Ook is he tzo dat de XP virtualisatie op Windows 7 ook alleen maar werkt met de Professional, Enterprise en Ultimate editie (geen groot probleem). En ook nog eens dat de CPU virtualisatie moet ondersteunen, wat best een hoop CPU's dus niet hebben.(wel een groot probleem).
Het gros van de hedendaagse CPU's heeft daar gewoon ondersteuning voor. En op oude PC's gaat toch geen Win7 draaien, al helemaal niet in het bedrijfsleven.
Er zijn ook nog moderne cpu's die geen ondersteuning hebben voor virtualisatie. Ik weet ze niet direct bij naam, maar de budget reeks van intel heeft er zo enkelen. Deze cpu's zijn perfect in staat windows 7 te draaien.
XP modus lijkt me sowisie onhandig, liever native support.
Nou, de Atom bijvoorbeeld ;)
Nou, de Atom bijvoorbeeld
Er zijn ook atoms die wel VT ondersteunen, wat nodig is voor XP Mode.

De Atom Z520/530/540/550 hebben die mogelijkheid bijvoorbeeld wel, deze worden veel in netbooks gebruikt.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 3 november 2009 20:35]

deze worden veel in netbooks gebruikt.
Dat klopt, maar niet in veel netbooks :)
Daarbij draait Win7 ook goed op een N270-based netbook, welke geen VT heeft. Net als de nettop-uitvoeringen 230 en 330 (hoewel deze weer wel x64 hebben).

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 3 november 2009 20:50]

Ik denk dat er juist wel op veel oude pc's Win7 gedraaid gaat worden. Deze pc's draaien waarschijnlijk allemaal nog op XP. Zeker vanaf de Pentium D (Eerste dual cores) tot aan de eerste Core Duo's pc's zal Win7 goed zijn werk kunnen doen.

In het bedrijfsleven zal dit inderdaad niet gebeuren denk ik, daar zal een pc eerder vervangen worden (voor een pc met Win7;))
Hier kan je het voor zowel hard-als software checken. Altijd handig om te zien of de drivers van je printer/scanner/webcam etc al compatibel zijn..
Gaat vanzelf doordat je bij dat soort gebruikers eerst de ACT gebruikt en via de ACT een template maakt om hem werkend te krijgen.
Die template submit je naar Microsoft incl. wat log informatie en dat wordt opgenomen in windowsupdate/service packs
Microsoft begint direct na het verschijnen van een nieuw besturingssysteem aan de ontwikkeling van een Service Pack, waarbij de bugs en incompatibiliteiten die na de introductie opduiken worden aangepakt. Als het gepubliceerde releaseschema juist is, arriveert SP1 relatief snel na het verschijnen van Windows 7.
Aan de ene kant vind ik dit een slordige gang van zaken, ze beginnen met de verkoop van een product en ze gaan direct daarna aan de slag met het aanpakken van bugs en incompatibiliteiten. Natuurlijk komen een hoop van deze bugs pas naar voren als het product gereleased is, maar ik ben van mening dat veel van deze op gelost hadden kunnen worden door het uitvoerig testen. Had dan gewacht tot deze erin verwerkt waren.

Aan de andere kant begrijp ik dat Microsoft het op deze manier doet. Het is onmogelijk om een product 100% 'af' te krijgen voordat het verkocht wordt, en de release van Windows 7 weer enkele maanden uitstellen had ze ook niet veel goed gedaan. Ik werk zelf nu al een tijd op Windows 7 en heb nog geen 'bugs' gevonden. Ik ben benieuwd welke verbeteringen er in het OS aangebracht gaan worden, in Windows Vista was dit een hele waslijst.
offtopic:
Ik ben Microsoft hier niet aan het afkraken, niet met hun Windows Vista als Windows 7. Ik vind dat ze een prachtig besturingssysteem uitgebracht hebben maar vind enkel de manier van werken af en toe wat vreemd.

[Reactie gewijzigd door xp7amrkr op 3 november 2009 13:02]

In je laatste alinea zeg je het zelf al. Het is niet mogelijk een product helemaal af te krijgen. Altijd houd je voortschrijdend inzicht, nooit kun je alle mogelijke combinaties testen en zeker niet kun je alle duizenden applicaties testen.
Ik vind het slordig om direct na de release van een product aan te kondigen dat de fouten welke er nog inzitten binnen enkele maanden op gelost worden, dit geeft een negatief beeld over het product zelf.

Aan de andere kant snap ik dat het niet anders kan, ik als Tweaker begrijp dat. Echter zullen er veel mensen zijn die dit anders opvatten.

