Harman Kardon bouwt speakers in doorzichtige behuizing

Harman Kardon heeft een speakersysteem uitgebracht waarbij de twee luidsprekers plus een versterker in een behuizing van plexiglas zijn geplaatst. Het setje speakers moet het echter zonder een verglaasde subwoofer doen.

In de plexiglas behuizing van een GLA-55-satelliet heeft Harman Kardon een Atlas-speaker voor de lage tonen geïntegreerd, terwijl de zogeheten CMMD-tweeter, die van aluminium is, voor het hoge frequentiespectrum verantwoordelijk is. Ook is een versterker in de behuizing geïntegreerd; het volume kan met een tweetal tiptoetsen worden bepaald. Het vermogen bedraagt maximaal 56W per satelliet.

Volgens de fabrikant, eerder verantwoordelijk voor de eveneens transparant vormgegeven Soundsticks, moeten technieken als optimized compression topology en computer-optimized equalization voor een natuurgetrouwe geluidsweergave met een lage vervorming zorgen. Met een adviesprijs van 699 euro zijn de 2.0-speakers niet goedkoop. Ook ontbreekt bij het GLA-55-setje een subwoofer en zijn de speakers uitsluitend voorzien van een analoge 3,5mm-ingang. De GLA-55 zal voorlopig uitsluitend via Apple-resellers te koop zijn.

Update 17:45: Prijscorrectie doorgevoerd. De prijs blijkt voor Nederland 699 euro te zijn, in plaats van de eerder genoemde 799 euro.

Harman Kardon GLA-55 Harman Kardon GLA-55 Harman Kardon GLA-55

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

02-12-2009 • 16:19

117 Linkedin

Reacties (117)

117
109
52
1
0
28
Wijzig sortering
harman kardon heeft toch al heel lang boxen met doorzichte behuizing (sound sticks)?
en WTF 800 euro voor een 2.0 setje die foeilelijk is!? 8)7
Jawel, jawel, maar het is wel Harman Kardon! En met optimized compression topology en computer-optimized equalization is het ook nog eens High Fidelity. Dus voor de echte audiofiel. Je weet wel, die man met die 3-meter HDMI kabel van 115 euries. Die!

8)7
Ach, het gaat niet eens om de prijs van die kabels. Winkeliers maken de kabels namelijk duur door er meer dan 100% marge op te draaien.

Ik werk bij een non-profit elektronicawinkel en wij zitten bij sommige modellen 66% onder de normale prijs, vrij bizar.
`Non-profit` en `winkel` in een zin .. is dat een kringloopwinkel a la 2Switch o.i.d? Nee serieus, leg a.u.b. uit waar dat verschil vandaan komt. Ben benieuwd of ik nog e.e.a. kan besparen bij toekomstige aankopen.
Nee, het is een winkel op de Universiteit Twente gerund door en voor studenten. Wij hebben een aantal leveranciers en wij verkopen hun producten door met een relatief kleine marge waardoor we redelijk laag zitten met de prijs.

Als je écht goedkoop wil(zo goedkoop als de goedkoopste in de pricewatch), daar kunnen we helaas niet tegenop. Bij acties die we regelmatig doen kijken we ook altijd of de producten goedkoper zijn dan de t.net priecwatch en we zijn er dan ook vaak blij mee als dat lukt(er is vaak wel een enkele internetwinkel die stunt met z'n prijzen, daar kan je helaas niet onder gaan zitten). Dit is voor ons best belangrijk omdat veel van onze klanten informaticastudenten zijn en dus relatief vaak van dingen als pricewatch en webshops afweten.

Verder staat ons winkeltje bekend als goedkoop met kabels omdat we overal dezelfde marge op de producten hebben en dus kabels bijna op inkoopprijs verkopen. Als je eenmaal van het bestaan van een winkel kent die kabels leveren op een eerlijke prijs kom je er snel achter hoeveel organisaties hier aan verdienen.

Als je de naam wil weten
*kijkt kort naar een hopelijk goedkeurende blik van de moderatie*
we heten Stichting IAPC en we zijn gevestigd op de campus van de Universiteit Twente.

[Reactie gewijzigd door Daimanta op 2 december 2009 22:20]

Anoniem: 322181
@Daimanta3 december 2009 08:50
Marketing voor een goed doel.
Dat scheelt ons weer een x aantal euros... ik zal denk ik binnenkort wel een kijkje komen nemen.

Ik vind het wel een leuke gimmic though, van die doorzichtige speakers.
Ze zien er best wel goed uit. Alhoewel het wel een beetje weg heeft van een buitenaards strijkijzer. ;)
Ja, kabels e.d. worden vaak wel voor meer dan het dubbele van de inkoop verkocht, maar dat is ook hetgeen waar de winst op gemaakt wordt, gezien tegenwoordig de normale winkels net zo moeten stunten met prijzen als de webwinkels om nog klanten te kunnen bereiken.

De wereld is anders dan 5 jaar geleden op dat gebied...
100%? Da's nog weinig. Ik heb de importprijzen van sommige van die high end al gezien, en hoe higher het end, hoe groter de marge. Zoiets van "de laatste 10% verbetering betaal je dubbel, de volgende 1% nog eens maal 4 en de laatste 0,1% maal 8 dan maar)... ;-)
H/K is al heel veel jaren niet meer voor de audiofiel. Tenzij je bose en B&O ook voor de audiofiel ziet...
Op zich is dat laatste niet zo'n gekke gedachte...

Bose en B&O is voor mensen die geld te veel hebben, en dus bereid zijn veel te veel geld uit te geven voor audio.

Eigenlijk komt die omschrijving best wel overeen met een audiofiel ;)
Geluidskwaliteit is van beide merken ver beneden peil, leuke gimmicks, leuk design goedkope componenten.

En dat heeft niets te maken met audiofiel, maar gewoon met "kijk eens buurman, wij hebben geen sony)
Het geluidskwaliteit is helemaal niet ver beneden peil, dat is op zich wel prima. Het punt is alleen dat je er gewoon veel te veel voor betaald vergeleken met de rest van de markt die eenzelfde kwaliteit neerzet. Je hebt dus voor minder hetzelfde qua geluidskwaliteit. Uiteraard kan het voor de echte audiofiel qua geluidskwaliteit beter alleen zit daar dan wel hetzelfde prijskaartje aan als dat B&O spul. Zoals zo vaak is kwaliteit nou eenmaal prijzig (wat overigens ook maar relatief is ;)).

Dat heeft allemaal inderdaad niet met audiofiel te maken maar ook absoluut niet met het patsgedrag wat jij naar voren schuift. Mensen denken vaak ten onrechte dat bekende merken erg hoge kwaliteit hebben terwijl dit absoluut niet hoeft te zijn. Het is meer de bekendheid en de koppeling met kwaliteit waardoor mensen dat kopen. Op moment dat ze wat meer kennis hebben en dus ook weten dat als je iets anders wat minder kost koopt je qua kwaliteit hetzelfde hebt dan zullen ze eerder dat aanschaffen. Daarnaast is het bij B&O echter ook wel zo dat er een stuk gebruiksgemak speelt in de vorm van integratie van de diverse systemen die ze hebben. Je hebt 1 afstandsbediening voor alles waar alles ook gewoon helemaal mee werkt ipv een collectie afstandsbedieningen en 1 universele afstandsbediening waarbij sommige dingen nou net even niet werken. Een ander punt is weer het design hoewel je dat ook wel prima bij anderen kunt krijgen. Het is dus eerder een beetje gebruiksgemak gecombineerd met "wat de boer niet kent dat eet hij niet".

Dat patsgedrag is iets wat merkonafhankelijk is. Mensen die graag patsen doen dat met alles, of daar nou Denon of B&O op staat maakt geen fluit uit. Dat patsgedrag vindt je overigens ook onder een aantal audiofielen, al is het maar in de vorm van "kijk eens wat ik heb!".
volgens mijn ervaring, is het geluidskwaliteit ver beneden peil, als je het met de perfectie wilt vergelijken.
echter wat ze uit die design en veel te kleine dingen halen, is vergeleken met de rest ver boven peil.
nu zullen de meeste mensen het toch zo maar niet horen dat ze naar een Bose of een B&W aan het luisteren zijn.
enkel de audiofilemiereneukers zullen dat beweren.
Meet apparaten daarintegen weten dat wel perfect te zeggen.
Ik lees deze reacties, en ik heb wel eerder gehoord dat Bose en B&O meer op leuke ontwerpen leeft, dan op goede geluidskwaliteit. Maar kan iemand mij dan vertellen welke merken voorbeelden zijn van de hoogste geluidskwaliteit?

Niet dat ik het kan bekostigen, maar ben gewoon nieuwsgierig.. :)
Probeer eens Adam Audio :).
Was nu net aan het kijken naar een Soundock speakertje voor mijn iPhone, volgens jullie een No Go dus :'(

Sonos betere optie dan? of andere ...
Oh, je hebt het over Hard-man en Karton?? :+ Die hebben hun goede ideeen lang geleden verloren ja...

Bose is wat mij betreft de McDonalds onder de luidsprekers: Alles in de electronica persen, iedereen weet dat het echt niks met kwaliteit te maken heeft, maar iedereen koopt het omdat Bose gewoon retegoeie marketing heeft...

B&O is zekers niet slecht, maar naar verhouding 2x te duur vanwege het "design". (en het merkje) :Y)
Welke merken vallen onder high-end geluid?
Rotel hier onder mij bijvoorbeeld. :)

Ennuh nog heeel veel, ik heb 10 jaar.. 15 jaar (tijd gaat snel) geleden gewerkt/rondgehangen/gebeund bij een Hobo Hifi filiaal, en ben er een beetje uit nu, dus voor ik gekke dingen ga roepen en merken ga roepen die al 10 jaar niet meer bestaan ofzo, ga eens langs een hobo hifi filiaal en ga je verbazen. :)

Vroeger was ik helemaal leip van magnetostaten en heb ook 10 jaar met een setje magnapan smgb-1 gespeeld. Met een Denon DP-60L platenspeler en dat was genieten vond ik.

Heb nu zelf nog een hele oude (toen ze nog wel serieus spul maakte) Harman Kardon versterker en cd speler met KEF Reference model one speakers en das ook nog lang geen high end. Maar prijs/kwaliteit verhouding vind ik belangrijk. Ik ga geen 25000€ uitgeven om dan een marginale verbetering (als het al echt beter wordt) te krijgen. tmoet leuk blijven he en er is nu inspraak in huis dus moet allemaal beetje normaal formaat blijven.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 2 december 2009 21:10]

Sony
NAD
Mark Levinson

kijk hier maar eens http://www.highendpalace.com/
Anoniem: 9741
@Flagg2 december 2009 19:41
H/K inderdaad niet meer Rotel daarintegen wel [altans vind ik] als Rotel freak :)
Je mist mijn punt volledig. Een audiofiel is voor mij meer een scheldwoord voor iemand die onzinnige hoeveelheden geld betaalt voor nauwelijks aanwijsbare verbetering van het audiodeel. Dat probeerde ik in mijn post duidelijk te maken.
Tsja, ik denk niet dat de echte audiofiel dit soort 'dingetjes' als high end beschouwt...leuke gadgets, maar voor high end spul zul je denk ik toch iets anders moeten kiezen...als je dan al uberhaupt bij Harman Kardon uitkomt...naar mijn mening is dat toch meer middenklasse als high end...
En maar liefst 112 Watt.. Uit 2 van die kleine speakertjes.. Ja piek vermogen... maar dat gaan ze echt niet continu volhouden..

Die 800 euro is dan echt voor de naam en hoe het er uit ziet. Geluid uit plastic boxen en er dan 800 euro voor vragen..
Als jij continue 112 watt verbruikt zullen je buren blij zijn. En de politie die je apparatuur in beslag komt nemen zullen er vast van genieten.
Een audiofiel die dit soort speakertjes gebruikt? Heb jij weleens een echte audiofiel gezien? Ik namelijk wel, die had werkelijk voor rond de 100.000 euro aan waarde staan in een perfect symetrische kamer met daarin alleen een bank en salontafel, de speakers waren zelfbouw waarbij als hoge tonen een electrostaat van pakweg 60x25cm, als eind versterkers 2 peperdure mono bakken enz

In zijn "huiskamer" (technisch gezien was het een slaapkamer) had hij dan 2 Sony speakers, ook met electrostaten (tevens dezelfde die ik tegenwoordig heb) die niet alleen een stuk meer koste, maar ook veel betere kwaliteit leveren dan zulke speakertjes.

Een echte audiofiel zou dit absoluut niet gebruiken, die zie ik dan eerder met een simpel setje voor normale windows geluiden en dan een koptelefoon van rond die prijs.
Anoniem: 272747
@!GN!T!ON2 december 2009 16:27
Foeilelijk is een kwestie van (persoonlijke) smaak; ik zou het niet vervelend vinden mocht ik ze aangeboden krijgen.
(zie ze in gedachten prima passen bij/op m'n glazen bureau :) ).

De prijs daarentegen...niet toevallig een typo?
prijzen van speakers gaan doorgaans per stuk, dus hoezo typo?
redelijk geprijsd lijkt me.
het is nog net geen Swarovski :/
Met een ingebouwde versterker? Dan toch altijd als set van twee.
Wat een tegenvaller 800 euro voor pc speakers.

De speakers van mr.paaJ dat zijn pas echt mooie speakers.
aangeboden als in kado? Da's idd niet erg, kun je ze doorverkopen :p
Tja de originele soundsticks zijn de beste PC speakers die ik ooit heb gehoord (de soundsticks II heb ik niet gehoord), maar voor 800 Euro heb je ook gewoon een hele leuke versterker én speakers erbij die dan toch veel beter klinken (want er zit nog geen woofer bij). Alleen dan wel zonder het plexiglas uiterlijk, echt foeilelijk vindt ik ze niet maar ik kan er ook niet opgewonden van raken.
Tja de originele soundsticks zijn de beste PC speakers die ik ooit heb gehoord
Dan heb je vermoedelijk maar weinig PC speakers gehoord, want ze zijn echt vrij matig vergeleken met ander aanbod. Zeker voor die 800 euro die HK voor deze troep durft te vragen heb je voor een paar honderd euro minder al iets VEEL beters.

Zeker als ze foam conusranden durven toe te passen in deze prijsklasse, is het schandelijk overpriced.
Ik ken de soundsticks, die klinken goed, maar ik ben het volledig met je eens want de prijs rechtvaardigd niet de kwaliteit, voor minder geld is er minstens net zo goed spul te krijgen...

Ik had onlangs een bijeenkomst voor het werk, was een vrij grote zaal met circa 60 personen. Ik moest een beetje gniffelen toen de presenter zijn lappie aan de beamer aan het koppelen was en toen zijn speakertjes te voorschijn haalde die hij aan de display van de laptop hing... :D Die dingen waren maar 15 a 20 cm hoog, qua uiterlijk niet de mooiste en gek genoeg ook merkloos. Maar daar kwam toch een partij mooi luid en zuiver geluid uit! Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing, ik ben gelijk tijdens de pauze naar hem toe gegaan en het een en ander gevraagd. Hij had ze een jaartje terug opgepikt in China waar hij een tijdje had gewerkt, voor omgerekend ongeveer €120,- had hij ze aangeschaft. Maar merk etc helaas... ik heb nog gezocht, er is een setje speakers van Logitech wat er bijna exact op lijkt, maar dat zijn ze absoluut niet... ik kan ze nergens vinden :'(

Maar goed, de speakers uit het artikel zijn wel iets te artsy naar mijn smaak, maar de specs liegen er niet om, dat zijn toch een paar kleine powerboxjes. Ik vrees alleen dat zodra je die speakertjes een beetje op de donder geeft dat die plexiglas behuizing het geluid niet ten goede komt, buiten het feit dat ze bijna zeker naar verloop van tijd haarscheurtjes krijgen als je van een beetje luide muziek houdt waardoor het geluid sowieso snel achteruit zal gaan. Het moet maar je smaak zijn, vind ze niet totaal lelijk maar het moet maar in je huis staan etc etc, voor minder geld koop ik wel iets wat 100% zeker beter klinkt...(zonder ze gehoord te hebben)

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 2 december 2009 17:27]

Zal wel op deze lijken : pricewatch: Logitech Z-10

Deze doen het trouwens heel erg aardig al pc luidsprekertjes. Je moet er natuurlijk niet teveel van verwachten, daarvoor zijn ze gewoon te klein maar voor het geld is het een aanrader.

Die HK koop je voor de looks, niet voor het geluid, ook al zou het misschien nog best aardig klinken
Als je het echt goed doet heb je voor 800 euro een beetje fatsoenlijke 5.1-7.1 set. En dat zonder versterker/receiver. Daarvan kosten goede ook weer 500+. Nja het is ook uiteraard wat je er voor over wilt hebben. En waarschijnlijk ga je dat ook niet alleen gebruiken voor 'normaal' computer gebruik.

Voor veel mensen is dat natuurlijk uit den boze en die zijn al blij met een compleet setje van 300 euro. Wat natuurlijk ook al een flink bedrag is voor pc gebruik. Ik vind deze speakers niet verkeer wat uiterlijk betreft, maar 2.0 setje voor 799 van plexiglas.. hmm nee dankje. (Als ik het krijg mag iemand anders het kopen voor 699 :P)

@Masterlans: Uiteraard heb je ook speakers die enorm prijzig zijn, Mediamarkt heeft er zelfs een paar staan van 20.000+ per stuk. Maar dat is voor de uber audiofielen :P (en mensen met geld teveel)

Edit2: 2k+ per stuk moest zijn, 20.000+ per stuk.

[Reactie gewijzigd door Vesper64 op 2 december 2009 21:31]

een leuke tweedehands versterker met twee B&W685 speakers heb je ook voor dat geld... :)

@Vesper64: je hebt het denk ik over de B&W Nautilus dan (inderdaad zelfs tegen de 30k euro per stuk...)
Ik bedoelde meer dat je voor die 800 euro een kwalitatief veel hoogwaardiger 2.0 setje kunt hebben volgens mij. Zij het minder handzaam.

[Reactie gewijzigd door Masterlans op 2 december 2009 22:06]

Een goede AV reciever hoeft echt niet zo duur te zijn, vanaf zo'n 300 euro kan je heel leuk shoppen. Je moet alleen geen powerbak verwachten voor dat geld.
@Madrox: Ik denk dat 90% van de Nederlandse huishoudens geen huiskamer hebben die meer dan ~50W nodig heeft. En dan kun je met €300 inderdaad leuk shoppen.
Mooi of lelijk is een kwestie van smaak.
Maar na velen vergelijkingen van Harman Kardon vs Bose is de laatst genoemde de duidelijke winnaar als het aan komt op zuiver geluid. Ook compatibiliteit met zowel ipods of computers is beter. Ondesteuning en garantie niks op aan te merken bij Bose.

Sja dan uw struikel blok, 800 euro is geld maar u moet het zien over de langere termijn en de plezier die je hiervan hebt.
Laten we voorop stellen Harman Kardon is geen slecht spul, en ja het product moet je aanspreken en de muntjes ervoor willen uitgeven... ;)

Overigens het design spreekt mij ook niet aan.

[Reactie gewijzigd door pancake82 op 2 december 2009 16:59]

Ja en zelfs bose wil je echt niet hebben...

2 van die melkpak speakertjes en dan beweren dat het geluid uit komt.. Nee als je dat vind dan moet je maar eens naar een echte audio winkel gaan en dan zul je zien dat er voor een bose budget (1500 euro) veel betere speakers te krijgen zijn.
Ja en zelfs bose wil je echt niet hebben.
Volgens mij verschillen smaken, en is dat persoonlijk. Jij vind Bose ruk, een ander vind jouw keuze misschien weer rampzalig.

Persoonlijk hoor ik 't verschil tussen een leuk Akai speakersetje en een highend audiofiel kit met gouden kabels en joostmagweten wat nog meer voor dure zooi echt niet. Ja, getest, ja, veel getest. Ik hoor 't niet. Ik denk 99% van de wereldbevolking niet. Dus laat mensen lekker in hun waarde als ze een keuze maken voor een merk dat jij niet fijn vind klinken. Het ene setje trommelvliezen is het andere niet.
[...]

Het ene setje trommelvliezen is het andere niet.
Het verschil zit hem meer in de hersenen die het verschil niet waarnemen. :)
Ook bose staat nou niet echt bekend om een zuiver geluid maar meer om een hoge waf
Het is een 2.1 set en als je het niet mooi vindt ga je die 800 euro toch niet betalen ?
Anoniem: 120539
@2576953 december 2009 11:36
2.0, niet 2.1.
Ik wou net zeggen, voor dat bedrag kan je beter 2 boekenplank speakers halen met een versterker, wat waarschijnlijk nog mooier klinkt ook? Alleen zijn ze dan natuurlijk niet net zo 'mooi' klein...
Inderdaad. Maar als je zoveel geld over hebt voor boxen dan ga je voor het geluid en niet voor het uiterlijk. (Ik denk dat mijn bose ( :9~ ) boxen beter klinken dan deze lelijkerds.)
Ik wil je niet afbreken, maar op dit gebied ben ik het niet met je eens.

Bose is in mijn ogen eerder een lifestyle product dan een Hi-Fi product. Bose mikt zelf ook duidelijk meer op mensen die een hip,geïntegreerd systeem willen dan op audiofielen. Ook de zeer compacte bouw (makkelijk weg te werken) wijst in die richting. Maar feit blijft dat het in een heel klein luidsprekertje moeilijk is om een goeie klank te genereren.

Als je dan toch voor de geluidskwaliteit gaat, kijk dan eens naar KEF luidsprekes (die zijn ook heel mooi) met eventueel een versterker van Marantz. Dan heb je voor de prijs van een Bose-set iets dat veel beter klinkt.
Daar ben ik het roerend met je eens. Bose is qua HiFi net zoiets als Apple voor de computer: design, lifestyle en verschrikkelijk overpriced. Dat wil absoluut niet zeggen dat Bose speakers slecht geluid geven, maar voor de prijs kan je eigenlijk altijd (puur qua geluid) 100x beter spul krijgen. Dat neemt niet weg dat het er leuk uitziet in de woonkamer. Maar ik persoonlijk moet helemaal niks van Bose hebben.
Dat komt helemaal niet overeen met Apple. Het valt hartstikke mee in hoeverre die overpriced zijn, vooral de laptops.
De gemiddelde audio purist is geen fan van Bose. Een merk met briljante marketing, maar vaak een matige prijs/kwaliteit verhouding.

Met deze prijs zullen deze speakers een kleine niche markt bedienen. Dit zullen geen audio puristen zijn, want die zullen voor een versterker en twee monitor luidsprekers gaan.
Anoniem: 313637
2 december 2009 16:33
Mooie speakers maar zou het geluid ook goed zij in zo rare vorm?
Mja, wie zegt dat de binnenkant ook deze vorm heeft? Volgens mij loopt de binnenkant een beetje rond namelijk.
Ik vraag me af of plexiglas echt geschikt materiaal is om speakers van te bouwen. Meestal is het namelijk zaak dat het materiaal van speakers bepaalde resonantie / demping eigenschappen hebben om het geluid zo natuurlijk mogelijk daar te krijgen waar het hoort.

Tenzij hier het design echt alles is en de prestaties van ondergeschikt belang zijn natuurlijk.
Je kan ook zeggen dat het design een gevolg is van de (geluids)kwaliteit.

Voor de gestelde prijs mag je wel wat eisen stellen en zijn de verwachtingen hoog.

@flamers: zijn er al gebruikers ervaringen ?

offtopic:
Wat een enorm sneue reacties zijn hier te vinden, waar zijn de moderators ?
Anoniem: 272260
2 december 2009 16:23
Dit kan gebruikt worden als designboxen in Gletsher musea ofzo? Ik zie niet in wie zoiets wilt kopen? Het is misschien persoonlijke smaak maar de meeste mensen denken er toch over denk ik zo!
Misschien wel erg duur ja voor zo'n paar speakers. Maar het design daarentegen vind ik zelf wel mooi hoor. Lelijk vind ik het niet, alleen zou ik ze zelf nooit kopen.

Ach ja mijn harman kardon boxen van 5 jaar oud werken nog steeds erg goed en ben er ook nog tevreden over.
Anoniem: 314471
2 december 2009 16:32
@Flamers
Ik weet het natuurlijk niet want ik heb ze niet gezien.. maar ik denk dat ze in het echt veel mooier zijn dan op deze foto's.. Lijkt er imo op dat ze gewoon niet zo mooi uitkomen.

@HK
Voor 800 euri wil men een subje.. En optical in zou ook niet verkeerd zijn..
Creative maakt ook zoiets :+ maar dan in niet transparant plastic.. Niet helemaal eerlijk natuurlijk want het geluid van HK is wel ffies beter :P iets wat mensen hier imo vergeten..
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de speakers niet super lelijk vind. Toch vind ik de sound sticks mooier.

Ik hoop dat de € 799,- voor de kwaliteit is. Als ik de meningen hier zie vinden de meesten het design het niet waard.

Persoonlijk zal ik nooit zoveel geld uitgeven voor een 2.0 speakersetje. Ten eerste hoor ik het verschil tussen goed en supergoed niet. Ten tweede vind ik het niks voor de woonkamer waar ik het meeste verblijf.

[Reactie gewijzigd door Alsatian op 4 december 2009 11:32]

Design ziet er stoer uit! Vraag mij alleen wel even af wat de geluidskwaliteit is als ik die prijs zie? Als ik die speakers zo op de foto zie zeg ik 8 tientjes is al ruim geprijsd.
Ik vind ze wel heel mooi, maar ik kan me niet voorstellen dat je daar nog heerlijk geluid uit krijgt. Typisch geval waarbij het uiterlijk en het geluid een compromis zijn in plaats van vorm (en vooral materiaal) volgen functie. Helaas.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee