Harman/Kardon brengt zijn eerste blu-ray-speler uit

Harman/Kardon heeft zijn eerste blu-ray-speler aangekondigd. De BDP 1 voldoet aan de interactieve mogelijkheden van Profile 2.0, maar ondersteunt geen streaming webdiensten en heeft een stevig prijskaartje gekregen.

Harman-Kardon BDP 1 blu-ray-spelerDe nieuwe blu-ray-speler verstuurt via zijn hdmi 1.3a-aansluiting 1080p-beelden, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio en pcm-audio. Ook kan de BDP 1 dvd-titels naar full hd-resolutie upscalen. Om aan de Profile 2.0-eisen te voldoen en online content binnen te kunnen halen, is de speler uitgerust met een ethernetaansluiting. Verder zijn zowel composiet- als component-aansluitingen beschikbaar.

De BDP 1 beschikt, ondanks zijn forse prijs van 500 dollar, niet over mogelijkheden om online media te streamen, een feature die juist steeds vaker in blu-ray-spelers wordt aangetroffen. Ook content op een lokaal netwerk kan niet worden benaderd. Wel is het mogelijk om mp3- en jpeg-bestanden vanaf een schijfje of een usb-stick te openen. De BDP 1 is voorlopig alleen in de VS te koop; het is nog onduidelijk of, en zo ja wanneer, de blu-ray-speler op de Europese markt zal verschijnen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

11-06-2009 • 19:26

75

Reacties (75)

75
73
20
10
0
0
Wijzig sortering
het is nog onduidelijk of, en zo ja wanneer, de blu-ray-speler op de Europese markt zal verschijnen.
Voor zover ik weet is de BDP-1 de US versie van de BDP-10

Over forse prijs gesproken, voor de BDP-10 ben je hier bijna 600 euro kwijt.

Vergeleken met de US advies prijs van $500 = 360 euro (428 incl BTW) wel een erg groot prijsverschil.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 22 juli 2024 15:55]

Adviesprijs is inderdaad 500 dollar in de US, maar de adviesprijs in Europa is 799 euro, dus zelfs nog een groter prijsverschil...
staat bij mediamarkt voor setprijs 999 in de folder deze week :Y)
Ik ga nu wel erg offtopic (sorry daarvoor) maar ik moest wel erg lachen om de typeaanduiding voor deze éérste Blu ray disc player. BDP 1

Hadden alle merken maar van die makkelijk met het product in verband te brengen typenummers. Blu-ray Disc Player 1 }:O

maar dan ontopic
Leuk dat zij nu ook zo'n speler uitbrengen. Maar zoals bij meer producten van HK de laatste tijd gaat het high end gevoel er bij mij een beetje af. Het lijkt erop alsof ze steeds meer producten op de mark brengen met middelmatige technologie, maar wel met een dure prijs zodat veel consumenten het kopen vanwege de "status".
Anoniem: 298634 11 juni 2009 19:39
Die 500 dollar betaal je gewoon voor de naam Harman/Kardon.
De kwaliteit kan nooit dermate veel beter zijn dat die het dubbel van de prijs van de meest courante blu ray spelers waard is.
Misschien leuk voor merkfetishisten en snobs, maar voor het normale publiek zwaar overpriced.
Je bent iets te makkelijk met je uitspraken.

Ik heb 5 DVD spelers van 100 tot 1400 euro getest, en wat betreft de Audio DAC's kon ik ze zonder enig probleem van elkaar onderscheiden. Sterker, ik ben me kapot geschrokken over hoe groot het verschil was. Audio kwaliteit kan wel degelijk dramatisch veel beter zijn.

Echter dat geld vrijwel alleen voor de analoge audio uitgangen. Zo gauw je het zaakje digitaal doorlust, hangt alles van de DAC in je versterker af, en speelt de speler geen rol meer. Dan moet er alleen nog maar gezorgt worden dat er geen bitjes omvallen. En dan kun je ook met een heel goedkoop model werken.

Wat betreft analoge video kwaliteit is er veel minder verschil te zien. Dat is blijkbaar makkelijker dan audio. (In de zin dat de mens minder gevoelig is voor verschillen.)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 175233 op 22 juli 2024 15:55]

En de audio, loopt die altijd via HDMI? Of zit hier ook gewoon optisch of coaxiale aansluitingen op?
Zoals Carbon al schrijft zijn de standaard S/P-dif aansluitingen gewoon aanwezig. Dit beperkt je wel in de audio-codecs die gebruikt kunnen worden. De nieuwste formaten (Dolby TrueHD, DTS-HD Master) hebben een te hoge datarate en vereisen dus HDMI
Anoniem: 272260 12 juni 2009 10:01
Offtopic:
Soms krijg ik echt tering van de mensen die hier op elkaar liggen kappen.
Ik kom hier om info en interessante dingen te lezen niet dat gejibber jabber.
Zeveren over wie de beste en duurste heeft kan ook op www.zeverermaaroplos.nl ofzo weet ik veel. Zit hier door de eerste 5 reacties te lezen en het gaat bijna over alleen maar over dit is het beste, dit is het duurste, .... Deel beter echte info.

Ontopic:
Is het nog wel relevant om een BR te maken? Tegenwoordig koop je een streamer voor een pak minder, waar je dan ook nog eens 10x meer mee kan. Of je speelt ze af via je PS3.

Voor minder als 300 euro; kan je ze streamen via je pc. Waar je ineens, je muziek, andere films, foto's, ... alles mee kan streamen.

Ook nog mogelijkheid, als je reeds een HTPC hebt, gewoon BR reader erin en klaar...
Toch veel beter als je even wat research werk doet niet?

streambox: Popcorn Hour A-110 € 218,95
BR reader: Sony BDU-X10S € 74,95

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 272260 op 22 juli 2024 15:55]

Zo relevant is jouw info anders ook niet onder dit artikel, no flame intended. De tweakers hier weten toch wel dat ze een htpc kunnen bouwen, dat een PS3 BR kan afspelen mag ook als algemeen bekend worden beschouwd en mensen die gewoon zonder veel gehannes Bluray willen afspelen op een bij hun HK-receiver passende BR-speler, die zijn nu waarschijnlijk blij. Heeft weinig met betere research te maken. :)
De kwaliteit van films op bluray is zelfs op een 'mindere' speler vrijwel perfect. Dus ik zie de highend merken niet snel haar bluray spelers slijten.
Anoniem: 26306 @et36s11 juni 2009 20:20
Harman/Kardon is echt géén high end merk. Hun producten zitten aan de dure kant van de spullen die jan-met-de-pet nog zou kopen, voor de audiofielen en videofielen begint de pret pas als je het budget verviervoudigt.

Denk bijvoorbeeld aan een Pioneer BDP-LX71. Maar ook NAD en Denon hebben wel wat in dat segment.
mag ik vragen wat die meer/beter doet dan mijn samsung bluray ? :{
Er zijn potentieel wel wat mogelijke dingen:

* Snellere opstarttijd
* Zuiniger in het gebruik
* Stiller
* Betere bediening, logischere menus, minder bugs
* En een beetje: een betere codec

Het is ook niet helemaal zo dat h264 = h264 en dat digitaal = digitaal. Er zijn wel degelijk verschillen. Kijk alleen maar eens bij software players, daar zit nog best verschillen tussen.
Hmmm, toch reageren en als je niet weet wat je zegt of tegen vergelijkt doe het dan ook niet:

Bron:
http://www.bigpicturebigs...Player_with_Netflix.shtml
http://www.techreviewsource.com/content/view/217/1/

Een paar punten uit de reviews van de Samsung BD-P2500:

- However, the image quality from Blu-ray movies is totally stunning and life-like.
- As we said before, the feature set of the Samsung BD-P2500 is very solid and will suit any video buff.
-The on-screen menus are very nicely designed and are organized to be user friendly.
- It delivers very good image quality and sound features, such as Netflix streaming functionality, that help make it one of the best (and one of the cheaper) Blu-ray DVD players around.
- The BD-P2500's feature set includes on-board video processing courtesy of the Reon HQV processor from Silicon Optix. This is one of the industry's finest video processors for upconverting standard definition DVDs to high definition resolutions (720p, 1080i and 1080p).
- Excellent DVD upconversion
- Multi-channel analog output for compatibility with older home theater gear
- Supports BonusView, BD-Live right out of the box
- Supports next generation surround codecs in both PCM and bitstream modes.
- Affordable


En oh ja... 1 min punt:

- There is one downside to this player, which is the load times for inserting a disc and the time it takes for it to start playing. The load time can vary from 30 seconds to over a minute. There can also be a little delay when you skip via chapters while the movie is playing, but it's not enough to really feel disappointed.

Er wordt op de sites eerst gezegt dat de Samsung geen DTS-HD decoding ondersteund maar dit is in de firmware inmiddels bijgewerkt en door de sites weer getest.
Ik denk dat het magische woord "potentieel" is. "Potentieel" zijn dat zaken die weleens kunnen verschillen tussen goedkopere en duurdere merken. Het hoeft niet zo te zijn, maar het kan wel
Wie heb het per se over budget? Een merk als Onkyo wordt vaak genoeg high-end gezien en ook door audiofielen gekocht. Om nou te zeggen dat hun versterkers duizenden euro's kosten, is niet waar. Submerk Integra zit er nog een trapje boven maar high-end hoeft niet per se af te lezen te zijn aan de prijs.
Anoniem: 271482 @Andros11 juni 2009 20:56
Harman/Kardon is net zoals Loewe en B&O een merk wat mensen kopen om in de eerste plaats het merk, het is ook echt wel goed spul hoor, daar niet van. Maar niet perse kwalitatief beter dan een ander merk.
Wil je aub HK niet in eén rij plaatsen met Loewe en B&O, de laatste twee zijn absolute flut merken, iets wat HK zeker niet is.

Wat betreft pioneer, nee ik vind het geen goed merk. Geluid is ronduit belabberd en ik ken er velen die er zo over denken.
Prima als een ander een andere mening heeft, echter zo denk ik er over.
Als je weet dat oa Mark Levinson chinese amps 'verbeterd' door z'n naam er op te plakken en vervolgens de prijs verdrievoudigd dan weet je ook dat de audiofool-wereld draait om slimme marketing gericht op mensen die de tijd niet hebben om hun keuze op prijs/kwaliteit te baseren en dus liever afgaan op merkreputatie. Helaas hoor ik (nog) niet bij die groep ;)
Nou als het dezelfde kwaliteit is als de rest van H/K mag je er wel 10 jaar garantie bij kopen. Heb toch veel audiospullen verkocht maar H/K spande de kroon met defecten en dan vooral de DVD spelers.
Je wordt omlaag gemod, maar ergens heb je wel gelijk...

10 tot 15 jaar is misschien overdreven, maar Harman/Kardon is wel erg aan het afglijden de laatste jaren.
Van een aardige speler in het midden tot hoge segment tot een dozenschuifmerk.

Jammer, want ik moet zeggen dat ik van de oudere apparaten wel gecharmeerd ben. Heb zelf een AVR7000, DVD30 en HD750, allen van rond 2000, en dat zijn toch wel een beetje de laatsten der mohikanen. En kwa degelijkheid werd het eigenlijk al een stuk minder dan de serie ervoor.
Anoniem: 295388 11 juni 2009 19:28
redelijk duur voor wat door andere fabrikanten eigenlijk ook al wordt gehaald maar wél met een lagere prijs, waarschijnelijk doet het naamkaartje het hem ook bij h/c
zolang ik geen reviews heb gelezen valt dat moeilijk te zeggen. Mijn bdp-lx71 van pioneer kost ook meer dan sommige van andere fabrikanten, maar die halen verre van de kwaliteit van de pioneer. Dus laten we toch maar afwachten ;)

[edit 1]
pioneer voor de gewone consument? ook ja, maar ook voor de "audio-video tweakers" onder ons hoor :). Er zitten zeker leuke setjes bij die volgens mijn oren mee kunnen gaan met denon etc... Ga maar eens luisteren in de winkel :)

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 22 juli 2024 15:55]

Anoniem: 44174 @Yoshi11 juni 2009 22:02
Je gaat toch niet een merkje als Pioneer vergelijken met HK of denon e.d. merken??

Dan praat je toch wel ff over hele ander marktsegmenten.

Pioneer is meer voor de gewone consumenten, dergelijke merken voor de echte audiofiel (er zijn nog wel meer speciale merken hoor, maar die ga ik niet allemaal opnomen).
Je wilt toch niet zeggen dat HK audiofielen kwaliteit is he??
Pioneer heeft wel degelijk high end spul, Ik durf zelfs te zeggen beter spul dan HK.
HK is tegenwoordig vooral design&merknaam wat het zo duur maakt..
design is in dit geval overigens verprutst met dat usb ding voorop..
Je wilt toch niet zeggen dat HK audiofielen kwaliteit is he??
Ik wil niet rot doen, maar audiofiel staat bijna gelijk aan 'voodoo'. Audiofielen zijn nu juist vaak lieden die zich laten leiden door allerhande pseudowetenschappelijke praatjes. Lees en huiver: zilveren HIFI-kabels gesmeed door elfen bij maanlicht # 4
HK is idd niet de eerste keus voor een 'audiofool'. Mijn HK bewijst al 6 jaar trouwe dienst en z'n totaalplaatje (design, klank, kwaliteit DAC, mogelijkheden en user experience) heb ik nog bij geen ander merk gevonden. Het is dan ook nog altijd mijn multimedia center piece waar alles op draait en het merk staat bovenaan m'n lijstje van favorieten als ik weer moet testen voor een nieuwe set (want: you're as good as your latest productline).

Enkele vrienden met veel duurder spul (Arcam/etc) en met goede cq betere smaak en prima oren (net als ik geschoolde muzikanten/engineer/producers) zijn meer dan verbaasd door de hoge kwaliteit van m'n set. Het gaat dan ook meer om de combinatie van onderdelen, plaatsing speakers en akoestiek dan om hoeveel geld je er aan uitgeeft.

Als je niet weet hoe muziek en film hoort te klinken dan heeft het so wie so niet veel zin om er veel geld in te steken, al vermoed ik dat vele audiofools veel geld uitgeven uit onzekerheid omdat ze denken dat het dan vast wel goed klinkt zonder dat ze er verstand van hebben.
Als je niet weet hoe muziek en film hoort te klinken dan heeft het so wie so niet veel zin om er veel geld in te steken, al vermoed ik dat vele audiofools veel geld uitgeven uit onzekerheid omdat ze denken dat het dan vast wel goed klinkt zonder dat ze er verstand van hebben.
Het grappige in dezen is, is dat audiofielen vaak zelfs bakken geld uitgeven aan z.g. 'geluidsverbeteraars'. Ondanks dat het doel van èchte HiFi het zo natuurgetrouw mogelijk weergeven van het origineel is. Go figure...
Kom op, Harman Kardon valt in het zelfde rijtje als denon, bose en alle andere 'kwaliteit' merken voor mensen met veel geld maar weinig verstand van audio. Doe mij maar cambridge of cyrus of zo.
Dus als je een Cambridge Audio DAC koopt voor je iTunes heb je meteen verstand van audio? Leuke redenering heb jij zeg. Het is maar net wat je wilt en wat je eisen zijn, laten we dat maar eens voorop stellen voordat je begint met "merk X is beter dan merk Y"

Bose in hetzelfde rijtje zetten als Denon, Pioneer, Yamaha en Onkyo enzo? Ik dacht het niet. Omdat je het in de grotere electronica zaak ziet is het nog niet meteen slecht hoor .
Ja, vast. Signant detail echter, is dat een select groepje fervente en getrainde audiofielen in een dubbelblinde luistertest de voorkeur gaven aan een budgetsetje van 700$ over eentje van 12.000$, en een even groot deel kon het verschil niet horen. Lees en huiver:
http://gathering.tweakers...message/31851157#31851157
Die test is wel de meest extreme die ik ken.
En hoewel ik zelf zeer sceptisch ben over audiofiele zaken, vind ik het hier ook maar moeilijk te geloven dat je geen verschil zou horen.

Ik koop bv absoluut geen idioot dure interlinks, maar het verschil tussen een dropvetertje en een interlink van 20 euro kan volgens mij iedereen horen.

Wel is die speaker een beetje exotisch, en blijkbaar een type dat veel power wil hebben. Wellicht dat daarom die goedkope versterker met zijn vele vermogen toch mee kan komen.

Misschien dat die terminator kabels het signaal lekker zitten te verzieken met de ingebouwde spoel, maar dan verwacht je niet dat dat uiteindelijk precies hetzelfde klinkt als de andere set.

Eigenlijk zou je die uitslag alleen verwachten als de speakers de beperkende factor zijn. Maar wat ik zo lees over die speakers is dat erg onwaarschijnlijk.
Wil je alsjeblieft niet Bose Akoestiemoes in eenzelfde zin plaatsen als HK?!

Bose heeft imho als allerlaatste verstand van audio, ze stoppen volgens mij al hun geld in marketing wat ze beter in onderzoek hadden kunnen steken. Van bedreigingen, letterlijk aan het huis van kritische reviewers, waren ze ook niet vies. Als je de middelbare school hebt afgerond dan kan je beredeneren dat vele beweringen die ze maken op z'n minst erg dubieus zijn.

Zet Bose in een zin met Monster cable, dan hoor je mij niet zeuren ;)
Ik wou niet de eerste zijn, maar ik moet jjkewl wel gelijk geven. Bose roept zichzelf graag uit als kwaliteit, maar is het niet. Verre van zelfs.
Ik denk dat de meeste mensen die Denon, HK e.d. kopen het meer kopen zodat ze zeker weten dat het apparaat 10-15 jaar mee kan ipv. een brakke Philips die na 3-4 jaar stuk gaat.
brakke Philips? Ik ken heel veel mensen met een Philips systeem. De meeste hebben dat al een jaar of 15 staan en zijn er nog steeds enthousiast over. Dan heb ik het wel over de losse componenten, niet over de home cinema setjes.
Ik ben zo iemand die Denon koopt, en dat is echt totaal niet omdat het langer mee zou gaan dan een Philips.
Dat is puur omdat je met die Denon veel beter geluid uit je speakers krijgt.

Volgens mij gaan goedkope versterkers net zo lang mee als dure.
Och, niet je mond opentrekken als je niet weet waar je over praat. we hebben hier de Pioneer bdp-lx91 in een honderduizend euro setup staan, hij is volgens audiofielen en hordes review sites nog steeds een van de allerbeste spelers verkrijgbaar.

Je zou moeten praten als je weet waar je het over hebt, Pioneer maakt ook gewoon heel degelijk spul, je moet alleen niet verwachten dat je dat in de media markt terugvind.

Ennuh, Denon en Harman Kardon, Marantz vallen ook maar in de mid-end sector. vanaf Burmester praten we verder.
Dus jij leest reviews van self-proclaimed kenners? Als je een ton voor een set moet neerleggen, dan weet je iig zeker dat je ruim de helft aan 'lucht' hebt uitgegeven, tenzij je een concert-waardige zaalset hebt aangeschaft.
Dergelijke producenten (audiofiel spul) hoeven niet zozeer marktconforme prijzen te hanteren, hun achterban koopt het toch wel. De term 'the abundance of scarcity' wordt hiervoor in de economie gebruikt.
Ben zelf audiofanaat, maar wel heel kritisch. Als een bedrijf niet voor een paar honderd euro een element kan maken dan doen _zij_ iets fout (of verwachten dat ik dom ben). Idem voor kabels: veel te duur en allerlei onzin claims (waarbij Monster nog wel kroon spant met een hogere doorvoersnelheid met hun kabel, yeah right), om over 'een-richtingskabels' nog maar te zwijgen (iedereen die weet hoe speakers worden aangestuurd zal snappen dat wisselstroom twee kanten op gaat). Of het inspelen van kabels of bi-wiring, don't get me started... Oplossingen aanbieden voor problemen die niet bestaan. Netfilters vallen ook in die categorie (vermitst je goede, afgeschermde en ontkoppelde apparatuur hebt).
Ik vergelijk het altijd met 10k uitgeven om mijn oude auto 2 km/u harder te laten lopen. De vooruitgang is afwezig of miniem maar de kosten zijn gigantisch.
Wat ik vaak merk is dat audiofielen helemaal dol zijn op muziek, maar vrijwel geen technische kennis hebben. Je moet op audio fora maar eens goed kijken naar de opleidingen die dergelijke mensen hebben gevolgd. Niet dat dat iets zegt, maar het is wel typisch te noemen. Als je dan ooit eens een berekening presenteert gaat men gelijk op de 'je moet eens leren luisteren' toer. Ehm, sorry gasten, ik heb iets te lang in de elektronica gewerkt om te weten hoe de vork werkelijk in de steel zit en een scoop van 10k geloof ik toch altijd nog meer dan mijn eigen oren.
Ach ja, 'er is blijkbaar behoefte aan en wie zijn wij dan om daar niet aan te voldoen' zullen we maar zeggen :Y) .

@PKN
...en ik heb het staan...
Ach, men is nooit te oud om van fouten te leren ;). En ja, alles heeft een budget, maar er is ook nog zoiets als prijs/kwaliteit verhouding, en die is in het high-end segment vaak ver te zoeken. Wat de gek ervoor geeft zeg maar.

[Reactie gewijzigd door TDeK op 22 juli 2024 15:55]

De self proclaimed kenner heeft gesproken, het verschil tussen jou en mij is dit, jij praat erover, en ik heb het staan. Dat verschil is wezenlijk. alles heeft een budget, dat kabels van 10k per meter onzin is is wel algemeen bekend, daarom gebruiken wij ook de 'anti-cable'. ach, maakt niet uit, ieder zijn ding.

Wat netfilters betrefd, ach, dat is zoiets als mensen die het verschil horen tussen stroom uit een kerncentrale en stroom uit een kolencentrale ;)

@rick

ja, je leert het wellicht ook nog wel eens. en wat geld betrefd...ach.

[Reactie gewijzigd door PKN op 22 juli 2024 15:55]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.