[Reactie gewijzigd door xp7amrkr op 3 november 2009 13:13]

Dat is niet slordig, dat kan je gewoon niet ontkennen. Veel fouten komen pas aan het licht zodra het systeem massaal in gebruik genomen wordt en veel onderdelen zijn niet belangrijk genoeg om meteen gerepareerd te worden maar kunnen best even wachten. Als je een product wilt afleveren dat 100% werkt dan zal het zeer beperkt zijn qua mogelijkheden en zeer lang ontwikkeld worden.

In het algemeen geven updates geen slecht beeld over het programma maar juist een gevoel van vertrouwen dat er nog steeds aan gewerkt wordt.
Anoniem: 247804
@Tsurany3 november 2009 13:51
mja, alleen zitten er ook nadelen aan al die SP's.

Windows XP was na SP2 en 3 een enorm log monster geworden. Misschien minder fouten voor andere gebruikers, maar zo snel opstarten en applicaties gebruiken was in 1 klap over.

Hopelijk gaat het met Win7 niet die kant op
Niet log, XP was toen meegegroeid met de hardware.
De hardware eisen voor SP2 waren ook hoger dan initieel voor XP RTM gelden.

Daarnaast hoop ik dat je ook eens een keer een clean install hebt gedaan van XP met SP3, want dan draaide het meestal gelijk weer een stuk lekkerder...
Daarbij zijn het ook niet allemaal FOUTEN maar ook een hoop VERBETERPUNTEN, iets wat niet fout is maar wel beter/netter/sneller had gekunt...
Ik vind het slordig om direct na de release van een product aan te kondigen dat de fouten welke er nog inzitten binnen enkele maanden op gelost worden
Ho ho, Microsoft heeft helemaal niets aangekondigd. Tweakers meldt dat dat de gang van zaken is, en daarnaast dat een Russische site informatie naar buiten heeft gebracht over de nieuwe SP van Win7.
Wat dan? Moeten ze dan aankondigen dat de fouten die er nog inzitten NIET opgelost zullen worden? En wat oisyn zei.
Ik vind het slordig om direct na de release van een product aan te kondigen dat de fouten welke er nog inzitten binnen enkele maanden op gelost worden, dit geeft een negatief beeld over het product zelf.
Maak jij maar eens een software product (zeker van deze grote) zonder bugs. De ontwikkelaar die dat kan moet nog geboren worden.
Veel bugs komen pas naar voren als het produkt massaal op de markt komt, omdat ze bijvoorbeeld onder heel specifieke omstandigheden pas optreden (bepaalde combinaties van hardware, drivers, geinstalleerde software bijvoorbeeld).

Daarnaast zijn sommige bugs misschien zo triviaal dat ze geen showstopper zijn voor een release. Of een bugfix kost zoveel tijd dat het niet lonend is daar de release voor uit te stellen. Vergeet namelijk niet dat bugfix ook weer uitgebreid getest moeten worden voor ze gereleased kunnen worden.
je geeft natuurlijk zelf al aan dat het onmogelijk is om een product nooit 100% is (als er een deadline aan zit)...

de bugs die in de RTM versie zaten die voor de RTM status al bekend waren zullen ongetwijfeld afgewogen zijn op het risco dat ze vormen en op welke plek deze bug zich bevindt... als het in het in de file handles zit dan heeft dit natuurlijk prioriteit maar als het in de video weergave zit en alleen bij driver versie xx.xx van fabrikant xxx en er is een nieuwe driver van die fabrikant die de bug omzeilt dan heeft dat geen prioriteit....
de deadline is in dat geval belangrijker
de updates die nu gemaakt worden zijn naar mijn idee bugs die NA rtm status gevonden zijn en redelijk belangrijk zijn om op te lossen voordat de SP uitkomt.
Anders ik wel.

Mijn USB keyboard en USB muis stoppen +-2-5sec met reageren.
Terwijl dit niet het geval is in WIN XP of Ubuntu 9.10.
Maar verder werkt op Win 7 op mijn laptop, op 1 Cardlezer driver na, direct out-of-the-box.
Driver issue. Dat gaat een servicepack echt niet verhelpen.
Het cardlezer probleem heb ik ook. Inderdaad een driver / uac probleem.
Als ik uac uitschakel, functioneert de cardlezer (bij mij althans) wel.
Wanneer krijgen we WinFS? Dat zou eigenlijk al samen met Vista uitgebracht worden.
WinFS is toch allang geannuleerd?. Wel zijn delen van WinFS geimplenteerd in bijvoorbeeld Windows Search, of de Libraries in Windows 7.
...en in SQL server 2008..
Er komt geen WinFS. De ontwikkeling hiervan is een paar jaar geleden al gestopt. MS is ook niet bezig met de onwikkeling van een nieuw bestandssysteem. (Overigens was WinFS ook niet echt een nieuw bestandssysteem.) Toch had ik wel verwacht ( gehoopt) dat ze voor Windows 7 een nieuw bestandsysteem zouden ontwikkelen. Wordt wel een eens een keer tijd.
Wordt wel eens een keer tijd vind ik een beetje rare opmerking, heb jij op dit moment problemen dan met de nieuwste telg van NTFS? Overigens is de NTFS in Windows 7 niet dezelfde versie als die uit Windows 2000. Wel is deze 100% compatible.
Echte problemen niet, maar ook deze telg van NTFS heeft nog steeds aanzienlijk meer last van fragmentatie dan bijvoorbeeld een bestandssysteem onder *nix zoals Ext2/3. Wel een heel stuk minder dan de oudere NTFS versie, maar toch.
Ach weet je als je dat stelt, waarom heeft de pc dan nog steeds een BIOS terwijl elke nieuwe mac voorzien is van EFI.

If it's not broken don't fix it.
Dat is snel. Is er dan ook al bekend wat er allemaal precies gefixed wordt en of er features bijkomen?
Microsoft weet ook dat heel veel bedrijven pas overstappen als SP1 uitkomt. Dat zal ook een reden zijn dat ze SP1 snel uitbrengen
Windows 7 maakt namelijk niet de klapper die vista en xp wel kregen door hoop zooi wat niet werkt (win xp omdat veel programmas het niet deden, win vista ivm de drivers), windows 7 werkt op elke pc waar vista en (bijna elke pc waar ) xp bijv ook op draait en weet veel meer hardware te installeren van zichzelf... Nee ik denk dat de ICTers binnen grote bedrijven juist staan te zeuren dat ze graag willen overstappen, zoveel meer gemak voor hun (en de gebruikers)...
Vraag ik me af of ze wel zo snel willen overstappen. Er zit nog een hele vervelende bug in windows 7, namelijk dat explorer.exe geregeld (en completely random) crashed wanneer je het rechtermuisknop menu gebruikt. Enorm veel mensen melden dit probleem op alle versies van windows 7 en een duidelijke oorzaak is nog niet gevonden. Lijkt mij niet zo handig als je win7 in een bedrijfsomgeving wil gebruiken.
Dat heb ik met Windows 2003 server ook, en dat blijkt niet te liggen aan een bug in explorer, maar aan een of andere shell extension die een regeltje toevoegt aan het contextmenu. Ik herinner me dat het crashen ophield na het uninstallen van TreeSize Free op die server.
Klopt, maar ookal disable je alle shell extensions, explorer.exe blijft nog steeds crashen (bij veel mensen). Alle versies hebben er last van, het is alleen compleet random en nog onbekend wat het veroorzaakt. Sommige hebben er last van, andere niet. Soms komt het een tijdje niet voor, dan weer wel. Google 'windows 7 crashes on right click' levert heel wat topics op over mensen die last van die probleem hebben.

[Reactie gewijzigd door mu-sick op 4 november 2009 14:18]

Draai op 3 machines Windows 7 (2 prive al sinds de RC build en 1 zakelijk sinds de RTM) en deze is nieuw voor mij.
Ik heb ondertussen ook al meerdere bekenden van me van een beta of RC voorzien. Heb zelf drie betas, de RC en de final getest en kan ook niet zeggen dat ik deze bug ben tegen gekomen.

Heb zelfs al een hoop beta software gedraaid, en heb eigenlijk alleen in het begin last gehad van DVD drives die niet herkend werden. Adobe CS4 had ook wat akelige bugs, maar deze ben ik sinds de final ook niet meer tegen gekomen.

Meer dan genoeg van m'n branchegenoten die nog geen enkele ervaring met Win7 hebben hoor ik nu al wel positief over Win7 praten. Dat in tegenstelling tot over Vista toendertijd.

[Reactie gewijzigd door Rvanlaak op 3 november 2009 21:27]

Het valt wel mee hoe snel dat is hoor. Pas in het najaar wordt SP1 echt gereleased, dat zou dan ongeveer 1 jaar na de oorspronkelijke release zijn.

Dat is vrijwel identiek aan de cycle van Windows XP en Windows Vista, die kregen elk ongeveer een jaar na release ook hun eerste service pack.
De meeste bugs zullen er ook wel uit zijn nu. Meestal gaat het om beveiligingsupdates of updates voor betere ondersteuning van randapparatuur.
Is een beveiligingsupdate feitelijk niet gewoon een 'ordinaire' bugfix? :)
Niet per definitie. Een beveiligingsupdate kan een lek dichten, maar een lek is niet perse een bug, het hoeft het functioneren van het OS niet in de weg te staan (wat bugs doorgaans wel doen), alleen staat er een achterdeur open die dicht moet zijn.
Rare definitie van "bug" gebruik jij. Een bug is niet per se iets dat normaal functioneren in de weg staat. Een bug is het resultaat van code die niet doet wat het volgens de specs zouden moeten doen. Een beveiligingsupdate hoeft dan idd ook geen bug te zijn - als de specs niet goed zijn uitgedacht kun je wel een lek hebben maar hoeft dat dus geen bug te betreffen.
Of veel extra features die de release niet gehaald hebben omdat er geen tijd was ze daarvoor te ontwikkelen.
Gaan ze dan ook eens beginnen met USB3 support? Of gaan ze dat ook zo lang mogelijk tegenhouden?
Volgens mij zijn er volgens mij nog behoorlijk weinig usb3 producten, zodra er meer usb3 producten op de markt zijn zal het worden geïmplementeerd (dus: mobo met usb3 ondersteuning & bijvoorbeeld een usb stick)
Het is al lang mogelijk, het protocol ligt er al sinds 2008. De eerste hardware met USB3 heb ik afgelopen maand ook al langs zien komen hier op Tweakers.net.

Gelukkig lees ik hier dat er wel aan drivers gewerkt wordt. Zou dus goed kunnen dat die idd in SP1 terecht komen.
Microsoft houd dat dus absoluut niet tegen en zodra het mogelijk is zullen ze het implementeren. Voor Microsoft en Windows 7 is het juist een welkome features.
Wat houden ze nog meer zo lang mogelijk tegen?
Om maar wat te noemen, een hele reut webstandaarden zoals CSS3, HTML5, XML, SVG, enz.
Anoniem: 247379
@mcDavid3 november 2009 15:55
Jaja, Microsoft houdt XML tegen. Heb je ooit wel eens een kijkje genomen in de .NET library, of de verschillende managed API's waar Microsoft mee komt? Blijkbaar niet, want dan zou je weten dat XML, SOAP, REST, RSS meer van dergelijke XML-based webstandaarden door het hele framework verweven zitten.

Maar praat vooral je medebashers na zonder kennis van zaken te hebben.
Tot zover heb ik nog verrassend weinig updates voorbij zien komen.
Staat er een stortvloed te wachten om uitgerold te worden of wordt het gewoon een hele kleine service pack 1?

Het kan natuurlijk ook dat ik het verkeerd begrijp en een service pack helemaal geen verzameling van de updates van de afgelopen periode is met wat extra functionaliteiten.

[Reactie gewijzigd door Capi op 3 november 2009 12:57]

Anoniem: 230385
@Capi3 november 2009 12:57
Er zijn al een aantal update-packs voor Win7 met updates die nog niet en sommige zullen ook niet via WU beschikbaar komen. Je kan sommige al wel vinden op catalog.update.windows.com als ik het goed heb. En anders helpt Google je wel.
Een aantal maanden geleden hebben ze een aantal 'lege' updates verspreid over Win7. Toendertijd was Win7 nog in beta. Ze waren toen dacht ik bezig met een nieuwe manier van het verspreiden van updates. Wie weet zijn ze nog niet geheel klaar met het testen ervan, en komt er straks idd een stortvloed ofzo. ;)
gewoon direct SP1 uitbrengen.
Of daar iets nieuws in zit of niet maakt niet uit.
Veel bedrijven stappen pas over als er een SP1 is. Ze gaan er van uit dat het product dan goed genoeg is zonder ook maar enige info op te zoeken.
Ehm... en jij denkt dat bedrijven daar in trappen en zoiets zullen accepteren?

Voor een bedrijf kiest om al zijn werkstations te upgraden gaan ze echt wel eerst een studie doen of het financieel interessant is om over te stappen. Dit is namelijk een nogal kostbare operatie.

En dan heb ik dus niet over kleine MKB-bedrijfjes, maar over multinationals met (tien)duizenden werkplekken, die besluiten niet in één dag 'we gaan ff upgraden!', dit zijn trajecten die vele maanden kunnen duren, en soms ruimschoots meer dan één jaar.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 3 november 2009 14:10]

1 jaar?
Wij rollen nog steeds Windows XP uit.
Men zal pas naar Windows 7 beginnen kijken als SP1 uit is.
En men zal het hier pas uitrollen in 2013 denk ik (omdat de nieuws pc's die we dan kopen geen drivers zullen hebben voor XP)
Nu werkt Windows 7 nog snel en na het SP? Netals W2k, Wxp en Vista. Dat gebeurd nou elke keer. Werkt het eindelijk snel dan komt weer zo'n achtelijk SP wat weer het systeem zo langzaam maakt dat je er nog niets aan hebt. We zijn wel aan XP Sp3 gewend maar als je dan nog met SP1 of zonder SP ziet dan is het toch wel aanzienlijk sneller. Netals Vista zonder SP dan start die binnen 30sec op bij mij en met SP dan gaat het gauw naar 50sec. Jammer dat dat altijd zo gaat dus hopen dat het nu nog sneller wordt na SP1.
Raar, want Vista werkt net sneller na al die service packs :p

Klopt dus neit helemaal wat je zegt. Trouwens, zo kan microsoft niks goed doen

Brengen ze geen SP uit, dan lossen ze de foutene en problemen niet op en is windows onveilig. Brengen ze SP uit dat die problemen oplost, dan start het te traag.

Kzou zeggen: dat ze gewoon stoppen met Windows uitbrengen, maar ook dan gaat er weer geklaagd worden :/
ik hoop op een sliert vervroegde updates, want windows 7 herkent mijn X-Fi soundcard nu niet eens die meegeleverd zat bij mn Asus crosshair III, ik hoop niet dat dat pas met SP1 opgelost is. (edit:windows zou zelf de kaart moeten herkennen, en de specifieke drivers moet je idd zelf van de site halen, naar aanleiding van de reacties hieronder) voor de rest onwijs tevreden met W7

[Reactie gewijzigd door MelodyDeluxe op 3 november 2009 13:58]

Zoals reeds gezegd het is niet aan Micirosft om voor drivers te zorgen voor de verschillende hardware divices, alleen een set standaard drivers zodat een system dusdanig functioneerd dat je de juiste drivers kunt installeren.

De drivers voor jouw geluidskaart zullen toch werkelijk door Asus geleverd moeten worden.
Anoniem: 64764
@_Dune_3 november 2009 13:38
Idd, een standaard setje drivers van Microsoft... maar Windows 7 herkent de kaart dan in elk geval wel... Mijn Creative X-Fi extreme audio in elk geval wel. Na Windows update heb ik nu ook het Creative driverpack en update util.... gaat prima :)
Same here :) Out of the box zonder updates al! is wel een wat oudere geluidskaart (net als hij bij ze moederbord heeft, maar dan wel in een pci-e slot)
Is het dan niet gewoon aan de producent van die soundcard om een windows 7 driver mee te leveren???
Dit is ook grotendeels het probleem geweest van Vista, dat mensen geen idee hebben gehad wie precies de veroorzaker is van incompatibiliteit.

Iets dioet het niet in windows,, hoppa MS doet het niet goed, iets met kijken en de lengte van hun neus ben ik bang.
Denk dat je dan eerder bij de fabrikant moet zijn, die maken de drivers immers, niet Microsoft.
Volgens mij maakt in het geval van Creative ook de fabrikant geen werkende drivers. ;-)
X-Fi is probleem van Creative. Deze levert de drivers niet aan bij Microsoft en/of weigert ze te laten certificeren waardoor MS ze nooit zal toevoegen.

Dus probeer de drivers eens bij de leverancier te halen (zoals je altijd moet doen, omdat die meer up-to-date zijn en over het algemeen ook meer functies bieden dan de standaard all-in-one drivers die door MS worden geleverd).
En je hebt je drivers al geprobeerd te downloaden? Mijn X-FI kaart werd vlekkeloos ontdekt op mijn verse windows 7 install. Heb geen enkel probleem met die kaart onder Seven.
Het was al vér voordat Vista uitkwam bekend dat Creative weigerde fatsoenlijk ondersteuning te geven voor al hun geluidskaarten die ze uitgebracht hadden voor Vista.
Natuurlijk waren ze best bereid drivers te ontwikkelen, welke te koop waren voor $20 of iets dergelijks.
En blijkbaar is er niets veranderd met Win7.

Nouja, ik weet dat als ik nog eens een geluidskaart upgrade doe, ik zal proberen om Creative zo goed mogelijk te vermijden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee